Bucurie în Mișcare 2018

Page 1


“Începând cu acest an, am adus o nouă abordare în cadrul campaniei naționale Bucurie în Mișcare România. Astfel, alegerea celor 12 orașe gazdă ale evenimentelor noastre a fost decisă de oamenii din comunitate. Mii de oameni au răspuns apelului nostru - Alege mișcarea azi - iar comunitățile cu cei mai mulți iubitori de mișcare au adus puncte și în final includerea orașului lor în lista de orașe gazdă ale evenimentelor Bucurie în Mișcare. Suntem siguri că efortul lor a fost răsplătit pe deplin, pentru că toate cele 12 evenimente care au urmat au fost senzaționale. Vreau să mulțumesc echipelor de organizare locale și celor 1.000 de voluntari care au depus un efort uriaș pentru ca și anul acesta campania noastră să se desfășoare la cel mai înalt nivel.” Ovidiu Neamţu, Inițiator Bucurie în Mișcare

“În era internetului și jocurilor pe calculator, mișcarea în aer liber nu este prioritară. De aceea, Kaufland România s-a alăturat cu entuziasm și în acest an proiectului Bucurie în Mișcare, fiind perfect conștienți de beneficiile acestui program pentru comunitate, pe termen mediu și lung. Activitățile propuse în cadrul seriei de evenimente Bucurie în Mișcare sunt atât antrenante, cât și amuzante și reprezintă surse excelente de sănătate fizică și psihică. Intenționăm să facem ca practicarea unor sporturi în familie să devină o obișnuință în România.” Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România

2


Peste 75.000 de participanți la Bucurie în Mișcare România 2018 Programul Asociației 11even a ajuns la cea de a VII-a ediție și a fost susținut și anul acesta de Kaufland România Peste 75.000 de oameni s-au bucurat în mișcare anul acesta între 5 mai - 10 iunie, în cadrul celor 12 festivaluri Bucurie în Mișcare. Cele 12 orașe cuprinse în cadrul campaniei naționale Bucurie în Mișcare 2018, proiect al Asociației 11even, susținut de Kaufland România, au fost: Roman, Timișoara, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Deva, Satu Mare, Slatina, Galați, Craiova, Ploiești, Bacău și Arad. În parcurile sau piețele centrale din cele 12 orașe au fost amenajate terenuri de mini-fotbal, streetball, trasee de ski pe asfalt, terenuri de tenis cu piciorul, badminton, volei, zone de mișcare pentru copii, s-au amplasat panouri de escaladă și scene pentru demonstrații și alte momente interactive. Printre cei care au răspuns pozitiv invitației organizatorilor de a se implica în promovarea mișcării s-au numărat handbalistele Carmen Șelaru și Florentina Stanciu, câștigătoare ale Cupei EHF anul acesta, precum și fostele atlete Mihaela Neacșu, Claudia Ștef și Petra Videan Iacob, reprezentante ale României în cadrul Jocurilor Olimpice. O echipă de 1000 de voluntari a contribuit la extraordinara organizare a evenimentelor de anul acesta. În fiecare eveniment au avut loc demonstrații oferite de cele peste 300 de cluburi sportive locale, trupe de dans, instructori de fitness, aerobic, cycling, arte marțiale, zumba, Tae Bo, Khai Bo, Jumper, Burn & Pump și multe altele. Peste 1000 de iubitori de kangoo jumps au luat parte la sesiunile speciale oferite de Kangoo Jumps România. Crosurile Bucurie în Mișcare au strâns și anul acesta mii de participanți de toate vârstele. Recordul a fost atins în Craiova, unde peste 750 de copii, adolescenți și adulți s-au întrecut pe traseul propus de organizatori. Cu ocazia ediției din acest an, alegerea orașelor gazdă pentru evenimentele Bucurie în Mișcare s-a realizat în urma competiției naționale ”Alege mișcarea azi”, competiție în care au fost angrenați iubitori de mișcare din 24 de orașe. Participanții au impresionat atât prin numărul mare de postări pe Facebook și Instagram, cât și prin diversitatea activităților sportive pe care le-au practicat. Astfel, peste 10.000 de postări care au surprins bucuria mișcării au fost validate până la finalul celor 15 zile de competiție. Mai multe detalii despre proiectul Bucurie în Mișcare pot fi obținute accesând pagina oficială sau https://www.facebook.com/BucurieInMiscareRomania.

3


Despre concursul Alege Mișcarea Azi Concursul online “Alege mișcarea azi” a reprezentat

Pe 1 martie am dat startul competiției Alege Mișcarea

prima etapă a proiectului şi s-a desfășurat în perioada

Azi, iar noi am fost nerăbdători să primim imaginile

1-15 martie 2018 pe canalele Facebook și Instagram.

și clipurile participanților, care surprind cel mai bine

În urma acestei competiții, s-au decis cele 12 orașe gazdă ale evenimentelor “Bucurie în Mișcare” 2018. Totodată, participanții înscriși în concurs au putut participa la tombola competiției, având șansa să câștige unul din cele 5 weekend-uri all-inclusive la complexul Phoenicia Holiday Resort Mamaia, sau unul din cele 50 de premii constând în pachete de nutriție sportivă XS și Nutrilite.

4

mișcarea! Zilele acelea săniușul, schiul și snowboardul au fost la putere, dar până pe 15 martie am văzut o mulţime de poze cu multă joacă în familie, diverse sporturi de echipă, alergare pe pistă, la crosuri sau în jurul blocului, mersul cu bicicleta sau dans, poze de la plimbarea prin parc sau cu urcarea scărilor în locul liftului, de la ora de arte marțiale sau cea de cățărare… și câte și mai câte. UAAAU, am fost profund impresionați de creativitatea participanților!


Haideți să recapitulăm care au fost punctele cheie pentru participarea în această competiție: 1. Fă mișcare! De aici începe totul. 2. Fă o poză sau un scurt clip. Nu trebuie să fie în mișcare, e foarte bine și când faci o scurtă pauză. Important e să fie de la sesiunea de mișcare. 3. Postează pe profilul tău de Facebook sau Instagram, menționând orașul pe care-l susții. Specificarea numelui orașului e suficientă însă, dacă tu dorești, poți pune și un # înainte. 4. Dacă postezi pe Instagram, e important să dai tag @BucurieInMiscareRomania pe poză. Așa suntem siguri că postarea ta ajunge la noi. 5. Dacă postezi pe Facebook, poți da tag @BucurieInMiscareRomania în descriere. 6. Ai grijă ca postările tale să fie publice. 7. Limitează-te la maxim 5 postări zilnic pe fiecare platformă. Mișcare însă, fără limită!

CU CE NE-AU SURPRINS PARTICIPANȚII?

au postat zilnic în competiție

au dat zvon în țară, dar mai ales

și-au schimbat cover-ul Fb cu unul

prietenilor despre competiție

personalizat BIM, descărcat de pe site 5


Profilul oamenilor care aduc MIȘCAREA ÎN COMUNITATE Cum descrieţi pe scurt competiţia Alege Mişcarea Azi din cadrul campaniei Bucurie în Mişcare 2018?

trăim bucuria de a petrece timp făcând mișcare: ciclism, înot, drumeții, alergări, etc.

Competiția a reusit să-i mobilizeze pe cei care găsesc bucuria în a face mișcare, sport, drumeții, pe cei cărora le place viața activă și a creat grupuri animate de pasiunea de mișcare. A unit persoane care nu se cunoașteau până acum, creând comunități care vor continua să se întâlnească și să se bucure împreună de mișcare.

Care au fost cele mai mari provocări și satisfacţii întâmpinate în cele două săptămâni de competiție online?

Ce v-a motivat să vă implicați în proiect? De ceva timp, eu și un grup de prieteni „mișcăreți” ne-am propus să ne implicăm într-un proiect mai amplu pentru încurajarea sportului, astfel că am inițiat un eveniment ce se va desfășura anual, concursul de ciclism la nivel național – Maraton MTB Roman prima ediție având loc în data de 5 Mai 2018, în orașul Roman. Campania Bucurie în Mișcare ne-a oferit oportunitatea de a stimula și antrena, prin puterea exemplului, iubitorii de sport și mișcare în participarea la ambele concursuri. Colaborarea ce se întrevede a fi una fructuoasă între cele două evenimente este una de bun augur, atât pentru „Bucurie în Mișcare”, cât și pentru Maratonul MTB Roman. În ce fel se îmbină ideea campaniei cu preocupările dvs personale și profesionale? Eu, grupul meu de prieteni şi unii membri ai familiei

Provocări - deoarece coechipierii au manifestat interes pentru competiție și pentru că mișcarea face deja parte din activitatea zilnică a multora dintre noi, nu a fost necesar un efort prea mare pentru a obține acest punctaj. Așadar, nesemnificative provocări. Satisfacții – am trăit fericirea de a câștiga concursul „Bucurie în Mișcare” situându-ne în fruntea clasamentului național. Ne-am cunoscut mai bine, s-a închegat un grup care va continua să se bucure împreună de mișcare, am obținut succesul care va asigura prezența evenimentului „Bucurie în mișcare” la Roman. Povestiti-ne o întâmplare care v-a marcat într-un mod special în timpul competiţiei Alege Mişcarea Azi. În ultima duminică, deși Romanul conducea detașat, câțiva băieți cu inițiativă au propus să facem o drumeție pentru a trăi bucuria de a parcurge frumoșii munți ai Neamțului. Astfel, ne-am strâns un grup de 30 persoane, între 5 și 65 de ani și am parcurs traseul Ghilcoș din Cheile Bicazului (un traseu nu tocmai ușor, ținând cont că zăpada măsura în unele locuri 50 cm). Traseul nu fusese parcurs după ultima cădere de zăpadă însă câțiva curajoși au luat-o înainte, ducându-ne în locuri care îți taie respirația prin frumusețe și spectaculozitate. Invităm iubitorii de drumeții să ne calce pe urme.

Adrian Irimea, Roman

6


Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Sunt o fire foarte activă. Îmi place să fac mult sport. De mică practic multe sporturi, dar anul trecut am învățat ceva nou. Am învățat să schiez. A fost cam dificilă acțiunea, dar până la urmă am ajuns să mă bucur din plin de acestă activitate. Este un sport elegant și îl recomand tuturor iubitorilor de iarnă. Ce te-a atras la competiția noastră? Am participat anul trecut la acest proiect. Mi s-a părut foarte interesant și foarte interactiv, o oportunitate bună de a face mișcare si de a îmbia alți omeni la acest lucru. După ce am vazut că orașul meu natal participă din nou în competiție pentru acest proiect, m-am ambiționat, am făcut multe poze, am convins alți oameni să facă același lucru. Sunt convinsă ca orașul nostru va câștiga! Cum îți încurajezi prietenii să facă mișcare? Pe cei din jurul meu îi încurajez dându-le exemple. Le dau exemplu câte un prieten care a slăbit surprinzător de mult prin mișcare, sau pe mine având o viaţă sănătoasă și fericită datorită mișcării. Poate le mai spun câteva beneficii ale mișcării, dar în principiu îi conving cu faptul că dacă fac sport, vor avea o viață mai sănătoasă. Denisa Vaszko, Timișoara

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Sunt student, am practicat de mic fotbalul și încă activez într-o competiție de mini-fotbal, organizată de Federația Română de Fotbal. În facultate am avut ocazia să practic și să îndrăgesc și alte sporturi precum handbalul, voleiul, înotul, baschetul. Sunt un tip activ, îmi place să fac mișcare de fiecare dată când am ocazia, mă ajută să mă deconectez de la rutina zilnică. Ce te-a atras la competiția noastră? M-a atras foarte mult ideea de a putea concura cu alte orașe, este un proiect exatraordinar care vine în zilele noastre, zile în care oamenii au uitat să facă mișcare, copiii trebuie impulsionați și îndreptați să facă cât mai multă mișcare pentru a se putea dezvolta armonios. Prin sport adopți și un stil de viață sănătos, stil pe care această competiție țintește să-l aducă în prim plan. Sincere felicitări pentru acest proiect extraordinar și nu în ultimul rând, hai Craiova! Cum îți încurajezi prietenii să facă mișcare? Eu, făcând sport destul de des, atrag lângă mine prieteni, vecini, rude şi încerc să le induc ideea că pentru a putea avea un stil de viață sănătos ai nevoie de multă mișcare şi o alimentaţie corectă. În acelaşi timp le povestesc despre beneficiile practicării oricărui tip de sport, având ocazia totodată să comunice și în afara spațiului virtual. Dragoș Capac, Craiova

7


Ce te-a atras la competiția noastră? Mișcarea mă atrage prin toate formele ei. De aproximativ un an am devenit dependentă de mișcare, chiar ne-am făcut acasă propria sală de sport, ca să putem face zilnic mișcare. Acum 2 luni am descoperit snowboard-ul și ne place la nebunie. Așadar, e în sânge să facem mișcare. Iar dacă tot fac, de ce să nu o fac public, în mod oficial, în cadrul unui concurs cu premii? Îti încurajezi prietenii să facă mişcare? Dacă da, cum? Daaaaa! Prietenii noștri pot confirma. Am devenit deja insuportabili cu insistențele de a veni la noi la sală sau cu noi la munte. Pe unii i-am convins deja, la alții încă insistăm. Noi am trăit pe propria piele diferența dintre o viață în mișcare și o viața fără mișcare, așa că insistăm să împărtășim experiența. Dar cred că cel mai mare impact este pe Facebook. Postăm cât de mult și sperăm să facem poftă de mișcare cât mai multor persoane.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Anca Halastoan, Deva

E un proiect interesant, mișcarea este foarte sănătoasă și trebuie promovată mai ales în ziua de azi, când totul se rezumă la muncă, stres și mâncare nesănătoasă. Copiii trebuie învățați să facă mișcare pentru dezvoltarea lor armonioasă, nu doar să stea închiși în casă, pe calculator. Atunci când faci un sport sau mișcare, adopți un stil de viață sănătos, devii mai puternic atât fizic cât și psihic, plus că e un mod de socializare, mai plăcut decât rețelele virtuale, pentru că ai contact direct cu oamenii.

Lucrez în sistemul medical din MAPN și pe parcursul vieții am făcut diverse activităţi precum baschet, volei, dansuri, arte marțiale. Împrejurările nu au făcut să practic sport de performanță, dar nici nu aș putea rezista fără mișcare. Sunt o fire activă, sociabilă, ador mișcarea în aer liber și iubesc natura. Ce te-a atras la competiția noastră?

Cum îți încurajezi prietenii să facă mișcare? Pentru mine mișcarea e un mod de relaxare, dar și de a învăța anumite lucruri folositoare în viață. Eu fac mișcare ori de câte ori am ocazia, la sala de antrenamente, alergare, înot, alpinism... diverse activități. Pe cei apropiați îi încurajez să facă mișcare, spunându-le beneficiile pe care le pot avea în urma unor momente de mișcare, povestindu-le despre trăirile noastre în astfel de experiențe minunate și invitându-i să ni se alăture. Maria Răducan, Craiova 8


Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Sunt antrenor de fitness și aerobic, iubesc ceea ce fac, iar prin campania Bucurie în Mișcare consider că putem educa oamenii în acest sens. Ce te-a atras la competiția noastră? Sunt o persoana activă în general. De mică m-am înscris la diverse activități sportive, dans modern, karate sau alegeam să fac mișcare acasă. În 2004 m-am angajat la una din cele mai mari săli de fitness din Slatina, pe vremea aceea cam singura și m-am îndrăgostit de aceasta ramură sportivă. În prezent sunt antrenor de fitness și aerobic, îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să-i ajut. La campania dumneavoastră m-a atras titlul în sine, ideea de mișcare și doresc să-mi susțin orașul. Și, cum am menționat mai devreme, consider că putem educa oamenii. SPORTUL înseamnă SĂNĂTATE, FERICIRE, LIBERTATE. Cum îți încurajezi prietenii să facă mișcare?

Ce te-a atras la competiţia noastră?

Simplu! Toți știu cu ce mă ocup, iar cei mai mulți au ales să vină acolo unde știau că sunt eu, mai ales că pentru unii era prima data când intrau într-o sală și pot spune că lucrând cu mine au ajuns să iubească să facă mișcare regulat. Îi încurajez prin postările mele legate de sport, prin energia pe care le-o transmit, prin sfaturi și recomandări, atât pentru ei cât și pentru copiii lor, având și eu, la rândul meu, două fetițe, de 9 și 2 anișori, care adoră să facă sport.

Mi s-a părut originală ideea de a concura cu alte oraşe prin mişcare. Mă bucur să văd că telefoanele au început să fie folosite şi pentru a surprinde “Bucuria în mişcare”, nu numai pentru a le butona ore întregi. Felicitări pentru iniţiativă!

Alina Nanu, Slatina

Cum faci tu şi cum îţi încurajezi prietenii să facă mişcare? Mi-am propus ca în ritualul meu de dimineaţă să intre şi 20 de minute de exerciţii fizice. Ce-i drept, mai sunt şi zile când nu reuşesc să le fac, dar încerc să compensez prin alte tipuri de mişcare. Încurajez, nu numai prietenii, ci pe toată lumea să facă mişcare. Chiar şi o plimbare până la serviciu, şcoală sau la magazin este de ajuns pentru a-ţi da un refresh. Iulia Alexandra, Roman

9


Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Sunt un tânăr ambițios care încearcă fiecare sport și se bucură de fiecare dată cand are ocazia să facă puțină mișcare. Am făcut 5 ani de baschet și asta m-a format ca persoană, de la modul în care arăt, până la comportament. Ce te-a atras la competiția noastră?

Spune-ne câteva cuvinte despre voi. Suntem o familie iubitoare de mișcare, ne place să mergem în excursii în natură, cu cortul, să mergem la plimbări cu bicicleta, la ture de alergat, și să ne petrecem timpul cu cei dragi într-un mod cât mai activ. Ce v-a atras la competiția noastră?

Am auzit că festivalul va fi unul grandios și, din moment ce anul trecut nu am putut să particip, am considerat că e necesar să fac toate eforturile care îmi stau în putință să îl aduc în Galați!

Căutăm orice modalitate de a încuraja sportul, iar promovarea în cadrul acestui concurs devine și mai motivantă. Vrem să fim un exemplu pentru copii, să le arătăm că mișcarea e mult mai distractivă decât desenele animate.

Cum îți încurajezi prietenii să facă mișcare?

Cum vă încurajați prietenii să facă mișcare?

Încerc foarte des să îmi conving prietenii să aleagă mersul pe jos în defavoarea autobuzului, îi invit la diferite jocuri și prin mișcare să uite de probleme și stres.

Am început să participăm la concursuri de alergare, în echipă sau individual. Vrem să arătăm că și părinții ocupați pot găsi timp pentru ei, pot combina timpul petrecut în familie cu sportul, căci mișcarea înseamnă sănătate.

Paul Pamfil, Galaţi

Tatiana Mancos, Arad

10


Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Am 15 ani, sunt elev și iubesc mișcarea. Am avut ocazia să trec prin mai multe sporturi: fotbal, volei, înot însă, cel mai mult mi-a plăcut alergatul de anduranţă. Practic acest sport de 2 ani. E viciul meu. Ce te-a atras la competiția noastră? M-a atras foarte mult ideea de a concura cu alte oraşe, fiind o fire competitivă. Cred că aceasta campanie e un prilej bun de a impulsiona lumea în care trăim să facă sport şi să aibă o viaţă sănătoasă. Cum îți încurajezi prietenii să facă mișcare? Aşa cum am zis şi la început, alergarea a devenit un “viciu” pentru mine. Pe lângă alte avantaje, eu mă relaxez şi mă liniştesc când alerg. Prin intermediul competiţiilor sportive am cunoscut foarte mulţi oameni şi am văzut locuri minunate. Pot numi alergatul şi o reţea de socializare. Astfel am reuşit şi încerc în continuare să motivez lumea să se apuce de sport. Bogdan Toader, Timișoara Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Sunt o mămică fericită de 1 an și 4 luni, în concediu de maternitate, așa că toată ziua mi-o dedic puiului nostru, un copil vesel și foarte activ. Ne place să ne plimbăm pe jos sau în sistem prin parc sau în centrul orașului și să ne jucăm și dansăm când suntem acasă... Bucurie în mișcare toată ziua, ce mai!! Ce te-a atras la competiția noastră? Îmi place mișcarea, îmi place și competiția, îmi place să postez lucruri frumoase, iar prin campania dumneavoastră eu pot promova sănătatea, ajut și orașul și îndemn și prietenii la mișcare. Cum îți încurajezi prietenii să facă mișcare? Prin aceste postări sau prin viu grai îmi informez prietenii că ies și mă plimb, să vină și ei la mișcare, că e cea mai sănătoasă! Cristina Stelescu, Satu Mare 11


Premii Alege mișcarea azi Anul acesta am pus foarte mult accent pe implicarea activă a comunității Bucurie în Mișcare. Astfel, din martie și pâna la finalul proiectului, am dat peste 300 de premii, fie că vorbim de cele 5 weekend-uri la Mamaia, la Phoenicia Resort, fie că vorbim de cele 50 de pachete de nutriție din timpul campaniei Alege Mișcarea Azi, sau cele care au fost date în concursul dedicat lunii mișcării, care a curprins următoarele: săptămâna fitness, săptămâna mișcării în familie, săptămâna mersului pe bicicletă, săptămâna alergării. Mai mult decât atât, pe parcursul festivalului am demarat un concurs prin care 5 câștigători din fiecare oraș, aleși prin sistemul random.org ,rămâneau cu o amintire bine meritată și anume un tricou Bucurie în Mișcare. Obiectivul nostru a fost să răsplătim cât mai mulți oameni care iubesc mișcarea și s-au implicat în toate campaniile noastre! Mulțumim pentru susținere!!!

12


De asemenea, Antonina Ambăruș din Bacău ne-a spus: „A fost o experiență cu adevărat frumoasă și s-a potrivit la fix, pentru că imediat voi susține un examen Maria-Elena Stamatoiu din Craiova ne-a transmis: „Un weekend minunat cu multe amintiri de neuitat! În acest weekend ne-am relaxat cu plimbări pe faleză, am înotat la piscină și, bineînțeles, după atâta mișcare am ajuns și la restaurant unde am avut mese foarte bune. Cel mai mult ne-a plăcut la restaurantul Babel,

dificil, iar acest sejur a fost exact ce aveam nevoie. Mă bucur mult că am ocazia sa particip la acest proiect și cu siguranță voi mai participa. A fost un sejur cu adevărat plin de mișcare și mă bucur că l-am putut petrece cu sora și prietena mea. Mii de mulțumiri, Bucurie în Mișcare România

unde am servit mâncare libaneză. Eu și copiii mei ne-am simțit foarte bine și bineînțeles ne-am bucurat de multă mișcare și distracție. Mulțumim, Bucurie în Mișcare!

13


Susţinători Alege mișcarea azi Am fost foarte bucuroși să vedem că am atras atenția cu campania noastră și vloggerilor români, printre ei numărându-se Florentin Hriscu, Robert Diaconeasa (Daddy Cool) și Radu Constantinescu.

Florentin a reușit să sintetizeze întreaga idee printr-un vlog care a făcut o mulțime de vizualizări pe canalul lui de youtube: ”Am fugit și nu am plătit”. Acest video a strâns 71. 816 vizualizări.

Mai mult decât atât, pe parcursul întregii campanii, Florentin a postat instastory-uri prin care a motivat fiecare oraș aflat în competiție să facă mișcare, instastory-uri pe care le-am preluat și noi pe pagina noastră de facebook, Bucurie în Mișcare. Cu siguranță energia lui din fiecare dimineață a motivat o mulțime de oameni.

14


Robert Diaconeasa, zis și Daddy Cool, a fost una dintre persoanele care a îndrumat lumea să facă sport și să se implice în competiția Alege Mișcarea Azi.

Ultimul, dar nu cel din urmă, Radu Constantinescu, de la 5 pași, a promovat campania pe contul lui de instagram, reușind să adune un număr impresionant de vizualizări!

Mulțumim pentru susținere !!!

15


TimiĹ&#x;oara 5-6 mai 2018 Parcul Copiilor

31 parteneri

70 voluntari

9000 participanĹŁi Co-organizator local

16


Timișoara a dat startul festivalului Bucurie în Mișcare. Emoție, emoție, emoție... cum urma să fie? Va fi o reușită? Multe semne de întrebare... însă locația era una deosebită, Parcul Copiilor era un bun început. Munca a început de dimineaţă, încă de la ora 6. Montajul scenei și al tuturor echipamentelor ne-a umplut timpul până la ora 10, ora oficială de start a festivalului. Voluntarii nu au fost numeroși, dar deosebit de harnici și pricepuți, ceea ce a compensat cu desăvârșire. Vremea favorabilă era un semn bun, aveau să vină mulți oameni. Și aşa a și fost. Jocurile erau răspândite prin tot parcul, care se desfășura pe o suprafață generoasă, iar atracția maximă a fost la panoul de cățărare. Punctul culminant al celor două zile a avut loc pe terenul de fotbal, unde dorința de a câștiga și galeriile de pe marginea terenului, formate din aceiași părinți entuziaști, au creat o atmosferă entuziasmantă, iar pruncii au început să viseze cu mingea la picior. În final toți băieţii au cântat cu medaliile în piept și trofeul deasupra capului “Campionii, campionii”. A fost emoţionant. Am văzut copii fericiți şi am asistat la crearea unor noi prietenii, care sperăm să țină mulți ani de acum înainte. Dacă am putea descrie festivalul de la Timișoara într-un cuvânt, acesta ar fi “familie”. Copiii şi părinții participau la competiții “cot la cot”. Aici oamenii sunt liniștiți, domnește o atmosferă de tihnă, siguranță, iar tinerii sunt plini de viață și încrezători în forțele proprii. Până la urmă festivalul a fost despre oameni, nu? Două zile pline de soare, veselie şi bucuria de a face mișcare în familie! 17


Roman 5-6 mai 2018 Piața Roman Vodă

12 parteneri

80 voluntari

3500 participanţi Co-organizator local

18


Romanul a fost şi el unul dintre orașele care a deschis seria de evenimente Bucurie în Mișcare. Astfel, emoțiile și trăirile organizatorilor au fost la cote maxime. Dar tocmai acestă emoție a făcut ca startul festivalului să fie atât de bun. Activitățile au fost diverse, iar numărul oamenilor care au răspuns pozitiv la invitația de a petrece weekendul alături de noi a fost unul mare!! Dacă este să vorbim despre o activitate care a furat ochii tuturor, atunci aceasta a fost Kangoo Jumps! Zeci de oameni și-au pus încălțările și au țopăit până nu au mai putut, emanând veselie și energie tuturor celor care au decis doar să se uite la minunatul sincron în masă! Până și primarul orașului s-a alăturat acestui moment minunat, marcându-l printr-o poză, care a primit zeci de aprecieri.

Interviu Ovidiu Albert - organizator local, Asociaţia Mușatinii Știm că nu este primul eveniment Bucurie în Mișcare în Roman, însă spune-ne ce ți se pare că a fost diferit față de alte ediții? Cred că diferența a fost făcută de mobilizarea anterioară evenimentului. Ideea unei campanii online menite să pregătească o comunitate pentru “Bucurie în mișcare” mi se pare foarte nimerită. Asta explică și prezența masivă a romașcanilor la întâlnirea cu jocurile, dansurile, demonstrațiile etc. din cadrul evenimentului. Cum ai caracteriza, în câteva propoziții, misiunea de a fi coordonator local al unui astfel de eveniment? Misiunea unui coordonator local este de a-i aduce împreună pe toți cei interesați de mișcare în aer liber. Aici mă refer nu doar la grupul-țintă, ci și la instituții, asociații ș.a. care se pot implica în buna desfășurare a acțiunii. Am avut șansa de a avea o echipă fantastică, formată din voluntari, personalități sportive locale, jurnaliști, moderatori, reprezentanți ai cluburilor de arte marțiale, dansuri etc. O mențiune specială și pentru administrația locală care, ca de fiecare dată, a susținut sportul de masă. O echipă întreagă din Primăria Roman “robotește” la astfel de evenimente. Le mulțumesc tuturor!! Crezi că va exista vreo schimbare în ceea ce privește percepția oameniilor asupra mișcării? Absolut. S-au format deja grupuri de inițiativă, care vor practica mișcarea în aer liber în parcul orașului, în zona Ștrandului ș.a. Ideea este de a combate nu numai sedentarismul specific epocii în care ne aflăm, ci și prejudecățile legate de practicarea sportului în aer liber. În plus, mișcarea unește oamenii, ceea ce va conduce la comunități mai închegate, la solidaritate și respect reciproc între membrii acestora. 19


Râmnicu Vâlcea 12-13 mai 2018 Scuarul Mircea cel Bătrân

17 parteneri

150 voluntari

8500 participanţi Co-organizator local

20


Râmnicu Vâlcea, un oraș care pare a fi modest, fără nimic surprinzător, urma sa fie senzaţia festivalului, iar oamenii de aici au devenit personaje de referință în ceea ce avea să urmeze... Oameni simpli, modești, dar cu un entuziasm și o căldură ce îi face să fie mai bogați ca majoritatea. Voluntarii

s-au

remarcat

printr-un

număr

impresionant, dar și printr-o energie de neegalat. Ei au dat tonul activităților și tot ei l-au menținut până la sfârșit. Punctul culminant l-a constituit maratonul color run, finalizat cu aruncarea pulberii de pudră colorată și lansarea lampioanelor la lăsarea întunericului. S-a simțit emoție în toată nebunia ce s-a petrecut. Oamenii s-a bucurat sincer de fiecare dans, de fiecare activitate. Peste 500 de participanți au fost la panoul de cățărare, sute de copii sub 9 ani s-au bucurat pentru prima oară în viața lor de carturi, iar zona de relaxare cu jocuri ale minții era invadată de tineri de toate vârstele. Dăruirea voluntarilor și în special a coordonatorului lor, Florin Elvis, a fost impresionantă. “Energie” ar fi cuvântul asociat cu Râmnicu Vâlcea.

21


Din Voluntariat fac o Pasiune! <3 De la an la an, ne este dat să întâlnim oameni faini, o echipă pe care te poți sprijini în orice moment, o echipă cu care te poți distra și atunci când ai o zi “nașpa”. Pe acești oameni i-am cunoscut prima dată la Bucurie în Mişcare Râmnicu Vâlcea, unde aveam să punem bazele evenimentului. Și tot de acolo mi s-a oferit șansa să fiu prezent la Slatina și Craiova, ca parte din echipă. Proiectul Bucurie în Mișcare avea să mă schimbe radical, avea să-mi arate care-mi sunt limitele, ce pot să fac să mă autodepășesc, ce pot să fac pentru alții, ca ei să fie fericiți, să se distreze, să se joace și să zâmbească. Asta e cel mai important moment din cadrul Festivalului Bucurie în Mișcare. Bucurie în Mişcare a fost și rămâne unul din proiectele în care am pus și pun suflet, proiectul meu de suflet. Cele mai frumoase experiențe, momente unice, ne sunt date să le trăim pentru un scurt moment, momente ca acestea te pot schimba dintr-un om bun, în unul și mai bun. Oare ce ne rezervă Bucurie în Mişcare anul viitor? Florin Elvis - coordonator eveniment, președinte SMILE

Încă o ediție Bucurie în Mișcare terminată cu brio, încă un eveniment încheiat cu lacrimi de bucurie! Trag linie la acest wekeend și îmi râde sufletul de fericire, de ceea ce am putut face noi pentru oamenii din jurul nostru și pentru sănătatea noastră! Sute, poate chiar mii de oameni s-au distrat alături de noi la cel mai frumos festival! Emoții, putere, lacrimi, râsete, suflete încărcate cu energie pozitivă pentru un an întreg şi oameni minunați - cam acestea au fost ingredientele pentru rețeta Bucuriei în Mișcare Râmnicu Vâlcea! Mariu Marian - voluntar

22


Baia Mare 12-13 mai 2018 Piața Libertății

17 parteneri

50 voluntari

4000 participanţi Co-organizator local

23


Baia Mare, recunoscută anul acesta ca fiind Capitala Tineretului din România, a fost unul dintre orașele în care energia și voia bună a fost la ea acasă. Chiar dacă este un an plin de activități pentru Baia Mare, asta nu îi împiedică pe oameni să se bucure de diversitatea pe care le-o oferă orașul lor. Un oraș cu oameni educați, implicați, unde multiculturalismul este una dintre caracteristicile de bază. La fel ca și în celelalte orașe, programul a fost unul încărcat, accesibil pentru toate vârstele și toate categoriile de oameni. Demonstrațiile de dansuri sunt cele care și-au spus cuvântul, am zice noi. Cele mai curajoase echipe și-au arătat talentul în dansuri precum Bachata, Salsa, Kizomba. Sperăm să ne întoarcem în acest oraș și în edițiile viitoare pentru că noi tare bine ne-am simțit aici!

24


Deva 19-20 mai 2018 Piața Unirii

20 parteneri

40 voluntari

4500 participanĹŁi Co-organizator local

25


Deva îți taie suflarea prin spectacolul oferit de vechea cetate, care continuă să vegheze ca un paznic asupra orașului modern, cochet, dar care păstrează farmecul trecutului. Trecut și prezent, vechi și nou, armonizate în piața care a găzduit în acest an festivalul Bucurie în Mișcare. Dimineața a debutat cu un cros. Între timp lumea venea și în parcul unde amenajasem scena și jocurile. Din nou, modernul și clasicul se îmbinau: în timp ce unii învățau să tragă cu arma la țintă (cu arme adevarate, cu aer comprimat și bile), la câțiva metri distanţă, cavaleri costumați și domnițe învățau copiii să tragă la țintă cu arcul cu săgeți.

Contrastul armonios a fost primit cu entuziasm de copii şi adulţi. Cluburi de dansuri, zumba şi kangoo jumps au animat parcul, aducând un aer modern la doar câțiva pași de lumea dinozaurilor. Dansurile din trecut, artele marțiale străvechi s-au desfășurat în paralel cu luptele roboților, mânuiți cu deosebită pricepere de elevi ai unor şcoli din Deva. Festivalul Bucurie în Mișcare a devenit o tradiție în Deva, iar oamenii îl aşteaptă în fiecare an, chiar dacă nu duc lipsă de evenimente. “Trecut şi prezent” ar fi descrierea perfectă pentru Deva, iar cu un asemenea prezent, cu siguranţă va fi şi un viitor pe măsură!

26


Două zile. 16 ore de mişcare. Sute de participanţi. Alergare, dans, fit balet, tae bo, aerobic, kick-box, kangoo jumps, karate, zumba, pilates, street workout, airsoft, fotbal, volei, handbal, baschet sau badminton. Asta a însemnat Bucurie în Mişcare Deva! Am avut ocazia de a fi coordonator local al evenimentului şi am văzut, timp de 2 zile, cum oraşul meu de suflet prinde viaţă! “Astfel de evenimente ar trebui sa aibă loc în fiecare zi!” auzeam de la participanţi. Copii, tineri, părinţi sau bunici, cu toţii au pus Deva în Mişcare! De abia aştept ediţia de anul viitor! Alexandra Marcu - coordonator local

O iniţiativă extraordinară, care adună oamenii laolaltă - îi adună şi apropie prin mişcare! Nu a existat persoană prezentă în timpul demostraţiilor, care să stea fără să facă nimic! Fiecare a făcut câte ceva - dans, tenis, tir cu arcul, baschet etc. Energia a fost demenţială! Centrul Devei a răsunat timp de două zile cu muzică, energie, voie bună, mişcare…!!! Deci se poate! Răzvan - Trainer Sunny Aerobic Deva

Anul acesta am participat pentru prima dată ca voluntar la festivalul Bucurie în Mișcare și pot spune că mă simt onorată că am luat parte la un eveniment atât de frumos cum e acesta. A fost cu adevărat bucurie și cred că oricine poate confirma asta. Am fost plăcut surprinsă de numărul participanților și de entuziasmul lor, de câtă energie a avut parte Deva în cele două zile ale festivalului și cât de multă lume prețuiește mișcarea! Chiar și după o ploaie zdravănă, lumea a revenit la festival, aducând cu ei multă voie bună, ceea ce ne-a motivat și pe noi, voluntarii. Cred că pe an ce trece, acest eveniment va căpăta o anvergură din ce în ce mai mare, pentru că DEVA SE BUCURĂ ÎN MIȘCARE!!! Ana Faur - voluntar 27


Satu Mare 19-20 mai 2018 Piața 25 octombrie

42 parteneri

60 voluntari

4500 participanĹŁi Co-organizator local

28


Satu Mare e exact așa cum se spune: un oraș mare, plin de oameni faini, care ne-au umplut sufletul de energie și voie bună. Dacă ai fost în perioada 19-20 mai în piața orașului, ai putut vedea mulțimea de copii care zburdau de fericire în toate direcțiile, care abia așteptau să fie pictați pe față sau să participe la la demonstațiile Jandarmeriei sau Poliției Județene Satu Mare. Cu toate acestea, ceea ce ne-a rămas în minte și activitatea care a surprins cel mai bine bucuria mișcării alături de familie, au fost turele de caiac pe Someș. O mulțime de familii au încercat pentru prima dată acest tip de activitate, care s-a dovedit a fi una foarte distractivă și pe gustul întregii familii. ”Mi s-a părut ușor, dar la un moment dat am obosit”, a fost reacția unei fetițe dornice să experimenteze toate activitățile pregătite de către organizatori. Satu Mare, eşti plin de oameni de nota 10! Bună ziua, eu sunt bunică, am un nepot în vârstă de 7 ani şi am aflat de acest eveniment de la o prietenă, care a fost în trecere pe lângă Piața 25 Octombrie și care a fost surprinsă atât de evenimetul aflat în desfășurare, cât și de buna lui organizare . Deși noi nu prea suntem cu sportul, ne-am decis totuşi să ieșim să vedem ce activități sunt. Fiul meu a fost impresionat de spectacolul pentru copii, lansat de Caravana Anima Show ,cât și de demonstrațiile de judo organizate de CSM Satu – Mare . ”Un sportiv adevărat e un cavaler în toate manifestările vieţii”(Liviu Rebreanu). A fost un eveniment care ne-a motivat să ieșim afară, să ne distrăm, să ne relaxăm și să legăm noi prietenii . Astfel de evenimente, care sunt atât de minunate, aș dori să fie organizate cât mai des, deoarece astfel se motivează schimbarea din viața cotidiană ”Străduiți-vă pentru progres, nu pentru perfecțiune ” (Anonim). 29


Bună ziua, noi suntem o familie cu doi copii, de 10 și 14 ani. Pe noi ne-au atras atât turele cu caiacul,CaiacSmile (zonă de Relaxare & board games), cât și activitățile demonstrative ale jandarmeriei în acțiune. Copiilor le-a plăcut foarte mult spectacolul organizat de Festiland, cât și zona sigură și frumos amenajată pentru escaladă – cățărare pe un panou împreună cu unul din cei trei oameni de la Salvamont Satu-Mare . ”Abilitatea este ceea ce ești capabil. Motivația determină ceea ce faci. Atitudinea determină cât de bine o faci” (Lou Holtz). Acest eveniment a avut un impact bun asupra noastră, ne-am distrat de minune şi ne-am bucura dacă ar fi mereu astfel de evenimente .

Bună ziua, sunt o mămică și am un copilaş în vârstă de 9 ani. Am văzut, atât pe internet , cât și în ziar, că la Satu Mare va avea loc cel mai mare eveniment din țară numit ”Bucurie în Mișcare”, cu o gamă largă de activități în aer liber pentru copii, tineri, dar și pentru persoane de toate vârstele . M-am decis să ies împreună cu fiul meu să facem puțină mișcare. Când am ajuns acolo am fost întâmpinați de multă voie bună și zâmbete. Fiul meu a reușit să învețe să tragă cu arcul şi chiar s-a înscris în concurs, reuşind în final să obţină un premiu special - asta datorită răbdării lui, cât și a voluntarilor care l-au ajutat şi i-au explicat exact cum se trage. Mulțumesc tuturor pentru disponibilitatea și atenția acordată, a fost un eveniment de excepție! Cu mult drag mai aștept astfel de evenimente bine gândite și bine organizate! 30


Slatina 26-27 mai 2018 Esplanada Slatina

13 parteneri

60 voluntari

2600 participanĹŁi Co-organizator local

31


La prima vedere, Slatina se descoperă ca un orășel uitat, pierdut în negura timpului, mai ales în centrul vechi unde clădirile în ruină dau impresia unui loc fără suflare, pe unde picior de om nu a mai trecut de multă vreme. Dar această primă impresie se spulberă încetul cu încetul, începând cu părculețul din imediata vecinătate, un petec de verde în orașul cu străzi largi, deschise, în care nu te poți rătăci. Este un părculeţ cochet, cu fântâni arteziene și lămpi colorate, iar pe alocuri se poate observa o timidă imitație de grădină japoneză. Imediat lângă parc se întinde esplanada, străjuită de fântâni arteziene frumos amenajate și luminate, care țâșnesc direct din asfalt, spre deliciul copiilor și al tinerilor care aleargă printre ele. Esplanada a găzduit pentru două zile, și pentru prima oară, festivalul Bucurie în Mișcare. Emoții și nerăbdare. Copiii se arătau curioși încă de la sosirea echipamentelor, adulții întrebau ce se va întâmpla. Entuziasmul lor era magic. Se anunța o zi plină!

32


Întrebările curgeau gârlă: cine organizează, cât durează, ce se va întampla, cât costă, cine poate participa... O tânără venită dintr-o localitate învecinată s-a oferit voluntar. Venise special pentru evenimentul despre care aflase pe internet, prin intermediul paginilor de socializare. A fost primită cu brațele deschise, alături de simpaticii voluntari veniți din școlile slătinene, iar aportul ei la bunul mers al evenimentelor a fost semnificativ. Odată montate panourile de baschet și țintele pentru

seriozitate, pasiune și dăruire au jucat! Impresionant!

tir cu arcul, s-au și format rânduri de copii ce doreau

De la antrenorii care coordonau jocul de pe margine,

să îşi încerce norocul. Interesul a fost maxim și vedeta

până la părinții ce făceau galerie, toată lumea era

a fost, și de această dată, tirul cu arcul.

implicată trup și suflet în joc, iar micile accidente de pe

Terenul de minifotbal, proaspăt montat, a fost asaltat de micii jucători de fotbal de la echipele cluburilor din oraș. Imediat s-au organizat într-un campionat! Cu câtă

teren nu îi puteau opri pe micii jucători. Era evidentă lipsa unor competiții sportive în oraș. Campionatul a durat câteva ore, iar echipa câștigătoare a savurat victoria, fiind recompensată cu diplome și medalii pentru fiecare jucător în parte. Cei mai mici participanți s-au bucurat de baloane și picturi pe față, iar atenția primită și posibilitatea de a face mișcare într-un astfel de cadru și cu echipamente văzute pentru prima oară, a fost esențialul câștig. Interesul și bucuria pentru fiecare activitate, indiferent că a fost vorba de zumba, Kangoo Jumps, karate, tenis de câmp, tir cu arcul, baschet sau fotbal, au emanat o căldură interioară și o bucurie rar întâlnită. S-au implicat multe cluburi locale, echipe de la școli și copii veniți în grupuri să participe la evenimentul verii. Simplitatea și bucuria sunt cuvintele cheie care caracterizează localnicii acestui oraș care deja visează la următoarea ediție a evenimentului nostru, Bucurie în Mișcare. 33


Galaţi 26-27 mai 2018 Grădina Publică

26 parteneri

200 voluntari

7500 participanţi Co-organizator local

34


La Galați am avut parte de două zile minunate și însorite. Încă de la primele ore ale evenimentului, participanții au alergat cu multă voie bună la cros și apoi s-au bucurat de activitățile de tir cu arcul, baschet și fotbal, dar și de atelierele de teatru, teambuilding și facepainting. Două dintre punctele care au atras cel mai tare atenția au fost atelierele de drumming și concursul de street dance. În timp ce copiii s-au bucurat de sunetele vindecătoare ale tobelor lui Jean-Baptiste Manitou, la concursul de street dance spectatorii au stat cu sufletul la gură urmărind mișcările pline de vigoare ale participanților la competiție și întrebându-se cine va fi câștigătorul. Distracția evenimentului a fost completată de o super-gașcă de voluntari responsabili și voioși care au avut grijă să ofere fiecărui participant o experiență extraordinară

35


Craiova 1-2 iunie 2018 Piața Mihai Viteazu

34 parteneri

50 voluntari

8000 participanĹŁi Co-organizator local

36


Evenimentul Bucurie în Mişcare Craiova a însemnat diversitate. În piața centrală din oraș organizatorii au pus la dispoziția copiilor multe terenuri de joacă, au organizat competiții și le-au facut multe surprize celor care au ales mișcarea în cele două zile ale evenimentului. În prima zi am avut parte de fotbal, baschet, badminton, volei, am tras cu arcul, ne-am bătut cu apă, am dansat și ne-am bucurat din plin de soare. Ziua 2, a fost ziua surprizelor. Dimineața a început cu alergare, am avut parte de un cros pentru profesioniști, crosul copiilor și crosul familiei, unde copiii s-au bucurat de prezența a trei campioane ale României care ne-au reprezentat la jocurile olimpice: Mihaela Neacșu, Claudia Ștef și Petra Văidean Iacob. În timp ce copiii se bucurau de jocurile din cadrul festivalului, fetele de la SCM Craiova, câştigătoare ale Cupei EHF la handball feminin, au venit să susțină mișcarea alături de noi. Ba chiar au adus și cupa, pe care au prezentat-o copiilor! Şi-au făcut o mulțime de poze și au surprins acest moment de neuitat. Craiova este orașul în care mișcare este încă prezentă în viața localnicilor, orașul în care campionii susțin mișcarea în toate formele ei posibile!

37


PloieĹ&#x;ti 1-2 iunie 2018 Parcul Tineretului

17 parteneri

40 voluntari

5500 participanĹŁi Co-organizator local

38


Ploieștiul a petrecut ziua copilului alături de noi, într-un mare fel! Încă de la primele ore ale dimineții, zeci de copii au dat năvală în zona destinată distracției și a bucuriei în mișcare. Pe parcursul acestor două zile am văzut sute de zâmbete inocente, care abia aşteptau să ia parte la un eveniment dedicat atât lor, cât și părinților. A fost un weekend de poveste, un weekend în care vremea a ținut cu noi iar razele soarelui au sărbătorit pe cerul liber bucuria de a fi copil, bucuria de trăi cea mai frumoasă perioadă a vieții. Ploieștiul a luat viață datorită vouă, celor care ați ales mișcarea alături de noi!

39


Arad 9-10 iunie 2018 Parcul Europa

13 parteneri

50 voluntari

4800 participanĹŁi Co-organizator local

40


Bucuria de mișcare și bucuria de a trăi au fost lecțiile principale pe care le-am învățat de la Arad. Poveștile dansurilor în ploaie au început de sâmbătă dimineață, iar cântecul lalelelor, venit din glasurile tinereții voluntare, a dat ritm ploii și tunetelor din decor. A doua zi a însemnat speranță. Încrederea zâmbetelor de dimineață, sinceritatea îmbrățișărilor au adus pe câmpul nostru de joacă eternul soare al ultimei zile. Ne-am jucat, am dansat, ne-am pictat, am alergat, ne-am zâmbit, am sărit în saci, ne-am relaxat, am pedalat și am luat-o de multe ori de la capăt cu același chef de joacă. Energia ultimei îmbrățișări de grup... de nedescris. Șaptezeci de Oameni al căror scop comun a fost să facă fericiți sute de copii timp de două zile, acum se îmbrățișează, se emoționează. Se strigă BUCURIE ÎN MIȘCARE și începe nerăbdarea așteptării următoarelor ediții.

41


”Fiecare eveniment are o fundație și câțiva piloni care asigură structura de rezistență. Dacă în cadrul evenimentului nostru, fundația a fost organizatorul local, pilonii au fost voluntarii. Pe umerii lor a stat toată structura de rezistență a evenimentului și în jurul lor am construit totul. Am știut că dacă vom avea pilonii armați corespunzător, totul va fi în regulă. Chiar dacă echipa de voluntari a fost alcătuită din tineri care au venit din trei părți total diferite, s-au legat foarte bine și au alcătuit un tot unitar! Nici chiar codul portocaliu de ploaie și furtuni nu i-a împiedicat în ziua de sâmbătă să-și facă treaba, ba chiar la finalul zilei când le-am spus că pot merge acasă, au mai stat ore bune în parc. Atât de mult le-a plăcut. Cât despre ziua de duminică, soarele nu a fost singurul care a adus lumină și a radiat căldură. Au fost ei, voluntarii, care au dat culoare evenimentului, au primit cu zâmbetul pe buze pe fiecare participant și le-au transmis o energie fantastică, unică aș spune. Împreună, au demonstrat că atunci când 50 de inimi bat pe aceeași frecvență și pentru acelașiscop, nici măcar furtuna nu îi poate dezbina și nu poate stinge focul bucuriei. Voluntarii sunt cheia care deschide cufărul cu bucurie al arădenilor!” - Ruben Galiș, Coordonator Voluntari BIM ARAD 2018

42


Bacău 9-10 iunie 2018 Piața Tricolorului

12 parteneri

200 voluntari

9500 participanţi Co-organizator local

43


Bacău… un oraș cu o atmosferă aparte, un oraș care ne-a umplut mintea cu amintiri numai bune de povestit oamenilor care iubesc mișcarea și care vor să se implice într-un astfel de eveniment. Aici am avut parte de câteva momente cheie în care emoția și bucuria au fost la intensitate maximă, momente care ne-au făcut să apreciem fiecare efort pe care l-am depus pentru a avea parte de un asemenea eveniment. Cred că am avut parte de cea mai mare horă întalnită la Bacău în ultima perioadă. Ne-am luat de mână cu mic, cu mare și am încins o horă moldovenească adevărată. Momentul acela, în care eram toți mână cu mână, a fost memorabil - asta pentru că, în acel moment, toate barierele care ar fi putut exista între oameni au căzut complet; au fost minutele în care s-a văzut cel mai bine diversitatea, dar în același timp, unicitatea fiecărei persoane care a luat parte la hora noastră.

44


Un alt moment frumos care s-a mai întâmplat și în alte orașe a fost celebra bătaie cu apă sau color fun-ul, care de departe reprezintă activitățile la care îți dorești să iei parte, chiar dacă ai 10, 30 sau 60 de ani. E activitatea în care fiecare persoană trăiește bucuria momentului și are pe chipul său cel mai sincer și inocent zâmbet. Din fericire pentru noi, am reușit să vedem sute de astfel de zâmbete. Și pentru asta, suntem mai mult decât recunoscători!

45


Chişinău 9 septembrie 2018 Campusul Universității Tehnice a Moldovei

30 parteneri

100 voluntari

3000 participanţi Co-organizator local

46


Ediția a 3-a a proiectului în Moldova a adus multe

Pentru copii a fost amenajată zona Jocurilor Copilăriei,

noutăți :

acolo unde ei s-au amuzat la tragerea cu arcul, fun

• Este prima ediție desfășurată toamna,

basketball și fotbal target. Tot în această zonă, picii au

• În zona de joacă au apărut noi spații : cursa cu obstacole, funbasket, • Alături de partenerii de la Crucea Roșie am demonstrat tehnici de acordare a primului ajutor, • Am am vut o zonă mult mai bine dezvoltată de team building.

încercat săritul în saci, dar și alte activități vesele. Cei mai mici vizitatori Bucurie în Mișcare au avut parte și de o serie de master-classuri și face painting la festival. Aceștia s-au transformat în eroii lor preferați și s-au jucat cu mascotele preferate: Minionul și Hello Kitty. Voluntarii festivalului s-au asigurat că picii primesc doza maximă de distracție și au lansat baloane de săpun uriașe împreună cu ei.

Cum a fost ediția a 3-a? La ediția din acest an am avut în toate zonele festivalului activități pentru mic și mare, la care au avut posibilitatea să participe toți. Datorită unor parteneriate strategice la nivel local am reușit să îmbunătățim zona de team building, un spațiu care a unit grupurile de prieteni și a creat unele noi.

Pentru cei cu spirit competitiv s-a desfășurat Cupa Bucurie în mișcare la fotbal și volei. Alături de partenerii noștri, în zona scenei, s-au desfășurat

manifestații

sportive,

prezentate

de

antrenori, alături de echipele lor.

47


Am avut parte de dansuri moderne și orientale, reprezentații taekwondo, yoga, fitball, iar după amiază a avut loc și un flash mob „Bucurie în Mișcare”. Evenimentul s-a încheiat cu un minunat concert oferit pentru public de către Moldovan National Youth Orchestra, împreună cu Alex Calancea Band și Lupii.

La a treia ediție a Festivalului spunem, cu Bucurie, că am crescut, iar în cei 3 ani de prezență în Moldova am reușit să creștem ca o mare comunitate de oameni care iubesc și aleg mișcarea. Proiectul îi provoacă pe toți iubitorii de sport să promoveze un mod sănătos de viaţă și mișcarea în comunitate. Suntem extrem de recunoscători tuturor partenerilor și prietenilor acestui minunat proiect pentru aportul adus în realizarea activităților și desfășurarea Festivalului. Toate semnele de bucurie, zâmbetele și emoțiile de fericire care se observă pe fețele celor care participă la activitățile Bucurie în Mișcare sunt cea mai fermă motivare de a continua să fim activi alături de publicul care ne primește cu drag și deschidere în fiecare oraș din Moldova, în care am fost prezenți în cei 3 ani. Coordonator „Bucurie în Mișcare Moldova”, Olga Cortac. 48


Cluj-Napoca Eveniment realizat cu sprijinul

15-16 septembrie 2018 Platoul Cluj Arena

18 parteneri

35 voluntari

5000 participanĹŁi Co-organizator local

49


Între 15-16 Septembrie 2018, o nouă ediție a festivalului “Bucurie în Mișcare” a ajuns la ClujNapoca, organizată de Asociația 11even în parteneriat cu Asociația Blană, beneficiind de sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca Pe parcursul celor două zile și cu sprijinul a 35 voluntari, în toate zonele festivalului s-au desfășurat activități la care au avut posibilitatea să participe toți doritorii, indiferent de vârstă: panou de cățărare, mini-fotball, streetball, fun-basket, tir cu arcul, tenis de masă, fotbal target, badminton, fun tenis, jocuri de teambuilding, miniobstacole și salteluțe pentru prichindei. Cu ajutorul picturilor pe față și a tatuajelor cu henna, copiii (și nu numai) s-au transformat în super-eroi și personaje fantastice. Copiii au concurat în cadrul turneului de streetball organizat în parteneriat cu CS Basket Florești și a turneului de fotbal target Bucurie în Mișcare sau s-au antrenat în atelierele interactive de basket sau de parkour, unde Primitive Parkour a pus bazele viitorilor atleți free style. Cei mai mari au participat la clasele de Dance Fusion cu Ciprian Căvăjdan și Ildiko Marica, Step cu Tunde Kovacs și Ciprian Căvăjdan sau BodyPump cu Burn Fitness. O mare atracție au fost clasele de Family Functional Training pe stepper – cu Ciprian și Ildiko. Sportivii de la Centrul Lamont au fost alături de noi cu demonstrații de tenis de masă, iar gimnastele de la CSM Cluj-Napoca ne-au impresionat cu exercițiile lor. Muzica nu a lipsit nici ea din evenimentul Bucurie în Mișcare: Majoretele Happy ale CS Voința ne-au umplut de bucurie cu două coregrafii pline de energie și culoare, iar Voltaj Academy a încheiat prima zi a festivalului pe acorduri de pop-rock în cadrul unui concert susținut de trupele Frequencies și Blacknoise. 50


SPORTIVI PARALIMPICI LA BUCURIE ÎN MIȘCARE CLUJ La Cluj-Napoca funcționează singurul centru care promovează sportul paralimpic în România și susține participarea sportivilor la competiții internaționale paralimpice. Pentru că ne-am dorit să le aducem un semn de apreciere, dar și pentru că vrem să promovăm sportul incluziv și să oferim celor care participă la evenimentele noastre un model de urmat, i-am invitat anul acesta pe sportvii Centrului Lamont la Bucurie în Mișcare Cluj-Napoca. „Pentru noi este important să arătăm că există asemenea inițiative, care facilitează performanța celor care altfel ar ajunge cu greu să-și urmeze pasiunea pentru sport. Este important să afle despre ele atât cei care ar putea beneficia de pe urma lor, cât și ceilalți, pe care i-am putea astfel inspira să facă mai multă mișcare”, spune Paula Șipoș, coordonatorul evenimentului. Au ajuns la Bucurie în MIșcare șase sportivi din ramura tenis de masă, care au venit pregătiți pentru o demonstrație și un atelier interactiv cu publicul. Apoi au rămas în spațiul Bucurie în Mișcare pentru a testa și alte activități. Activitatea pe care au apreciat-o foarte mult a fost atelierul de parkour - unde s-au remarcat prin curaj și îndrăzneală. Au primit medalii, diplome și șepcuțe Bucurie în Mișcare. Zoli, unul dintre sportiv, s-a simțit atât de bine încât a revenit și duminică pentru câteva ore de bucurie și mișcare. Centrul Sportiv Lamont ajută de peste 18 ani oameni cu dizabilități să aibă o viață sănătoasă și activă, prin sport. Membrii săi practică sportul pentru propria lor dezvoltare și sănătate, iar cei mai pricepuți sunt atrași în competițiile naționale și internaționale, culminând cu Jocurile Paralimpice, echivalentul olimpiadei pentru persoanele cu dizabilități fizice. Următorul obiectiv de pe lista sportivilur de la Lamont sunt Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în 2020.

51


Turda 22 Septembrie 2018 Parcul Municipal Turda

12 parteneri

25 voluntari

1500 participanĹŁi Co-organizator local

52


Primăria Municipiului Turda a primit cu brațele

Fitness sau au încercat Aerobic Dance cu certified

deschise evenimentul Bucurie în Mișcare în Parcul

trainer Tunde Kovacs (Cluj-Napoca).

Municipal, un parc modern și frumos amenajat, în care jocurile și activitățile evenimentului le-au completat armonios pe cele deja existente. Evenimentul a fost

Personajele Clubului Fun Kids și Awana România au animat cu joacă, cântecele și concursuri toți copii prezenți.

organizat de Asociația 11even în parteneriat cu Fabrica

Basketbalistii de la Turda Wolves au impresionat publicul

de Timp Liber Turda.

cu o demonstrație spectaculoasă, urmată de un atelier

Turdenii au început să sosească încă de la primele ore

interactiv de aruncări la coș destinat tuturor celor prezenți.

ale dimineții, astfel încât spațiile de tir cu arcul, basket și

Două momente remarcabile au fost și demonstrația

minifotbal au fost invadate de copii dornici de joacă încă

de dans sportiv susținută de ASCDS Potaissa Turda și

înainte de deschiderea oficială. Echipa formată din 25

spectacolul de balet - fragmente din povestea Albă ca

de voluntari ai Fabricii de Timp Liber s-a remarcat prin

Zăpada - cu Radu Sântimbrean Dance Studio.

bucurie și dăruire, invitând și încurajând pe tot parcursul zilei publicul de toate vârstele să participe la activități.

Pe întreg parcursul zilei, panoul de cățărare a fost un foarte bun motiv de depășire a propriilor limite,

Doritorii mari și mici încălțat ghetele de Kangoo aduse

majoritatea participanților fiind la prima lor încercare

de Kangoo Club Turda și certified trainer Ciprian

de cățărare, bucurându-se de o reușită la înălțime.

Căvăjdan (Cluj-Napoca), au dansat împreună Zumba

53


Alba Iulia Eveniment realizat cu sprijinul

29-30 Septembrie 2018 Piața Cetății

26 parteneri

50 voluntari

3500 participanţi Co-organizator local

54


Evenimentul Bucurie în Mișcare Alba Iulia a devenit firesc celebrarea succesului proiectului Cel Mai Mare 100 - înscrierea recordului Guiness ca cea mai mare hartă a unei țări sau continent (harta României) formată din oameni, marcând numărul 100

-

centenarul României mari. Sâmbătă după-amiază, în pofida vremii nefavorabile, publicul a sărbătorit în Piața Cetății succesul înscrierii recordului Guiness în cadrul ceremoniei urmate de concertul formației Subcarpați. Duminică, soarele a contribuit la o zi plină de activități și bucurie, susținute de echipa de 50 de voluntari ai Ligii Studenților din Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia. Demonstrația de Picioroange Moderne cu No Limits Timișoara a fost urmată de un atelier interactiv în care doritorii au avut ocazia să testeze picioroangele și să își extindă limitele adaptabilității corpului la noi percepții. Noi forme de mișcare - Khai Bo și Tabatta - au fost prezentate de către Republic of Spice, urmate de o clasă BeFit cu Zengym. C.S.A.S. Budo Apulum a încântat publicul cu o demonstrație

Pe lângă activitățile de la scena principală, publicul

de Aikido în care copii și adulți au arătat că cei mici

a luat parte la multiple competiții și ateliere

pot foarte ușor să se apere și să își doboare opozanții

interactive desfăurate pe tot parcursul zilei în Piața

mai mari.

Cetății: campionat minifotbal,

Certified trainers Tunde Kovacs, Ildiko Marica și Ciprian Căvăjdan (Cluj-Napoca) au implicat publicul în clase foarte distractive de AeroDance, Family Functional Training și Hop’n’Dance pe ghete de sărit

ateliere de nutriție

cu Laurențiu Avram Personal Trainer & Nutrition Specialist, atelier de pictură cu Palatul Copiilor Alba, careul olimpic cu Awana România, atelier de tenis de câmp și demonstrații cu Sportivii Tenis Pro Linca, scenete de reconstituire istorică cu Garda Naţională

Top Dance ne-a oferit un superb spectacol de

de la Alba Iulia, modelare baloane, panou de cățărare,

dans sportiv, după care am revenit în domeniul

tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt,

artelor marțiale cu o demonstrație de Kickboxing și

fun tenis, jocuri cu mini-obstacole pentru prichindei,

Taekwondo cu Revolution Academy, urmate de alte

tenis cu piciorul, badminton, volei, facepainting, spații

clase de fitness cu Revolution Academy.

de relaxare. 55