Page 1

Dijous 15, 19 h, sala d’actes Oriol Bohigas

Espectacle Àngel Guimerà, lo lleó de l’Ateneu Àngel Guimerà és poc conegut com a poeta, malgrat tenir una extensa obra que bascula entre el to èpic i patriòtic i el més personal i desesperançat. Aquest espectacle és un homenatge a una gran personalitat de la Renaixença. Interpretat per cinc actors i actrius i dirigit per Ignasi Roda, combina recital i cançons. Autor: Àngel Guimerà Dramatúrgia: Ignasi Roda Actuants: Martina Vilarasau, Sònia Guimerà, Joan Berlanga, Ricard Mariné i Ignasi Roda.

Dilluns 19, 19 h, sala d’actes Oriol Bohigas

Presentació

En defensa de la cultura.

Damunt les espatlles de gegants Un llibre que recull els discursos inaugurals pronunciats a l’Ateneu Barcelonès per Àngel Guimerà, Valentí Almirall, Joan Maragall, Pompeu Fabra i Pere Coromines. “Cinc intel·lectuals forçats a fer política en un país que reivindicava la seva personalitat diferencial i que varen fer servir la tribuna de l’Ateneu Barcelonès per acostar la seva veu a la ciutadania.” (del pròleg de Jordi Casassas). Ignasi Aragay, director adjunt del diari Ara; Jordi Casassas Ymbert, president de l’Ateneu Barcelonès, i Joaquim Palau, director d’ARPA Editors.

Dimecres 21, 19 h, sala d’actes Oriol Bohigas

“Nosaltres som el somni” En record de Muriel Casals Gemma Calvet, advocada; Quim Torra, escriptor; Xavier Sala i Martín, economista, i Jordi Casassas Ymbert, president de l’Ateneu Barcelonès.

“Moltes gràcies! Ser avui a l’Ateneu fent de ‘singular’ m’impressiona una mica però sobretot és una festa. Aquí hi trobo cada vegada que vinc, amics i amigues. No cal dir que avui recordo especialment l’etapa que vaig passar a la Junta fent de tresorera quan l’Oriol Bohigas era president, podeu imaginar que no ens avorríem!” Muriel Casals, 15 de febrer de 2012

Acte extraordinari de Nadal per als més petits

Dipòsit legal: B-40140-2011 / Disseny: LAPAGEORIGINAL.COM

Dimecres 28, 18 h, sala d’actes Oriol Bohigas

Activitats obertes Aforament limitat

Grand Prix a la muntanya dels invents (Fläklypa Gran Prix)

En actes de molta afluència l’acomodació es farà per rigorós ordre d’arribada; no es permetrà la reserva de seients.

Al cim d’una muntanya hi viu el mecànic de bicicletes i inventor Teodor amb els seus amics: el pessimista mussol Lambert i el valent i optimista Sonny. Els tres construiran un cotxe de competició gegantí, per fer front al campió mundial de Fórmula 1.

Més informació: www.ateneubcn.cat

Direcció: Ivo Caprino Noruega, 1975. 88 min Argument i guió: Kjell Aukrust, Kjell Syversen, Remo i Yvo Caprino Fotografia: Charles Patey VD (versió doblada en català)

INSTITUCIONS COL·LABORADORES

Edat recomanada: a partir de 6 anys Entrada gratuïta prèvia reserva a Administració (Tel. 93 343 61 21). Cada adult pot venir acompanyat d’un màxim de 3 infants. Les reserves seran a la vostra disposició a Consergeria fins a les 17.30 h del dia de la projecció. A partir d’aquest moment, les entrades no retirades quedaran alliberades i podran ser ofertes a altres persones.

Programa imprès amb el suport de:

Ateneu Barcelonès Carrer de la Canuda, 6. 08002 Barcelona Centraleta: 93 343 61 21 Biblioteca: 93 343 61 20 Escola d’Escriptura: 93 317 49 08 info@ateneubcn.cat www.ateneubcn.org

Troba’ns a:


/ARTS VISUALS

/CIÈNCIES I /ESTUDIS TECNOLOGIA POLÍTICS JURÍDICS I SOCIALS

/CINEMA

Cicle “Àgora dels Naturalistes. Històries Naturals” Dimecres 14, 19 h, sala Verdaguer

A la recerca del temps perdut

Cicle “Novel·la gràfica” Dimecres 14, 19 h, sala Sagarra

Darrere de les vinyetes. De l’escola a la indústria Els dibuixants i autors de còmics han crescut i, amb ells, els processos d’aprenentatge de les escoles i la indústria editorial que ha donat resposta a les novetats de dibuixants i guionistes, així com al nou públic cada vegada més nombrós i exigent. Catalina Mejía, editora de Salamandra Graphic; Octavio Botana, editor de Sapristi, i Salvador Rubio, escriptor. Modera: Mary Cuesta, crítica d’art, comissària i dibuixant.

El paper dels museus de ciències naturals en la gestió de la biodiversitat

El liberalisme català, a debat

Des dels gabinets de curiositats es passà als grans museus nacionals d’història natural del XIX, i a la sofisticació tecnològica del segle XX; el seu paper social i la seva influència han evolucionat. La biodiversitat ha saltat dels laboratoris a l’escena política i social. Ha esdevingut un concepte substitutiu de patrimoni natural quan es tracta de donar-li un enfocament científic i de gestió. Els museus de ciències naturals continuen sent necessaris i potser també imprescindibles.

Modera: Pau Miserachs, president del Grup d’Estudis Polítics.

Cicle “Cinema i literatura”

Presenta: Stefan Rating, ponent de la Secció.

Dimarts 13, 19 h, sala d’actes Oriol Bohigas

Debats Catalunya Social

Gustave Flaubert. Projecció de Madame Bovary

Cristòfol Jordà, president de l’Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i Francesc Uribe, conservador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Presenta: Jordi Serrallonga, ponent de la Secció. Organitzen: Ateneu Barcelonès i Associació d’Amics del MCNB. Col·labora: Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

/FILOSOFIA Divendres 16, 19 h, sala d’actes Oriol Bohigas

Dilluns 12, 19 h, sala d’actes Oriol Bohigas

Dimarts 20, 19 h, sala Verdaguer

Goril·les de muntanya a Rwanda, mig segle després de Dian Fossey

Amb l’assistència d’un representant del Col·lectiu de Catalans Lliures i un altre del Moviment Lliures.Totes deus formacions volen ocupar un espai polític orfe al país i en debatran amb tots nosaltres.

Dimarts 13, 9.30 h, sala d’actes Oriol Bohigas

Joves i precarietat laboral. Un futur en crisi Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya; Carles Feixa, professor de Geografia i Sociologia (UDL); Mª Àngels Cabasés, professora d’Economia Aplicada (UdL), i Agnès Pardell, professora de Dret Públic (UDL). Moderador: Albert Solé, cap de Societat del diari Ara. Reserva prèvia: www.tercersector.cat o a Administració. Organitza: Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, amb la col·laboració del diari Ara i de l’Ateneu Barcelonès.

Director: Claude Chabrol França, 1991, 131 min, VOSE Repartiment: Isabelle Huppert, Jean- François Balmer, Christophe Malavoy, Lucas Belvaux, Jean Yanne. Emma és una dona de províncies insatisfeta, educada dins l’esquema burgès de l’època que anhela un matrimoni d’amor incondicional. Casada amb Charles Bovary, que exerceix de metge en una petita ciutat, aviat s’adonarà que el seu present no és el que sempre havia somiat. Presenta: Josep Lluch, director d’Edicions Proa. Cicle organitzat conjuntament amb la secció de Llengua i Literatura.

Vegeu també la tertúlia “Rabiosa actualitat política”.

/LLENGUA I LITERATURA

Un percorso filosofico nell’arte contemporanea

Cicle “Díptic contemporani (II)” Divendres 2, 19 h, sala d’actes Oriol Bohigas

Inner Core

A partir de Manet i Cézanne s’inicia una doble línia en la pintura: d’una banda existeix un aplanament progressiu del pla del quadre (Kandinsky, Malevich i Mondrian) i de l’altra s’abandona la pintura de cavallet (Duchamp, l’art pop i el minimalisme). Al mig, s’alça la gegantina figura de Picasso. A partir dels anys vuitanta es reprèn un cert naturalisme i un realisme acrític (Jeff Koons i Damien Hirst), i, en paral·lel, apareix una pintura matèrica que traspua espiritualitat i transcendència, capaç de reviure un art auràtic i de qüestionar el sentit de la nostra existència (Antoni Tàpies i Anselm Kiefer).

Ja fa gairebé 50 anys que Dian Fossey va començar l’estudi dels goril·les de muntanya a les Virunga. Aquesta xerrada mostrarà quins esforços han fet possible que actualment encara puguem veure aquests grans primats al seu hàbitat natural, així com la importància de seguir fent-ne recerca.

Giuseppe Di Giacomo, catedràtic d’Estètica de La Sapienza.

Vegeu també la tertúlia Ciència, Tecnologia i Coneixement.

Jordi Galbany, Center for the Advanced Study of Human Paleobiology, The George Washington University. Presenta: Jordi Serrallonga, ponent de la Secció.

Presenta: Barbara Marchi, doctora en Història de l’Art.

Cicle “Liceu Maragall. L’imaginari”

/ MÚSICA

/ESCACS

“El nucli intern és una esfera sòlida situada al centre de la Terra”. Descobreix Inner Core i endinsa’t en les sonoritats més experimentals. Una reflexió arriscada i evocadora que ha estat aclamada per la crítica: improvisació, mixtura tècnica i estilística, simplicitat i complexitat amb tres músics de gran talent.

Dijous 1, 19 h, sala Verdaguer

La cançó protesta: els cants que canvien el món La cançó protesta ha estat reconeguda com a referent i companya de viatge dels moviments socials. És difícil d’imaginar l’existència de l’una sense la dels altres: les seves lletres i músiques populars i de revolta poètica, sollevaven un poble, una classe social, una multitud que anhelava aconseguir una societat més justa i més lliure. Debatrem i posarem en comú la vigència d’aquest tipus de cançó en la quotidianitat dels moviments socials actuals.

Dissabte 17, 11 h, sala Verdaguer

L’imaginari com a motor de l’acció individual i col·lectiva Sílvia Rodríguez Egaña, membre del GIRCHE.

Després de la mort de l’home: la dictadura de l‘objecte

Dijous 15, 18 h, aula 306

Borja Muntadas, professor de Filosofia, La Salle.

Sistema suís a 5 rondes, els dijous 22 i 29 de desembre, i 12, 19 i 26 de gener.

Organitza: Liceu Joan Maragall, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès.

Inscripcions de l’1 al 12 de desembre a Administració. Les bases es publicaran al tauler d’anuncis de la planta principal i a l’aula 306.

Campionat Social de tardor-hivern

Lluís Aragonès i Delgado de Torres, autor del llibre El Cant de les Primaveres Lliures; Miquel Bofill i Abelló, filòleg, i Joana-Alba Cercós i Gaya, filòloga.

Irene Aranda, piano Johannes Nästesjö, contrabaix Núria Andorrà, percussió Entrada: 10 € Socis de l’Ateneu: gratuït.

Cicle “Associació Massià Carbonell” Diumenge 11, 18.30 h, sala d’actes Oriol Bohigas

Concert de flauta d’Alejandra Villalobos i Marc Horne Obres de Bach, Mozart, Verdi, entre d’altres. Entrada: 5 € (estudiants: 2,5 €) Socis de l’Ateneu: gratuït. Organitza: Associació Massià Carbonell, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès.

Dijous 22, 19 h, sala Verdaguer

Nadal per a tothom: Poesia en acció Recital poètic presentat per Guillem Vallejo. Organitza: Poesia en acció, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès.

Responsables de la programació de les seccions: Arts Visuals: Lluís Utrilla / Ciències i Tecnologia: Jordi Serrallonga / Cinema: Carles Cortés / Ecologia i Recursos Naturals: Santiago Vilanova / Economia: Josep Maria Carreras / Escacs: Ramon Cases / Estudis Polítics, Jurídics i Socials: Stefan Rating / Filosofia: Anna Punsoda / Història: Joan Solé / Llengua i Literatura: Àlex Cosials / Música: Martí Marimon


/TERTÚLIES

Arquitectura Dimarts 20, de 19 a 21 h, aula 503 L’urbanisme de la Barcelona del s. XV, economia i religió versus el pla Cerdà Coordinador: José-Luis Niño. Inscripció a: arquitateneu@movistar.es August Puncernau Dimarts 20, de 18.30 a 20.30 h, aula 306 Periodistes i polítics Josep Mª Martí Rigau, periodista. Coordinador: Jaume Josa. Inscripció a: jaumejosa@icloud.com

Aforament limitat. Els socis de l’Ateneu Barcelonès tenen prioritat a l’hora de participar-hi. No es permet l’entrada a les tertúlies que demanen confirmació d’assistència si no s’ha confirmat prèviament. Administració: tel. 93 343 61 21

/Clubs de lectura i seminaris

Borralleras De 16 a 18.30 h, sala Pompeu Fabra Dijous 1: Tema lliure Dijous 15: Crítica de la política Santiago López Petit, filòsof. Dijous 22: Relacions dels agents productius a l’àmbit espanyol Antoni Garrido, economista i professor de la Facultat d’Economia i Empresa (UB). Coordinadors: Bernat Castany i Eduard Moreno.

Búsula De 20 a 21.45 h, sala Pompeu Fabra Dijous 1: La crisi suïcida Jordi Muñoz, politòleg. Dijous 15: Tradicions barcelonines Jordi Pablo, investigador. Coordinador: Fèlix Pujol. Inscripció a: Administració Ciència, Tecnologia i Coneixement Dijous 22, de 19 a 20.30 h, sala Pompeu Fabra La tecnologia a l’aula, enemics o aliats? Coordinador: Ricard Faura (secció de Ciències i Tecnologia). Inscripció a: Administració Cruïlla de Debat (dinar-tertúlia) Dimecres 7, 14 i 21, de 13.30 a 15.30 h, sala Pompeu Fabra Un grup que viu i fomenta la catalanitat. Coordinadors: Pilar Blasco i Enric Cirici. Inscripció a: pilarbprim@gmail.com o cirici@ono.com

AB Llibre Fòrum. Narrativa

Grup d’Estudis Spinozians

Diumenge 18, de 18 a 20 h, aula 402 Lola Montes, de Cécil Saint-Laurent

Divendres 16, de 18 a 20 h, aula 306 Estudi de l’obra Ethica ordine geometrico demonstrata (1677)

Coordinadora: Mariàngela Cerdà.

Coordinadora: Sílvia Fortuny. Inscripció a: aquittania@gmail.com

Debats macrofilosòfics Dimarts 13, de 16 a 18 h, sala Pompeu Fabra Som davant de la “fi del treball”? Quines amenaces comporta? Quines esperances ens resten? Coordinador: Gonçal Mayos. Inscripció a: mayos@ub.edu Economia (dinar-tertúlia) Dilluns 12, 14 h, Hotel Rívoli (La Rambla, 128) Política i economia: anàlisi electoral de les presidencials USA 2016 Gabriel Colomé, professor de Ciència Política (UAB). Coordinador: Josep Maria Carreras (secció d’Economia). Inscripció a: Administració El debat nacional Dimarts 20, de 19 a 21 h, sala Pompeu Fabra Els bronzes segrestats, l’Honorata i les altres campanes màrtirs del 1714 Jordi Sacasas i Segura, arxiver de l’església de Santa Maria del Pi. Coordinadors: Carme Adzerias i Jordi Papell. El Pregó Dimecres 7, 14 i 21, de 16.30 a 18 h, aula 302 Grup cristià de debat. Coordinador: Joan Maluquer. Inscripció a: Administració

Espai Ateneu (dinar-tertúlia) De 14 a 16 h, Hotel Rívoli (La Rambla, 128) Dimarts 13: Històries del futbol Julio Alberto Moreno, futbolista FC Barcelona del 1982–1991. Dimarts 20: Dinar de Nadal Dimarts 27: Actitud positiva davant el 2017 Júlia Behar,psicòloga. Coordinador: Magí Lardiés. Inscripció a: tertulia@espaiateneu.com Estudis Colombins Dilluns 19, de 19 a 21 h, sala Pompeu Fabra Plets colombins III: nous aspectes del testament apòcrif Carlos Macià Aldrich, historiador. Coordinador: Joaquim Arenas. Inscripció a: Administració. Grup d’estudi defensa i seguretat (GEDS) Dimarts 13, 19 a 21 h, aula 511 Militarisme Coordinador: Joan Carles Viñoles. Inscripció a: jcvinyoles@telefonica.net

Prosa Catalana Contemporània Club de lectura

Seminari de lectura d’assaig contemporani

Dissabte 10, de 18 a 20 h, aula 307 L’agulla daurada (1985), de Montserrat Roig

Dimecres 21, de 10.30 a 12.30 h, aula 511 Teoría de la Acción Comunicativa, de Jürgen Habermas

Coordinadora: Laura Rodríguez de Rozas.

Coordinador: Bernat Castany. Inscripció a: bcastanym@yahoo.es

Impuls (dinar-tertúlia) Dilluns 5, de 14 a 16 h, sala de Juntes Debat sobre temes socials, culturals i polítics. Coordinadora: Rosa Domènech. Inscripció: rosa@impulsalacciosocial.org Rabiosa actualitat política TRAP#27 Dimarts 13, de 19.30 h a 21 h, aula 302 Debat sobre els temes polítics més candents. Coordinador: Stefan Rating (secció d’Estudis Polítics, Jurídics i Socials). Inscripció a: srating@ateneubcn.org o Administració. Sota el palmerar Dissabte 17, de 18 a 20 h, sala Pompeu Fabra Argentina Patrícia Gabancho, periodista i vicepresidenta primera de l’Ateneu Barcelonès. Coordinador: Jordi Arraut. Inscripcions a: sotaelpalmerar@gmail.com

Seminari Nietzsche Divendres 2, de 17 a 19 h, sala Pompeu Fabra Estudi de l’obra Menschliches, Allzumenschliches (Humà, massa humà) Coordinadora: Rosa M. Sala Carbó. Inscripció a: fritzmmxvi@gmail.com

/Els llibres dels nostres socis

Divendres 16, 19 h, sala Sagarra

Dijous 1, 19 h, sala Sagarra

Dijous 15, 19 h, sala Sagarra

El secreto de Velázquez, d’Enrique Oller

La mecànica de l’aigua, de Silvana Vogt

Els terrors nostres de cada dia, de Jordi Hernández

Rosa Mª Prats de la Iglesia, professora de l’Escola d’Escriptura.

D. Sam Abrams, poeta, traductor i professor de l’Escola d’Escriptura, i Mar Tomàs, escriptora i professora de l’Escola d’Escriptura.

Ada Castells, escriptora, periodista i professora de l’Escola d’Escriptura, i Imma Domènech, directora de l’editorial La vocal de lis.

Presentacions organitzades per l’Escola d’Escriptura.


DESEMBRE 2016 / CALENDARI D’ACTIVITATS Dijous 1

Dissabte 10

Borralleras

Prosa Catalana Contemporània Club de lectura

Sala Pompeu Fabra, 16 h

La cançó protesta: els cants que canvien el món Sala Verdaguer, 19 h

L’agulla daurada (1985), de Montserrat Roig Aula 307, 18 h

Diumenge 11

La mecànica de l’aigua, de Silvana Vogt

Redescobreix l’Ateneu

Sala Sagarra, 19 h

Entrada de carruatges, 12 h

Búsula

La crisi suïcida

Cicle “Associació Massià Carbonell”

Sala Pompeu Fabra, 20 h

Concert de flauta d’Alejandra Villalobos i Marc Horne

Divendres 2

Sala d’actes Oriol Bohigas, 18.30 h

Seminari Nietzsche

Estudi de l’obra Menschliches, Allzumenschliches (Humà, massa humà)

Dilluns 12 Economia (dinar-tertúlia) Política i economia: anàlisi electoral de les presidencials USA 2016

Sala Pompeu Fabra, 17 h Cicle “Díptic contemporani (II)”

Hotel Rívoli, 14 h

Inner Core

Sala d’actes Oriol Bohigas, 19 h

Dilluns 5

El liberalisme català, a debat Sala d’actes Oriol Bohigas, 19 h

Dimarts 13

Impuls (dinar-tertúlia)

Debats Catalunya Social

Sala de Juntes, 14 h

Joves i precarietat laboral. Un futur en crisi

Dimecres 7

Sala d’actes Oriol Bohigas, 9.30 h

Cruïlla de Debat (dinar-tertúlia)

Espai Ateneu (dinar-tertúlia) Històries del futbol

Sala Pompeu Fabra, 13.30 h

Hotel Rívoli, 14 h

El pregó

Debats macrofilosòfics

Som davant de la “fi del treball”? Quines amenaces comporta? Quines esperances ens resten?

Aula 302, 16.30 h

Sala Pompeu Fabra, 16 h

Cicle “Cinema i literatura”

Gustave Flaubert. Projecció de Madame Bovary

Sala d’actes Oriol Bohigas, 19 h Grup d’estudi defensa i seguretat (GEDS)

Militarisme Aula 511, 19 h

Dilluns 19

Els terrors nostres de cada dia, de Jordi Hernández Sala Sagarra, 19 h Búsula

Tradicions barcelonines Sala Pompeu Fabra, 20 h

Un percorso filosofico nell’arte contemporanea

Sala Pompeu Fabra, 13.30 h

El pregó

Sala d’actes Oriol Bohigas, 19 h

El secreto de Velázquez, d’Enrique Oller

Aula 302, 16.30 h

Sala Sagarra, 19 h

Cicle “Novel·la gràfica”

Darrere de les vinyetes. De l’escola a la indústria Sala Sagarra, 19 h

Dissabte 17 Visita cultural al castell de Subirats i a les caves Can Ràfols dels Caus

Cicle “Àgora dels Naturalistes. Històries Naturals”

A la recerca del temps perdut El paper dels museus de ciències naturals en la gestió de la biodiversitat Sala Verdaguer, 19 h

Plaça de Catalunya, 9 h Cicle “Liceu Maragall. L’imaginari”

L’imaginari com a motor de l’acció individual i col·lectiva Sala Verdaguer, 11 h

Dijous 15

Sala Pompeu Fabra, 18 h

Crítica de la política Sala Pompeu Fabra, 16 h

Campionat Social de tardor-hivern Aula 306, 18 h

Espectacle Àngel Guimerà, lo lleó de l’Ateneu

Ciències i Tecnologia

Cinema

Ecologia i Clubs de lectura Recursos Naturals i seminaris

Economia

Els llibres dels nostres socis

Diumenge 18 AB Llibre Fòrum. Narrativa

Lola Montes, de Cécil Saint-Laurent

Els dies 8, 25 i 26 de desembre l’Ateneu estarà tancat.

Bones festes! Aquest Nadal, regala’t cultura S’acosta Nadal i et proposem un regal original i diferent: fes-te soci de l’Ateneu Barcelonès i estalvia’t la quota d’ingrés. Amb aquest regal participaràs d’un dels espais més interessants del país, amb una gran biblioteca i un jardí al centre de la ciutat. A més, contribuiràs a la tasca de l’entitat de promoure la cultura i el debat social. *Promoció vàlida del 19 de desembre al 6 de gener per a la modalitat de pagament trimestral, semestral o anual.

Sala Pompeu Fabra, 16 h

Hotel Rívoli, 14 h August Puncernau

Nadal per a tothom: Poesia en acció

Aula 306, 18.30 h

Sala Verdaguer, 19 h

Periodistes i polítics

Ciència, Tecnologia i Coneixement

Goril·les de muntanya a Rwanda, mig segle després de Dian Fossey

La tecnologia a l’aula, enemics o aliats?

Sala Verdaguer, 19 h

Sala Pompeu Fabra, 19 h

El debat nacional

Dimarts 27

Els bronzes segrestats, l’Honorata i les altres campanes màrtirs del 1714

Espai Ateneu

Actitud positiva davant el 2017 (dinar-tertúlia)

Sala Pompeu Fabra, 19 h

Hotel Rívoli, 14 h

Dimecres 28 Acte extraordinari de Nadal per als més petits

Dimecres 21

Grand Prix a la muntanya dels invents (Fläklypa Gran Prix)

Seminari de lectura d’assaig contemporani

Sala d’actes Oriol Bohigas, 18 h

Teoría de la Acción Comunicativa, de Jürgen Habermas

Aula 402, 18 h

Escacs

Relacions dels agents productius a l’àmbit espanyol

(dinar-tertúlia) Dinar de Nadal

Aula 503, 19 h

Aula 511, 10.30 h

Sala d’actes Oriol Bohigas, 19 h

Arts Visuals

Borralleras

Espai Ateneu

L’urbanisme de la Barcelona del s. XV, economia i religió versus el pla Cerdà

Argentina

Borralleras

Aula 302, 16.30 h

Dijous 22

Arquitectura

Sota el palmerar

El pregó

Sala d’actes Oriol Bohigas, 19 h

Dimarts 20

Aula 306, 18 h

Cruïlla de Debat (dinar-tertúlia)

Sala Pompeu Fabra, 13.30 h

“Nosaltres som el somni” En record de Muriel Casals

Sala Pompeu Fabra, 19 h

Estudi de l’obra Ethica ordine geometrico demonstrata (1677)

Dimecres 14

Sala d’actes Oriol Bohigas, 19 h

Plets colombins III: nous aspectes del testament apòcrif

Grup d’Estudis Spinozians

Aula 302, 19.30 h

Presentació En defensa de la cultura. Damunt les espatlles de gegants Estudis Colombins

Divendres 16

Rabiosa actualitat política TRAP#27

Cruïlla de Debat (dinar-tertúlia)

Estudis Polítics, Jurídics i Socials

Filosofia

Història

Llengua i Literatura

Música

Redescobreix l’Ateneu

Sortides culturals

Tertúlies

/Sortides culturals Visita cultural al castell de Subirats i a les caves Can Ràfols dels Caus Dissabte 17, sortida amb autocar, a les 9 h de la plaça de Catalunya, i a les 9.15 h de la plaça de Francesc Macià (davant del Sandor). Coordinació: Magí Lardiés. Tertúlia Espai Ateneu. Inscripció a: tertulia@espaiateneu.com Places limitades.

/Redescobreix l’Ateneu Diumenge 11, a les 12 h, entrada de carruatges Visita cultural al Palau Savassona, un recorregut per descobrir tots els espais emblemàtics, sense oblidar els principals episodis històrics que ha viscut aquesta institució. Preu de la visita: 4 € (gratuït per als socis de l’Ateneu). Inscripcions a: Administració (Tel. 93 343 61 21).

Programa d'activitats (Desembre 2016)  
Advertisement