Page 1

Calendari

Diàleg i comentaris 29 d’abril. El vigilant i les coses de Pasqual Farràs. Amb Xavier Pla i Antoni Martí Monterde, crítics literaris. L’acte comptarà amb la presència de l’autor.

Crexells 2010 www.ateneubcn.org

‘10

4 de maig. Contes russos de Francesc Serés. Amb Carme Arnau i Manel Ollé, crítics literaris. L’acte comptarà amb la presència de l’autor. 10 de maig. Els jugadors de whist de Vicenç Pagès Jordà. Amb Ricard Ruiz i Jordi Marrugat, crítics literaris. L’acte comptarà amb la presència de l’autor.

www.ateneubcn.org

Els actes tindran lloc a les 19.30 h, a la sala Sagarra.

Club de lectura 25 de maig El vigilant i les coses de Pasqual Farràs. 1 de juny Contes russos de Francesc Serés. 8 de juny Els jugadors de whist de Vicenç Pagès Jordà. Modera la sessió Olga Jornet, professora de l’Escola d’Escriptura. Els actes tindran lloc a les 19.30 h, a la sala Pompeu Fabra. (Places limitades. Inscripcions a: info@ateneubcn.org abans del 20 de maig)

Votacions De l’1 de maig al 18 de juny. Vot presencial a la urna instal·lada a Administració o per correu postal.

Revetlla Literària Proclamació de l’obra guanyadora del Premi Crexells’10. El 22 de juny, a les 20 h, al Jardí Romàntic de l’Ateneu Barcelonès.

Com a soci tens la clau, vota!

Tu d e c i d e i x e s e l P re m i C re x e l l s

Carrer de la Canuda, 6 08002 · Barcelona Telèfon 93 343 61 21 · Fax 93 317 15 25 info@ateneubcn.org

AT E N E U B A R C E L O N È S


El Crexells, el premi novel·lístic més antic en llengua catalana, arriba a la seva XXXIXa edició i aposta una vegada més pel criteri dels ateneistes per escollir la millor novel·la del 2009.

Contes russos Francesc Serés

El jurat, compost per Pilar Argudo, Carme Arnau, Xavier Pla, Ricard Ruiz, Ramon Pla i Arxé i Ferran Mascarell, ha seleccionat com a millors novel·les: El vigilant i les coses de Pasqual Farràs, Contes russos de Francesc Serés i Els jugadors de Whist de Vicenç Pagès Jordà Ara, és el torn del soci.

L'Ateneu Barcelonès proposa diverses activitats per ajudar-vos en aquesta tria: clubs de lectura, conferències i un bloc on trobareu tota la informació sobre les tres novel·les seleccionades.

El vigilant i les coses Pasqual Farràs

A partir de l'1 de maig i fins al 18 de juny, els socis de l'Ateneu podran votar presencialment a les urnes dipositades a la seu o a través del correu postal. El guanyador del Premi Crexells 2010 serà proclamat el 22 de juny, a La Revetlla Literària. A més, per agrair la participació, es realitzarà un sorteig entre els socis de tres carnets anuals del club i tres lots de llibres.

Obres accessibles a la Biblioteca. Més informació a: www.ateneubcn.org

Els jugadors de Whist Vicenç Pagès Jordà

Cinc heterònims firmen una vintena de relats que expliquen històries russes del darrer segle i mig, que tant recreen faules tradicionals com es desenvolupen en el món de les línies aèries de baix cost, il·lustrant la mentida del "socialisme real". Conjunt de relats que s'entenen sota qualsevol temps i espai, sobre l'abús de qualsevol forma de poder aquí o allà, sobre l'exiliat vingui d'on vingui, sobre la diferència sigui quina sigui. Sobre tothom de tot arreu, no necessàriament russos.

August, un vigilant de posat indiferent però obsessiu i perfeccionista, viu una virulenta lluita interior. Desafectat de tot i de tothom, ha renunciat als records i als plaers i ha anat evitant el desfici dels bons propòsits. I tot per captar la intensitat de cada volva del seu temps. Però aquest comportament que el diferenciava i l'aïllava de tothom, ¿venia d'un fracàs o era el resultat d'un projecte llargament planificat? Un dia el vigilant August té el pressentiment d'un esdeveniment trasbalsador que ho podria capgirar tot. És la vida autèntica que l'obligarà a intervenir.

En Jordi viu al garatge d'una casa adossada, la seva dona es comporta com si fos adolescent i la seva filla està a punt de casar-se amb un pelao que condueix una retroexcavadora. Entranyablement ridícul, instal.lat en una crisi d'identitat permanent, en Jordi volia ser artista però ha acabat treballant de fotògraf de boda. Al llarg del casament de la seva filla, fa memoria del seu passat, que inclou un castell, un joc, una mort i un Empordà que no és de postal. En Jordi busca una sortida al seu estancament, però no s'adona que les coses encara poden anar molt pitjor.

Tríptic Premi Crexells 2009  

Tríptic Premi Crexells 2009

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you