Page 1


FASHION & ACCESORII LESFILLESFLORISSANTES So I guess you are curious to know who’s behind LaChatterie … Well my name is Isabelle, I’m a young designer, graduate of the National University of Arts Bucharest and a dreamer. Most of my dreams are about sweet colorful skirts, Lolita’s wardrobe, long sheer dresses and beautiful handmade details. For me, fashion is like a playground – I like making short stories out of fabrics without using words. That is why most of my items are unique and made for a special character I imagine that moment.

Lesfillesflorissantes reprezintă noua linie de accesorii LaChatterie ce se va desfășura sub forma unui proiect Instagram pe tot parcursul anului 2013. Fiecare piesă în parte reprezintă o extensie a personalității celei ce o poartă fie că este vorba de o trăsătură ludică, romantică, dramatică, erotică, misterioasă etc. Fiecare piesă în parte este unicat la fel ca și posesoarea ei. Elementele sunt în cea mai mare parte florale și accesorizează piese precum coronițele și pălăriile de tot felul. Bienvenue dans mon univers de fleurs!

Isabelle Vijiiac www.lachatterie.ro Tel:0721.110.716


FASHION & ACCESORII


FASHION & ACCESORII


FASHION & ACCESORII

facebook.com/mitzibydianaadesman

MITZI BY DIANA ADESMAN

este un brand tânăr, care se adresează femeii urbane și în același timp eclectică, elegante și în același timp jucăușe, încrezătoare și în același timp copilăroasă, puternică și în același timp grațioasă.


FASHION & ACCESORII


FASHION & ACCESORII ONE OF A KIND este locul unde vă puteți detașa de jungla urbană. Gustați câte un pic din culoare, creativitate, unicitate și libertate alături de noi. Fiecare obiect este realizat cu pasiune, răbdare și multă imaginație. Noi vă putem ajuta să aveți un stil unic care să vă pună în evidență personalitatea. oneofakindart.webs.com ~ Elena Nicu ~ 0727 325 322 elena_nicuu@yahoo.com ~ Roxana Epure ~ 0726 787 550 rox.islike@yahoo.com


FASHION & ACCESORII


FASHION & ACCESORII

SKINNY BUNNY realizează

colecții de tricouri pictate exclusiv manual și haine unicat sau în serii restrânse având ca sursă de inspirație iepurii, muzica, costumele, poveștile și proverbele românești, filmele, fotografii vechi găsite, geologia, biologia, desenele animate și benzile desenate.

www.facebook.com/SkinnyyyBunny


FASHION & ACCESORII


FASHION & ACCESORII INNERDESIGN WRAP YOUR SELF IN SILK AND SUN LIGHT CLOTHING LIKE Toți ne construim realitatea ca pe o scenă pe care pășim cu încredere în magica natură... în decorurile ei, în verdele de tânără primăvară, pura și efervescenta primăvară! Ne mângâie cu dulceața rozalie, ne trezește prin verdele crud plin de voință, însetat de roua dimineții, îndrăgostit de soarele căruia florile își deschid petalele purtând dragostea. Vara ne dezgolim trupul și lăsăm mătasea să alunece ușor pe nisip și ascultăm cum marea prin puterea ei albastră spulberă orice gând care ar putea să ne ducă departe de clipa prezentă.

Ne unim cu natura prin culoare, ne colorăm sufletul în fiecare zi cu haine în care ne oglindim emoțiile și sentimentele. Îmbrac bucuria în roșu, speranța o fac din cobalt dantelat, dragostea o cufund în petale tradafirii, împărătești pietrele ce strălucesc precum irisul, voaluri de clipe translucide lasă privirea să alunece către nuditatea aurie a toamnei... apoi ruginiul devine alb, curat alb luminos în înghețul îndrăzneț al iernii.


FASHION & ACCESORII


facebook.com/pages/Innerdesign Chiorean Carmen 0737.167 574


FASHION & ACCESORII CHARMING POPPIES este

naratorul în marea poveste a naturii, cea care desenează zi de zi peisaje și împărtășește din cunoștințele ei prin artă. Personajele din această poveste sunt multiple, de la mărgeluțe jucăușe, pietre colorate și cristale prețioase regale până la bile de porțelan aristocrate. Fiecare își scrie propriul episod, multe din ele având același titlu, însă diferențiindu-se prin substanța și amprenta proprie: obiecte vintage, talismane, piese unicat. Episoadele sunt pilde energetice, venind precum o avalanșă de culori peste cei care simt și se bucură de fiecare zi.

facebook.com/charming.poppies


FASHION & ACCESORII


FASHION & ACCESORII

PIONP Iubesc lemnul! Am început să lucrez în lemn pentru mine, mi-a plăcut atât de mult încât am ales să-l împărtășesc cu voi toți. Nu tai lemn pentru a făuri aceste lucrări, în schimb recondiționez atât lemnul cât și pielea.

www.pionp.wordpress.com


FASHION & ACCESORII


FASHION & ACCESORII

MĂRGELUȚA VESELĂ Ziare și reviste vechi, pagini de cărți desperecheate, totul se reciclează și se rulează sub formă de mărgele colorate și simpatice!

Mara Wagner 0740.083.924 0731.700.702 mara_wagner@yahoo.com margelutavesela.blogspot.ro facebook.com/margelutaveselaruleaza


FASHION & ACCESORII


FASHION & ACCESORII

MIRIAN Munca mea este o pată de culoare, o mică bucurie și pasiunea pusă în fiecare obiect. Gentile le fac cu mare drag, îmi sunt la suflet, cu ele am început, cu ele o să continui. Pe parcurs am descoperit și alte pasiuni pe care le-am redat în obiectele create de mine.

Alina Mirian 0725.341.360 alinamirian@yahoo.com facebook.com/mirian.handmade


FASHION & ACCESORII


FASHION & ACCESORII

TRANSFORMATOR Iubirea pentru hardware a început cu piuliţele lui tata, lăsate în urmă după divorţ, uitate într-o cutie timp de 20 de ani. A durat un an până mi-a venit ideea perfectă pentru a le folosi într-o bijuterie şi, de atunci, nu le mai las din mână, din cleşti şi de la gât.

facebook.com/transformator


FASHION & ACCESORII


FASHION & ACCESORII

INCRAFTS Încă de mică îmi plăcea să mă joc pe lângă mama în timp ce îmi mai făcea câte un acesoriu sau o rochiță. Cu timpul am învățat să le fac eu. Acum îmi place să iau materiale cât mai simple, să le dau o culoare, să le personalizez și să le transform în acesorii delicate.

andreea scarlat www.incrafts.breslo.ro


FASHION & ACCESORII


FASHION & ACCESORII PANDORA HANDMADE este

un atelier de creație și producție unde concepem bijuterii unicat. A prins viață din pasiune pentru frumos și din dorința de a oferi doamnelor lucruri speciale.

Suntem specializați în prelucrarea unui nou material introdus pe piața din România. Un polimer special pe care îl folosim ca bază pentru bijuteriile unicat realizate în atelierul nostru.

Acest polimer este un material similar cu sticla având duritatea și transparența acesteia. Bijuteriile semnate de noi, Pandora Handmade, sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate. Am selectat și am lucrat modele unicat din care am conceput cercei, coliere, broșe și brățări handmade.

www.pandorahandmade.ro g.atelier.handmade@gmail.com Facebook: PandoraHandmadeRomania


FASHION & ACCESORII


BIJUTERIE Nu știu exact dacă povestea bijuteriilor BRIELLE a început pe malul însorit al Mării Mediterane, în Spania, când am văzut primele accesorii croșetate din sârmă colorată. Poate că a început odată cu povestea de dragoste înfiripată între mine și brățara lată cu sclipiri de asfințit, și a continuat cu jocul picioarelor goale în nisipul auriu. Sau poate bijuteria Brielle își trage formele schimbatoare din bazarurile Indiei. Aici pietre semiprețioase de toate culorile curcubeului mă ademeneau de jos, de pe o păturică veche și deșirată, sau dintr-o cutie ruginită. Culorile lor s-ar potrivi amețitor cu firul aurit sau argintat care le va prinde forma, strâns, întro buclă de croșetă.

Secarea Gabriela 0743.042.382 brielle.bijoux@gmail.com facebook.com/brielle.bijoux.ro; www.breslo.ro/Shop/briellebijoux

E posibil, totuși, să fi început de mai demult povestea, fără să mă anunțe... din zâmbetul neîntrerupt al Tailandei, din florile ei mari și exotice, din sclipiri verzui de jad sau din plimbarea vrăjită prin cel mai mare magazin de bijuterii din lume. Oricare ar fi misterul începutului, acum, fiecare bijuterie Brielle ascunde înauntru ore întregi de vise, de zâmbete și muncă; acum, fiecare bijuterie Brielle se încheie doar pentru a face loc următoarei idei, pentru a renaște și a se reinventa într-o altă piesă unică și originală.


BIJUTERIE


BIJUTERIE

BIJUTERIILE ELIZEI Bijuteriile și accesoriile pe care eu le fac sunt rezultatul unor criterii simple:

Punctul în cruce a devenit, astfel, tehnică de realizare a bijuteriei.

• Să fie unice;

Stilurile pe care le abordez sunt, în general casual, retro, romantic, unde folosesc diverse materiale și tehnici. Piesele sunt uneori inspirate unele din altele. Nici stilul elegant nu este trecut cu vederea, iar atunci folosesc pietre semiprețioase.

• Să fie ușor de purtat și de accesorizat; • Să sporească imaginea oricărei

ținute. În ultimii doi ani am fost din ce în ce mai interesată de meșteșugurile tradiționale. În felul acesta a apărut ideea de bijuterii cusute. Modelele alese sunt reinterpretate și adaptate. Nu intenționez să reprezint în ele o zonă anume sau un simbol anume, ci imaginea unei culturi, a unei tradiții. Putem purta cu noi, într-o simplă brățară, colier sau cercei, nostalgia, bucuria, simplitatea sau ceea ce înțelege fiecare din portul popular.

În altă ordine de idei, am constat, cu plăcere, că bijuteriile create de mine au fost sursă de inspirație pentru clienți. Am încurajat mereu proiectele speciale și personalizarea accesoriilor și bijuteriilor comandate. Rezultatele au fost cele așteptate, iar clientul încântat.

Eliza Ionici cutiutacubijuterii@yahoo.com 0726264180 bijuteriile-elizei.blogspot.com


BIJUTERIE


BIJUTERIE


BIJUTERIE


facebook.com/oldhabitshandmade


BIJUTERIE

Încă din vremurile străvechi zalele, sub formă de cămăşi sau incluse în armuri şi/sau podoabe, au fost prezente în viaţa oamenilor. Vă ofer un colţ din această lume misterioasă a îmbinărilor din zale în combinaţii diferite şi pentru toate gusturile. Coliere cu zale mari, micromaille, european, japonez, persan, viperscale, bizantin şi multe alte îmbinări pe care încă le descopăr, zale lucrate manual şi materiale variate, toate le găsiţi în TRĂISTUŢA CU ZALE.

Lucrez zale de aproape 3 ani şi încerc să mă perfecţionez cât mai mult. Îmi modelez şi tai propriile zale şi aceasta îmi dă o mai mare satisfacţie a produsului finit. Acum lucrez cu sârma argintată, gilt, de cupru, alamă și bronz. Cochetez şi cu wire wrapping-ul și beadingul și așa a apărut și Trăistuța cu mărgele. Mă bucur să particip din nou la Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de Produs, singurul eveniment de gen la care voi fi prezentă în acest an.

www.traistuta-cu-zale.blogspot.ro breslo.ro/Shop/traistuta-cu-zale traistutacuzale@gmail.com


BIJUTERIE


BIJUTERIE

Creațiile SHOOKA DESIGN sunt inspirate din moda contemporană dar și din elemente ale culturii orientale, ceea ce le face unice în modul lor. Printre produsele handmade ShOOka se găsesc în special Papioane, coliere statement, gulerașe și bijuteriile din pietre semipretioase. Acestea sunt produse handmade realizate în mare majoritate din materiale unice de inspirație orientală. Produsele ShOOka Design pot scoate orice ținută din banal, dacă sunt combinate corect în funcție de culoare, textură și model.

facebook.com/ShOOkaDesign www.shookadesign.blogspot.ro


BIJUTERIE


BIJUTERIE

Ramona Croitoru facebook.com/RAMsMADE

Ce înseamnă RAMSMADE și cum a apărut? Ca multe lucruri creative, dintr-o joacă, care a prins culoare și s-a prins de sufletul meu. Am descoperit handmade de mai bine de 3 ani și de atunci tot încerc să creez bijuterii și accesorii folosind tehnici și materiale diferite. Îmi place să încerc lucruri noi, să testez, să explorez, ador lutul polimeric, urăsc plafonarea și monotonia. Prin “RAMsMADE” reușesc să evadez din tipicul lumii ce mă înconjoară.


BIJUTERIE


BIJUTERIE

DARISIMBIJOUX Te poţi pierde uşor în fermecătorul univers al bijuteriilor. Eu însă consider că m-am regăsit. De la a căuta cadouri deosebite am trecut, mai mult din curiozitate, la a le realiza şi, sincer, mă întreb de ce n-am început mai devreme. Lucrez aproape zilnic, testez, mă joc, inventez, fac şi desfac, adică progresez. Bijuteriile handmade au devenit un mod în care pot să fiu, să simt, să visez, pur şi simplu. Am ales pietrele semipreţioase, cuprul, sticla, ceramica, bronzul şi mărgeluţele de nisip (deocamdată!). Şi le-am combinat în voie sau, mai bine spus, în voia inspiraţiei. Bijuteriile mele sunt dedicate romantismului, eleganţei şi veseliei. Deşi nu sunt genul de bijuterii schiţate şi calculate cu precizie de arhitect, au acel ceva plăcut, atrăgător, cald. Poate pentru că fiecare piesă în parte poartă o amprentă necuprinsă de ochi, cea a sufletului.

Simona Andrei facebook.com/darisimbijoux bijuterica.blogspot.com darisimbijoux@gmail.com


BIJUTERIE


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT

WOODISH reprezintă tot ce este

organic, iubeşte lemnul şi îl evidenţiază prin design de obiect. Produsele lui, decorative şi practice, sunt create de mâna şi îmbină numeroase meşteşuguri. ÎI place să ofere suport pentru scris şi citit, mai ales să încurajeze oamenii în direcţia asta. ÎI mai place să facă print pe lemn şi căsuţe. Multe căsuţe.

Maria Burachu 0743 11 56 45 burachu@gmail.com facebook.com/woodishcrafts


llllllllllllllllllllllllll


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT


llllllllllllllllllllllllll


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT OANA STOICA CERAMICS

este numele atelierului ce reunește toate conceptele mele transpuse în material ceramic. De la ceramica sculpturală până la obiectul pur artistic, și la obiectul funcțional unicat, consider lucrările o oglindire a personalității mele. Ceramica este domeniul de care mă simt foarte legată, și prin care reușesc să îmi materializez cel mai bine ideile. . Este un domeniu complex, încorporând domenii ca pictura, grafica, sculptura sau designul. Materialele cu care lucrez sunt în principal porțelanul și gresia, acestea fiind transformate prin arderi succesive în cuptorul ceramic. Cele mai recente preocupari ale mele sunt legate de domeniul designului, al frumosului functional, al obiectelor ce mă înconjoară în viața cotidiană.

Oana Stoica 21art.ro/artist/oana-maria-stoica oanamariastoica@gmail.com


llllllllllllllllllllllllll


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT


llllllllllllllllllllllllll


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT DORICICA În 2010 Doriana Drăghici a început să coasă povestea Doricicăi, un basm contemporan pentru copii creativi şi mămici inteligente. În lumea ei, iepurii au papioane şi pantaloni trendy, porcuşorii au aripi şi fetiţele sunt tres chic. Realizate de o mamă pentru mame, jucăriile nasc universul în care imaginaţia se simte ca la ea acasă. Alături de prietenii cu design neconvenţional, fantezia va prinde aripi, iar copiii vor găsi inspiraţia cu care să îşi creioneze o lume mai frumoasă şi mai bună. Pentru că Doricica este pur şi simplu altfel!

Jucăriile sunt create cu grijă pentru copii, folosind materiale eco-friendly. Jucăriile sunt realizate din pânze naturale 100%, o mare parte din acestea fiind creaţiile designer-ului Michael Miller. Micile detalii, Doricica, le pictează cu vopseluri textile sau le brodează cu fire de bumbac 100%. Şi pentru că sănătatea copiilor este cea mai importantă, umplutura folosită este puf siliconic hipoalergenic.

Doriana Drăghici 0727631067 doriana.draghici@gmail.com doricicahandmade.blogspot.com


llllllllllllllllllllllllll


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT


llllllllllllllllllllllllll


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT

WOOD BE NICE este o oală în care fierbe continuu o supă în care artiștii Daniel Loagăr și Andrei Cornea aruncă cu sau fără reţetă: imagini şi obiecte, muzică şi forme, poezie şi trăiri – din care ies la iveală lucruri cu care cei doi se identifică. Arta lor este colajul, amestecul şi transformarea a ceea ce este în ceea ce ar putea fi – un fel de revoltă personală a celor doi artiști. Când cuvintele nu le mai ajung și gândurile sunt pe neterminate, arta lor se compune si se descompune prin fotografie și transfotografie, obiecte pierdute sau aruncate, poezie, muzică, street-art, iubire.

www.woodbenice.com


llllllllllllllllllllllllll


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT


llllllllllllllllllllllllll


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT

ALIN TEGLAȘ Alin Teglaș, magicianul tastelor, cablurilor și dischetelor colorate de calculator, pentru că face el ce face și întruchipează din ele tot felul de obiecte-surpriză, personaje și povești

facebook.com/alin.teglas.9


llllllllllllllllllllllllll


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT


llllllllllllllllllllllllll


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT Mă numesc Cosmin Marinescu sunt absolvent al Academiei de Arte București și activez ca artist vizual ce folosește diferite metode de exprimare(fotografie, video, instalații, pictură).

facebook.com/marinescu.cosmin

De fiecare dată când am o idee mă gândesc care ar fi cel mai bun suport pentru a-mi dezvolta și susține subiectul; lemnul l-am descoperit relativ recent și asta datorită faptului că oamenii din București la fel ca în capitalele mari din Europa au început să arunce obiecte de mobilier vechi. Lemnul și mai precis striațiile și nervurile lui mă inspiră și îmi oferă o multitudine de personaje și povești care așteaptă să fie dezvăluite. Rădăcinile de copaci îmi dau senzația pe care am o aveam când eram copil de monștrii și personaje dintr-o lume fantastică.


llllllllllllllllllllllllll


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT


llllllllllllllllllllllllll


lllllllllllll DESIGN DE OBIECT

Profile for Atelierul

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs  

Pentru editia de anul acesta am pregatit trei sectiuni creative in trei spatii speciale: bijuterie si accesorii contemporane la Bernschutz &...

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs  

Pentru editia de anul acesta am pregatit trei sectiuni creative in trei spatii speciale: bijuterie si accesorii contemporane la Bernschutz &...

Profile for atelierul
Advertisement