Manifest Cap retallada al CAP de Cappont

Page 1

CAP retallada al CAP de Cappont!

de f en se m

Des de fa uns mesos el nostre Centre d’Assistència Primària (CAP) de Cappont està patint, com altres, els efectes de les retallades socials. El Govern de la Generalitat i la conn selleria de Sanitat amb les seves mesures per fer front a la crisi ens estan eliminant profess sionals i serveis, com metges de família i pe diatres, posant en perill una sanitat pública i de qualitat al nostre barri. Aquests són els efectes de les seves retallades indignants:

el sn os t r es dr et s!

- Aquest estiu ja patim una reducció del 50% del personal sanitari. Augmentaran les atencions al servei d’urgència. - La pèrdua indefinida d’un dels dos torns de pediatria obliga a visitar molts nens als serveis de l’Hospital Arnau de Vilanova i al CAP perilla aquesta atenció en dies de vacances. - Metges de família han de fer de pediatres sense ser-ho, causant angoixa entre el personal i els familiars dels pacients. - Les infermeres han de fer de metges sense ser doctores provocant insegure tat entre els professionals i els usuaris (d’això en diuen gestió de la demanda). - Els metges i metgesses, moltes vegades, han de signar receptes sense poder veure el malalt, la qual cosa causa pressió sobre els professionals i incertesa entre els usuaris. - Amb menys metges eventuals i cap doctor substitut, el nostre CAP CA patirà col·lapses i massificacions sobretot en dies de vacances i epidèmies com la grip. - Les llistes d’espera han passat dels 7 als 20 dies causant la indignació entre els veïns del barri. - Les retallades obliguen a treballar més hores als metges augmentant el voluntarisme i la pressió entre els professionals. Els pressupostos els volem per al manteniment d’una sanitat pública i de qualii tat i no per pagar sous i dietes innecessàries de polítics i càrrecs de confiança al Govern, la Paeria i la Diputació! No ens aprimeu el CAP del barri per muntar els vostres negocis privats.

Indigna’t i plantem cara a les seves retallades! Ens trobem cada dimecres a les 20h a la plaça Sant Joan de Mata + Informació a www.assemblealleida.org