Page 1

AS -TRANS Travel agency

24

Лиценца А

EKSKURZII о о н н р р о о т т в в о о П П и и р р б б о о д ајјд н на и и д д у у н он п по

екску рз гратис ија џепар + лак 500 €

Bul. Ko~o Racin, br.33, (Olimpiski bazen), 1000 Skopje, TEL: 02/3120 400 www.astranskomerc.com.mk


VOVED DOBRODOJDOVTE VO SVETOT na nezaboravnite patuvawa, fantasti~ni `urki i prekrasni zabavi!!! Svet vo koj granicite na obi~nite klasi~ni patuvawa se odamna pomesteni, svet na dobra `urka, svet vo koj adrenalinot, emociite i spomenite se merat so ogromni koli~ini. Dobrodojdovte vo prekrasniot svet na apsolventskite nezaboravni patuvawa na turisti~kata agencija AS TRANS, vo koe neo~ekuvano i nevozmo`no ne postoi. Na{ata agencija zaedno so partnerite od pove}eto evropski dr`avi ve}e 14 godini pretstavuva sinonim za uspeh vo organizirawe na apsolventski ekskurzii. Za ova mo`e da vi raska`uvaat preku 12.000 studenti od na{ata zemja koi ja osetija ubavinata na na{ite programi. Ovaa brojka ne e samo reklamen trik za privlekuvawe na studenti kako {to e slu~aj so drugite, tuku e fakt koj mo`e da go potvrdat gorenavedeniot broj na studenti. Celta ni e da se pronajde edna ramnote`a pome|u zabavniot i informativniot aspekt vo sekoe poedin~no patuvawe i da bidat organizirani na na~in vo koj na{ite

patnici dobro }e se zabavuvaat, no i mnogu ne{ta }e nau~at. Mnogu agencii ka`uvaat deka se broj 1 agencii za mladi, edna do dve godini organizirawe na apsolventski ekskurzii ne te pravat broj 1. Toa e faktot {to treba da se zaslu`i so dolgogodi{na rabota so apsolvenskite ekskurzii. 14 godi{no organizirawe, dolgogodi{no postoewe, dolgogodi{no iskustvo vo organizirawe na aplovenski ekskurzii Ve pravat toa {to si.

TOA E BROJ 1 Sepak na{a najva`na zada~a e VAM da Vi ovozmo`ime nezaboravno patuvawe, pe~at na Va{ite studentski denovi, koi sekoga{ }e gi pametite, beskone~ni denono}ni zabavi so razni tematiki, ludi `urki i animacii, neprekidno 24 ~asa, izleti, turi i zabavi bez minuta pauza... Toa }e go do`iveete SAMO SO NAS i na{ata ekipa na vodi~i koi se odlikuvaat so iskustvo, mladala~ka energija, opu{tenost i odgovornost koja vo celost gi razbira i gi ispolnuva `elbite na mladite.

BIDETE I VIE DEL OD NA[ATA ки с н е д сту PRIKAZNA! т креди Луди

најефтин и факултат иви

обри најд ди пону езаборавни

и 12 рат ата м ез ка

б

и Журк

Н

а

ањ патув

Bul. Ko~o Racin, br.33 (Olimpiski bazen) 1000 Skopje TEL: 02/3120 400 www.astranskomerc.com.mk

AS -TRANS


ВНИ А Р О Б А З Е Н

А Њ А В У Т А П

AS -TRANS

boat party y t r a p h beac

Disco party n u f h 24


D R T M N D R E I T A ME E I E AN

а н е д а 9 н 1 е р д р Б Б + + 9 1ввттооббуусс ББрроооодддд

a r v e 9 a 9 r v 4 e 9 49 ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-МИЛАНО-ФИРЕНЦА-ПИЗА-РИМ-БАРСЕЛОНА-ЛОРЕТ ДЕ МАР-СЕНТ ТРОПЕА А тооббуусс ++ А Аввт

ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-МИЛАНО-ФИРЕНЦА-ПИЗА-РИМ-БАРСЕЛОНА-ЛОРЕТ ДЕ МАР-СЕНТ ТРОПЕKАН-НИЦА-МОНАКО-МОНТЕ КАРЛО-САН РЕМО-ПАРИЗ-АМСТЕРДАМ-ПРАГА-ВИЕНА-БУДИМПЕШТА KАН-НИЦА-МОНАКО-МОНТЕ КАРЛО-САН РЕМО-ПАРИЗ-АМСТЕРДАМ-ПРАГА-ВИЕНА-БУДИМПЕШТА

1. ДЕН Состанок на групата на паркингот пред хотел Холидеј Ин во 11 часот. Дневно и ноќно возење преку Србија, Хрватска и Словенија со попатни одмори.

2. ДЕН-ВЕНЕЦИЈА Пристигнување во Венеција - Лидо ди Јесоло во претпладневните часови. Сместување во хотел. Попладневно разгледување на градот, плоштадот и црквата св.Марко, Мостот на воздишките, Дуждевата палата. Слободно попладне за индивидуални прошетки и разгледи. Враќање во хотел, Сместување. Вечерна посета на диско. Ноќевање.

3. ДЕН-ВЕРОНА-МИЛАНО По појадокот заминување кон Верона. Разглед на градот: Арената,куќата и гробот на Јулија, споменикот на Данте Алигиери, црквата Марија Антика, плоштадите Бра, Ербе и Дел Сињори....Слободно време. Попладне заминување кон Милано. Пристигнување во Милано во попладневните часови.Посета на еден од најмодерните градови во Европа, кој изобилува со историски и артистички атракции, меѓу кои и најголемата готска катедрала во светот. Разглед на градот, катедралата и плоштадот Duomo, црквата Santa Maria della Grazzie, оперската куќа La Scala, Castello Sforzesco. Слободно време за шопинг и разгледување на најстариот и најпознатиот трговски центар во светот Vittorio Emmanuelle II. Можност за посета на еден од најубавите спортски објекти Стадионот San Siro. По разгледот,групна посета на диско бар, еден од најубавите во Милано. По посетата сместување во хотел. Ноќевање.

4. ДЕН-ФИРЕНЦА-ПИЗА Појадок. Поаѓање кон Фиренца. Пристигнување во Фиренца во попладневните часови. Разглед на градот: Катедралата Санта Марија дел Фиоре, Гробницата Медичи, вечерно шетање низ градот на уметноста и светлината Фиренца. Доцна навечер заминување кон Пиза-Рим. Попатна посета на Пиза, познатата Крива кула, плоштадот Деи Миракол-Романската катедрала. Патувањето продолжува кон Рим.


НАЈДОБР А Х ХИТ ИТ ПОНУД ПОНУД А А

AS -TRANS

5. ДЕН-РИМ Пристигнување во утринските часови. Можност за факултативна посета на Тиволи-летниот дворец на римските императори. Сместување во хотел. Вечерен разглед на градот со локален водич; Императорскиот Рим, Колосеумот, Римскиот форум, црквата св.Петар со прочуената статуа на Микеланџело-Мојсије, познатата фонтана Ди Треви, плоштадите Навона со прекрасните фонтани, Шпанскиот плоштад. Ноќевање.

6. ДЕН-РИМ Појадок. Претпладне можност за посета со локален водич на Ватикан и Ватиканскиот музеј-Сикстинска капела. Слободно попладне за индивидуални прошетки и шопинг во еден од најубавите и најмодерните градови во светот. Во вечерните часови во точно закажано време поаѓање кон пристаништето Чивитавекија. Сместување во кабините на бродот. Поаѓање во 22 часот. Ноќевањето во бродот ќе биде во модерно опремени бродски кабини со тоалет, туш, таканаречен хотел на вода, на релација Чивитавекија-Барселона.

7. ДЕН-КРСТАРЕЊЕ ПО МЕДИТЕРАНОТ-БАРСЕЛОНА Слободен ден за одмор и уживање на многубројните погодности што ги пружа овој брод диско клуб, базен, бар, фитнес, џакузи, фри шоп, казино..... Впловување во Барселона во 19,00 часот, по излегувањето од бродот ноќна прошетка низ преубавата Барселона, посета на една од најубавите фонтани во светот која работи по звукот на музиката МАГИЧНАТА ФОНТАНА. По прошетката заминување кон Лорет де мар, сместување во хотел. Посета на преубавите дискотеки во Лорет де Мар. Ноќевање.

8. ДЕН-ЉОРЕТ ДЕ МАР-БАРСЕЛОНА Појадок. Заминување кон Барселона. Разглед на градот и неговите знаменитости плоштадите Каталонија и Шпанија, авенијата Рамблас, катедралата Света фамилија, Шпанското село, ридот Монт Жуик со олимпискиот стадиот, фудбалскиот стадиот Ноу камп. Посета на еден од најубавите аквариуми во Европа. Враќање во хотел. Вечера. Во ноќните часови посета на Фламенго, шпански танц следен од звукот на кастењетите и препознатливото Оле. Во 12 часот по полноќ посета на дискотека, позната Red love party. Ноќевање.

9. ДЕН-ЉОРЕТ ДЕ МАР-БАРСЕЛОНА Појадок. Можност за факултативна посета на Барселона, наменета за индивидуални прошетки–шопинг. Во вечерните часови заминување кон Кан.


M E D I T E RA N

а н е д 1в9ттооббуусс ++ ББрроодд в

a

r v e 9 9 4

А А

ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-МИЛАНО-ФИРЕНЦА-ПИЗА-РИМ-БАРСЕЛОНА-ЛОРЕТ ДЕ МАР-СЕНТ ТРОПЕKАН-НИЦА-МОНАКО-МОНТЕ КАРЛО-САН РЕМО-ПАРИЗ-АМСТЕРДАМ-ПРАГА-ВИЕНА-БУДИМПЕШТА 10. ДЕН-СЕН ТРОПЕ-КАН-НИЦА Пристигнување во Сент Тропе во утринските часови. Посета на едно од најмонденските места во Франција на Азурниот брег. Патувањето продолжува кон Кан (30 минутно возење). Разглед на еден од најмодерните туристички места во Европа, разгледување на градот: прошетка по авенијата на палмите, познатата филмска палата на Канскиот фестивал, хотелот Медитеранео, хотелот Карлтон каде отседнуваат познатите звезди на Канскиот фестивал, бројните луксузни продавници. Патувањето продолжува кон Ница (30 минутно возење. Следува обиколка на еден од најубавите туристички градови на Азурниот брег Шеталиштето на Англичаните, Promenade des Anglais, хотелот Негреско. Слободно време за прошетка низ преубавите плажи. По слободното време заминување кон Сан Ремо (45 мин.возење). Сместување во хотел. Вечерна прошетка низ еден од најмонденските места во Италија-Сан Ремо. Ноќевање.

11. ДЕН-САН РЕМО-МОНАКО-МОНТЕ КАРЛО Појадок. По појадокот заминување кон гратчето Ез, посета на познатите парфимерии Фрагонард и Галимард. Патувањето продолжува кон Монако. Посета на најгламурозниот град во Европа: палатата Грималди, катедралата св.Никола каде што е погребана принцезата Грејс Кели, океанографскиот музеј, прошетка по патеката на Формула 1 и преубавите улици и казина на Монте карло. Во вечерните часови заминување кон Париз.

12. ДЕН-ПАРИЗ Пристигнување во Париз претпладне. Панорамско разгледување на градот со автобус и локален водич; Ајфеловата кула, Марсовите полиња, музејот Лувр, Домот на инвалидите, Триумфалната Капија, плоштадот Конкорд и останата убавина на градот Париз. Сместување во хотел. Вечерта прошетка до Монмартр со метро. Ноќевање. 13. ДЕН-ПАРИЗ Појадок.Можност за факултативна посета на најубавиот кралски дворец Версај.Во вечерните часови факултативна можност за преубавото крстарење по познатата река Сена.Ноќевање. 14. ДЕН-ПАРИЗ-ДИЗНИЛЕНД Појадок. Можност за факултативна целодневна посета на еден од најубавите забавни паркови во Европа каде што ќе ги доживеете највозбудливите моменти на многубројнитe атракции кои ги нуди овој забавен парк.....Во вечерните часови заминување кон Амстердам.

15. ДЕН-АМСТЕРДАМ Во утринските часови пристигнување во Амстердам. Следи панорамски разглед на градот: познатите амстердамски лавиринти кои ги откриваат убавините и знаменитостите на Амстердам, Леидселајн – центар на ноќниот живот на Амстердам, Ребрантплеин, плоштадот Дам со кралската палата, музејот на мадам Тисо, железничката станица, улицата Дамрак како и можност за посета на Брусилницата на дијаманти каде менаџерскиот тим на брусилницата ќе ви ја открије тајната на брусење и чување на дијамантите. Сместување во хотел. Навечер организирана журка во една од познатите дискотеки на Амстердам.


НАЈДОБР А ХИТ Х ИТ ПОНУД ПОНУД А А

AS -TRANS

16. ДЕН-АМСТЕРДАМ Појадок. По појадокот напуштање на хотелот. Можност за факултативна посета на една од најпознатите пиварии во светот – Хајнекен, безброј простории со неверојатни анимации, дегустација на пиво, 3Д проекции кои ќе ве запознаат со големата историја на производство на пиво. Ќе можете да го изгравирате и вашето име на пивското шише – ова ќе ви биде најголемото доживување кое не смеете да го пропуштите. Можност за факултативна посета на музејот на Ван Гог - најбогатиот музеј во светот, како и во музејот на Националниот музеј во Холандија. Можност за факултативна посета на музејот на восочни фигури на Мадам Тисо. Слободно време наменето за прошетка и уживање на еден од најинтересните градови во Европа, групна посета на спектакуларниот Ајс бар на Амстердам, каде ќе го доживеете неверојатниот леден амбиент во кој се е изработено од мраз на температура од -10 степени. Ќе уживате во водтка коктелите или во екстра ледено пиво. Во вечерните часови организирана посета на red-light distrct. Во вечерните часови заминување кон Прага.

17. ДЕН-ПРАГА Пристигнување во Прага во утринските часови. Панорамски разглед на градот со водич: Карлов мост, Староградскиот плоштад со познатиот астрономски часовник Орлои, Еврејскиот кварт со десете синагоги, старо место, Вацлавске намести, стариот дворе Храдчани, кралската палата, базеликата Св.Горги и златната улица.....Во попладневните часови заминување во хотел и сместување. Во вечерните часови можност за крстарење по Реката Влтава со подвижна забава на брод, посета на стара чешка пивница со надалеку прочуените чешки пива. Во вечерните часови посета на најубавата дискотека во Прага. Ноќевање.

18. ДЕН-ПРАГА-ВИЕНА-БУДИМПЕШТА Појадок. Заминување кон Виена. Пристигнување во Виена во попладневните часови. Панорамски разглед на еден од најубавите градови во Европа, некогашната престолнина на Хабзбуршката монархија: Градската палата, универзитетот, црквата Вотив, Парламентот, Пратер, Палатата Белведере, Ринг штрасе и можност за факултативна посета на летниот дворец Шенбрун. Во вечерните часови заминување кон Скопје. Попатна посета на центарот на Будимпешта, позната улица Ваци. Заминување кон Скопје преку Србија со попатни паузи.

19. ДЕН Во предвечерните часови пристигнување во Скопје. NOVO: So posredstvo na Agencijata mo`ete da dojdete do наменsки studentski kredit za Ekskurzijata na 12, 24 i 36 rati. Mo`nost za pla}awe so site vidovi na karti~ki na rati, bez kamata. Во цената е вклучено: комплетна организација на патувањето, пратител на гупата за цело времетраење на патувањето. * Превоз со високотуристички автобуси (ТВ, клима, ДВД) на наведените релации. * Посета на наведените градови: Венеција, Верона, Милано, Фиренца, Пиза, Рим, Барселона, Лоре Де Мар, Сен Тропе, Кан, Ница, Монако, Монте Карло, Сан ремо, Париз, Амстердам, Прага, Виена, Будимпешта. * 1 ноќевање со појадок Лидо ди Јесоло (Хотел 3*, соби 1/3; 1/4). * 1 ноќевање во околина на Милано (Хотел 3*, соби 1/3; 1/4). * 1 ноќевање со појадок Рим (Хотел 3*, соби 1/3; 1/4). * 3 полни пансиони на база Шведска маса во Лоре Де Мар (Хотел 3*, базен, соби 1/3; 1/4). * 1 ноќевање во Сан Ремо (Хотел 2*, 3*, соби 1/3; 1/4). * 2 ноќевања со појадок во Париз (Хотел 2*, 3*, соби 1/3; 1/4). * 1 ноќевање во Амстердам (Хотел 2*, 3*, соби 1/3; 1/4). * 1 ноќевање со појадок во Прага (Хотел 3*, 4*, соби 1/3; 1/4). Во цената не е вклучено: * fakultativni poseti, vleznicite za muzeite i kulturno istoriskite spomenici koi se posetuvaat spored programata, biletite za javnite prevozni sredstva (metro, tramvaj, avtobus, brodski karti), * grupno patni~ko osiguruvawe.


E V R O P A NA DLAN K A

ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-МИЛАНО-ФИРЕНЦА-ПИЗА-РИМ-БАРСЕЛОНА-ЛОРЕТ ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-МИЛАНО-ФИРЕНЦА-ПИЗА-РИМ-БАРСЕЛОНА-ЛОРЕТ ДЕ ДЕ МАР-СЕНТ МАР-СЕНТ ТРОПЕТРОПЕKАН-НИЦА-МОНАКО-МОНТЕ KАН-НИЦА-МОНАКО-МОНТЕ КАРЛО-САН КАРЛО-САН РЕМО-ПАРИЗ-АМСТЕРДАМ-ПРАГА-ВИЕНА-БУДИМПЕШТА РЕМО-ПАРИЗ-АМСТЕРДАМ-ПРАГА-ВИЕНА-БУДИМПЕШТА

1. ДЕН Состанок на групата на паркингот пред хотел Холидеј Ин во 11 часот. Дневно и ноќно возење преку Србија, Хрватска и Словенија со попатни одмори.

2. ДЕН-ВЕНЕЦИЈА Пристигнување во Венеција - Лидо ди Јесоло во претпладневните часови. Сместување во хотел. Попладневно разгледување на градот, плоштадот и црквата св.Марко, Мостот на воздишките, Дуждевата палата. Слободно попладне за индивидуални прошетки и разгледи. Враќање во хотел. Сместување. Вечерна посета на диско. Ноќевање.

3. ДЕН-ВЕРОНА-МИЛАНО По појадокот заминување кон Верона. Разглед на градот: Арената, куќата и гробот на Јулија, споменикот на Данте Алигиери, црквата Марија Антика, плоштадите Бра, Ербе и Дел Сињори....Слободно време. Попладне заминување кон Милано. Пристигнување во Милано во попладневните часови. Посета на еден од најмодерните градови во Европа, кој изобилува со историски и артистички атракции, меѓу кои и најголемата готска катедрала во светот. Разглед на градот, катедралата и плоштадот Duomo, црквата Santa Maria della Grazzie, оперската куќа La Scala,Castello Sforzesco. Слободно време за шопинг и разгледување на најстариот и најпознатиот трговски центар во светот Vittorio Emmanuelle II. Можност за посета на еден од најубавите спортски објекти Стадионот San Siro. По разгледот, групна посета на диско бар, еден од најубавите во Милано. По посетата сместување во хотел. Ноќевање.

4. ДЕН-ФИРЕНЦА-ПИЗА Појадок. Поаѓање кон Фиренца. Пристигнување во Фиренца во попладневните часови. Разглед на градот: Катедралата Санта Марија дел Фиоре, Гробницата Медичи, вечерно шетање низ градот на уметноста и светлината Фиренца. Доцна навечер заминување кон Пиза - Рим. Попатна посета на Пиза, познатата Крива кула, плоштадот Деи Миракол - Романската катедрала. Патувањето продолжува кон Рим.

5. ДЕН-РИМ Пристигнување во утринските часови. Можност за факултативна посета на Тиволи -летниот дворец на римските императори. Сместување во хотел. Вечерен разглед на градот со локален водич; Императорскиот Рим, Колосеумот, Римскиот форум, црквата св.Петар со прочуената статуа на Микеланџело - Мојсије, познатата фонтана Ди Треви, плоштадите Навона со прекрасните фонтани, Шпанскиот плоштад. Ноќевање.


а н е д 2в0тооббуусс ++ ББрроодд А Авт

a 99 evr

4

Дополнително

ноќевање во

Барселона

AS -TRANS

6. ДЕН-РИМ Појадок. Претпладне можност за посета со локален водич на Ватикан и Ватиканскиот музеј - Сикстинска капела. Слободно попладне за индивидуални прошетки и шопинг во еден од најубавите и најмодерните градови во светот. Во вечерните часови во точно закажано време поаѓање кон пристаништето Чивитавекија. Сместување во кабините на бродот. Поаѓање во 22 часот. Ноќевањето во бродот ќе биде во модерно опремени бродски кабини со тоалет, туш, таканаречен хотел на вода, на релација Чивитавекија - Барселона.

7. ДЕН-КРСТАРЕЊЕ ПО МЕДИТЕРАНОТ-БАРСЕЛОНА Слободен ден за одмор и уживање на многубројните погодности што ги пружа овој брод диско клуб, базен, бар, фитнес, џакузи, фри шоп, казино.... Впловување во Барселона во 19,00 часот, по излегувањето од бродот ноќна прошетка низ преубавата Барселона, посета на една од најубавите фонтани во светот која работи по звукот на музиката МАГИЧНАТА ФОНТАНА. По прошетката заминување кон Лорет де мар, сместување во хотел. Посета на преубавите дискотеки во Лорет де Мар. Ноќевање.

8.ДЕН-ЛОРЕТ ДЕ МАР-БАРСЕЛОНА Појадок. Заминување кон Барселона. Разглед на градот и неговите знаменитости плоштадите Каталонија и Шпанија, авенијата Рамблас, катедралата Света фамилија, Шпанското село, ридот Монт Жуик со олимпискиот стадиот, фудбалскиот стадиот Ноу камп. Посета на еден од најубавите аквариуми во Европа. Враќање во хотел. Вечера. Во ноќните часови посета на Фламенго, шпански танц следен од звукот на кастењатите и препознатливото Оле. Во 12 часот по полноќ посета на дискотека, позната Red love party. Ноќевање.

9. ден-ЛОРЕТ ДЕ МАР Појадок. Традиционално забава во коктел бар на плажа….. Ручек. Слободно попладне. Вечера. Забавата продолжува во дискорека. Ноќевање.

10. ДЕН-ЛОРЕТ ДЕ МАР- БАРСЕЛОНА Појадок. Можност за факултативна посета на Барселона, наменета за индивидуални прошетки – шопинг. Во вечерните часови заминување кон Кан.


E V R O P A NA DLAN K A

ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-МИЛАНО-ФИРЕНЦА-ПИЗА-РИМ-БАРСЕЛОНА-ЛОРЕТ ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-МИЛАНО-ФИРЕНЦА-ПИЗА-РИМ-БАРСЕЛОНА-ЛОРЕТ ДЕ ДЕ МАР-СЕНТ МАР-СЕНТ ТРОПЕТРОПЕKАН-НИЦА-МОНАКО-МОНТЕ KАН-НИЦА-МОНАКО-МОНТЕ КАРЛО-САН КАРЛО-САН РЕМО-ПАРИЗ-АМСТЕРДАМ-ПРАГА-ВИЕНА-БУДИМПЕШТА РЕМО-ПАРИЗ-АМСТЕРДАМ-ПРАГА-ВИЕНА-БУДИМПЕШТА 11. ДЕН-СЕН ТРОПЕ-КАН-НИЦА Пристигнување во Сент Тропе во утринските часови. Посета на едно од најмонденските места во Франција на Азурниот брег. Патувањето продолжува кон Кан (30 минутно возење). Разглед на еден од најмодерните туристички места во Европа, разгледување на градот: прошетка по авенијата на палмите, познатата филмска палата на Канскиот фестивал, хотелот Медитеранео, хотелот Карлтон каде отседнуваат познатите звезди на Канскиот фестивал, бројните луксузни продавници. Патувањето продолжува кон Ница (30 минутно возење). Следува обиколка на еден од најубавите туристички градови на Азурниот брег Шеталиштето на Англичаните, Promenade des Anglais, хотелот Негреско. Слободно време за прошетка низ преубавите плажи. По слободното време заминување кон Сан Ремо (45 мин.возење). Сместување во хотел. Вечерна прошетка низ еден од најмонденските места во Италија-Сан Ремо. Ноќевање.

12. САН РЕМО-МОНАКО-МОНТЕ КАРЛО Појадок. По појадокот заминување кон гратчето Ез, посета на познатите парфимерии Фрагонард и Галимард. Патувањето продолжува кон Монако. Посета на најгламурозниот град во Европа: палатата Грималди, катедралата св.Никола каде што е погребана принцезата Грејс Кели, океанографскиот музеј, прошетка по патеката на Формула 1 и преубавите улици и казина на Монте карло. Во вечерните часови заминување кон Париз.

13. ДЕН-ПАРИЗ Пристигнување во Париз претпладне. Панорамско разгледување на градот со автобус и локален водич; Ајфеловата кула, Марсовите полиња, музејот Лувр, Домот на инвалидите, Триумфалната Капија, плоштадот Конкорд и останата убавина на градот Париз. Сместување во хотел. Вечерта прошетка до Монмартр со метро. Ноќевање.

14. ДЕН-ПАРИЗ Појадок. Можност за факултативна посета на најубавиот кралски дворец Версај. Во вечерните часови факултативна можност за преубавото крстарење по познатата река Сена. Ноќевање.

15.ДЕН-ПАРИЗ-ДИЗНИЛЕНД Појадок. Можност за факултативна целодневна посета на еден од најубавите забавни паркови во Европа каде што ќе ги доживеете највозбудливите моменти на многубројнитe атракции кои ги нуди овој забавен парк.....Во вечерните часови заминување кон Амстердам.

16. ДЕН-АМСТЕРДАМ Во утринските часови пристигнување во Амстердам. Следи панорамски разглед на градот: познатите амстердамски лавиринти кои ги откриваат убавините и знаменитостите на Амстердам, Леидселајн – центар на ноќниот живот на Амстердам, Ребрантплеин, плоштадот Дам со кралската палата, музејот на мадам Тисо, железничката станица, улицата Дамрак како и можност за посета на Брусилницата на дијаманти каде менаџерскиот тим на брусилницата ќе ви ја открије тајната на брусење и чување на дијамантите. Сместување во хотел. Навечер организирана журка во една од познатите дискотеки на Амстердам.


а н е д 2в0тооббуусс ++ ББрроодд А Авт

a 99 evr

4

Дополнително

ноќевање во

Барселона

AS -TRANS

17. ДЕН-АМСТЕРДАМ Појадок. По појадокот напуштање на хотелот. Можност за факултативна посета на една од најпознатите пиварии во светот – Хајнекен, безброј простории со неверојатни анимации, дегустација на пиво, 3Д проекции кои ќе ве запознаат со големата историја на производство на пиво. Ќе можете да го изгравирате и вашето име на пивското шише – ова ќе ви биде најголемото доживување кое не смеете да го пропуштите. Можност за факултативна посета на музејот на Ван Гог - најбогатиот музеј во светот, како и во музејот на Националниот музеј во Холандија. Можност за факултативна посета на музејот на восочни фигури на Мадам Тисо. Слободно време наменето за прошетка и уживање на еден од најинтересните градови во Европа, групна посета на спектакуларниот Ајс бар на Амстердам, каде ќе го доживеете неверојатниот леден амбиент во кој се е изработено од мраз на температура од -10 степени. Ќе уживате во водтка коктелите или во екстра ледено пиво. Во вечерните часови организирана посета на red-light distrct. Во вечерните часови заминување кон Прага.

18. ДЕН-ПРАГА Пристигнување во Прага во утринските часови. Панорамски разглед на градот со водич: Карлов мост, Староградскиот плоштад со познатиот астрономски часовник Орлои, Еврејскиот кварт со десете синагоги, старо место, Вацлавске намести, стариот дворе Храдчани, кралската палата, базеликата Св.Горги и златната улица. Во попладневните часови заминување во хотел и сместување. Во вечерните часови можност за крстарење по Реката Влтава со подвижна забава на брод, посета на стара чешка пивница со надалеку прочуените чешки пива. Во вечерните часови посета на најубавата дискотека во Прага. Ноќевање.

19. ДЕН-ПРАГА-ВИЕНА-БУДИМПЕШТА Појадок. Заминување кон Виена. Пристигнување во Виена во попладневните часови. Панорамски разглед на еден од најубавите градови во Европа, некогашната престолнина на Хабзбуршката монархија: Градската палата, универзитетот, црквата Вотив, парламентот Пратер, палатата Белведере, Ринг штрасе и можност за факултативна посета на летниот дворец Шенбрун. Во вечерните часови заминување кон Скопје. Попатна посета на центарот на Будимпешта, позната улица Ваци. Заминување кон Скопје преку Србија со попатни паузи.

20. ДЕН Во предвечерните часови пристигнување во Скопје. NOVO: So posredstvo na Agencijata mo`ete da dojdete do наменsки studentski kredit za Ekskurzijata na 12, 24 i 36 rati. Mo`nost za pla}awe so site vidovi na karti~ki na rati, bez kamata. Во цената е вклучено: комплетна организација на патувањето, пратител на гупата за цело времетраење на патувањето. * Превоз со високотуристички автобуси (ТВ, клима, ДВД) на наведените релации. * Посета на наведените градови: Венеција, Верона, Милано, Фиренца, Пиза, Рим, Барселона, Лоре Де Мар, Сен Тропе, Кан, Ница, Монако, Монте Карло, Сан ремо, Париз, Амстердам, Прага, Виена, Будимпешта. * 1 ноќевање со појадок Лидо ди Јесоло (Хотел 3*, соби 1/3; 1/4). * 1 ноќевање во околина на Милано (Хотел 3*, соби 1/3; 1/4). * 1 ноќевање со појадок Рим (Хотел 3*, соби 1/3; 1/4). * 4 полни пансиони на база Шведска маса во Лоре Де Мар (Хотел 3*, базен, соби 1/3; 1/4). * 1 ноќевање во Сан Ремо (Хотел 2*, 3*, соби 1/3; 1/4). * 2 ноќевања со појадок во Париз (Хотел 2*, 3*, соби 1/3; 1/4). * 1 ноќевање во Амстердам (Хотел 2*, 3*, соби 1/3; 1/4). * 1 ноќевање со појадок во Прага (Хотел 3*, 4*, соби 1/3; 1/4). Во цената не е вклучено: * fakultativni poseti, vleznicite za muzeite i kulturno istoriskite spomenici koi se posetuvaat spored programata, biletite za javnite prevozni sredstva (metro, tramvaj, avtobus, brodski karti), * grupno patni~ko osiguruvawe.


а н е д С Р 9 1 О ПА БИ Е И Н А ЕВ Р evra Б Брроодд + + с с у у б б о А Аввтто

499

ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-МИЛАНО-ФИРЕНЦА-ПИЗА-РИМ-БАРСЕЛОНА-ЛОРЕТ ДЕ МАР-СЕНТ ТРОПЕСКОПЈЕ-ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-ЉОРЕТ ДЕ МАР-БАРСЕЛОНА-СЕНТ ТРОПЕ-КАН KАН-НИЦА-МОНАКО-МОНТЕ КАРЛО-САН РЕМО-ПАРИЗ-АМСТЕРДАМ-ПРАГА-ВИЕНА-БУДИМПЕШТА НИЦА-МОНАКО-МОНТЕ КАРЛО-САН РЕМО-МИЛАНО-СКОПЈЕ 1. ДЕН-СКОПЈЕ Состанок на групата на паркингот пред хотел Холидеј Ин во 11 часот. Дневно и ноќно возење преку Србија.Хрватска и Словенија со попатни одмори.

2. ДЕН-ВЕНЕЦИЈА Пристигнување во Венеција-Лидо ди Јесоло во претпладневните часови. Сместување во хотел.Попладневно разгледување на градот,плоштадот и црквата св Марко Мостот на воздишките, Дуждевата палата.Слободно попладне за индивидуални прошетки и Разгледи.Враќање во хотел. Сместување.Вечерна посета на диско.Ноќевање. 3. ДЕН-ВЕРОНА По појадокот заминување кон Верона.Разглед на градот:Арената,куќата и гробот на Јулија,споменикот на Данте Алигиери,црквата Марија Антика,плоштадите Бра,Ебре и Дел Сињори…..Слободно време.Попладне заминување кон Лорет де Мар. 4. ДЕН-ЉОРЕТ ДЕ МАР Пристигнување во Лорет де Мар во утринските часови.Сместување во хотел. Слободно попладне наменето за одмор.Забавата почнува- вечерна посета на преубавите дискотеки во Лорет де Мар.

5. ДЕН-БАРСЕЛОНА Појадок.Заминување кон Барселона.Разглед на градот и неговите знаменитости, плоштадите Каталонија и Шпанија,авенијата Рамблас, катедралата св.Фамилија, Шпанското село,ридот Монт Жуик со олимпискиот базен,фудбалскиот стадиот Ноу Камп.Посета на еден од најубавите аквариуми во Европа,враќање во хотел. Вечера,во ноќните часови посета на Фламенго,шпански танц следен од звукот на кастењатите и препознатливото Оле.Во 12 часотпо полноќ посета на дискотека со познатата Red love party.Ноќевање.

6. ДЕН-фигуерас Појадок. Факултативна целодневна посета на Преубавиот град Фигуерас и музејот на познатиот шпански сликар Салвадор Дали.Вечера, журката продолжува во дискотека со позната grapfite party.Ноќевање.

7. ДЕН-БАРСЕЛОНА Појадок.Факултативна посета на Барселона,наменета за индивидуални прошетки-шопинг, и разглед на Барселона by night,посета на една од најубавите фонтани во светот која работи по звукот на музиката МАГИЧНАТА ФОНТАНА. Враќање во хотел.Вечера.Дискотека. Ноќевање.


а н е д 1 1 тобус

А Р Б ДА О Авт Д НУ Ј ra НА П О v e 9 5 2 ИТ Х

AS -TRANS

8. ДЕН-ЉОРЕТ ДЕ МАР Појадок. Традиционално дружење и забава во коктел бар на плажа.....ден наменет за заава и сончање на плажа( beach party).Во вечерните часови заминување кон Сент Тропе.

9. ДЕН-СЕНТ ТРОПЕ-КАН-НИЦА-МОНАКО-МОНТЕ КАРЛО Пристигнување во Сент Тропе во утринските часови.Посета на едно од најмонденските места во Франција на Азурниот брег.Патувањето продолжува кон Кан ( 30 минутно возење).Разглед на еден од најмонденските туристички места во Европа,разгледување на градот:прошетка по авенијата на палмите,познатата филмска палата на Канскиот фестивал, Хотелот Медитеранео, хотелот Карлтон каде отседнуваат познатите звезди на Канскиот фестивал,бројните луксузни продавници.Патувањето продолжува кон Ница ( 30 минутно возење).Следува обиколка на еден од најубавите туристички градови на Азурниот брег,шеталиштето на Англичаните,Promenade des Anglias,хотелот Негреско.Слободно време за Прошетка низ преубавите плажи. По слободното време заминување кон гратчето Ез ( 15 мин.возење),посета на познатите парфимерии Фрагонард и Галимард.Патувањето продолжува кон Монако ( 5 мин.возење).Посета на најгламурозниот град во Европа:палатата Грималди,катедралата св Никола каде што е погребана принцезатаГрејс Кели,океанографскиот музеј,прошетка по патеката на Формула 1 и преубавите улици и казина на Монте Карло.Во вечерните часови заминување кон Сан Ремо ( 20 мин.возење.).Сместување во хотел.Ноќевање. 10. ДЕН-САН РЕМО- МИЛАНО Појадок.Разлглед на еден од најмонденските градови во Италија-САН РЕМО-градот на цвеќето,градот на музиката.......Патувањето продолжува кон Милано.Пристигнување во Милано во попладневните часови.Посета на еден од најмодерните градови во Европа кој изобилува со историски и артистички атракции меѓу кои и најголемата готска катедрала во светот. Разглед на градот,катедралата и плоштадот Duomo, црквата Santa Maria della Grazzie,оперската куќа La scala,Castello Sforzeso.Слободно време за шопинг и разгледување на најстариот и најпознатиот трговски центар во светот Vittorio Emmanuele II.Можност за посета на еден од најубавите спортски објекти San Siro.По разгледот заминување кон Скопје.

11. ДЕН Пристигнување во Скопје во предвечерните часови NOVO: So posredstvo na Agencijata mo`ete da dojdete do наменsки studentski kredit za Ekskurzijata na 12, 24 i 36 rati. Mo`nost za pla}awe so site vidovi na karti~ki na rati, bez kamata. Во цената е вклучено: комплетна организација на патувањето, пратител на гупата за цело времетраење на патувањето. * Превоз со високотуристички автобуси (ТВ, клима, ДВД) на наведените релации. * Посета на наведените градови: СКОПЈЕ-ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-ЉОРЕТ ДЕ МАР-БАРСЕЛОНА-СЕНТ ТРОПЕ-КАН-НИЦА-МОНАКО-МОНТЕ КАРЛО-САН РЕМО-МИЛАНОСКОПЈЕ

* 1 ноќевање со појадок Лидо ди Јесоло (Хотел 3*, соби 1/3; 1/4). * 4 полни пансиони на база Шведска маса во Лоре Де Мар (Хотел 3*, базен, соби 1/3; 1/4). * 1 ноќевање во Сан Ремо (Хотел 2*, 3*, соби 1/3; 1/4). Во цената не е вклучено: * fakultativni poseti, vleznicite za muzeite i kulturno istoriskite spomenici koi se posetuvaat spored programata, biletite za javnite prevozni sredstva (metro, tramvaj, avtobus, brodski karti), * grupno patni~ko osiguruvawe.


Bul. Ko~o Racin, br.33, (Olimpiski bazen), 1000 Skopje, TEL: 02/3120 400 www.astranskomerc.com.mk

AS TRANS  

APSOLVENTSKI ESKURZII 2013