__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

REVISTA MAIG 2019

Més de 600 persones corren pel Parkinson a Gandia Setmana d'activitats per visibilitzar la malaltia amb motiu del Dia Mundial del Parkinson Es dóna un pas més a Gandia per constituir la Federació d'Associacions de Parkinson de la Comunitat Gran acollida a les xerrades de l'Associació Parkinson Gandia a la Safor


SUMARI 4. Més de 600 persones corren pel Parkinson a Gandia.

8. Entrevista a Isabel Sastre, Neuròloga de la Unitat de Trastorns del Moviment de l'Hospital la Fe.

10. Setmana d'activitats per visibilitzar la malaltia amb motiu del Dia Mundial del Parkinson.

12. Gran acollida a les xerrades de l'Associació de Parkinson Gandia a la Safor.

14. Es dóna un pas més a Gandia per constituir la Federació d'Associacions de Parkinson de la Comunitat.


Run for Parkinson

Més de 600 persones corren pel Parkinson a Gandia

Més de 600 persones van participar aquest passat diumenge, 24 de març, en la VI edició de la Run for Parkinson Gandia Safor, el que ha suposat un rècord de participació en aquesta cursa, en la qual les inscripcions aniran destinades íntegrament per al desenvolupament d'activitats terapèutiques. Els més de 600 participants, entre ells corredors i caminants, van disputar la cursa de 5 quilòmetres en diverses categories, tant masculines com femenines; i va comptar amb la participació de persones de totes les edats, entre elles, una dona de 87 anys que va voler col·laborar en aquest esdeveniment esportiu solidari.


La cursa, que es va desenvolupar per primera línia de la platja de Gandia, va comptar amb una gran marea rosa de participants que van voler aportar el seu granet de sorra a través de la seva inscripció i col·laboració en un dels actes més importants de l'Associació de Parkinson Gandia Safor. El director general d'Esports de la Generalitat, Josep Miquel Moya, va ser l'encarregat de donar el tret de sortida a la cursa a les 10 hores, tal com estava previst en la programació, al costat de la presidenta de l'Associació de Parkinson Gandia Safor , Mari Carmen Escrivá.

Durant el recorregut, els participants van poder gaudir de l'actuació musical de l'artista, Montse Bermúdez, d'Angeli Música; i, a més, comptar amb una bossa d'avituallament, que va patrocinar, el Centre Comercial La Vital. També, l'empresa Aquaservice va voler col·laborar facilitant les ampolles necessaris per proveir a les persones corredores.


L'esdeveniment, que va tindre lloc fins a les 12 hores, va comptar amb el lliurament de trofeus a les 11 hores. Tres per a la categoria masculina; altres tres per a la categoria femenina i, un altre més, per al grup més nombrós que va recaure en mans de la Falla Roís de Corella. En categoria masculina: 1r Andreu García Artés (Dorsal 479); 2n Fermín Vidal Martínez (34) i 3r Álvaro Úbeda Díaz (498). En categoria femenina: 1r Silvia Climent Mascarell (Dorsal 503), Sofia Bernabeu Hernández (543), María Auban Calabuig (177). Després del lliurament de trofeus, els assistents van gaudir d'un taller de zumba que va impartir la monitora, Rocío Martí, i de la foto final de grup que posava el punt i final a una jornada esportiva en què va lluir el sol i una gran marea rosa a la platja de Gandia.

Entre els col·laboradors: Monnalissa Boutique, Ribes Villar, ODEC, Peixos Segura, Grupo Peisa, Aquaservice, Basor Electric, Farmacia Germanías 106, Onlineferreteria.com, Podología Sara Fernández, Raül Segura Pastisseria, Vimaco Refrigeración, La Tienda HOME, La Vital Safor Experience, Klimia, Grup El Trellat, Don Decopian, Casa Colau Vins i Licors, Cátedra de Innovación del Campus de Gandia de la UPV, Garbí Pastelería, Just Odontología, Generalitat, Diputació de València, Ajuntament de Gandia i Crono4sports.es.


Entrevista

Isabel Sastre: "El Parkinson és una malaltia en la qual podem avançar molt i millorar la qualitat de vida de les persones que la pateixen"

Seguim treballant per intentar que les teràpies avançades arriben a totes les persones que les necessiten ". Aquest va ser l'objectiu de la xerrada que la Neuròloga de la Unitat de Trastorns del Moviment de l'Hospital La Fe, Isabel Sastre, va oferir dijous passat, 11 d'abril, a la Casa de la Marquesa de Gandia amb motiu del Dia Mundial del Parkinson. Sastre va destacar el paper "fonamental" de les associacions en el procés de la malaltia i incidia sobre la inversió en investigació per "millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia".


Per què és tan important informar-se sobre les teràpies avançades? És important estendre aquest coneixement a quanta més gent millor, perquè seguim treballant per intentar que aquestes teràpies arriben a totes les persones que les necessiten. Un es queda amb la sensació, moltes vegades, que quan ja la medicació oral no fa efecte; no hi ha res més a fer. I hi ha altres opcions per seguir millorant la qualitat de vida de les persones malaltes de Parkinson. Una de les principals dubtes de les persones que han assistit a la xerrada és si les teràpies han d'avançar més. Es continua invertint en recerca? S'està invertint molt en investigació. Hi ha més visió de la malaltia i del problema que suposa; i un interès per intentar avançar i descobrir noves teràpies. De fet, en Parkinson, tenim la sort que, en els últims anys, hi ha hagut molts avanços. Hi ha els ultrasons i els nous medicaments orals que estem esperant que surtin durant aquest any o el 2020. Seguim avançant que és l'important. Associacions que ofereixen teràpies complementàries i que contribueixen a millorar la seva qualitat de vida. Com avança la Malaltia de Parkinson? Fins al moment no s'ha trobat una cura, però és una de les poques malalties neurodegeneratives que sí que compta amb tractaments per millorar la qualitat de vida. I, de fet, encara que no ho parega el poder fer fisioteràpia, logopèdia o teràpia ocupacional és fonamental per millorar els símptomes que, potser, altres malalties no poden comptar amb aquestes teràpies, de medicació o de rehabilitació i que en el Parkinson si es pot comptar amb elles per millorar.


Dia Mundial del Parkinson Lliurament del Tulipa d'Or a l'alcaldessa Diana Morant L'Associació de Parkinson Gandia Safor va celebrar aquest passat divendres, 12 d'abril, amb motiu del Dia Mundial del Parkinson un dinar de germanor al Restaurant Molí Canyar de Potries, al qual van assistir associats, familiars, amics i membres de la corporació de l'ajuntament de Gandia. La presidenta de l'associació, Mari Carmen Escrivá, va lliurar el Tulipa d'Or a l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, pel seu suport i col·laboració amb la nostra entitat.

Jornada de portes obertes i lectura del manifest amb motiu del Dia Mundial del Parkinson L'ajuntament de Gandia va acompanyar, un any més, a l'Associació Parkinson Gandia Safor en la jornada de portes obertes celebrada dimarts passat, 9 d'abril, dins de les activitats del Dia Mundial del Parkinson (11 d'abril).


Si la respuesta es sĂ­...


Xerrades Gran acollida a la xerrada de l'Associació Parkinson Gandia Safor a l'Alqueria de la Comtessa Una vintena de veïns / es de l'Alqueria de la Comtessa van assistir al Centre Social a la xerrada que, sota el títol "Parkinson i recursos propers a tu", va oferir l'Associació Parkinson Gandia Safor amb l'objectiu de donar una major visibilitat a la malaltia, així com apropar i informar sobre una patologia que ja afecta 935 persones a la comarca. La fisioterapeuta, Rosana Pere, explicava durant la seva exposició la importància de les teràpies complementàries en el procés de la malaltia, així com els avantatges de l'associacionisme. Així mateix, assegurava que "entre el 80 i el 90% dels pacients es beneficien de l'accés a teràpies complementàries a través de les associacions". D'altra banda, la presidenta, Mari Carmen Escrivá, va incidir en el gran "paper" que juguen les associacions. Per a ella, explicava, "l'associació em va tornar la vida després d'uns durs anys fins que em van diagnosticar Parkinson".


Notícia Es dóna un pas més a Gandia per constituir la Federació d'Associacions de Parkinson de la Comunitat La seu de l'Associació de Parkinson Gandia Safor va acollir divendres passat, 22 de febrer, una reunió en la qual es va fer un pas més en la constitució de la Federació d'Associacions de Parkinson de la Comunitat que busca com a objectiu "la unió davant les administracions". La presidenta de l'Associació de Parkinson Gandia Safor, Mari Carmen Escrivá; i l'expresident, Delfin Lliso, van estar presents en aquesta reunió en la qual es van abordar les possibles esmenes als estatuts que ja s'estan perfilant per les associacions que formaran part d'aquesta federació. Cal recordar que va ser una idea que es va abordar el passat mes de juny, durant la trobada d'associacions que es va celebrar a Gandia, en la qual les diverses entitats participants van mostrar la seua predisposició a col·laborar en el seu desenvolupament. Tal com ha apuntat Mari Carmen Escrivá, "la reunió de Gandia va servir per fer un pas més a l'hora de fer realitat un projecte amb el que guanyaríem més força de cara a les administracions públiques". D'aquesta manera, l'Associació de Parkinson Gandia Safor continua col·laborant en la creació d'aquesta Federació. Un acord que es va plasmar durant la reunió, que va congregar a vuit associacions, i que es va celebrar a Alacant divendres, 28 de setembre.


MÉs informació? Associació Parkinson Gandia Safor C/ Gregori Maians, 29 Bajo Gandia Telèfon: 96 295 09 54 www.parkinsongandia.es parkinsonsafor@gmail.com

* Certificat d'inscripció en el Registre Autonòmic de Centres, Serveis i Establiments sanitaris de la Comunitat, nombre: 19494. * Registre d'Associacions de la Generalitat, número: 12003.

Profile for comunicacion.apgs

Revista Maig 2019 Associació Parkinson Gandia Safor  

Revista Maig 2019 Associació Parkinson Gandia Safor

Revista Maig 2019 Associació Parkinson Gandia Safor  

Revista Maig 2019 Associació Parkinson Gandia Safor

Advertisement