Issuu on Google+

SET EM BRE


TOCATS PER DALÍ Salvador Dalí a la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès L’Ateneu va ser, gràcies a Dalí, Gasch, Foix i altres, un dels punts d’entrada del surrealisme a Catalunya. Per aquest motiu, la Biblioteca presenta l’autògraf de Dalí: Als ‘putrefactes’ de l’Ateneu, en el llibre La Femme Visible, i materials de la seva polèmica conferència que va provocar, el març de 1930, un dels grans escàndols de la història de l’entitat. Exposant els materials de la conferència recuperem una plana important de la història de l’Ateneu Barcelonès en relació amb les avantguardes.


Conferència commemorativa de l’Onze de Setembre Dijous 12, 19.30 h, sala Bohigas

2 3

Els protagonistes del 1714: Casanova, Villarroel i Moragues Francesc Serra, doctor en Història per la UAB La procedència geogràfica i social dels grans protagonistes de la resistència catalana durant la Guerra de Successió. Alguns d’aquests personatges seran els ja coneguts Casanova, Villarroel i Moragues, però també tindran una especial rellevància els germans Desvalls i Ramon de Vilana Perlas, tant o més importants que els anteriors. Es parlarà també d’aquells militars i polítics estrangers que van estar al costat de la defensa de Catalunya durant la Guerra de Successió, malgrat la seva retirada l’abril de 1713, després d’aprovar-se el Tractat d’Utrecht, que deixava Catalunya completament desemparada.

Activitat inclosa al programa del Tricentenari


Controvèrsies: l’actualitat a debat

Dimecres 18, 19.30 h, sala Bohigas

Catalunya independent? Xavier Vidal-Folch, periodista de El País i escriptor Vicenç Villatoro, escriptor, periodista i director de l’Institut Ramon Llull Moderador: Lluís Reales, vicepresident primer de l’Ateneu Barcelonès Des de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, la desafecció d’una majoria de catalans cap a l’Estat espanyol augmenta dia a dia. Però, com s’han de llegir les enquestes? Creixen els independetistes i els unionistes però, hi ha menys sobiranistes? Quins són els escenaris futurs per emmarcar les relacions entre Catalunya i Espanya? El xoc de trens és inevitable? Vidal-Folch i Villatoro conversaran a partir d’aquestes i altres preguntes en una nova edició del Controvèrsies.


Conferència inaugural Dilluns 30, 19.30 h, sala Bohigas

La discreta presència de les dones a l’Ateneu Pilar de Torres, vicepresidenta segona de l’Ateneu Barcelonès L’Ateneu com a mirall de la presència de les dones a la societat, des de la primera dona sòcia i la primera dona membre de la Junta Directiva fins a la situació actual de “normalitat”. I l’Ateneu com a plataforma per demanar els drets de la dona: les conferències de la Carme Karr a començament del segle XX; el seguit de conferències dels any 30; la forta presència femenina i reivindicativa del final del franquisme amb la Maria Aurèlia Capmany i la Montserrat Roig; acabant amb l’actual presència de dones en tots els àmbits de l’Ateneu.

4 5


FILOSOFIA Dimarts 17, 19.30 h, sala Bohigas

Spinoza III: finit i infinit A càrrec Felipe Martínez Marzoa, catedràtic de la UB, i Juanjo García. Dilluns 16, 19 h, sala Bohigas

Walter Benjamin

Acte amb motiu de l’aniversari de la seva mort (26 de setembre de 1940). Projecció del documental “Quién mató a Walter Benjamin...” Vegeu pàg. 9

Llengua i literatura Dilluns 16, 19 h, sala Bohigas

Walter Benjamin

Acte amb motiu de l’aniversari de la seva mort (26 de setembre de 1940). Projecció del documental “Quién mató a Walter Benjamin...” Vegeu pàg. 9

Història Dijous 26, 19.30 h, sala Verdaguer Aula Oberta d’Història Oral

ECONOMIA Tertúlia d’Economia: vegeu pàg. 14

Pere Basté Berenguer, un voluntari de 15 anys a la Guerra Civil Hi intervindran: Pere Basté Berenguer, comercial; Bernat Castany, ponent de la secció d’Història; Enric Crusat, llicenciat en Història de l’Art, i Francesc Fontboté, professor d’Història d’IES.


Arts plàstiques Dijous 19, 16 h, MNAC (Palau Nacional. Parc de Montjuïc, Barcelona)

Visita comentada a l’exposició “Tàpies des de l’interior” Un recorregut per les obres conservades a casa de l’artista i a la Fundació Antoni Tàpies, des de grans composicions murals fins a objectes quotidians i materials pobres. Entrada: 4 €. Socis Ateneu: gratuït. Places limitades. Reserva i pagament a Administració (Tel. 93 343 61 21) abans del 17 de setembre. Dijous 26, 19.30 h, sala Pompeu Fabra

Reunió de la secció d’Arts plàstiques La ponent de la secció convoca els socis que pertanyen a aquesta secció per comentar les activitats realitzades fins ara i el possible programa del curs 2013-2014. Per a més informació: http://art.ateneubcn.org

6 7


Estudi s polít ics , ju rídi cs i soc ials Cicle “Dijous europeus” Dijous 26, 19.30 h, sala Bohigas

Debat sobre “Les senderes d’Àngela: cap on duen les eleccions alemanyes?” D’ençà que a Europa esclatà la crisi, s’han alçat veus contra les polítiques d’austeritat impulsades pel Govern de la RFA. El 23 de setembre se celebren eleccions al Parlament federal alemany que poden capgirar-hi l’actual relació de forces polítiques... o donar més de marge a la cancellera Merkel. A càrrec de Bernhard Brasack, cònsol general d’Alemanya, i Leo Wieland, corresponsal del Frankfurter Allgemeine Zeitung. Modera: Stefan Rating, advocat.


Dilluns 16, 19 h, Bohigas

Walter Benjamin

Acte amb motiu de l’aniversari de la seva mort (26 de setembre de 1940). Projecció del documental

Quién mató a Walter Benjamin... Director: David Mauas Espanya, Països Baixos, Alemanya; 2005 73 min, VOSE Sinopsi: Walter Benjamin, un dels pensadors més rellevants del segle XX, mor a Portbou el 1940 després de travessar il·legalment els Pirineus en un intent desesperat d’escapar dels nazis. El film indaga sobre les estranyes circumstàncies de la seva mort. Taula rodona: Ramon Alcoberro, ponent de la secció de Filosofia; David Mauas, director del documental, Alfred Sargatal, ponent de la secció de Llengua i Literatura i Francesc Solà, ponent de la secció de Cinema. Acte organitzat conjuntament amb les seccions de Filosofia i Llengua i literatura.

8 9 Responsables de la programació de les seccions: Arts plàstiques: Toni Rodríguez Yuste / Ciències i Tecnologia: Michele Catanzaro / Cinema: Francesc Solà / Economia: Josep Maria Carreras / Escacs: Joan SánchezCózar / Estudis Polítics, Jurídics i Socials: Stefan Rating / Filosofia: Ramon Alcoberro / Història: Bernat Castany / Llengua i Literatura: Alfred Sargatal / Música: Bernat Dedéu

CINEMA


Els llibres dels nostres socis

Dimecres 18, 19.30 h, sala Verdaguer

Presentació del llibre La Universitat de Barcelona i el Parlament de Catalunya, d’Albert Balcells

La presentació serà a càrrec, a més de l’autor, de Jordi Casassas, catedràtic de la UB, i Maria Teresa Ferrer, editora.

Dimecres 25, 19.30 h, sala Sagarra

Presentació del llibre L´ull blau de Sibèria, de Santiago Vilanova La presentació serà a càrrec, a més de l’autor, de Xavier Garcia, periodista i escriptor.


10 11 Dijous 19, 19.30 h, sala Sagarra

Presentació del llibre Tablinum. Confessions d’una esclava de Tarraco, de Núria Borrut La presentació del llibre serà a càrrec, a més de l’autora, de Carles MacCragh, escriptor, advocat, degà del Col·legi d’Advocats de Girona i fundador i president de la Fundació Humanitària LiberPress.

Presentacions organitzades per l’Escola d’Escriptura.

Dijous 26, 19.30 h, sala Sagarra

Presentació del llibre Nusos nus, de diversos autors La presentació del llibre serà a càrrec dels autors i autores del poemari: Maria Camps, Lluïsa Etxeberria, Maribel Guerrero, Marià Martín, Mariona Masferrer, Margarida Molné, Mireia Muntané, Enriqueta Parera, Montse Pineda, Salvador Riera, Carmen Ripoll, Fina Rueda, Lola Toldrà i Alexandre Tornabel.


Altres Festival Àsia Dissabte 21, 20.30 h, sala Bohigas

Tamar McLeod Sinclair, cantant, compositora i artista. Neozelandesa amb arrels a Europa i a la Polinèsia francesa, ha convertit els seus viatges per tot el món en la base per a les seves cançons. Diumenge 22, 20.30 h, sala Bohigas

Grup Tarighat, ‫تقیهورگ‬, música tradicional d’Iran Grup conformat pels germans Tarighat i artistes convidats. Repertori de música tradicional de l’Iran. Entrada gratuïta prèvia reserva: Socis de l’Ateneu, al telèfon 93 343 61 21 No socis, al correu electrònic casaasia@casaasia.es o trucant al 93 368 08 36, a partir del 4 de setembre Per a més información: www.casaasia.cat Organitza: Casa Asia, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès.


NOU CICLE Dijous 19, 19 h, sala Bohigas

“Horitzó 2020: el projecte del catalanisme polític en l’horitzó de la integració política europea” Presentació del cicle a càrrec d’Ernest Maragall, vicepresident Fundació Catalunya Europa, Jordi Pujol, president del Centre d’Estudis Jordi Pujol, i Lluís Reales, vicepresident primer de l’Ateneu Barcelonès. Hi intervindran: Antoni Comín, professor d’ESADE i exdiputat al Parlament; Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política a la UPF; i Mònica Terribas, periodista i professora de la UPF. Moderador: Antoni Gutiérrez-Rubí, assessor de comunicació i consultor polític. Organitza: Fundació Catalunya Europa i Centre d’Estudis Jordi Pujol, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès.

Clubs de lectura AB Llibre Fòrum. Diumenge 15, 18 h, aula 402 Sessió preparatòria del curs 2013-2014 Coordinadora: Mariàngela Cerdà.

Seminari de lectura d’assaig contemporani Dimecres 18, 10.30 h, aula 304

Tot s’ensorra, de Chinua Achebe

Coordinador: Bernat Castany. Participació oberta, prèvia inscripció a: bcastanym@yahoo.es

12 13


T E RTÚLIES

Les places són limitades. Els socis de l’Ateneu Barcelonès tenen prioritat a l’hora de participar-hi.

Tertúlia d’Economia Dilluns 16, 14 h, Hotel Rívoli (La Rambla, 128) El ferrocarril com a eix vertebrador de la logística A càrrec de Santiago Montero, enginyer i autor del llibre Ferrocarril, el medio de transporte del siglo XXI. Coordinador: Josep Maria Carreras. Per participar-hi, cal trucar a Administració (Tel. 93 343 61 21).

Cruïlla de Debat (dinar-tertúlia) Cada dimecres, a partir del 18 de setembre, de 14 a 16 h, sala Pompeu Fabra Tertúlia integrada per un grup que viu i fomenta la catalanitat sense límits. Coordinadors: Pilar Blasco i Enric Cirici. Per participar-hi, cal enviar un correu electrònic a: pblasco@advocatsblasco.com o cirici@ono.com

Tertúlia Borralleras Dijous, de 16 a 19 h, sala Pompeu Fabra Dijous 19: Situació penitenciària a Catalunya en temps de crisi Amb Magda Andreu Ferrer, llicenciada en Dret i diplomada en Criminologia. Dijous 26: Tema lliure. Coordinadors: Bernat Castany i Eduard Moreno.


Foto: Colita

Tertúlia Espai Ateneu (dinar-tertúlia) Dimarts 17, 14 h, Hotel Rívoli (La Rambla, 128) La Mary Santpere faria 100 anys (1 setembre 1913 – 23 setembre 1992) La seva filla Maria Rosa Pigrau Santpere ens parlarà de la nissaga familiar. Coordinadora: Mina Pedrós. Inscripció a tertulia@espaiateneu.com Tel. 639 12 94 38. Ètica i poesia Divendres 20, 19 h, sala Sagarra La poesia i els límits del desig: Luis Cernuda Coordinador: Guillem Vallejo.

Tertúlia d’Economia i Literatura Divendres 20, 19.15 h, sala Pompeu Fabra L’abecé del comunisme a La mesura (1930/31), de Bertolt Brecht M. Loreto Vilar, professora titular de Filologia Alemanya de la UB. Per participar-hi, cal trucar a Administració (Tel. 93 343 61 21). Grup d’estudis Spinozians Divendres 20, 18 h, aula 302 Proposicions 21, 22 i 23 del llibre II de l’Ethica Coordinador: José Manuel Moro. Per participar-hi, cal enviar un correu electrònic a: eisenach1685@gmail.com

14 15 Tertúlia Esports i Ateneu (dinar-tertúlia) Dilluns 30, 14 h, sala Pompeu Fabra Museu Olímpic i de l’Esport, la història de l’esport Amb Juli Pernas, director del Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, president de la Federació Espanyola de Beisbol i Softbol i Membre del Comitè Olímpic Espanyol (COE). Coordinadors: Miquel Àngel Barrabia i Xavier Bachs. Per participar-hi, cal trucar a Administració (Tel. 93 343 61 21).


Sortides culturals Visita cultural al Tren del Ciment Dissabte 21, sortida amb autocar, a les 8 h de la plaça de Catalunya (davant del Banc d’Espanya), i a les 8.15 h de la plaça de Francesc Macià (davant de l’antic Sandor). Recorregut pel passat industrial i cultural de la Vall de Lillet amb el Tren del Ciment que unia l’antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà. L’itinerari començarà a l’estació de la Pobla de Lillet amb l’exposició de vehicles de transport, i seguirà amb les visites guiades als Jardins Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí, i al Museu del Ciment Asland a Castellar de n’Hug, un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana, en un singular entorn natural. Dinar a Castellar de n’Hug i passeig per les Fonts del Llobregat, tot un espectacle d’aigua i natura.

Coordinació: Mina Pedrós. Tertúlia Espai Ateneu. Inscripció a: tertulia@espaiateneu.com / Tel. 639 12 94 38. Places limitades.


Redescobreix l’Ateneu Dissabte 21, a les 12 h, entrada de carruatges L’Ateneu Barcelonès, amb 150 anys d’història, organitza visites culturals a la seva seu, el Palau Savassona. Us proposem un recorregut per descobrir tots els espais emblemàtics de l’entitat, sense oblidar els principals episodis històrics que s’han viscut en aquesta institució. Preu de la visita: 4 € (gratuït per als socis de l’Ateneu). Per participar-hi, cal trucar a Administració (Tel. 93 343 61 21).

Programa imprès amb el patrocini de:

Disseny: La Page Original

Estudi amb sistema de gestió ambiental certificat EMAS

Portada del mes: detall del quadre Roig i negre 2 d’Antoni Tàpies

Dipòsit legal: B-40140-2011

16 17


Aprendre i conèixer

Els idiomes, en pràctica Grups reduïts de conversa dirigits a aquelles persones que volen perfeccionar els coneixements lingüístics, practicar i millorar la fluïdesa de la llengua. Imprescindible un nivell avançat de l’idioma. Cursos setmanals d’1 h 30 min; 32 sessions Grups de: mínim 8 persones, màxim 12 persones Preu: 210 € (socis) 370 € (no socis) Inscripcions i pagament: fins al dijous 26 de setembre, a l’Administració de l’Ateneu Barcelonès (de dilluns a dijous, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h; divendres de 10 a 14 h). Per a més informació: info@ateneubcn.org

Anglès

Francès

Professora: Judith Verbracken Grup A: Horaris: dimarts de 17 a 18.30 h Aula: 503 Inici: 15 d’octubre Finalitza: 10 de juny

Professora: Montserrat Gallart Horari: dilluns de 19.30 a 21 h Aula: 511 Inici: 7 d’octubre Finalitza: 30 de juny

Grup B: Horaris: dimarts de 19 a 20.30 h Aula: 503 Inici: 15 d’octubre Finalitza: 10 de juny

Italià

Grup C: Horaris: dijous de 17 a 18.30 h Aula: 511 Inici: 10 d’octubre Finalitza: 12 de juny Grup D: Horaris: dijous de 19 a 20.30 h Aula: 511 Inici: 10 d’octubre Finalitza: 12 de juny

Professora: Valentina Carlone Horari: divendres de 18 a 19.30 h Aula: 511 Inici: 11 d’octubre Finalitza: 27 de juny

Alemany Professora: Nicola Scherer Horari: dimecres de 19 a 20.30 h Aula: 511 Inici: 16 d’octubre Finalitza: 18 de juny


Aquest any, el curs estarà dedicat a una de les èpoques més transcendents de la història moderna de Catalunya. En el marc de l’Antic Règim, proposem una atenta mirada vers els segles XVII i XVIII, per tal d’identificar les relacions institucionals entre Catalunya i Castella, el pes social de la qüestió inquisitorial, les causes i repercussions de la guerra de Successió i la política de redreçament després de 1714, tots ells, esdeveniments històrics que significaren un punt d’inflexió en el devenir del nostre territori cap a la contemporaneïtat. Professor: Marc Jobani Cursos setmanals d’1 h 30 min; 30 sessions. Grups de: mínim 10 persones, màxim 25 persones Preu: 160 € (socis), 280 € (no socis) Inscripcions i pagament: fins al dilluns 7 d’octubre, a l’Administració de l’Ateneu Barcelonès (de dilluns a dijous, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h; divendres de 10 a 14 h). Per a més informació: info@ateneubcn.org

Grup A: Horaris: dimecres de 17 a 18.30 h Aula: 503 Inici: 23 d’octubre Finalitza: 11 de juny Grup B: Horaris: dimecres de 19 a 20.30 h Aula: 503 Inici: 23 d’octubre Finalitza: 11 de juny Grup C: Horaris: dijous de 18 a 19.30 h Aula: 503 Inici: 24 d’octubre Finalitza: 12 de juny Activitat inclosa al programa del Tricentenari

18 19

AGENDA

1714 raons per a un nou futur


SET EMBRE 2013 C A L E N D A R I D ’ A C T I V I TAT S

dijous 12 Conferència commemorativa de l’Onze de Setembre

Els protagonistes del 1714: Casanova, Villarroel i Moragues Francesc Serra Sala Bohigas, 19.30 h

pàg. 3

diumenge 15 AB Llibre Fòrum.

Sessió preparatòria del curs 2013-2014 Aula 402, 18 h

pàg. 13

dilluns 16

Sala Bohigas, 19 h

El ferrocarril com a eix vertebrador de la logística Santiago Montero pàg. 14

pàg. 9

dimecres 18

dijous 19

Seminari de lectura d’assaig contemporani

Tertúlia Borralleras

Tot s’ensorra, de Chinua Achebe Aula 304, 10.30 h

dimarts 17

Cruïlla de Debat

Tertúlia Espai Ateneu

Controvèrsies: l’actualitat a debat

pàg. 15

Spinoza III: finit i infinit Felipe Martínez Marzoa, Juanjo García Sala Bohigas, 19.30 h

pàg. 13

pàg. 6

Catalunya independent? Xavier Vidal-Folch, Vicenç Villatoro, Lluís Reales Sala Bohigas, 19.30 h

pàg. 4

Presentació del llibre La Universitat de Barcelona i el Parlament de Catalunya, d’Albert Balcells Albert Balcells, Jordi Casassas, Maria Teresa Ferrer Sala Verdaguer, 19.30 h

Situació penitenciària a Catalunya en temps de crisi Magda Andreu Ferrer Sala Pompeu Fabra, 16 h

Sala Pompeu Fabra, 14 h pàg. 14

(dinar-tertúlia) La Mary Santpere faria 100 anys (1 setembre 1913 – 23 setembre 1992) La seva filla Maria Rosa Pigrau Santpere Hotel Rívoli, 14 h

Tertúlia d’Economia

Hotel Rívoli, 14 h

Walter Benjamin Projecció del documental Quién mató a Walter Benjamin... David Mauàs, Ramon Alcoberro, Alfred Sargatal i Francesc Solà

pàg. 10

pàg. 14

Visita comentada a l’exposició “Tàpies des de l’interior” MNAC, 16 h (Palau Nacional. Parc de Montjuïc, Barcelona) pàg. 7 NOVETAT Cicle “Horitzó 2020: el projecte del catalanisme polític en l’horitzó de la integració política europea” Ernest Maragall, Jordi Pujol, Lluís Reales, Antoni Comín, Ferran Requejo, Mònica Terribas, Antoni Gutiérrez-Rubí

Sala Bohigas, 19 h

pàg. 14


Presentació del llibre Tablinum. Confessions d’una esclava de Tarraco, de Núria Borrut Núria Borrut i Carles MacCragh

dissabte 21

dijous 26

Visita cultural al Tren del Ciment

Tertúlia Borralleras

Sala Sagarra, 19.30 h

Redescobreix l’Ateneu

pàg. 11

divendres 20 Grup d’estudis Spinozians

Proposicions 21, 22 i 23 del llibre II de l’Ethica José Manuel Moro Aula 302, 18 h

pàg. 15

Ètica i poesia

La poesia i els límits del desig: Luis Cernuda Sala Sagarra, 19 h

pàg. 15

Tertúlia d’Economia i Literatura

L’abecé del comunisme a La mesura (1930/31), de Bertolt Brecht M. Loreto Vilar Sala Pompeu Fabra, 19.15 h pàg. 15

Plaça Catalunya, 8.15 h

Festival Àsia

Tamar McLeod Sinclair

diumenge 22

pàg. 12

Grup Tarighat, ‫تقیهورگ‬, música tradicional d’Iran Sala Bohigas, 20.30 h

pàg. 12

dimecres 25 pàg. 14

Presentació del llibre L´ull blau de Sibèria, de Santiago Vilanova Santiago Vilanova, Xavier Garcia Sala Sagarra, 19.30 h

Sala Sagarra, 19.30 h

pàg. 14

Cicle “Dijous europeus”

pàg. 8

Reunió de la secció d’Arts plàstiques Sala Pompeu Fabra, 19.30 h

pàg. 7

Aula Oberta d’Història Oral

Cruïlla de Debat Sala Pompeu Fabra, 14 h

Sala Bohigas, 19.30 h

Sala Pompeu Fabra, 16 h pàg. 16

Entrada de carruatges, 12 h pàg. 17

Sala Bohigas, 20.30 h

Debat sobre “Les senderes d’Àngela: cap on duen les eleccions alemanyes?” Bernhard Brasack, Leo Wieland, Stefan Rating

Presentació del llibre Nusos nus Maria Camps, Lluïsa Etxeberria, Maribel Guerrero, Marià Martín, Mariona Masferrer, Margarida Molné, Mireia Muntané, Enriqueta Parera, Montse Pineda, Salvador Riera, Carmen Ripoll, Fina Rueda, Lola Toldrà i Alexandre Tornabel

pàg. 10

Pere Basté Berenguer, un voluntari de 15 anys a la Guerra Civil Pere Basté Berenguer, Bernat Castany, Enric Crusat, Francesc Fontboté Sala Verdaguer, 19.30 h

pàg. 6

pàg. 11

dilluns 30 Tertúlia Esports i Ateneu

Museu Olímpic i de l’Esport, la història de l’esport Juli Pernas Sala Pompeu Fabra, 14 h

pàg. 15

Conferència inaugural

La discreta presència de les dones a l’Ateneu Pilar de Torres Sala Bohigas, 19.30 h

pàg. 5


Comença el curs amb l’Ateneu Oferta per a joves fins a 30 anys que s’inscriguin entre el 15 de setembre i el 15 d’octubre de 2013. Per una quota única de 50 € podràs gaudir de l’Ateneu fins al 31 de desembre.

Quins són els principals avantatges? Podràs fer ús dels espais i les sales d’estudi, utilitzar el servei de Biblioteca, gaudir del millor jardí del centre de Barcelona i de les activitats de l’entitat. Tot això, de dilluns a diumenge.

Gaudeix dels serveis i avantatges:

la Biblioteca de l’Ateneu Una col·lecció de ciències socials, humanitats, cultura i política actualitzada dia a dia, amb més de 100 novetats mensuals i 140 capçaleres de diaris i revistes d’àmbit nacional i internacional.


Préstec: possibilitat de tenir en préstec fins a 30 documents durant 30 dies.

Espai: situada a la primera planta del Palau Savassona, la Biblioteca disposa de diverses sales de lectura i estudi, zona de revistes, espai per al visionat de DVDs i zona de novetats editorials.

Equipament: tots els espais de la Biblioteca disposen d’internet i connexió Wi-Fi. Servei d’impressió i fotocòpies. Consultes: Consulta en accés obert: 21.000 llibres i 150 capçaleres. Consulta del fons patrimonial: 250.000 volums. Consulta des de l’exterior: a través de la pàgina web de l’Ateneu podràs accedir al catàleg de la casa i saber si està disponible el document que desitges. Per a qualsevol dubte, podràs ser atès per l’equip de professionals, el qual t’assessorà sobre el fons i el seu funcionament.

Adquisició de documents: podràs proposar la compra de

llibres. Si la teva proposta és acceptada, el llibre estarà disponible en 20-25 dies.

Horari: de dilluns a dissabte de 9 a 21.30 h, i diumenges i festius de 10 a 21.30 h.


AMICS ATENEU BARCELONÈS

INSTITUCIONS COL·LABORADORES

Programa imprès amb el patrocini de:

Dipòsit legal: B-40140-2011

Activitats obertes. Aforament limitat Ateneu Barcelonès Carrer de la Canuda, 6 08002 Barcelona Centraleta: 93 343 61 21 Fax: 93 317 15 25 Biblioteca: 93 343 61 20 Escola d’Escriptura: 93 317 49 08 info@ateneubcn.org

www.ateneubcn.org Troba’ns a:


Programa d'activitats (Setembre 2013)