Page 1

Albert Font Àlex Escolà Adam Esquivel Marina Talaván Yasmina El Malí


HABITAT: Són de vida aquàtica, és a dir viuen a tant aigua dolça com aigua salada. FORMA: La seva forma es irregular, no tenen forma concreta. CARACTERISTIQUES: Reben el nom d'esponges. La majoria d'esponges presenten una consistència tova i elàstica. La seva forma es irregular, no tenen forma concreta. En la superfície presenten un o dos orificis grans, els ósculs són uns orificis molt petits, orificis inhalats. Les coanòcids són unes cel·lules flajelades a l'interior del seu cos. PARTS: Oscul, Cambra Interna, Orificis Inhalants i Ceanòcits. Grups: Els porífers al ser un grup d’invertebrats poc comú els grups són molt difícils d’ordenar i també trobar en la naturalesa.

LES PARTS D’UN PORÍFER

UNA MEDUSA

CORALL VERMELL


LES PARTS D’UN PORÍFER

UNA MEDUSA

CORALL VERMELL


HABITAT: Viuen en zones marítimes ja que són animals de vida marina. CARACTERÍSTIQUES:Poden mesurar des de pocs mel.límetres a uns quants metres.Durant la seva vida presenten dues fases 

Fase de madusa: cos amb forma de paraigua. Presenten tentacles més cel.lules urticants.

Fase de pòlids: cos amb forma de sac boca- part superior tentacles amb cel.lules urticants

Alimentació: Menjen animals petits que capturen amb els tentacles, gràcies a la cavitat gastrovascular. Parts: Cavitat gastrovascular, tentacles.

Grups:

Les meduses: poden viure lleurement flotant al medi aquàtic, també nedar fent moviments de contracció de tot el seu cos.

Els pòlips: viuen fixos sobre una superfície i alguns casos s'agrupen individus diferents formant el que parent sembla un únic urganisme; les colònies.

MEDUSA AMB PARTS

PÒLIPS – CORALL


MEDUSA AMB PARTS

PÒLIPS – CORALL


Habitat:

Viuen en un habitat terrestre i aquàtic. Caractèristiques: Són de mida petita i el cos llarg, aquesta forma rep el nom de cuc. Tenen el cos tou dividit en segments en forma d’anells. Molts anèl·lids presenten filaments rigts es diuen –quetes. Serveixen per desplaçar-se. Viuen eln tubs i galeries que fan ells mateixos Alimentacó:  Matèria orgànica (alguns paràsits) Abundància: Hi han aproximadament 12.000 espècies d’anèl·lids. Alguns són : Els poliquets Els oligoquets Els hirundinis ... GRUPS: Els ploliquets: Tenen segments a la part apical, diferenciats de la resta del cos i unes quantes variades i abundants. (fons marí i llacs) Els oligoquets: Tenen les quetes agrupades i en nombre reduït. Molts són terrestres, cucs de terra... Els hirudinis: No tenen quetes. Alguns són marins, la majoria viuen en ambients terrestres humits. Com les sangoneres. -En la reproducció dels oligoquets i el hirudinis hi ha clitel Exemples: cuc


Hàbitat: Habitat humit. Terrestre i aquàtic. Característiques generals Són invertebrats de vida aquàtica i terrestre. Poden ser grans o petits. Estan protegits per una closca. Cos dividit en cap, massa visceral, i el peu. Les seves parts són: Cap: Ulls, tentacles tàctils i altres receptors sensorials. Com ara la boca. La massa visqueral és la major part dels òrgans recoberta per cotícula. La cotícula es pot transformar en conquilla amb la qual l’animal es protegeix. La cavitat paleal és el replec de massa visceral amb la qual l’animal es protegeix. El peu dels mol·luscs és una massa musculosa que pot tenir diferents formes. Grups: LES MEDUSES: Poden viure lliurament flotant per l’aigua i també nedar fent moviments de centració de tot el seu cos. Exemples: Les meduses. ELS PÒLIPS: Viuen fixes sobre una superfície i en alguns casos s’agrupen individus diferents i formant el que sembla un únic organisme, les colònies. Parts

Exemples: Meduses= Les meduses


Pòlips= Corall.


Habitat: Viuen en zones amb aigua o terra ja que són aquàtics i alguns terrestres. Habiten gairebé a tot el planeta Terra. Característiques: L’esquelet extern recobreix el cos que està format per quitines. Al créixer muda per substituir l’esquelet extern. Tenen segments articulats. Al cap consta de boca, ulls, mandíbules i maxil·les. Al tòrax té les potes i algunes espècies tenen ales. Alimentació: S’alimenten de plantes, diversos paràsits i animals que capturen per si mateixos

Grups:  

 

Crustacis: Són aquàtics i tenen cefalotòrax i abdomen. Els últims segments de l’abdomen s’anomenen tèlson. Té antenes al cap. Miriàpodes: Són terrestres i tenen segments agrupats en el cap i tronc. Cap, antenes i tronc. A cada segment tenen dues potes. Alguns s’enrotllen. Viuen en ambients humits Aràcnids: Són terrestres tenen cefalotòrax i abdomen. Tenen quelícers devant de la boca i abagades pelipals. S’ agregen verí potent Insectes: Són terrestres de mida variada. El cap tenen ulls, antenes i boca. També tenen abdomen i torax. Aguanten temperatures bastant extremes.

Exemples: Crustacis – cranc miriàpodes – cuc de terra aràcnids - aranya insectes – mosca


Habitat: Característiques generals Marins d’aspecte variable i esquelet intern plaques rígides de carbonat de calci situades just a sota de la pell. Tenen un sistema ambulacral, que no presenta cap altre grup d’animals. Aquest sistema intervé en la locomoció dels equinoderms i actua com un senzill sistema circulatori. Aquest grup d’animals té ventoses a les puntes dels peus. La ventosa actua mitjançant canvis en la pressió del líquid intern del sistema ambulacral, aquest peus es poden adherir al substrat i l’animal els fa servir per a desplaçar-se, capturar preses. Parts

Grups Pelmatozou: Tenen la boca al costat de l’anus. Eleuterozou: Organisme de vida lliure. Exemples: Estrella de mar. Exemples


AUS Característiques: Són homoterms (controlen la temperatura del seu interior). Poden ser grans o petits. La pell està recoberta de plomes. Ajuden en el vol i aïllen temperatura exterior. Al cap estan: els ulls, parpelles, obertures auditives, bec i obertures nasals. El tronc té un tòrax desenvolupat 4 extremitats ( ales i potes) i al final la cloaca. Els saca aeris, les plomes, i les ales influeixen en el vol. Grups: Struhioriformes, Tiraniformes, Anseriformes, Calliformes, Charodriformes, Caviformes, Pocediformes...


Els reptils


Característiques generals Són poiquiloterms de vida terrestre. Poden ser grans o petits. Presenten la pell recoberta d’escates gruixudes i agudes. El seu cos consta de tres parts principals: El cap, el tronc, i la cua. Parts Cap: Trobem la boca, els ulls amb parpelles i el nas. Tronc: Allargat amb 4 potes. Cua: Pot ser de diferents mides.

Quelonis: Aquest rèptils tenen el cos curt i ample. Saures: El seu cos és llarg i amb una cua desenvolupada. Ofidis: Són animals de cos allargat is sense extremitats . Crocodilians: Són els rèptils més grans. Exemples: Iguana, cocodrils, serps etc...


Els perixos


Hàbitat: Habitats amb aigua. Característiques: Els peixos són vertebrats poiquiloterms de vida aquàtica. El seu cos presenta habitualment forma de fus. Algunes espècies tenen cos diferents com el cavallet de mar o el llenguado. Parts:

Grups: Els condrictis Són peixos que es caracteritzen per a tenir un esquelet constituït per cartílag. Per aquesta raó els condrictis reben també el nom de cartilaginosos. Els condrictis tenen unes fenedures branquials que no queden ocultes per un opercle i es poden apreciar a simple vista. La seva pell està recoberta de plaques dèrmiques. Els osteïctis Tenen un esquelet ossi ben desenvolupat, per aquest motiu reben el nom de peixos ossis. Els ossos d’aquest grup de peixos són coneguts com a espines. La seva pell està recoberta d’escates.

Exemples:


Taur贸

Piranya

Mam铆fers


Característiques: Els mamífers són un grup de vertebrats homeoterms de vida terrestre i aquàtica que presenten una gran diversitat de formes i mides. Podem trobar per una banda algunes espècies que fan només uns pocs centímetres com la musaranya o altres que mesuren metres i metres com la balena. Se’ls anomenen mamífers perquè durant el primer període de la seva vida, les cries s’alimenten de la llet que es produeix a les mamelles de la seva mare. Una característiques generals dels mamífers és la producció de pèl. Parts:

Grups: PLACENTARIS: Els placentaris es caracteritzen perquè els seus embrions es desenvolupen a l’interior del cos de la mare, on s’alimenten gràcies a un òrgan que s’anomena placenta. MARSUPIALS: Els marsupials que es caracteritzen per néixer en una fase de desenvolupament molt primerenca un cop nascut, l’animal se situa en una butxaca abdominal de la mare, el marsupi, on se subjecta a una mamella i completa el seu creixement. MONOTERMS: Són un grup d’animals molt reduït que es caracteritzen per aposar ous. També és caracteritzen per a tenir un únic orifici de sortida. Exemples:


Elefants

Ornitorinc

Girafa


Els amfibis Habitat: Humit Característiques: Els amfibis són vertebrats poiquiloterms que necessiten viure a prop de l’aigua. Passen les primeres fases de la seva vida a dins de l’aigua, però quant arriben a la maduresa molt d’ells tenen la capacitat de viure al medi terrestre. En aquest grups de vertebrats trobem diferents mides. Parts:

Grups: Els anurs són el tipus d’amfibi més comú de tots. Es caracteritzen per l’absència de la cua quant són adults. Els urodels són el segon grup més nombrós d’amfibis. Els àpodes són el grup menys nombrós.

Exemples:


Guia animals  

Treball de ciències 1r eso

Advertisement