Page 1

a high-quality photogravure in flexo N

E

W

S

L

E

T

T

7 E

R

The Flexo Universe of Athena VOORWOORD Meerdere gemotiveerde Athena Graphicsmedewerkers kunnen zelfs tijdens hun verlof geen afscheid nemen van het werk!

De zomer is weer eens voorbijgevlogen. Dit betekent dat de meeste mensen al terug zijn uit vakantie. Hopelijk was het voor iedereen een periode waar het werk eventjes op het achterplan kon worden geschoven en waar begrippen zoals een welverdiende rust en leuke ontspanning de boventoon voerden. Een ideaal moment m.a.w. om onze batterijen weer op te laden. En dat hebben we met volle teugen gedaan. Het hele team van Athena Graphics staat nu nĂłg scherper als nooit tevoren, en is klaar om er met volle moed tegenaan te gaan.

In deze editie lijkt het ons interessant om even stil te staan bij de hedendaagse digitale communicatie. We proberen deze communicatie door de bril van uw klant te bekijken en nemen alles punt voor punt door. Wat kan beter? Wat kan effectiever? Op de laatste pagina van deze newsletter kijken we mee over de schou-

V E R D E R IN DIT NUMMER ...

2-3

ders van het Athena Graphics-team dat onze Rode Duivels tijdens het

De digitale snelweg naar Athena Graphics

WK in juni heeft aangemoedigd.

Enkele nuttige tips ‌

4 Athena Graphics en het WK 2002

Veel leesplezier. September 2002 7e uitgave


Flexoc

Security-software Elektronisch Bieffebi-toestel

a high-quality photogravure in flexo

7

Flexoproefpers Offsetlakplaten

De digitale snelweg naar Athena Graphics Om de klant op een snelle manier zijn bestanden aan te leveren werkten we een aantal mogelijkheden uit. We geven hier een kort overzicht en leggen alles haarfijn uit.

E-mail Eerst en vooral beschikken we over e-mail, u wel gekend. Iedere medewerker van Athena Graphics is in het bezit van een persoonlijk e-mailadres zodat bestanden rechtstreeks naar de juiste persoon worden gezonden. Let wel dat uw bestanden gecomprimeerd zijn om mac/pc-conversieproblemen te kunnen vermijden. Vergeet ook niet dat e-mail slechts geschikt is voor bestanden van minder dan 5 MB, omdat providers meestal maxima opleggen aan hun klanten. Voordeel: u bereikt direct de persoon voor wie het bestemd is. Nadeel: kleine wachttijd tot de e-mail bij de bestemmeling komt, beperking van het aantal MB’s.

ISDN ISDN is de afkorting van Integrated Services Digital Network. Eigenlijk is dit een combinatie van twee (of meerdere) analoge telefoonlijnen, die digitaal worden aangestuurd. Het gaat hier dus om een soort telefoonlijn, die er onmiddellijk voor kan zorgen dat een ISDN-nummer bezet is. ISDN is algemeen verspreid in de grafische sector. Toch zijn er heel wat problemen met de compatibiliteit van verschillende systemen. Om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen hebben wij momenteel 3 verschillende systemen aanwezig. 2

- Easytransfer is het eerste, het oudste en daardoor het meest gebruikte ISDN-pakket in België. Onze Easytransfer-server staat dag en nacht open met volgende lijnen 051/250638

protocol X25/64 k

051/250638*2

protocol X25/128 k

051/250638*3

protocol Teledisquette (compatibel met sommige pc-software)

051/250638*4

protocol HDLC

ENKELE TIPS 1. Comprimeer uw bestanden vóór het verzenden, gebruik daarvoor stuffit (voor mac-bestanden) of zip (voor pcbestanden). Door het comprimeren vermindert u niet alleen de verzendtijd maar komen de bestanden ook allemaal ongeschonden toe. 2. Geef een seintje wanneer u iets doorstuurt, zo kunnen de orderbegeleiders direct aan uw werk beginnen. Zorg ervoor dat alle bestanden doorgestuurd worden (ook lettertypes). Als er problemen zijn, aarzel dan niet om uw contactpersoon te verwittigen, die zal u zeker verder helpen.

September 2002 7e uitgave


clichés

Offsetlakplaten

Computer-to-Plate (CDI Barco) Elektronisch Bieffebi-toestel

Flexoproefpers

Sleeves

Flexoclichés

Artwork Systems en Barco Prepress

- Leonardo Pro is vooral gekend in Duitsland, maar maakt een enorme opmars door wegens het gebruiksgemak en de compatibiliteit met een legio aan protocollen: leonardo pro easytransfer ISDNmanager Eurofile Teledisquette - Transmission Manager is de jongste van de drie maar kan de laatste jaren al rekenen op een enorme groep gebruikers. De software kan namelijk ook gebruikt worden op het internet en maakt deel uit van een compleet pakket van communicatiesoftware. Om iets door te sturen via Leonardo Pro of Transmission Manager, gebruikt u het nummer 051/254650. ISDN heeft als groot nadeel dat er geen echte standaard voorhanden is, zo kunnen b.v. problemen ontstaan tussen een oude en een nieuwe versie van het Easytransfer-pakket. Voordeel: vaste snelheid. Nadeel: onbetrouwbaar, soms trager dan FTP, wirwar van protocollen en software, bezettoon.

FTP FTP staat voor File Transfer Protocol en is een systeem waarmee men grote bestanden kan versturen via internet. Dit kan met behulp van een FTP-programma of via Internet Explorer. Hier is er dus geen beperking van het aantal MB’s dat u doorstuurt. Ook hier werkt u rechtstreeks op onze server waardoor er geen wachttijden zijn tussen het versturen en het ontvangen van de bestanden. Voordeel: simpel in gebruik, iedereen met een internetverbinding kan dit gebruiken, directe communicatie (geen verstuurtijden), nooit bezet. Nadeel: snelheid is afhankelijk van uw internetsnelheid.

Wij gaan verder We hadden het momenteel enkel over bestanden die naar ons toe werden gestuurd, het kan ook anders. Wij bieden u een dienst aan waarmee u al uw werken kan bekijken via FTP. Zo krijgt u na verloop van tijd een volledige catalogus van gedrukte werken. Als men telecommunicatie zegt, dan denkt men ook spontaan aan beveiliging. Iedere klant krijgt voor ISDN en FTP een naam en een wachtwoord zodat enkel u de bestanden kan zien. Athena is ook gewapend tegen virussen, een actueel probleem. Iedere e-mail wordt door verschillende virusscanners gevalideerd voordat die wordt verstuurd of geaccepteerd.

De toekomst U bent er net als wij rotsvast van overtuigd dat internet een grote rol zal spelen in de digitale communicatie tussen bedrijven. Ook Athena Graphics is alert en blijft investeren in de nieuwste technologieën. September 2002 7e uitgave

3


Security-software

Offsetlakplaten

Elektronisch Bieffebi-toestel

Flexoproefpers a high-quality photogravure in flexo

7

Artwork Systems en Barco Prepress

Flexoclichés

ATHENA GRAPHICS EN HET WK 2002

COLOFON

In grafische en andere tijdschriften lezen we dikwijls over het bestaan van een ‘win-win’situatie, met name het streven naar een tevreden klant en een tevreden leverancier.

“The Flexo Universe of Athena” is een uitgave van Athena Graphics NV

Deze term wil Athena Graphics ook op de werkvloer introduceren. De directie streeft er niet alleen naar om een tevreden klant te hebben, maar evenzeer een tevreden werknemer. Daarom organiseert Athena Graphics regelmatig activiteiten. Maandelijks is er een ‘drink’ in de bedrijfsbar. Vorig jaar kregen we er zelfs onverwachts bezoek van onze legendarische voetbalheld Jean-Marie Pfaff. Daarnaast probeert Athena Graphics ook te supporteren voor grote internationale wedstrijden, zoals o.a. een WK-voetbal. Mits een soepele uurregeling konden geïnteresseerde werknemers alle matchen van de Rode Duivels op groot scherm volgen. Alle gevoelens zoals vreugde, spanning, ontgoocheling, euforie, ja zelfs passie passeerden de revue. Het meestal talrijk opgekomen personeel liet zich dus duidelijk niet onbetuigd en schreeuwde de dappere Belgen naar de volgende ronde. Benamingen als Flexocal, CDI, drukcurves, … moesten plaats maken voor namen als Wilmots, Gooooor(l), …

4

Sleeves

Alleen jammer dat de Rode Duivels niet verder zijn doorgestoten. Laten we samen duimen dat ze het de volgende keer beter doen. Niettemin zal Athena Graphics op zijn beurt verder blijven scoren bij zijn klanten. En dit dankzij de tomeloze inzet van onze werknemers!

September 2002 7e uitgave

Athena Graphics Diksmuidsesteenweg 384 B-8800 Roeselare Tel. +32 (0)51 22 69 66 Fax +32 (0)51 22 79 28 ISDN +32 (0)51 25 06 38 E-mail: info@athena-graphics.be Website: www.athena-graphics.be Ignace Cosaert (BE + NL) ignace.cosaert@athena-graphics.be Siegfried Verlinde (BE) siegfried.v@athena-graphics.be Marc Vanneste (FR) marc.v@athena-graphics.be

/07  

http://www.athena-graphics.be/sites/default/files/07.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you