Asteria Expeditions - Reizen buiten het Gewone 2023-2024

Page 1

REIZEN BUITEN HET GEWONE Exclusieve reizen naar bijzondere bestemmingen 2023-2024 PROGRAMMA’SEXCLUSIEVE voor meerwaardereizigerde GROEPSREIZEN inbegeleidNederlandstaligkleinegroep COMBINATIEUNIEKE natuur, gastronomieavontuurcultuuren BESTEMMINGEN wereldwijd&Europa

2

EXCLUSIEVE REIZEN NAAR BESTEMMINGENBIJZONDERE

1 NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE GROEPSREIZEN

GEZELSCHAP

Beste reizig(st)er,

Verantwoord reizen, met respect voor de natuur en de lokale bevolking is steeds ons doel. We gaan nog een stap verder en trekken volop de kaart van duurzaamheid. We zijn in een Europees project gestapt waarbij we meer en meer inzetten op verbeterde duurzaamheidsprestaties.

Heeftreis.

u liever een individueel programma op maat, naar eigen budget? Voor heel wat bestemmingen beschikken we ook over mogelijkheden waar beleving centraal staat. We luisteren naar uw wensen en stellen een persoonlijke reis voor. U ontzorgen is immers onze zorg.

Bent u op zoek naar ongerepte natuur of eerder hoogstaande culturele ontdekkingen, heerlijke lokale gerechten, architecturale hoogtepunten, een citytrip, cruise, safari, expeditie… Start uw reis met deze brochure. Heeft u hulp nodig? Ons team reisspecialisten staat u met raad en daad bij om de perfecte reis voor u te selecteren.

Maak samen met ons uw reisdromen waar en (be)leef!

Annick Desmet Het Asteria Expeditions-team Zaakvoerster Asteria Expeditions

Onze programmatie voorziet opnieuw in enkele gevestigde waarden zoals Puglia, Oezbekistan, Botswana en Egypte, aangevuld met nieuwigheden en verbeterde programma’s. Reizen die bol staan van cultuur, heel dikwijls in een mooie natuurlijke omgeving, soms met heel wat avontuur. Droomt u van de poolgebieden? Spitsbergen, Noordoost-Groenland en Antarctica beloven spektakel. Onze reizen tonen meer, reizen buiten het gewone in de pure vorm.

Deze brochure laat zien welke Nederlandstalig begeleide groepsreizen zoal mogelijk zijn. We gaan steeds op zoek naar authentieke bestemmingen waar heel wat te zien en te beleven valt. U ontdekt de fauna en flora en de culturele bijzonderheden van het land dankzij onze ervaren begeleiders en lokale gidsen die alles in het werk stellen opdat u ten volle geniet van de

BEGELEIDE RONDREIZEN IN INTERNATIONAAL

INDIVIDUELE REIZEN & MAATWERK

Na een turbulente periode die de hele wereld in de ban hield, schrijven we gedreven aan een volgend hoofdstuk. In 2023 bestaat Asteria Expeditions 20 jaar, als merknaam van het 85-jarige Reizen Van Renterghem. Een periode waarin we heel wat mensen buitengewone bestemmingen en bijzondere programma’s lieten ontdekken. En we gaan door…

Keuze uit topbestemmingen zoals winters en zomers Lapland, IJsland, Sicilië, Armenië, Jordanië, Botswana, Japan, PapoeaNieuw-Guinea, Groenland, Frans-Polynesië…

ARMENIË

NAMIBIËBOTSWANA

OEZBEKISTAN

SPANJE CORSICASARDINIËITALIËSICILIË

NOORWEGENOOSTENRIJKHONGARIJEZWEDENFINLAND IJSLAND

GROENLAND TURKIJE ANTARCTICA

We werken op elke bestemming met lokale partners die we sinds jaren kennen en die borg staan voor een kwalitatieve service.

CAMBODJA

De groepsreizen geven u een duidelijk beeld van wat Asteria Expeditions zoal kan organiseren. Maar, er is meer. Heeft u zelf een groep of heeft u specifieke wensen? Graag stellen we, voor u persoonlijk, een reis op maat samen. Met onze eigen ruime en rijke reiservaringen en ons groot netwerk van lokale agenten en gidsen, kunnen we iedere reiswens omzetten in een prachtige (levens)ervaring. Of het nu gaat om een avontuurlijke woestijnreis, een culturele stedentrip of een ontdekkingstocht naar afgelegen natuurgebieden. We ontzorgen u en maken er altijd iets bijzonders van.

U reist in kleine groepjes van gemotiveerde ‘meerwaardereizigers’. Kortom: een select reisgezelschap van 8 tot 20 personen, begeleid vanuit de vertrekluchthaven.

REIZEN OP MAAT & INDIVIDUELE REIZEN

SPITSBERGENCONGODR

ONZE GROEPSREIZEN

JORDANIË

OMAN VER. AR. EMIRATEN EGYPTE

IERLAND

De programma's zijn onderhevig aan wijzigingen en omwisselingen van locaties. Er wordt echter steeds gestreefd naar eenzelfde niveau van inhoudelijke bezoeken en van hotels.

BIJZONDERE VOORWAARDEN

CORSICA & SARDINIË

ITALIË: PARMA, MILAAN & OMGEVING

ANTARCTICANOORDOOST-GROENLANDSPITSBERGENBOTSWANANAMIBIËNAMIBIËDREGYPTEEGYPTEFRANS-POLYNESIË:PAPOEA-NIEUW-GUINEAINDONESIËVIETNAMJAPANZUID-KOREADUBAI,JORDANIËOEZBEKISTANARMENIËZOMERSWINTERSHONGARIJE:OOSTENRIJK:IERLANDTURKIJE:PUGLIAISTANBULWENENBUDAPESTLAPLANDLAPLANDABUDHABI&OMAN&CAMBODJAMARKIEZENCONGO:KINSHASA

PROGRAMMA'S

ITALIË:

CAMBODJAVIETNAMINDONESIË NIEUW-GUINEAPAPOEAFRANS-POLYNESIË = Cultuur = Avontuur= Natuur = Gastronomie O = Ontbijt L = Lunch D = Diner VERTREKDATUM 1/4/2023 + 23/9/2023 8/6/20236/5/20239/6/2023 + 7/9/2023 16/2/202427/8/20231/3/202323/9/20231/10/20231/10/202317/6/202318/9/20236/4/202321/9/20236/9/202314/10/202311/11/202323/9/202330/9/202311/3/20233/2/20231/4/202318/4/2023DIVERSEDIVERSE14/4/202310/10/202317/7/202323/5/202320/5/2023VERTREKDATAVERTREKDATA+23/9/2023+5/4/2023+7/11/2023+3/11/2023+9/11/2023PAGINA46810121416182022242628303234363840424446485052545658606264

SPANJE:BESTEMMINGBILBAO & BASKENLAND

ITALIË: SICILIË

ANNULATIEVOORWAARDEN

van de totale reissom

• Van 6 tot 3 maanden voor afreis: 75% van de totale reissom

PRIJZEN

JAPANZUID-KOREA

INHOUD

In de brochure worden de reizen onderverdeeld met volgende symbolen:

• Tot 6 maanden voor afreis: 30% van de totale reissom

• Minder dan 3 maanden voor afreis: 100%

Onze prijzen zijn berekend per persoon en op basis van een tweepersoonskamer/-kajuit. Alle prijzen geldig op 01/08/2022 onder voorbehoud van drukfouten en van beschikbaarheid bij definitieve reservatie. Laatste prijstabellen, updates of errata vindt u terug op onze website www.asteriaexpeditions.be

SYMBOLEN

• Mooie mix van kunst, cultuur, architectuur en lekker

Deze reis biedt zoveel meer. U gaat van het ene naar het andere hoogtepunt op ontdekking door Spaans Baskenland. O.a. San Sabastián, Vitoria-Gasteiz en Guernica staan op de agenda. In een notendop: topgastronomie, glooiende groene heuvels, een mooie kustlijn, indrukwekkende artistieke monumenten en een rijk historisch verleden.

• Uitstekende Nederlandstalige gids ter plaatse gedurende de hele reis

• Uitmuntende restaurants waarvan 1 met 1 Michelinster en 1 waarvan de chef bekroond is met 1 Michelinster

• San Sebastián, hoofdstad van de gastronomie in Spanje

eten VERTREK: 01 APRIL 2023 23 SEPTEMBER 2023 5 dagen / 4 nachten

4 Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode BILB

STERKE PUNTEN

• Grondig bezoek aan het Guggenheim Museum

Verscholen in een weelderig groene hoek in het noorden van Spanje ligt Bilbao. Naast architecturale hoogtepunten zoals het Guggenheim Museum, herbergt de stad ook veel moois uit het verleden. Daarnaast ontdekt u heel wat bekende en minder bekende plekjes in Spaans Baskenland. Deze reis richt zich niet alleen tot liefhebbers van cultuur en architectuur maar ook tot foodies.

Dankzij het beroemde Guggenheim Museum heeft Bilbao zich de afgelopen jaren op de kaart gezet. Meer dan twee decennia na de onthulling blijft het glinsterende, met titanium beklede gebouw fascineren. Tegenwoordig staat deze parel naast andere architecturale werken zoals de Zubizuri, een hoge voetgangersbrug ontworpen door Calatrava en het cultureel centrum Azukna Zentroa. Naast de moderne pracht en praal komt het verleden naar voor in o.a. het neobarokke theater. De stad onderging een ongekende metamorfose en bruist van energie. De eetcultuur spreekt tot de verbeelding in Baskenland. Sinds 2011 is de universiteit voor gastronomie namelijk in San Sebastián gevestigd. In deze regio vindt u met Michelinsterren bekroonde eetgelegenheden, levendige pintxo-bars en traditionele restaurants die al jaren door dezelfde families uitgebaat worden. Culinaire hoogstandjes gegarandeerd.

SPANJE: BILBAO & BASKENLAND Architectuur & gastronomie

• Vol pension

DAG 1 L+D

NIET INBEGREPEN

Vlucht naar Bilbao. De architectuur van de luchthaven, ontworpen door Calatrava, laat meteen een stevige indruk na. De luchthaven is gebouwd volgens het profiel van een vliegtuig en opgetrokken uit glas en wit beton. Bij aankomst in Bilbao check-in, gevolgd door lunch. Bezoek aan het bijzonder vormgegeven Guggenheim Museum. Het spectaculaire gebouw, ontworpen door Frank Gehry, ligt aan de oevers van de Nervión-rivier. Het neemt een totale oppervlakte van 32.500m² in beslag. De titaniumpanelen aan de buitenkant bepalen het uitzicht dat varieert naargelang de lichtinval. Op de pleinen rondom staan opvallende kunstwerken zoals de ‘Flower Puppy’ van Jeff Koons en de ‘Maman’ van Louise Bourgeois. Binnen zijn er drie verdiepingen rondom het centrale atrium met opvallende liften en wandelpaden. Moderne kunst en werken van grote kunstenaars als Tàpies, Chillida en Warhol kan u hier bewonderen terwijl de gids u deskundige uitleg geeft. Nadien krijgt u nog even tijd om op eigen tempo de tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen. Diner in de stad.

In de voormiddag rijdt u naar San Se bastián, de gastronomische hoofdstad van Spanje, met gouden stranden en weelderige heuvels. Op Monte Iguel do, die u met de kabelbaan bereikt, aanschouwt u de mooie baai van La Concha vooraleer u het centrum be zoekt. Met de gids verkent u de oude en de nieuwe stad. Parte Vieja ligt aan de voet van Monte Urgull en kenmerkt zich door smalle straatjes, kleurrijke huisjes, barokke kerken en pleintjes met veel pintxos-bars. Plaza de la Con stitución vormt het hart van de stad. Het plein is omringd door knusse ter rasjes onder mooie arcaden, waarbo ven genummerde balkons refereren naar de tijd van de stierengevechten.

• Lijnvlucht Brussel – Bilbao heen en terug

• BTW

DAG 4 O+L+D BILBAO - VITORIA-GASTEIZRIOJA ALAVESA - BILBAO ‘s Morgens vertrek per autocar naar Vitoria-Gasteiz, de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Baskenland. De stad heeft ruim 229.000 inwoners en is daarmee de op een na grootste van Baskenland. U start uw bezoek met een heel originele verkenning van de kathedraal Santa María (met Engels talige gids), gevolgd door de histori sche binnenstad. Na de lunch vertrekt u naar het uitgestrekte wijngebied Rioja Alavesa. In het zuiden van de re gio langs de Ebro worden wijndruiven verbouwd. De wijn die hier gemaakt wordt, mag als Rioja-wijn verkocht worden. In totaal staan de druiven op ongeveer 13.000ha, waarvan 90% blauwe druiven voor de productie van rode Rioja. Korte stop in het uiterst ge zellige Laguardia. Iets verderop bent u

BILBAO - GETXO - BILBAOBRUSSEL

BRUSSEL - BILBAO

DAG 2 O+L+D

INBEGREPEN

BILBAO - BERMEO - GUERNICABILBAO

• Nederlandstalige begeleiding vanaf 15 personen

Persoonlijke uitgaven

DAG 5 O

• Overnachtingen met ontbijt in hotel Nyx**** of Vincci Consulado****

• Bijstandsverzekering

PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 15 PERSONEN: € 2.110 SINGLETOESLAG: € 320

Langs de oevers van de Ulrumea-ri vier komt u aan het theater Victoria Eugenia en het befaamde hotel Maria Cristina, waar beroemdheden als John Malkovich, Woody Allen en Elizabeth Taylor ooit verbleven. Vervolgens wan delt u tot de Plaza de Gipuzkoa, een idyllische oase van water en groen. Na de lunch vertrek naar de vissersplaats Getaria voor een bezoek aan het mu seum van Cristobal Balenciaga waar kledingstukken en een hoedencollec tie van de trendsettende modeontwer per te zien zijn. Terugkeer naar Bilbao en diner.

PORTUGAL Bilbao

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht in Bilbao. De stad is ontstaan uit zeven beroemde straten (Las Siete Calles). U wandelt door de gemoedelijke straat jes en bezichtigt de buitenzijde van de Santiago-kathedraal. Ook Philippe Starck drukte zijn stempel op de stad. De Mercado de la Ribera is een gro te overdekte markt met verse groen ten, vlees en vis. U gaat o.a. naar de Plaza Nueva, de Plaza Moyua en het cultureel centrum Alhondiga (Azkuna Zentroa). Omstreeks 12u. vertrek voor een kort bezoek aan het havenstadje Bermeo met onderweg een fotostop in San Juan de Gaztelugatxe waar een klein kerkje op de top van een rotsei land staat. Na de lunch vertrek naar Guernica, de stad met een grote sym bolische waarde voor de Basken. Om hen, die in de Spaanse Burgeroorlog aan de zijde van de republikeinen stre den, op de knieën te dwingen werd de historische binnenstad op 26 april 1937 door de Duitse luchtmacht platgebom bardeerd. Pablo Picasso beeldde deze gebeurtenis af op zijn beroemde schil derij Guernica waarvan u een replica ziet in de stad. U maakt een wandeling door het stadje en bezoekt het mooie

• Fooi voor de gids

• Water en wijn tijdens de maaltijden

Rioja Alavesa GuernicaVitoria-Gasteiz

• Annulatieverzekering

• Alle transfers zoals beschreven in het programma

• Engelstalige rondleiding in de Santa María-kathedraal in Vitoria Gasteiz en in Marques de Riscal Toegangstickets voor alle in het programma opgenomen bezoeken

SPANJE

Bermeo Getaria San Sebastián

te gast in Marques de Riscal, een van de meest befaamde wijnhuizen. Bij het domein hoort een hotel naar de hand van Gehry, met een uitzonderlijke ar chitectuur en mooi omgeven door de natuur. Na de rondleiding door een lokale Engelstalige medewerker wacht uiteraard een proeverij. Terugkeer naar Bilbao en diner.

DAG 3 O+L+D

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Casa de Juntas, de plaats waar sinds jaar en dag de vertegenwoordigers van de dorpen en steden van Basken land samenkomen. Terug naar Bilbao en diner.

Transfer per autocar naar Bilbao

Vertrek naar het gezellige Getxo voor een bezichtiging van de Puente Col gante en een wandeling langs het wa ter. Afhankelijk van de terugvlucht is al dan niet een cocktaillunch voorzien. Transfer naar de luchthaven en vlucht.

FRANKRIJK

Getxo

BILBAO - SAN SEBASTIÁNGETARIA - BILBAO

• Nederlandssprekende gids gedurende de hele reis

• Reis doorspekt van kunst en cultuur

Lodi met zijn Duomo is een parel. Parma vormt het mekka van de ham en de Parmezaanse kaas. In Mantua ziet u het onovertroffen Palazzo Ducale met fresco’s van Mantegna. Cremona wordt ook wel de stad van de vioolbouwers Stradivari, Guarneri en Amati genoemd. In Milaan gaat u naar de Fondazione Prada en de San Maurizio-kerk en bekijkt u de hedendaagse architectuur van Citylife.

STERKE PUNTEN

• Architecturale weelde

• Voortreffelijke gastronomie

In elke stad treft u paleizen en huizen van roemrijke families zoals de Borgia, d’Este, Visconti, Sforza, Farnese, Rossi, Gonzaga en de Bourbon. En natuurlijk proeft u de Parmaham, de Parmezaanse kazen, de Soave en de Valpolicellawijnen…

U wil zich verdiepen in minder bekende Italiaanse cultuursteden? Deze intense reis laat u monumenten en kunstschatten van wereldniveau uit het Italiaanse verleden zien. Aangevuld met een rijke gastronomische traditie en te midden een afwisselende natuur beleeft u topmomenten. Als afsluiter ontdekt u de hedendaagse architectuur in Milaan.

• De moderne kant van Milaan

• Mooi stukje Lombardije en EmiliaRomagna

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode MIPA 09VERTREK:juni2023 6 dagen / 5 nachten 6 ITALIË: PARMA, MILAAN EN OMGEVING Kunst, cultuur en gastronomie van topniveau

Deze reis dompelt u onder in een mengeling van rijke Italiaanse kunst, middeleeuwse straten en pleinen, fiere kathedralen en statige palazzi. U bewondert werken van o.a. Caravaggio, Giotto, Michelangelo, Tintoretto … U bezichtigt een private collectie in de Fondazione Magnani Rocca met topwerken van o.a. De Chirico en Burri en sculpturen van Canova en Bartolini.

DAG 6 O+L

doopkapel uit de renaissance. Naast het vioolmuseum bezoekt u een atelier van de vioolbouwer Trabucchi.

DAG L+D

• Bijstandsverzekering

1

DAG 3 O+L+D

BRUSSEL - MILAAN - LODIPARMA

PARMA - MANTUA - MILAAN

Na het ontbijt, vertrek naar Mantua, een stad die aandoet als een paleis. Een van de meest romantische steden in Italië. Het historische centrum omvat hoge bakstenen muren, koepels en torens, miradors, loggia’s en rode pannendaken. U vertrekt aan het grote Sordelloplein met veel paleizen (Paleis van Podesta, Paleis van Massaro en de Torrre della Gabbia) en de S. Pietro Duomo, het Mantegnaplein, de reusachtige S. Andreabasiliek. Hier bevindt u zich in de hoofdstad van de familie Gonzaga. Het hoogtepunt van Mantua is het bezoek aan het Palazzo Ducale, met zijn unieke Bruidskamer (Camera degli Sposi). Hier bewondert u schitterende fresco’s van Andrea Mantegna. Het Erbeplein wordt gekenmerkt door de typische klokkentoren. Tot slot bezichtiging van het prachtige Palazzo Te, gebouwd als een Romeins huis voor de familie Gonzaga, waar ooit onze keizer Karel V op visite ging. Na de lunch in Mantua vertrek naar Milaan. Bij aankomst bezoek aan de kerk San Maurizio al Monastero Maggiore, een

PARMA - CREMONA - PARMA ‘s Morgens bezoek aan het Soragnakasteel uit 1385. U bereikt Sant'Agata di Villanova waar u de privéwoonst van Giuseppe Verdi bezoekt. Vanaf 1851 woonde en werkte hij in dit landhuis. Na de lunch verkenning van Cremona. Hier ontdekt u een van de mooiste middeleeuwse pleinen van Italië. De Duomo in Lombardische gotiek staat fier naast de machtige Campanile del Torazzo. Zeer indrukwekkend is het interieur van het Battistero, de achthoekige

Vlucht naar Milaan. Bij aankomst rijdt u meteen door naar Lodi waar u luncht. In dit typisch Lombardisch stadje won Napoleon de strijd tegen de Oostenrijkers. U ontdekt er de prachtige Duomo op de Piazza della Vittoria. Het is de grootste romaanse kerk van Lombardije, met een unieke crypte. Ook het in 1248 verbouwde stadhuis en de fontein op de Piazza Broletto zijn de moeite. Verderop ziet u het Palazzo Vistarini. Bezoek aan het Sanctuario dell’Incoronata, een van de meesterwerken van de Lombardische renaissancekunst in Europa. In de late namiddag rijdt u door naar Parma waar u 4 nachten zal verblijven in het Starhotels du Parc****. Diner in de omgeving van het hotel.

MILAAN - BRUSSEL

Het werd rond 1625 voor het eerst in gebruik genomen ter gelegenheid van het huwelijk van Margherita de Medici en Odoardo Farnese. Na de verwoesting in 1944, werd het heropgebouwd in de jaren ‘50. Nadien bezoekt u de Galleria Nazionale in het Palazzo Della Pilotta. Hier bewondert u werken van de Toscaanse en Venetiaanse scholen uit de 14de en 15de eeuw. (Parmigianino, Corregio, da Vinci, Vigée-Lebrun).

• Verblijf in Starhotels Du Parc**** in Parma en hotel UNA Cusani**** in Milaan

Deze dag is gewijd aan Parma. Verdi, de dirigent Toscanini (hier geboren) en de violist Paganini woonden in Parma. Bezoek aan het Bisschoppelijk complex dat met de romaanse Duomo en het octogonale Battistero uit de 13de eeuw, het meest homogene middeleeuwse monument van Italië met sublieme fresco’s is. Na de lunch in het centrum van Parma, bezoek aan het Teatro Farnese, volledig in hout gebouwd in 1619. Het heeft een ingenieus systeem van machines voor mobiele scènes onder het toneel.

De vioolbouwers Stradivari, Guarneri en Amati woonden in Cremona. Terugkeer naar Parma.

INBEGREPEN

ITALIË Milaan Lodi CremonaParmaMantua PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 20 PERSONEN: € 2.195 SINGLETOESLAG: € 260

In de voormiddag rijdt u zuidwaarts naar een van de best bewaarde versterkte kastelen in de Parmavallei: Torrechiara, een van de mooiste voorbeelden van militaire bouwkunst uit de 15de eeuw. Het kasteel werd gebouwd door Pier Maria Rossi. Later werd het als bruidsschat geschonken aan Sforzino Sforza. Binnen zijn prachtige fresco’s met landschappen en grotesken van Cesare Baglione te bewonderen. In de Camera d’Oro ziet u mooie fresco’s van Benedetto Bembo. De lichte lunch nuttigt u in een Parmahamboerderij. Hier raakt u vertrouwd met de lekkere Parmaham DOP. Na de middag bezichtigt u de uitzonderlijke privécollectie, Fondazione Magnani Rocca met werken van o.a. Van Dyck, Rembrandt, Dürer, Tiepolo, Renoir, Monet, Cézanne, Goya… alsook een 50-tal werken van De Chirico, De Pisis, Morandi en Burri en sculpturen van Canova en Bartolini. Terugrit naar Parma.

van de mooiste verborgen juweeltjes van Milaan, een paradijs van kleuren, met schitterende fresco’s. Diner in het centrum en overnachting in Hotel UNA Cusani****.

• Fooien voor de gids en chauffeur

• BijdrageBTW Vlaamse Solidariteit Reisgelden

• Vluchten, taksen en bagage inclusief

DAG 2 O+L+D DE OMGEVING VAN PARMA

DAG 4 O+L+D PARMA

DAG 5 O+L+D

• Alle vermelde toegangsgelden voor sites en musea

• Nederlandstalige begeleiding vanaf 20 personen

• Annulatieverzekering

aan kunst en cultuur, is het nieuwe hoofdkwartier van de gelijknamige foundation. Na de lunch in de Pizzeria La Fabricca, vrij (kort) bezoek aan het nieuwe hoofdkantoor van de Fonda zione Giangiacomo Feltrinelli. Een ge bouw met veel glas en 6 verdiepingen. Er zijn ruimtes voor conferenties, ten toonstellingen, cursussen en een bibliotheek. In de namiddag vertrek naar Citylife voor een rondrit en verkenning van dit stadsvernieuwingsproject. Het omvat een park, een winkelcentrum, de wooncomplexen Hadid Residences en Libeskind Residences en de Piazza Tre Torri. Transfer naar de luchthaven van Linate en terugvlucht.

• Firstclass autocar gedurende de volledige rondreis

NIET INBEGREPEN

Vandaag ligt de nadruk op het he dendaagse aspect van Milaan. Na het ontbijt check-out en bezoek aan de Fondazione Prada met een bezichti ging van de nieuwe Torre Bianca. Na de Gouden Toren werd de Witte Toren toegevoegd, een 60m hoog wit be tonnen gebouw, bestaande uit 9 ver diepingen waarvan 6 tentoonstellings ruimtes. De Fondazione Prada, gewijd

• Privétransfers van en naar de luchthavensVolpensionDrankentijdens de maaltijden

• Franssprekende gids ter plaatse

Sardinië is vooral gekend omwille van de zalige witte zandstranden en het azuurblauwe water maar, er is meer. De lokale levensstijl in het binnenland doet u terugkeren in de tijd. Het afwisselende landschap biedt verschillende habitats voor fauna en flora. Sardinië is de erfgenaam van een lange geschiedenis. Het behoorde tot de megalithische wereld die zich uitte in Malta en Stonehenge. De merkwaardige kegelvormige structuren in stenen herinneren aan de prehistorische tijd. De mysterieuze nuragische beschaving blijft hangen. De schoonheid van Sardinië bekoort.

• Opmerkelijke prehistorische architectuur in de nederzetting Su Nuraxi SARDINIË

Exclusieve zuiderse eilandenpracht

• Caraïbische sfeer op La Maddalena en aan de Costa Smeralda

• Bonte mix van hotspots met sublieme steden, charmante dorpen en vissersplaatsjes

De Grieken noemden Corsica reeds ‘de schoonste’, vandaag gaat l’île de beauté nog steeds over de tongen. Corsica kende heel wat invasies. De Genuezen zorgden voor een vreedzame periode vooraleer het eiland in 1769 Frans bezit werd. Toch hebben de Corsicanen hun trotse eigenheid behouden. Het karaktervolle eiland is een waar natuurparadijs waar het culturele erfgoed ontzettend goed bewaard is gebleven. Van bekende badplaatsen tot pittoreske dorpjes tegen de bergflanken, natuurreservaten rijk aan fauna en flora en het gevarieerde hooggebergte met prachtige vergezichten… Corsica overtuigt.

• Aandacht voor lokale tradities met de muurschilderingen van Orgosolo als hoogtepunt

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode COSA 06VERTREK:MEI2023 12 dagen / 11 nachten 8 FRANKRIJK & ITALIË: CORSICA &

Tijdens deze rondreis staat u in bewondering voor charmante dorpen en steden die afwisselen met prachtige kusten en een immens natuurschoon. Zowel de Corsicanen als de Sarden houden vast aan hun tradities wat een boeiend inzicht geeft in het lokale leven. Deze twee eilanden prikkelen de zintuigen.

STERKE PUNTEN

• Ongerepte natuurpracht

Vlucht naar Corsica. Onthaal en transfer. Check-in in hotel Ostella*** in Bastia.

Calvi is de belangrijkste plaats in de Balagnestreek. De citadel op een rotspunt vormt een stad op zich. U ziet de kathedraal en het Gouverneurspaleis. De omgeving rond Calvi vol fruit- en olijfbomen wordt ook ‘de tuin van Corsica’ genoemd.

DAG 5 O+L+D

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

• Een wijnproeverij in Patrimonio

DAG 1 D

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

LA MADDALENA-EILAND - COSTA SMERALDA

• Bijstandsverzekering

• Overige uitgaven Dranken

NUORO - ORGOSOLO - PULA

ALGHERO

BASTIA - CORTE - AJACCIO

DAG 12 O

De La Maddalena-archipel omvat 62 eilandjes. U maakt een panoramische rit rond het hoofdeiland La Maddalena. Op het naburige Caprera, verbonden met een dam, bevindt zich het landhuis van Giuseppe Garibaldi, nu een museum. In de vooravond snuift u de sfeer op aan de Costa Smeralda, de betoverende kustlijn met het kristalheldere water. Porto Cervo is de uitverkoren plek voor de jetset.

NIET INBEGREPEN

• Engelstalige gids voor de vermelde bezoeken

DAG 2

INBEGREPEN

Via het pittoreske gehucht Ota, omgeven door sensationele bergpieken, rijdt u naar Porto. Verderop ligt het natuurpark Calanches de Piana (Unesco) gekenmerkt door een schouwspel van rode granieten formaties.

• ½ liter water bij de maaltijden

BASTIA - CAP CORSEPATRIMONIO - BASTIA

• Vluchten, inclusief taksen

DAG 6 O+L+D

Bonifacio, gelegen op witte kliffen, is maar 14km van Sardinië verwijderd. Een toeristisch treintje brengt u van de haven naar de middeleeuwse bovenstad met de citadel. Het Cimetière des marins ligt uniek op het uiterste puntje. Vanuit de haven vaart u in een uurtje naar Santa Teresa di Gallura op Sardinië. Check-in in hotel Marana****.

O+L+D

CAGLIARI - BRUSSEL

DAG 4

Grazia Deledda geboren. U bezoekt het etnografisch museum. Orgosolo werd vanwege zijn intrigerende muurschilderingen het beroemdste herdersdorp. De thema’s zijn politiek en sociaal geladen. Check-in in hotel Baja di Nora****.

AJACCIO - PORTO - CALANCHES DE PIANA - AJACCIO

Piana en overtocht CorsicaSardinië

BRUSSEL - BASTIA

DAG 9 O+L+D

bastions, versterkte gebouwen in de oude Castello-wijk, de kathedraal en interessante kerken zijn geïntegreerd in de stad. Het Archeologisch Museum loont de moeite. Nadien gaat u naar Barumini. Het archeologische Nuragisch dorp Su Nuraxi (Unesco) uit de 13de eeuw v.C. wordt beschouwd als het meest complete voorbeeld van prehistorische architectuur.

CAGLIARI - BARUMINI

PORTO VECCHIO - BONIFACIOSARDINIË

DAG 11 O+L+D

• Vol pension

Corte, het geografisch en historisch hart van het eiland, ligt op 400m hoogte en had een grote politieke betekenis. Van 1755 tot 1769 was het de hoofdstad van het onafhankelijke Corsica. Rondleiding door de stad in een toeristisch treintje en bezoek aan de citadel. In de hoofdstad Ajaccio werd Napoleon in 1769 geboren. Standbeelden, straatnamen en monumenten verwijzen naar hem. De smalle stegen, zandstranden, promenades en boulevards doen denken aan de Côte d’Azur. Check-in in hotel Amirauté****.

Alghero, niet voor niets het ‘kleine Barcelona’ genoemd, werd midden 14de eeuw ingenomen door de Aragonezen. De Spaanse invloed is nog voelbaar met zelfs straatnamen in het Catalaans. U wandelt naar de vestingwerken, de haven en de Piazza Civica met het Palazzo d’Albis. Vlakbij kijkt de Santa Maria-kathedraal uit op de Piazza del Duomo.

SARTÈNE - BONIFACIO - PORTO VECCHIO

• Fooien voor gids en chauffeur

O+L+D

In het midden van Sardinië ligt de Barbagia-streek, waar de lokale bevolking vasthoudt aan oude tradities. Woeste bergen, herderspaden en valleien weerspiegelen het oude karakter. In het belangrijkste centrum Nuoro werd de Nobelprijswinnares voor literatuur

DAG 3 O+L+D

De hoofdstad Cagliari werd dankzij de beschutte ligging een belangrijke haven en was al in de prehistorie bewoond. Punische necropolen, Romeinse overblijfselen, Pisaanse muren en torens, Aragonese

DAG 10 O+L+D

• Nederlandstalige begeleiding vanaf 15 personen BTW

• Transfers en transport ter plaatseOvernachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig

• Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

• Annulatieverzekering

BASTIA - CALVI - BASTIA

ITALIË SARDINIËCORSICA PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 15 PERSONEN: € 3.795 SINGLETOESLAG: € 595 CapBastiaCorsePortoCalviPatrimonio Calanches de Piana Corte SartèneFigari PortoPortoVecchioCervoSanta Teresa di Gallura Alghero BaruminiNuoroOrgosoloCagliariLaMaddalena / CapreraAjaccioBonifacio

Bastia, de grootste haven van het eiland, getuigt van veel bedrijvigheid en doet heel Italiaans aan door de invloed van de Genuezen. Ze bouwden de citadel, de Scala Santakapel, de Place Saint-Nicolas, de oude haven en het Gouverneurspaleis. Via de kustweg rijdt u naar Cap Corse, het schiereiland bezaaid met verdedigingstorens en charmante vissersdorpjes. Landinwaarts is Patrimonio de ideale stop voor een wijnproeverij.

DAG 7 O+L+D

Na een stop aan de Golf van Valinco gaat u naar Sartène. Volgens de schrijver Mérimée ‘de meest Corsicaanse stad van Corsica’. Het middeleeuwse centrum met kronkelstraatjes, beschermd door dikke verdedigingsmuren, ligt hoog op een heuvel. Het charmante Porto Vecchio is beroemd omwille van zijn schitterende kust met prachtige zandstrand. Check-in in Les Roches Blanches***.

• Hoteltaksen

• Boottocht in de Calanches de

DAG 8 O+L+D

• Veel Unesco-werelderfgoed

• Het gemoedelijke Taormina en de Etna, hét symbool van Sicilië

Benvenuti in Sicilia. Gedomineerd door de Etna, vat Sicilië de geschiedenis van de Middellandse Zee samen. Het kruispunt tussen Europa en Afrika, een bevoorrechte positie waar beschavingen elkaar ontmoetten en verrijkten. Tijdens deze rondreis ontdekt u de schoonheid van prachtig bewaarde Griekse tempels, Normandische kathedralen en Siciliaanse barok.

Elk volk drukte zijn stempel, van Palermo tot Syracusa en van Agrigento tot Catania. De verschillende invloeden garanderen een bijzonder boeiende reis. De trotse Sicilianen, zeer bewust van hun identiteit, zorgen voor een hartelijke verwelkoming. Een intense ontmoeting.

Door de strategische ligging vochten heel wat grootmachten voor Trinacria, de oude benaming van Sicilië of het driehoekige eiland. Sicilië kwam in handen van verschillende heersers die een immense rijkdom nalieten. Het was op het westpunt dat de Puniërs uit Carthago zich vestigden. De Grieken zorgden voor een eerste bloeiperiode. Taormina, Syracusa, Agrigento en Selinunte straalden. De Romeinen volgden. Nadien domineerden de Byzantijnen en vervolgens de Arabieren die het eiland zeer welvarend maakten. De Normandiërs namen over en een tijd van decadentie brak aan. Ze lieten prachtige kerken zoals de Dom in Monreale na. Na een eeuwenlange onderwerping aan Spaanse huizen, bloeit in de 17de en 18de eeuw de barokke kunst. De Noto-vallei illustreert de architectonische rijkdom met als hoogtepunt het schitterende Noto, volledig herbouwd na de aardbeving van 1693.

De Grieken en Normandiërs achterna

• Prachtige mozaïeken in de kathedraal van Monreale en in de Villa del Casale in Piazza Armerina

• Kunst, cultuur en flair in Syracusa

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode SICI 08VERTREK:JUNI2023 07 SEPTEMBER 2023 9 dagen / 8 nachten 10

ITALIË: SICILIË

• Schitterende barok in Noto en Ragusa

STERKE PUNTEN

• Tempels in Segesta, Selinunte en Agrigento

Om de dag af te sluiten bezoekt u de catacomben van de Kapucijnen. In de ondergrondse ruimte van het klooster bevinden zich ruim 8.000 lichamen waarvan sommige gemummificeerd, andere vergaan tot skeletten. Ze zijn netjes gerangschikt, op sociale status of beroep en op geslacht.

• Dranken

• Fooien voor gids en chauffeur

Daarnamiddeleeuwen.gaathet

Vertrek naar Monreale. De dom is het hoogtepunt van de Arabisch-Norman dische bouwkunst op Sicilië. Het be nedictijnenklooster dat ernaast ver rees, herbergt 6.000m² opmerkelijke mozaïeken. Terug in Palermo wandelt u naar de kathedraal. De koepel van de kerk van Martorana is bekleed met bewonderenswaardige mozaïe ken. San Cataldo werd op hetzelfde moment gebouwd en heeft een ori entaals silhouet met rode koepels in Arabische stijl. Het Normandische paleis in Arabisch-Normandische ar chitectuur heeft een Palatijnse kapel versierd met Byzantijnse mozaïeken. De kerk van Gesù is een voorbeeld van de barok in Palermo.

De magnifieke tempel bleef overeind en biedt een prachtige aanblik. Op de top van de Monte Barbaro vindt u de ruïnes van het theater.

DAG 6 O+L+D RAGUSA - NOTO-VALLEISYRACUSA

Veel aristocraten, bankiers en vorsten kwamen hier flaneren in de zomer. Het beroemde Grieks theater biedt een fabuleus uitzicht op de baai en het 3.340m hoge silhouet van de Etna. Overnachting in Villa Diodoro****.

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

• Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

In De Vallei van de Tempels in Agrigento ontdekt u overblijfselen van meerdere tempels waaronder deze van Concordia extra aandacht verdient. Bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum.

Na een bezoek en lunch in een cactusvijgenboerderij vertrekt u naar Piazza Armerina waar u de Romeinse Villa del Casale (Unesco) bezoekt. Alle kamers in dit herenhuis uit de 3de eeuw zijn versierd met mozaïeken. Een archeologisch toppunt. Overnachting in hotel BW Signature Collection La Dimora di Spartivento***+ in Ragusa.

• ½ liter water bij de maaltijden

NIET INBEGREPEN

• Nederlandstalige begeleiding vanaf 12 personen

Verkenning van Syracusa (Unesco) met het archeologisch gebied van Neapolis. Naast het enorme Grieks theater liggen de steengroeven. Het Oor van Dyonisius is de imposantste. Ooit werden er duizenden gevangenen in de grotten opgesloten. Het eiland Ortigia, het hart van Syracusa, is de thuisbasis van veel barokke monumenten. U ziet de ruïnes van de tempel van Apollo, de

ITALIË SICILIË PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 12 PERSONEN: € 3.600 SINGLETOESLAG: € 495 PalermoTrapaniSelinunteEriceAgrigento Ragusa Noto CataniaSyracusaTaorminaPiazza Armerina MonrealeSegesta

Vandaag viert de barok hoogtij met Noto en Ragusa. De steden werden na de aardbeving in 1693 heropgebouwd in de somptueuze Siciliaanse barokstijl. In de smalle straatjes vallen vooral de rijk gedecoreerde balkons op. Bij de lunch geniet u van een wijnproeverij, waarna u in de late namiddag aankomt in Syracusa. Check-in voor 2 nachten in hotel Parco delle Fontane****.

Erice is een van de meest sfeervolle stadjes. Smalle straatjes, natuurstenen huizen, tal van kerkjes, het Noorse kasteel, de stadsomwalling en het fenomenale uitzicht lonen de moeite. Op de top van de Monte San Giuliano voelt u de sfeer van de

richting ‘Riserva naturale saline’, de zoutpannen van Trapani. De metershoge zoutheuvels en windmolens sieren het landschap. De grote velden met water waaruit zout gewonnen wordt, zijn al sinds de Oudheid in gebruik.

Vertrek naar Catania. De Etna ligt vlakbij. Veel gebouwen zijn dan ook gebouwd in zwarte lavasteen. Tijdens een stadsbezoek komt u bij de Piazza del Duomo met de olifantenfontein en de rijkversierde barokke gevel van de Bezoekkathedraal.aan

DAG 8 O+L+D

• Annulatieverzekering

DAG 4 O+L+D

Selinunte, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in het Middellandse Zeegebied, is een mooi voorbeeld van Fenicische en Griekse cultuur. De Acropolis bestond uit weelderige monumenten. Opgravingen brachten acht tempels aan het licht. Het Marinella-plateau biedt een fenomenaal uitzicht. Rit naar Agrigento. Check-in in hotel Foresteria Baglio della Luna****.

• Engelstalige gids voor de vermelde bezoeken

fontein van Aretusa en de kathedraal.

Taormina, sinds jaar en dag het populairste oord op Sicilië.

DAG 9 O TAORMINA - LUCHTHAVEN CATANIA - BRUSSEL

Maak u op voor de tempels. Segesta stond continu in oorlog met Selinunte.

• BTW

DAG 2 O+L+D PALERMO - MONREALEPALERMO

INBEGREPEN

• Een wijnproeverij

ERICE - TRAPANI - PALERMO

SYRACUSA - CATANIATAORMINA

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

• Vluchten, inclusief taksen

• Transfers en transport ter plaatse

BRUSSEL - PALERMO

Vlucht naar Palermo. De oorsprong van de hoofdstad van Sicilië gaat terug tot de 7de eeuw v.C. Onder de Romeinen werd het een welvarende stad maar het hoogtepunt kwam onder de Arabieren. Check-in voor 3 nachten in hotel Principe di Villafranca****.

• Bijstandsverzekering

• Vol pension

DAG 1 D

DAG 7 O+L+D SYRACUSA

SEGESTA - SELINUNTEAGRIGENTO

• Overnachtingen in de vermelde hotels of Hoteltaksengelijkwaardig

DAG 3 O+L+D

DAG 5 O+L+D AGRIGENTO - PIAZZA ARMERINA - RAGUSA

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode PUGL 20VERTREK:MEI2023 8 dagen / 7 nachten

STERKE PUNTEN

• De merkwaardige Sassi di Matera (Unesco)

• Gezellige witte stadjes en de mooiste dorpjes

• Ideale mix van cultuur en natuur

12 Puglia, de hak van de Italiaanse laars, een stukje minder bekend Italië. Omringd door het azuurblauwe water van de Ionische en de Adriatische Zee schittert deze authentieke regio. Ruige kusten, uitgesneden baaien, idyllische fijnzandstranden, spectaculaire grotten, eeuwenoude olijfbomen en sierlijke wijngaarden wisselen af met gemoedelijke stadjes en staaltjes boeiende cultuur. Deze reis laat zien waar het ongerepte Puglia in al zijn facetten voor Merkwaardigestaat.

ITALIË:

• Lecce, de barokke parel van Puglia (Unesco)

PUGLIA Authenticiteit in de hak van de Italiaanse laars

Puglia houdt nog sterk vast aan zijn tradities en plaatselijke ambachten. Het is tevens de streek met de grootste olijfolieproductie van Italië. Het heerlijke goedje vloeit hier dan ook rijkelijk en dient als basis voor de vele smaakvolle lokale gerechten. Dit onvervalst stukje Italië zal u in al zijn bescheidenheid weten te verrassen.

trulli vormen een architectonische bijzonderheid in het hart van de regio. Deze kalkstenen huisjes met kegelvormig dak zijn zeer typerend voor de streek. De meeste bevinden zich in de Valle d’Itria met Alberobello als absolute trullihoofdstad. De pittoreske witte stadjes Locorotondo en Ostuni met hun smalle straatjes en ambachtelijke winkeltjes verleiden tot heerlijk flaneren. De prachtige barokke bouwwerken in Lecce geven het terecht de titel ‘Firenze van het zuiden’. Even over de grens, in de ruwere regio Basilicata liggen de beroemde Sassi van Matera, merkwaardige grotwoningen.

• Lokale tradities in Alberobello, de trullihoofdstad (Unesco)

• Nederlandssprekende gids ter plaatse

• Wijnproeverij

DAG 4 O+L+D ALBEROBELLO - LOCOROTONDO

DAG 3 O+L+D MATERA

DAG 7 O+L+D

• Hoteltaksen

Rit via de mooie kustweg naar de hak van de laars. U passeert slaperige dorpen waar de tijd bleef stilstaan.

• Transfers en transport ter plaatse Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig

De rit gaat naar het beroemde Matera (Unesco) in de aangrenzende regio Basilicata. Grotwoningen en rotskerken werden tegen een steile helling boven de kloof gebouwd. De traditie gaat terug tot de prehistorie. In de jaren ‘50 werd Matera aanzien als ‘de schande van Italië’ door slechte leefomstandigheden. Probeer u tijdens de wandeling voor te stellen hoe hele families, inclusief vee hier zonder elektriciteit en riolering leefden.

• Vol pension

• Mozzarelladegustatie

DAG 8 O BARI - BRUSSEL

NIET INBEGREPEN • Annulatieverzekering • OverigeBijstandsverzekeringdranken • Fooien PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 15 PERSONEN: € 2.550 SINGLETOESLAG: € 295 ITALIË BrindisiLecceTarantoMatera GrottaglieOstuniPolignano a MareLocorotondoAlberobello Gallipoli CastroOtranto Bari

BTW

Vandaag verkent u Lecce, ‘het Firenze van het zuiden’, een waar openluchtmuseum. U vergaapt zich aan het ene prachtige barokke gebouw na het andere. Overdadige architectuur, oog voor details, schitterende kerken en gezellige pleinen… De stad ademt cultuur en creativiteit. Hier leeft een groot aantal kunstenaars. Onder impuls van de kerkelijke autoriteiten, adellijke families en rijke kooplieden ontstond de barokke bloei in ZuidItalië. Tijdens de stadswandeling komt u bij de Piazza Sant’Oronzo met het amfitheater, de gevel van de Santa Croce-basiliek met een schouwspel van vormen en figuren, de Piazza del Duomo en de imposante Porta Napoli. De volgende stop is Gallipoli. De Grieken overdreven niet toen ze deze witte parel kalé pólis, wat mooie stad betekent, noemden. Het oude centrum ligt op een schiereilandje dat via een eeuwenoude brug met het vasteland verbonden is. De pittoreske omwalde haven en het kasteel, de barokke kathedraal Sant'Agata en de Griekse fontein zullen u bekoren.

• Vluchten, inclusief taksen

• Bezoek aan een olijfboerderij

TARANTO - GROTTAGLIE

SALENTO-REGIO

O+L+D

• 1/2 liter water bij de maaltijden

• Nederlandssprekende gids voor de vermelde bezoeken

U bezoekt de kathedraal met zijn bijzondere mozaïekvloer en de overblijfselen van 800 christenen, vermoord omdat ze zich niet wilden

DAG 2 O+L+D BARI - POLIGNANO A MAREOSTUNI

DAG 5

• Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

De ochtend is gewijd aan Bari, universiteitsstad en hoofdstad van Puglia. Via kronkelende steegjes en pleintjes komt u bij de beschermheilige van de stad: SintNicolaas. Zijn overblijfselen liggen in de Sint-Nicolaasbasiliek. De historische stadskern biedt een wirwar aan steegjes. Om elke hoek wachten pleintjes en kerkjes. U bezoekt het Normandisch Svevokasteel en de Duomo. Na het stadsbezoek gaat het naar Polignano a Mare, op een klif gelegen met adembenemende zichten op zee. U houdt halt in het lieflijke Ostuni, ‘la città bianca’. Het stadje met steegjes en witgekalkte huisjes doet heel pittoresk aan. Checkin voor 3 nachten in het CiCò Boutique hotel****.

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Strada dei Vini DOC Locorotondo en Martina Franca is trouwens een van de mooiste wijnroutes in Puglia. Voor de terugkeer naar het hotel bezoekt u een olijfboerderij. U hoort er het verhaal van een familie die sinds 1917 met veel liefde een heerlijke biologische olijfolie produceert.

De dag begint met een bezoek aan Alberobello (Unesco), de onbetwiste trullihoofdstad met meer dan duizend typische huisjes met kegelvormig dak. De woningen, gebouwd zonder cement of fundering, enkel met kalksteen, zijn dikwijls beschilderd met primitieve symbolen met de bedoeling geluk aan te trekken of kwade geesten te verdrijven. Een aantal trulli zijn toeristisch uitgebaat met winkeltjes, andere zijn zeer authentiek. Via een vlakte met wijn- en olijfgaarden komt u in een van de mooiste dorpjes van Italië, Locorotondo. Het dankt zijn naam aan het ronde historisch centrum. Het wordt ook wel ‘la città del vino bianco’ genoemd, dankzij de witte wijn die men er produceert. De

U reist naar Taranto, van oorsprong Grieks. Een stad met twee gezichten: het oude stadsgedeelte op een eiland is met de nieuwe stad verbonden via een draaibrug. De kathedraal herbergt de relikwieën van de patroonheilige van de stad. Rijkelijk versierde muren met fresco’s en de crypte lonen de moeite. Het Archeologisch Museum is een van de meest noemenswaardige nationale musea van Italië omwille van de collectie voorwerpen uit de tijd van de Doriërs uit Sparta. Daarna gaat u naar Grottaglie voor een verkenning van het hotelCeramiche.pottenbakkerskwartier, QuartierehistorischedelleCheck-invoor3nachteninResortMulinoaVento****.

INBEGREPEN

LECCE - GALLIPOLI

• Nederlandstalige begeleiding vanaf 15 personen

bekeren tot de islam. Voor de terugkeer naar het hotel is een wijndegustatie voorzien. Afscheidsdiner met aperitief en wijn aan tafel inbegrepen.

DAG 6 O+L+D

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Vlucht naar Bari, transfer naar het hotel en diner. Overnachting in de omgeving van Bari.

DAG D BRUSSEL - BARI

Otranto, de meest oostelijke stad van Italië, viel achtereenvolgens onder het bewind van Grieken, Byzantijnen en Turken. Het resultaat is een mengelmoes van culturele en historische bezienswaardigheden.

• Afwisselende bestemming

• Unieke bedrijvigheid op de Bosphorus

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode ISTA 23VERTREK:MEI2023 5 dagen / 4 nachten 14

• Luxueuze high tea in het historisch hotel Pera Palace

• Verzorgd, centraal gelegen hotel

STERKE PUNTEN

Istanbul, een intrigerende stad waar oost en west elkaar ontmoeten. De Bosphorus verbindt de Zwarte Zee en de Zee van Marmara en splitst zo de stad in tweeën. De westelijke oever ligt in Europa, de oostelijke in Azië. Dat zorgt voor een boeiende mengeling van twee culturen, ook merkbaar in het dagelijks leven.

• Aandacht voor couleur locale

• Mix van de Europese en Aziatische cultuur

TURKIJE: ISTANBUL en kleuren

De schitterende Aya Sophia, het Topkapipaleis, de kleurrijke Grote Bazaar, de indrukwekkende Blauwe Moskee… passeren de revue maar u ontdekt ook minder toeristische plekjes én modern Istanbul. Een fascinerende trip naar een bruisende metropool.

• Toeristische toppers en verborgen plekjes

Istanbul werd in de 7de eeuw v.C. gesticht door Griekse kolonisten en kreeg de naam Byzantium. Doorheen de geschiedenis had de stad verschillende namen. De Romeinen doopten de stad om tot Nova Roma maar keizer Constantijn noemde het al vlug Constantinopel. In 1922 was het keizerrijk ten einde en wijzigde de naam in 1930 definitief in Istanbul.

De Bosphorus, de ader doorheen de stad, is een zeestraat en een van de belangrijkste redenen waarom Istanbul in de loop van de eeuwen uitgroeide tot een metropool. De stad was ooit een van de belangrijkste handelscentra en vormde letterlijk de brug tussen twee continenten. Wat opvalt? U merkt er een en al bedrijvigheid. Het is namelijk een van de drukste vaarroutes ter wereld.

Turkse geuren

Rechtstreekse vlucht naar Istanbul. Eerste kennismaking en rit door de wijk waar de eerste muren van de stad werden gebouwd. Na de lunch en check-in in het hotel, bezoekt u een traditioneel theehuis uit de 16de eeuw dat vroeger een madrasah (theologische school) was. Een ‘hidden gem’. Hier krijgt u de typische Turkse koffie of een Turkse thee in tulpenglazen aangeboden. Nadien verkenning van de Grand Bazaar uit de 15de eeuw, bekend omwille van een wirwar aan 4.000 winkels. Een van de meest pittoreske plaatsen in de stad.

• Nederlandssprekende gids ter

• Overnachtingen in Hotel Palazzo Donizetti**** of gelijkwaardig

• Vol pension

Bezoek aan het Dolmabahçe-paleis in barok- en rococostijl. Hier leefden de laatste zes sultans. Bezoek aan het museum voor moderne kunst ISTANBUL MODERN. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

• Bijstandsverzekering • Fooien • OverigeDranken uitgaven GOED OM WETEN • Tijdsverschil: +1u. PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 12 PERSONEN: € 1.595 SINGLETOESLAG: € 185

Istanbul

DAG 2 O+L+D

TURKIJE

De dag begint met een bezoek aan de Sultan Ahmet-moskee, beter bekend als de Blauwe Moskee. De moskee met 6 minaretten dankt zijn naam aan de blauwe tegeltjes aan de buitenkant. De opdracht voor de bouw werd gegeven door sultan Ahmed I vandaar de officiële naam. Het interieur is versierd met twintigduizend tegeltjes in blauw, groen en roodbruin. U begeeft zich naar de oude Hippodroom, een ontmoetingsplek waar gevechten en wagenrennen werden georganiseerd. Bewonder de obelisk van Theodorus die oorspronkelijk de tempel van Karnak in Egypte sierde. Het Aya Sophia Museum is het hoogtepunt van de dag. Het is in de 6de eeuw in opdracht van Keizer Justinianus als kerk gebouwd. Nadat het Osmaanse Rijk Istanbul veroverde, werd de Aya Sophia in 1453 een moskee. Er werden minaretten gezet en het kruis op de koepel werd vervangen door een halve maan. Onder de Turkse leider Atatürk werd de Aya Sophia in 1934 een museum. Vervolgens bezoek aan de ondergrondse Basilica Cisterne uit de 6de eeuw waar de James Bond-film ‘From Russia with love’ werd opgenomen. Dit ondergronds waterbekken telt 336 zuilen over 12 rijen verdeeld, is 140m lang en 70m breed. Na de lunch bezoek aan het Topkapipaleis, ooit de residentie van de sultans. Het geeft een idee van het leven in het paleis ten tijde van de Ottomaanse heerschappij. De sultans woonden hier samen met hun harem. Het gebouw bevat meer dan 300 kamers, 9 badhuizen, 2 moskeeën, een ziekenhuis, slaapzalen en een wasruimte.

De dag begint met een bezoek aan het oudste treinstation van de stad, ‘Orient-Express’. Nadien rijdt u naar het Aziatisch gedeelte, met een stop aan de Çamlica-heuvel. De top biedt een schitterend zicht op de Bosphorus en de Zee van Marmara. U gaat naar Kadiköy voor een wandeling naar een lokale markt. Hier voelt u een authentieke sfeer want er zijn maar weinig toeristen. Na de lunch keert u terug naar het Europees continent voor een bezoek aan een Armeense kerk. Het oudste hotel van Turkije, het Pera Palace Hotel, staat bekend voor zijn oudste lift van het bekende merk Schindler. In dit historisch hotel geniet u van een luxueuze high tea.

BRUSSEL - ISTANBUL

DAG 4 O+L+D ISTANBUL

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Annulatieverzekering

• Transfers en transport ter plaatse

• Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

Reisgelden NIET INBEGREPEN •

• Nederlandstalige begeleiding vanaf 12 deelnemers plaatse

Vandaag bezoekt u het GrieksOrthodoxe Patriarchaat, de hoofdzetel van de hele Grieks-Orthodoxe wereld. U bezoekt het Archeologisch Museum dat drie delen omvat: een museum met archeologische vondsten, het museum van het Oude MiddenOosten en het Tegelpaviljoen. Nadien maakt u een aangename tocht met een privéboot op de Bosphorus. Na de lunch staat een bezoek aan de Pierre Lotti-heuvel gepland. Van hieruit heeft u een prachtig zicht op de Bosphorus. Vervolgens bezoek aan de 18de eeuwse Egyptische Bazaar op de ‘Gouden Hoorn’. Geniet van de geuren en kleuren van de oosterse kruiden. De Gouden Hoorn midden in de stad scheidt het historisch centrum en de nieuwe stad.

DAG 5 O ISTANBUL - BRUSSEL

INBEGREPEN

ISTANBUL

ISTANBUL

Vluchten, inclusief taksen

DAG 1 L+D

DAG 3 O+L+D

Het mysterieuze en intrigerende groene Ierland vormt een oase van rust. Een paradijs voor de echte natuurliefhebber met mooie kusten, ruige kliffen en een diversiteit aan landschappen. Enkele opmerkelijke namen? De ruige Wild Atlantic Way, de geheimzinnige Connemara, het maanlandschap van de Burren, de indrukwekkende Cliffs of Moher en de befaamde Ring of

De rijke geschiedenis en de boeiende cultuur uiten zich in talrijke ruïnes, abdijen en kastelen. En natuurlijk mogen, gezien de tradities, ook een whisky en een biertje niet ontbreken.

• Onbeschrijfelijke natuurpracht met de Cliffs of Moher en de Ring of Kerry als absolute hoogtepunten

• Abdijen, kloosters en kastelen

• Verrassend origineel bezoek aan de brouwerij Smithwick’s

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode IERL 17VERTREK:JULI2023 8 dagen / 7 nachten IERLAND Een schatkist vol verbluffende natuurpracht

• Aandacht voor tradities met o.a. een bezoek aan de Kissane Sheep Farm

16 Oogverblindend, spectaculair, sensationeel, verbluffend, adembenemend… Superlatieven die passen voor het omschrijven van de Ierse natuur. Tijdens deze rondreis staat u meerdere malen versteld van de pracht van Moeder Aarde. Tel daarbij rustige dorpen en karaktervolle steden en u heeft de perfecte combinatie voor sublieme herinneringen.

• Bezoek aan de Tullamore Dew whiskydistilleerderij

DeKerry.rustige

• Cultuur met Clonmacnoise en diverse eigenzinnige en typerende steden

dorpen en levendige steden hebben elk hun stijl, van traditioneel tot eigenzinnig, historisch, cultureel of charmant maar steeds karaktervol. Gastvrijheid zit de Ieren bovendien in het bloed. Ze staan bekend om hun oprechte vriendelijkheid. Uit de pubs weergalmen hun traditionele gezangen. Wist u dat een derde van de bevolking jonger is dan 30 jaar? Jong of oud, ze zijn trots op hun oude cultuur en houden hun tradities levendig. Denk maar aan de viering van St Patrick’s Day op 17 maart, hun liederen en dansen.

STERKE PUNTEN

• Lokale Engelstalige gidsen tijdens de vermelde bezoeken

DUBLIN - BRUSSEL

• Fooien • Dranken

INBEGREPEN

GOED OM WETEN

• Tijdsverschil zomer: -1u.

Rit van Killarney naar Cork waar u het Blarney Castle bezichtigt, bekend omwille van de Blarney Stone. Wie liggend de steen kust, krijgt volgens de legende de ‘gave’ van welbespraaktheid of vleierij. Uiteraard kan u ook gewoon genieten van de weelderige pastorale uitzichten. Panoramische stadstoer door het traditionele Cork, gevolgd door vrije tijd. Lunch in het op en top gezellige Kinsale. Deze havenstad is uitgegroeid tot een van de populairste toeristische bestemmingen in het graafschap Cork. Beroemd om zijn overvloed aan bekroonde restaurants en een prachtig uitzicht op de haven. Overnachting in hotel Clayton Cork****.

Het rijke middeleeuwse erfgoed van Kilkenny is zichtbaar in de historische gebouwen maar de oorsprong van de stad dateert van voordien. Kilkenny Castle wordt omringd door een wirwar van straatjes en steegjes. In het oude Victoriaanse brouwgebouw aan Parliament Street bevindt zich de brouwerij van Smithwick. Deze verrassende multi-sensorische en interactieve ervaring dompelt u onder in de geschiedenis van Smithwick’s, het oudste biermerk van Ierland, het verbazingwekkende erfgoed van de familie en zijn plaats in Kilkenny, een stad doordrenkt van brouwtradities. U sluit de toer af met een pint Smithwick's in de lounge. Overnachting in Clayton Hotel Cardiff Lane Dublin****.

• Vol pension

DAG 1 L+D

• OverigeBijstandsverzekeringAnnulatieverzekeringuitgaven

• Bezoek aan de distilleerderij Tullamore Dew, de brouwerij van Smithwick’s en het Guinness Storehouse, telkens met BijdrageBTWproeverijVlaamse

Connemara NP KylemoreClonmacnoiseAbbey Dublin

Vlucht naar Dublin en transfer naar Galway. Onderweg bezoek aan de kloosterruïnes van Clonmacnoise in de buurt van Shannonbridge. De overblijfselen bestaan uit een kathedraal, een ronde toren, gedecoreerde stenen kruisen en 7 kerken. Daarna leert u alles over de Tullamore Dew whisky in de distilleerderij. Lunch, transfer naar het hotel en vrije tijd. Galway is kunstzinnig, creatief en energiek. Het ligt in het midden van de Wild Atlantic Way, de langste toeristische kustroute ter wereld. Diner en twee overnachtingen in hotel Clayton Galway****.

De iconische Cliffs of Moher bieden een magisch uitzicht dat jaarlijks de harten van een miljoen bezoekers verovert. Ze strekken zich 8km uit langs de Atlantische kust en bereiken 214m op hun hoogste punt. Vervolgens bezoek aan Limerick, het culturele centrum van deze regio aan de Shannon-rivier. Killarney met zijn levendig centrum is de poort naar het graafschap Kerry. Check-in voor twee overnachtingen in Cahernane House Hotel****.

Vandaag wacht het hoogtepunt van de reis: de fameuze ‘Ring of Kerry’. De sensationele route van 179km be gint en eindigt in Killarney, en maakt een toer rond het Iveragh-schierei land. De Ring of Kerry, ook geliefd bij de Ieren zelf, toont het pittoreske Ierland vol oogverblindende droom landschappen. Een adembenemende aaneenschakeling van mooie plekken, van kastelen en landhuizen tot wilde natuur, meren en uitkijkpunten. U be zoekt de Kissane Sheep Farm, een traditionele schapenboerderij met on geveer 1.000 bergschapen en honder den lammeren.

DAG 5 O+L+D

GALWAY - CONNEMARA - GALWAY

KILLARNEY - CORK - KINSALECORK

DAG 7 O+L+D

Een toer neemt u mee naar de adembenemende kusten ten noorden van de Ierse hoofdstad. U bezoekt het spectaculaire Malahide Castle. Deze plek was gedurende 800 jaar zowel een fort als privéwoning. U aanschouwt ook enkele geleende werken van de National Gallery. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

€ 700

IERLAND

Cliffs of MoherKillarneyBurrenRing of Kerry GalwayKinsaleCork

Dublin, BaileAthaCliath in het Iers, wordt doormidden gesneden door de rivier Liffey. De levendige en relaxte hoofdstad van Ierland voelt als een dorp waar iedereen vriendelijk is. Het Trinity College werd gesticht door Elisabeth I in 1592. Door Dame Street gaat u naar St. Patrick’s Cathedral. U sluit de dag af met een bezoek aan het Guinness Storehouse waar u ontdekt hoe dit bekende bier gebrouwen wordt. Een degustatie hoort er uiteraard bij. Overnachting in hotel Cardiff Lane Dublin****.

BRUSSEL - DUBLIN - GALWAY

€ 2.895

PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 12 PERSONEN:

DAG 3 O+L+D

• Vluchten, inclusief taksen Transfers en transport ter plaatse

KILLARNEY - RING OF KERRYKILLARNEY

DAG 8 O

IERLANDNOORDKONINKRIJKVERENIGD

• Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken Nederlandstalige begeleiding bij minimum 12 personen

DAG 6 O+L+D

SINGLETOESLAG:

• Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig

Vandaag staat een bezoek gepland aan de Lacs du Connemara, bekend van het liedje van de Franse zanger Michel Sardou. Een stuk landelijk Ierland op zijn mooist, doordrenkt van oude tradities. Stenen muurtjes, pony’s en mooie landschappen tonen waar Ierland voor staat. U verlaat Galway City langs de schilderachtige kustweg met een mooi uitzicht op Galway Bay en het kalkstenen paradijs de Burren. U houdt halt bij een verlaten boerendorp waar u tijd krijgt om te fotograferen. Bij MaamCross staat een replica van het huisje dat in de jaren ‘50 werd gebruikt door John Wayne en Maureen O'Hara, toen de film ‘The Quiet Man’ hier gefilmd werd. De groene Inagh Valley scheidt de twee bergen Maamturk en Twelve Bens. Na de lunch volgt een bezoek aan de Kylemore Abbey, een onovertroffen schoonheid met een verhaal van romantiek en tragiek.

GALWAY - CLIFFS OF MOHERLIMERICK - KILLARNEY

DAG 2 O+L+D

DAG 4 O+L+D

CORK - KILKENNY - DUBLIN

DUBLIN

Limerick Kilkenny

NIET INBEGREPEN

Solidariteit Reisgelden

• Proeven van de Weense levensstijl met Sachertorte in een koffiehuis

• Prachtige tuinen in Schönbrunn en Belvedere

In het spoor van Schiele, Klimt, Wagner en Moser

• Top culturele ervaring

18 Wenen laat zich makkelijk omschrijven als de stad van muziek, jugendstil, barok, musea, stadsparken, Sissi… Een historische stad met een enorme erfenis culturele rijkdom die tegelijk een gemoedelijke sfeer uitstraalt. Tijdens deze culturele reis laat u zich leiden door de meesterwerken die de schilders Klimt en Schiele, de architect Wagner en de kunstenaar Moser, protagonisten van het Weense modernisme, nalieten.

Rond 1900 kende Wenen een sterke bloei. Het was de tijd dat de kunstenaars en de architect nieuwe stijlen ontwikkelden. Het Belvedere en het Leopold Museum bezitten ‘s werelds grootste collectie van Klimt met o.a. ‘De Kus’ en Schiele met o.a. ‘Wally Neuzil’. Moser was de eerste grafisch designer in de stad en Otto Wagner ontegensprekelijk de meest opmerkelijke figuur van de Weense architectuur in die tijd. Hij bracht de geschiedenis en de jugendstil samen met de Stadtbahn als eerste markant werk.

Muziek vormt een onmisbaar ingrediënt in de Weense leefwereld: concerten, strijkkwartetten, opera’s… aangevuld met de Weense wals. Weinig componisten werden in Wenen geboren maar velen kwamen er wonen en werken: Haydn, Mozart, Mahler, Beethoven, Schubert, Brahms, Strauss en nog vele anderen.

OOSTENRIJK: WENEN

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode WENE VERTREK: 10 OKTOBER 2023 4 dagen / 3 nachten

Kortom, in Wenen vergaapt u zich aan mooie stadsparken, prachtige gebouwen, klassieke en hedendaagse musea. Dit alles verweven met de typische Weense gebruiken. Een smeltkroes van invloeden in de stad van vele grote namen.

STERKE PUNTEN

• Mooie kijk op de Weense architectuur

• Muzikale hoogtepunten in de Musikverein en het Kursalon

BRUSSEL - WENEN

DAG 1 L+D

namiddag bezoek aan de bij zondere Sint-Leopoldkerk (Kirche am Steinhof), een van de meesterwerken van Otto Wagner (1904-1907). Het is de

• BijdrageBTW

Muzikale avond in het Kursalon, gevolgd door diner. Het ensemble ‘Alt Wien’ brengt muziek van Strauss en Mozart, opgeluisterd door operettezangers en balletdanseressen.

DAG 2 O+L+D WENEN

• FooienDranken

DAG 3 O+L+D WENEN

Vertrek met de gids en autocar voor een themabezoek. U start met het Secessiongebouw, in 1898 ontworpen door de architect Joseph Maria Olbrich. Hier kwamen de kunstenaars van de Secession-stroming (de Oostenrijkse variant van de jugendstil) die volledig brak met het classicisme, bijeen. Het gebouw bevindt zich aan de rand van de Karlsplatz en het begin van de Naschmarkt. De koepel bestaat uit duizenden vergulde laurierbladeren en honderden laurierbessen. In de volksmond kreeg de koepel de bijnaam 'de vergulde kool'. Op de buitenkant van het gebouw is het motto van de Wiener Secessionbeweging ‘Der Zeit ihre Kunst/der Kunst ihre Freiheit’ aangebracht. Op de muren van een van de binnenruimtes schilderde Gustav Klimt in 1902 het DeBeethovenfries.schitterende

INBEGREPEN

• Overnachtingen in het 4* Hotel Rathauspark

OOSTENRIJK PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 20 PERSONEN: € 1.660 SINGLETOESLAG: € 270 Wenen

Carolus Borromeuskerk, het hoogtepunt van de Weense barok en werk van de beroemde architect Johann Fischer von Erlach, is voor veel bezoekers de mooiste kerk van Wenen. Een monumentaal gebouw met groene koepels, een klassieke hoofdingang met Korinthische zuilen en twee rijzige pilaren met reliëfs die het leven van de pestheilige Carolus Borromeus uitbeelden.

Om 13u. wordt u verwacht in de Musikverein, dé muziektempel van Wenen, voor een geleid interieurbezoek. Lunch in het centrum. Na de middag ontdekt u de Wiener Altstadt. U wandelt doorheen de exclusieve straten (Kohlmarkt en Graben). Uiteraard staat een bezoek aan de Stephansdom, het icoon van de stad, gepland. Het is de trots van elke Wener, een opvallend gotisch bouwwerk met monumentale zuidertoren. De Postsparkasse is een ander indrukwekkend gebouw van Otto Wagner. Als afsluiter geniet u van koffie en gebak in het befaamde Café Central Kaffeehaus. De Weners hebben een voorliefde voor koffiehuizen. Het zijn veel meer dan plaatsen waar u koffie drinkt en de Sachertorte proeft. Het zijn echte ontmoetingsplaatsen met veel vaste gasten en elk een eigen sfeer.

• Vluchten, inclusief taksen

De Oostenrijkse barok is een ware levenskunst met als hoogtepunt het Schloss Belvedere, twee gebouwen met tussenin feeërieke tuinen in terrasvorm. Dit voormalige paleis herbergt de Oostenrijkse Nationalgalerie. Onder andere ‘De Kus’ van Klimt is er te zien. U ontdekt

allereerste kerk in Europa in modernis mestijl. Voor de glasramen deed Wag ner een beroep op collega Moser.

Vertrek met de gids voor een bezoek aan het Leopold Museum, ontstaan in 2001 bij de ontwikkeling van het Weense museumkwartier. Hier voelt u de sfeer van 1900, toen Wenen een kweekvijver was van art nouveauartiesten. Het museum ontstond uit de privéverzameling van Rudolf en Elisabeth Leopold. Het bezit een 250-tal werken van Egon Schiele en omvat daarmee de grootste collectie van zijn oeuvre ter wereld. Met de in totaal 5.400 stukken krijgt u een uniek overzicht van het werk van de belangrijkste vertegenwoordiger van het Oostenrijkse expressionisme. Daarnaast beschikt het museum over een verzameling werken van Gustav Klimt, de andere kunstenaar die een voortrekkersrol vervulde in de Oostenrijkse moderne schilderkunst.

• Vol pension

NIET INBEGREPEN

• Transfers en transport ter plaatse in een autocar met airconditioning

Afreis per lijnvlucht. Na de lichte lunch in het historisch centrum volgt een eerste kennismaking met de stad en een bezoek aan het prachtige Schloss Schönbrunn met zijn statige zalen. Volgens de vertellingen werd hier een bron ‘Schöner Brunnen’ ontdekt, vandaar de naam. Vanuit het kasteel heeft u een magnifiek zicht op de immense tuin en op de Gloriette, de gaanderij op een heuvel.

Vlaamse Solidariteit Reisgelden

ook werken van Kokoschka en Schiele. Er is nog wat tijd voor een bezoek aan de ‘Coop Himmelb(l)au architektur’. De architecten Wolf D. Prix, Helmut Swiczinsky en Michael Holzer boekten internationaal succes met hun speciale bouwwerken: Gasometer, de Falkestrasse, de universitaire campus en tot slot het majestueuze hoofdstation. Terugvlucht naar Brussel.

• Bijstandsverzekering

• Alle toegangsgelden en bezoeken zoals vermeld in het programmaMuzikaleavond in het Kursalon

Diner en overnachting.

• Annulatieverzekering

• Nederlandstalige begeleiding vanaf 20 personen

• Nederlandssprekende gids ter plaatse

U gaat naar de Wienzeile, waar Otto Wagner, heel wat architecturale parels heeft nagelaten. Later houdt u halt bij het Hundertwasserhaus, een complex woningen in opvallende verschillende kleurvakken, gebouwd in 1985.

InLunch.de

DAG 4 O+L WENEN - BRUSSEL

Op de terugweg naar het hotel, bewondert u een uniek bouwwerk (1894-1899): de Leeuwenbrug, of de Schemerlbrug, genaamd naar de bouwheer Josef Schemerl Ritter von DinerLeytenbach.enovernachting.

Symfonie van muziek en cultuur

Tijdens deze reis gaat het Budapest Spring Festival door. Het is een van de grootste culturele evenementen die jaarlijks in Hongarije gehouden worden. U woont 2 concerten of opera’s bij.

• Centraal gelegen viersterrenhotel

BUDAPESTHONGARIJE:EN GÖDÖLLÖ

een romantische stad, gelegen aan de majestueuze Donau en omringd door glooiende heuvels. Twee steden in een want op de rechteroever ligt Buda met het historisch centrum en op de linkeroever ligt Pest, de moderne wijk. Paleizen, kerken, torens, oude vestingmuren en middeleeuwse straatjes vormen de charme van deze duizendjarige stad.

STERKE PUNTEN

• 2 concerten of opera’s

Tijdens deze reis valt u van de ene verrassing in de andere.

• Nederlandssprekende gids ter plaatse

• Uitstekende restaurants waaronder Grand Café New York

Ook keizerin Sissi komt aan bod dankzij een bezoek aan het Gödöllö-paleis Grassalkovich. Ze kwam hier graag ontsnappen aan haar leven in Wenen. Waan u even terug in de tijd in de statige vertrekken en voel de sfeer van de aristocratische levensstijl.

• Bezoek aan het Gödöllö-paleis Grassalkovich

20 Budapest schittert. Deze 4-daagse trip staat in het teken van muziek en cultuur. De reis schetst een grondig en mooi beeld van deze unieke hoofdstad aan de Donau. Een stadsbezoek dat alles omvat: kunst en cultuur, mooie gebouwen, fantastische restaurants, prachtig gedecoreerde badhuizen, aangevuld met unieke muzikale hoogtepunten en een paleis in Budapest,Gödöllö.

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode BUDA VERTREK: 14 APRIL 2023 4 dagen / 3 nachten

• Fooien

• Overnachtingen zoals voorzien in Palazzo Zichy

GOED OM WETEN

DAG 1 L+D

Vertrek met een privébus naar een stijlvol restaurant aan het Heldenplein. Aperitief en dranken zijn inbegrepen.

Diner vlakbij het hotel. Omstreeks 19.30u. vertrek naar een muzikale voorstelling.

Concert in het kader van het muziekfestival.

Aangeboden aperitief gevolgd door de Vertreklunch. naar het mementopark, een beeldenpark aan de rand van de stad met standbeelden uit de communistische tijd.

INBEGREPEN

Transfer en check-in in Palazzo Zichy****, een luxueus paleishotel in het centrum van Pest.

GÖDÖLLÖ - BUDAPEST - BRUSSEL

Vertrek per autocar naar Gödöllö (30km). Het Gödöllö-paleis Grassalkovich is het grootste paleis in barokstijl van Hongarije en na Versailles het tweede grootste in de wereld. Het kan bogen op een unieke geschiedenis en architectuur. Van 1867 tot 1916 verbleef Hongarijes bekendste keizerin Elisabeth (Sissi) vaak in het paleis. In 1996 onderging het kasteel een grondige renovatie en werd het in zijn originele glorie hersteld. Bezoek aan het kasteel, de privé-vertrekken van de vorsten, de Leopoldvleugel, de kapel en de troonzaal.

SINGLETOESLAG: € 250

BRUSSEL - BUDAPEST

Vlucht naar Budapest en onthaal door de Nederlandssprekende gids. U neemt de lunch in Pest, dranken zijn Nadieninbegrepen.volgt

een eerste kennismaking met de stad met een art nouveauwandeling. In het stadsdeel Lipotvaros bezichtigt u de voormalige Posterijen met een uitzonderlijke façade in art nouveaustijl.

Vertrek naar de overdekte markthal (G. Eiffel) waar u een enorme keuze aan Hongaarse specialiteiten vindt.

• Nederlandstalige begeleiding vanaf 15 personen Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

• 2 concerten of opera’s naargelang het programma

HONGARIJE BudapestGödöllö

Lunch, dranken inclusief, in Hotel Elisabeth in Gödöllö met aansluitend transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

NIET INBEGREPEN

U start met een bezoek aan het stadsdeel Buda. De panoramische wandeling op het vissersbastion, tevens Unesco-monument, biedt een fantastisch uitzicht op het stadsdeel Pest, de Kettingbrug, het parlementsgebouw en de Donau. Het geheel werd gebouwd in 1896 als onderdeel van de eeuwfeesten. De 7 torens zijn door gewelfgangen met elkaar verbonden.

BUDAPEST

• Vluchten, inclusief taksen Transfers en transport ter plaatse

• Vol pension en alle vermelde aperitieven en dranken aan tafelLokale

• Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

Nederlandstalige gids tijdens de vermelde bezoeken

DAG 4 O+L

• Munt: de munteenheid in Hongarije is de Forint

• Overige uitgaven

U dineert in een van de mooiste etablissementen van Budapest (en Europa!): het Grand Café New York. Asteria Expeditions biedt alle dranken aan tafel aan!

PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 15 PERSONEN: € 1.595

• BijstandsverzekeringAnnulatieverzekering

• Bij publicatie van de reis is het muzikale programma van het Budapest Spring Festival nog onder voorbehoud, alsook het aanvangsuur. Diners op dag 1 en 2 kunnen voor of na de voorstelling plaatshebben.

De Matthiaskerk vormt een van de belangrijkste bouwwerken uit het middeleeuwse Hongaarse koninkrijk. De naam komt van de Hongaarse koning Matthias Corvinus (14581490), die hier zijn beide huwelijken liet voltrekken. De kroningen van de laatste Hongaarse koningen vonden eveneens hier plaats. De oorspronkelijke kerk, in het midden van de 13de eeuw gebouwd, kreeg de huidige vorm tussen 1874 en 1896. De kerk is muziekhistorisch heel interessant. De ‘Hongaarse kroningsmis’ van Franz Liszt werd hier voor de allereerste keer opgevoerd naar aanleiding van de troonsbestijging van Franz Joseph I (1867).

DAG 2 O+L+D BUDAPEST

gaat u naar de grootste synagoge van Europa (19de eeuw) voor een bezoek aan het interieur.

Na het ontbijt wandelt u naar de Vrijheidsbrug. Per tram gaat u naar het Parlement. Hier bezoekt u uitgebreid het interieur. U gaat verder, via het kunstwerk ‘de Joodse schoenen’ naar een van de mooiste art nouveaugebouwen: het topluxehotel Four Seasons***** (voorheen het Gresham-verzekeringsgebouw). Hier wordt u verwacht voor een aperitief en Nadienlunch.

• BTW

DAG 3 O+L+D

Wildernislodge Avontuur (actief)

DIVERSE VERTREKDATA 5 dagen / 4 nachten

PRIJS P.P. OP BASIS VAN EEN TWEEPERSOONSKAMER: VANAF € 2.245

Ontdek ons aanbod Winters Lapland in de aparte brochure

• Ruim aanbod met rechtstreekse vluchten

DIVERSE VERTREKDATA 5 dagen / 4 nachten

Dit programma is de langere en meer actieve variant van het shortbreak-programma. De extra dagen zijn ideaal voor wie houdt van skiën, langlaufen, wandelen, tochten met fatbikes... Op facultatieve basis kan u deelnemen aan een uitstap naar Rovaniemi met o.a. Santa Claus Village en het Arktikum Museum.

PRIJS P.P. OP BASIS VAN EEN TWEEPERSOONSKAMER: VANAF € 2.290

Ontdekking van Lapland (Avonturenweek)

DIVERSE VERTREKDATA 8 dagen / 7 nachten

• ICEHOTEL, Snow Village, glazen iglo's, chalets, lodges, gezellige hotels, wildernishutten, Treehotel...

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode WLAW en WLWF

U verblijft in Levi, een van de gezelligste dorpjes van Fins Lapland, en neemt deel aan een programma met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Alle typische activiteiten komen aan bod. U proeft er van de heerlijke lokale keuken en u bezoekt het mooiste sneeuw- en ijshotel van Fins Lapland.

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode OLAW

Wildernislodge Avonturenweek (actief)

Tijdens dit goedgevulde programma neemt u o.a. deel aan een lange sneeuwscooter- en huskytocht en een actieve sneeuwschoenwandeling. Daarom is dit programma enkel geschikt voor kinderen vanaf 12j. Verblijf in een gezellige lodge met sauna en bubbelbad. Verblijf lodge incl. een selectie van dranken.

• Finland - Noorwegen - Zweden

Beleef de magie van het Hoge Noorden tijdens de wintermaanden en ontdek de laatste Europese wildernis

• Shortbreaks, weekendbreaks, complete avonturenweken en meerdaagse tochten per scooter of huskyslede

22

DIVERSE VERTREKDATA 8 dagen / 7 nachten

Unieke Lapland-ervaring in een gezellige lodge. De streek van Ruka behoort tot de mooiste van Fins Lapland. Op het programma staan o.a. sneeuwscootertochten, een lange huskysafari, een actieve sneeuwschoenwandeling, een rendiersledetocht en ijsvissen. Verblijf lodge incl. selectie van dranken.

PRIJS P.P. OP BASIS VAN EEN TWEEPERSOONSKAMER: VANAF € 2.570

PRIJS P.P. OP BASIS VAN EEN TWEEPERSOONSKAMER: VANAF € 1.695

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode OLSB

Ontdekking van Lapland (Shortbreak)

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode WLSB

• Unieke reisprogramma's in kleine Nederlandstalige groep

• Individuele programma's (in Engelstalige groep of op privé-basis mits supplement)

PRIJS P.P. OP BASIS VAN EEN TWEEPERSOONSKAMER: VANAF € 2.410

DIVERSE VERTREKDATA

PRIJS P.P. OP BASIS VAN EEN TWEEPERSOONSKAMER: VANAF € 3.545

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode CUOL

Op zoek naar het noorderlicht

DIVERSE VERTREKDATA dagen / 4 nachten

8 dagen / 7 nachten

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode LASB

8 dagen / 7 nachten

VERTREKDATA 8 dagen / 7 nachten

DIVERSE VERTREKDATA

PRIJS P.P. OP BASIS VAN EEN TWEEPERSOONSKAMER: VANAF € 1.830

Gedurende deze 8-daagse rondreis beleeft u alle hoogtepunten van Fins Lapland; alle typische excursies in een voordeelpakket, bezoek aan een sneeuw- en ijshotel, diner in een ijsrestaurant en een Lapse hut, Santa Claus Village, Arktikum Museum, Ranua Wildlife Park...

5 dagen / 4 nachten

PRIJS P.P. OP BASIS VAN EEN TWEEPERSOONSKAMER: VANAF € 2.370

PRIJS P.P. OP BASIS VAN EEN TWEEPERSOONSKAMER: VANAF € 3.495

Tijdens een goedgevulde 5-daagse beleeft u het beste wat Fins Lapland te bieden heeft. Uw logies is gelegen bovenop een kleine skiheuvel waar u kan genieten van prachtige uitzichten op de omgeving. Alle typische activiteiten zijn inbegrepen. U bezoekt het Ranua Wildlife Park, het Arktikum Museum en Santa Claus Village.

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode ULSB

Culinaire ontdekking van Lapland

PRIJS P.P. OP BASIS VAN EEN TWEEPERSOONSKAMER: VANAF € 3.195

Uniek combinatieprogramma waarbij het noorderlicht gecombineerd wordt met een aantal niet te missen Lapland-activiteiten. U ontdekt op een week tijd alle hoogtepunten van Zweeds en Noors Lapland. Het absolute hoogtepunt is een verblijf in de hoogstgelegen berghut van Zweden.

Bergen, eilanden en noorderlicht

DIVERSE VERTREKDATA

Een uniek verblijf in een gezellige wildernislodge gecombineerd met alle typische activiteiten (sneeuwschoenwandelen, ijsvissen, husky- en sneeuwscootertochten...) en als hoogtepunt een diner en overnachting in Snow Village. Verblijf lodge incl. selectie van dranken.

5

8 dagen / 7 nachten

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode FILA

Uw programma start met een unieke walvissafari op de Vesterålen, vervolgens naar de idyllische Lofoten eilandengroep. U logeert er in rorbus, maakt een zeearendsafari, bezoekt een noorderlichtcentrum en maakt er een volledige eilandrondrit. Als afsluiter staat een uitgebreide verkenning van Tromsø op het programma.

Wenst u al het typische en leuke van Lapland te beleven en tegelijk de meest uiteenlopende mogelijkheden van de lokale keuken te proeven? Dan is dit programma beslist iets voor u. Er gaat bijzondere aandacht naar het culinaire aspect. Deze reis is uitermate geschikt voor wie houdt van diverse eetervaringen, de nieuwe (lokale) keuken wil proeven en graag nieuwe kookideeën opdoet.

Lapland Shortbreak

DIVERSE

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode NOLA

DIVERSE VERTREKDATA

Hoogtepunten van Noors Lapland

Ultiem Lapland Shortbreak

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode BENO

Tijdens deze unieke ontdekkingsreis langs de prachtige kust van Noord-Noorwegen, waar natuur en cultuur centraal staan, is de kans statistisch het grootst om dit wonderbaarlijke natuurfenomeen waar te nemen. U ontdekt o.a. de idyllische Lofoten, Tromsø, de Noordkaap en gaat king crabs vangen en proeven in Kirkenes.

PRIJS P.P. OP BASIS VAN EEN TWEEPERSOONSKAMER: VANAF € 3.745

Hoogtepunten van Fins Lapland

DIVERSE VERTREKDATA 8 dagen / 7 nachten

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode NOOR

Ontdek Zomers Lapland, Noorwegen en IJsland met onze mooie zomerprogramma's

in kleine Nederlandstalige groep •

en fietsvakanties

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode ZLFJ

Tijdens deze complete rondreis beleeft u alle hoogtepunten van IJsland. Eerst ontdekt u de volledige zuidkust met o.a. de Seljalandsfosswaterval, Thorsmork met een wandeling in de Stakkholtsgja-kloof, een blik op de welgekende vulkaan Eyjafjallajokull, de waterval van Skógafoss, de zwarte lavastranden van Reynisfjara, het nationaal park Skaftafell en het gletsjermeer van Jökulsárlón. Natuurlijk mag de wondermooie ‘Golden Circle’ niet ontbreken met o.a. de watervallen van Gullfoss, Geysir, een bezoek aan een thermaal bad en natuurlijk ook het historisch natuurpark Thingvellir. Vervolgens bezoekt u de westkust, een stukje adembenemende natuur met sprankelende fjorden, dramatische vulkanische pieken en steile kliffen. De rondreis eindigt in het hippe Reykjavik waar u kan genieten van wat vrije tijd en facultatief aan een walvissafari, een tocht met IJslandse paarden of een tocht met een quad kan deelnemen.

Voor alle mogelijkheden, surf naar www.asteriaexpeditions.be

Zomers Lapland, Noorwegen en IJsland

• Complete

en fotografiereizen

• Ruime keuze complete rondreizen en themareizen Individuele programma's

avonturenweken • Ruime vluchtkeuze DIVERSE VERTREKDATA 8 dagen / 7 nachten

• Wandel-

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode ICE1

DIVERSE VERTREKDATA 9 dagen / 8 nachten

Op weg naar het dorpje Geiranger volgt u een aantal van de vele prachtige ‘Scenic Routes’ die Noorwegen telt en maakt u een boottocht in de gelijknamige en mooiste fjord van Noorwegen. De ontspannende fjordcruise brengt u naar de art nouveau-stad Ålesund. Van hieruit trekt u vervolgens via de indrukwekkende ‘Scenic Route Atlantershavsvegen’ naar Kristiansund. Tot slot staat nog een uitgebreide verkenning van Trondheim en Oslo op het programma.

Fly & drives

• Natuur-

Fjord Noorwegen met Oslo

IJsland: land van geisers en vulkanen

24

Ontdek het beste wat Zuid-Noorwegen te bieden heeft tijdens deze unieke 9-daagse cultuur- en natuurreis. Vanuit Bergen, een prachtige Hanzestad, zal u de machtige fjorden en landschappen ontdekken die ‘Fjord Noorwegen’ typeren met als hoogtepunt een treinrit naar Flåm en een cruise in een van de vele indrukwekkende fjorden (Unesco).

uit

Typische logies met een bijzondere ligging staan garant voor een mooi verblijf. Laat u bovendien verbazen door de heerlijke lokale keuken. In de periode van half mei tot half juli beleeft u in deze streek het fenomeen van de middernachtzon. In de maand augustus kan u genieten van spectaculaire zonsopgangen en -ondergangen

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode ZLEI

Om aan deze reis deel te nemen, hoeft u geen natuurkenner of ervaren fotograaf te zijn. Een passie voor de natuur en een portie geduld zijn wel onontbeerlijk om met een onvergetelijke natuurervaring terug te reizen. Een selectie van de betere foto’s van de reisbegeleider worden u op het einde van de reis bezorgd.

Natuur en fotografiereis: beren, wolven en veelvraten

DIVERSE VERTREKDATA 12 dagen / 11 nachten

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode ZLBE

Uw reis start vanaf de noordpoolcirkel met een bezoek aan het kerkdorp Gammelstad (Unesco) en aan Rovaniemi, de stad van de kerstman en het Arktikum Museum. Een bezoek aan dit museum vormt de beste basis om het noorden van Scandinavië beter te begrijpen en te ontdekken. Hierna wordt u meegenomen op een reis doorheen de Sámi-cultuur tot op het meest noordelijke punt van Europa, de OpNoordkaap.hetprogramma staan o.a. een bezoek aan een Wildlife Park, een wandeling met husky’s, een bezoek aan een rendierboerderij, Karasjok (de hoofdstad van de Sámi), de Noordkaap, Alta met zijn prehistorische rotstekeningen, de levendige stad Tromsø, een walvissafari in de Vesterålen, de idyllische Lofoten met verblijf in de typische vissershuisjes, een eilandrondrit, zeearend-safari en nog veel, veel meer.

Tijdens deze 7-daagse natuurreis heeft u de mogelijkheid om beren, wolven en veelvraten in hun natuurlijke leefomgeving te observeren en te fotograferen. Maar, natuurlijk zal u ook heel wat andere dier- en vogelsoorten kunnen waarnemen.

Pracht van de Noorse eilanden

DIVERSE VERTREKDATA 9 dagen/8 nachten

Op ontdekking in het land van de Sámi

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode ZLSA

DIVERSE VERTREKDATA 7 dagen / 6 nachten

De sublieme schoonheid van de eilandengroepen Lofoten, Vesterålen en Senja wordt in vele reisgidsen lyrisch beschreven. Deze complete rondreis in kleine groep laat u alle hoogtepunten van deze streek ontdekken. Op het programma staan o.a. diverse panoramische ritten per bus (zoals 3 Norway Scenic Routes), een zeearend-safari, een walvissafari, verschillende bezoeken, een aantal natuurwandelingen en als afsluiter een uitgebreide verkenning van de levendige stad Tromsø.

• Indrukwekkend natuurschoon met prachtige zichten

26 KIRGISTAN Als het ware verscholen in de Kaukasus, ligt de verborgen parel Armenië. Een prachtig land, bezaaid met Unesco-werelderfgoed. Het staat garant voor eeuwenoude kerkjes en kloosters in een adembenemend natuurlandschap, verrassende antieke steden en pure gastvrijheid. Onbekend is onbemind? Niet meer na deze rondreis.

VERTREK: 18 APRIL

Unesco-werelderfgoed

• In de schaduw van de Araratberg ligt Yerevan, een der oudste steden ter wereld

• Een veelheid aan Unesco-werelderfgoed met uniek gelegen kloosters en kathedralen

• Verblijf in een luxehotel in het centrum van Yerevan

het verleden van dominantie en de omringende moslimlanden, behield Armenië zijn tradities en nationale fierheid. Dankzij hun christendom waren ze steeds aan het Westen gehecht.

ARMENIË in een overweldigend natuurkader

STERKE PUNTEN

Ontdek dit programma op programmacode ARME 2023 / 10 nachten

www.asteriaexpeditions.be Gebruik

11 dagen

Het Armeense Rijk was in de 1ste eeuw v.C. een van de machtigste in Azië. Vanaf de 4de eeuw werd Armenië bezet door verschillende volkeren zoals Byzantijnen, Arabieren, Turken, Mongolen en Perzen. In 301 nam het land als eerste ter wereld het christendom aan als Niettegenstaandestaatsreligie.

• Op zoek naar de diepste wortels van het christendom

De landschappen met eeuwige sneeuw op de ruwe bergtoppen van de machtige Kaukasus en de vulkaan Ararat zijn adembenemend. Een gebied vol contrasten. Als oudste christelijke staat ter wereld herbergt Armenië heel wat kloosters en historische gebouwen.

Na de lunch rijdt u naar het Sevanmeer, het hoogst gelegen zoetwatermeer ter wereld (1.950m). Bezoek aan het Sevanavankklooster. Rit naar Dilijan en overnachting in hotel Paradise Dilijan.

• Koffie of thee na elke maaltijd Franssprekende lokale gids

O+L+D

U begint met het Matenadaran Museum dat een heel rijke collectie van 12.000 Armeense manuscripten en incunabe len over thema’s zoals geografie, ge neeskunde, wetteksten, wiskunde en filosofie biedt.

DAG 2

YEREVAN

FORMALITEITEN

GYUMRI - SANAHIN - HAGHPATAKHTALA - YEREVAN

YEREVAN

DAG 1 D

• Overnachtingen zoals vermeld of gelijkwaardig

• Nederlandstalige begeleiding vanaf 15 personen

DAG 6 O+L+D ECHMIADZIN - ZVARTNOTS - YE REVAN

• Bijstandsverzekering

Verder naar Zvartnots waar u de ruïnes van de St. Gregoriuskerk bezoekt, een van de meest originele meesterwerken van de Armeense architectuur. U ziet er prachtige kapitelen.

DAG 7 O+L+D

HaghpatHaghartsinGoshavankGyumri Kasakh PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 15 PERSONEN: € 2.695 SINGLETOESLAG: € 395

Sisian met zijn Zorats-ste nen (het Stonehenge van Armenië). Diner en overnachting in Goris.

DAG 5 O+L+D

O+L+D

De autocar brengt u naar het Tate vklooster dat de Vorotancanyon domi neert. Het klooster omvat 3 kerken, een bibliotheek en een refectorium (Unes co). Dit klooster bereikt u via de langste kabelbaan ter wereld (5.752m) in 12 mi nuten. Geniet van een uniek zicht op de canyon. Daarna volgt een bezoek aan de caravanserail Selim.

• Alle excursies, toegangsgelden voor alle sites en vervoer per autocar met airco

DAG 10 O+L+D

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Na een laat ontbijt, vertrek voor een stadsbezoek per bus. Yerevan was ooit een belangrijk knooppunt op de han dels-en karavaanroutes. In het begin van de 20ste eeuw werd de stad he raangelegd bovenop de oude stad. U start met een bezoek aan het Erebouni Museum. Na de lunch wandeling naar het Republiekplein, de opera, en het complex Cascade. Boven heeft u een panoramisch zicht op de Araratberg. De dag eindigt bij het beeld Moeder Armenië. Elke avond in Yerevan kan u vlakbij het hotel, een gratis klank- en lichtspel bijwonen aan de ‘Zingende Fonteinen’.

NIET INBEGREPEN

Lunch en terugrit naar Yerevan. Bezoek aan een stokerij van de Armeense Bran dy Ararat. Wandeling op de Vernissage, de ontmoetingsplaats van schilders en kunstenaars en tevens brocantemarkt. Diner en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

• FooienDrankenvoor de gids en chauffeur voor de volledige reis

Delavash.rit

• Annulatieverzekering

Deze morgen staat een van de heiligste plaatsen van Armenië gepland. Echmi adzin, de voormalige hoofdstad, en het Vaticaan van de Armeens-apostolische kerk. U kan de eucharistieviering bijwo nen (geen zitplaatsen). De kathedraal St. Gregorius werd gebouwd in de 4de eeuw maar heeft verschillende verande ringen ondergaan en is nu in restauratie.

Korte rit doorheen de Araratvlakte naar het klooster Khor Virap, een oud pel grimsoord dat omringd wordt door ver sterkte muren. De ligging te midden de natuurpracht is spectaculair. Het kloos ter werd op een van de heuvels van

• Vluchten, inclusief taksen

• 2 typische lunches bij de lokale bevolking

Vertrek naar Yerevan en transfer naar het GRAND hotel***** voor 3 overnachtingen.

de oude hoofdstad Artachat gebouwd. Vanuit Khor Virap heeft u een prachtig uitzicht op de Araratberg.

Na de lunch, bezoek aan het klooster van Noravank dat beschermd wordt door een omwalling en twee kerken. De voornaamste kerk is gewijd aan Johannes de Doper. De Heilige Grego riuskerk is bereikbaar via een eigenaar dige Verdertrap.naar

Vertrek naar de vallei van Kasakh, waar u het klooster van Hovhannavank be zoekt. Een unieke kloosterkerk met

Nadien volgt een bezoek aan Akhtala, met klooster uit de 13de eeuw met unie ke fresco’s. Terugkeer naar Yerevan voor 3 nachten.

Bezoek aan Dilijan met een gezellige oude stadskern. Korte stop aan het klooster van Goshavank en het kloos tercomplex Haghartsin, dat verscholen ligt in de bossen.

BRUSSEL - YEREVAN

• Internationale reispas nog 6 maanden na terugkeer geldig

gaat naar de Garnitempel, de zonnetempel op de Romeinse site boven de Azatvallei in een indruk wekkend landschap. Dichtbij ziet u de ruïnes van een 7de-eeuwse kerk, een koninklijk paleis uit de 12de eeuw en de koninklijke baden uit de 3de eeuw met vloertegels en veelkleurige mozaïeken.

KASAKH - GYUMRI

Bezoek aan de kathedraal St. Gregori us, gebouwd in de 5de eeuw ter gele genheid van de officiële installatie van het christendom. Kort bezoek aan de Blauwe Moskee, de enige moskee van Yerevan. Na de lunch, bezoek aan het Historisch Museum.

YEREVAN - BRUSSEL Aankomst in Brussel.

YEREVAN - GEGHARD - GARNIYEREVAN

naar Gyumri, de tweede grote stad van Armenië. U verkent het oude stadsgedeelte met o.a. het stand beeld van Charles Aznavour. Na de lunch bezoek aan het Nationaal Histo risch Museum Dzitoghtsyan. Logies in Gyumri.

DAG 8

KHOR VIRAP - NORAVANK - ZORATS KARER - GORIS

DAG 4 O+L+D

• Speciaal a capellakoorgezang in Geghard

ARMENIË SanahinYerevanAkhtalaDilijanSevanGeghardGarni Zorats Karer Noravank TatevGoris Khor Virap Zvartnots / Echmiatsin

DILIJAN - GOSHAVANK - HAG HARTSIN - YEREVAN

• 1 fles water per dag in de autocar Vermelde maaltijden met plat of bruiswater inbegrepen

Bezoek aan het klooster van Geghard (Unesco). Het kloostercomplex bestaat uit constructies in de berg gebouwd. Langs een scheidingswand bereikt u twee rotskerken en een mausoleum. U treft er tal van interessante Khachkars (votiefstenen en -zuilen of grafstenen). U geniet van een concert in de kerk, gebracht door topsolisten van de opera van Yerevan. De akoestiek is top. Lunch bij een Armeense familie. U ontdekt de bakwijze van het Armeens brood

Uzadeldak.rijdtverder

INBEGREPEN

U gaat naar het Sanahinklooster (Unes co). Het kloostercomplex omvat ver schillende gebouwen zoals kleine kerk jes, de kapel van de Heilige Maagd, begraafplaatsen, het academiege bouw, de bibliotheek en het refectori

DAG 11 O+L+D

um. Lunch in Haghpat.

Na de lunch in Cau, terugkeer naar Yerevan. U wandelt naar het genoci de–memorial op de Tsitsernaka-berd heuvel.

DAG 9 O+L+D

GORIS - TATEV - DILIJAN

DAG 3 O+L+D

Architecten, geleerden en mystici zorgden voor een ongekende culturele bloei in de sprookjesachtige steden Samarkand en Buchara. De roemruchte Timoer Lenk bouwde het luisterrijke Samarkand. De zijderoute volgend, langs het woestijnlandschap en de Amoedarjarivier komt u in Buchara, een romantische stad waar de tijd stil bleef staan. Het oude centrum, met de talloze bazaars, caravanserails, moskeeën en badhuizen verwent elk ‘bereisd’ oog. De Oezbeekse hoofdstad Tasjkent maakt indruk met zijn groene boulevards en parken, musea, het Alisher Navoi Theater en Opera en de uiterst decoratieve metro.

VERTREK: 01 APRIL 2023 23 SEPTEMBER 2023 12 dagen / 10 nachten

STERKE PUNTEN

28 Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode OEZB

Tijdens deze reis ontdekt u het meest fascinerende knooppunt van de legendarische zijderoute. Oezbekistan was het kloppend hart van Centraal-Azië, veroverd door Alexander de Grote, Genghis Khan en de Arabieren. Heel wat extra’s vervolledigen deze reis. U proeft van de lokale leefgewoontes met diverse diners in lokale tchaikana's (typische huizen) en een rit in de woestijn met logies in een yourt. En u maakt kennis met het nomadenleven.

Oezbekistan ziet er vanuit de lucht uit als een groot tapijt. De ondergrond van geelkleurige zandduinen is versierd met rivieren en kanalen. Groene oasen en witte katoenvelden worden omzoomd door een uitgestrekt bergpatroon. De kleurrijke turquoise gebouwen sieren het geheel. Het land dankt zijn uitzonderlijk rijk verleden aan zijn unieke ligging. Mede hierdoor was het een internationale draaischijf van de handel langsheen de karavaanroutes tussen China en Europa. Dit is het meest indrukwekkende stuk van de zijderoute en was van uitzonderlijk belang op vlak van handel, cultuur en wetenschap.

OEZBEKISTAN Het kruispunt van de zijderoute

Aandacht voor de hoogtepunten én minder bekende pareltjes Opera- of balletvoorstelling in het prestigieuze Alisher Navoi Theater en OperaOvernachting in een authentieke yourt in de Interactiewoestijnmet de lokale bevolking Het mekka van de Centraal-Aziatische Islam: UitgebreideBucharaverkenning van het architecturale wonder Samarkand

DAG BRUSSEL1 - TASJKENT

van Bibi-Khanum, lunch en bezoek aan de Shakh-i-Zinda Necropolis. Degustatie van Oezbeekse wijnen bij een plaatselijke wijnboer. Diner bij een Oezbeeks gezin, waar u de typische Manty proeft.

DAG 10 O+L+D SAMARKAND

BUCHARA

• De vermelde muzikale optredens

KHIVA - BUCHARA

DAG 9 O+L+D SAMARKAND

• BTW

Binnenlandse vlucht naar Khiva waar u de oude stad bezoekt. Het oudste monument is het mausoleum van Seyid Allauddin (14de eeuw) maar het grootste deel van de stad dateert uit de 18de en 19de eeuw. U ontdekt Itchan Kala, een schatkamer van oriëntaalse architectuur en het complex van Khan Moukhammad Amin. De Kukhna Ark-citadel omvat de zomermoskee, het munthof en de troonkamer. Bezichtiging van de Madrassah Muhammad Rakhim-Khan II en het mausoleum van Sayid Alaouddine. Na de lunch bezoek aan het Khodja Complex met de hoogste minaret van Khiva. U aanschouwt de overblijfselen van de oude begraafplaats. Rit naar het mausoleum Pakhlavan Mahmud. Bezoek aan de moskee Djouma met 212 uit hout gesneden pilaren. Via de hoofdstraat komt u bij de Masjid-moskee. In het Tach Khaoulipaleis komt u meer te weten over de levenswijze van de moslims in de 17de eeuw en ziet u het werk van de keramist Khorezm Abdulla Djin. Diner en overnachting in Asia hotel.

vervaardigd worden. Na de exploratie van de moskee Magoki Attari neemt u een kijkje in de overdekte markt. Hier krijgt u de mogelijkheid om ateliers te bezoeken. Bezichtiging van de madrassahs van Ulugbeg en Abdul Aziz Khan. Na de lunch gaat u naar het architecturale wonder van Po-i-Kalyan met de moskee Masdjidi Kalian, de madrassah Miri Arab en de minaret.

• Overige uitgaven

• BijstandsverzekeringAnnulatieverzekering

• Reisdocumenten: internationale reispas nog 6 maanden na terugkeer geldig

Per bus naar Buchara. U neemt uw intrek in het hotel Minorai Kalon voor 3 nachten, gevolgd door een wandeling en het diner.

TASJKENT

Verdere stadsontdekking. U komt langs de residentie van de emir die hier t.e.m. 1920 verbleef, het BoloKhaouz Complex en het mausoleum van Tchachma Ayyub. Vrije tijd op de markt van Buchara waar u diverse streekspecialiteiten kan ontdekken. Lokale lunch en bezoek aan het huis van de voormalige koopman Khodjaev, waar u het interieur van de Oezbeekse huizen kan zien. Folkloreavond waar u kennismaakt met de typische kledij uit verschillende regio’s. Diner in een traditioneel restaurant.

GOED OM WETEN

Vertrek richting Samarkand, een grandioze stad op de zijderoute. Onderweg halte in een typisch dorp waar u de lunch neemt. Diner met aperitief tijdens een Oezbeeks orchestraal optreden. Verblijf in Registan Plaza voor 3 nachten.

DAG 11 O+L+D SAMARKAND - TASJKENT

DAG 6 O+L+D BUCHARA

• Vluchten, inclusief taksen Binnenlandse vluchten en busrit zoals aangegeven in de reisroute

• Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

• Dranken

NIET INBEGREPEN

FORMALITEITEN

INBEGREPEN

DAG 8 O+L+D AYDARKULMEER - SAMARKAND

Buchara is een architecturale parel, gekenmerkt door grote koepels met azuurblauw en turquoise mozaïek. Het Liabi-Khauz Complex herbergt verschillende madrassahs. U bezoekt een atelier waar marionetten

Bezoek aan Khast Imam met de BarakKhan Madrassah (school), de moskee Tellia Sheikh en het mausoleum Kaffal Shashi, de Kukeldash Madrassah en de Chorsu-bazaar met opmerkelijke koepel. Na de lunch stadstoer met het Timoer Lenk-plein, het Alisher Navoi Theater en Opera, het museum voor toegepaste kunst en de metro. Diner en overnachting in Lotte City Hotel Tasjkent Palace.

• Fooien

• Nederlandstalige begeleiding bij minimum 12 deelnemers

O+L+D

TURKMENISTANOEZBEKISTANKAZACHSTAN

TASJKENT - KHIVA

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Khiva SamarkandTasjkentBuchara Nourata

U begint de dag met een bezoek aan het mausoleum van Gur Emir en het graf van de Timoerdynastie, met zijn turqoise geribbelde koepel. U heeft hier een zicht op de archeologische site Afrosiab. Nadien bezoek aan de St. Alexey-kathedraal. Vrije namiddag na de lunch. Diner in een restaurant in de stad. Muzikaal optreden in het theater El Merosi.

Aydarkul-meer

Rit via de koninklijke weg naar Nourata. Stop in Gijduvan waar u de werkplaats van een keramist bezoekt en halte in Karmana, waar u de overblijfselen van de oude caravanserail Rabat-iMalik en het waterreservoir Sardoba bewondert. Lunch bij een Oezbeekse familie, gevolgd door een bezoek aan de ruïnes van het oude fort en de twee moskeeën Tchilstun en Juma Katta Gumbaz. U rijdt naar het yourtkamp nabij de oever van het Aydarkulmeer. Diner met vodka in het kamprestaurant. Het yourtkamp telt 10 vilttenten die elk plaats bieden aan 4 tot 5 personen. Er zijn 4 douches, 4 toiletten en een restaurant. Bedlinnen is aanwezig.

U begint de wandeling aan het Registanplein. Bezoek aan de moskee

DAG 4 O+L+D

Transferatelier.

DAG TASJKENT12 - BRUSSEL

DAG 3 O+L+D

• Camera- en fotorechten in musea en sites

naar het station waar u de hogesnelheidstrein naar Tasjkent neemt. Diner met vodka, transfer en overnachting.

TADZJIKISTAN

• Vol pension

O+L+D

• Lokale Franstalige of Engelstalige gids

Indirecte vlucht naar de hoofdstad Tasjkent. Aankomst in de loop van de nacht.

DAG 2

U start met een bezoek aan de opgravingssite van Afrosiab en het museum van de stadsstichting. Tevens gaat u het mausoleum van de profeet Daniël binnen. Lunch en bezoek aan het observatorium van Ulugbeg. U sluit af met een bezoek aan een artisanaal

• 10 overnachtingen in de vermelde 4*hotels of gelijkwaardig en 1 nacht in een yourt

DAG 5

In de vroege ochtend transfer naar de luchthaven en vlucht via Istanbul.

DAG 7 O+L+D BUCHARA - NOURATAAYDARKULMEER

• Transfers en transport ter plaatse

PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 12 PERSONEN: € 3.350 SINGLETOESLAG: € 495

U eindigt met een bezoek aan de 4 minaretten van Tchor Minor. Diner in een lokaal restaurant.

• Tijdsverschil: in de zomer +3u., in de winter +4u.

30 Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode JORD

STERKE

Als toemaatje logeert u een nacht midden in de woestijn. Een ding beloven we u: dit wordt een onvergetelijke ervaring.

Jordanië is doordrenkt van geschiedenis. De strategische ligging zorgde voor een belangrijke handelsrol. Kamelenkaravanen trokken door de droge vlaktes van de woestijn naar Mesopotamië, Anatolië en Egypte. Handelaars vervoerden via de legendarische King’s Highway (Koningsweg) hun wierook, sieraden en kleurrijke tapijten die ze verhandelden in ruil voor specerijen. Ondertussen trokken Romeinse legionairs, islamitische legers en ijverige kruisvaarders door het land en lieten indrukwekkende monumenten na. Het is dan ook geen verrassing dat de gastvrije traditie tot op vandaag overleeft.

Laat u meevoeren van stad naar stad en ontdek een prachtig land met een culturele rijkdom, een gastvrije bevolking, prachtige landschappen en een van de mooiste woestijnen ter wereld.

• Drijven in het heilzame water van de Dode Zee

We nemen u mee naar de hoogtepunten maar u krijgt ook minder bekende pareltjes te zien.

• Uniek zicht op de woestijnkastelen

• Grondige verkenning van Petra, Little Petra en het archeologische Jerash

VERTREK: 03 FEBRUARI 2023 05 APRIL 2023 07 NOVEMBER 2023 8 dagen / 7 nachten

• Lokale Nederlandssprekende gids ter plaatse

De huidige islamitische cultuur vermengt zich met culturele schatten van oude beschavingen in het Romeinse Jerash en het betoverende kroonjuweel Petra, de ingesloten stad. In het zuiden houdt de woestijn op en begint de Rode Zee. Tijdens een rit door de Wadi Rum-woestijn zal u begrijpen waarom Lawrence of Arabia, de legendarische Engelse militair uit WO I, zo aangetrokken was tot dit land van zandsteen en rode duinen.

• Rit over de spectaculaire Koningsweg

JORDANIË De schatkamer van de geschiedenis

PUNTEN

• Unieke woestijnervaring met jeeptocht en overnachting

O+L+D

Rit naar de woestijn Wadi Rum. Ge durende een spectaculaire jeeptocht krijgt u een indruk van de pracht van de woestijn. Overnachting in Wadi Rum in het bijzondere Sun City Camp*****.

Vertrek uit Amman naar het schitteren de Jerash (het Romeinse Gerasa), de best bewaarde Romeinse stad buiten Italië. Oorspronkelijk gesticht door Alex ander de Grote, werd de stad verder uit gebouwd door de Nabateeërs. Onder Pompeius werd Gerasa een Romeinse provinciestad. Heel wat elementen zo als de triomfboog, het theater, de hip podroom en de tempel van Zeus en Arthemis zijn intact opgegraven. Jerash wordt terecht ook wel het Pompei van het Midden-Oosten genoemd. In Ajloun ziet u een versterkt kasteel, door de Arabieren opgetrokken ter verdediging tegen de kruisvaarders.

De rit gaat naar het zuiden via de spec taculaire Koningsweg naar Madaba, waar u een bezoek brengt aan de kerk van Sint-George met de beroemde mozaïekkaart van Palestina. De kaart dateert uit de 6de eeuw v.C. en is daar mee de oudste van de Bijbelse wereld en het Heilige Land. Aankomst in Petra en overnachting in hotel Mövenpick Petra*****.

• Rondreis met een ruime en comfortabele autocar met airco

ISRAËLLIBANONJORDANIËSYRIËSAUDI-ARABIË

In de voormiddag transfer naar de woestijnkastelen met het bekende Qasr Amra. Prachtige fresco’s en mo zaïeken voeren u mee doorheen de verhalen van duizend-en-een-nacht. Het kasteel Qasr Al-Azraq diende als hoofdkwartier van de befaamde Lawrence of Arabia.

BRUSSEL - AMMAN

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit ReisgeldenNederlandstalige begeleiding vanaf 14 personen

U trekt noordwaarts naar de Dode Zee, die eigenlijk een meer is en 430m onder de zeespiegel ligt. Het is daarmee de laagstgelegen plaats op aarde. Het zoutgehalte is zo hoog dat u er blijft drijven. Het water is een

Vlucht naar de hoofdstad Amman. Di ner en check-in voor 3 nachten in W hotel

GOED OM WETEN

Amman*****.

DAG 4 O+L+D

PETRA - WADI RUM

• Vluchten, inclusief taksen

Daarna keert u terug naar Amman voor de lunch en een stadstoer. Amman, gebouwd op verschillende heuvels, is samen met Jericho en Damascus een van de oudste steden ter wereld. U brengt een bezoek aan de citadel, het Romeins amfitheater, het Archeolo gisch en het Folklore Museum.

• Visum

• Vol pension vanaf het eerste diner t.e.m. het laatste ontbijt Overnachtingen in 4 en 5*-hotels en tentenkamp in de Wadi Rumwoestijn

PetraAmman

DAG 2

DAG 5

DAG 3 O+L+D

AMMAN - IRAQ AL AMIRMT. NEBO - MADABA - PETRA

• Persoonlijke uitgaven Dranken

FORMALITEITEN

WadiZeeRumKarak

Het biedt een unieke woestijnervaring met een nachtje onder de sterren.

INBEGREPEN

DAG 8 O DODE ZEE - AMMAN - BRUSSEL

DAG 1 D

• Annulatieverzekering

• Bijstandsverzekering

O+L+D

Ajloun JerashMadaba

AMMAN - WOESTIJNKASTELENAMMAN

Bij zonsondergang bieden de geel-, roze- en zelfs blauwgekleurde rotsen een wondermooi kleurenspel. Hier be grijpt u waarom Steven Spielberg Pe tra uitkoos als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’. Diner en logies in hotel Mövenpick Petra*****. U kan de dag afsluiten met een optione le avondexcursie ‘Petra by night’.

Als u de Koninklijke Weg in Jordanië

• Fooien

• Tijdsverschil: +1u.

DAG 6 O+L+D

• Transfers van en naar de luchthaven in Jordanië

• Bezoek aan Little Petra

volgt, is Karak een onmisbare stop. Er staat een kruisvaardersburcht die in het verleden zeer belangrijk was. Nu is het een van de bekendste kastelen van het land.

mengsel van zouten en mineralen dat een heilzame werking voor de huid en luchtwegen heeft. U kan hier even van het zout water genieten. Een unieke ervaring. Diner en overnachting in het Hilton Dead Sea Resort*****.

Na het ontbijt transfer naar de luchtha ven voor de terugvlucht. Iraq al AmirDode

DAG 7 O+L+D

• Lokale Nederlandstalige gids tijdens de rondreis

NIET INBEGREPEN

WADI RUM - KARAK - DODE ZEE

• Jordaans visum en assistentie bij

Maak u op voor het geheimzinnige Pe tra. Deze 2.000 jaar oude stad bleef lang verborgen. Gebouwd in een afge sloten dal is Petra enkel te voet bereik baar via de nauwe kloof Siq. Na 800 werd Petra verlaten om in 1812 heront dekt te worden. Dwalend door deze stad, staat u versteld van de prachtige gebouwen uitgehouwen in de rotsen. Sommige ervan zijn gemakkelijk te be reiken, bij andere komt u pas na een aardige klauterpartij. Het theater, de koningswand met zes graven en de High Place of Sacrifice, de offerplaats (te bereiken na een klim van 30 tot 45 minuten), behoren tot de interessant ste bezienswaardigheden. Aan de an dere kant van de stad bezichtigt u het klooster Ed-Deir, bereikbaar via een prachtig klimmend pad (800 treden).

AMMAN - JERASH - AJLOUNAMMAN

• Internationaal paspoort nog 6 maanden na terugkeer geldig

PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 14 PERSONEN: € 3.195 SINGLETOESLAG: € 750

Genesteld in de heuvels net buiten Amman in Wadi Al-Seer ligt het schil derachtig dorpje vol oude geheimen Iraq al-Amir. Het herbergt de ruïnes van een kasteel evenals meer dan 10 grotten die sinds het kopertijdperk door verschillende groepen zijn be woond. Het meest opvallend zijn de grote gebeeldhouwde woorden die twee grotteningangen sieren. Op kor te wandelafstand staat een kasteel. Op de berg Nebo heeft Mozes gestaan en het schitterende uitzicht op de Dode Zee en de Jordaanvallei bewonderd. Op de top liggen de ruïnes van een oude kerk.

PETRA

Alle toegangsgelden voor alle vermelde musea en sites Jeeptocht in Wadi Rum

Siq Al-Barid (Cold Canyon) staat in de volksmond bekend als ‘Little Petra’. Het was een agrarisch centrum en te vens een handelswijk die een bevoor radingspost voor kamelenkaravanen naar Petra bood. De pittoreske omge ving laat zich graag verkennen, vooral omdat het een van de oudste neder zettingen ter wereld is.

• Nederlandstalige begeleiding vanaf Brussel vanaf 14 personen

visumformaliteiten in Jordanië

Van archeologie tot futuristische architectuur

• Exclusieve high tea in het prestigieuze Al Bustan Palace hotel in Muscat, Oman

Verken het hypermoderne Dubai in combinatie met het kosmopolitische Abu Dhabi en het authentieke Oman. Tijdens deze 11-daagse groepsreis ziet u hoe gigantische projecten en oude tradities perfect samengaan. Ontdek de warme gastvrijheid, de verschillende smaken en een architectuur van wereldklasse.

• Uitzonderlijke woestijnervaring in luxetenten

Het authentieke sultanaat Oman biedt een beschaving van meer dan 10.000 jaar oud. Prachtige kastelen, eerbiedwaardige forten en wachttorens die uitkijken op de steden die ze ooit beschermden, vormen stille getuigen van een roemrijk verleden. Bereid u voor op schitterende landschappen, adembenemende oases en magische authentieke dorpjes die verdacht veel lijken op het dorp van Aladin. In de soeks weerklinkt de roep van verkopers die onderhandelen over tapijten en juwelen.

• Prachtig uitzicht vanop de Burj Khalifa in Dubai, de hoogste toren ter wereld

• Bezoek aan het alomgeprezen Louvre van Abu Dhabi

32

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode OMAN VERTREK: 11 MAART 2023 03 NOVEMBER 2023 11 dagen / 10 nachten

Dubai is een contrasterende verzameling van diepgaande tradities en ambitieuze futuristische visies verpakt in een levensechte woestijnpracht. De tomeloze ambitie, de onvermoeibare moed en het vermogen van Dubai komen tot uiting in de realisatie van projecten die elders nooit van de tekentafel komen. Dubai vindt zichzelf telkens opnieuw uit en schrijft voortdurend een eigen verhaal. Abu Dhabi betekent ‘Land van de Gazelle’ en moet niet onderdoen qua grootsheid. Het onderging een transformatie tot de moderne hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het subliem staaltje architectuur van de Sheikh Zayed-moskee en het Louvre roept bewondering op.

STERKE PUNTEN

DE VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN & OMAN

• Uitgebreide verkenning van Oman

INBEGREPEN

• Vluchten in economy class, inclusief taksen

U vertrekt via de Dubai Free Zone en de Jebal Ali-haven richting Abu Dhabi. Lunch onderweg. Meteen volgt een hoogtepunt met de fabuleuze 'Sheikh Zayed Grand Mosque'. Dit wit bouw werk spreekt tot de verbeelding. Be zoek aan het paleis van wijlen sjeik Zayed, de geliefde 'vader der natie'. U wandelt langs de 'corniche', de 8km lange boulevard, en de stijlvolle wijk Al Bateen. Een volgende topper is het Louvre. Het museum omvat niet enkel belangrijke werken, ook het gebouw is een architecturale parel. Diner en overnachting in Abu Dhabi Holiday Inn**** of gelijkwaardig.

DAG 3 O+L+D

PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 15 PERSONEN: € 5.620 SINGLETOESLAG: € 1.250 Muscat Nizwa Bahla Dubai Abu Dhabi Wahiba Sands SurWadi Tiwi OMAN VER. EMIRATENARABISCHE JabreenAlHamra Al Ain Wadi Bani Khalid Ras Al Jinz

GOED OM WETEN

DUBAI - AL AIN

• Geld: in banken, hotels en soeks kan u geld wisselen. In alle hotels worden kredietkaarten aanvaard. In Oman wordt de Rial gebruikt, in de Emiraten de Dirham

Rechtstreekse vlucht naar Dubai. Transfer naar het hotel voor 2 over nachtingen.

DUBAI

Vandaag start de reis doorheen het woestijngebied van Oman. Na een bezoek aan de geitenmarkt in Nizwa, gaat u naar Birkat Al Mauz voor een wandeling in de oase, naar een lemen dorp en de irrigatiekanalen (Unesco).

DAG 5 O+L+D

• BijstandsverzekeringAnnulatieverzekering

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

AL HAMRA - NIZWA

- BRUSSEL

• Tijd: +3u.

Transfer naar de luchthaven en vlucht van Muscat naar Brussel via Dubai.

De dag is volledig gewijd aan Muscat. U bezoekt de Grand Mosque. Een be langrijke must-see is het tapijt dat de

• Lokale Engelstalige gids tijdens de vermelde vanafNederlandstaligebezoekenbegeleiding15personen

Deze morgen bezoekt u het dorpje Al Ayah en de Dhow-werf vlakbij Sur. Vervolgens rijdt u via de kustroute naar Wadi Tiwi, een prachtige oase vlakbij zee. Lunch in een lokaal restaurant. Via Bimmah zinkgat en Quriyat bereikt u Muscat. Diner in een lokaal restau rant en 2 overnachtingen in Crowne Plaza Muscat OCEC****.

• Fooien

• Paspoort + visum: internationale reispas, nog 6 maanden na terugkeer Belangrijk:geldignocheen stempel noch een visum van Israël en noch een stempel van een grenspost tussen Israël en Jordanië of Egypte in je reispas is toegelaten.

DAG 2 O+L+D

SUR - MUSCAT

DUBAI - ABU DHABI

gens gaat het richting Al Hamra. Dit dorp aan de voet van het Hajar-ge bergte is een van de oudste in Oman en heeft goed bewaard gebleven le men huizen in Jemenitische stijl. In de hoger gelegen delen staan veel ver laten huizen. Check-in, diner en over nachting in hotel The View****.

U rijdt oostwaarts. Na anderhalf uur, bereikt u de woestijnoase Al Ain, aan de grens met Oman. Hier bezoekt u de grootste kamelenmarkt van de regio en het fort Jahili. U gaat naar het Qasr Al Muwaiji Museum en het Nationaal Museum. Lunch in een restaurant on derweg. Diner en overnachting in het Grand Mercure Jebel Hafeet hotel****.

DAG 9 O+L+D

hele gebedsruimte bedekt. Daarna proeft u van de typische lokale sfeer op de levendige vis-, fruit- en groen temarkt en de soek van Muttrah, een van de oudste van Oman. Lunch in een typisch restaurant met uitzicht op de baai. In de namiddag bezoekt u het Bait Al Zubair Museum en wandelt u naar het Al Alam Palace, omringd door de Portugese forten van Al Jalali en Al Minari. In het Al Bustan Palace hotel geniet u van een uitzonderlijke high tea.

• Overige uitgaven

DAG 6 O+L+D

Deze morgen trekt u per 4x4-jeep de bergen in voor een excursie naar Jebel Shams en Wadi Ghul of Wadi Nakhr. Lunch in het resort van Jebel Shams. Terugkeer naar Al Hamra. Na dien bezoek aan het grote ronde fort van de Yaruba-dynastie in Nizwa. Hier kuiert u ook in de mooiste zilversoeks van Oman. Overnachting in hotel Gol den Tulip Nizwa****.

DAG 7 O+L+D

DAG 10 O+L+D

WAHIBA-WOESTIJN

Deze morgen vertrekt u per 4x4-jeep door de woestijn, naar de oase van Wadi Bani Khalid. U maakt een korte wandeling en er is mogelijkheid tot ba den (er zijn toiletten maar geen kleed kamers). Verder naar Jalan Bu Ali en Jalan Bu Hasan. Bezoek aan het fort en de Hamouda-moskee met zijn 52 koepels. Diner en logies in Sama Ras

DAG MUSCAT11

De rit voert u langs typerende land schappen. Na de lunch in Bait Al Safah, bezoekt u het complex met bijenkorf graven uit de Bronstijd. In Jabreen is een bezoek voorzien aan het kasteel, de zetel van de Yarubas-dynastie. Fo tostop bij het Bahla-fort, een pittoresk plekje met de oudste overblijfselen van de Omanitische cultuur. Vervol

• Vol pension

MUSCAT

AL AIN - AL HAMRA

• Dranken

DAG 4 O+L+D

NIET INBEGREPEN

WAHIBA - RAS AL JINZ

DAG BRUSSEL1 - DUBAI

• Transfers en transport ter plaatse, hetzij per bus, hetzij per 4x4Overnachtingen in de vermelde hotels en het tentenkamp

• Visum

Na het ontbijt gaat u op verkenning van Dubai, via de Jumeirah Coast Road. U stopt bij de Jumeirah Moskee en aan het iconische Burj Al Arab-hotel******* in de vorm van een zeilschip en tevens het grootste hotel in het Midden-Oos ten. Daarna geniet u van het impone rende uitzicht vanop de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld. Lunch in de soek Madinat Jumeirah. U passeert het Palmeiland en bezoekt een van de grootste shoppingmalls. U snuift de sfeer op in de goudsoek en de krui densoek. Diner op een Dhow in de marina.

Al Jinz. Na het diner observatie van de schildpadden in Ras Al Jinz.

In Ibra maakt u een korte wandeling. Na de lunch bij een Omanifamilie ver trekt u per 4x4-jeep. Diner en logies in zeer comfortabele en ruime tenten in het 1000 Nights Camp***** met een unieke ligging op de vlakte van Wa hiba Sharqiya. Hier wordt u betoverd door het adembenemend woestijn landschap. U verblijft in een luxetent in bedoeïnenstijl, ingericht met Arabi sche tapijten en voorzien van echte bedden met lakens/slopen/dekens, een tafel met twee stoelen, nachtkast jes en een koelbox. Een eigen toilet en doucheruimte bevinden zich naast de tent. Afkoelen kan in het zwembad. 's Nachts wordt het hier echt stil en don ker, waardoor u maximaal geniet van de sterrenhemel. Het kamp biedt een barbecue als dinerbuffet en een ont bijtbuffet. U krijgt de kans een stukje woestijn te verkennen om vanaf de duintoppen de zonsondergang of –opgang te bewonderen.

DAG 8

O+L+D

• Een veelvoud aan Unesco-sites

Zuid-Korea goed ontwikkeld is, zijn de eeuwenoude cultuur en tradities intact gebleven. De Koreaanse Oorlog in 1953 scheidde Noord- en Zuid-Korea. Hoe ontoegankelijk het communistische Noord-Korea is des te gastvrijer ontvangt Zuid-Korea elke bezoeker. Seoel doet heel ontspannen aan, is goed georganiseerd en bruist van de creativiteit. De hoofdstad groeide uit tot een creatief oord, trendsettend en toekomstgericht zonder zijn verleden te verloochenen. Tempels wisselen af met wolkenkrabbers. Seoel is het kloppend hart van Zuid-Korea met een fijne mix van digitale snufjes, oude tradities en een trendy cultuur. Het Seoraksan Nationaal Park (Unesco), is zonder twijfel een van de mooiste parken in het land. Het verwondert u met verbluffende tempels, bossen, warmwaterbronnen en rotsformaties. Andong vindt zichzelf de hoofdstad van de Koreaanse spiritualiteit. Hoewel de stad eerder klein is, treft u er veel cultureel erfgoed. Gyeongju met een rijke aaneenschakeling van bezienswaardigheden, heet niet voor niets een ‘museum zonder muren’. Deze historische stad heeft de meeste boeddhistische plekken, ruïnes, tempels en graven in Zuid-Korea. Busan lijkt wel het Miami van Zuid-Korea terwijl het beroemde Hwaseong-fort in Suwon als afsluiter nogmaals de tegenstellingen van dit wonderlijke land weerspiegelt.

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode ZUKO VERTREK: 30 SEPTEMBER 2023 14 dagen / 11 nachten

• Indrukwekkend natuurschoon met het nationaal park van Seoraksan als topper

ZUID-KOREA Het land van de kalme morgen

• Op verkenning in het bruisende Seoel, tussen verleden en moderniteit

• Gyeongju, een waar ‘museum zonder muren’

• Tempelbezoeken met als hoogtepunt de tempel van Haeinsa met zijn beroemde bibliotheek

Hoewelnieuw.

• Traditionele dorpen met typische hanokhuizen

34 Deze reis leidt u langs de mooiste plekjes van het betoverende Zuid-Korea. Een unieke mix van hypermoderne steden en traditionele dorpjes, design, mode, overweldigende natuur, een topkeuken en eeuwenoude gewoontes. Een land van contrasten, van het moderne Seoel en Busan tot plaatsen waar de tijd lijkt stil te staan. Een fascinerende rondreis doorheen oud en

STERKE PUNTEN

ZUID-KOREA

DAG 8 O+L+D

Stadsverkenning. Het Blauwe Huis is de werk- en woonplaats van de pre sident. Changdeokgung toont een opmerkelijk voorbeeld van paleisar chitectuur uit het Verre Oosten. Het Nationaal Volksmuseum illustreert via replica's van historische objecten de geschiedenis van het volkse leven. Het dorp Bukchon Hanok wordt om ringd door het Gyeongbokgung-pa leis, het Changdeokgung-paleis en het Jongmyo-heiligdom. Het herbergt honderden traditionele huizen, hanok genaamd. U gaat naar de Noryangjin vismarkt. U ziet hoe Kimchi gemaakt wordt en bewondert hanbok, de tradi tionele klederdracht. U kan kuieren op de Namdeamun Market.

SEORAKSAN N.P.

€ 895

Vertrek vanuit Brussel naar Seoel.

DAG 12 O+L+D

DAG SEOEL2

FORMALITEITEN

• Transfers en transport ter plaatse

O+L+D GYEONGJU - BUSAN

INBEGREPEN

JEONJU - GONGJU - SUWONSEOEL

GOED OM WETEN

PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 10 PERSONEN: € 4.025

ANDONG - GAYASAN - GYEONGJU

DAG 10 O+L+D BUSAN

BijstandsverzekeringAnnulatieverzekering

DAG BRUSSEL1 - SEOEL

AndongSeoraksanGyeongjuSeoelSuwonGongjuJeonjuHadong

SEORAKSAN N.P. - ANDONG

SEOEL - HWAJINPO - SEORAKSAN NP

DAG 7 O+L+D

• Gezondheid: Er is geen verplichte inenting nodig maar zorg dat uw tetanus-inenting nog voldoende recent is. Muggenmelk is aangeraden. Voor meer inlichtingen, contacteer uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen www.itg.be.

SINGLETOESLAG:

De rit gaat deels via de kust naar An dong. De stranden staan achter meters hoge hekken met wachttorens. Onder weg bezoekt u de tempel van Buseok

DAG 11 O+L+D

Daguitstap naar het Seoraksan Nationaal Park. Het spectaculair Unescogebied met watervallen, kliffen en kleurrijke bloemen garandeert een schilderachtig landschap. De kabel baan brengt u naar een uitzichtpunt. Op het pad naar de tempel van Sin heungsa bevindt zich een 14,6m hoog beeld van Boeddha Tongil Daebul, ge kend als de grote unificatie-Boeddha. Het stelt de wens van het volk om het verdeelde land te herenigen voor.

Rit via het Hwajinpo-meer naar het Na tionaal Park Seoraksan (Unesco). De Noord-Koreaanse Kim Il-Seong (19121994) en de Zuid-Koreaanse president Lee Seung-Man (1875-1965) hadden na de onafhankelijkheid van Korea in 1945 hier hun zomerhuizen. Ondertus sen zijn ze omgebouwd tot Hwajinpo's Museum of History. Twee overnachtin gen in hotel Lotte Resort Sokcho*****.

• Vluchten, inclusief taksen

• Fooien

• Internationaal paspoort nog 6 maanden na terugkeer geldig

toont o.a. afbeeldingen van vuurspu wende draken. Aankomst in Suwon dat wordt gedomineerd door het fort Hwaseong (Unesco). De vestingmuren zijn in totaal 6km lang en uitgerust met vier poorten, bastions en diverse to rens. Overnachting in hotel Lotte City Myeongdong****.

BUSAN - JEONJU

Stadstoer. Op de vismarkt van Jagal chi heerst een sfeervolle drukte. In het midden van het Yongdusan-park staat de 118m hoge Busantoren. De begraaf plaats Tanggok eert de VN-troepen van de Koreaanse oorlog. Via Tae

SEOEL - BRUSSEL

• Lokale Engelstalige gids tijdens de bezoeken

Aankomst in Seoel en tijd om wat te rusten in het hotel Lotte City Myeong dong****.

• 11 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardigVolpension

O+L+D

DAG 13 O

DAG 5 O+L+D

Vertrek naar het pittoreske Hahoe (Unesco). De waga (huizen met pan nen daken) en choga (huizen met rieten daken) markeerden het onder scheid tussen sociale klassen. De tempel van Haeinsa (Unesco) herbergt een ware schat: de Tripitaka Koreana, een verzameling van meer dan 80.000 houtblokken met gegraveerde boed dhistische verdragen, wetten en ge schriften. Ze bevatten de oudste en meest complete versie van de boed dhistische canon. Twee overnachtin gen in hotel Commodore****.

Rit naar Busan. Op een klein rotsach tig eilandje ongeveer 200m van de kust bij Bonggil-ri ligt het onderwater graf van koning Munmu, enkel bij laag water te zien. In Yangsan stopt u aan de tempel van Tongdosa. Verder naar Busan, de op een na grootste stad van Zuid-Korea. Dankzij de spectaculaire ligging tussen de bergen en de zee kijkt u uit op Japan. Twee overnachtin gen in het hotel Golden Tulip Haeun dae****.

• Overige dranken en uitgaven

DAG 9

sa. Een gebouw uit het Goguryeo-tijd perk (918-1392) herbergt een Boeddha gemaakt uit klei. Overnachting in An dong Grand hotel****.

• Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

• Tijdsverschil: zomer +7u., winter +8u.

SEOEL

Vertrek naar Gongju. De Songs an-ri-graven en het graf van koning Muryeong bevatten relikwieën uit de Baekje-periode. De muurschildering

Busan

Rit naar Jeonju Hanok, een dorp met traditionele hanok-huizen dat zijn char mes en tradities wist te behouden. Overnachting in het hotel Ramada Je onju****.

NIET INBEGREPEN

GYEONGJU

DAG 3 O+L+D

DAG AANKOMST14 BRUSSEL

DAG 4 O+L+D

DAG 6

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

jongdae, een natuurpark met fraaie uit kijkpunten op de kust en kliffen, gaat u naar Gamcheon, een voormalige kleu rige sloppenwijk.

Gyeongju (Unesco) is een van de rijkste archeologische vindplaatsen in Azië met een dubbel heiligdom (Unesco). De grot van Seokguram (de kluis in de grot) werd gerealiseerd in 774. Gelijktijdig werd de tempel van Bulguksa gebouwd. Die omvatte 80 gebouwen. De stenen monumen ten behielden hun oorspronkelijke structuur, waaronder twee stoepa’s die de yin en de yang vertegenwoordigen, en het enorme terras in cementvrije steen. Na de lunch bezoek aan het Nationaal Museum en het tumuli-park met koninklijke grafheuvels. Tot slot bezichtigt u Cheomseongdae, het oudste nog bestaande astronomisch observatorium in Azië.

• Nederlandstalige begeleiding vanaf 10 personen Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

36

• Natuurschoon met Hakone als topper

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode JAPA VERTREK: 23 SEPTEMBER 2023 16 dagen / 13 nachten JAPAN De gracieuze tegenstellingen

• Prachtige eilanden: het mythische Miyajima en het kunstlievende Naoshima van Japan

• Grondige verkenning van de moderne metropool Tokio

STERKE PUNTEN

In het land van de rijzende zon komt u in een speciale wereld terecht. Een subtiele mix van herinneringen aan het verleden en de vlucht vooruit naar de westerse toekomst. Ontdek een land met een unieke architectuur, traditionele theeceremonies, rijkversierde tempels en de smaak van échte sushi en sake. Op deze rondreis over het grootste eiland van Japan, Honshu, krijgt u een compleet beeld van een afwisselend land.

Laat u overweldigen door het futuristische Tokio, de oude hoofdstad Nara, de mystieke tempels van Kyoto en de idyllische natuur rond Hakone. Daarnaast bezoekt u unieke plekken zoals het kunsteneiland Naoshima, de heilige berg Koyasan en de tori van Miyajima, het bekende beeld dat u terugvindt op elke Japanse postkaart.

Welkom in het land van uitersten.

• Bezoek aan de heilige berg Koyasan

Lange periodes van isolatie versterkten de specifieke entiteit van Japan. Van de 12de tot de 19de eeuw zette een turbulent feodalisme de keizers opzij om macht toe te vertrouwen aan dynastieën van verfijnde shoguns. In 1868 werd de keizer opnieuw de heerser van Japan. Dit ging gepaard met de start van de modernisering van het land.

• Culturele parels in Kyoto en Nara

• Mooi overzicht van de diverse kunst en tempels

• Overige uitgaven

Daarna richting het Gion-district waar u een theeceremonie bijwoont. Check-in voor 4 overnachtingen in Righa Royal hotel Kyoto.

HIROSHIMA - MIYAJIMA - HIMEJI

Per privé-bus richting Koyasan. Er bevinden zich zo’n 120 tempels én Okunoin, de grootste begraafplaats van Japan. Bezoek aan de tempels Kongobu-ji en Danjo Garan. Overnachting in Sheraton Miyako Hotel Osaka.

• Koerierdienst: 1 stuk bagage per persoon, elk extra item kost YEN 3.000Degezondheidszorg staat op een hoog niveau. De medische kosten zijn hoog. Zorg voor een goede verzekering.

Sanjusangendo Hall met 1.001 beelden van Kannon (godin van genade).

• Transfers en transport ter plaatse 13 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig 12x diner en 1 lunchbox

TOKIO

Rit via Kamakura naar het Fuji-HakoneIzu Nationaal Park. In de tempel van Hase-Dera staat u versteld van de duizenden Jizo die de zielen van de overleden kinderen symboliseren. Ook de Kotoku-In-tempel met zijn meer dan 13m hoge bronzen Daibutsu (Grote Boeddha) is indrukwekkend. Verder naar Hakone aan de voet van de Mount Fuji. Bezoek aan het openluchtmuseum gewijd aan hedendaagse beeldhouwkunst. Van daaruit vertrekt de kabelbaan naar Owakudani. Overnachting in ryokan Yunohana.

• Lokale Engelstalige gids tijdens de bezoeken

Per privé-bus naar het park van Nara, waar tamme herten vrij rondlopen. Er bevinden zich talrijke tempels en schrijnen. Het pad dat naar het kleurrijke Kasuga Taisha-schrijn leidt is omgeven door honderden lantaarns. Van hieruit verder naar de Toda-jitempel, ’s werelds grootste houten gebouw met een 15m hoog bronzen boeddhabeeld. Ook de Kofuku-jitempel met zijn sierlijke pagode ontbreekt niet. Terugkeer via het heiligdom Fushimi-Inari Taisha met duizenden knalrode Torii (poorten). Tot slot leert u alles over sake in het Gekkeikan Sake Museum.

Rit naar het Nikko Nationaal Park met rijkelijk versierde tempels (Unesco). Het Toshogu-schrijn is de meest extravagante tempel met versieringen zoals de apen die ‘horen, zien en zwijgen’ uitbeelden. Nadien bezichtigt u de Tamozawa Imperial Villa. Via het Chuzenji-meer, de Kegon-waterval terugkeer naar Tokio.

NIET INBEGREPEN

DAG BRUSSEL1 - TOKIO

U doorkruist Tokio met een privébus. U bezoekt het Mori Art Museum, passeert de futuristische Mode Gakuen Cocoon Tower en bezoekt het Tokio National Museum en het Nezu Museum.

DAG 6 O+D

Verkenning van de gigantische metropool met het openbaar vervoer. Bezoek aan de tempel Senso-ji, het Meji-schrijn en het National Art Center. Na een korte rondvaart op de Sumidarivier verkenning van Omotesando en Cat Street.

• Fooien

DAG 7 O+D

DAG TOKIO2

HAKONE - KYOTO

Aankomst in Tokio. Onthaal en transfer naar Tokyo Prince Hotel of gelijkwaardig voor 4 overnachtingen.

Vlucht naar Tokio.

DAG 12 O+D

Uitstap naar het eiland Naoshima met het museumcomplex Benesse. U bezoekt het Benesse House Museum, het Art House Project inclusief Minamidera en het Chichu Art Museum. Na deze belevenis gaat u per privébus naar Okayama. Overnachting in Granvia Okayama.

Bezoek aan het Himeji-kasteel en de Kokoen-tuin. Het kasteel, ook bekend als White Heron Castle vanwege zijn witte uiterlijk, is werelderfgoed. Transfer naar de luchthaven.

• BijstandsverzekeringAnnulatieverzekering

Himeji PRIJS P.P. VAN MIN. 12 PERSONEN: € 7.295 SINGLETOESLAG (VERPLICHT IN TWIN KAMER OP DAG 6): € 995

DAG 15 O

DAG 10 O+D

OKAYAMA - HIROSHIMA

• Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken Nederlandstalige begeleiding vanaf 12 personen Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

DAG 11 O+D

DAG 13 O+D

Met de hogesnelheidstrein Shinkansen naar Kyoto, meer dan 1.000 jaar de keizerlijke hoofdstad. Korte verkenning van het impressionante Kyoto-station. Bezoek aan de

Rit per privé-bus naar Shigaraki met het Miho Museum. Na de picknicklunch gaat u richting Arashiyama met twee verborgen parels: de tempels Adashino en Otagi-Nembutsu-ji. Tot slot bezoek aan de tempel Ryoan-Ji (Unesco).

• Vluchten, inclusief taksen

HIMEJI - KANSAI LUCHTHAVENBRUSSEL

KYOTO

DAG 4 O+D

DAG AANKOMST16 BRUSSEL

Bezoek aan de Korakuen Garden, een van de beste landschapstuinen van Japan. Per trein naar Hiroshima. Bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Museum, het Vredespark en de Atoombomkoepel. Overnachting in ANA Crowne Plaza Hotel Hiroshima.

Een korte ferrytocht brengt u naar het eiland Miyajima (Unesco). Het Shintoschrijn lijkt bij vloed wel te drijven op het water. De diverse paviljoenen en de ranke pagodes zijn met elkaar verbonden door overdekte galerijen. Daarna gaat u naar de tempel Daishoin met meer dan 500 boeddhistische beelden. Het eindpunt vandaag bereikt u via de kabelbaan: de top van

• Dranken

Tijdens een fietsuitstap van 12km bezoekt u (waar toegang mogelijk is) de Nishi-Hongan-ji-tempel, het Nijojo-kasteel, het keizerlijke Paleis, de Ginkaku-ji-tempel (Zilveren Paviljoen), het Maruyama Park en de Kiyomizutempel.

ARASHIYAMA - KYOTO

JAPAN

DAG 14 O+D

INBEGREPEN

DAG 5 O+D

Hakone

OSAKA - NAOSHIMA - OKAYAMA

DAG 3 O+D

KYOTO - NARA - KYOTO

DAG 9 O+L+D

TOKIO

TOKIO - KAMAKURA - HAKONE

FORMALITEITEN

de berg Misen met prachtig uitzicht. Vertrek per trein. Overnachting in Hotel Monterey Himeji.

• Internationaal paspoort nog 6 maanden na terugkeer geldig Tijdsverschil: zomer +7u., winter +8u.

GOED OM WETEN

Nikko KamakuraTokioOsakaKyotoKoyasanHiroshimaOkayamaNaoshima Miyajima

DAG 8 O+D KYOTO - SHIGARAKI -

TOKIO - NIKKO - TOKIO

KYOTO - KOYASAN - OSAKA

VIETNAM & CAMBODJA

• Couleur locale in lokale bedrijfjes, op (drijvende) markten en de bedrijvigheid op de Mekong

Cambodja, een heerlijke mix van inspirerende tempels, ongekend mooie bouwwerken, een charmante bevolking en een oogverblindende natuur. In de Khmer-periode was het een van de belangrijkste regio’s met Angkor als hoofdstad. Een boeiende ontdekking van de ontelbare imposante tempels wacht. De Killing Fields doen u sprakeloos stilstaan bij de gruwel van de Rode Khmer. Ga mee op pad naar Cambodja, een land dat u niet mag missen.

Het langgerekte S-vormige Vietnam strekt zich uit over een lengte van 1.600km. Getuigen van de schokkende oorlog zijn nog zichtbaar. Maar, het land rechtte zich en is vandaag een unieke bestemming met adembenemend natuurschoon, een schitterende cultuur, levendige steden en een heerlijke keuken. Een land met veel gezichten. Van het koelere, meer subtropische noorden naar het tropische zuiden. Van de hoofdstad Hanoi tot de metropool Ho Chi Minh stad. De oprecht vriendelijke mensen bepalen mee het gezicht. Aan boord van een authentieke jonk laveert u tussen de enorme rotsformaties van Halong Bay. Ook het sfeervolle Hoi An en het keizerlijke Hue spreken tot de verbeelding. De landelijke Mekongdelta met zijn labyrint van kanaaltjes en typische drijvende markten barst van de bedrijvigheid en vormt een lust voor het oog.

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode VIET VERTREK: 11 NOVEMBER 2023 18 dagen / 15 nachten

• Aandacht voor de geschiedenis met de tunnels van Cu Chi uit de Vietnamoorlog en een beklijvend bezoek aan de Killing Fields in Cambodja

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja

STERKE PUNTEN

• Fietsexcursie in de omgeving van de keizerlijke stad Hue

Vietnam en Cambodja behoorden samen met Laos tot het voormalige Indochina. Tijdens deze waanzinnig mooie rondreis ontdekt u bruisende steden, een machtige natuur afgewisseld met aangrijpende momenten die de geschiedenis van de Vietnamoorlog tot de Killing Fields in Cambodja vertellen. Een reis vol emoties.

• Natuurschoon met o.a. boottochten met een sampan in Ninh Binh en doorheen Halong Bay met een overnachting op het water

38

• Prachtige tempels en pagodes met Angkor Wat als hoogtepunt

PHNOM PENH - SIEM RIEPANGKOR

In Cu Chi duikt u in de geschiedenis van de Vietnamoorlog. De commu nistische guerrillatroepen groeven tienduizenden kilometers aan tunnels. Vlucht naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Transfer en twee overnachtingen in Courtyard by Marriot****.

DAG 8 O+D

HANOI

DAG 6 O+L+D

Tijdsverschil: +5u. in de zomer, +6u. in de winter

Aankomst in Hanoi, onthaal en transfer naar het centrum. Check-in voor twee nachten in hotel Melia Hanoi***** en wel komstdiner.

Angkor Thom is eigenlijk een ommuur de stad met in het hart de verbluffende Bayon-tempel, de enige ter verering van Boeddha. De torens zijn versierd met lachende gezichten. U bezoekt het Terras van de Olifanten en de Tem pel van Baphuon, gewijd aan Shiva. Na de middag bezoek aan Angkor Wat (Unesco), het grootste religieuze ge bouw ter wereld. Een huzarenstuk aan bouwkunde.

DAG 2

O+L+D

Rit naar Halong Bay. De rotsformaties rijzen als talloze eilandjes op uit de zee. Een natuurspektakel. Als klapper op de vuurpijl overnacht u aan boord van de Indochina Sails*****.

MEKONGDELTA - HO CHI MINH

FORMALITEITEN

DAG 15 O+D

• Alle uitstappen toegangsgeldenenvoor de vermelde bezoeken

• Maaltijden volgens programma met 15x ontbijt, 7x lunch en 14x dinerLokale Engels- of Franstalige gids

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

HUE

Vlucht naar Can Tho. Na aankomst stop aan het oude huis van Binh Thuy waar u meer leert over de geschiede nis van de omstreken. Overnachting in hotel Victoria Can Tho Resort****.

DAG 7 O+L+D

HO CHI MINH - CU CHI - HO CHI MINH - PHNOM PENH

HOI AN - MY SON - HOI AN

• Invitatiebrief

NIET INBEGREPEN

DAG 14 O+D

VIETNAM Hanoi THAILANDCAMBODJA MYANMAR LAOS Phnom Penh Ho Chi Minh Siem Riep / Angkor Halong Bay Hoa LuHue Hoi An Can Tho PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 10 PERSONEN: € 5.395 SINGLETOESLAG: € 1.625

Bezoek aan Hoa Lu met de tempels Dinh Tien Hoang en Le Dai Hanh. Met de typische sampan vaart u tussen de karstrotsen en de Trang An-grotten in Ninh Binh. Overnachting in hotel Eme ralda Resort*****.

DAG 4

DAG 9 O

• Dranken

• VisumkostenFooien

DAG BRUSSEL1 - HANOI

DAG 3

HO CHI MINH

Vertrek naar de keizerlijke stad My Son met de ruïnes van het tempelcom plex uit het Champa-tijdperk. Terug keer naar Hoi An voor een wandeling langs oude pakhuizen, de rijkversierde Cantonese Assembly Hall, de Japan se overdekte brug en de markt. Vrije lunch en vrije tijd.

DAG AANKOMST18 IN BRUSSEL

Stadstoer, deels per vespa (met chauffeur), deels te voet. De Fransen brachten de westerse cultuur naar de miljoenenstad. Voorbeelden zijn het stadhuis, het postkantoor en de ka thedraal. De dag eindigt met het oor logsmuseum.

SIEM RIEP - ANGKOR

• Alle binnenlandse vluchten zoals aangegeven in de reisroute Transfers

• Bijstandsverzekering

Vlucht naar Siem Riep, de stad die het dichtst bij Angkor ligt. Angkor was de hoofdstad van het voorma lige Khmer-rijk. Het archeologische park omvat monumenten en tempels, waaronder de hoofdtempel Angkor Wat. Bezoek aan de door de jungle overwoekerde tempel Ta Prohm. Twee overnachtingen in hotel Shinta Mani Shack****.

DAG 5 O+L+D

Fietsexcursie naar een nabijgelegen dorp waar u kennismaakt met am bachtelijke bedrijfjes. Na de lunch bij een familie bezoekt u de citadel van Hue en maakt u een boottocht op de Parfumrivier. De graven van de Nguy en-dynastie liggen verspreid in de omliggende heuvels. Thien Mu, de oudste pagode van Hue is 21m hoog en heeft 7 niveaus, elk gewijd aan een Boeddha.

den schedels. De school Tuol Sleng werd omgebouwd tot de beruchte ‘ge vangenis S-21’. Tienduizenden Cam bodjanen werden hier ondervraagd, gemarteld en weggevoerd naar de Killing Fields. Dit bezoek is beklijvend, maar noodzakelijk om de geschiede nis van Cambodja te begrijpen.

HANOI

DAG 11 O+L+D

• Internationaal paspoort ten minste nog 6 maanden geldig na terugkeer

O+L+D

SIEM RIEP - BRUSSEL

HANOI - HOA LU - NINH BINH

Via de 1.200m Wolkenpas gaat het naar het Cham Museum met 300 ter racotta en stenen kunstwerken, in Danang. In het schilderachtige Hoi

PHNOM PENH

INBEGREPEN

• Visumkosten

DAG 10 O+D

D

DAG 13 O+L+D

• Nederlandstalige begeleiding vanaf 10 personen

O+D

GOED OM WETEN

DAG 12

DAG 16 O+D

DAG 17 O

Uitstap naar het Tonle Sap-meer, bekend om zijn paalwoningen en drijvende hui zen. Aansluitend transfer naar de lucht haven.

• Vluchten, inclusief taksen

Vroeg in de ochtend is het mogelijk het Titov-eiland te verkennen. U vaart nog eens langs de kalkrotsen en ont scheept. Vlucht naar Hue voor twee overnachtingen in hotel Eldora****.

An, versierd met lampionnen (Unesco) vindt een drukke markt plaats. Twee overnachtingen in hotel La Siesta****.

Koloniale huizen wisselen af met tem pels en pagodes. Stadsverkenning met het Ho Chi Minh-mausoleum, Chua Mot Cot, Van Mieu, de Ngoc Son-tempel en het Hoan Kiem-meer. Samen met een foodkenner proeft u de lokale specialiteiten aan de typi sche eetstalletjes.

NINH BINH - HALONG BAY

HUE - HOI AN

• Annulatieverzekering

Vlucht naar Hanoi.

De Mekongdelta is met zijn web van riviertjes, drijvende markten en woon boten bijzonder. Boottransfer naar de drijvende markt van Cai Rang. Onder weg naar Ho Chi Minh bezoekt u de Cao Dai-tempel en de Vinh Trang-pa gode. Twee overnachtingen in Grand hotel Saigon*****.

HOI AN - CAN THO

HALONG BAY - HUE

• 15 overnachtingen in de geselecteerde of gelijkwaardige hotels

Uw zintuigen worden geprikkeld met de geuren van lokale markten. Stadstoer per riksja. Op de site Wat Phnom bevindt zich het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode met een vloer van zilveren tegels. Het Nationaal Museum bezit indrukwekkende stukken uit de Angkorperiode. Busrit naar de Killing Fields. Bij de ingang van het concen tratiekamp staat een toren met duizen

• Orang-oetangs bewonderen in Kalimantan

Indonesië is met meer dan 13.000 eilandjes 's werelds grootste archipel. Een zeer gastvrij land, dat sinds 1949 onafhankelijk is nadat o.a. de Nederlanders er geregeerd hadden. Na China is Indonesië het land met het grootste bevolkingsaantal met in totaal bijna 270 miljoen inwoners verspreid over de eilanden. Culturele diversiteit bracht kleurrijke en regionale gerechten. Houtsculpturen, textielbewerking zoals ikat en juwelen worden ambachtelijk vervaardigd.

• Veel aandacht voor lokale tradities en rituelen

Tijdens deze rondreis ontdekt u met een kleine groep de overweldigende natuur, de lokale tradities en gewoontes van een gastvrije bevolking en prachtige tempels. Indonesië biedt een immense natuurlijke rijkdom met een ongelofelijke diversiteit aan planten en dieren. Als kers op de taart staat u oog in oog met de orang-oetangs en de komodovaranen.

Tot de grootste eilanden behoren Java, Bali en Kalimantan. Elk eiland heeft zijn eigen uniek karakter. De bevolking houdt met trots de eigen cultuur in stand. Op Java ligt de hoofdstad Jakarta, een drukke en levendige metropool. In Kalimantan ofwel Indonesisch Borneo leven de Dayaks, een volk dat nog op de traditionele manier in het regenwoud woont. Hier leven ook de bedreigde orang-oetangs. Het godeneiland Bali bezit tempels in overvloed. U verblijft in Ubud, het culturele centrum van het eiland, dat omringd is door een prachtige natuur en mooie rijstvelden. Ook maakt u kennis met de bijhorende dansen van de Balinese cultuur. Maar, Indonesië biedt ook minder gekende parels zoals Sumba waar het leven van de mensen beheerst wordt door tradities en religie. In Flores spot u de komodovaraan.

• Op zoek naar komodovaranen vanuit Flores

• Mooie mix van tempelbezoeken en natuurpracht

De smaragdeilanden met eeuwenoude tradities

• Bezoek aan de Dayaks

40 Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode INDO VERTREK: 14 OKTOBER 2023 19 dagen / 16 nachten

INDONESIË

STERKE PUNTEN

• Traditionele dansvoorstellingen

DAG 14 O+D

Transfer naar de luchthaven met een stop aan de lokale vismarkt. Vlucht naar Denpasar en transfer naar hotel Hyatt Regency Bali*****.

MANANGA ABA - TAMBOLAKADENPASAR - JIMBARAN

INBEGREPEN

DAG 6 O+L+D BUNTOI - BANJARMASIN

Binnenlandse vlucht naar Tambolaka op Sumba, een weinig bezocht droog en bergachtig eiland bekend omwille van de oude tradities en rituelen. De dorpen bestaan uit houten paalwoningen afge wisseld met megalithische graftombes. Bij aankomst transfer naar een lokaal restaurant voor de lunch. Transfer naar het traditionele dorp Bondu Kapumbu. Vervolgens naar Lendongara Hills voor een fotostop en naar het strand van Ma nanga Aba voor een magische zonson dergang. Diner en 3 overnachtingen in Maringi Eco Resort.

DAG 9 O+L+D

• Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken Nederlandstalige begeleiding vanaf 10 personen

• 3 overnachtingen aan boord van de ‘Rahai'i Pangun’

Rit naar Bangli voor een dorpsverken ning. Daarna gaat u naar de tempel Besakih, opgedragen aan de draak die in de berg woont. Het 1.000 jaar oude complex bestaat uit een 80-tal heilig dommen en voorouderschrijnen van de Balinese hindoes.

DENPASAR - TAMBOLAKA

MANANGA ABA - OOST-SUMBA

DAG 18 O

• Internationaal paspoort nog 6 maanden na terugkeer geldig

• Fooien

Bezoek aan de olifantentempel Goa Gajah. De eeuwenoude tempel Gun gung Kawi is een groots complex met

DAG 16 O+L+D

MANANGA ABA - WEST-SUMBA

TUMBANG NUSA - SELAT-EILANDPILANG

spectaculaire beelden gehouwen uit de rotsen. Vandaag is het volle maan. Elke tempel viert dit met kleurrijke offer gaven. De Balinezen gaan gekleed in traditionele kledij. Bezoek aan de Tirta Empul-tempel waar u het ritueel baden in het heilige water kan meemaken.

• Annulatieverzekering

DAG 3 O+L+D JAKARTA - PALANGKARAYAORANG OETANG-EILAND

• Vluchten, inclusief taksen

DAG 11 O+L+D

Rit naar Batubulan waar u geniet van een kleurrijke Barong-dansvoorstelling.

DAG 15 O+L+D

DAG 17 O

Onthaal en transfer naar Jakarta op het eiland Java. Kort stadsbezoek. Diner en overnachting in The Luxe hotel Jakarta****.

• Overige uitgaven Overige maaltijden

FORMALITEITEN

Vroege vlucht naar Palangkaraya in de regio Kalimantan die 70% van het eiland Borneo beslaat. Bezoek aan de eilanden Kaja en Bangamat, de laatste plaatsen waar de orang-oetangs verblijven voor men ze weer vrijlaat. Inscheping voor 3 nachten aan boord van de Rahai’i Pangun.

• Lokale Engelstalige gids tijdens de bezoeken

DAG BRUSSEL1 - JAKARTA

• 13 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig

• Transfers en transport ter plaatse

DAG 8

NIET INBEGREPEN

via Kerewei Beach.

KALIMANTAN Banjarmasin Jakarta Pilang SUMBA JAVA Denpasar/Ubud BALI FLORES Palangkaraya PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 10 PERSONEN: € 7.490 SINGLETOESLAG (NIET MOGELIJK AAN BOORD OP DAG 3-4-5): € 1.250

JIMBARAN - LABUAN BAJO

O+L+D

UBUD

Vlucht naar Flores. Bezoek aan Batu Cermin, de zogenaamde spiegelgrot. U rijdt naar het dorp Melo waar de lokale bevolking u introduceert in hun gebrui ken en de Caci-dans. Diner en 2 over nachtingen in Bintang Flores hotel****.

LABUAN BAJO

Vlucht naar Denpasar. Bij aankomst bezoekt u de Uluwatu-tempel. De Ke cak-dans wordt opgevoerd op een rots, zo'n 70m boven de zeespiegel. Een schitterende locatie. Diner en over nachting in hotel Jimbaran Bay Beach Resort & Spa****.

• Maaltijden zoals vermeld in het programma

GOED OM WETEN

• Tijdsverschil: +6u. in de zomer, +8u. in de winter

DAG AANKOMST19 BRUSSEL

• Binnenlandse vluchten zoals aangegeven in de reisroute

• Dranken

Uitstap naar het Dayakdorp Buntoi. De Dayaks bouwen traditionele, lang werpige ‘longhouses’, waar een hele clan samenwoont. Transfer naar Ban jarmasin (5u.). Diner en overnachting in Swiss-Belhotel Borneo****.

SANUR - DENPASAR - BRUSSEL

UBUD

Vroeg vertrek naar de drijvende markt. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Denpasar op Bali. Transfer naar Ubud en diner in een lokaal restau rant. 4 overnachtingen in hotel Plataran in Ubud*****.

Ontdekking van Oost-Sumba, een regio met waterbuffels en paarden. U ontdekt ook ikat, een fascinerende techniek die complexe patronen in handgeweven textiel creëert. Terugkeer naar uw hotel

U vaart naar Sandung voor een wande ling en kennismaking met lokale activi teiten. Tijdens een gesprek bij de locals thuis proeft u de Dayak-taarten en ge niet u van een traditionele dans. De Da yaks zijn de oorspronkelijke bewoners van Kalimantan.

Vertrek van Brussel naar Jakarta.

DAG 13

DAG 7 O+D

DAG 10 O+L+D

• Bijstandsverzekering

Transfer naar de luchthaven en terug vlucht.

Vandaag verkent u het Kodi-gebied aan de westkust. U ziet o.a. het idyllische Mbawana Beach, het dorp Bukambani en Kampung Rattengaro met authentie ke huizen met imposante spitse daken. Na de picknicklunch gaat u naar Pero Beach voor een magnifiek uitzicht op de rotsen en de azuurblauwe zee. In het kleine vissershaventje liggen tientallen kleurrijke vissersboten aangemeerd. U sluit af met Kawona Beach en het ver borgen zoutwatermeer Weekury.

DAG JAKARTA2

BANJARMASIN - DENPASARUBUD

DAG 4 O+L+D

UBUD

Verkenning van de omgeving van Ta banan en de tempel van Batukaru, een hindoetempel verankerd in het tropisch regenwoud. Vervolgens naar Jatiluwith voor een wandeling tussen de groene terrasvormige rijstvelden.

Boottocht naar het eiland Rinca in het Komodo Nationaal Park. Hier komt de beschermde komodovaraan voor. Ge durende een wandeling van 2u. spot u deze grootste nog levende hagedis soort. U keert terug via Kampung Rinca en het eiland Kelor.

U vaart naar Pilang met een stop in Se lat, een eiland waar orang-oetangs in hun natuurlijke habitat leven. In Pilang spot u per kano makaken en neusapen.

• Minimum = maximum aantal personen

O+L+D

LABUAN BAJO - DENPASARSANUR

DAG 5 O+L+D TOCHT MET RAHAI’I PANGUN

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

• Visumkosten

DAG 12 O+L+D

Het Goroka Sing Sing Festival vormt een absoluut hoogtepunt van deze unieke reis. Het twee dagen durende feest van diverse stammen staat in het teken van dans, muziek en wonderbaarlijk vertoon van traditionele rituelen. Indrukwekkende hoofdtooien, beschilderde gezichten en lichamen die glinsteren van de oliën garanderen een paradijs voor fotografen. Het tromgeroffel van de Kundudrums maakt alles nog zoveel intenser.

Rituelen, tribale dorpen en het Goroka Sing Sing Festival

programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode PAPU

• Overnachting in Singapore en kort bezoek

Een reis naar Papoea-Nieuw-Guinea is niet voor iedereen weggelegd. De quasi onbestaande wegeninfrastructuur bemoeilijkt de bewegingsvrijheid om in het land te reizen. Daarom organiseren we de moeilijkste transfers met privévliegtuigjes.

• Deelname aan het unieke Goroka Sing Sing Festival

Papoea-Nieuw-Guinea ligt net onder de evenaar, ten oosten van Indonesië en beslaat de oostelijke helft van het eiland Nieuw-Guinea. Het op een na grootste eiland ter wereld is grotendeels bergachtig en bestaat voor driekwart uit regenwoud. Hier bewondert u een grote verscheidenheid aan vlinders, plantensoorten, zoogdieren en vogels. Met wat geluk spot u de zeldzame paradijsvogel.

Deze reis staat bol van de originaliteit. Een fascinerende cultuur en ongekende gewoontes kenmerken de diverse traditionele stammen. De ontmoeting met de lokale bevolking bereikt zijn hoogtepunt tijdens het kleurrijke Goroka Sing Sing Festival. In fantastisch gelegen lodges geniet u na van de tomeloze pracht van de heersende natuur.

42

• Bezoek aan authentieke dorpen en hun eigen rituelen

• Comfortabele binnenlandse transfers, meestal met privévliegtuigen en binnenlandse vluchten

Ontdek dit

• Luxueus logeren in Mount Hagen en aan de Sepikrivier

STERKE PUNTEN

• Onontdekte bestemming

• Kleine groep

VERTREK: 06 SEPTEMBER 2023 15 dagen / 12 nachten

PAPOEA-NIEUW-GUINEA

FORMALITEITEN

De Sepik-provincie is de bekendste regio ter wereld voor tribale kunst. De voorouders spelen een grote rol. Vandaar het belang van maskers, danstrommels, voorouderbeelden... In een overweldigende tropische natuur met een unieke vogelpopulatie zoals de neushoorn- en paradijsvogel be zoekt u de paalwoningen en maakt u kennis met de tradities.

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

• Gezondheid: raadpleeg uw huisarts of raadpleeg de website Malariapreventiewww.itg.bewordt sterk aanbevolen.

DAG 6 O+L+D

PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 8 PERSONEN: € 12.210 SINGLETOESLAG: € 1.575 * maximum 8 deelnemers

MOUNT HAGEN

O+L+D

DAG BRUSSEL1 - SINGAPORE

en dansen, begeleid door een intens tromgeroffel.

• Lokale Engelstalige gids tijdens de vermelde bezoeken Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

DAG 11 O+L+D

• U reist naar een primitief land. Wijzigingen zijn mogelijk tijdens de Geld:reis.de lokale munt is de Kina.

DAG 10 O+L+D

DAG 5

PORT MORESBY - MOUNT HAGEN

meters jungle. De lodge is gebouwd volgens de lokale architectuur met mo dern comfort. Na de lunch bezoek aan het dorp Kundiman voor een demon stratie van het maken van het voedsel sago.

MOUNT HAGEN - KARAWARI

DAG 9 O+L+D

De komende twee dagen maakt u toch ten in de highlands rond Mount Hagen, in de vruchtbare Waghivallei. De zone bestaat uit bergen bedekt met regen woud, kalkstenen kliffen en valleien.

Nachtvlucht van Singapore naar Dubai en vlucht naar Brussel.

o Goroka – Port Moresby

Spectaculaire chartervlucht naar Tari. Transfer naar de Ambua Lodge aan de rand van het regenwoud. De lodge biedt een perfecte mix van lokale architectuur, spectaculaire zichten en bescheiden luxe. Een adembenemende setting, op 2.100m. De lodge ontving prijzen voor ecologisch verantwoord toerisme. U maakt een natuurwandeling via de kron kelende bospaden van het regenwoud.

DAG 7 O+L+D

Chartervlucht naar Goroka en transfer naar het Pacific Gardens Hotel aan de rand van het stadje. Vandaag en mor gen gaat het Goroka Sing Sing Festival door. Tot nu toe waren weinigen be voorrecht om dit schouwspel mee te maken. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in de jaren ‘50 van de vorige eeuw om de culturele uitwisse ling tussen de verschillende stammen te bevorderen. De stammen uit afge legen dorpen komen samen, in hun eigen traditionele kledij en versierd met ingewikkelde hoofdtooien, beschilder de gezichten en lichamen. Ze zingen

DAG 8 O+L+D

Chartervlucht naar Karawari over ruige landschappen. Van de airstrip vertrekt u naar de lodge, per boot. De Karawari Lodge biedt zicht op de rivier en kilo

o Tari - Goroka

Paspoort/visum: reispas nog 6 maanden na terugkeer geldig

DAG 12 O+L+D

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Port Moresby. Aansluitende vlucht naar Singapore.

DAG 3 O

PORT MORESBY

KARAWARI

Tweede dag van het festival. Lonely

o Karawari – Tari

• Maaltijden volgens programma

• Visumkosten voor PapoeaNieuw-Guinea (ongeveer € 80)

DAG 13 O+L+D

• Nederlandstalige begeleiding bij 8 personen

• Bijstandsverzekering (verplicht) Persoonlijke uitgaven

Kort bezoek aan Singapore, de stad staat met moderne gebouwen en 3 tra ditionele wijken Little India, Chinatown en Arab Street. Vrije namiddag. Transfer naar de luchthaven.

PAPOEA-NIEUW-GUINEA KarawariGorokaMount Hagen Tari

INBEGREPEN

• Transfers en transport ter plaatse

• Klimaat: de meest droge periode (minst regen) is tussen juni en oktober

• Tijd: in Port Moresby is het 8u. later dan in België

GOED OM WETEN

SINGAPORE - PORT MORESBY

• DrankenFooien

Port Moresby

Binnenlandse vlucht naar Mount Ha gen, bekend omwille van de vruchtba re gronden, bergen en tradities van de Melpastam. U gaat naar de Rondon Ridge Lodge, op 2.164m hoogte met zicht op het gebergte, de Sepik, de Baiyer Gap en het stadje Mount Hagen. Natuurwandeling met oog voor vogel spotting. Meer dan 180 vogelsoorten, inclusief 12 soorten paradijsvogels, wer den hier geregistreerd.

GOROKA

Vandaag verkent u de Tari-vallei, de heimat voor dorpen en het platteland van de iconische Huli-stam. Gele klei bedekt hun gezicht. Hun bila’s (prui ken) zijn rijkelijk versierd met bloemen, mossen en stijlvolle vogelveren. Ook snavels worden als decoratie gebruikt. Van bladeren worden rokjes gemaakt. Als afwerking steekt een stokje door de neus. De combinatie met hun unie ke zang is bedoeld om hun publiek in vervoering te brengen en vijanden te intimideren.

• en 2 binnenlandse vluchten: o Port Moresby – Mount Hagen

Vertrek via Dubai naar Singapore.

Aankomst in Port Moresby en transfer naar het Airways Hotel. In de namiddag bezoekt u o.a. het Nationaal Museum, het Parlementsgebouw en het Natuur park.

DAG 14 O GOROKA - PORT MORESBY - SIN GAPORE

TARI

TARI - GOROKA

De maximale toegestane hoeveelheid bagage is 10kg per persoon. Grote, harde koffers zijn niet toegestaan in privévliegtuigen.

• Annulatieverzekering

DAG SINGAPORE2

• 12 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig

NIET INBEGREPEN

Internationale vluchten, inclusief taksen

Aankomst en transfer naar het Concor de Hotel Singapore.

DAG 4 L+D

Planet citeert: ‘het carnaval in Rio ver bleekt bij de pracht en praal van het Goroka Sing Sing Festival. Een van de grootste shows ter wereld.‘

Tussen de valleien en heuvels treft u geïsoleerde authentieke dorpen. Ter plaatse wordt beslist welke u bezoekt, in functie van de ceremonies en waar de groep welkom is. De inwoners de len hun tradities. U ontdekt de gebrui ken van de Melpastam en maakt kennis met de Mud Men, zo genoemd omdat ze zich insmeren met witte modder om op oorlogspad te gaan.

KARAWARI - TARI

MOUNT HAGEN

• Binnenlandse vluchten en chartervluchten zoals aangegeven in de reisroute waarvan 3 vluchten met privévliegtuig:oMountHagen - Karawari

DAG SINGAPORE15 - DUBAI - BRUSSEL

• Ervaar de Polynesische cultuur

• Een uniek cruise/cargoschip

• Paradijselijke beleving

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode MARK VERTREK: 21 SEPTEMBER 2023 16 dagen / 13 nachten 44

FRANS-POLYNESIË: DE MARKIEZEN

• Schitterende natuur

Een wondere wereld aan boord van de Aranui 5

• Sublieme plaatsen, voor andere schepen onbereikbaar

• In de voetsporen van Gauguin en Brel

Waan u in de hemel op aarde op de Markiezen, een van de meest mysterieuze eilandengroepen ter wereld. Het wonderbaarlijke en bergachtige binnenland met watervallen en archeologische sites verbaast. Magnifieke panorama’s, machtige bergen, valleien en kliffen sieren het majestueuze decor tijdens deze reis aan boord van de unieke Aranui 5.

Gelegen in het uiterste noorden van Frans-Polynesië, op 1.500km van Tahiti omvatten de Markiezen 12 eilanden waarvan er 6 bewoond zijn. Tot op de dag van vandaag zijn ze moeilijk bereikbaar. Ze baden in een mystieke waas waardoor mensen verlangen er eens in hun leven te komen. Ontdekkers, schrijvers, schilders en artiesten voelden hier een enorme aantrekkingskracht. De Franse schilder Paul Gauguin en de Belgische zanger Jacques Brel werden op slag verliefd bij het zien van het ongerept natuurschoon. Beiden vonden hier eindeloze inspiratie. De rust en de oude culturen spreken letterlijk tot de verbeelding. De Markiezen ontgoochelen nooit.

Het nieuwe schip Aranui 5 is een gecombineerd cruise/cargoschip. Het bevoorraadt de Markiezen met levensmiddelen, medicatie en bouwmaterialen. Op deze uitzonderlijke manier ontdekt u deze ondoordringbare eilanden. Bovendien houdt u halt op de Tuamotu-eilanden. De beroemde zwarte parels, de frangipanebomen en de warme mensen typeren de eilanden.

STERKE PUNTEN

INBEGREPEN

(AFHANKELIJK V. H. KAJUITTYPE) VANAF € 3.495

€ 10.750

GOED OM WETEN

• ETSA-formulier: +/- € 35

• 2 overnachtingen in het Intercontinental Tahiti Resort & Spa hotel**** in een Superior Lagoon View kamer op basis van kamer en ontbijt

DAG 8 O+L+D

DAG 13 O+L+D

• Transfers ter plaatse

In de vroege ochtend gaat u per 4x4 naar Puamau waar u de grootste ar cheologische site Mea’e lipona met tikis bezichtigt. De gids leidt u door de mysterieuze ruïnes. In de namiddag vaart u naar Tahuata voor een bezoek aan het dorpje Vaitahu met zijn indruk wekkende kerk, gebouwd door het Vaticaan.

DELUXE-KAJUIT: € 10.350

Ua

Nuku Hiva is de hoofdstad van de Markiezen. Het schip laadt een groot deel van haar cargo uit. Hier gaan de hoge pieken en hellingen naadloos over in de oceaan. Transfer per 4x4 naar Taihoae dat zich uitstrekt langs het strand gecreëerd door vulkaan uitbarstingen. Een ambachtencentrum ligt langs de kustweg. Bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouw-kathedraal, gekend voor zijn houten sculpturen. In het dorp Hatiheu verkent u de archeologische site Tohua Kamuihei. U geniet van een zang- en dansspektakel.

• Fooien

Te voet beklimt u de heuvel tot aan het kerkhof waar ze begraven liggen.

• Luchthaventaksen

tionele, lokale dansen. Ua Pou staat gekend om zijn vogeltjesdans.

de parelhoeves. En vergeet niet te pro fiteren van de lagune om te zwemmen, snorkelen of duiken.

Makatea

In de late namiddag transfer naar de haven en inscheping op de Aranui 5.

UA POU (HAKAHAU)

Omwille van het tijdsverschil landt u 2 dagen later in Parijs.

DAG PARIJS1 - PAPEETE

• U heeft de mogelijkheid om in business class te vliegen. Het supplement gaat vanaf € 2.600 per persoon. Prijs onder voorbehoud van beschikbaarheid.

STANDAARD-KAJUIT: € 9.495

NUKU HIVA (TAIOHAE - HATIHEUTAIPIVAI)

DAG 7 O+L+D

Een dag om te relaxen aan boord. Dom pel u onder in de Polynesische cultuur met lezingen en workshops. Relax op het buitendek, in de bar, de gym...

Hiva Oa wordt de tuin van de Mar kiezen genoemd. Atuona, de tweede grootste plek van de Markiezen was vroeger de hoofdstad. Hier brachten de schilder Paul Gauguin en de zanger Jacques Brel hun laatste jaren door.

DAG 12 O+L+D

TUAMOTU-ARCHIPELRANGIROA

Aankomst in Papeete (voormiddag). Intrek in een dagkamer in het Inter continental Tahiti Resort & Spa hotel. ’s Avonds terugvlucht naar Parijs.

DAG 15 & 16 PARIJS

DAG 4 O+L+D

Ua Pou wordt het kathedraaleiland genoemd omwille van 12 basaltko lommen. Vanop het dek spot u unieke bergformaties. Elk eiland heeft een eigen specifiek karakter. Ua Pou is ge huld in mysterie en magie. Veel crew leden zijn van hier afkomstig. Vroege vogels kunnen de heuvel beklimmen voor een prachtig zicht op de vallei en het dorp Hakahua. U kan ook opteren voor een makkelijke wandeling naar het ambachtelijke centrum. ’s Middags lokale lunch terwijl u geniet van tradi

OP ZEE

• Andere excursies

Ontdek hun musea. Na de lunch aan boord kan u een duik nemen in de oceaan en luieren op het zandstrand.

Rangiroa Hiva Ua

DAG 14 O PAPEETE - PARIJS

DAG 6 O+L+D

Ochtendvlucht van Parijs via Los Ange les naar Papeete. Aankomst in de late avond. Transfer naar het Intercontinen tal Tahiti Resort & Spa hotel.

DAG 11 O+L+D FATU HIVA (OMOA - HANAVAVE)

Het havenstadje Papeete is de hoofd stad van zowel Tahiti als Frans-Poly nesië. Vandaag geniet u van een vrije dag om te acclimatiseren.

SINGLETOESLAG:

MARKIEZEN-EILANDEN

HivaHukaOaPouTahuata

• Annulatieverzekering

DAG 10 O+L+D HIVA OA (PUAMAU) - TAHUATA (VAITAHU)

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

VERTREK ARANUI

U bezoekt Rangiroa, de grootste atol van Frans-Polynesië, gerenommeerd voor zijn magnifieke parels en schel penjuwelen. De lagune met een diver siteit aan vissen trekt tal van duikers aan. Breng een bezoek aan een van

NIET INBEGREPEN

• Andere dranken dan tijdens de maaltijden

Fatu Hiva

DAG 5 O+L+D

• 12 dagen/11 nachten cruise aan boord van de Aranui 5 op basis van vol pension en drank tijdens de maaltijd Alle vermelde excursies

• De intercontinentale vluchten met Air Tahiti Nui vanuit Parijs in economy class heen en terug

• Nederlandstalige begeleiding bij minimum 12 deelnemers

• De transfer van uw thuis naar Parijs en terug

SUPERIOR DELUXE-KAJUIT:

Papeete

• Bijstandsverzekering

DAG 3 O+D

Ua Huka herbergt wilde paarden, gei ten en varkens. ’s Morgens voert de Aranui een indrukwekkend maneuver uit in de magnifieke baai van Vaipaee. U vertrekt per 4x4 naar Hane. Onder weg bezoek aan de botanische tuin, het cultureel centrum Te Tumu, het mu seum met petrogliefen en de beeld houwersateliers in het vissersdorp Hokatu. Na de lokale lunch kan u het marinemuseum bezoeken.

Kauehi was lang onbewoond en staat nog maar kort open voor toerisme. De authenticiteit en de surrealistische kleuren van de lagune verleiden.

DAG 9 O+L+D HIVA OA (ATUONA)

TAHITI

DAG PAPEETE2

OP ZEE

PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 12 PERSONEN:

• Reisdocumenten: internationaal paspoort nog 6 maanden na terugkeer geldig

Nuku

Terwijl u de Markiezen achter u laat en bekomt van al het moois, vaart u terug richting de Tuamotu-archipel.

• Laatste dag, dagkamer in het Intercontinental Tahiti & Spa hotel**** voor vertrek

• Persoonlijke uitgaven

Fatu Hiva is het meest afgelegen eiland. Het reliëf is spectaculair. Bij aankomst voelt u de magie van de bergachtige landschappen en de weelderige vegetatie. In Omoa de monstreren vrouwen de fabricage van traditionele kledij, ‘tapas’ en Kumuhei, een haarparfum. In het ambachte lijk centrum ziet u een weelde aan houtsnijwerk, pareo’s en monoï-olie. Sportieve passagiers kunnen opteren voor een trekking van 16km van Omoa naar Hanavave met prachtige zichten op de kliffen. De picknicklunch wordt op de top geserveerd. Niet zo actief? Dan vaart u mee van Hanavave naar de Maagdenbaai. Aan land bezoekt u het dorpje en verwelkomt u de wande laars.

UA HUKA (VAIPAEE - HANE - HOKATU)

KAUEHI

• Duik- en snorkelmogelijkheden op verschillende eilanden, ter plaatse te betalen

EGYPTE

Ontdek de prachtige Egyptische landschappen, maak kennis met een uiterst vriendelijke bevolking en een intrigerende geschiedenis!

De historicus Herodotus beschreef Egypte als ‘een geschenk van de Nijl’. Deze reis is een verkenning van de indrukwekkende faraonische wereld. Het hoogtepunt vindt u in de tempels en Koningsgraven van Luxor, de piramides van Gizeh en het Egyptisch Museum van Caïro. Keer tijdens deze rondreis terug in de tijd en laat de oude Egyptische beschaving opnieuw tot leven komen.

06VERTREK:APRIL2023 09 NOVEMBER 2023 11 dagen / 10 nachten

• Lokale Nederlandssprekende gids

Nijlcruise voor culturele fijnproevers

46 Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode EGQU

• Bezoek aan het oude of het nieuwe Egyptisch Museum.

STERKE PUNTEN

• Verkenning van de Egyptische beschaving

Egypte herbergt een cultureel en archeologisch erfgoed dat tot de verbeelding spreekt. Deze bestemming, ook wel het land van farao’s en piramides genoemd, is verheven van kostbare schatten, gelegen in een onmetelijke woestijnvlakte. Langs de langste rivier van Afrika, de Nijl, vindt u de belangrijkste sporen van de farao’s. Naast de niet te missen hoogtepunten ontdekt u ook minder bekende architecturale juweeltjes. U krijgt de prachtig versierde graven der artiesten en edelen te zien. Daarnaast maakt u kennis met de complexen van Karnak en Abu Simbel en het summum van de Egyptische kunst in de sublieme Kalabsha-tempel. U aanschouwt de majestueuze piramides van Gizeh. In de hoofdstad Caïro bezoekt u het oude of het nieuwe Egyptisch Museum (afhankelijk van de officiële openingsdatum). Dit alles op het tempo van het schip, de M/V Queen of Hansa*****.

• Alle hoogtepunten komen aan bod, van tempels, graven en valleien tot musea

• Transfers en transport ter plaatse

GOED OM WETEN

’s Morgens bezoek aan de Kalab sha-tempel en de onafgewerkte obe lisk. De typische kenmerken uit de klassieke Ptolemeische periode zijn aanwezig: pylonen, een binnenplaats en een heilige ruimte bestaande uit drie kamers. Per motorbootje bezoekt u de tempel van Philae. Dit complex kreeg grote bekendheid doordat het met hulp van de Unesco in stukken werd gezaagd en op het hoger gele gen eiland Agilkia opnieuw werd op gebouwd.

Na het ontbijt transfer naar de luchtha ven en terugvlucht naar Brussel. EGYPTE Edfu

DAG 3 O+L+D LUXOR - DENDERAH - LUXOR

het Luxormuseum. De kwa liteit van de collectie is uitzonderlijk en zeer overzichtelijk tentoongesteld. Tot de topstukken behoren objecten uit de tombe van Toetanchamon (Graf DK62).

Vlucht van Brussel naar Luxor met overstap in Caïro. Transfer, checkin en overnachting in Sofitel Winter Palace*****.

• Schip M/V Queen of Hansa*****

DAG 4 O+L+D

DAG 10 O+L+D CAÏRO

Na het ontbijt, ontscheping en vroege transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Caïro. Check-in in St. Re gis***** of Marriott Mena House*****. Bezoek aan het oude of het nieuwe Egyptisch Museum.

DAG 7 O+L+D

• Binnenlandse vluchten zoals aangegeven in de reisroute

Abu Simbel

• Visum

U begint met een absoluut hoogte punt: een bezoek aan de tempel van Karnak. Het is de grootste van alle fa raonische tempels. Het complex werd alsmaar uitgebreid met pylonen, obe lisken, tempels en de bijzondere Hy postylezaal met maar liefst 134 zuilen, gekroond met kapitelen in de vorm van papyrusbundels en talrijke reliëfs.

LUXOR - EDFU

EDFU - KOM OMBO - ASWAN

DAG 9 O+L+D

- LUXOR

ASWAN - KALABSHA - PHILAEASWAN

AswanLuxor

• Vluchten inclusief taksen

FORMALITEITEN

SAUDI-ARABIË ISRAËLJORDANIË LIBIË

Na de lunch in een lokaal restaurant, gaat u naar de citadel op de Mokattam heuvel. Het bouwwerk domineert de stad en biedt een prachtig panoramisch zicht op Caïro, de Nijl en de piramides van Gizeh. U sluit af met een wandeling doorheen Khan El Khalili, de grootste soek ter wereld. In de drukke straten verhandelen juweliers, kopersmeden, tapijtverkopers, kruidenwinkels... hun waren. ’s Avonds geniet u van het klank- en lichtspel bij de piramides.

Afvaart van Aswan naar Luxor, via Kom Ombo en Edfu. Aan boord geniet u van typische taferelen langs de Nijl. Ontspan op het zonneterras of bij het zwembad. Diner en overnachting aan boord in Luxor.

LUXOR

NIET INBEGREPEN

DAG 11 O CAÏRO - BRUSSEL

Daarna gaat u naar de tempel van Luxor, die de Egyptische geschiedenis vanaf de 18de dynastie van het Oude Egypte tot de 14de eeuw n.C. belichaamt. O.a. Toetanchamon, Hatsjepsoet, Ramses II & Amenhotep III speelden een rol bij de bouw van deze tempel. Diner en over nachting aan boord in Luxor.

• Identiteitskaart + pasfoto of internationaal paspoort, beide nog 6 maanden na terugkeer geldigVisum

Cairo

• Overige uitgaven

Vroeg vertrek naar de site van Abu Simbel. Hier staat een van de meest indrukwekkende tempels uit het Oude Egypte, gebouwd door de farao Ram ses II. Voor de tempel zitten vier impo sante figuren die Ramses II voorstel len. De kleinere tempel is gewijd aan Hathor. Onder leiding van de Unesco werden de twee rotstempels in blok ken gezaagd en 65m hogerop en 180m noordwaarts weer in elkaar gezet. Be zoek aan de stuwdam van Aswan. In de namiddag vaart u met een typische zeil boot (Felucca) rond Elephantine Island en bezoekt u het Nubische Museum.

ASWAN - KOM OMBO - LUXOR

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Na de lunch bezoek aan de necropolis van Thebe: de Vallei der Edelen met het graf van Ramose en de Vallei der Artiesten in Deir El Medina. Het Dal der Kunstenaars was een nederzet ting vlakbij de Vallei der Koningen, bewoond door arbeiders die mee werkten aan de aanleg van de vallei en de dodentempels. In de huizen trof men duizenden ostraca (beschreven scherven) en papyrusteksten aan. Het dorp leverde een schat aan informatie over het dagelijkse leven in het Oude Egypte. Overnachting in Sofitel Winter Palace*****.

• Overnachtingen zoals voorzien in het programma of gelijkwaardig

• Tijdsverschil: +1u. in de winter, geen verschil in de zomer

Bezoek aan het plateau van Gizeh met de drie beroemde piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos, de zonneboot en de sfinx. Na de lunch in een lokaal restaurant, bezoek aan de necropolis Sakkara en Memphis, de hoofdstad van het Egyptische Oude Rijk. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 6 O+L+D

LUXOR - CAÏRO

Na het ontbijt gaat u per koets naar de Horustempel van Edfu. Afvaart richting Aswan en bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze bestaat uit een ge spleten architectuur waarvan elk deel voor een god was voorbehouden. Dit maakt de tempel uniek.

SOEDAN Denderah Kom Ombo

DAG BRUSSEL1

• Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken Nederlandstalige begeleiding vanaf 15 personen

’s Morgens bezoekt u de westelijke oever in Thebe, met de Vallei der Ko ningen en Koninginnen (3 graven), de schitterende tempels van Hatsjepsoet en Medinet Habu en de kolossen van Memnon. Na de lunch aan boord vaart u naar Edfu via de sluizen van Esna.

DAG 2 O+L+D

DAG 8 O+L+D

Vertrek per bus naar de site van Den derah, een van de best bewaarde tempelcomplexen. De belangrijkste tempel werd opgedragen aan Hathor. Het complex omvat tevens de geboor tetempel van Isis, een heilig meer, een sanatorium, het geboortehuis van Nec tanebo II, een christelijke basiliek, een Romeins geboortehuis, de toegangs poorten van Domitianus en Trajanus, het Braque-heiligdom en de Romeinse kiosk. Bij terugkeer in Luxor, inscheping en lunch aan boord van de M/V Queen of BezoekHansa.aan

• Bijstandsverzekering

• Fooien • Dranken

• Annulatieverzekering

ASWAN - ABU SIMBEL - ASWAN

INBEGREPEN

DAG 5 O+L+D

• Vol pension

• Lokale Nederlandstalige gids tijdens de vermelde bezoeken

SINGLETOESLAG: € 980

PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 15 PERSONEN: € 3.885

Mooie Egyptische landschappen, een uiterst vriendelijke bevolking en een intrigerende geschiedenis maken van deze reis een leerrijke ervaring. Egypte is een ware bron van cultuur, verpakt met gastvrijheid.

• Grondige verkenning van de Egyptische beschaving

• Ontdekking van Midden-Egypte

• Hoogtepunten en minder gekende sites

In de Oudheid was Egypte het centrum van luxe en weelde. Een vooruitstrevende plek voor de wetenschap. Andere beschavingen keken op naar Egypte omwille van de economische bloei die er heerste. Tot op vandaag blijft het land een onuitputtelijke bron voor archeologen en historici. De rijke geschiedenis van de oude Egyptenaren liet een onmetelijke rijkdom aan culturele bezienswaardigheden na.

Een Nijlcruise is de beste manier om de cultuur van Egypte te verkennen. Op een ontspannen manier krijgt u de mooiste monumenten te zien. Het zicht vanop het water op al dat cultureel erfgoed is bijzonder. De zonsondergangen zijn magisch. De Nijl, de langste rivier van Afrika, toont de belangrijkste sporen van de farao’s. Het schip M/V Queen of Hansa geeft het tempo van de bezoeken aan. ’s Nachts vaart het schip niet.

STERKE PUNTEN

• Bezoek aan het nieuwe Egyptisch Museum

Deze cruise laat alle toppers zien, evenals interessante historische plaatsen in Midden-Egypte waar de legendarische koningin Nefertiti regeerde. De alomgekende piramides van Gizeh, de monumenten van Luxor die een waar openluchtmuseum vormen, de metropool Caïro… Aan boeiende sites geen gebrek. Welkom in het land van de farao’s.

• Lokale Nederlandssprekende gids

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode EGOL VERTREK: 18 SEPTEMBER 2023 18 dagen / 17 nachten 48 EGYPTE Once-in-a-lifetime-cruise op de Nijl

DAG 1 D

BRUSSEL - CAÏRO

DAG 7 O+L+D

Vroeg vertrek naar Abu Simbel met een indrukwekkende tempel. Ervoor zitten 4 imposante figuren die Ramses II voorstellen. De kleinere tempel is gewijd aan Hathor. De twee rotstem pels werden in blokken gezaagd en hogerop weer in elkaar gezet, o.l.v. van de Unesco. Bezoek aan de stuwdam van Aswan. Lunch en diner aan boord.

• Annulatieverzekering

• Identiteitskaart + pasfoto of internationaal paspoort, beide nog 6 maanden na terugkeer geldig

ASWAN

Tell el-Amarna is een van de meest le gendarische plekken. Er blijft niet veel over van de stad, behalve de indeling van het koninklijk paleis en de tempel. U bezoekt de necropolis. Op de bodem van een kloof ontdekt u het koninklijk graf van Achnaton.

ASWAN - PHILAE - ASWAN

plex van het land. Pylonen, obelisken en tempels werden bijgebouwd. De Hypostylezaal met maar liefst 134 zuilen is indrukwekkend.

Vertrek per bus naar de site van Den derah, een van de best bewaarde tem pelcomplexen. Het omvat de geboor tetempel van Isis, een heilig meer, een sanatorium, het geboortehuis van Nec tanebo II, een christelijke basiliek, een Romeins geboortehuis, de toegangs poorten van Domitianus en Trajanus, het Braque-heiligdom en de Romeinse kiosk. Terugkeer naar het schip en vrije tijd. Wanneer de avond valt, bezoekt u het museum van Luxor, gevolgd door het klank- en lichtspel aan de tempel van Karnak.

NIET INBEGREPEN

DAG 18 O+L+D

SOHAG - BALYANA

DAG 15 O+L+D

CAÏRO

Per koets naar de Horustempel van Edfu. Lunch aan boord, afvaart en be zoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze bestaat uit een gespleten archi tectuur.

• Nederlandstalige begeleiding bij minimum 15 deelnemers

U vaart naar Mineh. Onderweg bezoek aan de necropolis van Beni Hassan met werken van kunstenaars van het Mid denrijk. U bezichtigt een aantal onder grondse ruimtes.

TELL EL-AMARNA - SOHAG

Na het ontbijt gaat het richting het Wit te en het Rode Klooster. Het Witte (Deir el-Abiad) werd rond 400 n.C. gesticht en bood onderdak aan 2.000 monni ken. Het Rode (Deir el-Ahmar) is klei ner. Bezoek aan de stad Akhmîm, met de tempel gewijd aan Min, god van de vruchtbaarheid.

• Overnachtingen aan boord van het schip M/V Queen of Hansa*****

DAG 11 O+L+D

DAG 6

Bezoek aan het Nieuwe Grand Egyp tisch Museum met een prominente plaats voor de schatten uit het graf van Toetanchamon. Na de lunch gaat u naar het Islamitisch deel van Caïro met de moskee Al-Hakim en het mausoleum van de sultan Qalawun.

LUXOR - EDFU

O+L+D CAÏRO

DAG 12 O+L+D

DAG 14 O+L+D

• Lokale Nederlandstalige gids tijdens de vermelde bezoeken

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Ontscheping, vlucht van Aswan naar Caïro en aansluitende vlucht naar Brussel.

QUENA - DENDERAH - LUXOR

LUXOR

• Visum

’s Avonds vaart u met een motorboot naar het klank- en lichtspel aan de tem pel van Philae.

Bezoek aan Tuna el-Gebel, de necro polis van heilige dieren. Het graf van Pétosiris, hogepriester van Toth is de moeite. De architectuur met Egyptische en Griekse kunst laat een mooie indruk na. Bezoek aan het graf van Isidora. Met de bus richting Tell el-Amarna.

Het schip vertrekt. Dag op de Nijl.

DAG 5 O+L+D

• Visum

• FooienDrankenBijstandsverzekering(€10perpersoon per dag)

U gaat naar de citadel op de Mokattam heuvel die de stad domineert en zicht op Caïro, de Nijl en de piramides biedt. Na de lunch bezoek aan het Egyptisch Museum en het Museum of Civilization (mummies).

DAG 10 O+L+D

• Binnenlandse vluchten zoals aangegeven in de reisroute Transfers en transport ter plaatse

DAG 8 O+L+D

• Vluchten inclusief taksen

Bezoek aan de tempel van Karnak. 13 eeuwen lang hebben tal van farao’s bij gedragen aan het oudste tempelcom

DAG 9 O+L+D

• Tijdsverschil: +1u. in de winter geen verschil in de zomer

DAG 3 O+L+D CAÏRO

DAG 4 O+L+D CAÏRO

Per motorboot naar de westelijke Nijloever waar u de Vallei der Koningin nen en die der Koningen bezoekt. Na de lunch bezoek aan de necropolis van Thebe met de Vallei der Edelen en die der Artiesten in Deir El Medina. Na zonsondergang gaat u naar de tempel van Luxor.

FORMALITEITEN

DAG 16 O+L+D

's Ochtends gaat u naar het bede vaartsoord Abydos. De tempel is voor zien van 2 hypostyle kamers die uitko men op 7 heiligdommen met enkele geschilderde reliëfs. De galerij van de ko ningen bevat een schat: Seti brengt een offer aan koningen vertegenwoordigd door hun patronen. Net achter de tempel is het Osireion een aquatische tempel.

GOED OM WETEN

• Overige uitgaven

Bezoek aan het plateau van Gizeh met de piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos, de zonneboot en de sfinx. Na de lunch, bezoek aan de necropolis Sakkara en Memphis, de hoofdstad van het Egyptische Oude Rijk.

U bezoekt de Koptische wijk met de ‘Hangende Kerk’ met een indrukwek kend interieur. Het houten dak heeft de vorm van de ark van Noah. Bezoek aan het Islamitisch Museum. U sluit af met een wandeling doorheen Khan El Khali li, de grootste soek ter wereld.

• Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

BANI SWEIF - MINEH

MINEH - TELL EL-AMARNA

DAG 2 O+L+D CAÏRO

DAG 17 O+L+D

ASWAN - CAÏRO - BRUSSEL

• Vol pension

EGYPTE Caïro Tell El Amarna Sohag Abydos LuxorDenderah Edfu AswanKom Ombo PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 15 PERSONEN: € 4.355 SINGLETOESLAG: € 1.320

EDFU - KOM OMBO - ASWAN

Vlucht naar Caïro en transfer naar het schip.

INBEGREPEN

Per motorboot naar de tempel van Philae. Dit complex werd met hulp van de Unesco in stukken gezaagd en op een hoger gelegen eiland weer op gebouwd. Dan naar de onafgewerkte obelisk. Na de lunch bezoekt u per motorboot het Kichener-eiland, bekend omwille van zeldzame exotische plan ten. In de vooravond trekt u naar het Nubisch Museum van Aswan. Als afslui ter geniet u van een high tea in het Old Cataract hotel.

DAG 13 O+L+D

ABYDOS - QUENA

Kinshasa ligt aan de zuidelijke oever van de Congostroom, na de Nijl de grootste rivier van Afrika. U hoeft zich niet aan een broussetrip te verwachten. U beleeft de stad in stijl met aandacht voor luxe en gastronomie. Als verblijf kozen we het historische 5*-hotel Memling. U ervaart de welvarende kant van de stad aan de rivier met chique woongebieden maar maakt ook kennis met de andere kant, deze van de sloppenwijken. De stad vormt een groot cultureel, industrieel en intellectueel centrum met een verrassend hoog aantal musici en artiesten. In deze stad koopt u handgemaakte Afrikaanse kunstwerken. U verwacht het misschien niet maar het nachtleven bruist van energie. Veel Congolese muziek ontstaat dan ook hier.

• Het vertier en nachtleven in Kinshasa

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode KINS 17VERTREK:JUNI2023 6 dagen / 5 nachten 50 DEMOCRATISCHE

Geschiedenis, cultuur en natuur in

• Couleur locale

bruisende stad

• U ziet de beide kanten van Kinshasa

U ziet Kinshasa vanuit diverse oogpunten. Gedurende het historisch circuit bezichtigt u heel wat bezienswaardigheden die de stad rijk is, met o.a. de Kathedraal Sainte-Anne en het Stade des Martyrs. Tijdens het zogenaamde natuurcircuit gaat u een stukje varen op de Congostroom. Zo ervaart u hoe het Congolese leven eraan toegaat. Ook een bezoek aan de bonobo’s staat op het programma met een rondleiding in het Sanctuaire Lola ya Bonobos. Het cultureel circuit omvat o.a. het Musée National du Congo en Le Théatre de Verdure.

STERKE PUNTEN

• Beelden uit de koloniale tijd

• Het unieke leven langs de Congostroom

• Ontmoeting met bonobo’s

Een pure authentieke bestemming. Dat is Kinshasa ‘La Belle’. Een levendige, coole en kosmopolitische stad met veel cultuur en menig talent. De hoofdstad van de Democratische Republiek Congo is een van de grootste steden van Afrika en erg dichtbevolkt (+/- 15 miljoen inwoners). Tijdens deze trip verkent u met een open blik de diverse kanten van de stad.

• Lokale kunst REPUBLIEK CONGO: KINSHASA een

DAG D

Kort na de middag wordt u verwacht in het restaurant ‘Majestic River’, een stilliggende boot op de Congorivier. Het is een zalig gebeuren. Hier geniet u van de rust en de openheid van een van de machtigste rivieren op aarde. Na de lunch zet u nog zoveel als mogelijk de historische toer verder. Een bezoek aan de Golf van Kinshasa is een mooi einde van deze feestelijke zondag. Voor de beau monde van Kinshasa is het op zondag een ontmoetingsplaats. De Golfclub vormt de groene long van Kinshasa.

DR CONGO Kinshasa

• Nederlandstalig begeleiding vanaf 8 personen

• DrankenVerzekeringen

• Tijdsverschil: in de winter geen, in de zomer: +1u.

• Go pass: ter plaatse te betalen in Kinshasa bij uw vertrek op de luchthaven: 50 dollar én 5 dollar voor buitenlandse vluchten, telkens per persoon

Tijdens het historisch circuit van het centrum bezoekt u nog: l’Avenue Wagenia – Bâtiment Forrescom – Boulevard du 30 juin – Palais de la Nation – Mausolée LaurentDésiré Kabila – Palais du Peuple –Banque centrale – Palais de justice – l’Ambassade Belge – Stade Tata Raphaël de la Kethulle - Stade des Martyrs waar Mohammed Ali en George Foreman in 1974 geschiedenis

NIET INBEGREPEN

de toer vindt plaats voor de lunch en een deel erna, of indien nodig op een van de volgende dagen.

DAG 3 O+L+D KINSHASA

1

Eenschreven.deelvan

• Malariapreventie is aanbevolen

• Alle transport en transfers ter plaatse

• Verblijf in een luxueus 5-sterrenhotel

DAG BRUSSEL6

VAN MIN. 8 PERSONEN: € 3.990 SINGLETOESLAG: € 490

• Vlucht SN Brussels Airlines en luchthaventaksen

• Alle maaltijden

DAG 2 O+L+D KINSHASA

DAG 4 O+L+D KINSHASA

Aankomst in Brussel.

Vlucht naar Kinshasa. Het protocol in Kinshasa wacht u op en loodst u mee naar het hart van de stad en het historische hotel Memling, gebouwd in 1937. De weg van de luchthaven naar het centrum laat u reeds de sfeer en leefwereld van Kinshasa ontdekken. U krijgt een warm welkom tijdens het diner.

• Internatonaal paspoort, nog 12 maanden geldig na terugkomst

• Visumkosten: € 100 per persoon

GOED OM WETEN

Vroeg in de ochtend verlaat u het hotel. U dient immers voor 10u. aan te komen in het Sanctuaire Lola ya Bonobos. Dan begint de eerste rondleiding. Op dat moment zijn de Bonobo’s heel actief. Ze delen tot 89,5% van hun DNA met de mens. Na het bezoek begeeft u zich naar Mont Ngaliema en bezoekt u het Musée National du Congo. Het museum heeft een etnografische collectie. Het Cimetière des pioniers en Le Théatre de Verdure zijn heel belangrijk. Bijzonder artistiek en mooi zijn Les Statutes Coloniales. U heeft er ook een zeer mooi zicht op Congo Brazzaville.

DAG 5 O+L KINSHASA

Deze dag biedt extra mogelijkheden. U kan nog even naar de Marché des valeurs, aanbevolen om een mooi souvenirtje uit dit prachtig land mee te nemen. ’s Middags is de lunch voorzien in het hotel en kan u nog genieten van het zwembad, de charme en de luxe van hotel Memling. Zo begint u uitgerust en ontspannen aan de vlucht. Omstreeks 17u. transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. Uw bagage wordt in de voormiddag opgehaald en naar het kantoor van SN in Kinshasa gebracht.

PRIJS OP BASIS

hoe de bevolking leeft of overleeft. Het is een territorium dat voor ons niet toegankelijk is. Eenmaal in de jachtclub komt u in een oase van rust. U aanschouwt er de gebeurtenissen en zal verwonderd zijn hoe alles er aan toegaat. U scheept in op een boot speciaal voor de groep gereserveerd en vaart naar ‘Palm Safaribeach’. U vaart langzaam, geniet en zal versteld staan van het leven op en langs de Congostroom. U stopt even aan de ‘Cité des Pecheurs de Kinkole’. Palm Safaribeach is een waar paleis. De eigenaar is Generaal François Olenga. Hij bracht destijds Marechal Mobutu aan de macht. Het zicht vanuit het restaurant is spectaculair. Bij de terugkeer werkt u nog een gedeelte van het historisch circuit af.

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

INBEGREPEN

P.P.

Na het ontbijt begeeft u zich naar de jachtclub. De route ernaartoe biedt onvergetelijke taferelen. U ziet

Vandaag onderneemt u een historisch circuit. De zondag is telkens een mooie dag in Kinshasa. Na een lekker ontbijt begeeft u zich naar het hart van de stad, naar ‘Gare Centrale’ en de kathedraal Sainte-Anne. Hier komen de notabelen van Kinshasa met hun auto’s aangereden. U bent getuige van alle kerkelijke hoogtepunten en geniet van prachtige Congolese muziek. Hier in Sainte-Anne is, samen met het klooster en het grote college, de kolonisatie onder leiding van de ‘Pères Scheutisten’ begonnen.

BRUSSEL - KINSHASA

• Inenting tegen gele koorts is verplicht

De rivieren Kavango, Kwando Zambezi en Chobe in het noordoosten zorgen voor een weelderig groene omgeving. In deze strook, ook wel bekend als de Caprivi- of Zambezi-regio, profiteren de wilde dieren in volle glorie van de zeer gunstige omstandigheden. Bootsafari’s behoren dan ook tot de alledaagse activiteiten. En tot slot… de Victoria-watervallen. Het contrast met de machtige Sossusvlei-duinen in de Namib-woestijn aan het begin van de reis kan niet groter zijn. Kortom, een trip die u bijblijft.

Woestijnen en rivieren

STERKE PUNTEN

• Woestijnen, duinen en geologische hoogtepunten

• Zeer kwalitatieve accommodaties

In Namibië bepalen diverse stammen de cultuur. De Himba-stam, een van de oude nomadische volkeren, is er een van. Ze houden nog steeds vast aan hun authentieke levenswijze en tradities. In kleine nederzettingen in de Kalahari leven de Bosjesmannen, de oorspronkelijke bewoners van zuidelijk Afrika. Namibië bestaat grotendeels uit woestijn. Toch bieden de fauna en flora een heel boeiende diversiteit. In de droge rivierbeddingen van Damaraland leeft een groeiend aantal woestijnolifanten en zwarte neushoorns. Het magnifieke Etosha Nationaal Park huisvest grote troepen leeuwen. Het hoeft niet te verwonderen dat het park vaak dient als decor voor indrukwekkende natuurdocumentaires.

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode NAVI VERTREK: 01 OKTOBER 2023 19 dagen / 16 nachten

• Twee dagen nabij de Victoriawatervallen

Een paar redenen om Namibië te bezoeken? Adembenemende weidse landschappen, de gastvrije bevolking, nationale parken en een onvoorstelbaar mooie natuur om er maar enkele te noemen. Deze rondreis in kleine groep geeft u een zeer divers beeld van het land. De kers op de taart vormt het indrukwekkende natuurfenomeen Victoria Falls.

• Prachtige landschappen

52

• De Namib, de oudste woestijn ter wereld •Sossusvlei, de hoogste duin ter wereld •Diverse nationale parken met Etosha als topper

NAMIBIË & VICTORIA-WATERVALLEN

• Toegangsgelden voor de nationale parken

• Verblijf in comfortabele lodges/ camps

DAG AANKOMST19 IN BRUSSEL

DAG 9 & 10

• Vaccinaties tegen difterie, tetanus, polio en hepatitis A zijn aanbevolen.

• Vluchten, inclusief taksen Vervoer per comfortabele 12-seater met Namibische chauffeur en gids

• Vol pension vanaf dag 3 t.e.m. dag 15 Kamer en ontbijt in Windhoek en Victoria Falls

OPMERKING

Het moerasland van het Bwabwata Nationaal Park doet denken aan de landschappen in Botswana. Uw verblijf ligt in de regio van de Kwando-Linyan ti-delta, een toplocatie voor bootsafari’s. U maakt gamedrives in het Bwabwata Nationaal Park en het nabij gelegen Mudumo Nationaal Park, een wildernis met savanne, mopanebos sen en moeras. Twee overnachtingen in Kazile Island Lodge, aan de oevers van de Kwando-rivier. De omgeving is

ZUIDWEST-ETOSHA

DAG 2 D

DAG 14 & 15

• Geld: de Namibische Dollar

O+L+D

DAG 16 O

Na de verwelkoming door de toergids op de luchthaven rit naar de lodge. Gamedrive in de namiddag. Overnach ting in Na’an Ku’Sé, een unieke eco lodge die 3.200ha beslaat.

DAG 3 & 4 O+L+D

DAG BRUSSEL1 - WINDHOEK

Twee overnachtingen in Onguma Bush Camp in het Onguma Private Reserve met zicht op de savanne.

DAG 5 O+L+D SWAKOPMUND

• BijstandsverzekeringAnnulatieverzekering

Rit naar de Victoria-watervallen. Twee overnachtingen in de charmante Ba tonka Guest Lodge, op 2km van de watervallen.

VICTORIA FALLS

Terugvlucht naar Addis Abeba en aan sluitende vlucht naar Brussel.

• Persoonlijke uitgaven

VICTORIA FALLS – ADDIS ABEBA - BRUSSEL

• Nederlandstalige begeleiding vanaf Brussel bij minimum 8 Fooiendeelnemersvoorde bagage

• Internationaal paspoort minstens 6 maanden na terugkeer geldig

DAG 18 O

• Gele koorts: een inenting is niet verplicht als u vanuit een land komt waar geen gele koorts heerst (waaronder België). Indien u wel vanuit een land komt waar gele koorts heerst, is een inenting verplicht.

WINDHOEK

bekend om olifantmigraties, roofdie ren, nijlpaarden, reptielen, vogels en veel antilopesoorten.

U observeert het wild tijdens een sa fari. Het ontleent zijn naam aan de vrij wel vegetatieloze Etosha-zoutpan, die in het regenseizoen deels onder water kan lopen. Het resultaat? Een schouw spel van flamingo’s. Aan de rand zijn drinkplaatsen waar olifanten hun dorst komen lessen. In Etosha leeft de groot ste concentratie wilde dieren van Na mibië waaronder leeuwen, zebra’s, oli fanten, giraffen en zwarte neushoorns. Overnachting in de stijlvolle Etosha Sa fari Lodge waar ruimte een belangrijk element is.

• Fooien voor de driver/ranger

NAMIB DESERT - SOSSUSVLEI

• Malaria-risicogebied

Vrije dag om dit natuurfenomeen te bewonderen.

• De niet-optionele excursies vermeld in het programma

NIET INBEGREPEN

U trekt naar het kuststadje Swakop mund waar het Duitse koloniale ver leden nog voelbaar is. Flaneer op de heuse promenade met modewinkels en souvenirshops. In het nabijgele gen Walvisbaai kan u een dolfijnenen robbencruise maken (optioneel). Overnachting in Swakopmund Guest house.

DAG 12 & 13 O+L+D MAHANGO GAME RESERVE

Vandaag rijdt u naar Damaraland, het woongebied van de Herero-stam. In dit extreem droog gebied, komen de rots gravures van Twijfelfontein, Organ Pi pes, Petrified Forest en Burnt Mountain voor. Fantastische geologische hoog tepunten. Het landschap verrast met droge rivierbeddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlaktes en majestueuze bergen. Dit is het woongebied van de zeldzame woestijnolifant, gems- en springbokken, bergzebra’s en zwarte neushoorns. Tijdens een ochtendsafa ri in open landrovers gaat u op zoek naar de dieren. Twee overnachtingen in Uis Guesthouse met sleepout in de woestijn.

• Dranken

DAG 6 & 7 O+L+D

• Halve liter water per persoon per dagBijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

DAG 11 O+L+D KAVANGO-REGIO

U rijdt naar het oostelijk deel van de Caprivi-regio, het natste gedeelte van Namibië. Tussen de Choberegio van Botswana, Angola en Zambia, vindt u rivierwouden, watervlaktes en bao babbomen. Een groot aantal vogels en wilde dieren komen op het water af. De wilde dieren worden beschermd in maar liefst vier reservaten. Twee overnachtingen in Divava Okavango Lodge, aan de oevers van de Okavan go-rivier.

DAG 8 O+L+D

DAMARALAND

DAG 17 O

BWABWATA NATIONAAL PARK

• De accommodaties zijn niet gegarandeerd.

Rit naar Rundu. Hier begint het groene gedeelte van de reis. U verblijft aan de oever van de Kavango-rivier te midden een weelderige vegetatie. U kan op tioneel een cruise bij zonsondergang maken. Vogelspotters treffen een pa radijs.

Vandaag begint het safari-gedeelte. U

U maakt een gamedrive in het Ongu ma Private Nature Reserve of in het aangrenzende Etosha Nationaal Park.

FORMALITEITEN

O+L+D OOST-ETOSHA

VICTORIA FALLS

INBEGREPEN

trekt naar het zuidwestelijk deel van het Etosha Nationaal Park, het groot ste beschermd wildpark van Namibië.

NAMIBIË Windhoek BwabwataMahangoNP NP Victoria FallsKavango Etosha NP Ongava GR DamaralandSwakopmundSossusvlei BOTSWANA ZIMBABWE PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 8 PERSONEN € 8.490 SINGLETOESLAG: € 1.430

• Tijdsverschil: geen in de zomer +1u. in de winter

Na het ontbijt rit naar Sesriem. Onder weg geniet u van schitterende zichten op de door wind en mist gecreëer de dieprode zandduinen. Sossusvlei ligt in de buurt. U bewondert o.m. de machtige ‘Dune 45’, de hoogste duin ter wereld. Een wandeling door de Sesriem Canyon, een 30m diepe kloof, ontbreekt niet. De zonsopgang aanschouwen vanuit de lucht is nog mooier. Een ballonvaart kan (optioneel) bijgeboekt worden. Twee overnachtin gen in de uiterst stijlvolle en ecovrien delijke Dead Valley Lodge in het hart van de Namib-woestijn, met een eigen ingang naar het Namib-Naukluft Park.

Vlucht naar Windhoek.

• Grondige verkenning van het Etosha Nationaal Park

• Ontmoeting met lokale stammen

STERKE PUNTEN

• Prachtige landschappen, woestijnen en duinen

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode NAJU VERTREK: 01 OKTOBER 2023 17 dagen / 16 nachten 54 NAMIBIË De Juwelen van Namibië

Er zijn behoorlijk wat dieren (ook vogels) die alleen hier voorkomen of gezien worden zoals bergzebra’s, woestijnolifanten, bruine hyena’s en pelsrobben. Heel bijzonder is dat u de dieren tegenkomt in afwisselende natuurlijke omgevingen. U vindt hier perfecte decors voor natuurfotografie.

• Uitstekende verblijfplaatsen

• Kennismaking met de stichting Africat Een rode zandduin beklimmen en op de top beloond worden met een uitzicht op de Namibwoestijn. Overnachten in stijlvolle kleinschalige accommodaties met een groot eigen terrein waar u de rijke sterrenhemel kan bewonderen. Met een spoorzoeker te voet een neushoorn zo dicht mogelijk naderen zonder het dier te storen. Namibië is rijk aan belevenissen, voor u binnen Namibiëhandbereik.isEuropees georganiseerd, met een Afrikaans hart. Een interessante mix. In en rond Windhoek overheerst het moderne Europese, hoe verder van Windhoek, hoe Afrikaanser. Het avontuur ligt voor u met de woestijnen Namib en Kalahari, de hartelijke oorspronkelijke bevolkingsgroepen, een zeer onherbergzame kust, indrukwekkende bergpassen en wild in enorme natuurgebieden. Door de koude golfstroom overheerst langs de Namibische kust een koele wind. In het noorden is een woestijn ontstaan, waar hoge zandduinen, ruige bergketens en uitgestrekte zoutvlaktes elkaar afwisselen. Verder naar het zuiden zorgt de koele wind voor een nog uitgestrekter gebied met enorme zandduinen. Deze Namib-woestijn is beroemd vanwege het rode zand dat voor surrealistische contrasten zorgt. Landinwaarts, aan de grens met Botswana ligt de halfwoestijn Kalahari. die veel vlakker is.

• Fooien voor de driver/ranger

midden de savanne. Okonjima herbergt ook de stichting Africat die zich bezig houdt met het beschermen van katach tigen. U heeft in dit gebied een relatief grote kans een cheeta of luipaard in het wild te zien. U kan het opvanghuis van de dieren bezoeken.

DAG 17 O BRUSSEL

ETOSHA WEST

Vlucht naar Windhoek.

Vanaf Sesriem, de toegangspoort tot de beroemde Sossusvlei, loopt een weg 65km in de richting van de zee, met links en rechts enorme zandduinen. Aan het eind van deze weg komen de Aub- en de Tsaucbarivier uit in Sossusvlei met Dune 45. In droge periodes is de Dead Vlei ietsje verderop een bijzondere er varing. Bijna zwarte bomen die al hon derden jaren dood zijn, contrasteren met de witte zoutpan en de rode duinen. Twee nachten in Dead Valley Lodge.

ven de zeldzame woestijnolifant, gemsen springbokken, bergzebra’s en zwar te neushoorns. Na de lunch bereidt u zich voor op een tweedaagse sleepout.

• Vol pension vanaf dag 3 t.e.m. dag 15

Het Etosha Nationaal Park is het voor naamste wildpark van Namibië. De witte vlakte wordt gevormd door een enorme zoutpan die een kwart van de totale oppervlakte van het park be strijkt. Ook het safari-leven speelt zich voornamelijk rondom de pan af. In de stijlvolle Etosha Safari Lodge, op 10km van de toegang van het park, is ruimte belangrijk.

• Gele koorts: een inenting is niet verplicht als u vanuit een land komt waar geen gele koorts heerst (waaronder België). Indi en u wel vanuit een land komt waar gele koorts heerst, is een inenting verplicht.

De ‘Matterhorn of Namibia’ is de Spitzkoppe, 1.728m hoog. Het landschap is indrukwekkend met o.a. droge rivier beddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlaktes en majestueuze bergen. Hier le

• Kamer en ontbijt in Windhoek

Damaraland, een extreem droge streek, is het woongebied van de Herero-stam. U ziet de oude rotgravures van Twyfelfontein, de Welwichia Mirabilis (2.000 jaar oude planten), de Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain. Een voor een geologische hoogtepunten.

KAOKOLAND - HOANIB VALLEYKAOKOLAND

DAG 12 O+L+D

• Internationaal paspoort minstens 6 maanden na terugkeer geldig

DAG 16 O WINDHOEK - EUROPA Transfer naar de luchthaven en terug vlucht.

DAG BRUSSEL1 - WINDHOEK

DAG 13 & 14 O+L+D

ETOSHA EAST

Kaokoland ligt in het noordwesten, een van de minst bevolkte gebieden in Na mibië. De Himba-mensen vormen de meest vertegenwoordigde etnische groep. U gaat een authentieke bele ving tegemoet met o.a. woestijnolifan ten en lokale Himba- en Hererodorpen. U trekt diep het gebied in om kennis te maken met de gewoonten van de no maden. Het is tevens een ongelofelijke fotografeer-opportuniteit. Sleepout in Sesfontein.

• De niet-optionele excursies vermeld in het programma Halve liter water per persoon per dag

KALAHARI

INBEGREPEN

NAMIBIËKaokalandDamaralandSwakopmundSossusvlei Etosha WindhoekWaterbergNP PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 8 PERSONEN: € 6.950 SINGLETOESLAG: € 790

• Vluchten, inclusief taksen Vervoer per comfortabele 12-seater met Namibische chauffeur en gids

Het gaat richting de droge rivierbed ding van Hoanib. U verkent delen van de rivier op zoek naar de woestijn aangepaste olifanten (waarnemingen van dieren zijn nooit een garantie). Het Kaokoland-gebied strekt zich uit van de Hoanib- tot de Kunene-rivier. Het is over het algemeen droog en rotsachtig in het zuiden. Niettemin zijn er verschil lende rivieren en watervallen waarvan de de Ruacana- en de Epupa-waterval len de meest opvallende zijn. Het noor delijke deel van Kaokoland is groener, met bloeiende valleien.

• Persoonlijke uitgaven

• Dranken

WINDHOEK

SWAKOPMUND

DAG 6 & 7 O+L+D

DAG 8 & 9 O+L+D

• Tijdsverschil: geen tijdsverschil in de zomer, +1u in de winter

WATERBERG –OTJIWARONGO

DAG 10 & 11 O+L+D

• Toegangsgelden voor de nationale parken

SOSSUSVLEI

DAG 11 O+L+D

• Vaccinaties tegen difterie, tetanus, polio en hepatitis A zijn aanbevolen.

FORMALITEITEN

DAG 3 O+L+D

• De accommodaties zijn niet gegarandeerd.

• Annulatieverzekering

DAG 15 O

Na de verwelkoming door de toergids ’s morgens op de luchthaven, rit naar de N/a'an ku se Lodge, een ecolodge op 42km van Windhoek. Wandeling naar de locatie waar de dieren gevoed worden.

Het savannelandschap ten noor den van Windhoek heeft de hoogste dichtheid van cheetahs in Afrika. Con currentie van leeuwen en luipaarden ontbreekt en op de gigantische (wild) boerderijen is voedsel genoeg. Ook leeuwen en luipaarden bekijkt u hier relatief makkelijk van dichtbij. Verblijf in Okonjima Plains Camp, een safari lodge in de omgeving van Waterberg. De kleinschaligheid verzekert u rust te

• Fooien voor de bagage

• Bijstandsverzekering

NIET INBEGREPEN

U trekt naar het kuststadje Swakop mund. De goed onderhouden statige architectuur is voorzien van fleurige kleuren. Het centrum heeft een heuse promenade met modewinkels en sou venirshops. Vanuit Swakopmund kan u in Walvisbaai een dolfijncruise (optio neel) maken. Twee nachten in Swakop mund Guesthouse.

• Malaria-risicogebied

Aankomst in Brussel.

DAG 4 & 5 O+L+D

• Geld: de Namibische Dollar

DAG 2 D

Het Intu Afrika Kalahari Private Game Reserve is een 10.000ha groot reser vaat in het zuidwestelijk deel van de Kalahari. Het wordt gekenmerkt door hoge rode duinen bedekt met een unieke vegetatie en grasvlaktes. Het bevat een grote variatie aan wild, vo gels en diverse boom- en grassoorten. De Africa Zebra Kalahari Lodge ligt aan de rand van de zandduinen.

DAMARALAND

Vandaag trekt u naar het oosten van het Etosha Nationaal Park. Dit doet u door het park, vanuit het Ongava Pri vate Game Reserve, te doorkruisen. Dit meer dan 20.000ha grote natuurre servaat is het leefgebied van leeuwen, luipaarden, olifanten, koedoe’s, zebra’s, impala’s en zwarte neushoorns. Tij dens de Namibische zomermaanden is Onguma een waar vogelparadijs van wel 300 soorten. Twee nachten in de Onguma Bush Lodge, gelegen op een bergrug met een fantastisch zicht op de

• Verblijf in comfortabele lodges/ campsNederlandstalige begeleiding vanaf Brussel bij minimum 8 deelnemers

GOED OM WETEN

savanne. De waterhole trekt de hele dag door dieren aan.

KAOKOLAND - SESFONTEIN

Botswana, een land dat voor het grootste deel uit wildernis bestaat. Op een oppervlakte zo groot als Frankrijk woont slechts anderhalf miljoen mensen. Het combineert weidse natuurgebieden en spectaculair wild. Mocht er een classificatie bestaan voor safarilanden in Afrika, dan haalt Botswana de hoogste score.

BOTSWANA

Wanneer de zon achter de horizon verdwijnt, komen de geluiden van de Afrikaanse bush tot leven. Slapen in een canvastent middenin de wildernis geeft uw reis een extra dimensie. Met deze safari trekt u naar het hart van indrukwekkende, wildrijke natuurparken om tijdens gamedrives op zoek te gaan naar de bijzondere fauna. De Victoria-watervallen vormen de perfecte afsluiter.

STERKE PUNTEN

• Topservice geleverd door het kampeerteam

• U voelt zich een met de natuur

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode BOTS

• U beleeft een intense wild-ervaring

• Twee dagen nabij de machtige Victoriawatervallen

• Hoogtepunten zoals de Okavango Delta, Moremi GR en Chobe NP

• De nationale parken van de Zambeziregio: Bwabata en Mahango

In het hart van zuidelijk Afrika ligt Botswana, ‘Africa’s shining light’. Een exclusieve en ongerepte bestemming. De natuurgebieden zijn immens. Een unieke safaribestemming dankzij de grote verscheidenheid aan wild en de vriendelijke bevolking! Weinig landen laten zich zo gemakkelijk beschrijven. Het land is vlak met een divers landschap dat gaat van de kurkdroge halfwoestijn Kalahari tot de groene en waterrijke Okavango Delta. De Kalahari is geen zandwoestijn maar veeleer een droge savanne, waar veel dieren zich kunnen handhaven. Vanuit Angola stroomt een rivier die in het regenseizoen grote hoeveelheden water aanvoert en over een gigantisch oppervlak kanalen, meren en eilanden doet ontstaan. Deze Okavango Delta is veel groener en tropischer dan de rest van Botswana. Landschappelijk een lust voor het oog en een paradijs voor het wild.

VERTREK: 23 SEPTEMBER 2023 13 dagen / 10 nachten

56

Botswana onder canvas

• Malaria-risicogebied

breed en 100m hoog. Twee overnach tingen in Batonka Guest Lodge****.

DAG BRUSSEL1 - JOHANNESBURG

• U verblijft in een aantal private campsites midden in de bush. 8 nachten in ruime safaritenten met badkamer (wc en bucketdouche en linnen beddengoed).

DAG AANKOMST13 IN BRUSSEL

Victoria Falls NP Khwai Xakanaxa Moremi Game Reserve

Terugvlucht vanuit Victoria Falls via Jo hannesburg naar Brussel.

FORMALITEITEN

• Internationaal paspoort minstens geldig tot 6 maanden na terugkeer

• Chobe-cruise

• Safari’s in open voertuigen

• Ouders die reizen met kinderen jonger dan 18 jaar moeten het geboortecertificaat van het kind kunnen voorleggen (Engelstalig)

• Bijstandsverzekering

de aantallen van de migratie in de Serengeti, maar is zeker een van de beste landen om kuddes van duizenden buffels, springbokken, zebra’s en lechwe’s te zien. Botswana is bovendien zeer geschikt voor wie geïnteresseerd is in groot wild, roofdieren, roofvogels en watervogels. Een aantal dieren ver dienen een bijzondere vermelding.

DAG 10 & 11 O

Wilde honden zijn nergens alge meen, ook niet in Botswana. Wel is het zo dat ze in de Okavango Delta een groot gebied zonder bewoning en hekken en veel prooidieren tot hun beschikking hebben. Enkele plaatsen staan bekend om het feit dat wilde honden er regelmatig hun nest maken. Dit maakt een ‘sighting’ veel waarschijnlijker.

SavutiMaunChobe

Al kamperend komt u op exclusie ve plekken midden in de natuur. Uw eigen gids, chauffeur, kok en onder steunend personeel nemen alle be nodigde spullen mee en zetten het kamp op, exclusief voor u. Bij deze tented safari heeft u een ruime can vastent met eigen badkamer. Het kamp is uitgebreid met een dineer tent waar verrukkelijke maaltijden worden Botswanageserveerd.kentniet

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

• Overige dranken

VICTORIA-WATERVALLEN

• Vaccinaties tegen difterie, tetanus, polio en hepatitis A zijn aanbevolen

• Nederlandstalige begeleiding uit Brussel vanaf 14 personen

• Maaltijden zoals aangegeven in het Alleprogrammalokaledranken tijdens de safariAllesafari-activiteiten

Rit naar de Savuti-regio en gamedrive in het zuidwesten van Chobe. Savuti is een moerasgebied, gevoed door het Savuti-kanaal. In dit extreem droog gebied voerde het wild een constan te overlevingsstrijd. De leeuwen van Savuti waren destijds berucht omwille van hun olifantenjachten. Twee over nachtingen.

GEEN SINGLETOESLAG

• Vluchten, inclusief taksen Transfer en transport ter plaatse

• Olifanten komen in zeer groten getale voor. Chobe Nationaal Park alleen al heeft meer olifanten dan heel Zuid-Afrika. Kuddes van vijf tig olifanten of meer vormen geen uitzondering. Doordat stropen nau welijks een probleem is, spot u ook oude imposante olifanten met lan ge slagtanden.

DAG 12 O JOHANNESBURG - BRUSSEL

INBEGREPEN

PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 14 PERSONEN € 8.690

NIET INBEGREPEN

Het kampeerteam gaat u voor met de tenten zodat alles steeds klaarstaat bij uw aankomst. De laatste nacht verblijft u in Victoria Falls in een lodge nabij de watervallen.

CHOBE NATIONAL PARK

Annulatieverzekering

Vlucht naar Maun. De Xaxanaka-con cessie wordt voor twee dagen uw ver blijfplaats. U vaart met een gids door de wirwar van kreken, eilandjes en open watervlaktes. Het Moremi Game Reserve omvat ongeveer een derde van de Okavango Delta. De drogere gebieden wisselen hier af met perma nente watervlaktes. Dit zorgt voor een verrassende diversiteit aan habitats en een geweldig aanbod aan wild. More mi is zonder twijfel een ‘wild’ hoogte punt met zowel gamedrives per 4x4 als per boot. Twee overnachtingen.

ACCOMMODATIE

KHWAI-GEBIED - OKAVANGODELTA

• Fooien voor de ranger/driver

DAG 4 & 5 O+L+D

• Leeuwen komen in heel Afrika voor. Het bijzondere aan Botswana is de verregaande specialisatie van som mige troepen. Er zijn plekken aan te wijzen waar ze op olifanten jagen, zones waar buffels de voornaamste prooi zijn en plaatsen waar ze voor nijlpaarden gaan.

Vlucht naar Johannesburg. Overnach ting in Safari Club SA.

DAG 2 & 3

• Uitgaven van persoonlijke aard Visum voor Zimbabwe

DAG 8 & 9 O+L+D

Gamedrive naar het Chobe Nationaal Park dat het rijkste wildleven van de regio kent. Enorme kuddes olifanten verzamelen aan de oevers van de Chobe-rivier. Het noordelijke gedeelte staat gekend voor de vele vogels en de mooie landschappen. U kampeert twee dagen in de Serondela-regio waar u gamedrives maakt en kan deelne men aan een bootcruise op de Chobe-

DAG 6 & 7 O+L+D SAVUTI

BOTSWANA Johannesburg

rivier. Twee overnachtingen.

Na een korte rit bereikt u de Victo ria-watervallen. Sinds het midden van de vorige eeuw - nadat David Li vingstone als eerste blanke de water vallen aanschouwde - vormen ze een enorme toeristische trekpleister. De nevel daalt neer als een eeuwigduren de regenbui, die rond de watervallen een smalle strook van dicht regen woud heeft doen ontstaan. De indruk wekkende watervallen zijn 1.700m

• Inenting tegen gele koorts is niet verplicht als u vanuit een land komt waar geen gele koorts heerst (waaronder België). Indien u wel vanuit een land komt waar gele koorts heerst, zelfs een korte transit in de luchthaven, is een inenting verplicht

O+L+D JOHANNESBURG - MAUNOKAVANGO - XAXANAKAMOREMI GR

• Luipaarden zijn ’s nachts actief en daardoor niet gemakkelijk waar te nemen. De particuliere concessies van de delta hebben een klein aan tal bezoekers waardoor avondsafa ri’s toegestaan zijn. Zo hebben ze geen destructieve impact op de na tuur. Op diverse plaatsen is het zien van luipaarden vrij waarschijnlijk. Dit hangt samen met de kwaliteit van de gidsen en het open land schap.

Vlakbij het traditionele dorp Khwai en op de grens van het Moremi Game Reserve, wordt uw kamp dé ideale uitvalsbasis om de natuur en cultuur te verkennen. Dankzij de ligging aan de rivier geniet u hier van een uitzonder lijke wildlife-ervaring. De combinatie van permanente wateren, seizoensgebonden moeraslanden, open gras vlakten, rivieren en bossen maken dit rijk leefgebied tot een paradijs voor veel dier- en vogelsoorten. U ontdekt de specifieke fauna en flora van de Khwai-concessie. Twee overnachtingen.

Daarnaast geniet u ook van de bijzondere gastronomie die Longyearbyen te bieden heeft. Kortom, u krijgt een perfecte combinatie van cultuur, avontuur en natuur. De ideale bestemming en poolintroductie voor de moderne poolreiziger.

Tijdens uw verblijf in de typisch Scandinavische Funken Lodge bezoekt u de oude steenkoolmijnen en het plaatselijke museum, waar de uiterst fascinerende geschiedenis van deze mystieke bestemming verteld wordt. De trip krijgt een avontuurlijk karakter door de sneeuwscootersafari naar de Tempelfjorden en de hondensledetocht naar een adembenemende ijsgrot. Dit alles wordt aangevuld met een arctische wildernisavond en een fjordencruise naar de Esmark Glacier en Pyramiden.

• Fjordencruise naar fantastische gletsjers

Longyearbyen ligt op 78 graden, officieel de noordelijkste stad ter wereld. Bovendien ook een van de meest fascinerende steden, gelegen op slechts 1.300km van de Noordpool. U wordt ondergedompeld in een levendige en moderne nederzetting die ook wel de meest magische plaats in het Hoge Noorden genoemd wordt.

• Arctische gastronomie

• Mix van natuur, avontuur, cultuur en geschiedenis

• Ideale poolintroductie

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode SPIT VERTREK: 01 MAART 2023 9 dagen / 8 nachten 58

• Sublieme natuurbeleving

Een magische plek in het Hoge Noorden

SPITSBERGEN

STERKE PUNTEN

• Sneeuwscootertocht en huskysafari

Maak kennis met de charmes van Spitsbergen. Avontuur gegarandeerd met een sneeuwscooter- en huskytocht. Een leerrijke trip met aandacht voor de geschiedenis en de lokale cultuur. Smaakvol met een verrassende gastronomie. En dit alles in een weergaloos Denatuurkader.hoofdstad

• Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden NIET INBEGREPEN

* Afhankelijk van de weersomstandig heden en ijscondities

• De bagage (1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage)

De trip start met een avondvlucht van Brussel naar Longyearbyen via Oslo. U komt aan na middernacht en wordt per taxi naar het hotel gebracht. Tijdens de reis verblijft u in de moderne Funken Lodge.

FORMALITEITEN

LONGYEARBYEN - OSLO

• 7 hotelovernachtingen in Longyearbyen op basis van kamer met ontbijt

heen en terug op basis van economy class, inclusief alle gekende luchthaventaksen

• Professionele gids met de nodige uitrusting tijdens de uitstappenReisinformatiemapje

SNEEUWSCOOTERSAFARI

DAG 4 O+D MINE N°3 & SVALBARD MUSEUM

Vanuit Longyearbyen vaart u via de Es mark-gletsjer en Oscar II-land naar de mijnbouwgemeenschap die opdoemt aan de kant van de berg. U steekt de westelijke oever van de Isfjord over en komt richting de Esmark-gletsjer. Voor de torenhoge ijswand geniet u van een smakelijke lunch aan boord, vooraleer koers gezet wordt naar Py ramiden. Daar beklimt u de meer dan 200 treden om de hoofdstraat van de stad te bereiken. Daar begint de rond leiding. De lokale gids laat u de hoog tepunten van de stad zien, inclusief het sportcentrum, de school en het hotel, voordat u wat tijd krijgt om rond te kij ken en eventueel souvenirs te kopen. Daarna keert u terug naar de boot om vervolgens de reis langs Coles Bay en onder de vogelkliffen bij Fuglefjella verder te zetten. Terug in Longyearby en wordt u getrakteerd op een nieuwe gastronomische ervaring.

• 6 diners

• Fooien

Na het ontbijt staat een bezoek aan de oude steenkoolmijn N°3 op het pro gramma. U leert er meer over het ont staan van Longyearbyen en waarom de productie van steenkool zo belang

INBEGREPEN

• Dranken

• Nederlandstalige begeleiding vanaf 10 deelnemers

DAG BRUSSEL1 - LONGYEARBYEN

DAG 7 O+D

• Camera- en fotorechten in de musea en sites

• Visum

DAG 5 O+L+D FJORDENCRUISE*

• 4 lunches

De internationale Brussel-Longyearbyenvluchtvia Oslo

• Reisdocumenten: internationaal paspoort nog 6 maanden na terugkeer geldig

• Een rijbewijs is verplicht om te rijden met de sneeuwscooter. Goede winterkledij is voldoende.

DAG 3 O+L+D

DAG 8 O

• In het teken van de veiligheid kan het vanheeftdedeaangepastreisprogrammawordennaargelangweersomstandighedenensneeuw-enijscondities.Ditgeeninvloedopdeprijshetprogramma.

Longyearbyen PRIJS P.P. OP BASIS VAN MIN. 10 PERSONEN: € 3.199 SINGLETOESLAG: € 990

LONGYEARBYEN

Annulatieverzekering

DAG 2 O+L+D LONGYEARBYEN

• Bijstandsverzekering

De luchthaventransfers in Longyearbyen

Vandaag kan u op uw eigen tempo ontwaken en ontbijten. Indien u dat wenst, kan u Longyearbyen bezoeken en is er tijd om souvenirs te kopen. Ook de lunch kan u vrij bepalen. ’s Avonds komt u nog een laatste keer samen met de andere reizigers voor het diner.

SPITSBERGEN

GOED OM WETEN

rijk was in het verleden. Daarna is het tijd voor de lunch. In de namiddag gaat u naar het kleine pittoreske Svalbard Museum. Het is een absolute must en werd onlangs uitgebreid met een apar te afdeling over de Noordpool-zeppe lin-expedities van begin 20ste eeuw. Ook de universiteit is een bezoekje waard. ‘s Avonds neemt u een taxi naar het restaurant waar u een uitgebreid diner geserveerd krijgt.

DAG OSLO9- BRUSSEL

Na het ontbijt krijgt u een introductie tot het prachtige Longyearbyen. On der begeleiding van een lokale gids ontdekt u de omgeving van de stad. De rondleiding begint in het centrum en gaat daarna richting de Adventda len bij de oude steenkoolmijnen. Hier worden reizigers vaak beloond met een blik op het lokale Svalbard-ren dier. U verkent de omgeving rond de luchthaven waar onder meer de be ruchte Wereldzadenbank ligt. De gids vertelt gedurende de hele trip over de geschiedenis, de fauna en flora en de landschappen van Spitsbergen. Hier en daar stopt u ook om te genieten van het landschap. U krijgt voldoende tijd om foto’s te nemen. Na de rond leiding is het tijd voor de lunch. In de namiddag bent u vrij om op eigen tem po de stad verder te verkennen of om even uit te rusten. Voor het diner trekt u naar een van Longyearbyen’s toffe restaurantjes.

Vandaag combineert u twee van de meest fantastische ervaringen op de arctische eilanden. Met behulp van de traditionele transportmethode voor het noordpoolgebied zal u samen met uw sledepartner door kronkelige valleien het winterse landschap doorkruisen op weg naar een gletsjer. Terwijl u de adembenemende bevroren kristallen wereld van de ijsgrot betreedt, laat u de honden rusten. De grot is volle dig afgesloten waardoor het ijs ver bazingwekkende vormen en kleuren krijgt. Na de lunch vervolgt de tocht met hoge snelheid langs de gletsjer en terug naar de ‘dogyard’. Na de rit neemt u deel aan een arctische wil dernisavond. U trekt 10km weg van Longyearbyen en eet in een wildernis hut zoals de ontdekkers het vroeger deden.

• Aangepaste kledij tijdens de sneeuwscootersafari en de huskytocht

• Transfers voor de vermelde excursies en Sneeuwschoenendinerstijdens de volledige reis

DAG 6 O+L+D HUSKYSAFARI NAAR EEN PRACH TIGE IJSGROT

Check-out na het ontbijt waarna u de transfer naar de luchthaven neemt. Vanuit Longyearbyen vliegt u naar Oslo.

Vandaag staat een fantastisch sneeuwscooteravontuur op het pro gramma. Geniet van een fenomenaal uitzicht op de Isfjord en de machtige Tempelberg. Doorheen slingerende rivierbeddingen en wijde sneeuw vlaktes rijdt u richting Tempelfjorden. Tijdens deze tocht kan u opnieuw het Svalbard-rendier spotten. De gids maakt verschillende stops om de na tuurlijke en historische wonderen en bezienswaardigheden te tonen. Een van de meest interessante is de Villa Fredheim, gelegen aan de oever van de Tempelfjord. Indien de weergoden het toestaan, trekt u naar de bevroren fjord en verkent u het gebied rond de Tuna-gletsjer. Eens terug in Longyear byen geniet u opnieuw van een heer lijk diner in een bijzonder restaurant.

Zowel het vliegtuig heen en terug als het schip, de MV Hondius, worden integraal afgehuurd door Asteria Expeditions. In Noordoost-Groenland is het ijs steeds de baas. Het programma is dan ook onderhevig aan weersomstandigheden en ijscondities.

• Pakijs: de meest voorkomende vorm van zee-ijs, bestaat uit op elkaar geschoven ijsschotsen

NOORDOOST-GROENLAND Van Spitsbergen via Île de France en Scoresby Sund tot in IJslandVERTREK: 27 AUGUSTUS 2023 SCHIP: MV HONDIUS VANAF € 10.500 14 dagen / 13 nachten Ontdek dit programma op www.groenland2023.be EXCLUSIEVE BELGISCHE CHARTER

60

• De vlucht van en naar Oostende is inbegrepen in de prijs

STERKE PUNTEN

• Ittoqqortoormiit: het meest afgelegen Inuitdorp ter wereld

• Scoresby Sund: het grootste fjordencomplex ter wereld

Groenland mag zich het grootste natuurpark ter wereld noemen. Deze expeditiecruise speelt zich onder andere af in het grootste fjordensysteem ter wereld: Scoresby Sund. Steile rotswanden, roodgekleurde formaties, majestueuze ijsbergen en de glooiende toendra... Het desolate landschap speelt hier de hoofdrol.

• Kong Oscar Fjord: de zichtbare geologische lagen geven een duidelijk inzicht in de geschiedenis van de aarde

Onderweg ontmoet u walrussen, muskusossen, poolhazen, robben, poolvossen, walvissen en misschien ook ijsberen. U bezoekt meer dan 1.000 jaar oude Thule-sites en Ittoqqortoormit, de meest noordelijk gelegen Inuitgemeenschap van Oost-Groenland.

Tijdens deze trip wordt aandacht aan de Belgische pooltraditie besteed. Adrien de Gerlache - onze grootste ontdekkingsreiziger - slaagde er in 1905 als eerste in, om de kust van NoordoostGroenland te bereiken. Een aantal van de nieuw ontdekte gebieden kregen Belgische namen zoals Pic de Gerlache, Bank van de Belgica en Cap Albert van België. Op een uitgestrekt eiland, Île de France, bouwde de expeditie een cairn waarin Adrien de Gerlache een fles met een boodschap achterliet.

• Île de France: klein eiland dat in 1905 ontdekt werd door Adrien de Gerlache

Vermoedelijk bent u een van de eerste bezoekers die hier voet aan land zet. Vervolgens bezoekt u Maroussia Eiland waar Asteria Expeditions in 2005 een fles achterliet met een boodschap van Bernard de Gerlache.

ÎLE DE FRANCE EN KAAP AMÉLIE

DAG BLOMSTERBUKTA9

DAG FRANSKE3 EILAND

DAG GURREHOLM11

VAN GROENLAND

Tijdens de oversteek naar Groenland nadert u het pakijs en ziet u hoe het schip het ijs breekt. Houd uw ogen goed open want er is een kans om walvissen en ijsberen te spotten. Er worden ook lezingen gegeven aan boord.

DAG SCORESBY10

U vaart door een van de mooiste fjorden van Groenland. Onderweg ziet u ijsbergen in allerhande vormen en formaten. U maakt een wandeling naar een afgelegen bergmeer omgeven door een veelkleurige natuur.

Na overleg met de kapitein wordt beslist of het schip doorstoot naar Île de France, Île de Paris, Belgica Bank en Terre du Duc d’Orleans. Wanneer de avond valt, nadert u Franske Eiland.

Vandaag bezoekt u Ittoqqortoormiit.

Tijdens een wandeling door het dorp maakt u kennis met deze Inuitgemeenschap en zijn tradities. Na de middag vaart u zuidwaarts, langs het pittoreske landschap van Blosseville Coast.

Dit Deens weerstation is de meest noordelijke basis op Oost-Groenland. Hier vindt u ook nog de hut van de oorspronkelijke Danmark-expeditie.

U vaart door de spectaculaire Kaiser Franz Josef Fjord, vol gigantische ijsbergen en met aan weerszijden torenhoge bergen. Langs de kust spot u kuddes muskusossen.

DAG LONGYEARBYEN,1 SPITSBERGEN

DAG KAISER8 FRANZ JOSEPH EN KONG

Hier bevinden zich hutten die gebouwd werden voor de Ziegler-expeditie van 1901-1904. Indien de condities het toelaten, wordt Daneborg bezocht, het hoofdkwartier van de befaamde ‘Sirius Sledge Patrol’.

Rosio Eiland werd ontdekt door de Belgica-expeditie van 1905.

DAG AKUREYRI14

Gurreholm is een plaatsje op Jameson Land waar u een Deens wetenschappelijk station bezoekt. U maakt een lichte wandeling over de toendra. Later volgt ook nog een iets intensere wandeling in het zuiden van de regio.

U komt aan in Akureyri waar u per transfer naar de luchthaven gebracht wordt. Van hieruit vliegt u naar Oostende.

VAN SPITSBERGEN NAAR GROENLAND

DanmarkshavnRosio

DAG OVERSTEEK2

OSCAR FJORD

DAG BASS7ROCK

DAG ITTOQQORTOORMIIT12

DAG OVERSTEEK13

U bezoekt de Volquaart Boon Kyst aan de zuidkust van Scoresby Sund. Op het programma staat een zodiaccruise langs het gletsjerfront van de spectaculaire Månegletscher of een van de gletsjers in de Vikinge Bugt.

DAG 4

NAAR IJSLAND

Dag op zee, met goede kansen op het spotten van grote walvissen en migrerende zeevogels. ‘s Nachts is er een realistische kans op het bewonderen van het noorderlicht.

DAG DANMARKSHAVN6

GROENLANDNOORDOOSTIJSLAND GROENLANDZEE SPITSBERGEN Longyearbyen IttoqqortoormiitKaiserFranz Joseph Fjord Île de AkureyriFrance NOORDOOSTGROENLANDVan Spitsbergen via Ile de France en Scoresby Sund tot in IJsland ADRIEN DE GERLACHEACHTERNA In de voetsporen van onzebekendste poolreiziger GEBOORTEPLAATS VANIJSBERGEN Scoresby Sund, het grootstefjordensysteem van de wereld OP JACHT NAAR HETMAGISCHE POOLLICHTEen surrealistisch schouwspelaan de nachtelijke hemel HET GROOTSTE NATUUR­PARK TER WERELDErvaar intens de ongerepteschoonheid van NoordoostGroenland VRAAG NAAR POOLREIZEN@ASTERIAEXPEDITIONS.BEDETAILBROCHUREONZEVIA

Bass Rock is de naam van de volgende plaats waar een landing gepland is.

Scoresby Sund

DAG ROSIO5 EILAND

SUND

Samenkomst op de luchthaven van Oostende van waaruit de rechtstreekse chartervlucht u naar Longyearbyen brengt, de hoofdplaats van het grootste eiland van de Spitsbergenarchipel. In de namiddag gaat u aan boord van de MV Hondius.

Vandaag gaat u aan land op Île de France. U zoekt er de cairn die hier door de expeditie van 1905 gebouwd werd. Vanaf Île De France vaart u verder naar Kaap Amélie waar u een korte wandeling maakt in een omgeving vol Belgische ontdekkingen.

Traditiegetrouw stellen we een exclusief programma voor. Naast toppers komt u op plaatsen die voor anderen verborgen blijven, met talrijk geplande landingen. We maken een eigen reisroute in samenspraak met de kapitein en het expeditieteam en begeleiden de reis persoonlijk van vertrek tot terugkeer.

VANAFPRIJS OP BASIS VAN

Poolhelden – zoals onze Belgische Adrien de Gerlache de Gomery – effenden het pad in hun drang om dat laatste vlekje op de wereldbol in te kleuren. Ze keerden terug met verhalen die de bewoonde wereld verstomden. Want hoe kan een ijskoude wildernis die zoveel vergt van een mens, tegelijk vertederend zacht, verbluffend of zelfs grappig zijn? Antarctica overtreft alle verwachtingen. Als een klein stipje dwaalt u rond in een overweldigend decor. IJs, wind, fauna en flora bepalen waar u stapt of stopt. Dat maakt het zo bijzonder. Zo groots. Zo fascinerend. Elke trip naar de Zuidpool is een combinatie van gebeurtenissen, omstandigheden en ervaringen. Een voorrecht om hier als mens te zijn. Er zijn veel hoogtepunten: landen en wandelen op ongerepte eilanden, het spel van de walvissen, zeehonden en –olifanten, de vlucht van de albatros, het zeldzame zeeluipaard, zodiaccruisen tussen ijsbergen, de close encounters met de altijd wel ondeugende pinguïns…

Ontdek dit programma op www.asteriaexpeditions.be Gebruik programmacode ANTA VERTREK: 16 FEBRUARI 2024 SCHIP: M/V SEA SPIRIT 14 dagen / 11 nachten VANAF € 13.900 62

• Integraal afgehuurd schip voor Asteria Expeditions

• Slechts 100 Nederlandstalige passagiers aan boord

• Bezoek aan wetenschappelijke basissen

Adrien

• Meerdere landingen per dag

• De vlucht van en naar Brussel is inbegrepen in de prijs

• Klein schip

• Interessante lezingen aan boord

• Zodiaccruises langs machtige gletsjers

3 PERSONEN IN EEN KAJUIT

STERKE PUNTEN

ANTARCTICA van de Gerlache en de Belgica

Naar het einde van de wereld reizen om een glimp van het onbewoonde witte continent op te vangen. Misschien moet u een beetje gek zijn. Gek op het kleurrijke ijs dat zich al duizenden jaren een weg baant naar zee. Gek op het aparte dierenleven dat er ongestoord het ritme van de seizoenen volgt.

2024 In het spoor

• Een waar natuurparadijs

EXCLUSIEVE BELGISCHE CHARTER

MV SEA SPIRIT

DAG 12 O+L+D

BUENOS AIRES - USHUAIA

De dag start met een bezoek aan Ushuaia. Omstreeks 16u. scheept u in aan boord van de MV Sea Spirit.

De verzonken vulkaankrater bood de perfecte beschutting voor - in die volg orde – een haven, een walvisstation, wetenschappelijke basissen en de filmploeg van David Attenborough.

MV SEA SPIRIT

DAG 13 - O

USHUAIA - BRUSSEL

Het eiland Goudier was ooit een veili ge haven voor walvisjagers, Britse spi onnen en wetenschappers. Vandaag is Port Lockroy een uitstalraam voor the UK Antarctic Heritage Trust.

ARGENTINIË Ushuaia WEDDELL SEA

DAG 3 O+L+D

Regelmatig wordt de route het mo ment zelf nog aangepast volgens de weers- en ijsomstandigheden of vol gens de bezienswaardigheden. Wan neer we onderweg iets uniek opmer ken, aarzelen we niet om de reisroute aan te passen indien mogelijk.

POOLREIZEN@ASTERIAEXPEDITIONS.BEDETAILBROCHUREONZEVIA

O+L+D

DAG 9 O+L+D

AntarcticCircle

Antarctica kent geen autochtone be volking met uitzondering van de be manning op de wetenschappelijke basissen. We plannen een bezoek aan een of meerdere van deze basissen.

MV SEA SPIRIT

DECEPTION ISLAND

Terugvaart.

VRAAG NAAR

DAG 8 O+L+D

DAG 6 O+L+D

PORT LOCKROY

DAG 5 O+L+D

Buenos Aires en aansluitend de vlucht naar Brussel via Madrid.

Vlucht naar Madrid en aansluitende nachtvlucht naar Buenos Aires.

DAG 4

Aankomst in Ushuaia, terugvlucht naar

MV SEA SPIRIT

U bezoekt enkele wetenschappelijke basissen.

DAG BRUSSEL14

Binnenlandse vlucht naar Ushuaia en transfer naar het hotel.

Aankomst in Brussel.

Terugvaart van het Antarctisch schier eiland naar Ushuaia via de Drake Pas sage.

USHUAIA - MV SEA SPIRIT

DAG 11 O+L+D

DAG 7 O+L+D

DAG 2 O+D

U vaart via de Drake Passage naar het Antarctisch Schiereiland. Met 800km vormt het de kortste oversteek naar Antarctica (30 tot 50u. varen).

MV SEA SPIRIT

U heeft de kans om albatrossen, reu zenstormvogels, walvissen en dolfijnen te spotten. Wanneer de eerste ijsbergen in de verte opduiken, groeit de op winding bij het naderen van het witte continent.

Ontdekking van de Gerlache Straat met talrijke landingen op ‘Belgische lo caties’. Het gebied staat bekend om tal van gletsjers, steile gebergten, prach tige kanalen, toegankelijke eilanden en wateren met een rijk dierenleven. Daarna volgt het Lemaire-kanaal met zijn adembenemende panorama’s.

ANTARCTICA STATIONS

DAG 10 O+L+D

GERLACHE-STRAAT - LEMAIREKANAAL

DAG BRUSSEL1 - BUENOS AIRES

Deze bijzondere voorwaarden zijn van toepassing wanneer wij pakketreizen te koop aanbieden of verkopen als orga nisator.

Onze bijzondere voorwaarden maken integraal deel uit van de overeenkomst en vullen de algemene voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen aan, alsook de bepa lingen van de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten (de “Wet”), en desgevallend de contractue le voorwaarden van de leveranciers van reisdiensten.

4. Door de reiziger betaalde voorschotten zullen met de schadevergoeding worden verrekend.

Al onze brochures, promoties, webpagina’s of offertes wor den te goeder trouw opgesteld in functie van de op dat mo ment beschikbare informatie. Kaarten, foto’s of illustraties zijn louter informatief en niet contractueel.

In geval van verlaging van voormelde kosten na het afslui ten van de overeenkomst en voor het begin van de reis heeft de reiziger recht op een proportionele prijsverminde ring. In dit geval zullen we het recht hebben om adminis tratieve kosten aan te rekenen. We zullen deze kosten ver antwoorden alleen op uitdrukkelijk verzoek van de reiziger. Elke prijsverhoging zal aan de reiziger worden meegedeeld uiterlijk twintig dagen vóór het begin van de pakketreis via een duurzame gegevensdrager, met opgave van een moti vering voor die prijsverhoging en een berekening.

• van minder dan 3 maanden voor de afreis: 100% van de totale

ment aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit pro bleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreis overeenkomst zonder betaling van een opzegvergoeding opzeggen.

3.6 Elke niet-betaalde factuur op vervaldatum zal van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling aanleiding geven tot het betalen van een intrest aan 10% per jaar en een forfaitaire schadevergoeding van 10% met een minimum van € 50.

• tot 6 maanden voor de afreis: 30% van de totale reissom

3.5 Cash-betalingen worden slechts aanvaard tot maximaal € 3.000. Indien de totaalprijs € 3.000 of meer bedraagt, wordt een betaling in cash aanvaard ter hoogte van maxi mum van € 3.000.

Kennelijke materiële fouten in de prijs binden ons niet en mogen we rechtzetten.

3.3 We behouden ons het recht voor om prijzen te verho gen in geval van veranderingen in:

Als alternatief behouden we ons het recht voor om in geval van niet-betaling van facturen binnen de vervaldatum de overeenkomst te beëindigen mits ingebrekestelling met on middellijke uitwerking, en vergoeding te vorderen van onze schade met als minimum de opzeggingsvergoeding van art.

Opmerking: Voor lijnvluchten en bepaalde excursies kun nen de opzeggingsvergoedingen 100% bedragen, onge acht het moment waarop de reiziger annuleert. Indien de reiziger kiest voor een reis in combinatie met een Asteria Expeditions chartervlucht zijn de normale annuleringsvoor waarden van toepassing, vermeerderd met een forfaitaire kost van € 400 per persoon. De opzeggingsvergoedingen kunnen niet hoger zijn dan de totale reissom. Bij bepaalde programma’s kunnen afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn. Indien er strengere annuleringsvoor waarden van toepassing zijn op het moment van reservatie, bv. opgelegd door leveranciers en/of voor een bepaalde periode (Kerst, oudejaar...), dan wordt dit bij de reservatie en op de bestelbon expliciet vermeld. Belangrijk: indien de reiziger op het moment van reservatie, kiest voor 'onmiddel lijke ticketing' om (extra) brandstoftoeslagen te vermijden, geldt een extra forfaitkost van € 400 per ticket. Deze for faitkost is van toepassing tot 22 dagen voor afreis. Daarna gelden opnieuw de normale annuleringsvoorwaarden.

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 Voor hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. NV REIZEN-VOYAGES VAN REN TERGHEM is ten volle verantwoordelijk voor de goede uit voering van de volledige pakketreis.

• 1° de prijs van passagiersvervoer die is toe te schrijven aan de toegenomen kostprijs van brandstof of van andere energiebronnen, of

1. OFFERTES

2. TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST

- De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd

- In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn, heeft de reiziger ook recht op een prijsvermindering en/of schadevergoeding.

- De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.

De reiziger aanvaardt dat een wijziging afhangt van de be schikbaarheid en een eventuele prijsaanpassing. Indien de wijziging niet beschikbaar is of het prijsverschil te groot, kan de reiziger afzien van de overeenkomst, waarbij in dit ge val de opzeggingsvergoedingen van art. 4 van toepassing zullen zijn. De kosten van de wijziging zijn in elk geval ten laste van de reiziger.

STANDAARDINFORMATIEFORMULIER VOOR PAKKETREISOVEREENKOMSTEN

• van 21 tot 3 dagen voor afreis: 100% van de reissom met een minimum van € 250 per persoon minder dan 3 dagen voor afreis of bij niet-aanmelding: 100% van de reissom.

2° de hoogte van belastingen of vergoedingen over de in de overeenkomst begrepen reisdiensten, die worden ge heven door niet direct bij de uitvoering van de pakketreis betrokken derden, met inbegrip van toeristenbelastingen, landingsrechten en vertrek- of aankomstbelasting in ha vens en op vliegvelden, of • 3° de wisselkoersen die voor de pakketreis van belang zijn

Wij behouden ons het recht voor om reisdocumenten niet vrij te geven zolang onze facturen niet volledig zijn betaald.

4.1 Elke opzegging door de reiziger moet ons toekomen per mail op het adres opgegeven in art. 17. Opzeggingen die ons toekomen buiten onze openingsuren worden geacht ontvangen te zijn op de volgende werkdag.

Tenzij uitdrukkelijk anders bedongen, komt de pakketreis overeenkomst tot stand wanneer wij onze offerte aan de reiziger bevestigen en, indien er een voorschot wordt ge vraagd, na betaling van het voorschot.

indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brand stofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan twintig dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst opzeggen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsvermindering wanneer de rele vante kosten zouden afnemen.

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden on der de naam ASTERIA EXPEDITIONS, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten.

3. PRIJS EN BETALINGSMODALITEITEN

- De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.

3.4 Tenzij anders overeengekomen, wordt er bij het afsluiten van de overeenkomst een voorschot aangerekend van 30% van de totale prijs van de groepsreis en 100% van de verze kering en is het saldo verschuldigd uiterlijk 30 dagen voor vertrek. Bij individuele reizen en op maat ontworpen reizen wordt er bij het afsluiten van de overeenkomst een voorschot aangerekend van 30% van de prijs van het landarrangement, 100% van de vluchtprijs en 100% van de verzekering en is het saldo verschuldigd uiterlijk 30 dagen voor vertrek. Aan dossiers in aanvraag, behalve indien ze in een vaste boeking resulteren, zijn altijd € 25 dossierkosten verbonden. Voor dossiers die afwijken van het standaardprogramma wordt een toeslag gerekend van € 25 per dossier.

- Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst ten allen tijde vóór het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde opzegvergoeding.

Vluchtenreissomzijnniet annuleerbaar en geven altijd aanleiding tot een 100% opzegvergoeding.

Kennelijke materiële fouten in de precontractuele informatie binden ons niet en mogen we rechtzetten.

De reiziger aanvaardt uitdrukkelijk dat de precontractuele informatie die hem wordt overgemaakt ten alle tijde kan gewijzigd worden voor de afsluiting van de pakketreisover eenkomst en dat onze offertes, tenzij anders overeenge komen, steeds “in aanvraag” of “onder voorbehoud van bevestiging” zijn.

Ingeval een van de essentiële elementen van de pakket reis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewij zigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een opzegvergoeding opzeggen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de professioneel die voor de pakket reis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbe taling en, indien passend, op een schadevergoeding.

- Indien de organisator of de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepas sing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis in treedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. NV REIZEN-VOYAGES VAN RENTERGHEM heeft zich van be scherming bij insolventie voorzien bij MS Amlin Insurance SE. Wanneer diensten door de insolventie van NV REI ZEN-VOYAGES VAN RENTERGHEM niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen (MS Amlin Insu rance SE, Koning Albert II-laan 37, 1030 Brussel, telefoon: 02 894 70 00, wim.beckers@amlin.com. eu/legal-content/NL/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302https://eur-lex.europa.

De opzeggingsvergoedingen voor dossiers Lapland, Noor wegen en IJsland zijn de volgende: Tot 61 dagen voor de afreis: 35% van de reissom met een minimum van € 40 per persoon

4.2 In geval van opzegging, zullen wij de volgende opzeg vergoedingen aanrekenen:

3.2 Prijzen die telefonisch door onze reserveringsdiensten worden doorgegeven zijn steeds onder voorbehoud. Enkel schriftelijke prijsbevestigingen zijn geldig.

64

4. OPZEGGING DOOR DE REIZIGER

5. WIJZIGINGEN DOOR DE REIZIGER

- Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke ele menten van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrange

- De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstan digheden zonder betaling van een opzegvergoeding vóór het begin van de pakketreis opzeggen, bijvoorbeeld wan neer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheids problemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.

Elke wijziging van de overeenkomst door de reiziger zal aanleiding geven tot het betalen van de eventuele kosten van onze leveranciers van reisdiensten, vermeerderd met een forfaitaire administratieve kost van € 50 per persoon.

• van 6 maanden t.e.m. 3 maanden voor de afreis: 75% van de totale reissom

- De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.

3.1 De prijs omvat alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgesomd en inbegrepen, alsook alle belastingen en, indien van toepassing, alle bijkomende vergoedingen, toeslagen en andere kosten. De reiziger zal desgevallend vergoedingen, toeslagen en andere kosten moeten beta len die wij redelijkerwijs niet konden berekenen of kennen op het ogenblik van de sluiting van de overeenkomst, zoals toeristentaksen, toegangstaksen, enz

• van 60 tot 46 dagen voor de afreis: 55% van de reissom met een minimum van € 100 per persoon

BIJZONDERE VOORWAARDEN ASTERIA EXPEDITIONS

- De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reis diensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één professioneel.

• van 45 tot 22 dagen voor de afreis: 80% van de reissom met een minimum van € 175 per persoon

NV REIZEN-VOYAGES VAN RENTERGHEM beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te re patriëren ingeval zij insolvent wordt/worden.

9. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE ORGANISATOR

Omwille van het uitzonderlijk karakter van onze reizen, kun nen we de reizigers verplichten om een adequate bijstands verzekering af te sluiten en daar het bewijs van te leveren alvorens hun boeking te aanvaarden.

13. FINANCIEEL ONVERMOGEN

14. VERZEKERING AANSPRAKELIJKHEID

15.2 De identiteit van de uitvoerende luchtvaartmaatschap pij zal aan de reiziger bekendgemaakt worden uiterlijk op de reisdocumenten conform Verordening EU 2011/2005.

8. NON-CONFORMITEIT EN BIJSTAND

11.3 De reiziger wordt aangeraden om aangepast materiaal en uitrusting te voorzien in functie van de aard van de reis, behalve indien dit is inbegrepen in het pakket. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de nalatigheid van de reiziger op dat vlak.

Zoals de wet het voorziet, is ons financieel onvermogen be schermd door MS Amlin Insurance SE, Koning Albert II-laan 37, 1030 Brussel, als zekerheid voor de repatriëring van de reizigers en de terugbetaling van alle betaalde sommen.

10.2 Ook al proberen wij de reiziger zo goed mogelijk te informeren over de formaliteiten van het land van bestem ming, toch komt het aan de reiziger toe om de geldigheid en conformiteit van zijn reisdocumenten te controleren.

15.3 De reiziger is verplicht om zich tijdig aan te bieden voor de inscheping, met alle nodige reisdocumenten. Wij

6.2 Wij behouden ons ook het recht voor om kennelijke ma teriële fouten in de overeenkomst recht te zetten.

11.1 Wij kunnen de gezondheidstoestand van alle reizigers niet kennen. Op de reiziger rust dus de plicht om zelf de nodige inlichtingen in te winnen omtrent de gezondheids formaliteiten op de gekozen bestemming en om na te gaan of hij/zij fysiek in staat is om aan een bepaalde reis deel te Denemen.reiziger

die bij ons een pakketreis boekt, weet namelijk dat wij als organisator unieke en bijzondere bestemmingen aanbieden, waarbij de reizigers soms naar afgelegen ge bieden worden gebracht en die dus een avontuurlijk karak ter hebben. Voor elke expeditie of rondreis die wij te koop aanbieden, worden de voorwaarden en de risico’s van de reis nauwkeurig beschreven in onze offerte, in een brochu re of op onze website, die integraal deel uitmaken van de pakketreisovereenkomst.

9.3 Wij zijn nooit aansprakelijk voor de goede uitvoering van reisdiensten die niet uitdrukkelijk staan vermeld in de pakketreisovereenkomst en/of die de reiziger ter plaatse heeft geboekt zonder ons te verwittigen (zoals excursies of bijkomende activiteiten).

11.2 De reiziger wordt ook aangeraden om inzake gezond heids- en veiligheidsvoorwaarden de website van de FOD Buitenlandse Zaken te raadplegen.

6.1 Wij behouden ons het recht voor om voor het vertrek kleine wijzigingen aan te brengen aan de overeenkomst. In dit geval wordt de reiziger verwittigd via een duurzame gegevensdrager.

8.3 De reiziger begrijpt dat indien hij ons niet correct en onverwijld op de hoogte brengt, hij ons verhindert om het gebeurde probleem efficiënt op te lossen. De financiële gevolgen daarvan zullen ten laste van de reiziger worden gelegd.

7. OVERDRACHT VAN DE OVEREENKOMST

11.2 De reiziger verklaart dat hij/zij medisch, fysiek en psy chisch in staat is om de gekozen reis ten alle tijde te onder nemen. De reiziger die een fysieke of psychische beperking heeft, een mobiliteitsbeperking heeft of aan een ziekte lijdt die een behandeling vergt of die zwanger is, moet ons daar verplicht van op de hoogte stellen, desgevallend via de per soon die de reis boekt.

Uiteraard worden alle medische gegevens strikt vertrouwe lijk behandeld.

10.1 De reiziger moet in het bezit zijn van geldige reisdocu menten om zich in het land van bestemming te begeven. In sommige gevallen volstaat een identiteitskaart, in andere gevallen een internationaal paspoort (soms geldig tot zes maanden na terugreis) en nog in andere gevallen een inter nationaal paspoort en visa.

12. VERZEKERINGEN

15. VLUCHTEN

11. GEZONDHEID EN FYSIEKE CONDITIE - OPGELET AVONTUURLIJKE REIZEN

kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor incidenten, zoals een vluchtweigering, veroorzaakt door opzet of de nalatigheid van de reiziger.

Op de niet-Belgische reiziger rust de plicht om zich te infor meren bij zijn Ambassade of andere diplomatieke instanties teneinde de geldende formaliteiten te kennen. Wij zijn niet aansprakelijk in geval van nalatigheid van de reiziger op dat vlak.

15.1 De vluchturen in onze offertes worden onder voorbe houd meegedeeld. Elke wijziging zal onverwijld worden meegedeed aan de reiziger.

Bovendien worden uw gegevens eveneens meegedeeld aan de FOD Binnenlandse Zaken en dienstverleners zoals bedoeld en in uitvoering van de wet van 25 December 2016 betreffende de verwerking van passagiersgegevens die de Richtlijn 2016/681 van 27 april 2016 betreffende het gebruik van persoonsgegevens van passagiers voor het voorko men, opsporen, onderzoeken en vervolgen van terroristi sche misdrijven en zware criminaliteit omzet.

Als persoon wiens gegevens worden verzameld, heeft u recht van inzage, recht op correctie, recht op verwijdering en recht van verzet. Deze rechten kunnen worden uitgeoe fend via mail of brief, met vermelding van uw naam, voor naam en adres, alsook de reden van uw contactname.

18. GESCHILLEN

Uw klachten over de gegevensverzameling en -behande ling kunnen worden gericht naar het bevoegde controle orgaan.

18.1 De reizigers zijn ertoe gehouden om elke klacht zo snel mogelijk ter plaatse kenbaar te maken zodat wij op een ge paste manier kunnen reageren.

18.2 Alle geschillen die zouden ontstaan naar aanleiding van deze overeenkomst en die niet onderworpen zijn aan de bevoegheid van de Geschillencommissie Reizen krach tens de algemene voowaarden van de Geschillencommis sie Reizen, vallen onder de bevoegdheid van de rechtban ken van Brugge.

De persoonlijke gegevens die u ons meedeelt, zijn nood zakelijk voor het behandelen van uw boeking en voor de uitvoering van de overeenkomst (artikel 6.1.b GDPR). Voor deze doeleinden kunnen uw gegevens gedeeld worden met onze partners gevestigd in derde landen. Wij doen steeds beroep op partners die een gelijkaardig niveau van bescherming waarborgen zoals voorzien in de GDPR.

De algemene reisvoorwaarden van de geschillencommissie en de bijzondere voorwaarden voor de poolexpedities op aanvraag of via expeditions.be/algemene-reisvoorwaardenwww.asteria-

Wij behouden ons het recht voor om een reiziger voor een reis te weigeren of om te weigeren dat hij/zij een reis ver derzet indien, om strikt objectieve en niet-discriminatoire redenen, blijkt dat hij/zij niet in staat is om deel te nemen, dit om geen onredelijk risico’s te creëren voor de reiziger en voor de medereizigers.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij poolexpeditiecruises die bestemmingen aandoen zonder geavanceerde medi sche faciliteiten en er alleen basiszorg kan worden verstrekt door een gekwalificeerde arts en een kleine ziekenboeg, vragen wij aan de reizigers om een medisch rapport te ver volledigen zodat de expeditie-arts op de hoogte is van hun medische toestand en behoeften.

Onze aansprakelijkheid wordt verzekerd door MS Amlin Insurance SE.

15.4 De reiziger is verplicht om verlies of diefstal van, of schade aan bagage aan te geven aan de uitvoerende lucht vaartmaatschappij.

8.2 De reiziger heeft het recht om zijn klachten te richten tot de doorverkoper bij wie hij het pakket heeft gekocht. In dit geval zal hij steeds eveneens ons als organisator van zijn klacht op de hoogte stellen.

Met uw toestemming kunnen uw gegevens ook worden ge bruikt om u promotionele of commerciële aanbiedingen te sturen per mail of per post.

9.1 Wij zijn aansprakelijk voor de goede uitvoering van alle reisdiensten van het pakket wanneer wij optreden als or ganisator. Wij hebben deze aansprakelijkheid niet als wij optreden als doorverkoper.

10. REISDOCUMENTEN

8.1 De reiziger is verplicht om ons onverwijld op de hoogte te brengen van elke non-conformiteit die hij ter plaatse vast stelt. Elke klacht in dit kader zal beoordeeld worden door de organisator in functie van de concrete omstandigheid en de aard van het geboekte pakket.

6. WIJZIGINGEN DOOR DE ORGANISATOR

6.3 Wanneer er ingrijpende wijzigingen aan de overeen komst moeten worden gebracht of wanneer de prijs dient verhoogd te worden met meer dan 8 %, conform art. 20 van de wet, is de reiziger verplicht ons binnen de 7 dagen na de aankondiging van de wijziging te verwittigen van zijn be slissing om de wijziging al dan niet te aanvaarden. Zo niet, wordt de overeenkomst automatisch beëindigd.

10.3 Degene die de overeenkomst aangaat verbindt er zich toe om ons te informeren van zijn nationaliteit en die van alle reizigers namens wie hij optreedt, en ons te verwittigen van elke relevante informatie in dit opzicht.

• Per brief: Korte Zilverstraat 6 te 8000 Brugge Per email : info@asteriaexpeditions.be

De reiziger is zelf aansprakelijk voor alle gevolgen die te wijten zijn aan het verschaffen van onvolledige of incorrecte medische gegegens.

De reiziger moet zijn klachten op de volgende wijze ken baartijdensmaken:dekantooruren van 9u30 tot 18u Belgische tijd via info@asteriaexpeditions.be

In geval van overdracht van de overeenkomst, en voor zo ver wij hebben kunnen vaststellen dat de overnemer aan alle voorwaarden van de overeenkomst voldoet, zijn de overdrager en overnemer solidair gehouden tot betaling van de kosten die voortvloeien uit de overdracht. De reizi ger begrijpt dat in sommige gevallen de kost van de over dracht kan gelijk zijn met de prijs van de aankoop van een nieuwe reisdienst (zoals bijvoorbeeld in het geval van niet wijzigbare of terugbetaalbare vliegticketten).

17. KENNISGEVINGEN

9.2 Onze aansprakelijkheid is evenwel beperkt tot drie maal de totaalprijs van het pakket, behalve in geval van persoon lijk letsel of opzettelijk dan wel door nalatigheid veroorzaak te schade. Voor zover internationale verdragen grenzen stellen aan de voorwaarden waaronder een dienstverlener die een reisdienst verleent die deel uitmaakt van een pak ketreis, schadevergoeding moet betalen, of aan de hoogte van die schadevergoeding, gelden die grenzen ook voor ons.

16. BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (GDPR) Wij verzamelen uw gegevens conform EU Verordening (2016/679)- (« GDPR »).

Tenzij anders bepaald, moeten alle kennisgevingen in het kader van de pakketreisovereenkomst op de volgende adressen plaatsvinden :

Asteria Expeditions is aangesloten bij:

INFOSESSIES

We houden regelmatig gratis infosessies over onze reizen. Hou onze website in de gaten voor de data en de plaatsen. ONTDEK ONS REISAANBOD OP WWW.ASTERIAEXPEDITIONS.BE to Cape Town, Johannesburg, Maun, Victoria Falls and Luanda. Wake up to an African Sunrise. In just under 10 hours on a non-stop overnight flight from Frankfurt to Windhoek.

RAADPLEEG UW KWALITEITSBUREAU: V.U. Annick Desmet, Korte Zilverstraat 6 - 8000 Brugge - Verg. A 1095 #ASTERIAEXPEDITIONS ONTDEK ONZE ANDERE BROCHURES NOORDOOSTGROENLAND Van Spitsbergen via Ile de France en Scoresby Sund tot in IJsland In de voetsporen van onze Scoresby Sund, het grootste Een surrealistisch schouwspel Ervaar intens de ongerepte REIZEN OP MAAT & INDIVIDUELE REIZEN Onze Nederlandstalig begeleide groepsreizen geven een beeld van wat Asteria Expeditions kan organiseren. Heeft u zelf een groep of specifieke wensen? We stellen voor u graag een reis op maat samen. Met onze reiservaringen als basis en ons groot netwerk, kunnen we iedere reiswens omzetten in een schitterende (levens)ervaring. NIEUWSBRIEF Op de hoogte blijven van ons aanbod, extra info en de laatste reisnieuwtjes? Schrijf u in op onze nieuwsbrief via www.asteriaexpeditions.be/nieuwsbrief