Page 1

Fatte a Mano


Zano Fatte a Mano “Fatte a Mano� staat voor de lijn volledig handgemaakte sartoriale producten van Zano. Onze schoenen in deze collectie worden dan ook op traditionele wijze met de hand vervaardigd. Het hele proces van het vormgeven van de houten leesten voor de modellen, het uitsnijden van het leer, het vaststikken van de verschillende lagen leer en zolen, de polishing en de finale inspecties gebeurt met de hand en leidt tot kwalitatief zeer hoogwaardige en duurzame schoenen. Voor de Fatte a Mano collecties worden uitsluitend de beste materialen gebruikt.


Suola Due Strati Zano’s schoenen worden nog geheel met de hand vervaardigd. Wij maken hierbij gebruik van een zeer oude methode die onder schoenconnaisseurs in Italië bekend staat onder te term “Suola Due Strati” wat letterlijk vertaald staat voor een zool bestaande uit twee lagen. Onze constructie is een samenvoeging van de bekende Blake en Goodyear constructies. Net als bij de Goodyear constructie bestaat de constructie van onze schoenen uit twee zolen maar worden deze op een geheel eigen wijze aan elkaar, en aan de buitenste leerlaag bevestigd. Nadat de schoen eerst op de leest is gezet, worden de buitenkant en de eerste binnenlaag van de zool met de hand vastgezet door middel van een interne stiknaad. Op deze manier ontstaat een sterke verbinding waarbij geen lijm nodig is. Vervolgens worden ook de buitenste en binnenste lagen zool op deze manier aan elkaar bevestigd. Door deze maakwijze hebben onze schoenen dezelfde stevigheid, duurzaamheid en mate van waterdichtheid als schoenen met een Goodyear constructie maar behouden ze de flexibiliteit en lichtheid van de Blake constructie die Italiaanse schoenen zo geliefd maken. Een laatste voordeel van deze constructie is dat over de jaren heen de schoenen meerdere malen verzoold kunnen worden zonder dat de (pas)vorm van de schoen hierdoor wordt aangetast.


Pelle di Vitello De Zano Fatte a Mano schoenencollectie bestaat volledig uit de hoogste kwaliteit kalfsleer. Het grote voordeel van kalfsleer is dat er weinig tot geen oneffenheden in de huiden zitten en wordt dan ook door met name luxe schoenenproducenten gebruikt. De huiden worden 24 uur gelooid waarbij gebruik wordt gemaakt van een unieke formule. Het leer wordt hierdoor soepeler en is beter in vorm te brengen. Daarbij is de schoen ook meer kleur- en vormvast onder weersinvloeden als regen en hitte. Voor onze leer en suède schoenen geldt dat deze met de grootst mogelijke zorgvuldigheid zijn geselecteerd op kwaliteit. Een goede verzorging van uw Zano schoenen is van belang om er vele jaren van te kunnen blijven genieten.


Cura e Manutenzione Laat uw Zano schoenen na het dragen eerst in een droge ruimte staan om lucht te krijgen. Vervolgens kunt u de schoenen het best voorzien van cederhouten schoenspanners om verdere vochtigheid aan de schoen te onttrekken en om de vorm van de schoen te behouden. Wanneer u de schoenen wilt behandelen, maak deze dan eerst goed schoon met een droge doek en behandel deze vervolgens met een hoge kwaliteit schoenencrème in een kleur die zo dicht mogelijk bij de kleur van de schoen ligt. Hierbij kunt u beter een te lichte dan een te donkere tint gebruiken. Gebruik op uw leren Zano schoenen geen waterafstotende producten omdat deze de kleur vervagen. Schoencrèmes van de juiste kwaliteit beschikken over een hoog waxgehalte. Neutrale, ongekleurde poetsmiddelen kunt u een keer in de paar maanden gebruiken om uw schoenen schoon te maken, vaker dan dit en u riskeert uitdroging en scheuren in het leer. Voor onze suéde schoenen geldt dat u vlekken kunt verwijderen of vervagen met fijn suéde schuurpapier of blokken. Hierna gebruikt u een rubberen borstel om de vezels weer in de juiste richting te kammen. Gebruik nooit vloeibare producten!


Zano Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht T +31 10 497 11 40 contact@zano.nl www.zano.nl


Zano Scarpe Fatte a Mano  
Zano Scarpe Fatte a Mano  

Zano Scarpe Fatte a Mano

Advertisement