Page 1

Butlletí d’Informàtica: Elaborat per: -David Fernàndez -Oriol Riera -Shila Asantewaa -Laura Daniela Galindez

Presentació del butlletí: Aquest butlletí tracta sobre tot tipus de temes molt variats que fan referència a l’informàtica. Presentem alguna novetat sobre software i hardware, un reportatge sobre blocs, una guia sobre com elaborar-los i fins i tot recomanem pàgines web.

Novetats de Hardware: Playstation 4 i Xbox One: A menys d'una setmana del seu llançament, Sony revela els números de vendes de la Playstation 4 durant les primeres 24 hores que va estar a disposició dels consumidors. Aquesta xifra és, ni més ni menys que un milió de consoles en un dia sencer. El llançament de la consola es va produir just una setmana abans de la Xbox One de Microsoft, que es llançarà el 22 de novembre per 499,99 dòlars. Microsoft i Sony han estat en una batalla pel domini en el mercat de les consoles de videojocs, mentre Nintendo es manté com el tercer competidor important. Així doncs, la nova generació de consoles modifica i millora la tecnologia anterior augmentant la potència gràfica, la capacitat de contingut, etc. Molts experts estan descontents amb aquests canvis ja que en la plataforma d’ordinador ja estaven implantats. Això provoca un tema de gran debat sobre aquesta nova generació.

Per més informació visiteu les pàgines de les respectives empreses: http://es.playstation.com/ps4/

http://www.xbox.com/es-ES/xbox-one/innovation

1


Novetats de software: Internet Explorer 11: Llançat aquest octubre i ja inclòs en el nou Windows 8.1 en tan sol dos mesos de vida ja ha aconseguit que un 3.27% del total d'usuaris l'estiguin utilitzant.

Skype: Microsoft (que fa uns dies va comprar els drets d’ Skype) està preparant una gran actualització per Skype amb moltes noves millores i característiques per poder seguir liderant aquest mercat. Amb aquesta nova actualització, els usuaris de Skype disposaran d'un servei de sincronització perquè tots els seus dispositius electrònics disposin de les nostres dades de connexió. Una cosa realment útil per a aquells usuaris que utilitzen tablets, ordinadors o smartphones.

Reportatge sobre bolcs: Pequeño cerdo capitalista: Enllaç: http://www.pequenocerdocapitalista.com/

de treball determinat i altres instruments per ajudar conèixer aquest món, cosa que pot ser molt útil amb la crisi econòmica actual en la que estem immersos.

Contingut: Es tracta d’un bloc d’economia dedicat a ajudar i donar tot tipus de consells com l'estalvi, les metes financeres, tenir un pressupost, fons d'emergència, etc. als emprenedors i als interessats en fundar empreses, invertir, o obtenir qualsevol tipus de coneixement referent a les ciències econòmiques. A part del bloc, l’autora (Sofía Macías) va una mica més enllà i fa un llibre que té bastant ressò i dóna fama al bloc. També hi ha tallers, podcasts, ajudes per trobar un tipus

En la boca del Lobo: Enllaç: http://www.ramonlobo.com/ Contingut: Es tracta d’un bloc on el senyor Ramon Lobo analitza i explica la seva opinió sobre unes notícies. Ho fa a través d’una moral i una ètica que té com a tendència la denúncia i crítica de la societat actual (socialment i políticament) especialitzant-se sobretot amb temes de caràcter més aviat tercermundista, tot i que hi ha notícies de tot tipus, per exemple la més actual és de la polèmica de la doctrina

Eliax: Enllaç: http://www.eliax.com/ Contingut: El senyor José Elías és un expert pel que fa a l’enginyeria i és un apassionat per el món tecnològic. En el seu bloc hi penja tot d’entrades, més extenses o més breus de curiositats sobre aquests dos temes, variant entre entrades més aviat anecdòtiques i altres més reflexives. Està molt bé si el teu objectiu és aprendre o simplement satisfer la teva curiositat,

Parot. Són temes molt filosòfics i molt interessants de llegir i crec que val la pena fer menció d’aquest bloc.

ja que explica les coses amb un llenguatge pedagògic i fàcil d’entendre, a part que els temes que tracta són interessants.

2


El bo i millor de Internet: Enllaç: http://elboimillordeinternet.blogspot.com.es/

d’imatges que tenen comentaris enginyosos que sempre et solen treure un somriure.

Contingut: Aquest bloc, creat per l’Oriol Riera Hernàndez tracta de diferent contingut multimèdia amb un sentit d’humor una mica peculiar. Aquest humor consta de vídeos trobats a la pàgina de Youtube que duren fins a 10 hores i que bàsicament el que fan és proposarte el repte d’aguantar aquesta quantitat de temps veient-los i escoltant-los (el seu contingut és absolutament repetitiu) i també consta

Psicologia i Sociologia (Escorial, bloc educatiu): Enllaç: http://www.psicologiasociologia.blogspot.com.es/

ja només d’entrar introdueix al visitant en un ambient de certa antiguitat, per situar-nos al període on van viure els personatges i les grans mentalitats que expliquen.

Contingut: Bloc fet per els estudiants de 1r de Batxillerat realment elaborat i ple de contingut. Es basa en explicar la vida de persones influents en el tema de la psicologia i la sociologia mitjançant biografies o vídeos que expliquen les seves opinions o idees. El bloc en general conté molta lletra però la veritat és que si t’interessa el tema val la pena llegir-la. A més, els colors del bloc són en blanc i negre pel que

Guia sobre la creació i elaboració d’un bloc mitjançant Blogger: Guia que descriu d’una manera rapida, plana i senzilla com crear un bloc mitjançant “Blogger”. En primer lloc el que has de fer és anar a la pàgina oficial de Gmail i registrar-te com a usuari. Ara per tal de començar a publicar informació a actualitzar i a manipular el teu bloc has de fer clic a sobre del nom que li has posat al bloc (està situat a la dreta de la opció “Nou bloc” un cop hagis arribat a la pàgina de destí d’aquest enllaç pots començar a editar el contingut i el format del bolc... Aquesta pàgina, té uns enllaços a diferents tipus de enllaços als diferents apartats, aquests són els següents: Tot seguit, has d’iniciar sessió amb a Blogger amb l’usuari que prèviament has creat de Gmail, escollir un idioma, i tot seguit seleccionar l’opció: “Bloc nou” (si heu escollit el Català). A continuació et demanarà un nom per al bloc (és aconsellable posar-hi un nom que estigui molt relacionat amb el contingut del futur bloc) i un nom per a l’enllaç del bloc (ha de ser fàcil de recordar), a més a més, també et sol·licita que escullis un disseny per al teu futur bloc.

-Visió general: Conté la informació general del bolc i de la teva activitat en aquest. -Entrades: Aquí hi ha publicades les diferents entrades del bloc per tal de que les puguis manipular, esborrar, ordenar o crear des de zero.

3


-Pàgines: En aquest apartat hi ha definides les diferents seccions del bloc per tal de que les puguis manipular, esborrar, ordenar o crear des de zero. -Comentaris: Aquest és l’apartat en el que com a administrador del bloc pots eliminar comentaris, bloquejar a certes persones per tal de que no puguin tornar comentar o esborrar certs tipus de comentaris publicitaris (correu brossa). -Google +: En aquest apartat pots aprofitar per a vincular el teu bloc a Google + (una xarxa social) i així obrir les portes del teu bloc a molts més usuaris.

-Estadístiques: Aquí hi pots veure les diferents estadístiques del bolc (número de visites, navegador utilitzat per els visitants, buscador utilitzat per els visitants, des de quin lloc web han accedit al teu bloc...). -Format: Aquí és on pots manipular l’aspecte, la forma i els gadjets que té el teu bloc. -Plantilla: Aquí és on pots triar la imatge de fons i el disseny del teu bloc. -Configuració: Aquí pots manipular la informació i el format general del bloc (títol, URL, etc.).

Recomanació de pàgines web:

d'aquestes classificacions de vídeos són: "Fascinating" (fascinant), "Inspiring" (inspirador).

“Cuanto Cabrón”:

Glossari:

http://www.cuantocabron.com/ És una pàgina web en la qual publiquen vinyetes d'humor sobre diversos temes. Aquestes tenen una cosa en especial: els “memes”. Són expressions o imatges que expressen alguna cosa. .Aquestes imatges són de personatges inventats, personatges famosos ( com en Yao Ming ), ... hi ha molta varietat . Els temes sobre els quals tracten les vinyetes són molt diversos i tenen o bé una intensió humorística o bé de satisfer la curiositat. Aquests temes van des de política i societat fins a humor negre... Les vinyetes són pujades per la gent anònima que ha decidit fer-ho sense cap preferència de tal manera que tu també pots publicar una vinyeta. Hi ha una mena de control, però. Abans de ser publicada, la vinyeta ha de ser supervisada per un moderador, que decidirà si la vinyeta serà penjada o no. Recomano aquesta pàgina web per el fet de ser graciosa, entretinguda, i a més a més s’actualitza a diari. El públic al que va dirigit és l’adolescent, ja que moltes vegades el contingut de les vinyetes tracta de situacions diàries de la vida d’aquests. És una de les moltes maneres de desconnectar i relaxar-te.

Ted:

Hardware: Components físics de l'ordinador, és a dir, tot el que es pot veure i tocar. Es classifica en dos tipus: - El que es troba dins de la torre o CPU, i que per tant no podem veure a simple vista. - El que es troba al voltant de la torre o CPU, i que per tant, sí que veiem a simple vista, i que anomenem perifèrics.

Software: Són les instruccions que l'ordinador necessita per funcionar, no existeixen físicament, o el que és igual, no es poden veure ni tocar. També hi ha dos tipus: - Sistemes Operatius: Tenen com a missió que l'ordinador gestioni els seus recursos de forma eficient, i permetre la seva comunicació amb l'usuari. El més comú és el sistema Windows. - Aplicacions: Són programes informàtics que resolen necessitats concretes de l'usuari, com per exemple: escriure, dibuixar, escoltar música...

Skype: És un programa (una xarxa de telefonia per Internet) que et permet trucar gratis a altres usuaris de Skype arreu del món. Aquesta xarxa va ser fundada pels suecs Niklas Zennström i Janus Friis.

http://www.ted.com/ Aquesta és una de les millors pàgines web educatives del món. Té com a objectiu principal la difusió d'idees que segons els autors, han de ser compartides. Sens dubte és la millor pàgina web de conferències subtitulades en els principals idiomes. Aporta un sistema de classificació addicional de vídeos molt ben fet segons les emocions (molt original). Algunes

4

Butlletí final  

Butlletí d'informàtica dels alumnes de 4t ESO A de l'any escolar: 2013-14.

Advertisement