Page 1

a high-quality photogravure in flexo N

E

W

S

L

E

T

T

6 E

R

The Flexo Universe of Athena VOORWOORD

Beste lezer, Voelt u ook al de zomerkriebels? Heeft u ook zin om de lente van u af te schudden en te genieten van de eerste zonnestralen? Die kriebels hebben ons in ieder geval ge誰nspireerd voor de nieuwe editie van onze newsletter.

Deze keer is het centrale thema

gebaseerd op massief en golfkarton. Athena Graphics wil u graag de speciale technieken meegeven die deze kartonsector beheersen. Bovendien zijn we zeer trots en fier dat Athena Graphics als eerste in de sector de nieuwste

ISO-norm

heeft behaald. Kwaliteit is immers sedert lange tijd het stokpaardje van de firma. Alleen het beste is goed genoeg voor onze Elektronisch gestuurde montage voor perfecte registratie

klanten.

V E R D E R IN DIT NUMMER ...

2 Massief en golfkarton

3 Hoe communicatie niet moet!

4 Kwaliteitsverpakking vraagt om kwaliteitsbeleid

Mei 2002 6e uitgave


Flexo

Security-software Elektronisch Bieffebi-toestel

a high-quality photogravure in flexo

6

Flexoproefpers Offsetlakplaten

voor elke toepassing de juiste techniek Traditioneel is flexodruk de belangrijkste manier van drukken in de golfkartonindustrie. Lijnwerk en eenvoudige rasterwerken zijn routine geworden. Hiervoor gebruikt men traditioneel (dikkere) clichés gemonteerd op mylar en (eventueel) gecombineerd met een samendrukbare mousse. Meer en meer wordt echter overgegaan naar hoogwaardige flexodruk in postprint.

Athena Graphics is veel meer dan alleen maar drukvormen voor massief en golfkarton!

2

Athena Graphics staat voor “A high-quality photogravure in packaging”. Dit betekent dat wij de prepress en het aanmaken van flexodrukvormen verzorgen. Het flexogamma gaat van etiketten, flexibele verpakkingen, drankverpakkingen, vouwkarton, papieren verpakkingen, boterwikkels, farmaceutische blisters, gemetalliseerde folies, … tot nog zoveel meer andere verpakkingen. Bij deze verpakkingen worden uiteraard andere technieken en proeven gebruikt als bij karton. Zo is Athena Graphics gewapend met een arsenaal aan chemische en digitale proefsystemen zoals cromalin (zowel digitaal als conventioneel), HP-plotter en Approval. Daarnaast gebruiken we onze flexo- en offsetproefpers om proeven te drukken op speciale substraten.

Mei 2002 6e uitgave

Bedoeling is om bepaalde offset of flexo-preprintmarkten naar flexodruk-postprint over te schakelen. Oorzaken hiervan zijn de technologische vernieuwingen vanuit de kant van de machinebouwers én technische innovaties vanuit de fotogravure. Zoals gebruikelijk wil Athena Graphics de boot niet missen bij deze kwaliteitssprong en stelt het volgende technieken voor om de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken: - (dunnere) digitale clichés gecombineerd met een samendrukbare mousse. Hierdoor kunnen zonder problemen hoge liniaturen gedrukt worden met een groot contrast; - een goedkoper alternatief is om met de conventionele (dikkere) clichés te werken. Deze conventionele clichés worden echter aangemaakt met hoogwaardige ‘Flexocal’ films en/of gecombineerd met Hybride rasters (Hybrid Screening of Sambaflex) films.


clichés

Offsetlakplaten

Computer-to-Plate (CDI Barco)

Flexoproefpers

Sleeves Mac en Barco Prepress

Flexoclichés

Elektronisch Bieffebi-toestel

Athena Graphics heeft bij deze test in samenwerking met machinebouwer Cuir (Carvin, Frankrijk) gebruik gemaakt van FLEXOCAL. Herinneren we eraan dat Flexocal films het kopiëren van kleine ‘harde’ punten mogelijk maakt op conventionele clichés. Een gevolg hiervan is een toename van het aantal grijswaarden in de lichte partijen. Hybride rasters resulteren in stochastische punten in de lichte partijen, waardoor o.a. verlooprasters zachter uitlopen naar 0%.

BEL VOOR MEER INFORMATIE

+32 (0)51 22 69 66 OF KIJK OP ONZE WEBSITE

www.athena-graphics.be

Naast Flexocal werkt Athena Graphics uiteraard ook met andere technieken zoals o.a. Samba Screening, Hybrid Screening, Olec en digitale CDI-clichés. Deze technische innovaties, gecombineerd met de zeer strenge controleprocedures zorgen ervoor dat Athena Graphics uw specialist is van hoogwaardige flexodruk in massief en golfkarton.

HOE COMMUNICATIE NIET MOET! Gelieve na de beep een boodschap achter te laten. Voor het geval ik mijn berichtjes vergeet te beluisteren, gelieve mij eraan te herinneren door een berichtje te sturen naar mijn e-mailadres en stuur me voor alle zekerheid een fax met de vermelding dat ik mijn e-mail moet lezen. Wil je ook zo vriendelijk zijn me dan terug te bellen om te vragen of ik jouw fax ontvangen heb?

Mei 2002 6e uitgave

3


Security-software

Offsetlakplaten

Elektronisch Bieffebi-toestel

Flexoproefpers a high-quality photogravure in flexo

6

Sleeves

Mac en Barco Prepress

Flexoclichés

KWALITEITSVERPAKKING VRAAGT OM KWALITEITSBELEID

COLOFON “The Flexo Universe of Athena” is een uitgave van Athena Graphics NV

Het kwaliteitssysteem van Athena Graphics werd reeds in 1999 met het ISO 9002–certificaat beloond. Mede dankzij deze passie voor kwaliteit gaat het Athena Graphics voor de wind.

D E QUA R E T

REG IS

ISO 90 01

Wat betekent ISO nu eigenlijk?

ISO is de International Organisation for Standardization. Dit is een wereldwijde federatie van normalisatie-instituten. De normen van kwaliteitszorg zijn ondergebracht in de “9000-serie”.

SG S

M

4

Y SYSTE LIT

Maar zoals u wellicht weet, blijft Athena Graphics alsmaar verder streven naar nog betere kwaliteit en kwaliteitssystemen. Hierdoor behaalde Athena Graphics in april ’02 de nieuwste Europese ISO-norm, nl. ISO 9001:2000.

Athena Graphics vindt het niet alleen belangrijk om deze criteria van de ISO-norm “volgens het boekje” toe te passen. In het Nederlands praten we weleens over “net dat beetje extra doen”, net meer doen dan echt nodig is. In het Engels heet dat belangrijke kleine stukje extra Kwaliteit en service kan niet zonder... service “to go the extra mile”. Als een organisatie en haar medewerkers dat doen, zijn ze goed bezig. Het verhogen van kwaliteit begint al bij een verandering in kwaliteitsbesef. ...interne samenwerking!

Mei 2002 6e uitgave

Athena Graphics Diksmuidsesteenweg 384 B-8800 Roeselare Tel. +32 (0)51 22 69 66 Fax +32 (0)51 22 79 28 ISDN +32 (0)51 25 06 38 E-mail: info@athena-graphics.be Website: www.athena-graphics.be Ignace Cosaert (BE + NL) ignace.cosaert@athena-graphics.be Siegfried Verlinde (BE) siegfried.v@athena-graphics.be Marc Vanneste (FR) marc.v@athena-graphics.be

/06  

http://www.athena-graphics.be/sites/default/files/06.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you