Issuu on Google+

Kıvrık gagası olan bir kuşdur,renklidir, boyu 10 -100 cm. arasında değişir, kuyruğu ise 6090 cm. olabilir. Ortalama 450 gr.dır .Afrika, Asya, Okyanusya ve Güney ve Orta Amerika ‛da yaşar, ayakları maşaya benzer, dört parmağı vardır. Meyve tohumu ve meyve ile beslenir . Mavi, yeşil, kırmızı, gri, sarı, mor ve lacivert renklidir, yeşil sırtlı papağanlar Yeni Gine‛de yaşar.

En ağır papağan Kakaodur. Papağanların geniş ve kısa kanatları vardır bu sayede ağaçların arasında kolayca uçabilir, sarı tepeli kakao çiftliklerin yakınında beslendiği için kirli görülür Afrika muhabbet kuşu ufak bir papağandır Elektus papağınının erkeği dişisinden renklidir. Papura Cüce Papağan‛ı dağlardaki ormanlarda yaşar Aralar büyük papağanlardır Ara türleri kırmızı mavi-sarı-ara mavi sarı mavi ve sarı aradır .


22 Papağan27