Page 1

Prg8Maig09.qx4

17/4/09

09:27

Pรกgina 1


17/4/09

OBSERVATORI ATENEU

Dilluns 4, 19.30 h, sala d’actes

Página 2

Antoni Serra Ramoneda, catedràtic d’Economia de l’Empresa a la Universitat Autònoma i ex president de Caixa Catalunya La intervenció de Caja Castilla-La Mancha per part del govern central ha fet saltar les alarmes i ha retornat la desconfiança cap al nostre sistema financer, afectat ja pels escàndols internacionals de l’últim any, des de la fallida de Lehman Brothers a l’estafa de Bernard Madoff o la nacionalització dels bancs britànics. Estan segurs els nostres estalvis? És el nostre sistema financer prou sòlid? Com afectarà aquesta intervenció del govern a les nostres butxaques? Per què s’ha arribat a aquesta situació? La Caja Castilla-La Mancha serà un cas aïllat o en viurem d’altres a partir d’ara? Què fa falta per retornar la confiança al sistema? Aquestes i altres preguntes seran analitzades per Antoni Serra Ramoneda, catedràtic d’Economia de l’Empresa a la Universitat Autònoma i ex president de Caixa Catalunya.

K J I H G F E D C B A

09:27

Crisi financera: cap a un nou model de caixes?

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

2 MAIG 2009

Prg8Maig09.qx4

ANTONI SERRA RAMONEDA


17/4/09

09:27

Página 3

TRIBUNA ATENEU

Dimecres 20, 13.30 h*, hotel Rívoli Ramblas (LA RAMBLA, 128)

Barcelona: creativitat i transformació

3 MAIG 2009

Prg8Maig09.qx4

JORDI HEREU

Y X W V U T S R Q P A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

*us demanem la màxima puntualitat.

O

Preu del dinar: 30 € (socis de l’Ateneu: 25 €). Reserva i venda de tiquets a l’Ateneu Barcelonès fins al dilluns 18, al migdia. Canuda, 6. Tel. 93 343 61 21. info@ateneubcn.org • www.ateneubcn.org Capacitat limitada. Reserva per rigorós ordre d’inscripció.

N

Barcelona va a més. No és un tòpic ni una paradoxa. En un entorn marcat per la primera gran crisi de la globalització, la ciutat viu una etapa intensa de creativitat i transformació econòmica, social i urbana, que l’ha de situar a l’alçada dels nous reptes i donar resposta a les necessitats i expectatives de la ciutadania. Noves idees, nous projectes i noves ambicions: aquesta és l’opció de Barcelona. I situats a l’equador del mandat municipal, és una bona ocasió per parlar-ne.

Z

Jordi Hereu, alcalde de Barcelona


17/4/09

09:27

Página 4

XXVIII PREMI CREXELLS

XXVIII Premi Crexells Camisa de foc, d’Anna Carreras, Desfent el nus del mocador, de Ramon Erra, i El professor d’història, de Joan Francesc Mira, són les tres millors novel·les en català publicades durant el 2008, segons el jurat del Premi Crexells. Del 14 d’abril al 14 de juny, els socis de l’Ateneu podran votar quina de les tres novel·les és la guanyadora del Crexells d’enguany. Durant els propers mesos es realitzaran actes a l’entorn de la difusió de les tres novel·les, les activitats d’aquest mes són:

U

V

W

X

Y

Z

4 MAIG 2009

Prg8Maig09.qx4

Camisa de foc, d’Anna Carreras Comptem amb la presència d’Anna Carreras, que explicarà el procés de creació del llibre Camisa de foc.

P O

Desfent el nus del mocador, de Ramon Erra El crític literari D. Sam Abrams parlarà del llibre Desfent el nus del mocador, de Ramon Erra.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

Dimecres 27, 19.30 h, sala Verdaguer

N

Q

R

S

T

Dimecres 6, 19.30 h, sala Verdaguer

Modera les sessions: Sergi Jover Més informació a la web: http://crexells.ateneubcn.org


17/4/09

09:27

Página 5

5

Diumenge 24, 19 h, sala d’actes

Dilluns 25, 19 h, Jardí Romàntic

El grup d’acció poètica OmbraKdiu presenta el recital poètic Poesia, sempre

El grup d’acció poètica Escac al Vers presenta el recital poètic Taula Emparaulada

Els membres del grup rapsoda OmbraKdiu (M. Teresa Saladrigas, Josep Renau, Lola Irún, Joan Naval, Núria Rodergas i Leonci Canals) recitaran una selecció de poemes de producció pròpia. Organitza: Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Els membres del grup Escac al vers intentaran, amb aquest recital poètic, despertar els sentits dels assistents a través de la degustació de poemes cuinats a foc lent amb textures, aromes i sabors diversos: dolç, salat, amarg, àcid, picant... Gemma Arimany, Sílvia Bel, Trini Casas, Joan Franch, Jordi Muntané, Marisa Olivera, Oriol Prat, Rossend Sellarès i Pere Urpí. Organitza: Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

CALA’N BRUT, A MENORCA

K J I H G F E D C

Dissertació a càrrec de Francesc Florit Nin sobre el fet poètic a Menorca. Recital dels joves poetes, Sara Guasteví, Sergi Cleofe i Edgar Alemany. Organitza: Xarxa de Biblioteques de Menorca, amb la col·laboració de la secció de Llengua i Literatura de l’Ateneu Barcelonès.

B

...de poesia i de Menorca

A

Dilluns 25, 19.30 h, sala Verdaguer

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

SETMANA DE LA POESIA 2009

MAIG 2009

Prg8Maig09.qx4


09:27

SETMANA DE LA POESIA 2009

Dimarts 26, 19.30 h, Jardí Romàntic

El grup L’Estrep, nascut en el marc del curs d’Acció Poètica (2006-07) realitzat a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, presenta el recital Pell de lluna a partir de poemes de creació pròpia que reflecteixen diferents mirades, diferents veus i diferents maneres d’expressar l’experiència. El recital compta amb la presència especial de Laura López, poetessa i professora de l’Escola d’Escriptura que, amb emoció nua, esmola la paraula fins a fer-ne llum. Participants: Laura López i grup d’acció poètica L’Estrep (Carmen Comas, Mercedes Delclós, Clara Mir, Isabel Ortega i Marta Pera). Organitza: Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

6 MAIG 2009

17/4/09

Z

Prg8Maig09.qx4

Laura i L’Estrep presenten el recital poètic Pell de lluna

Página 6

Taller de poesia L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i el Grup de Recerca POCIÓ (Poesia i Educació) amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa, proposen vuit tastos dels recursos i les tècniques poètiques més rellevants del moment, per gaudir d’una bona lectura o per aprendre a crear textos poètics propis.

Dijous 21, 19 h, sala Pompeu Fabra de l’Ateneu

L’emoció traduïda en ritme a càrrec de Laura López.

Dijous 21, 19 h, a la Fundació Brossa

De la poesia oral a la poesia sonora a càrrec de Lis Costa.

Dilluns 25, 19 h, sala Sagarra de l’Ateneu

L’estil poètic: trets personals en la poesia a càrrec de Xènia Dyakonova.


Dimarts 26, 19 h, a la Fundació Brossa

De la poesia visual als objectes poètics

W

X

Y

Z

MAIG 2009

a càrrec de Josep Pedrals.

V

La paraula amb vida: la poesia a l’escenari

Inscripcions: Secretaria de l’Escola d’Escriptura. c. Canuda, 6, 08002 Barcelona. Tel. 93 317 49 08. De dilluns 27 d’abril a divendres 15 de maig de 2009. Horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h; i de dilluns a dijous, de 16.30 a 20 h. Inscripció gratuïta (màxim a 2 sessions). Admissió segons estricte ordre d’inscripció.

U

Dimarts 26, 19 h, sala Sagarra de l’Ateneu

7

T

a càrrec d’Álvaro Ardévol.

SETMANA DE LA POESIA 2009

S

Artefactos poéticos digitales

Página 7

R

Dilluns 25, 19 h, sala Pompeu Fabra de l’Ateneu

09:27

Q

17/4/09

P

Prg8Maig09.qx4

M L K F E D C

a càrrec de Francesc Parcerisas.

B

La imatge en el poema

A

Dimecres 27, 19 h, sala Pompeu Fabra de l’Ateneu

G

H

a càrrec de Teresa Martín Taffarel.

J

Mundo interior y lenguaje poético

I

Dimecres 27, 19 h, sala Sagarra de l’Ateneu

N

O

a càrrec de Glòria Bordons.


17/4/09

09:27

Página 8

CIÈNCIES I TECNOLOGIA

Cicle Biodiversitat urbana

Dimarts 5, 19 h, sala Verdaguer

Us proposem un cicle de tres xerrades per conèixer de més a prop els animals que viuen a Barcelona, des dels animals autòctons, passant pels animals exòtics i acabant pels animals que trobem al Zoo de Barcelona. En col·laboració amb el Zoo de Barcelona.

La fauna local Explicació general dels mamífers, aus, rèptils, amfibis i peixos que trobem a Barcelona Ponent general: Margarita Parés. Casos concrets: 1. Estudi de la colònia de bernats pescaires, a càrrec de Josep Garcia. 2. Projecte de protecció de l’avifauna als edificis Thalassia, a càrrec d’Eduard Durany. 3. Colònies d’eriçons i de ratpenats Galanthus, a càrrec de Sergi Garcia. En col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona.

© CARLES TERÈS

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

8 MAIG 2009

Prg8Maig09.qx4


Página 9

MAIG 2009 Z Y X W V U T S R Q P O N M L K J I

Els animals del Parc Zoològic. La reproducció controlada per la reintroducció de les espècies al seu hàbitat Ponent general: Lluís Colom. Casos concrets: 1. Programa cria europeu (EEP): els goril·les, a càrrec de Maria Teresa Abelló. 2. Funcionament programa cria internacional (CSIC): les gaseles dorcas, a càrrec de Conrad Enseñat. 3. Programa de reintroducció del ferreret i de la tortuga mediterrània, a càrrec de Manuel Aresté.

H

La fauna captiva

Problemàtica de l’adaptació a la ciutat dels animals exòtics Ponent general: Rafael Cebrian. Casos concrets: 1. El cas de les cotorres. Estudis i control, a càrrec de José Carrillo. 2. Les tortugues de Florida, a càrrec d’Enric de Roa. 3. El morrut. Biologia de l’espècie i problemàtica, a càrrec de Jesús Orlando Moreno.

G

La fauna invasora

F

Dimarts 26, 19 h, sala Verdaguer

E

Dimarts 12, 19 h, sala Verdaguer

9

D

CIÈNCIES I TECNOLOGIA

C

09:27

B

17/4/09

A

Prg8Maig09.qx4


Prg8Maig09.qx4

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

MAIG 2009

10

17/4/09

09:27

Página 10

FILOSOFIA

Dimecres 6, 19.30 h, sala d’actes

Dimecres 27, 19.30 h, sala d’actes

Cicle: Els medievals Què significa “Renaixement”? És de debò un trencament amb l’època anterior o podem definir-lo en termes de continuïtat.

Presentació de: Filosofia Catalana Medieval i Moderna. Número monogràfic de la revista Enrahonar

Debat entre Ignasi Fernández Terricabras, professor de la UAB; i Joan Requesens, professor de la UAB. Presentador i moderador: Jaume Mensa.

Dijous 7, 19.30 h, sala Verdaguer

Ètica empresarial i mobbing, per Àngels Gutiérrez Lapi, Institut de TecnoèticaFundació Epson Àngels Gutiérrez és llicenciada en filosofia i diplomada en Ciències Empresarials i ens presentarà un dels temes centrals de l’ètica empresarial en relació amb la situació de la dona. Una qüestió especialment sensible en temps de crisi.

Hi intervindran: Gerard Vilar, director de la revista Enrahonar; Marta Tafalla, vicedirectora de la revista Enrahonar; Josep Manuel Udina, filòsof i autor d’un article del volum; Jaume Mensa, coordinador del volum; i Ramon Alcoberro, filòsof i professor de la UdG.

Liceu Joan Maragall Cicle: Com pensar la globalització? Dissabte 9, 11 h, sala Verdaguer

Gestionar la globalització Alfonso Barcena.

Dissabte 30, 11 h, sala Verdaguer

U.Beck: risc globalitzat i individualització extrema A càrrec de Josep Casol.


Página 11

MAIG 2009 Z T S N

O

Jornades sobre la regió del Volga/Don a l’Ateneu Barcelonès

Jornades coordinades per Eduard Moreno, advocat urbanista; i per Bernat Castany, ponent de la Secció d’Història.

P

Hi intervindran: Josep Maria Castellet, editor i escriptor; Enric Crusat, llicenciat en història; Francesc Fontboté, professor d’història; i Bernat Castany, doctor en filosofia.

Interpretades pel trio de músics Nikitenko Olga, Vinskaya Larisa i Kiyasko Alexander. Les cançons seran introduïdes amb comentaris de la Doctora Oxsana.

Y

Concert de cançons del romancer i de la lírica tradicional dels cosacs, russos i ucraïnesos

X

Dijous 21, 19.30 h, sala d’actes

Aula oberta d’història oral Josep Maria Castellet, la passió pels llibres en un temps de silenciament i censura

W

Dijous 14, 19.30 h, sala Verdaguer

11

V

HISTÒRIA

U

09:27

R

17/4/09

Q

Prg8Maig09.qx4

M

Dimecres 20, 19.30 h, sala d’actes

K J I H G F E D C B COSAC

A

A càrrec de Fedosovv Yuri, doctor i investigador en pedagogia de la Universitat de Volgograd. Traducció a càrrec de la doctora Fedosova Oxana, catedràtica de filologia hispànica de la Universitat de Volgograd.

L

La cultura i el folklore de la regió Volga/Don en el marc de la història de Rússia


Prg8Maig09.qx4

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

MAIG 2009

12

17/4/09

09:27

Página 12

ECONOMIA

Dilluns 18, 19.30 h, sala d’actes

Crisi empresarial i col·lapse a la justícia Hi intervindran: Raimon Casanellas, president del Registre d’economistes forenses (REFOR); José María Fernández Seijo, magistrat del Jutjat Mercantil núm. 3 de Barcelona; Joaquim Trigo Portela, director executiu del Foment del Treball Nacional. Moderador: Terenciano Álvarez, magistrat jubilat de l’Audiència Provincial de Barcelona. Acte organitzat conjuntament amb la secció d’Estudis polítics, jurídics i socials.

Dilluns 18, 14 h, sala Pompeu Fabra

Tertúlia-dinar (Economia) La Xina en moments de crisi mundial Tomàs Moltó, catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de Barcelona. Per a participar-hi cal trucar a l’Administració de l’Ateneu Barcelonès (de dilluns a dijous, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, divendres de 10 a 14 h).


Página 13

MAIG 2009 Z Y X W V U T S R Q P O N M L K J I

Hi intervindran: Josep Lluís Freijo, portaveu d’Els Verds i candidat a diputat europeu; Sean O’Curneen Cañas, cap de llista del CDL per a les eleccions europees; Miguel González, responsable de Catalunya del P.O.S.I. i candidat a diputat europeu; i José Manuel Villegas, secretari de Relacions Institucionals de Ciutadans-CS i cap de llista per a les eleccions europees.

H

Hi intervindran: Raimon Casanellas, president del Registre d’economistes forenses (REFOR); José María Fernández Seijo, magistrat del Jutjat Mercantil núm. 3 de Barcelona; Joaquim Trigo Portela, director executiu del Foment del Treball Nacional. Moderador: Terenciano Álvarez, magistrat jubilat de l’Audiència Provincial de Barcelona. Acte organitzat conjuntament amb la secció d’Economia.

G

Els Dijous Europeus Debat electoral: eleccions europees 2009

F

Dijous 28, 19.30 h, sala d’actes

Crisi empresarial i col·lapse a la justícia

E

Dilluns 18, 19.30 h, sala d’actes

13

D

ESTUDIS POLÍTICS, JURÍDICS I SOCIALS

C

09:27

B

17/4/09

A

Prg8Maig09.qx4


Prg8Maig09.qx4

09:27

Cicle: Esports i cinema

Cicle Cinema i Teatre

Divendres 8, 19 h, sala d’actes

Dimarts 12, 19 h, sala d’actes

Más allá de la leyenda

El western i el teatre El hombre de Laramie

(Seabiscuit), Estats Units, 2003. Dir. Gary Ross. Int. Jeff Bridges, David McCullough, Paul Vincent O’Connor.

V U

My name is Joe

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

Divendres 22, 19 h, sala d’actes

A

Página 14

CINEMA

W

X

Y

Z

MAIG 2009

14

17/4/09

(Mi nombre es Joe), Regne Unit/Espanya/Alemanya, 1998, 103 min. Dir. Ken Loach. Int. Meter Mullan, Louise Goodall, David McKay, Gary Lewis, Lorraine McIntosh.

(The man from Laramie), Estats Units, 1955, Dir. Anthony Mann. Conferenciant: Xavier Pérez, professor titular de Cinema de la Universitat Pompeu Fabra.

Dimarts 26, 19 h, sala d’actes

Teatralitat a l’obra de Murnau Tartufo o el hipócrita (Herr Tartüff). Alemanya, 1926. Dir. F.W. Murnau. Conferenciant: Ramon Sala, historiador del cinema, professor titular d’Història dels Mitjans de Comunicació (UAB).


Página 15

ARTS PLÀSTIQUES

Per a participar-hi, cal trucar a l’Administració de l’Ateneu Barcelonès (de dilluns a dijous, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, divendres de 10 a 14 h). KIKI SMITH: HER MEMORY (FRAG.)

Z Y X U T S R Q P O N M L K J I

Tertúlia-sopar Cicle: La imatge de Barcelona a debat La imatge de Barcelona a través de la mirada de l’artista visual Francesc Torres.

H

Dimarts 26, 19.30 h, sala Pompeu Fabra

G

Projecció d’una selecció dels millors treballs de videopoesia que varen projectar-se en l’última edició del Festival Videobardo

F

Diumenge 31, 12 h, sala d’actes

V

W

Projecció d’una selecció de vídeos del festival LOOP-09

E

Per assistir-hi, cal trucar a l’Administració de l’Ateneu Barcelonès (de dilluns a dijous, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, divendres de 10 a 14 h). Places limitades als socis de l’Ateneu. Reserva per estricte ordre d’inscripció.

Dissabte 23, 19 h, sala d’actes

D

Visita comentada i exclusiva per als socis de l’Ateneu de l’exposició Kiki Smith: Her memory

Festival Internacional de Videoart a Barcelona LOOP-09

C

Diumenge 10, 9.45 h, Fundació Joan Miró (PARC DE MONTJUÏC S/N)

15 MAIG 2009

09:27

B

17/4/09

A

Prg8Maig09.qx4


Prg8Maig09.qx4

09:27

24 Cicle de Música del segle XX-XXI Organitza: Fundació Música Contemporània, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès. Entrada lliure.

W V U T

Jonathan Camps, contrabaix; i Daniel García, piano Obres de: Brotons, Ferrer, Bertrán, Baldris i Pardo.

O

P

Q

R

S

Dimarts 5, 21.15 h, sala d’actes

Dimarts 19, 21.15 h, sala d’actes Jordi López, piano Obres de: Oltra, Guinjoan, Montsalvatge, Padrós, Rodríguez, Sardà i Someso.

Dilluns 25, 21.15 h, sala d’actes Ana García León, clarinet; i Aranza Aguirre Barcena, acordió Obres de: Nevanlinna, Aho, Hindemith, Fígols, Stockhausen, Moreno i Brotons.

Dilluns 11, 21.15 h, sala d’actes Lito Iglesias, violoncel Obres de: Guinjoan, Fleta, Soler, Guinovart i Brncic.

N M L K J I H G F E D C B A

Página 16

MÚSICA

X

Y

Z

MAIG 2009

16

17/4/09

Dilluns 18, 21.15 h, sala d’actes Quartet de corda Kayros Germán Echeverri, violí; Laura Gaya, violí; Núria Pujolràs, viola; i Cèlia Torres, violoncel. Obres de: Shostakovich, Kurtág, Takemitsu, Grèbol i Llanas.

Dissabte 9, 19 h, sala d’actes

La música espanyola del Barroc al present Concert de piano de Mario Prisuelo Obres de: Adalid, Albéniz, Granados, entre d’altres. Organitza: Departament de Relacions Institucionals i Participació, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès. Preu de l’entrada: 5 € Jubilats: 2 € Socis de l’Ateneu: gratuït


09:27

Página 17

Diumenge 10, 18.30 h, sala d’actes

R. WAGNER

Y X L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

Direcció: Joan Palet i Ibars. Maria del Mar Humanes, soprano. Antje Lohse, contralt. Obres de: Cohi Grau, Moreno Guzmán, Joaquim Serra i Pergolesi.

H G

Orquestra de Cambra Amics dels Clàssics

F

Diumenge 17, 11 h, sala d’actes

I

J

Acompanyades de Ramon Rabinad, bateria; Gloria Torres, saxofon; Dimitri Skidanov, contrabaix; i Doug McDouglas, guitarra elèctrica. Obres de: Sammy Cahn, Kaempfert/Gabler, Cole Porter, entre d’altres.

K

Concert de jazz, swing i música lleugera de la cantant Gwen Perry i la pianista Michele Faber

E

Organització: Associació Wagneriana, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès.

Dissabte 16, 20.30 h, sala d’actes

D

Cicle: Wagner, poeta i músic VI Els Mestres Cantaires Hans Sachs: personalitat històrica, creador i inspirador

GWEN PERRY

C

Dilluns 11, 19 h, sala d’actes

Z

Coral Contrapunto Vocale Direcció Lluís Vila Casañas. Obres de: Hindemith, Lamote de Grignon, Debussy, Marraco, entre d’altres. Organització: Associació Massià Carbonell. Preu de l’entrada: 5 € Estudiants: 3,5 € Socis de l’Ateneu: gratuït

17 MAIG 2009

MÚSICA

B

17/4/09

A

Prg8Maig09.qx4


Prg8Maig09.qx4

09:27

U T S R Q P O N M L K J I H G F E D C B A

Página 18

LLENGUA I LITERATURA

Dijous 7, 19.30 h, sala d’actes

Dilluns 18, 19.30 h, sala Sagarra

Homenatge a Joaquim Casas Carbó

Presentació del llibre Lladre d’amor i altres narracions. Recull de contes del Premi Vent de Port 2008

Hi intervindran: Narcís Garolera, filòleg i catedràtic de la UPF; Josep Murgades, filòleg i catedràtic de la UB; i Lluís Marquet, enginyer i lexicògraf.

V

W

X

Y

Z

MAIG 2009

18

17/4/09

Dijous 14, 19.30 h, sala d’actes

Lliurament Premis de la crítica catalana Els Premis de la Crítica, instituïts l’any 1956 per l’Asociación Española de Críticos Literarios, s’atorguen a les millors obres de poesia i narrativa publicades l’any anterior en les quatre llengües oficials de l’Estat espanyol. Pel que fa a la categoria de llengua catalana, des de fa uns quants anys és l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana la que s’encarrega dels Premis de la Crítica Catalana, per distingir les millor obres de narrativa i poesia publicades en català. Organització: Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès.

Hi intervindran: Manel Joan Arinyó, guanyador de l’edició del 2008; Àlex Broch, crític literari; i Jordi Mir, membre del jurat Premi Vent de Port. Organització: La Casa del Sol Naixent, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès.


Página 19

MAIG 2009 U T S R Q P O N M L K J I H G F

Hi intervindran: Jordi Güell, pintor i poeta; Joseba Ayensa, poeta-cantor; i Eduard Escofet, poeta i traductor de l’obra al català.

E

Presentació del llibre Réquiem del lagarto – Lagarto toca fusta, Juan Manuel Escudero

D

Dimarts 12, 19.30 h, sala Sagarra

C

Qui no ha experimentat mai a la vida el desig de posseir el seu arbre genealògic o de conèixer els seus avantpassats? Hi intervindran: Jaume Sobrequés i Callicó i Joaquim M. Casals i de Nadal.

Hi intervindran: Francesc Parcerisas, poeta; Albert Manent, escriptor; Xavier Macià, professor i director de la col·lecció; i Enric Falguera, curador del llibre.

Z

Presentació del llibre Tria de versos, de Jaume Angelet i Garriga

Y

Dijous 7, 19.30 h, sala Sagarra

Cicle Debats ICGenHe La Genealogia com a ciència i els mitjans informàtics per a desenvolupar una recerca de genealogia familiar o de recerca històrica

X

Dimecres 20, 19 h, sala Verdaguer

19

W

LLIBRES

V

09:27

B

17/4/09

A

Prg8Maig09.qx4


Prg8Maig09.qx4

09:27

Dijous 14, 19.30 h, sala Sagarra

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Presentació del llibre Nòmada, d’Isabel M. Ortega

R Q P O N M L K J I H G F E D C B A

Página 20

ESCOLA D’ESCRIPTURA

MAIG 2009

20

17/4/09

Dilluns 11, 19.30 h, sala Verdaguer

Presentació del llibre Del tiempo y las sombras, de Teresa Martín Taffarel Pròleg del llibre: José María Merino. La presentació anirà a càrrec, a més de l’autora, de Dolors Millat, poeta i professora de l’Escola d’Escriptura. Lectura de poemes a càrrec de l’actor Xavi Casan. Acompanyament musical: Daniel Alegret. Col·labora: Editorial Candaya.

La presentació anirà a càrrec, a més de l’autora, de Laura López i Francesc Parcerisas, poetes i professors de l’Escola d’Escriptura. Llegiran una selecció de poemes: Carmen Comas, Mercedes Delclós, Clara Mir, Martí Noy i Marta Pera. Col·labora: Cossetània Edicions.

Dilluns 18, 19.30 h, sala Verdaguer

Presentació del llibre Elegías a un azul caído del ala, d’Helena Junyent La presentació anirà a càrrec, a més de l’autora, de la poetessa Gemma Gorga i de Francesc Parcerisas, poeta i professor de l’Escola d’Escriptura. Col·labora: Editorial Devenir.


Página 21

MAIG 2009 U

Matrícula oberta del 18 de maig al 23 de juny. A partir del dilluns 18 de maig, s’obre el període de matriculació per als cursos d’estiu 2009 de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Per rebre una informació més detallada, podeu consultar el programa al web www.escoladescriptura.org o bé adreçar-vos a la secretaria de l’Escola, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h; i de dilluns a dijous, de 16.30 a 20 h. Tel. 93 317 49 08.

V

Escola d’Escriptura – Cursos d’estiu 2009

21

Z

ESCOLA D’ESCRIPTURA

Y

09:27

X

17/4/09

W

Prg8Maig09.qx4

Curs per a joves escriptors (de 15 a 17 anys) El lector profesional I Seduir amb la paraula I i II

K J I H G F

Escriure per ensenyar a escriure

E

Redacció i millora de textos escrits

D

La construcció de personatges

C

Iniciació a la poesia

Clara Alcobé: Música. Ramon Alcoberro: Filosofia. Josep Maria Carreras: Economia. Bernat Castany: Història. Elisabet Ferran: Estudis Polítics, Jurídics i Socials. Enrique Gracián: Ciències i Tecnologia. Sergi Jover: Llengua i Literatura. Jaume Radigales: Escacs. Toni Rodríguez Yuste: Arts Plàstiques. Ramon Sala: Cinema. Jordi Muñoz i Pau Pérez: Escola d’Escriptura.

B

Iniciació a la narrativa

A

* Cursos habituals:

L

M

Han organitzat aquests actes:

N

O

P

Q

R

S

T

Als cursos habituals* s’hi sumen diverses propostes en el bloc de Literatura i humanitats, i novetats com El lector gourmet, un curs de literatura per a les persones amants de la bona taula.


Prg8Maig09.qx4

09:27

U T S R Q P O N M L K J I H G F E D C B A

Página 22

TERTÚLIES

Cruïlla de Debat (dinar-tertúlia)

Dissabte 9, de 6 a 9 del vespre, sala Pompeu Fabra

Cada dimecres de 14 a 16 h, sala Pompeu Fabra

Lectura i comentaris de novel·les catalanes del segle XX

Coordinador: Enric Cirici (cirici@ono.com). Tertúlia integrada per un grup que viu i fomenta la catalanitat sense límits.

V

W

X

Y

Z

MAIG 2009

22

17/4/09

Tertúlia Borralleras Sala Pompeu Fabra a partir de les 16 h (dinar a les 14 h) Dijous 7: L’antítesi entorn del canvi climàtic, Mariano Ribon Sánchez, enginyer de camins. Dijous 14: Orígens i característiques de la Guerra Freda i la seva projecció actual, Ramon Alquézar, catedràtic de Política Econòmica i Estructura Econòmica Mundial de la UAB. Dijous 21: La llengua i la cultura catalanes: La volta al món i torna al Born, Joaquim Molas, catedràtic de Literatura de la UB. Dijous 28: Tema lliure. Coordinada per Eduard Moreno, advocat urbanista; i per Bernat Castany, ponent de la Secció d’Història.

Conferència i sessió de grup de lectura, coordinada per Jordi Galves, crític literari, que aprofundirà en una sessió mensual en algunes de les principals novel·les catalanes contemporànies. Una aproximació a la més recent narrativa canònica des d’una perspectiva innovadora, estètica i personal, allunyada dels clixés ideològics i de les modes metodològiques. Camins de França, de Joan Puig i Ferreter.

J. PUIG I FERRETER


Página 23

V

W

Coordinadors: Pere Sans i Àngel Juez.

R

Tomàs Moltó, catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de Barcelona. Per a participar-hi, cal trucar a l’Administració de l’Ateneu Barcelonès (de dilluns a dijous, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, divendres de 10 a 14 h).

Cuinar a la primavera: crema freda de mongetes al romesco

U

La Xina en moments de crisi mundial

Dimarts 12, 19.30 h, sala Pompeu Fabra

T

Dilluns 18, 14 h, sala Pompeu Fabra

Tastúlia

S

Tertúlia-dinar (Economia)

23 MAIG 2009

TERTÚLIES

Z

09:27

Y

17/4/09

X

Prg8Maig09.qx4

P

Q

Dimecres 6 i dimecres 27, 10.30 h, aula 304

N M J I H G F E

Coordinadora: Mina Pedrós. Per a participar-hi, cal trucar a l’Administració de l’Ateneu Barcelonès (de dilluns a dijous, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, divendres de 10 a 14 h).

D

Trobada amb l’escriptora Ana María Matute

C

Dimarts 12, 14 h, sala Pompeu Fabra

B

Espai Ateneu

K

L

ANA MARÍA MATUTE

A

El text objecte de treball és: Dialèctica de la Il·lustració, de Max Horkheimer i Theodor Adorno. Coordinat per Bernat Castany, ponent de la Secció d’Història. Participació oberta, prèvia inscripció a: bcastany@yahoo.es

O

Seminari de lectura d’assaig contemporani


Prg8Maig09.qx4

MAIG 2009

24

17/4/09

09:27

TERTÚLIES

AB Llibre Fòrum

Tertúlia UPEC

Diumenge 17, 18 h, aula 402

Dijous 28, 19.30 h, sala Sagarra

Viatges literaris

Cap a un altre model alimentari? El futur del camp català

Dilluns 18, 18 h, sala Pompeu Fabra

Fòrum de Debat Social Polítiques de lluita contra la pobresa Antoni Comín i José Antonio Noguera, economistes.

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Pío Baroja, Camino de perfección, 1902.

A

Página 24

Tertúlia-sopar (Arts Plàstiques) Dimarts 26, 19.30 h, sala Pompeu Fabra

Cicle: La imatge de Barcelona a debat La imatge de Barcelona a través de la mirada de l’artista visual Francesc Torres Per a participar-hi, cal trucar a l’Administració de l’Ateneu Barcelonès (de dilluns a dijous, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, divendres de 10 a 14 h).

A càrrec de Josep Pàmies, agricultor de Balaguer; i Marta Guadalupe Rivera, veterinària en el camp de la investigació en nutrició animal. Organitza: Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya. Per a participar-hi, cal trucar a l’UPEC. Tel. 93 318 45 50, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Les places són limitades. Els socis de l’Ateneu Barcelonès tenen prioritat a l’hora de participar-hi.

ALTRES ACTIVITATS

Divendres 8, 18 h, sala Verdaguer

Conferència sobre Banca Ètica Organitza: SETEM, Intermón Oxfam, Alternativa 3 i Xarxa Consum Solidari.


Prg8Maig09.qx4

17/4/09

09:27

MAIG 2009 DILLUNS 4 Observatori Ateneu. Crisi financera: cap a un nou model de caixes? Antoni Serra Ramoneda. Sala d’actes 19.30 h .......................2 DIMARTS 5 Cicle Biodiversitat urbana. La fauna local. Margarita Parés, Josep Garcia, Eduard Durany i Sergi Garcia. Sala Verdaguer 19 h.........................8 24 Cicle de Música del segle XX-XXI Jonathan Camps, contrabaix; i Daniel García, piano. Sala d’actes 21.15 h .....................16 DIMECRES 6 Seminari de lectura d’assaig contemporani. Aula 304, 10.30 h .........................23 Cruïlla de Debat (dinar-tertúlia). Sala Pompeu Fabra, 14 a 16 h......22 XXVIII Premi Crexells. Camisa de foc, d’Anna Carreras. Amb Anna Carreras, que explicarà el procés de creació del llibre Camisa de foc. Modera la sessió: Sergi Jover. Sala Verdaguer 19.30 h ...................4 Cicle: Els medievals. Què significa “Renaixement”? És de debò un trencament amb l’època anterior o podem definir-lo en termes de continuïtat. Ignasi Fernández Terricabras, Joan Requesens i Jaume Mensa. Sala d’actes 19.30 h .....................10

Página 25

CALENDARI D’ACTIVITATS 25 DIJOUS 7 Tertúlia Borralleras. L’antítesi entorn del canvi climàtic, Mariano Ribon Sánchez. Sala Pompeu Fabra 16 h ...............22 Homenatge a Joaquim Casas Carbó. Narcís Garolera, Josep Murgades i Lluís Marquet. Sala d’actes 19.30 h .....................18 Ètica empresarial i mobbing. Àngels Gutiérrez Lapi. Sala Verdaguer 19.30 h .................10 Presentació del llibre Tria de versos, de Jaume Angelet i Garriga. Francesc Parcerisas, Albert Manent, Xavier Macià i Enric Falguera. Sala Sagarra 19.30 h ....................19 DIVENDRES 8 Conferència sobre Banca Ètica. Sala Verdaguer 18 h ......................24 Cicle: Esports i cinema. Más allá de la leyenda. Dir. Gary Ross. Sala d’actes 19 h ..........................14 DISSABTE 9 Liceu Joan Maragall. Cicle: Com pensar la globalització? Gestionar la globalització. Alfonso Barcena. Sala Verdaguer 11 h ......................10 Lectura i comentaris de novel·les catalanes del segle XX. Camins de França, de Joan Puig i Ferreter. Sala Pompeu Fabra 18 ..................22


Prg8Maig09.qx4

26

17/4/09

09:27

CALENDARI D’ACTIVITATS

Página 26

MAIG 2009

>>DISSABTE 9

>>DIMARTS 12

La música espanyola del Barroc al present. Concert de piano de Mario Prisuelo. Sala d’actes 19 h ..........................16

Cicle Cinema i Teatre. El western i el teatre. El hombre de Laramie (The man from Laramie), Dir. Anthony Mann. Xavier Pérez. Sala d’actes 19 h ..........................14 Presentació del llibre Réquiem del lagarto – Lagarto toca fusta, Juan Manuel Escudero. Jordi Güell, Joseba Ayensa i Eduard Escofet. Sala Sagarra 19.30 h ....................19 Cicle Biodiversitat urbana. La fauna invasora. Rafael Cebrian, José Carrillo, Enric de Roa, Jesús Orlando Moreno. Sala Verdaguer 19 h.........................9 Tastúlia. Cuinar a la primavera: crema freda de mongetes al romesco. Sala Pompeu Fabra 19.30h ...........23

DIUMENGE 10 Visita comentada i exclusiva per als socis de l’Ateneu de l’exposició Kiki Smith: Her memory. Fundació Joan Miró 9.45 h ............15 Coral Contrapunto Vocale. Direcció Lluís Vila Casañas. Sala d’actes 18.30 h .....................17 DILLUNS 11 Cicle: Wagner, poeta i músic VI Els Mestres Cantaires. Hans Sachs: personalitat històrica, creador i inspirador. Sala d’actes 19 h ..........................17 Presentació del llibre Del tiempo y las sombras, de Teresa Martín Taffarel. Dolors Millat, Xavi Casan i Daniel Alegret. Sala Verdaguer 19.30 h .................20 24 Cicle de Música del segle XX-XXI Lito Iglesias, violoncel. Sala d’actes 21.15 h .....................16 DIMARTS 12 Espai Ateneu. Trobada amb l’escriptora Ana María Matute. Sala Pompeu Fabra 14 h ...............23

DIMECRES 13 Cruïlla de Debat (dinar-tertúlia). Sala Pompeu Fabra 14 h ...............22 DIJOUS 14 Tertúlia Borralleras. Orígens i característiques de la Guerra Freda i la seva projecció actual, Ramon Alquézar. Sala Pompeu Fabra 16 h ...............22


Prg8Maig09.qx4

17/4/09

09:27

MAIG 2009

Página 27

CALENDARI D’ACTIVITATS 27

>>DIJOUS 14

>>DILLUNS 18

Aula oberta d’història oral. Josep Maria Castellet, la passió pels llibres en un temps de silenciament i censura. Josep Maria Castellet, Enric Crusat, Francesc Fontboté i Bernat Castany. Sala Verdaguer 19.30 h .................11 Lliurament Premis de la crítica catalana. Sala d’actes 19.30 h .....................18 Presentació del llibre Nòmada, d’Isabel M. Ortega. Sala Sagarra 19.30 h ....................20

Fòrum de Debat Social. Polítiques de lluita contra la pobresa. Antoni Comín i José Antonio Noguera. Sala Pompeu Fabra 18 h ...............24 Presentació del llibre Lladre d’amor i altres narracions. Recull de contes del Premi Vent de Port 2008. Manel Joan Arinyó, Àlex Broch i Jordi Mir. Sala Sagarra 19.30 h ....................18 Crisi empresarial i col·lapse a la justícia. Raimon Casanellas, José María Fernández Seijo, Joaquim Trigo Portela, Terenciano Álvarez. Sala d’actes 19.30 h .............12 i 13 Presentació del llibre Elegías a un azul caído del ala, d’Helena Junyent. Gemma Gorga i Francesc Parcerisas. Sala Verdaguer 19.30 h .................20 24 Cicle de Música del segle XX-XXI Quartet de corda Kayros. Germán Echeverri, violí; Laura Gaya, violí; Núria Pujolràs, viola; i Cèlia Torres, violoncel. Sala d’actes 21.15 h .....................16

DISSABTE 16 Concert de jazz, swing i música lleugera de la cantant Gwen Perry i la pianista Michele Faber. Sala d’actes 20.30 h .....................17 DIUMENGE 17 Orquestra de Cambra Amics dels Clàssics. Sala d’actes 11 h ..........................17 AB Llibre Fòrum. Viatges literaris. Pío Baroja, Camino de perfección, 1902. Aula 402, 18 h ..............................24 DILLUNS 18 Tertúlia-dinar (Economia). La Xina en moments de crisi mundial. Tomàs Moltó. Sala Pompeu Fabra 14 h........12 i 23

DIMARTS 19 24 Cicle de Música del segle XX-XXI Jordi López, piano. Sala d’actes 21.15 h .....................16


Prg8Maig09.qx4

28

17/4/09

09:27

CALENDARI D’ACTIVITATS DIMECRES 20 Tribuna Ateneu. Barcelona: creativitat i transformació. Jordi Hereu, alcalde de Barcelona. Hotel Rívoli Ramblas 13.30 h ..........3 Cruïlla de Debat (dinar-tertúlia). Sala Pompeu Fabra 14 h ...............22 Jornades sobre la regió del Volga/Don a l’Ateneu Barcelonès. La cultura i el folklore de la regió Volga/Don en el marc de la història de Rússia. Fedosovv Yuri i Fedosova Oxana. Sala d’actes 19.30 h .....................11 Cicle Debats ICGenHer. La Genealogia com a ciència i els mitjans informàtics per a desenvolupar una recerca de genealogia familiar o de recerca històrica. Jaume Sobrequés i Joaquim M. Casals. Sala Verdaguer 19 h ......................19 DIJOUS 21 Tertúlia Borralleras. La llengua i la cultura catalanes: La volta al món i torna al Born. Joaquim Molas. Sala Pompeu Fabra 16 h ...............22 Jornades sobre la regió del Volga/Don a l’Ateneu Barcelonès. Concert de cançons del romancer i de la lírica tradicional dels cosacs, russos i ucraïnesos. Interpretades pel trio de músics Nikitenko Olga, Vinskaya Larisa i Kiyasko Alexander. Sala d’actes 19.30 h .....................11

Página 28

MAIG 2009 >>DIJOUS 21

Taller de poesia. L’emoció traduïda en ritme, a càrrec de Laura López. Sala Pompeu Fabra 19 h .................6 DIVENDRES 22 Cicle: Esports i cinema. My name is Joe. Dir. Ken Loach. Sala d’actes 19 h ..........................14 DISSABTE 23 Festival Internacional de Videoart a Barcelona LOOP-09. Sala d’actes 19 h ..........................15 DIUMENGE 24 Setmana de la poesia 2009. El grup d’acció poètica OmbraKdiu presenta el recital poètic Poesia Sempre. Sala d’actes 19 h ............................5 DILLUNS 25 Setmana de la poesia 2009. El grup d’acció poètica Escac al Vers presenta el recital poètic Taula Emparaulada. Jardí Romàntic 19 h.........................5 Setmana de la poesia 2009. ... de poesia i de Menorca. Francesc Florit Nin, Sara Guasteví, Sergi Cleofe i Edgar Alemany. Sala Verdaguer 19.30 h ...................5 Taller de poesia. L’estil poètic: trets personals en la poesia, a càrrec de Xènia Dyakonova. Sala Sagarra 19 h............................6


Prg8Maig09.qx4

17/4/09

09:27

MAIG 2009 >>DILLUNS 25

Taller de poesia. Artefactos poéticos digitales, a càrrec d’Álvaro Ardévol. Sala Pompeu Fabra 19 h .................7 24 Cicle de Música del segle XX-XXI Ana García León, clarinet, i Aranza Aguirre Barcena, acordió. Sala d’actes 21.15 h .....................16 DIMARTS 26 Cicle Cinema i Teatre. Teatralitat a l’obra de Murnau. Tartufo o el hipócrita (Herr Tartüff). Dir. F.W. Murnau. Ramon Sala. Sala d’actes 19 h ..........................14 Taller de poesia La paraula amb vida: la poesia a l’escenari, a càrrec de Josep Pedrals. Sala Sagarra 19 h............................7 Cicle Biodiversitat urbana. La fauna captiva. Lluís Colom, Maria Teresa Abelló, Conrad Enseñat i Manuel Aresté. Sala Verdaguer 19 h.........................9 Cicle: La imatge de Barcelona a debat (tertúlia-sopar). La imatge de Barcelona a través de la mirada de l’artista visual Francesc Torres. Sala Pompeu Fabra 19.30 h ..15 i 24 Setmana de la poesia 2009. Laura i l’Estrep presenten el recital poètic Pell de lluna. Jardí Romàntic 19.30 h ...................6

Página 29

CALENDARI D’ACTIVITATS 29 DIMECRES 27 Cruïlla de Debat (dinar-tertúlia). Sala Pompeu Fabra 14 ..................22 Seminari de lectura d’assaig contemporani. Els text objecte de treball és: Dialèctica de la Il·lustració, de Max Horkheimer i Theodor Adorno. Aula 304, 10.30 h .........................23 Taller de poesia. Mundo interior y lenguaje poético, a càrrec de Teresa Martín Taffarel. Sala Sagarra 19 h............................7 Taller de poesia. La imatge en el poema, a càrrec de Francesc Parcerisas. Sala Pompeu Fabra 19 h .................7 XXVIII Premi Crexells. Desfent el nus del mocador, de Ramon Erra. El crític literari D. Sam Abrams parlarà del llibre Desfent el nus del mocador, de Ramon Erra. Modera la sessió: Sergi Jover. Sala Verdaguer 19.30 h ...................4 Presentació de: Filosofia Catalana Medieval i Moderna. Número monogràfic de la revista Enrahonar. Gerard Vilar, Marta Tafalla, Josep Manuel Udina, Jaume Mensa i Ramon Alcoberro. Sala d’actes 19.30 h .....................10 DIJOUS 28 Tertúlia Borralleras. Tema lliure. Sala Pompeu Fabra 16 h ...............22


Prg8Maig09.qx4

30

17/4/09

09:27

CALENDARI D’ACTIVITATS >>DIJOUS 28

Els Dijous Europeus. Debat electoral: eleccions europees 2009. Josep Lluís Freijo, Sean O’Curneen Cañas, Miguel González, i José Manuel Villegas. Sala d’actes 19.30 h .....................13 Tertúlia UPEC. Cap a un altre model alimentari? El futur del camp català. Josep Pàmies i Marta Guadalupe Rivera. Sala Sagarra 19.30 h ....................24

Página 30

MAIG 2009 DISSABTE 30 Liceu Joan Maragall. Cicle: Com pensar la globalització? U.Beck: risc globalitzat i individualització extrema, a càrrec de Josep Casol. Sala Verdaguer 11 h ......................10 DIUMENGE 31 Festival Internacional de Videoart a Barcelona LOOP-09 Sala d’actes 12 h ..........................15

Les sales de l’Ateneu tenen un aforament limitat.

Dipòsit Legal: B. 40.252-2008 Disseny: Sesé+Terès&Antolín [www.teresantolin.com/sta]. Producció: Altés


Prg8Maig09.qx4

17/4/09

09:27

Página 31

BIBLIOTECA AL DIA

Catalunya – Alemanya: un diàleg entre cultures La Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès us presenta una mostra d’obres que il·lustren la recepció de la literatura alemanya del s. XIX a Catalunya i els inicis de la catalanística dins l’àmbit germànic. El fons de la biblioteca recull en gran part els fruits d’aquest intens diàleg cultural que encara continua. L’exposició està constituïda pels àmbits següents: a) La traducció del Faust al català. La història de la traducció de l’obra de Goethe s’inicia l’any 1903 amb Joan Maragall (1860-1911) que tradueix diverses escenes, sota el títol de la Marguerideta. b) Els traductors catalans: Joan Maragall i Carles Riba. La recepció i la difusió de la literatura alemanya durant el Modernisme s’explica a partir de la tasca realitzada per autors com Joan Maragall (1860-1911). c) La Catalanística alemanya al tombant del s. XX. El naixement de la catalanística alemanya s’inicia entorn la figura de Johann Fastenrath (1839-1908), amb la publicació l’any 1887 d’una de les grans antologies de poesia trobadoresca catalana (Katalanische Troubadoure der Gegenwart). Durant les properes setmanes, trobareu la mostra a l’expositor de patrimoni de l’àmbit Jujol de la biblioteca. Us hi esperem!


Prg8Maig09.qx4

17/4/09

09:27

Página 32

Carrer Canuda, 6. 08002 Barcelona. Centraleta: 93 343 61 21. Fax: 93 317 15 25. Biblioteca: 93 343 61 20. Escola d’Escriptura: 93 317 49 08. info@ateneubcn.org www.ateneubcn.org

05 Maig 2009  
05 Maig 2009  

Maig 2009

Advertisement