Page 1

Χάρτης γεγονότος: ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΤΑΞΥ "Χ" ΚΑΙ "Ζ".

EVENT CHART 24/10/2007 – 09:00:59 μ.μ. 23Ε38, 37Ν57 (ΕΕD -3)

Κυριαρχία

+5

Έξαρση

+4

Τριπλότητα

+3

Όρια

+2

∆εκανός

+1

Αδυναμία

-5

Πτώση

-4

Περιπλανώμενος

-5

1


Πρόκειται για τον χάρτη γεγονότος του αγώνα μεταξύ δύο ομάδων μπάσκετ, της "Χ" και της "Ζ". Η ομάδα Χ ήταν γηπεδούχος και, ως εκ τούτου, τοποθετείται στον 1ο οίκο και η φιλοξενούμενη ομάδα Ζ τοποθετείται στον 7ο. Σε αυτόν τον χάρτη, η τελική εκτίμηση για το αποτέλεσμα του αγώνα δεν είναι καθόλου εύκολη και, αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό με την παρουσίαση των δεδομένων του. Η ομάδα Χ αντιπροσωπεύεται από τον κυβερνήτη του 1ου οίκου, που είναι ο ανατολικά του Ηλίου ευρισκόμενος Ερμής, αφού η ακμή του 1ου βρίσκεται στις 16°“59΄ και η ομάδα Ζ από τον δυτικά του Ηλίου ευρισκόμενο ∆ία, αφού η ακμή του 7ου είναι στις 16°™59΄. Χ = Ερμής Ζ = ∆ίας Ανοίγοντας το χάρτη, διαπιστώνουμε ότι είναι ημέρα Ερμή και πλανητική ώρα Ερμή. Πολύς Ερμής "παίζει" στο χάρτη. Ας το κρατήσουμε αυτό. Επίσης παρατηρούμε ότι, λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ήλιος βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγού και ο Ερμής στο ζώδιο του Σκορπιού. Με αυτές τις θέσεις ο αγώνας θα είχε διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο Ερμής, όμως, με την ανάδρομη πορεία του, έχει μπει στον Ζυγό, ενώ ο Ήλιος στον Σκορπιό. Έτσι, λοιπόν, ο Ερμής (Χ), είναι μεν ανάδρομος, αλλά δεν καίγεται. Παρατηρούμε ότι, εκτός από κυβερνήτης, είναι και επικυρίαρχος του 1ου οίκου, καθώς επίσης ότι βρίσκεται στη δική του τριπλότητα και στον διάδοχο 5ο οίκο. Ο ∆ίας (Ζ) εκτός από κυβερνήτης είναι και επικυρίαρχος του 7ου. Ένας πολύ καλός ∆ίας, ενισχυμένος τόσο από θεμελιώδεις όσο και από συμπτωματικές δυνάμεις, αφού βρίσκεται στο δικό του ζώδιο, στη δική του τριπλότητα και στο γωνιακό 7ο οίκο. Η κατάσταση για το σημειοδότη του 7ου, τον ∆ία, δείχνει πολύ ευνοϊκή. Μέχρι τώρα η ζυγαριά δείχνει να γέρνει προς τον 7ο οίκο. Όμως, η ομάδα του 1ου οίκου ήταν αυτή που κέρδισε τον αγώνα. Ας δούμε γιατί. Ποιός ελέγχει τη ροή των γεγονότων σε ένα χάρτη; Φυσικά η Σελήνη.

2


Ας δούμε την κατάσταση της Σελήνης: Κυβερνήτης της είναι ο Άρης, ο σημαντικότερος πλανήτης στην αθλητική αστρολογία. Κυβερνήτης του Άρη είναι η Σελήνη. Έχουμε δηλαδή ανταλλαγή δυνάμεων μεταξύ των δύο τους με αμοιβαία υποδοχή από ζώδιο που θεωρείται η σημαντικότερη όλων των υποδοχών. Ποια είναι η πρώτη όψη της Σελήνης; Μη βιαστεί κάποιος να υποδείξει την όψη τριγώνου που κάνει με τον ∆ία, κυβερνήτη του 7ου οίκου, διότι προηγείται η όψη εξαγώνου της Σελήνης με τον Ωροσκόπο, δηλαδή τον Χ. Μια Σελήνη όμως που είναι περιπλανώμενη, τι νίκη θα μπορούσε να δώσει; Όχι βέβαια θριαμβευτική και άνετη. Μπόρεσε μεν να γείρει τη ζυγαριά προς την ομάδα του Ωροσκόπου, αλλά με πολύ μικρή διαφορά στο σκορ. Ας δούμε ορισμένα άλλα χρήσιμα στοιχεία που συνετέλεσαν στην έκβαση του αποτελέσματος. ƒ Μια ένδειξη υπέρ του 1ου οίκου και της ομάδας που αντιπροσωπεύει είναι ότι λειτούργησε η αντισκιά του Ερμή (Χ). Όταν ο ίδιος ο σημειοδότης-πλανήτης δεν μας παρέχει άμεσες ενδείξεις για νίκη, τότε λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις αντισκιές. Πράγματι, η αντισκιά του £ είναι στις 0οœ44’, μέσα στον 10ο οίκο της δόξας. Άλλη μια ένδειξη που έγειρε περισσότερο τη ζυγαριά υπέρ του 1ου οίκου. Στον συγκεκριμένο χάρτη, σύμφωνα με το ήδη γνωστό σκεπτικό της αθλητικής αστρολογίας, δεν είναι απαραίτητη η περαιτέρω εξέταση του 10ου οίκου.

ƒ Ο χάρτης αυτός ανήκει στην κατηγορία των χαρτών στους οποίους παρατηρείται το φαινόμενο ο κυβερνήτης ενός οίκου να βρίσκεται τοποθετημένος εντός του οίκου που κυβερνάει. Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κυβερνήτης του 7ου, ο ∆ίας, βρίσκεται μέσα στον 7ο οίκο και είναι σαν να λέει: "∆εν πάω πουθενά. ∆εν μετακινούμαι καθόλου. ∆εν κάνω καμία κίνηση". Μας θυμίζει πολύ τον χάρτη γεγονότος του τελικού ράγκμπυ μεταξύ Νοτίου Αφρικής και Αγγλίας, όπου είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο. Μετά από πολύχρονες μελέτες σε αθλητικούς χάρτες, και, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συνέλεξα σχετικά με την τοποθέτηση ενός κυβερνήτη στον δικό του οίκο, τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η θέση αυτή δεν είναι ευνοϊκή για όποιον σηματοδοτείται από τον οίκο αυτό, εφόσον βέβαια και ο υπόλοιπος χάρτης συναινεί σε αυτό.

3


Σημειώσεις 1) Ο χάρτης έχει ερμηνευθεί εξετάζοντας τους 7 παραδοσιακούς πλανήτες που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή αστρολογία. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι ο Άρης κυβερνάει τα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού, ο ∆ίας τα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων και ο Κρόνος τα ζώδια του Αιγόκερω και του Υδροχόου. Αν όμως βρεθεί στο χάρτη κάποιος από τους εξωκρόνιους (¨, ©, À) να είναι πολύ κοντα ή σε σύνοδο ακριβείας με την ακμή ενός γωνιακού οίκου, τότε λαμβάνονται υπόψη στην ερμηνεία του χάρτη μόνον οι ιδιότητές του ως πλανήτη και όχι ως κυβερνήτη ζωδίου (›, œ, ˜). 2) Ο χάρτης έχει μελετηθεί σύμφωνα με τις θεμελιώδεις δυνάμεις του ∆ωρόθεου της Σιδώνας.

4

Microsoft Word - event-x-and-z  

Πρόκειται για τον χάρτη γεγονότος του αγώνα μεταξύ δύο ομάδων μπάσκετ, της "Χ" και εύκολη και, αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό με την παρουσί...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you