Page 1

Projecte Figaró. El repte de governar entre veïns

El documental El Figaró (títol provisional) és un projecte que retrata un poble que posa en pràctica una democràcia participativa real, en què els seus habitants voten com invertir els pressupostos municipals. Des de fa dos anys un equip de tres realitzadores, Alexandra Garcia-Vilà, Marta Gonzalez i Marta Saleta, filmen el seguiment de com funciona aquest poble, model d'una democràcia atípica. El diumenge 10 de novembre es va engegar una campanya de crowdfunding a la plataforma Verkami, té l'objectiu d'arribar als 7.000 per afrontar la part de postproducció del film. El proper dimarts 26 de novembre projecte Figaró es presenta a Gràcia. PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA PROJECTE FIGARÓ A GRÀCIA Dimarts dia 26 de Novembre a l’Ateneu Roig (C/ Ciudad Real, 25, Barcelona) 19:30h - Presentació del Projecte Figaró en presència de les realitzadores. Passi del teaser del documental i explicació de la campanya de crowdfunding a la plataforma Verkami. Tertúlia amb membres de l’assamblea de la CAF (Candidatura Activa del Figaró) i l’investigador Ismael Blanco de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB.

EL DOCUMENTAL El Figaró és un poble governat per una assemblea de veïns. És un cas únic a Catalunya: aquest grup d'habitants governa des de fa deu anys sense partits polítics i implicant la resta del poble. El documental comença quan guanyen les eleccions per tercer cop i engeguen el procés de pressupostos participatius, que seguim fins a les votacions. Com es treballa aquesta transformació del poble? Com s’implica als habitants en els processos participatius? Convenç a tothom? Quins obstacles troben? El documental observa com, entre assemblees i moments de vida del poble, el Figaró va cercant algunes solucions a la crisi i despertant l’interès d'altres municipis pel seu replantejament de la democràcia.


UN POBLE ÚNIC El documental El Figaró és una mirada a l' experiència de governar entre veïns al Figaró-Montmany, un poble del Vallès Oriental de mil cent habitants governat per una assemblea de veïns que no pertany a cap partit polític. Constituïda com a una agrupació d’electors, la Candidatura Activa pel Figaró (CAF) governa des de fa deu anys implicant el conjunt del poble. La CAF va sorgir d'associacions i entitats del municipi i va guanyar per primer cop les eleccions municipals del 2003. En les darreres eleccions, de maig del 2011, van guanyar per tercer cop i per majoria absoluta. Un dels pilars de la CAF és la votació dels pressupostos participatius on les persones escullen com invertir els diners del poble. Són unes votacions vinculants, que defineixen la política municipal. Al llarg dels deu anys d'implicació ciutadana El Figaró ha apostat per aconseguir més serveis públics, com un nou centre cívic i una escola-bressol.

QUI SOM Som un equip de tres directores Alexandra Garcia-Vilà, Marta González i Marta Saleta en col·laboració amb la productora Soona Films. + Info: http://projectefigaro.wordpress.com Link de Verkami :

http://vkm.is/figaro _____________ Contacte Email: acontracorrent13@gmail.com Marta Saleta: 666.373.515 / Marta González: 676.265.068

Ndp projecte figaro a gràcia  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you