Page 1

CRUISEMagazine N ° 4 4 - 2017 # 2

Ontdekkingstocht naar

Alaska Expeditiecruises

De 4 beste cruisebestemmingen MSC Meraviglia

driemaandelijks tijdschrift - Mei 2017 - verschijnt niet in juli en augustus - P70818 - 2099 Antwerpen X


4

Cruise Nieuws

10

Nieuwe schepen van Holland America Line en Princess Cruises

12

Expeditieschepen van de toekomst

16

Norwegian Cruise Line goed Alaska

20

Parels van de Baltische Zee en ScandinaviĂŤ

22

MSC Meraviglia verovert de Middellandse Zee

26

Onze 4 favoriete bestemmingen

32

De diepblauwe wateren van de Adriatische Zee

34

De Seizoenswinnaar

Enjoy the Art of cruising

6

2-3

12


16

22

26

CRUISEMagazine


CRUISEMagazine

Foto: NCL

Over de grote foto op de vorige pagina:

Norwegian wordt Premium All Inclusive !

Groot nieuws dat begin april met veel toeters en bellen werd aangekondigd ! Niet onterecht trouwens, want het gaat hier wel degelijk om een belangrijke wijziging die de totaalbeleving voor gasten aan boord enkel maar zal vergemakkelijken. Norwegian Cruise Line hanteert vanaf heden namelijk het all-inclusive concept voor Belgische gasten. Hiermee zet de rederij een eerste stap voor een nieuwe trend in moderne cruisevakanties. Omdat nu nog mĂŠĂŠr elementen inbegrepen zijn in het voorafbetaalde bedrag, kunnen gasten extra genieten van hun cruisevakantie met Norwegian. De 14 schepen van de rederij bieden voortaan standaard een all-inclusiveformule aan op het volledige aanbod. Die omvat een gevarieerde selectie van premium alcoholische en niet-alcoholische dranken - van sterkedrank tot bier wijn, cocktails, frisdranken en fruitsappen - in alle bars, lounges en eetgelegenheden gedurende de hele cruise. Kinderen en tieners kunnen een onbeperkte hoeveelheid sappen, water en frisdranken bestellen. Ook de Lavazzakoffiespecialiteiten tijdens de maaltijden, een gratis fles water per persoon per dag in de kajuit, servicekosten en fooien zijn vanaf nu voor iedereen inbegrepen in de cruiseprijs.

4-5

De Premium All Inclusive werd vorig jaar gelanceerd in Duitsland en na de vele positieve reacties uitgebreid naar Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Vanaf nu kunnen ook de Belgische en Nederlandse gasten volop van hun vakantie genieten zonder zich nog zorgen te maken over de kosten verbonden aan het verteer aan boord. En wie in de suites en The Haven by Norwegian verblijft, geniet daarenboven van een aantal exclusieve voordelen. All-in wint de jongste jaren steeds meer aan belang in de cruise-industrie. Zowat alle luxerederijen bieden al een dergelijke formule aan. Norwegian Cruise Line is wel de eerste maatschappij in het segment van de resortschepen die de vakantie all-in maakt.


Voorwoord

Beste lezer, beste cruiseliefhebber, De lente is alweer in het land: tijd om opnieuw weg te dromen, tijd voor nieuwe reisplannen. Zoals steeds – en sinds het vorige nummer in een vernieuwd jasje – presenteren we u in dit Cruise Magazine een hele reeks verfrissende cruise-ideeën en leuke faits divers uit onze boeiende en almaar groeiende cruisewereld. Interessante, we zouden zelfs durven zeggen noodzakelijke, lectuur om u op de hoogte te houden van de recente ontwikkelingen (mis daarom zeker het stuk niet op de volgende pagina over Norwegian’s Cruise Line nieuwe all-inclusive formule), maar evengoed vlotter verteerbare artikels om inspiratie op te doen en weg te dromen richting uw volgende cruisevakantie. Hoe dan ook, in een steeds sneller groeiende sector als deze, is ook een grotere capaciteit aan bedden nodig. Dat is voor u als klant goed nieuws, want méér schepen betekent een groter aanbod en dus een sterkere concurrentie. Wij vergelijken ze graag voor u en adviseren u over de juiste keuze.

Nieuwe schepen, nieuwe bestemmingen. Cruisen kan het hele jaar door, óveral ter wereld Het aantal schepen in de Middellandse Zee en Noord-Europa is groter dan ooit, evenals de (zeer diverse) keuze aan vaarroutes en schepen. Wie dacht dat hij of zij al overal is geweest, zal z’n mening maar even moeten herzien. Er blijven altijd nog verborgen pareltjes over om te ontdekken, óók dichtbij (kijk maar eens op pag. 33). Bovendien: cruisen kan het hele jaar door, en óveral ter wereld. En ook aan uw veiligheid wordt gedacht. De strenge controles in cruiseterminals en aan boord zijn er voor U ! Niet om je op te houden bij de start van uw welverdiende vakantie, wel om uw veiligheid te garanderen. Schepen verleggen hun routes bij de minste aanwijzing van gevaar of dreiging. Geen enkel ander vakantieconcept biedt u als reiziger een dergelijk comfort in een ongedwongen sfeer. Draait vakantie immers niet om onbezorgde vrijheid? Wij wensen je alvast veel leesplezier ! Ben Scheefhals & Dirk Van Duyse TCC - Travel & Cruise Company

Colofoon Magazine uitgegeven door TCC - Travel & Cruise Company Verantwoordelijke uitgever: Ben Scheefhals, Mechelsesteenweg 62 - 2018 Antwerpen - 03-236 89 39 Verschijnt 4x per jaar: februari, mei, september, november - 11de jaargang – nummer 44 (mei 2017) Redactie: Ralph Grizzle, Tom Geerts, Aaron Saunders, Jean Alen Concept en vormgeving: C2A Belgium Druk: Drukkerij Moderna © Copyright 2017 – ATC Cruises & Cruise Plus (onderdeel van TCC - Travel & Cruise Company) Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder schriftelijke toestemming van de Eigenaar. Slechts een niet commercieel privé gebruik is toegestaan in het kader van de wetgeving op auteursrecht

CRUISEMagazine


Oceania zet Harvest Caye op haar routes naar de Caraïben en Cuba Het nieuwste Caraïbische privé-eiland is klaar om gasten te ontvangen - en Oceania Cruises heeft meer dan 25 routes die de bestemming in de westelijke Caraïbische Zee zullen aandoen. Welkom in Harvast Caye, Belize. Harvest Caye is één van de eerste privé-eilanden in de westelijke Caraïben en werd ontwikkeld door Norwegian Cruise Line, het moederbedrijf van Oceania Cruises. Het is volledig opgebouwd om cruise-gasten te verwelkomen en heeft haar eigen pier. Hierdoor wordt het onnodig om passagiers met tender bootjes aan land te brengen, wat altijd een complexe en tijdrovende affaire is; dankzij de pier kunnen ze gewoon van het schip aan land stappen. Eigenlijk is het voor de éne helft een privé eiland en voor de andere een bestemmingservaring. Harvest Cay brengt de gasten immers vlakbij het vasteland van Belize, met haar Maya ruïnes en overvloedige natuurpracht. Oceania plaatste de nieuwe bestemming op heel wat cruises in de regio, waaronder de eerste cruises naar Cuba met de Insignia en Marina vanuit de V.S. “Belize is één van de mooiste parels in de Caraïben op ecologisch en cultureel vlak en Harvest Cay is dan ook een gedroomde bestemming voor gasten die het land op een unieke en authentieke manier willen ervaren” vertelt Andy Stuart, president en COO van Norwegian Cruise Line Holding (waartoe Oceania behoort, nvdr). “Het eiland biedt zo veel mogelijkheden: van genieten op het bijna 3 Ha groot strand of de watersportfaciliteiten, tot de interactieve wildlife programma’s die we er aanbieden.

6-7

Naast Harvest Caye willen we onze gasten aanzetten om ook Belize te ontdekken. Het land heeft immers tal van niet te missen spectaculaire eco-avonturen en culturele routes.” Oceania geeft haar gasten inderdaad tal van mogelijkheden op Harvest Caye. Ze kunnen een elektrische boot huren - en zelf op ontdekkingstocht gaan - of lekker lui genieten van de zon. Of een excursie van een hele dag vanuit een luxe strandvilla doen. Andere uitstappen zijn oa. naar de ruïnes van Maya tempels, kruidenplantages, raften, het bezoeken van mangroves en riviermondingen, of zelfs een tochtje in een mini onderzeeër.


News

De herinrichting van de Black Watch door Fred. Olsen Eind vorig jaar stuurde Fred. Olsen Cruise Lines één van haar meest populaire schepen naar de Blohm & Voss scheepswerf in Hamburg voor een herinrichting, waarbij de hutten en de publieke ruimtes van de Black Watch een nieuwe, frisse look kregen. Het schip, dat werd oorspronkelijk gebouwd in 1972 als de Royal Viking Star, werd door Fred. Olsen aangekocht in 1996. Sindsdien heeft de rederij miljoenen gespendeerd om het schip up-to-date en hedendaags te houden. Alle 423 hutten werden tijden de winter heringericht met een interactief TV-systeem, nieuwe badkamers en extra’s zoals safes en minibars voor alle categorieën van hutten. De Garden Café op dek 6 van het schip werd omgebouwd naar een nieuw Schots restaurant dat

“Brigadoon” werd gedoopt, en het vroegere Braemar Courtyard op hetzelfde dek is nu een appart specialiteitenrestaurant: “The Black Watch Room”. Gasten kunnen er genieten van perfect gebakken steaks die werden bereid op een nieuw kombuis. De bars, cafés en lounges in het hele schip kregen een nieuwe look, net als de Lido Lounge op dek 7, dat voorzien werd van volledig nieuw zetels. Nog een aanpassing: de filmzaal op dek 3 kreeg een update met uitvoerige D technologie waardoor de passagiers spectaculaire 3D voorstellingen kan programmeren. Ook de receptieruimte werd herbekeken en gebruiksvriendelijker gemaakt voor de gasten. Fred. Olsen liet weten dat het plannen heeft om voor de andere schepen in de vloot - Balmoral, Boudicca en Braemar - dezelfde investering te doen in de komende jaren.

Paphos Culturele hoofdstad 2017 Het Cypriotische Paphos is een haven die té weinig op het programma staat van cruises naar de oostelijke Middellandse Zee. Nochtans is de stad – behalve haar reeds rijkelijke culturele achtergrond – dit jaar nog een troef rijker, want Paphos is - samen met het Deense Aarhus - Culturele hoofdstad van Europa. Met het thema “Linking Continents, Bridging Cultures” speelt de stad aan de westkust van Cyprus in op haar ligging, op de grens tussen Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2017 wordt Paphos één gigantisch vrij podium, waarbij geen enkele culturele expressie wordt vergeten: beeldende kunst, dans, architectuur, fotografie, gastronomie, film en natuurlijk archeologie. Er is zelfs aan samenwerking met Valletta (Malta), dat in 2018 de fakkel van culturele hoofdstad overneemt. Het zijn voornamelijk de schepen van Oceania Cruises en Seven Seas Voyager van Regent Seven Seas die dit jaar Cyprus mee opnemen in verschillende van hun vaarroutes. Vanuit aanleghaven Limassol vormt Paphos dan ook dé perfecte dagexcursie.

CRUISEMagazine


Crystal start met rond-de-wereld “Air Cruises”

8-9

Je zou kunnen zeggen dat de grandeur van luchtreizen dateert van de periode dat er met Zeppelins werd gereisd, maar Crystal Cruises brengt deze sfeer nu terug.

onder andere een diner op de top van de Chinese Muur en een speciaal verrassingsevenement in Parijs om de reis in schoonheid af te ronden.

Op 31 augustus stijgt de eerste luxe “Air Cruise” van Crystal Cruises op onder de naam “The Peninsula Grand Inaugural Crystal AirCruise”. Het is een 27-dagen tellende reis naar 10 internationale bestemmingen die werd samengesteld in samenwerking met de Pinsula Hotels, aan boord van een van alle luxe voorziene Boeing 777-200LR widebody - een vliegtuig met een brede romp - , in de kleuren van Crystal Cruises. Het toestel is ingericht in een all-executive class met oa. luxueuze ligbedden. Tijdens de vlucht van New York naar Parijs - maar dan westwaarts, de wereld rond - worden de gasten verwend op een waaier van exclusieve ervaringen in de lucht en op de grond. Op iedere bestemming worden de gasten ontvangen op een privé-cocktail met invloedrijke lokale bewoners, van restauranthouders tot top-designers. Bij de hoogtepunten van deze AirCruise is

Wie zich aangesproken voelt om deze exclusieve manier van reizen uit te proberen, zal echter diep in zijn zakken moeten tasten, want de tickets hebben een prijskaartje vanaf 136.000 euro per persoon.


News

Azamara Focust op belevings-bestemmingen en culturele ontdekkingstochten “Blijf langer, ervaar meer.” Het is de tag-line voor de nieuwste routes van Azamara Club Cruises. Deze slogan is echter meer dan een marketingtruc. Het omvat de essentie van waar de rederij in gelooft - en het streeft er ook naar. De rederij ontwierp een nieuwe brochure die is opgebouwd aan de hand van de bestemmingen die het uitkoos. Hierin gaat meer aandacht op uitgebreide havenbezoeken en meer authentieke ervaringen. De gasten die reizen aan boord van de twee schepen - Azamara Journey en Azamara Quest - zullen de mogelijkheid hebben om het nachtleven te ervaren van zowat de helft van de steden waar het aanlegt. De meeste vertrekken zullen pas na 8 uur ‘s avonds zijn en in een 250-tal havens zal ook overnacht worden. Azamara wil bovendien haar klanten de mogelijkheid geven om deel te nemen aan unieke events, zoals de Grote Prijs

van Monaco, het Rendentore Festival in Venetië, of de British Open, om er een paar te noemen. Deze nieuwe programma’s zullen worden geïntroduceerd in de cruises van 2018 met oa. speciale ontdekkingsroutes naar Costa Rica, Mexico, Nieuw-Zeeland, Australië, Italië, Spanje, Kroatië, Griekenland en Noorwegen. Het aantal excursies dat Azamara voorstelt stijgt van 500 naar een indrukwekkende 1.200! En deze excursies zullen zeker niet de klassieke, alledaagse uitstapjes zijn. Integendeel: Azamara’s team heeft erg veel tijd gestoken in het aanbod voor de gasten om het lokale optimaal te ervaren. Nieuwe opties zijn oa. Bike Local, Golf Local, Night Local en Taste Local. Het zijn allemaal thema’s die hetzelfde doel hebben: de gasten hde bestemming laten ervaren zoals geen enkele andere rederij dat doet. Voor wie volledig ondergedompeld wil worden en z’n cruise optimaal wil beleven, is dit zonder twijfel een garantie op succes.

Celebrity Edge: overweldigend design en innovatieve hutten

zetten nieuwe standaard voor betaalbare luxe

Het nieuwste vlaggenschip van Celebrity Cruises komt in december 2018 in de vaart en zal plaats bieden aan 2.918 gasten. De rederij zet met deze nieuwe scheepsklasse een nieuwe norm in scheepsdesign. Gloednieuwe innovaties zoals uitbreidbare kajuiten, het ‘Magic Carpet’ en ronduit indrukwekkende suites en villa’s . De Edge Stateroom met Infinite Veranda verandert de hut in een naadloze ruimte die zich uitstrekt van de inkom tot de oceaan. Met één druk op de knop schuift het raam open en wordt het balkon geïntegreerd in de hut. Op die manier stelt Celebrity Edge kajuiten voor die 23% groter zijn dan op haar huidige schepen. Nog indrukwekkender is het Magic Carpet, een beweegbaar platform met de grootte van een tennisveld, dat op en neer gaat tegen de romp van het schip. Het neusje van de zalm qua accommodatie worden de Iconic Suites en de Edge Villas. Deze laatste strekken zich uit over twee dekken en omvatten o.a. een ruim terras met privézwembad.

CRUISEMagazine


Nieuwe schepen van Holland America Line & Princess Cruises Na enkele jaren van status quo, groeien de vloten van Holland America Line en Princess Cruises opnieuw. Voor beiden rederijen betekenen de nieuwste schepen een gedurfde nieuwe richting. Voor de Holland America Line zijn het de eerste stappen in een moderner, familievriendelijker design; een radicale verandering voor de rederij die toch ook haar Nederlandse roots niet wil verloochenen. Voor Princess Cruises is groter altijd beter en de rederij doet de nodige inspanningen om de Grand Class die het introduceerde in 1998 met de Grand Princess achter zich te laten.

jaar bij ons een cruise boeken, te overstijgen. Met deze nieuwe schepen bieden we hen meer mogelijkheden. We geven hen onvergetelijke vakantieherinneringen in de snelgroeiende wereld van cruisevakanties.”

In januari berichtten Carnival Corporation en PLC dat ze een intentieverklaring hadden ondertekend met de Italiaanse scheepswerf Fincantieri om voor beide rederijen nieuwe schepen te bouwen die in dienst moeten treden tussen 2021 en 2022.

Kort na de lancering van de Koningsdam in 2016, staat de introductie van haar zusterschip, de Nieuw Statendam, op het programma voor 2018. Het is het tweede schip in de Pinnacle Class.

“We zijn uitermate opgetogen om aan te kondigen dat we 2 nieuwe schepen zullen bouwen en verder bouwen op de populariteit van hun zusterschepen, die ingezet worden op alle oceanen van de planeet.” vertelde Arnold Donald, de CEO van Carnival Corporation. “Ons doel is om de verwachting van 11,5 miljoen mensen die elk

10-11

Voor de liefhebbers van de rederijen betekenen deze twee nieuwe schepen meer keuzes dan ooit tevoren. Maar wat weten we al van deze schepen? We namen een kijkje van wat er zoal mag verwacht worden. Het nieuwe Holland America

Er mogen voor de Nieuw Statendam een aantal aanpassingen verwacht worden tov. de Koningsdam, gebaseerd op de ervaringen van de passagiers tijdens haar eerste seizoen. Net zoals de andere schepen van de Holland America Line, zal ook dit schip haar eigen uniek decor en kunstcollectie hebben.


Wanneer het de droogdokken zal verlaten, zal de Nieuw Statendam al voorzien zijn van alle nieuwe partnership initiatieven, zoals EXC - Explorations Central - zie pagina 8 van Cruise Magazine N° 43 - dat het concept van het originele kraaiennest vervangt. Het is een plek waar de gasten meer kunnen te weten komen over de route en havens die het schip zal aandoen. De Pinnacle Class is echter nog niet aan haar einde. De recente bestelling bij Fincantieri voor een nieuw schip - dat nog geen naam kreeg - is voor een derde schip in deze klasse. Het zal tegen 2021 in de vaart worden genomen. Er zijn nog niet veel details gekend, behalve dan dat het 99.500 ton groot zal zijn en plaats bieden aan 2.660 passagiers. Ocean Medallion: intelligente technologie aan boord Voor Princess Cruises was het meest recente schip de Royal Princess in 2013. Samen met haar zusterschip, de Regal Princess, was het het grootste schip dat ooit voor de rederij werd gebouwd en elk van hen introduceerde een hele reeks nieuwigheden, van het Piazza-stijl atrium tot de indrukwekkende Sky Walk waarmee je boven de oceaan kan lopen - zie foto’s boven. Deze twee schepen waren ook de inspiratie voor een derde schip waarmee de meeste onder ons waarschijnlijk nooit zullen varen: de Majestic Princess, een schip speciaal ontwikkeld voor de Chinese markt. Na enkele kortere cruises in de Middellandse Zee in april en mei van

dit jaar, vertrekt het schip uit de haven van Trieste in Italië, richting Shanghai, waar het haar thuishaven zal hebben. Omdat het niet bestemd is voor Europese of Amerikaanse reizigers, zal het schip waarschijnlijk snel uit de spotlights verdwijnen, maar er zijn nog andere schepen die op stapel staan van Princess Cruises. Tussen 2019 en 2022 zal Princess 3 nieuwe schepen in de vaart nemen, geen ervan heeft al een naam. Ze zullen alle drie gebaseerd zijn op de Royal klasse, waarvan de Royal, Regal en Majestic deel uitmaken. Ze zullen 145.000 ton groot zijn, maar verdere details zijn onbekend. Elk schip zal capaciteit hebben van 3.660 gasten. Wat we wel al weten, is dat elk schip voorzien is van zogn. Ocean Medallion technologie: een soort draagbaar toestelletje dat de cruise voor de gasten nog aangenamer maakt, van het automatisch openen van de hut, tot aankopen aan boord of het bestellen van je lievelings dranken en eten. Alle gewaardeerde elementen zullen vanzelfsprekend aanwezig zijn, zoals de Movies under the Stars en de Piazza Atrium waar de gasten verzamelen en elkaar ontmoeten. Een veelbelovende toekomst. Alhoewel deze schepen meer een evolutie zijn dan een revolutie, nieuwe schepen zijn altijd goed nieuws - en het lijkt erop dat cruisers de volgende tien jaar veel zullen hebben om naar uit te kijken.

CRUISEMagazine


In aantocht: een Armada van Expeditieschepen

Er was een tijd dat wanneer iemand die op expeditiecruise wilde, maar bitter weinig keuze had. Er waren oude Russische ijsbrekers en voormalige onderzoeksschepen die snel werden omgebouwd tot avonturenschepen, maar ze boden nauwelijks comfort. De passagiers moesten akkoord gaan met bepaalde compromissen, van de accommodaties tot de keuken en bediening, om een once-in-alifetime reis naar de ruwe uiteinden van de wereld te maken.

12-13


Die dagen zullen snel tot het verleden behoren en dat werd meer dan tijd ook. De volgende jaren zullen er schepen in allerlei vormen en omvang in de vaart komen die zich voornamelijk op de markt van de (luxe) expeditiecruises zullen richten. De periode dat een avontuurlijke cruise betekende dat je je in een hut ter grootte van een schoendoos met twee stapelbedden moest wurmen is voorbij. De nieuwe expeditieschepen zullen accommodaties hebben die vergelijkbaar zijn met de moderne megaschepen die heel het jaar door in de Caraïben varen en zullen uitgerust zijn met helikopters en duikbootjes. Speeltjes waaraan voorheen alleen maar miljardairs dachten. Maar liefst een half dozijn rederijen werkt aan nieuwe expeditieschepen die zullen uitvaren uitvaren tussen nu en 2020. Hurtigruten Helemaal vooraan de startlijn staat de Noorse expeditie-, ferry- en cruiserederij Hurtigruten. Ze treden daarmee in de voetsporen van Fram en Midnatsol die deze winter naar Antarctica varen. Hurtigruten tekende een bestelbon voor 4 nieuwe exepeditieschepen die elk ruimte bieden aan zo’n 600 passagiers. Deze schepen, die vanaf 2018 zullen worden opgeleverd, zijn ontworpen door Rolls Royce en zullen specifiek worden gebouwd om te worden ingezet in de meest afgelegen poolgebieden, al laat Hurtigruten ook weten dat ze kunnen worden gebruikt op de populaire routes langs de Noorse kusten. De eerste twee schepen zullen genoemd worden naar de beroemdste Noorse ontdekkingsreizigers: Roald Amundsen en Fridtjof Nansen. “Dit is de grootste investering die Hurtigruten in haar 120-jarig bestaan ooit heeft gedaan”, zo liet CEO Daniel Skjeldam weten. “Het is een mijlpaal voor ons, voor de Noorse reisindustrie en de Noorse scheepsbouw. We gaan de meest formidabele expeditieschepen ter wereld bouwen. We zijn erg blij om te merken dat we zowel de capaciteiten als de faciliteiten hebben om de schepen te bouwen aan de Noorse kust, waar ze uiteindelijk dagelijks zullen varen.” Hapag-Lloyd Cruises Het in Hamburg gelegen Hapag-Lloyd Kreuzfahrten

bouwt ook aan twee nieuwe luxueuze cruiseschepen, maar verlengde ook al het contract voor haar bestaande schip, de Hanseatic, omdat het zo populair is. De Hanseatic zal voortaan verschillende Duits- en Engelstalige cruises ondernemen tot september 2018, 6 maanden langer dan eerst gepland. “We bereiden onze toekomst voor met een vloot die twee extra expeditieschepen zal tellen,” legt Karl J. Pojer, de CEO van Hapag-Lloyd Cruises uit. “We zijn blij dat we de periode tussen de lancering van ons eerste nieuwe schip hebben overbrugd met de verlenging van het in dienst houden van de Hanseatic. Dit was de juiste beslissing met het oog op de kosten en het aanbieden van beschikbaarheid aan onze gasten.” De nieuwe schepen zullen de Bremen en de Hanseatic vervangen maar hebben voorlopig nog geen naam. Ze zijn ontworpen als 5-sterrenschepen, zullen 138 meter lang zijn en plaats bieden aan 230 gasten. Eén van de schepen zal uitsluitend voor de Duitstalige markt zijn, het andere zal het jaar rond Duits/Engelse cruises ondernemen, net zoals het vlaggenschip van de rederij, de Europa 2. Scenic Ook andere rederijen wagen zich aan expeditiecruises. In 2018 zal de Australische riviercruise rederij Scenic haar debuut maken met haar Scenic Eclipse, een luxe expeditieschip voor 228 gasten dat eruit ziet als een privéjacht, gevuld met cool speelgoed zoals 2 helikopters en een duikboot. Dit is niet alleen de eerste keer dat Scenic op zee gaat varen, het is ook het eerste luxe expeditieproject waarin het gezellige gevoel waarvoor de riviercruises van de rederij zo bekend is, zal verwerkt worden. Er zullen 6 culinaire keuzemogelijkheden aan boord van de Scenic Eclipse zijn. Alle dranken - inclusief bier, wijn en sterke dranken - zijn in de prijs inbegrepen, net als de fooien, excursies, Wi-Fi en zelfs de butler-service die de gasten verwent. De verhouding tussen gasten en bemanning is trouwens al even indrukwekkend. De streefdatum voor het in dienst treden van de Scenic Eclipse is 31 augustus 2018, wanneer ze zal vertrekken voor een serie cruises in de Middellandse Zee. Nadien zijn ontdekkingsreizen naar de Amerika’s en Antarctica voorzien. Ook reizen naar de Noorse fjorden en de noordpool staan op het programma.

CRUISEMagazine


Ponant In september 2016 volgde er nog expeditienieuws wanneer Ponant aankondigde dat het 4 speciaal gebouwde luxe expeditieschepen op stapel heeft staan. Met de 4 schepen van dit project, dat Ponant Explorers werd gedoopt, zal de rederij expedities doen naar de zuid- en noordpool én alle gebieden ertussen. De schepen worden genoemd naar bekende Franse ontdekkingsreizigers: Lapérouse, Champlain, Bougainville, en Kerguelen. De eerste twee zullen in de zomer van 2018 in dienst worden genomen, het andere duo in de zomer van 2019. Tot vandaag heeft Ponant niet minder dan 35.000 passagiers naar de polen gebracht sinds haar eerste expeditie in 2000. De nieuwe schepen zullen deze traditie ongetwijfeld verder zetten. Crystal Cruises Ook Crystal Cruises maakt van expeditiecruises een

14-15

prioriteit. In 2016 maakte de rederij geschiedenis wanneer het de Crystal Serenity met haar 1.070 gasten langs de beroemde Noordwest Passage liet varen. Het was daarmee het grootste schip dat ooit deze route ondernam. Het schip was volledig uitverkocht en precies omdat het zo populair was, heeft Crystal Cruises ook dit jaar een 32-dagen durende cruise ingepland van Anchorage in Alaska naar New York, via de NoordCanadese route. Meer daarover stond te lezen in het vorige nummer van CRUISEMagazine. Crystal heeft ook 4 nieuwe cruiseschepen in constructie. Drie van deze schepen zullen 25.000 ton expeditieschepen zijn die op cruise kunnen vertrekken tussen 2019 en 2021 en één indrukwekkend 100.000 ton metend luxe expeditieschip dat in 2022 in de vaart worden genomen onder de naam Crystal Exclusive. Alle schepen zullen uitgerust worden met een speciaal versterkte romp om tussen het ijs te kunnen varen in gebieden zoals het noordelijk poolgebied en Antarctica. Het eerste schip, de Crystal Endeavor, zal het eerste schip ter wereld zijn dat speciaal gebouwd werd volgens


Scenic Eclipse, een luxe expeditieschip voor 228 gasten dat eruit ziet als een privéjacht en dat 2 helikopters aan boord heeft.

een PC6 Polar klassificatie. Dit wil zeggen dat de Crystal Endeavor, een superjacht eigenlijk, in staat is om tijdens de zomer en de herfst in medium “eerste jaar” ijs te varen, wat voor de meeste expeditieschepen onmogelijk is. Silversea Cruises Niet alle nieuwe expeditieschepen die worden voorbereid, zijn nieuw gebouwd. Silversea Cruises kiest een unieke aanpak voor haar expeditievloot door haar eerste schip, de Silver Cloud, goed voor 296 passagiers, om te bouwen in een ijsbrekend, luxe expeditieschip dat door de koude zeeën rond de noordpool en Antarctica zal varen. De nieuwe Silver Cloud Expedition zal een zwarte look krijgen met een rode streep, vergelijkbaar met de andere expeditieschepen in de vloot; de Silver Discoverer, Silver Explorer en Silver Galapagos. Het aantal passagiers zal beperkt worden tot 260 (voor cruises in het poolgebied 200) en ze zal uitgerust worden met een vloot van 18 zodiacs, een nieuwe observatie lounge, een versterkte romp, volledig vernieuwde suites en publieke ruimtes en een aantal nieuwe top-of-the-line Silver Suites, die 50

m2 groot zijn én een balkon hebben. De Silver Cloud Expedition maakt haar eerste reis naar Antarctica op 15 november 2017: een 16-daagse cruise van Buenos Aires naar Antarctica. Ze komt terug naar haar winter thuishaven Ushuaia op 1 december vanwaar haar eerste seizoen van zuidpool cruises begint tot in maart 2018, wanneer het richting Zuid-Afrika vaart, onderweg naar het Noorse Svalbard. De toekomst van expeditiecruises. Expeditiecruises zijn ideaal voor de échte kenners én natuurliefhebbers. Ze zijn gevuld met unieke en onvergetelijke ervaringen, en komen in sommige van de meest afgelegen en ongeschonden gebieden op aarde. Wie in het verleden naar deze bestemmingen wilde reizen, moest compromissen sluiten op gebied van luxe en comfort. Vandaag is het mogelijk om naar Antarctica te varen en tussen de pinguïns te wandelen in luxe luxe omstandigheden, waar ontdekkingsreizigers waaraan ontdekkingsreizigers als Amundsen, Scott en Shackleton in hun wildste dromen nooit aan hadden durven denken.

CRUISEMagazine


Norwegian Cruise Line zet stevig in op Alaska Niet enkel Holland America Line en Princess Cruises, maar ook Norwegian is al vele jaren een voorname speler in Alaska. De rederij biedt cruises aan vanuit Vancouver en Seattle aan boord van drie van haar favoriete schepen die de meest populaire havens van de staat aandoen. Het Alaska seizoen voor 2017 zal daarop geen uitzondering zijn, met tientallen vertrekdata waaruit kan gekozen worden. Maar het beste moet nog komen... Vanuit Seattle: een nieuwe Pier 66 Norwegian Cruise Line was een pionier in 2000 wanneer het cruises aanbood vanuit Seattle, dus het is geen verrassing dat de rederij opnieuw Pier 66 in de haven van Seattle als thuishaven koos voor twee van haar meest populaire schepen. De Norwegian Pearl en haar zusterschip Norwegian Jewel, elk met een capaciteit voor 2.394 gasten, keren terug naar Seattle voor een goed gevuld seizoen van

16-17

weeklange cruises naar Alaska. Beide schepen worden al een aantal jaar ingezet in deze regio en bleken erg populair, zowel bij nieuwe als ervaren cruisers. Deze schepen hebben grote publieke ruimtes met enorme glazen vensters en dat is zelfs het geval in de prachtige Thermal Suites met zicht over de boeg: ideaal om de prachtige landschappen te bekijken. De twee schepen hebben een vergelijkbaar routeschema, met aanleghavens in Juneau, Skagway, Ketchikan en de Canadese hoofdstad van Brits ColombiĂŤ: Victoria. De verschillen liggen in de gletsjers: de Norwegian Pearl heeft een volledige dag cruising doorheen het Glacier Bay National Park op het programma staan, terwijl de Norwegian Jewel kiest voor de pittoreske - maar soms moeilijk toegankelijke - Sawyer gletsjers die aan het eind liggen van de Tracy Arm fjord. Als bonus vaart de Norwegian Jewel langs de Inside Passage, waar haar zusterschip van en naar Alaska vaart


via de open Stille Oceaan. Om het vertrek vanuit Seattle nog aangenamer te maken, vertrekken de schepen vanop een volledig vernieuwde Pier 66, waarin tijdens het tussen-seizoen $30 miljoen werd geïnvesteerd. De pier kreeg een nieuw interieur, 86 nieuwe check-in balies en een nieuwe VIP-lounge. Het doel van deze investering: alle passagiers aan boord van de schepen krijgen in ongeveer een kwartier. Vanuit Vancouver: de klassieke cruise naar Alaska.

tussen Vancouver en Seward, in de buurt van Anchorage. Van 5 juni tot 28 augustus vertrekt het schip afwisselend vanuit Vancouver of Seward op maandag. Deze “one way” cruises zijn ideaal voor wie een pre- of post cruise wil doen of enkele dagen langer het gebied wil verkennen. De cruises doen de drie “grote” havens Pier 66 in Seattle

Het ultieme in de Alaska cruises begint voor sommigen bij het vertrek aan de witte zeilen van het iconische Canada Plein in Vancouver. Dit jaar zal de Norwegian Sun er terugkeren om er te cruisen voor de kusten van Alaska en Brits-Colombia. Het merendeel van de routes die de Norwegian Sun op het programma heeft staan, zijn enkele reizen

CRUISEMagazine


Sinds 2001 keert de Norwegian Sun ieder seizoen terug naar het gebied om gasten de prachtige kust van Alaska en British-Columbia te laten ontdekken De ongerepte natuur is de grootste troef van Alaska en de westkust van Canada: walvissen, arenden, beren en natuurlijk ook elanden.

“In 2018 zal Norwegian Cruise line nog meer inzetten op Alaska.”

aan: Juneau, Skagway en Ketchikan en varen langs de Tracy Arm fjord en het Glacier Bay National Park. De Norwegian Sun vaart ook een handvol weekcruises van en naar Vancouver. Ze vertrekken op 29 mei, 11 en 18 september en zijn een goeie keuze voor wie op “klassieke” wijze Alaska wilt ontdekken en geen gedoe wil met verschillende vertrek- en aankomsthavens. Op de cruises neemt het schip de Inside Passage alvorens Juneau, Skagway en Ketchikan te bezoeken met een dag cruisen langs de Sawyer gletsjers in het mooie Tracy Arm. De Norwegian Sun mag dan niet het grootste of het meest flashy schip zijn in de vloot van Norwegian Cruise Line, ze is ideaal voor deze route. Ze biedt ruimte aan 1.936 passagiers en beschikt over heel wat hutten met balkon of panoramische glazen vensters. Ook van in de publieke ruimtes kan er genoten worden van het spectaculaire zicht op de kust dankzij het weidse uitzicht. Eén van de troeven van dit schip is het atrium met glazen

18-19

dome, waardoor er bijzonder veel natuurlijk licht in het schip doordringt. Net omdat het schip niet het meest spectaculaire van de vloot is, is een verblijf aan boord vaak mogelijk aan interessante voorwaarden. Hou dan nog rekening met het feit dat het, in vergelijking met mega-schepen, dichter bij sommige plaatsen kan komen en dat de passagiers er meer ruimte hebben. Bovendien profiteer je vanaf nu stééds van een premium all-inclusive formule bij Norwegian (waarover je alles leest op pag. 4 van dit nummer), wat de totaalbeleving van je cruise enkel maar kan verruimen. Volgend jaar zal Norwegian Cruise Line nog meer inzetten op Alaska. Voor het eerst in meer dan 10 jaar zal de rederij haar nieuwste en grootste schip naar Alaska sturen.


Een computerbeeld van de nieuwe Norwegian Bliss Bliss komt naar Alaska in 2018 Volgend jaar trekt Norwegian Cruise Line alle registers open in Alaska. De splinternieuwe Norwegian Bliss wordt volgende zomer ingezet vanuit Seattle naar Alaska. “Norwegian Cruise Line was de eerste rederij die vanuit Seattle naar Alaska voer in 2000 en het lijkt ons dan ook toepasselijk dat ons nieuwste schip, de Norwegian Bliss, naar dit prachtige gebied wordt gestuurd”, zo vertelt Andy Stuart, de president en CEO van Norwegian Cruise Line. “Alaska is één van de favoriete bestemmingen van onze klanten en we zijn dan ook blij dat we de eerste rederij zijn die een volledig nieuw schip zal inzetten vanuit Seattle.”

staat van de Verenigde Staten bezochten. Haar cruises voor 2018 kunnen, net als de andere vermelde cruises, nu al gereserveerd worden.

De Norwegian Bliss is het grootste schip dat de rederij ooit inzette op Alaska en zal in het zog varen van vele andere schepen van Norwegian Cruise Line die de 49e

CRUISEMagazine


De verborgen parels van de Baltische Zee en Scandinavië Van de vele mogelijke cruisebestemmingen in Europa, zijn Scandinavië en de Baltische staten bij de meest populaire. Beide gebieden hebben dan ook een aantrekkelijke mix van cultuur, geschiedenis en natuurpracht, en vermoedelijk is een cruiseschip de beste manier om dit alles te ontdekken. Om Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Estland, Duitsland, Polen en Rusland via land te leren kennen, zou het een logistieke nachtmerrie zijn, maar via de zee is dat vrij eenvoudig. Oceania Cruises begrijpt dat, zo blijkt uit het goed samengestelde seizoen dat de rederij voor dit jaar heeft uitgetekend tussen juni en september in dit gebied. Het bedrijf stuurt twee van haar beste schepen naar Noord-Europa: de intieme Nautica en de nieuwere, meer uitbundige Marina. Gasten die nieuwsgierig zijn naar Scandinavië of de Baltische Zee zullen zich op deze twee prachtige schepen dus zeker thuis voelen. De eerste cruise vertrekt op 2 juni, wanneer de Marina naar de Baltische Zee vertrekt voor een spectaculaire 10-daagse, van Southampton naar Kopenhagen. Deze cruise houdt halt in Honfleur in Frankrijk, een prachtig

20-21

stadje dat, voor wie niet op excursie trekt naar Parijs, op zich al meer dan het ontdekken waard is. Nadien kunt u als een échte toerist twee Belgische steden bezoeken: Brugge en Antwerpen, alvorens naar het levendige Amsterdam te trekken. Volgende haven op het programma: Hamburg. Nadien roept Noorwegen. Oceania’s Marina blijft een namiddag en vooravond aangemeerd in Kristiansund. Hier kunnen de gasten de kleinste staafkerk in Noorwegen bezoeken - een volledig uit houten staven opgebouwde kerk - in het nabij gelegen en bijna verlaten dorpje Grip. Je kan ook naar het oudste operahuis van het land (Festiviteten) of het Noorse Clipfish museum. De reis van de Marina is echter nog niet voorbij. Eerst is er een dag in de Noorse hoofdstad Oslo, gevolgd door het Zweedse Gotheborg, waar de kanalen de gasten zeker zullen doen denken aan de Amsterdamse grachten. Wie autoliefhebber is, moet zeker even binnenspringen in het Volvo Museum, dat vlak naast de cruise terminal is gelegen. Dit is maar één van de cruises die Oceania op het vaarschema heeft staan voor de zomer; er zijn nog


ë meer interessante routes om uit te kiezen. De Baltische Zee staat centraal in de reizen georganiseerd door Oceania naar Noord-Europa. Sommige van deze cruises bevatten een meerdaags bezoek aan de Russische stad St. Petersburg. Normaal gezien moeten gasten een dure en complexe aanvraag voor een visum indienen, maar reizigers die arriveren via de haven van St. Petersburg hoeven dat niet te doen voor door de rederij georganiseerde tours. Oceania biedt dan ook een gevarieerd programma aan om gedurende drie dagen verschillende aspecten van de stad te ervaren. Van excursies naar de prachtig versierde metrostations - die eerder lijken op paleizen - tot het prachtige Heritagemuseum: Oceania laat toe om Rusland te ontdekken voor ieders smaak en budget. Maar spendeer niet onmiddellijk al uw Roebels, want er kan ook een daglange excursie worden gemaakt naar de Russische hoofdstad Moscou. Oceania voorziet een transfer vanuit de haven naar het station van St. Petersburg, waar de gasten op een hoge snelheidstrein naar Moscou rijden. Amper 4 uur later begint uw ontdekkingstocht in deze wereldstad: het Rode Plein, een bezoek aan het Kremlin en eventueel

zelfs de tombe van Lenin. Er wordt gezorgd voor lunch en diner alvorens de trein je in een razende vaart terugbrengt naar het schip. Het bezoek van de Russische steden mag dan wel een hoogtepunt zijn, de andere havens die worden bezocht zijn dat evenzeer. Weinigen bezoeken Helsinki of Riga zonder onder de indruk te zijn van de magie van deze steden. En vanuit de Duitse havenstad Warnemünde heb je dan weer een goede verbinding naar het bruisende Berlijn; een daguitstap meer dan waard. Ben je al in Berlijn geweest, dan kan je ook in de havenstad blijven en de 135 trappen naar de top van de vuurtoren maken. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht over de stad en de kustlijn. Je kan natuurlijk ook een eindje de zee inzwemmen en genieten op de uitgestrekte stranden - ja, ook Duitsland heeft stranden! Alle cruises naar de Baltische staten en Scandinavië vertrekken ofwel vanuit Southampton, Kopenhagen of Stockholm. Met hun toegankelijkheid, natuurpracht, lange geschiedenis en opvallende cultuur, zijn Scandinavië en de Baltische staten aan boord van Oceania van Oceania meer dan memorabele cruises.

CRUISEMagazine


MSC Meraviglia vaart uit om de Middellandse Zee Deze zomer zal het grootste schip dat ooit gebouwd werd voor MSC Cruises uitvaren voor haar allereerste cruise. De MSC Meraviglia is de eerste van een volledig nieuwe scheepsklasse en de rederij promoot het nu al als “de ultieme bestemming in de Middellandse Zee” - een bewering die misschien wel gegrond zou kunnen zijn. Wanneer het schip de trossen zal lossen op 4 juni, zal het meer faciliteiten bieden dan alle andere MSC schepen. De MSC Meraviglia is een echt drijvend paleis, met een dozijn verschillende plaatsen om te eten, 20 bars en lounges, een Broadway-stijl theater voor 985 mensen, 7 jeugdclubs, 4 zwembaden, 3 waterglijbanen, een complete Balinese Spa én een bowling-club. Het schip is 315 meter lang en in staat om 5.714 gasten te ontvangen die kunnen verblijven in 2.244 hutten, waarvan 75% een eigen privé balkon hebben. De MSC Meraviglia combineert op verschillende manieren het beste dat de rederij in haar vroegere designs verwerkte. Het schip heeft vanzelfsprekend

22-23

alle type hutten die ervaren cruisers verwachten, maar MSC spendeerde bijzonder veel aandacht aan de inrichting van de familiehutten. Dat deed het door meer ‘moduleerbare’ hutten te creëren en communicerende hutten, waarbij er tot 10 mensen in drie met elkaar verbonden kamers kunnen verblijven. De rederij voorziet ook hutten voor 4 personen, waarbij de sofa kan omgevormd worden tot een bed. De meest exclusieve hutten aan boord van de MSC Meraviglia zijn terug te vinden in de uitgebreide MSC Yacht Club, wat eigenlijk een soort schip binnenin het schip is. Op de MSC Meraviglia is de MSC Yacht Club drie dekken groot, met 78 luxe suites, 15 binnenhutten en twee luxe apartementen. Deze laatste zijn ontworpen met een indrukwekkende woonruimte en twee balkons, waarvan één met een grote dinertafel en een bubbelbad. De Yacht Club zal ook een vergrote Top Sail Lounge hebben, de exclusieve panoramische observatielounge die gereseveerd is voor de Yacht Club gasten. Er is zelfs

t


ee

te veroveren een privé zonnedek met een zwembad, Jacuzzi’s en een solarium. En nog iets bijzonders: een privé lift brengt de Yacht Club passagiers naar de MSC Aurea Spa, waar ze zich kunnen laten verwennen in de exclusieve massage en verzorgingruimte. Als deze dingen u al doen watertanden, dan zal het entertainment aan boord dat zeker ook doen. Het hoogtepunt zijn de Cirque du Soleil at Sea voorstellingen, die zes keer per week worden opgevoerd, twee keer per avond. 50 van de 450 gasten kunnen bovendien reserveren om tijdens het spektakel te dineren. De voorstellingen zijn het resultaat van een exclusieve overeenkomst tussen MSC en Cirque du Soleil en de rederij ging zelfs zo ver dat het een uniek theater ontwierp - de Carousel Lounge - om te voldoen aan de vragen van de artiesten. Het schip heeft ook een tweede show lounge waar drie keer per dag één van de zes shows worden opgevoerd. Daarbij komen nog de pre-diner parades

die iedere avond worden gedaan in de indrukwekkende indoor promenade van het schip, met oa. mini LED lichtspectakels, zo laat de rederij wten. MSC zorgt ervoor dat mensen van verschillende leeftijden geëntertained worden. Voor het eerst zijn alle jeugdruimtes op één plek verzameld, waardoor de cruise toch ook een familiegebeuren kan blijven. Dit gedeelte bevat de Doremi Studio Lounge, waar heel de familie terecht kan, met bv. de Doremi Tech Lab, een must voor

CRUISEMagazine


Families zullen er happy mee zijn dat er 4 zwembaden, 9 bubbelbaden en waterglijbanen aan boord zijn. Het schip heeft ook een touwenparcours dat 60 meter boven het water hangt (!) en een mediterraanse indoor-promenade met een hemel, gevuld met LED’s voor allerlei visuele effecten. Je kan er ijsjes en flensjes eten, gemaakt door de Franse chocolatier en patissier Jean-Philippe Maury. Gasten kunnen kiezen uit verschillende opstapplaatsen (en bijgevolg dus ook verschillende vaarroutes). Inschepen kan vanuit Barcelona, Marseille, Napels, Messina en Genoa: veel flexibiliteit, dus. De cruises zullen doorgaans één week duren en varen langs de kusten van Frankrijk, Italië, Spanje en Malta.

kids die gek zijn op technologie, de LEGO- of Chicco hoek, die er kwamen dankzij samenwerkingen met deze bekende speelgoedfabrikanten.

24-25

Later dit jaar zal de vloot nog uitgebreid worden met een schip in een compleet nieuwe klasse: de MSC Seaside. Dat schip zal op cruise vertrekken in december, met als thuishaven Miami. De routes die het zal varen gaan voornamelijk naar de Bahama’s en de Caraïben.


Enkele coole weetjes: Meraviglia is “Wonderlijk” in het Italiaans In volle capaciteit is er plaats voor 5.714 gasten Er zijn 12 plaatsen waar er kan gegeten worden, met een variatie van verschillende internationale keukens, maar er zijn ook 5 specialiteitenrestaurants. Klasse entertainment met wekelijks 12 Cirque de Soleil opvoeringen. 75% van alle hutten hebben een balkon en familiehutten kunnen met elkaar verbonden worden om 10 gasten te huizen. Het is het 5e schip in de vloot met een Swarovski trap. Het schip heeft een meditrraanse promenademet verschillende bars, restaurants en shops, én met de langste LED sky-screen op de zee dat 24 uur per dag sfeerbeelden en entertainment projecteert.

CRUISEMagazine


De 4 beste bestemmingen waar we ooit De afgelopen jaren kregen we heel wat vragen van onze lezers, maar de meest gestelde vraag is zonder twijfel: “Wat is de beste bestemming waarnaar je ooit naar op cruise bent geweest?” Het is niet eenvoudig om er op te antwoorden. Een cruise naar de Caraïben is fantastisch omwille van de relaxe, informele sfeer, terwijl een reis langs de Britse eilanden de gasten zal verbluffen door haar rijke geschiedenis en pittoreske landschappen. Een afvaart op de Amazone is dan weer een once-in-a-lifetime reis die doet terugdenken aan de eerste ontdekkingsreizigers die hetzelfde deden.

26-27

h


t

hebben gecruised.

Foto: Britse Maagden Eilanden

CRUISEMagazine


Foto: Drake Passage op weg naar Antarctica

Het is misschien een beetje oneerlijk om één favoriete bestemming te kiezen, want er zijn er zoveel. Maar van alle cruises die we al hebben ondernomen, zijn er 4 die er toch bovenuit steken. Sommigen lieten een onvergetelijke indruk op ons na, anderen laten je toe om de wereld rondom je op een andere manier te zien. Sommige cruises bieden je een overweldigende blik op de natuurpracht van onze planeet. Maar wat ons betreft, zijn dit vier bestemmingen die u best hoog mag zetten op uw verlanglijstje. 1. Antarctica In vele opzichten is Antarctica de ultieme cruise bestemming. Het is een expeditie die maar weinig mensen ondernemen, maar de ervaring is de tocht meer dan waard. De meeste cruises naar Antarctica vertrekken in Ushaia, Argentinië - de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Dit vertrekpunt is al een hele belevenis op zich, want de stad bestaat voornamelijk uit toeristen die reizen naar Patagonië of Antarctica. Van hieruit wacht de door velen gevreesde overtocht naar Antarctica via de Drake Passage. Hier komen de Atlantische en Stille Oceanen samen, met soms turbulente stromingen tot gevolg. Verwacht dus om wat heen en weer te worden geslingerd, al is dat meestal maar op één van de

28-29

Foto

overtochten. Er wordt gezegd: ofwel krijg je de “Drake Shake” ofwel de “Drake Lake”. Er zijn maar heel weinig mensen die zowel heen als terug met ruw weer te maken krijgen. En plots bevind je je op Antarctica. Ijsbergen zo groot dat je zou denken dat het een enorme landmassa is, maar die dan afbreken en langs het schip drijven. Je ziet er pinguins die met honderden langs de besneeuwde kustlijn waggelen en zich hier en daar verschuilen achter oude spullen die Victoriaanse walvisvaarders hebben achtergelaten en die stille getuigen zijn van het feit dat er lang geleden mensen aan land zijn gekomen. De natuur is er immens. Net als de geschiedenis trouwens. Vroege ontdekkingsreizigers als Robert Falcon Scott lieten er het leven in hun poging om als eerste de Zuidpool te bereiken. Anderen, zoals Carsten Borchgrevink en Ernest Shackleton trotseerden de natuurkrachten wanneer ze een evenwicht zochten tussen het ontdekken van nieuwe gebieden en het redden van hun bemanning. Antarctica is overweldigend. De kleuren zijn haast ondraaglijk zuiver, de zonsondergangen kunnen met geen woorden worden beschreven. De afwezigheid van lawaai is indrukwekkend; stilte was nog nooit zo luid. Deze bestemming is - veruit - de duurste van onze 4 favorieten maar toch ontmoetten we ook passagiers die


Foto: Kamchatka , Rusland

3. er voor de derde, vierde of vijfde keer naartoe varen. Want dat doet het poolgebied met je. Het is volledig ontwapenend en je geraakt er helemaal van in de ban.

2.

4.

2. Rusland’s Verre Oosten

1.

De tegenliggende pool van Antarctica is vanzelfsprekend... de Noordpool. Maar het is een erg brede term die meer diversiteit bevat dan de meeste mensen zouden vermoeden. Er is Svalbard, ten noorden van Noorwegen; het arctische Groenland en het Canadese hoge noorden, met de legendarische Northwest Passage. En dan is er het Russische verre oosten, dat lang voor westerse toeristen ontoegankelijk was. Dit gebied is één van de minst bezochte en onderzochte regio’s ter wereld. De Kamchatka Peninsula is een geothermisch wonderland, terwijl in de voedselrijke Bering Zee enorme populaties van vogels, walvissen en ander marine-leven te vinden is.

Hoe schrijf je over een reis naar een gebied dat zo desolaat lijkt als Mars, een regio aan de andere kant van de internationale datumgrens en ver weg van de bewoonde wereld? Hoe illustreer je dat verhaal van ervaringen als je duizenden foto’s neemt tot je kramp krijgt in je wijsvinger? Dat is het dilemma waarmee we geconfronteerd werden in Rusland’s verre oosten. De natuurpracht alleen al is voldoende om je sprakeloos te maken - meer dan 100 orka’s werden op een ochtend waargenomen en bleven naast ons zwemmen gedurende ruim 2 uur. Enkele dagen eerder zwommen er honderden walrussen rond onze Zodiacs en gisteren nog was een bultrugwalvis zo dichtbij onze Zodiac dat we de spray voelden als hij uitademde. Op een avond zagen we twee rendierhoeders die we

CRUISEMagazine


Foto: Britse Maagdeneilanden

uitnodigden om aan boord van ons schip te komen eten. We luisterden naar de verhalen, terwijl we getuige waren van een oogverblindende zonsondergang. De zon glinsterde op de golven terwijl obers champagne schonken en een gourmet maaltijd serveerden. 3. De Griekse Eilanden De Griekse eilanden vormen het decor van heel wat romans, vol van romantiek en mysterie. En toch, wanneer je ze bezoekt, zijn ze nog verbluffender dan beschreven in deze boeken. Hollywood filmmakers moeten er niets aan toevoegen om ze overweldigend mooi weer te geven in hun films; deze eilanden zijn dag-in, dag-uit als een perfect vakantieplaatje. Eén van de meest tot de verbeelding sprekende eilanden is Santorini. Het vulkanische eiland doemt op uit de zee naar enorme hoogten en is bezaaid met de beroemde witte gebouwen met blauwe daken. Fira en Oia, de twee bekendste steden, zijn echter maar twee van de plaatsen die in de regio het bezoeken waard zijn.

30-31

Foto

De echte schoonheid van de Griekse eilanden ligt in de plaatsen waarvan je misschien nog nooit hebt gehoord. Op Patmos, in de Dodecanese, leggen schepen aan middenin het centrum van de bevreemdende stad. Een tocht naar het imposante klooster van Sint Jan - een UNESCO werelderfgoed site - is zeker de moeite waard om het historische belang ervan te leren kennen, maar ook omwille van het spectaculaire uitzicht dat men er heeft. Dan is er nog Rhodos, met haar gelijknamige hoofdstad en het het Paleis van de Grootmeester en haar historische middeleeuwse stadscentrum. Rhodos was de plaats waar de kolossus van Rhodos stond, één van de zeven wereldwonderen van de oude wereld. Vandaag is het een toeristisch paradijs, maar het blijft één van de meest memorabele plekken om te bezoeken in de Griekse eilanden. De mogelijkheden zijn eindeloos en elke dag brengt een nieuwe verrassing. Van de iconische windmolens op Mykonos tot het paleis van Heraklion op Knossos, één van de beroemdste attracties op Kreta. Een cruise


Foto: Patmos

Foto: Santorini

naar de Griekse eilanden is een verrijkende reis naar de oorsprong van de menselijke beschaving. 4. De Britse Maagdeneilanden. Je kan honderden keren door het oostelijk Caraïbisch gebied cruisen zonder één keer langs de prachtige Britse Maagdeneilanden te komen. Verweg van de toeristische bubbel - sommigen zeggen zelfs de “gecommercialiseerde” - van plaatsen als Charlotte Amalie en Philipsburg, vormen de Britse Maagdeneilanden de essentie van wat de Caraïben zouden moeten zijn: stil, ongerept en authentiek. De vier voornaamste eilanden zijn Tortola, Jos Van Dyke, Virgin Gorda en Anegada. Grote schepen zullen je misschien tot de havens van bv. Philipsburg brengen, maar de havens van de kleine eilanden zoals Virgin Gorda of Tortola zijn uitsluitend toegankelijk voor kleinere schepen (denk daarbij aan SeaDream Yacht Club of Starclippers, e.d.)

Foto: Rhodos

Hier vind je de Caraïben zoals je ze ziet in de brochures: uitgestrekte verlaten stranden, bijna onmogelijk blauw water ... Er zijn toeristen, dat zeker en andere schepen die de buurt bezoeken, maar je zal er geen Harmony of the Seas duizenden passagiers zien afladen voor een namiddag of voor een plekje moeten vechten aan het strand. En al is er hier en daar wel al Amerikaans commercialisme te vinden, de keuken is meestal lokaal en de souvenirs zijn met de hand gemaakt. Een cruise naar de Britse Maagdeneilanden toont aan dat het Caraïbisch gebied waar u van droomt wel degelijk bestaat! Deze vier bestemmingen zijn de meest bijzondere plekken waar wij - voorlopig - naar gecruised hebben. De kans is natuurlijk groot dat deze lijst in de loop van de tijd zal aangepast worden, met nog zóveel meer schitterende bestemmingen over heel de wereld te ontdekken.

CRUISEMagazine


De diepblauwe wateren van de Adriatische Kust Het hoeft heus niet altijd ver weg te zijn om (ont)spannend of avontuurlijk te zijn. Ook in de Middellandse Zee blijven er – ook voor de meer ervaren cruisers – altijd nog plekjes over om te ontdekken. En nu we het uitgebreid gehad hebben over nieuwe schepen, expeditiecruises en ‘koudere’ landen zoals Alaska en Scandinavië, wordt het hoog tijd om even opnieuw weg te dromen naar warme zomerbestemmingen ‘snel dichtbij’ en makkelijk te bereiken aanvlieghavens en vaarroutes. De Adriatische Kust hoort daar ongetwijfeld bij ! Met overweldigende berglandschappen op de achtergrond, pittoreske dorpjes en havens rondom meren en valleien, historische monumenten en een culturele rijkdom langs zowat de hele kustlijn, is de Adriatische Kust terecht een populaire vaarroute voor veel cruiserederijen. Bovendien is het water nergens anders in de Middellandse Zee zo diepblauw dan hier. En er is voor ieder wat wils…

verblijven, voor of na de cruise. En hoewel Venetië vaak overspoeld wordt met toeristen, blijft de romantiek van de gondola’s en de mystieke kleine bruggetjes en kanaaltjes van deze unieke stad op het water tot de verbeelding spreken. Bovendien ligt je drijvende hotel hier vlakbij het centrum en heb je een schitterend uitzicht over het San Marco plein bij het inen uitvaren van de haven. 2/ Dubrovnik (Zuid-Kroatië): ook wel de “parel van de Adriatische Zee” genoemd, en sinds 1979 op de

De hoogtepunten: 1/ Venetië: zeer populair als vertrek- of aankomsthaven en daarom ook ideaal om enkele dagen extra te

32-33

De tuinen op het eiland Lokrum, nabij Dubrovnik werden gebruikt als locatie in Game of Thrones.


UNESCO werelderfgoedlijst. O.a. dankzij haar bekende middeleeuwse stadsmuren, is Dubrovnik een echt openluchtmuseum. En ook de wandelstraten Stradun en Placa in het oude stadscentrum zijn volledig omgeven door historische gebouwen en monumenten. Even weg van de massa? Per ferry kan je naar het eiland Lokrum met o.a. een prachtige botanische tuin en een Benedictijnerabdij. 3/ Kotor (Montenegro): door z’n unieke ligging – de Adriatische Zee komt hier een heel eind landinwaarts via een diepe inham die met heuvels en steile rotswanden is ingesloten – wordt Kotor ook wel ‘de meest zuidelijke fjord van Europa’ genoemd. Het stadje

zelf bezoeken duurt slechts een halve voormiddag, maar in de omgeving rondom kan je uren genieten van de spectaculairste Mediterrane landschappen. De verborgen parels: 1/ Bol (Kroatië): een écht typisch schilderachtig Mediterraans stadje met smalle straatjes en een rustieke omgeving. Vooral bekend om Zlatni Rat, het mooiste strand van de Adria, en zeer geliefd door de lokale beau monde en door windsurfliefhebbers vanwege de prima omstandigheden. 2/ Piran (Slovenië): De havenstad behoorde lang tot Venetië en dat is goed te merken aan de Venetiaansgotische gebouwen en de Italiaanse sfeer. Van hieruit kan je vier landen tegelijk zien: Kroatië, Oostenrijk, Italië & Slovenië zelf. 3/ Durrës (Albanië): een van de oudste steden van het land, met een bijzonder lange geschiedenis en overheerst door zowel Grieken en Romeinen, als Noormannen, Turken en Italianen. Die unieke mix van culturele invloeden is nog overal zichtbaar in deze voor de rest vrij kosmopolitische stad; wordt vanaf deze zomer aangeboden door o.a. Regent, Oceania en MSC Cruises.

CRUISEMagazine


De rijkdom van de premiumschepen van Princess Cruises In deze rubriek belichten wij driemaandelijks de meest populaire route of schip van het afgelopen seizoen.

WINNAAR LENTE 2017 Rederij: Schip: Route:

Princess Cruises Royal Princess Griekenland

toespraak van de kapitein en een indrukwekkende champagnepiramide. Blikvangers op Royal Princess (en zusterschip Regal Princess) zijn o.a. de ‘SeaWalk’ – een glazen tunnel 39 meter boven het water langs de zijkant van het schip, een wervelende water- en lichtshow en ‘movies under the stars’, films kijken op een reuzenscherm op het bovendek. Griekenland: authenticiteit in vele facetten

De rijkdom van de premiumschepen van Princess Cruises Kwalitatief modern cruisen met een vleugje nostalgie ! Princess Cruises bestaat meer dan 50 jaar en de jarenlange ervaring is dan ook altijd en overal voelbaar: van de vlekkeloze service tot de piekfijn georganiseerde excursies. De sfeer aan boord is casual en tegelijk houdt Princess vast aan de traditionele gala-avond met

34-35

Welke beelden komen spontaan bij je op als je denkt aan Griekenland en z’n paradijselijke eilanden? Voor vele mensen allicht de typische blauw-witte huisjes die de heuvels sieren van de lagunes rondom. Bergruggen die overgaan in de turquoise-blauwe wateren van de Egeïsche Zee, een zonsondergang achter een van de authentieke windmolens. De Griekse mythologie en de overheerlijke lokale specialiteiten niet te vergeten…


De Seizoenswinnaar

Kotor

Prijsvoorbeeld: Athene Katokolon

Chios Mykonos Rhodos

alleszins niet makkelijk om een keuze te maken tussen de meer dan 5.000 eilanden die Griekenland rijk is. Troeven: Nieuw schip met uiterst professionele shows in Broadway stijl Uitgebreide spa-en wellnessfaciliteiten & sublieme specialiteitenrestaurants Combinatie van de mooiste Griekse eilanden Profiteer van vlekkeloos georganiseerde excursies, óf ontdek de steden op eigen houtje Zusterschip Regal Princess vaart zomerseizoen in de Baltische Staten

9 dagen Griekenland & Athene

1.690 pp

Prijs vanaf E

incl. vluchten, transfers, fooien & hotelovernachting in Athene Prijzen/categorie

Binnenhut

Balkonhut

Deluxe balkonhut

€ 1.690/pp

€ 1.955/pp

€ 2.035/pp

Vertrek: 9 juni 2017 *– Schip: Royal Princess Vaarroute: Athene, Katakolon, Kotor/Montenegro, Mykonos, Rhodos, Chios, Athene Inbegrepen: begeleide cruise in volpension op basis van dubbele bezetting, vluchten heen/terug vanuit Brussel, transfers, stadsrondrit en hotelovernachting in Athene voor aanvang van de cruise, fooien, havengelden en taksen.

CRUISEMagazine


GENIET VAN EEN NIEUW GEVOEL VAN VRIJHEID OP ALLE CRUISES WERELDWIJD.

NORWEGIAN’S

PREMIUM ALL INCLUSIVE Meerwaarde – meer dan €1.400 per hut INBEGREPEN: INBEGREPEN: INBEGREPEN: INBEGREPEN: INBEGREPEN: INBEGREPEN: INBEGREPEN: INBEGREPEN: INBEGREPEN:

UITGEBREIDE SELECTIE EERSTEKLAS ALCOHOLISCHE DRANKEN FRISDRANKEN EN FLESSENWATER UNIEKE DINER-ERVARINGEN BEKROOND ENTERTAINMENT 24/7 CASUAL EETGELEGENHEDEN SERVICETOESLAGEN EN FOOIEN GESELECTEERDE KOFFIESPECIALITEITEN BIJ MAALTIJDEN PROGRAMMA’S VOOR KINDEREN EN JONGEREN LEUKE AQUAPARKEN, MODERNE SPORTFACILITEITEN, TOUWBANEN …**

PLUS INBEGREPEN VOOR GASTEN IN THE HAVEN EN SUITES: SPECIAAL DINERPAKKET, 250 MINUTEN INTERNETPAKKET EN US $ 100 BOORDTEGOED

7 DAGEN WESTELIJKE MIDDELLANDSE ZEE VANAF SLECHTS

959 p.p.*

*Cruisetarief geldt voor vertrek op 22 oktober 2017, op basis van dubbele bezetting, is afhankelijk van beschikbaarheid en kan worden gewijzigd. Inbegrepen zijn alle Premium All Inclusive-diensten ter waarde van meer dan € 1.400 per hut (gebaseerd op een 7-daagse cruise in hutcategorieën tot Mini Suite en de huidige berekende prijzen aan boord en de toepasselijke niet-verplichte servicetoeslag). **Niet alle voorzieningen zijn aanwezig op alle schepen. Zie www.ncl.eu voor de volledige algemene voorwaarden. NCL (Bahamas) Ltd. | Wiesbaden Office | Continental Europe Branch | Kreuzberger Ring 68 | 65205 Wiesbaden | Duitsland. ©2017 NCL Corporation Ltd. Scheepsregister: Bahama’s en Verenigde Staten van Amerika. 6565.72.4.17

6565_72_Fi_Ad_PAI_Cruise_210x280_NL.indd 1

27/04/2017 14:12

CRUISEMagazine N°44  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you