Page 1


Party Games

Party Games Jungle Speed All In Asmod ee

7+

3+

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19032

Jun gle sp eed Asmodee

7+

2 > 10

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19026 Jungle Speed is een stammenspel en is dus het meest geschikt voor stammenspel groepen (van 2 tot 80 spelers). Het doel is eenvoudig: zo snel mogelijk al je kaarten kwijt raken! Draai je 2 dezelfde kaarten om dan moet je zo snel mogelijk naar de totem grijpen! De snelste speler mag zijn kaarten aan de verliezer geven.

Familaal gezelschapsspel. Een slim spel voor snelle handen! Eindelijk alles van Jungle Speed verzameld in een koffertje … en veel meer! Met deze editie van jungle Speed in huis beschik je over alle kaarten van Jungle Speed: de basiskaarten en deze van alle uitbreidingen. Dit koffertje bevat bovendien een speciale totem in luxe uitvoering. Alles is aanwezig zodat je ‘All In’ plezier beleeft tijdens het ‘Jungle Speed’-spel!

Jungle Speed Safari Asmod ee

6+

2>6

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19826

Jungle Speed - Uitbreiding A s m o de e

7+

2 > 10

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19029 De uitbreiding bevat 80 extra kaarten voor het spel Jungle Speed. Je hebt de nieuwe basisversie van jungle speed nodig om met deze uitbreiding te kunnen spelen.

Jungle Speed Safari is een knotsgekke variant speciaal ontworpen voor kinderen die goed het beest kunnen uithangen! Het spel wordt gespeeld met 5 totems met telkens de favoriete maaltijd van een giraf, aap, pelikaan, miereneter of leeuw erop afgebeeld. Wordt een van deze dierkaarten omgedraaid dan laat de wet van de snelste zich gelden. Wie als eerste de juiste totem grijpt, die scoort! Er zijn echter ook woendende dieren in de jungle, een kameleon en zelfs een jager... Ze maken het spel nog uitdagender en grappiger!

Wordt verwacht eind september 2013

4

5


Party Games

Party Games Time’s Up! Geel/Blauw REP OS P ROD U C TI ON

10+

Asmodee 2 >10

45’ > 60’

Taal : NL Referentie Geel: 629005 Referentie Blauw: 629030

Jungle Speed - GMS 7+

4+

Je opdracht is eenvoudig: tracht je medespelers bestaande of fictieve personages te laten raden. Begin door ze naar believen te beschrijven, maar zonder hun naam te vermelden. Vervolgens moeten dezelfde personages gevonden worden maar mag er slechts één woord gezegd worden. Om af te sluiten, moet je de personages uitbeelden. Maar verlies de tijd niet uit het oog want je heb maar 30 seconden.

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19028 Jungle Speed is een stammenspel en is dus het meest geschikt voor groepen (van 2 tot 80 spelers). Het doel is eenvoudig: zo snel mogelijk al je kaarten kwijt raken! Draai je 2 dezelfde kaarten om dan moet je zo snel mogelijk naar de totem grijpen! De snelste speler mag zijn kaarten aan de verliezer geven. Maar let op voor de speciale kaarten, want zij gooien het hele spel ondersteboven!

Time’s Up! Family 1

Jungle Speed Mini

Dark​/ Silver 7+

3 >8

Asmodee 15’ > 30’

Taal : FR/NL Referenties: Dark 190270 / Silver 190271 Ontdek een nieuw kleurenpallet met deze nieuwe Jungle Speed Mini dat in twee verschillende uitvoeringen bestaat. Zowel de versie Dark als Silver kan je overal gemakkelijk mee naartoe nemen. De kaartjes en totem hang je immers aan een Jungle Speedmusketon. Het spelprincipe blijft behouden: de spelers draaien een voor een een kaart om en van zodra er een identiek symbool ligt, gaan de twee spelers de strijd om de totems aan!

R EPOS PR OD U C TI ON 30’ > 45’ 4+

8+

TIME’S UP! ACADEMY

Taal : NL Referentie: 629072

REP OS P ROD U C TI ON

Laat je tegenspelers zo veel mogelijk objecten en beroepen raden binnen de tijdslimiet. Beschrijf ze, beeld ze uit en win. Een versie met alledaagse woorden die je met de hele familie kunt spelen.

12+

4+

30’ > 45’

Taal : NL Referentie: ??? Je krijgt 3 ronden om je teamplayer zoveel mogelijk televisieprogramma’s, romans, films en liedjes van afgelopen 30 jaar te laten raden binnen de tijdslimiet. Terwijl in de eerste ronde nog alles toegelaten is om je opdracht te beschrijven, ben je in de tweede ronde beperkt tot een omschrijving met slechts één woord. De derde en laatste ronde is enkel nog uitbeelden toegestaan. Uren spelplezier verzekerd omdat de meest gekke associaties gemaakt worden!

Wordt verwacht dit najaar Time’s Up! Celebrity I & II, Time’s Up Academy II

6

7


Party Games

Party Games

Shrimp Asmod ee

7+

2>6

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19597

Buzz it ! As mod e e

12+

R e p o s P ro du c t i on 3>8

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6292017 Een beestig koeienspel! 1,2,3, Meeeuuhh! Pit, het koeienspel is een beestig kaartenspel waarbij iedereen gelijktijdig speelt. Probeer de eerste speler te zijn die 210 punten haalt door identieke koeienfamilies te verzamelen of verzamel de meeste punten tegen het einde van de achtste ronde.

8

30’ > 45’

Taal : NL Referentie: 19389 Batterijen : ja (2 AA) niet meegeleverd

Pit

7+

3 > 10

Elke speler moet in zijn beurt een woord vinden binnen het opgelegde thema. Wanneer een speler geen inspiratie meer heeft, verliest hij en krijgt hij de kaart met het thema. De overwinnaar is de speler die de minste kaarten bezit. Van eenvoudige thema´s tot ´iets´ moeilijkere thema´s. Een spel dat een super leuk en vooral grappig spelmoment garandeert!

Een spel vol met garnaaltjes, gebaseerd op observatie en speelsnelheid. Verlies de garnalen kaartjes op de 3 borden niet uit het oog. Zodra je 3 dezelfde kenmerken ziet bij de garnaaltjes, roep het dan luidop en vergeet niet op de mayonaisepot te slaan om de winnende kaarten te kunnen pakken.

P e r ud o Asm o d ee

9+

2>6

0’ > 15’

Taal : NL Referentie: 19365 Ervaar de spanning van dit eeuwenoude blufspel! Schud de dobbelstenen in je beker, draai hem op tafel om, gluur naar je eigen score en probeer de score van de andere spelers te raden.

9


Party Games

Party Games 2 2 A ppe l s

DObble

COC KTAI L GAMES

As mod e e

6+

2>8

0’ > 15’

10+

2

0’ > 15’

Taal : NL Referentie: 251004

Taal : FR/NL Referentie: 19520 5 spellen in 1! Snelheid, observatie, reflexen! Dobble is een spel met 55 kaarten met op elke kaart 8 symbolen. Bij het vergelijken van twee kaarten is er telkens één identiek symbool te vinden. Wie het snelste de identieke symbolen weet op te sporen, wint het spel.

De zon komt op boven je weelderige boomgaard. Vol trots bewonder je jouw Granny Smith en Gala appels, vermaard in de hele streek. Voor je deze ochtend met je oogst naar de markt trekt, moet je eerst nog 11 groene en 11 rode appels plukken. Elf van elk, niet meer. Om het spel te winnen, heb je 2 mogelijkheden: ofwel verzamel je als eerste precies 11 groene en 11 rode appels ofwel verplicht je jouw tegenstander om er meer te plukken.

C h a b y r i nth C OC KTAI L GAMES

6+

A s m o de e 2>5

0’ > 15’

Taal : FR/NL Referentie: 19631 De kinderversie van dit waanzinnige populaire observatiespel. Met vrolijke illustraties. Op elke kaart komt er altijd één overeen met de illustratie op een andere kaart.

Winnaar van de gerenomeerde prijs Speelgoed van het Jaar 2012

Cra z y da nc i ng

R e p os P r od u c ti on 7+

3>6

Welke zwerfkat droomt er niet van om de grijze steegjes te ruilen voor een gezellige warme thuis? Maar het is niet zo eenvoudig om daar te geraken, want alle goten lijken zo op elkaar... Zorg voor een beetje orde in dit stedelijke doolhof door goten te verplaatsen of te draaien en vorm een pad zonder obstakels zodat de poezen gemakkelijk een gastvrije thuis kunnen vinden. Chabyrinth is een tactisch spel dat zowel kleine katjes als grote katers kan bekoren.

CO C KTAI L GAMES

8+

Sandwich

0’ > 15’

Taal : NL/FR Referentie: 6292081

10

0’ > 15’

Taal : NL Referentie: 251006

DObble kids 4+

2 >4

Ga op zoek naar de favoriete smaak van je vrienden en maak voor hen de sandwich van hun dromen klaar. Laat je culinaire creativiteit de vrije loop en improviseer het meest verrassende recept met de ingrediënten die je voor je liggen hebt. Zal jouw sandwich uitgeroepen worden tot de beste, de minst slechte of volledig wansmakelijk? Ambiance verzekerd in dit partygame voor heel de familie!

6+

30’ > 45’

Taal : NL Referentie: 251007 Daag je vrienden uit op je favoriete muziek! Zet de volumeknop op maximum, vorm 3 teams en ga op in je rol van danser en jurylid. Voer de waanzinnige choreografieën uit die op de kaarten staan: beweeg die handen en benen, zwaai met de heupen, spring in het rond, laat je stem horen en je verbeelding werken ... Toon je gevoel voor ritme en harmonie, zet de jury in vuur en vlam en win deze dolle danscompetitie !

11


Party Games

Party Games Nonsense

Editio ns du H ib o u 8+

R y t hm & B o u l e t COCKTAIL GAMES

10+

4+

15’ > 30’

Taal : NL Referentie: 251001 Haal je handen uit je zakken... doe mee met de dans en volg het tempo zonder je aandacht te laten zakken! Rythm & Boulet is een spel waarbij iedereen met de voeten stampt en in de handen klapt op de maat van “We Will Rock You”. Wanneer iedereen het ritme meeslaat, moet een gebarenketting gemaakt worden. Elke betrokken speler herhaalt eerst zijn eigen gebaar en beeldt dan, zonder te haperen, dat van een tegenstander uit. Wie gevoel voor ritme, observatie en sluwheid ontbreekt, is een blok aan het been!

3>8

15’ > 30’

Nonsense Family Editio ns du H ib o u

6+

3>8

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL Referentie: HIB41586

Taal : FR/NL Referentie: HIB41587

“Nonsense” is een spel waarin het typisch Belgische surrealisme hoogtij viert. Je herbeleeft de verbeeldingskracht uit je jeugd bij het vrij improviseren van de meest absurde situaties! Zet onopvallend een piano tussen mensen die in een propvolle bus staan … of breng een krokodil een kleuterschool binnen zonder achterdocht te wekken! Onzin verkopen is de boodschap!

Nonsense Family is een spel dat absurdisme en surrealisme op een knappe wijze met elkaar verbindt! Met illustraties op maat van kinderen, wordt zowel de verbeeldingskracht als het improvisatietalent van de kids aangesproken. Doelstelling is een geheim woord zo in een verhaal in te passen dat het woord niet achterhaald kan worden door de tegenspelers. Plezier en vertier gegarandeerd!

Tchi n tchi n COCK T AIL GAMES

12+

4>6

15’ > 30’

Taal : NL Referentie: 251002 Wat gebeurt er wanneer een Duitse grote bierverbruikster, een Engelsman die gesteld is op thee, een Franse champagneliefhebber, een Japanse sake-drinker, een Mexicaanse tequila Boom-Boom aanhanger en een Russische ijsgekoelde vodkafan met elkaar klinken? Je komt het zelf te weten wanneer je aan dit duivelse spel “Tchin Tchin!” begint. Het aperitiefspel bij uitstek dat onmisbaar is om te kunnen klinken in alle uithoeken van de wereld!

12

Sk u l l a nd Ro ses I I

Skull and Roses As mod ee

10+

3>6

30’ > 45’

Taal : FR/NL Referentie: 19560 Beleef een genadeloos gevecht tussen de verschrikkelijke motorbendes Eagles, Snakes, Panthers, Bulls, Werewolves en Himself. Skull & Roses is een blufspel waarbij je je mannetje zal moeten staan op gebied van koelbloedigheid, lef en subtiliteit. Haal je pokergezicht maar boven om overeind te blijven tussen meedogenloze, rivaliserende bendes.

Asm o d ee

10+

3>6

30’ > 45’

Taal : FR/NL Referentie: 19636 Beleef een meedogenloos gevecht tussen nieuwe motorbendes: Amazons, Swallows, Carnivorous, Indians, Jokers en Cyborgs. Skull and Roses is een echt blufspel waarin je je genadeloze tegenstanders met durf en scherpzinnigheid trotseert. Wat is de uitdaging? Zoveel mogelijk kaarten omdraaien zonder op een Skull te vallen. Na twee overwinningen geniet je van een heerlijk en geurvol tapijt van rozen! Indien je met meerdere spelers wenst te spelen of uit meer bendes wilt kiezen, kan je de 2 verschillende dozen van Skull & Roses mengen.

13


Party Games

Voor Kinderen O c to

asmod ee 4+

Asmodee 2>4

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL Referentie: 19739

F an tasy 8+

2>4

15’ > 30’

Taal : NL Referentie: 1912nl Een hilarisch en snel spel voor mensen die bij de pinken zijn! Ontcijfer als eerste de code en vind het geheime symbool met de 4 juiste karakteristieken: kleur, vorm, maat en invulling.

Octo is een geheugenspel waarbij één volwassene het kikkerkoor in goede banen leidt. Je luistert en zingt lage, middelhoge en hoge tonen. De dobbelsteen bepaalt welke kikker de spelers moeten volgen. Als een speler in 1 beurt 3 kikkers ontdekt, krijgt hij een concertkaart. De speler die als eerste 3 concertkaarten heeft, wint het spel.

Tw iga

asmod ee 5+

A s m o de e 2>8

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL Referentie: 19725

Craz y Mix 8+

3>6

Twiga de giraf en haar vrienden zijn stomverbaasd. Lijden ze aan een mysterieuze vlekkenziekte? Al hun bruine vlekken zijn immers verdwenen en ze hebben plots rode en blauwe vlekken in allerlei vormen. In dit geheugenspel moeten de spelers met behulp van magische transparante kaarten de juiste houten vormen uit een zak kiezen. Lukt dit? Dan mogen ze een gedekte kaart omdraaien om zo de giraf weer gezond en gelukkig te maken!

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19545 Een hilarisch en snel spel voor mensen die bij de pinken zijn! Ontcijfer als eerste de code en vind het geheime symbool met de 4 juiste karakteristieken: kleur, vorm, maat en invulling.

C arole as mod ee

5+

Bugs & Co Asmodee

8+

2>8

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19562 Verzamel zo snel mogelijk reeksen beestjes in je hand. Onthoud welk beestje waar ligt en zit je tegenstanders dwars. Ben je zeker van je stuk? Graai dan een overwinningstegel weg voor de neus van iedereen. Bugs&Co, waar snelheid, geheugen en risico hand in hand gaan.

14

3>6

0’ > 15’

Taal : FR/NL Referentie: 19724 Doel van dit gehegen- en reactiespel is alle ingrediënten verzamelen die Carole de koe nodig heeft om een kiwicake te bakken. Een speler neemt de rol van Carole op zich en trekt een receptkaart. Met de houten lepel laat Carole de andere spelers weten welke de ingrediënten zijn die ze nodig heeft door op te tafel te ‘tikken’. Tik bevoorbeeld drie keer voor A-BRI-KOOS. De speler die het snelste de ingrediënten vindt voor vijf recepten wint het spel.

15


Voor Kinderen

Voor Kinderen

M i m e le n T a c t ic

5+

3+

F u nny Toaster

30’ > 45’

As mod ee

Taal : NL Referentie: 00-01207

4+

2>4

0’ > 15’

Taal : NL Referentie: 19850

Mimelen is een spel, waarbij je moet proberen begrippen uit te beelden zonder er bij te praten of zonder aanwijzingen te geven door middel van geluiden. Speciaal voor de allerkleinste spelers, die nog niet zo goed kunnen lezen, is op heel wat kaarten het begrip als plaatje afgebeeld.

Papa heeft zelf een magische broodrooster geknutseld. Er springen plotsklaps toasts uit, maar ineens al met confituur, honing, kaas, een eitje, ham, ... Krijg je er ook al honger van? Zet je dan schrap want op een onverwacht moment springen de heerlijke toasts uit de Funny Toaster . Wie de meeste toasts kan opvangen, die wint het spel!

IKKEBEN, IKKEDOE T act ic

6+

3>6

Wordt verwacht in september

- reisversie

15’ > 30’

Taal : NL Referentie: 00-01929 Je trekt twee kaarten. Eén voor wat je bent en één voor wat je doet. Dit moet je uitbeelden zonder te praten! De andere spelers raden wat je uitbeeld. De dobbelstenen bepalen wat je bent en wat je doet. Een baby die een biefstuk grillt. Dat wordt lachen, hi hi..! Goed geantwoord? Dan mag je spinnen en net zoveel plaatsen op het speelbord verder als de spinner aangeeft. Ook de speler die heeft uitgebeeld mag spinnen. Voor de kleintjes gelden alleen de plaatjes, die hoeven niet te dobbelen. Ben je als eerste bij de finish, dan ben je de winnaar!

Bubbly de dolf ijn Asmod ee

4+

2

0’ > 15’

Taal : NL Referentie: 19849 Met Bubbly de dolfijn zullen kinderen een dolfijne tijd beleven. Bubbly blaast de hele tijd magische bellen die de kinderen moeten vangen. Hiervoor gebruiken ze de magische bellenvanger, die niet alleen magisch ‘ploft’ telkens wanneer een bel wordt gevangen, maar ook de gevangen bellen optelt. Wie de meeste bellen vangt wint het spel!

Wordt verwacht in september

16

17


Voor Kinderen

Voor Kinderen

Ali Baba

B o nb o ns

Asmodee

4+

Asm o dee

0’ > 15’

2>4

7+

Taal : FR/NL Referentie: 19708

2>6

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19638b

Help mee de dromedaris van Ali Baba te laden! Gepakt en gezakt staat Ali Baba voor zijn dromedaris die hem veilig door de woestijn zal loodsen. Help jij mee Albi Baba’s bagage op de rug van de dromedaris te laden? Maar pas op! Het beest heeft een slecht karakter. Het gaat wel door de knieën, maar kan plotsklaps opstaan om de tassen van zich af te gooien.

Snoepjes, wie wil er nu geen snoepjes? Iedereen natuurlijk! Maar je geheugen en geluk worden op de proef gesteld als je de snoepjes wil weggraaien voor de neus van je tegenstanders. Het leuke geheugenspelletje Bonbons is een spel van Marc André voor lekkerbekken, met zoete illustraties door Mathieu Leysennen.

M i s s K i pi k Asmodee

4+

2>4

0’ > 15’

Taal : FR/NL Referentie: 195040 Batterijen : 3 LR6 Zaza de spin is hongerig! Red met het pincet de insecten die ze in haar web heeft gevangen. Maar let op dat je haar niet wakker maakt! Met twee verschillende spelniveaus, voor de allerkleinsten en hun grote zussen of broers.

W a t er L i l y Asm o d ee

7+

De prinses Water Lily en haar drie zusjes moeten trouwen! Alle kikkers in het koninkrijk nemen deel aan de Koninklijke Race, want de winnaar wint de hand van de prinses en wordt de nieuwe Prins. Maar het is een subtiele race: als je te vroeg arriveert, krijg je weinig punten en te laat aankomen levert zelfs geen punten op!

As mod e e

4+

2>4

0’ > 15’

Taal : FR/NL Referentie: 19820

Afbeelding niet bindend

18

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19507

Disney - Mystery Princess

Wordt verwacht in september

2>4

Bereid je als echte prinses voor op het Grote Bal en zorg voor schitterende juwelen! Je moet wel zelf nog de diamanten verzamelen... Dit kan door de geheime prinses te raden op basis van de tips op de kaart die je trekt. Trek je een Geheime Prinsessen-kaart, dan moet je de prinses uitbeelden en is het aan de andere spelers om de prinses te raden. Per goed antwoord krijg je een duizelingwekkende diamant die je op je armband, kroontje of ring kan spelden. De eerste die al zijn juwelen afgewerkt heeft, ontvangt het Juweel van het Groot Hart en mag naar het Grote Bal!

S h a b a d a b a da As mo dee

8+

4+

-

Taal : NL Referentie: 1280001 Het volstaat om een stukje van een liedje te zingen met een opgelegd woord en het liedje min of meer juist te zingen. Shabadabada speel je overal in de auto, thuis of eender waar je zin hebt om het spel te spelen en je speelt het in team en niet alleen!

19


Voor Kinderen

Voor Kinderen

Kwak Kwak AMIGO

3+

2>4

0’ > 15’

Taal : FR/NL Referentie: 270040

Kussen gevec h t

Mama eend leidt de kleine eendjes rond de vijver. Toch willen de jongen haar te snel af zijn. Kan jij hun daarbij helpen? Vindt de afbeelding van het laatste eendje en breng het zo naar voren in de rij. Wie aan het einde van het spel de meeste plaatjes heeft verzameld en dus de meeste eenden naar voren heeft gebracht, wint deze bontgekleurde eendenrace.

AMI GO

4+

De knuffels hebben het huis helemaal voor zichzelf! Niemand is thuis om op hen te letten. Dit is natuurlijk de ideale gelegenheid om een kussengevecht te houden op het grote bed. Teddy, Muisje, Zwijntje en meneer Konijn kruipen op de poten van het bed en gooien kussens naar elkaar. In dit spel probeer je kussens op het bed te schieten met de wipplank. Als één van je kussens op het bed belandt, mag je één van je figuren op een poot van het bed plaatsen.

AMIGO

5+

2>6

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 270039 Het spookt in slot Schoorsteen. Buiten een wiebelende lamp is er weinig te zien in het slot. Maar vanaf 10 uur ´s avonds mogen de kinderspookjes nog 2uur ronddwalen na hun avondeten. Als jullie er samen voor zorgen dat alle kinderspookjes in hun kamer zitten voor de torenklok middernacht slaat, dan winnen jullie samen het spel. Als jullie elkaar goed helpen, lukt het zeker!

AMIGO

5+

2>4

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 270042 Alle hens aan dek! Zoek onmiddellijk een veilige haven op! En kijk goed uit voor de gevaarlijke piratenschepen. Zorg dat je ze voor blijft en dat ze je niet te pakken krijgen. Dan slagen jullie er samen in dit gevaarlijk avontuur tot een goed eind te brengen. Bereiken jullie allen de veilige haven, dan winnen jullie samen deze opwindende achtervolgingsjacht voor kleine zeevaarders.

20

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 270024

TiccTac Boeh

S.O.S. Pirates!

2>4

C lac k! AMI GO

4+

2>5

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 270029 Vang ze allemaal! De spelers gooien zich tegelijkertijd op de magnetische pionnen. De dobbelstenen vertellen je welke pionnen er te pakken zijn. Maak er een torentje mee. Dat is gemakkelijk want ze blijven via magneten aan elkaar plakken. Klik vlug de juiste pionnen op elkaar! Laat de andere op tafel liggen. Als je de hoogste toren hebt gebouwd, heb je gewonnen !

21


Voor Kinderen

Voor Kinderen

Fantastic Forest BIOVIVA

4+

Brainbox - Natuur GREEN BOARD GAMES

8+

1+

15’ > 30’

2>6

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 15033

0’ > 15’

Méluan de tovenaar werd betoverd door de slechte Koningin Willenn en is al zijn toverkrachten verloren! De dieren uit het woud komen samen om hun krachten te bundelen om de toverdrank voor zonsondergang samen te stellen die Méluan zal genezen. The Fantastic Forest is een gezelschapsspel waarbij kinderen samenwerken om samen te winnen. Het spel werd ontwikkeld volgens een authentieke methode van Duurzame Ontwikkeling.

Taal : NL Referentie: 301365 Een geheugenspel in 10 minuten! Doel van het spel is de meeste kaarten winnen in 10 minuten tijd. Neem een kaart uit de Brainbox en draai de zandloper om. Bestudeer de tekening aandachtig gedurende 10 seconden, zodat je hopelijk correct zal kunnen antwoorden op de vraag die je zal worden gesteld. Is je antwoord juist, dan win je de kaart!

Cro-Magnon - Rrrevolution BIOVIVA

8+

GREEN BOARD GAMES 1+

45’ > 60’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 15057

Brainbox - Dieren 4+

3 > 10

Deze harige versie van het prehistorische spel doet laat je mee evoluerenn met de mensheid. Je groeit mee met de meest bizarre prehistorische stammen. Hou je lach even in om je primitieve instincten boven te halen en de andere stammen zo veel mogelijk woorden te doen raden. Beeld ze uit met je ogen dicht, bouw constructies met stenen, en… verhaspel je taal! Cro-Magnon Rrrevolution?... Spel jou lachen veel doen!

0’ > 15’

Taal : NL Referentie: 301366 Geheugentraining in 10 minuten! In deze versie van de Brainbox krijg je allerlei vragen over dieren. Hoe oud worden ze? Waar leven ze? Wat eten ze? Bekijk het plaatje aandachtig en geef de juiste antwoorden op de vragen die je zal krijgen!

Crôa Iello

Dino Challenge - Assortiment BIOVIVA

7+

2+

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 15067 Top Trumps spel met dinosauriërs. Zoek de sterke kanten van je dino en win de uitdaging! 3 verschillende versies maken je verzameling compleet!

22

6+

4>4

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 3971027 Er kan maar één iemand de koningin van het kikkerrijk worden. Het is dan ook aan de spelers om de strijd aan te gaan en ervoor te zorgen dat het kwakende konikrijk van hen wordt. Crôa is een leuk familispel vol verrassende wendingen!

23


Voor Kinderen

Voor Kinderen

Memo + - MINNIE

No ah

3+

Bombyx 8+

3>5

Memo + - VLAGGEN

TActic

0’ > 15’

2+

Taal : NL Referentie: 00-40680

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19582

Memo + - Dieren

TActic

3+

TActic

15’ > 30’

2+

Taal : R/EN/NL/DE Referentie: 00-406794

3+

2+

0’ > 15’

Taal : FR/NL Referentie: 00-01655

Memo-spel met grote memokaarten waarmee op 6 verschillende manieren MEMO kan worden gespeeld.

De zondvloed breekt aan, hoog tijd om alle dieren aan boord te brengen. Dat is een moeilijke taak want je moet rekening houden met hun gewicht en geslacht. Noah heeft jouw hulp nodig om zoveel mogelijk dieren te redden. Vul samen met hem de sloepen en stuur de dieren naar de grote Ark.

Croc

Bombyx 7+

3>6

15’ > 30’

Taal : FR handleiding NL op www.bordspelmania.eu Je maakt deel uit van een piratenbende die er net een strooptocht heeft opzitten. De buit is echter betreurenswaardig. De kapitein is er niet mee opgezet en gooit jullie, zijn piraten, overboord. Aan jullie om al zwemmend het vasteland te bereiken. Niet eenvoudig en de situatie wordt nog gevaarlijker wanneer een hongerige haai in jullie buurt komt. Leg de meest strategische kaart af en zorg zo dat je voorop blijft zwemmen. Wie achteraan blijft hangen, wordt immers beetje bij beetje opgegeten door de haai!

24

Lotto Monsters TActic

3+

2>4

Taal : FR/NL Referentie: 00-40397

15’ > 30’

Lotto Boerderij dieren TActic

3+

2>4

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 00-40396

Elke speler krijgt een legplaat met 9 kleurrijke afbeeldingen van dieren of monsters. De spelers nemen elk op hun beurt een tegel van de stapel en proberen het plaatje op het vakje met de overeenkomende achtergrond te leggen. De eerste speler die zijn legplaat vol heeft met de juiste tegels, is de winnaar!

25


Voor Kinderen

Voor Kinderen

Poezen Pyjama Pret Tactic

Trivoli

3+

TActic

5+

2>6

15’ > 30’

15’ > 30’

Taal : NL Referentie: 00-40412

Taal : FR/NL Referentie: 00-01896

Poezen Pyjama Pret is een spel waar kinderen van zullen houden. De grappige katten hebben veel te veel lagen pyjama’s aangetrokken en nu kunnen ze niet slapen omdat ze het zo warm hebben. Jouw taak is om de katten te helpen met het uittrekken van hun pyjama’s. Zorg dat de kleuren, vormen of patronen overeenkomen en win het spel!

Welkom in de draaimolen van Trivoli! Draai de schijven om zo je geheime plaatje en combinatie te krijgen. Maar pas op: je wilt niet het geheime plaatje van je tegenstander compleet maken! Het spel leert je visueel herkennen en logisch nadenken op zo’n manier dat je wil blijven spelen!

Monsters in de keuken

Faqir

Tactic

TActic

7+

26

2>4

2>4

30’ > 45’

5+

2>4

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 00-02733

Taal : NL Referentie: 00-40433

Iedereen weet dat een fakir graag op een spijkerbed ligt, maar de fakirs in dit spel houden helemaal niet van scherpe voorwerpen! Ze wurmen zich in alle bochten om niet op de spijkers te hoeven liggen. Wie is de eerste speler die de spijkers zo plaatst dat de fakir uit de kleedkamer kan komen om op te treden?

“Monsters in de keuken!” is een spel geschikt voor kleine monsters en kinderen van alle leeftijden! De monsters hebben allemaal een knorrende maag buik en gaan in de keuken op zoek naar voedsel. Het is jouw taak om eten te verzamelen en dit in hun grote monden te stoppen! De speler die als eerste 15 soorten voedsel verzamelt in de mond van het monster, die wint!

27


Voor Kinderen

Voor Kinderen G i eb el en Tactic

9+

A n g r y B ir d s S p a c e K im b l e - TActic 5+

2>4

30’ > 45’

Taal : NL Referentie: 00-02700

15’ > 30’

Een uniek spel voor meiden, waarbij ze hun diepste geheimen gniffelend aan elkaar vertellen. Maar… is alles wat ze zeggen werkelijk waar? De leugendetector prikt er onverbiddelijk doorheen! Maar ja, je kunt toch niet ALLES echt vertellen! Compleet met uitnodigingskaarten voor een echte meiden-onder-elkaar party!

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 00-40588 Het gevecht gaat verder - in de ruimte! Lanceer je angry birds en richt op de groene varkens! Met deze race cirkel je om de planeet om als eerste een einde te maken aan deze varkensstal!Druk op de dobbelsteenhouder en versla de varkens voordat een ander speler dit doet!

2>4

Wordt verwacht in augustus:  Giebelen - Je diepste geheimen ...

Family Alias Tactic

7+

3>8

45’ > 60’

Taal : NL Referentie: 00-40256 Je tegenstanders moeten proberen het woord te raden dat jij uitlegt zonder het woord zelf of een deel ervan te gebruiken. Makkelijker gezegd dan gedaan! 1001 mogelijkheden. Wie binnen de tijd van de zandloper de meeste woorden raadt, wint het spel.

Funny Totem VARIOUS

6+

28

1>8

30’ > 45’

Taal :NL Referentie: EKT0002 Batterijen : 3 LR3 (niet inbegrepen) Luister naar de totem, ren, speel en leer met plezier. Totem bevat 6 verschillende spellen, al naargelang leeftiij en niveau.

29


Voor Kinderen

Voor Kinderen

Architecto Foxmind

7+

1

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19802

Cliko

De spelers bouwen 3D-modellen aan de hand van perspectieftekeningen. Door het bouwen van basisvormen tot complexe structuren krijgen de spelers een goede basiskennis van meetkunde en 3D-inzicht. Naast een echt educatief experiment is Architecto vooral een spannend en boeiend spel! De uitdagingen zijn tevens verkrijgbaar in een apart boekje (ref. 19812).

Foxmind

8+

1

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19805 Verscherp spelenderwijs je logisch inzicht! Bij Cliko moet je in 3D de structuur opbouwen die in 2D en horizontaal afgebeeld wordt. De moeilijkheidsgraad wordt stelselmatig opgebouwd, waardoor Cliko ook voor gevorderden een uitdaging blijft. De uitdagingen zijn tevens verkrijgbaar in een apart boekje (ref. 19813).

Equilibrio Foxmind

5+

1

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19803 In Equilibrio moeten de spelers behendig, slim en volhardend te werk gaan om verbazingwekkende verticale structuren te bouwen. Hoewel sommige structuren onmogelijk lijken om na te bouwen, kan je met een beetje logisch inzicht, de gepaste werkwijze en een dosis volharding erin slagen om zelfs de meest complexe puzzels op te lossen. De uitdagingen zijn tevens verkrijgbaar in een apart boekje (ref. 19814).

Tangramino Foxmind

8+

1

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19805 In Tangramino moeten de spelers 2Dafbeeldingen nabouwen door gebruik te maken van de Geoblocks. Of het nu om een eenvoudige kat, een huis of een heel complexe vorm gaat, je moet steeds trachten om de Geoblocks zo te plaatsen dat de gevraagde tekening exact wordt gebouwd. De uitdagingen zijn tevens verkrijgbaar in een apart boekje (ref. 19815).

30

Paradisio Foxmind

8+

1>2

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19807 In dit spel zijn de spelers zelf aan zet om een paradijselijk eiland op te bouwen. De spelers krijgen elk 8 tegels. Afwisselend moeten ze een tegel aan hun gemeenschappelijk eiland aanleggen. Dit mag uiteraard niet willekeurig. Niet alleen moet de zee aan de zee grenzen en aarde aan aarde, maar ook moet steeds een raster van 4 x 4 gerespecteerd worden! De laatste die een tegel aan het eiland kan bouwen, wint het spelletje en krijgt een eilandfiche. Wie van de eerste twee spelers eerst drie fiches heeft, wint het spel!

31


Voor Kinderen

Voor Kinderen A Q U AREL L U M S e nto sph ere

8+

REEVEs • Painting by numbers • Sketching by numbers • Pencil by numbers • Scraperfoil • Copperfoil • Colourfoil

-

1+

Taal : FR Referentie: Het is geweldig! Met een paar verfstreken kun je een meesterwerk maken! Aquarellum Junior is verven op vloeipapier, waardoor de verf alleen opgenomen wordt op de voorgedrukte stukken. Je ziet het sjabloon verschijnen als je met de kwast de verf aanbrengt. Vind je de kleuren later niet mooi bij elkaar passen, dan verf je er gewoon een ander kleurtje overheen om een mooi geheel te maken. Deze artistieke activiteit brengt het beste kleurgevoel in kinderen naar boven. Bovendien stimuleert het de fantasie, concentratie en het precies werken.

PA T A REV

Sento sph ere 7+

1

-

Taal : FR/NL Referentie: De meest revolutionaire plasticine om decoratieve en grappige versieringen te maken. Deze plasticine is heel vernieuwend. Het product maakt geen vlekken, blijft niet aan de handen of aan het werkoppervlak plakken en breekt niet. Het product stuitert, kan geparfumeerd worden en droogt niet uit. De kleuren kunnen gemengd worden zodat u kleurrijke schakeringen kunt maken. De textuur is licht, elastisch en zeer aangenaam om mee te werken. Je kan er gemakkelijk figuurtjes mee vormen.

Ro y al Br u s h • Engraving Art - Holographic • Foil Paint by Number • Colour Pencil by numbers • Kool-N-Kreative

S A B L I MA G E S ento sph ere

4+

1+

-

Taal : FR/NL/EN/DE Referentie: -

32

Deze serie van artistieke activiteiten is bedoeld voor zeer jonge kinderen die hiermee mooie schilderijen kunnen maken zonder vuil te worden. Strooi de verschillende kleuren zand op het voorgelijmde blad en creëer mooie afbeeldingen. Speelse activiteiten en artistiek ideaal voor het ontwikkelen van creativiteit, handigheid en gevoel voor kleur.

33


Voor Kinderen

Voor Kinderen

c h o c o l a d e K I OS K Sentosphere

7+

G l o ss Pa rt y

45’ > 60’

1+

Sento sph ere

Taal : FR/NL/EN/DE Referentie: 32274NL

7+

7+

S e ntos p h ere

-

1+

7+

1

-

Taal : FR/NL/EN/DE Referentie: 32273NL

Taal : FR/NL/EN/DE Referentie: 32229

Deze kit is een echte suikergoedworkshop met prachtige fruitaroma’s en sprankelende en bruisende poeders. De bijgevoegde ingrediënten laten je toe om originele aromatische mengelingen met verschillende texturen te maken. Hou je klaar voor een explosie aan verrassende snoepsensaties!

Met dit cosmetisch minilaboratorium kunnen de kinderen, op basis van niet-irriterende plantenextracten, shampoo en een extra zachte conditioner maken voor gezond en glanzend haar. Met deze kit kan je kind 700 ml shampoo en 120 ml conditioner maken. Medisch getest. Zonder parabenen.

Sen t o s p h e r e 1+

Maak met deze experimenteerset je eigen hippe lipgloss! Dankzij de natuurlijke was (bijenwas,carnaubawas en jojoba) glanzen de lippen en blijven ze goed beschermd. De leuke kleurtjes en smaakjes krijg je er bovenop!

Shampoo Lab

f i z z ’ c a nd y Sent ospher e

7+

-

Taal : FR/NL/EN/DE Referentie: 32257

Dankzij deze creatieve kit hebben jouw kinderen alles om meester chocolatier te worden! Holle of volle vormen, pralines en bonbons, alles kan met deze experimenteerdoos. Maak, vul en versier de lekkerste chocolaa tjes voor elke gelegenheid. Enkel nog de chocolade toe te voegen.

s n oe p j e s K I O S K

1

-

Spa L a b

Sento sph ere 7+

1

-

Taal : FR/NL/EN/DE Referentie: 32744 Creëer rust en sfeer in de badkamer met deze mooie experimenteerdoos. Maak je eigen zeepjes, bruisballen, shampoo en zo veel meer met deze leuke en veilige set. Dat wordt puur relaxen in de badkamer!

Taal : FR/NL/EN/DE Referentie: 32270NL In deze experimenteerdoos ontdekken kinderen alle nodige ingrediënten om zelf de lekkerste snoepjes te maken. Zonder bewaarmiddelen, met natuurlijke aroma’s en op basis van gelatine.

G em So a p L a b Sento sph ere

8+

mijn eerste recepten Sent ospher e

7+

1

-

Taal : FR/NL Referentie: 32276nl

34

Met zijn eenvoudige maar lekkerereceptenboek, schort, koksmuts, keukengerei en bak- en uitsteekvormpjes is deze uitgebreide kit haast onmisbaar voor beginnende keukenprinsenen prinsessen. Deze zeer complete en kwalitatieve “Mijn eerste recepten” set brengt kinderen een basis bij over smaak en laat hen toe de eerste stappen te zetten in de keuken.

1

-

Taal : FR/NL/EN/DE Referentie: 32228 Wie droomt er niet van om zeepjes in de vorm van amethisten, smaragden of robijnen te maken, ideaal voor een echt Zen-moment in de badkamer? Deze kit bevat zes mallen met hoekige vormen, transparante zeep, kleurstoffen, parfums en glittergoud om prachtige zeepjes in de vorm van edelstenen te maken. De zeepbasis is bijzonder zacht voor de huid en de heerlijke geuren bieden een moment van pure sensatie. Een onvergetelijk creatief moment om te delen tussen verschillende generaties.

35


Collectables

Voor Gezinnen

Asmodee is de officiële distributeur van volgende collectables :

1000 Kil o meter Het bor ds pel

TF 1 Gam es

5+

2>8

15’ > 30’

Taal : NL Referentie: 1359090 Iedereen kent het spel 1000 kilometer. Ontwikkeld in 1954 en sindsdien uitgegroeid tot het meest verkochte spel in Frankrijk! In deze bordspelvariant voor de kleinsten is het niet meer nodig je kaarten voor je uit te stallen, alles gebeurt gewoon op het spelbord!

1000 Kilo meter P ocket

TF 1 Gam es 6+

2>6

15’ > 30’

Taal : NL Referentie: 1359091 Iedereen kan de 1000 KM spelen: De eerste speler die de 1000 KM overschrijdt door de valkuilen van tegenstanders op een intelligente wijze te ontwijken, wint het spel! De luizenstreken die je kan uithalen en de aanvallen van je tegenstanders maken dit een spannend spel. Het traditionele Franse spel dat over de generaties heen met blijvende passie wordt gespeeld.

36

37


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen Na u t i l u s Asm o d ee

10+

Ali

3>5

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL Referentie: 930068

LIB E LLU D 8+

2

Het is tijd voor Kapitein Nemo om de tweede officier van de Nautilus aan te duiden. Probeer met je duikers vooruitgang te boeken binnen de vijf gebieden die de kapitein nauw aan het hart liggen (Wetenschap, Exploratie, Navigatie, Techniek en Oorlog). Op het einde van het spel is de speler die de meeste kaarten in deze verschillende gebieden verzameld heeft de winnaar.

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL Referentie: 930067 Wie zal de wondergrot verlaten met de meeste schatten, listige Ali of één van de verschrikkelijke rovers? Gebruik je geheugen en bewijs je moed in dit leuke spel voor jong en oud.

S t ic k y s t ic k s L I BE L L U D

8+

2>5

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL Referentie: 930065 Sticky Sticks is een snel en plezierig spel voor het hele gezin. Je moet je sticky stick gebruiken om als eerste de juiste tegel los te maken. Werp de dobbelstenen en zoek de overeenkomstige tegel. Heb je die gevonden, probeer dan de snelste te zijn.

Hel p me LIB ELLUD

8+

2>6

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL Referentie: 930070 De natuurgeesten zijn in gevaar! Slaag je erin ze te helpen? Durf te bluffen, gebruik je tactisch inzicht bij het verplaatsen van de speltegels en tracht tegelijkertijd de identiteit van de wezens van je tegenstander te achterhalen.

38

39


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen Tin -6 Takes

Tin -HALLI GALLLI

AMIGO

AM I GO

6+

2>6

10+

0’ > 15’

Geen spel voor domkoppen! Elke speler ontvangt 10 kaarten die op één van de vier rijen moeten geplaatst worden. Maar pas op: diegene die de 6de kaart in een rij legt, moet de 5 eerste kaarten van deze rij nemen. Elke kaart die je moet terugnemen, levert je minpunten op. Diegene met de minste minpunten op het einde van het spel is de winnaar! “6 Takes!” is een geraffineerd kaartspel dat jou niet meer loslaat.

5 dezelfde vruchten op tafel? Ding! Halli Galli is een opwindende vruchtensalade van speelkaarten waar de spelers steeds meer fruit aan toevoegen. Om beurten speel je een kaart totdat er 5 dezelfde vruchten te zien zijn. Dan slaat iedere speler zo snel mogelijk op de bel. De snelste speler wint alle gespeelde kaarten! En wie alle kaarten verovert, wint het spel! Maar sla vooral niet te vroeg...

Tin -11 takes

AMI GO

4+

2>5

8+

2>7

AMIGO

15’ > 30’

12+

2>5

45’ > 60’

Taal : FR/NL Referentie: 270033

Taal : FR/NL Referentie: 270015

Taal : FR/NL Referentie: 270026

2 vrolijke clowns? Ding! Er liggen rode, groene of blauwe clowns op tafel. Zodra er twee gelijke lachende clowns te zien zijn, moet je bliksemsnel op de bel drukken. De snelste krijgt alle omgedraaide clowns. Als er droevige clowns opduiken, mag je niet bellen anders moet je kaarten afgeven. Heb je aan het einde van het spel de meeste clowns, dan ben je de winnaar.

11 keer gekker! Elke speler moet zijn runderkopkaarten doordacht en met wat geluk op verschillende stapels leggen. Gemakkeljiker gezegd dan gedaan! Want het verschil tussen de waarde op de gespeelde kaart en de bovenste kaart van de stapel mag niet groter zijn dan 10, anders luidt het “11 Takes!” en heeft de speler nog meer kaarten dan voordien. “11 Takes!” is gebaseerd op de kaartspelklassieker “6 Takes!” en is net zo leuk.

Elke speler teelt bonen in twee of drie velden en probeert ze zo voordelig mogelijk te verkopen. Hoe meer een speler bonen bezit van hetzelfde soort in een veld, hoe hoger de winst bij de verkoop zal zijn. Het doel van het spel is om Bohnpunten te winnen door bonen te planten, te oogsten en te verkopen. Helaas kunnen de spelers verplicht worden om hun bonen vroeger te verkopen tegen een lagere prijs. Het komt voor dat een oogst niets opbrengt!

Nu in kartonnen doosje Tin -HOPPLA HOPP A MI GO

5+

2>6

0’ > 15’

Taal : FR/NL Referentie: 270009

40

Tin -Boh n an za

AMIGO

0’ > 15’

30’ > 45’

Taal : FR/NL Referentie: 270013

Taal : FR/NL Referentie: 270012

Tin -HALLI GALLI JUNIOR

2 > 10

Wie huppelt er over berg en dal? Het is een konijn, ik zie het al! Train je visueel geheugen met dit memospel. Spelers proberen tijdens hun beurt zoveel mogelijk voorwerpen juist te benoemen in 30 seconden. Hoe meer voorwerpen een speler kan benoemen, hoe verder de houten schijfjes van links naar rechts over de tegels bewegen. De speler die de meeste voorwerpen kan benoemen wint, de ronde.

Tin -Beaver gang AMIGO

6+

2>6

15’ > 30’

Taal : NL Referentie: 270004 Bevers bouwen een dam! Het dorp van de bevers wordt overspoeld door waterratten. De bevers zullen de invasie moeten tegengaan. Af en toe mogen ze onder de gedekte kaarten kijken. Natuurlijk mogen ze zo het geheel niet uit het oog verliezen want wie weet komt één of andere waterrat zich aan jouw kaart rijgen, hetgeen je absoluut wil vermijden.

41


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen Tin -Sab o te u r

Tin -Anderland AMIG O

6+

30’ > 45’

De hond miauwt, de kat blaft: de wereld op zijn kop! In Anderland is alles anders: chocolade smaakt naar aardbeien en honden zien eruit als blaffende katten. Wanneer je naar boven moet kijken, moet je eigenlijk onderaan zoeken; en wat rood is, wordt plotseling blauw! Speel mee en begeleid je kinderen naar het fantasierijke land voor andersdenkenden. Het is daar leuk vast en zeker ook heel ´leerrijk´.

Saboteur of goudzoeker? Wat is je geheime identiteit? In een mijn zijn jullie op zoek naar goud. Plots breekt er een houweel en dooft de mijnlamp uit. Dit moet het werk van de saboteur zijn! Wie van de spelers is echter de saboteur? Slagen jullie erin om het goud te vinden vooraleer de duistere acties van de saboteur hun doel bereiken? De speler met de meeste goudklompen, wint het spel.

2 > 10

AM IGO

15’ > 30’

8+

De dieren raken er niet meer wijs uit! In dit turbulente spel is alles kleuriger, beestachtiger en feller dan men ooit gezien heeft. Bij iedere afgelegde kaart moet men het bijhorende dierengeluid imiteren. Een speler die zich vergist, krijgt strafkaarten. Maar als men een rode kaart aflegt, mag men helemaal geen geluid maken behalve bij een rode haan want bij hanen is het weer volkomen anders, zoals dat hoort in Cocotaki.

30’ > 45’

A MI G O

A MI G O

8+

3>5

8+

15’ > 30’

2 > 12

30’ >45’

Taal : FR/NL Referentie: 270001

Taal : FR/NL Referentie: 270027

Plaats de magische kaarten in de juiste ketel! Je bent een tovenaar in wording en in drie grote ketels maak je magische drankjes. Om een grote tovenaar te worden, moet elke tovenaarsleerling toverdrankkaarten aan de ketel van zijn keuze toevoegen. Vergis je niet en zorg ervoor dat de ketels niet overkoken! Want wanneer de totale som van de Toverdrankkaarten hoger is dan 13, dan is de tovenaarsleerling verplicht om het magisch drankje op te drinken door alle Toverdrankkaarten terug te nemen.

Een cadeautje! … Nee bedankt! Een goed kaartspel kan heel eenvoudig zijn: een kaart nemen of een jeton neerleggen, er zijn maar twee keuzemogelijkheden! Spijtig genoeg wil niemand kaarten nemen, want als je een kaart neemt verlies je punten. De jetons zijn veel interessanter, maar er zijn er heel weinig. Echt veel te weinig! Wie aan het einde van het spel de minste minpunten heeft verzameld, is de winnaar.

Saboteur 2, de uitbreiding van het beroemde Saboteur. De nieuwe actieen gangenkaarten maken het spel nog ingewikkelder. Bovendien worden de goudzoekers nu in twee rivaliserende teams verdeeld en verschijnen er nieuwe personages: de Chef, de Profiteur en de Geoloog. Het doel van het spel blijft hetzelfde: verzamel zo veel mogelijk goudklompjes! Maar de mijn is veranderd... het wordt ingewikkeld. Het basisspel is vereist.

AMIG O

2>5

3>6

Tin -Saboteur 2

Tin -No Merci

Taal : FR/NL Referentie: 270011

Tin -Sssnaky 4+

Nu in kartonnen doosje

Tin -Poison

Taal : FR/NL Referentie: 270031

Tin -Pingoo A MI G O

6+

2>6

15’ > 30’

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 270007 Bouw mee aan de regenboogslang! De kleuren van de regenboogslang zijn in de war geraakt. Wie kan helpen om de kleuren te ordenen? Rood aan rood, blauw aan blauw, geel aan geel, dat is niet zo moeilijk. De speler met de kleurrijkste en langste regenboogslang heeft gewonnen.

42

3 > 10

Taal : FR/NL Referentie: 270030

AMIGO

Nu in kartonnen doosje

8+

Taal : FR/NL Referentie: 270018

T i n -C oc otaki 5+

A MI G O

15’ > 30’

2>6

Taal : FR/NL Referentie: 270005 Gekke toeren bij de pinguïns! Het feest kan beginnen bij de pinguïns, de koele drankjes, de verse vis en de grote pinguïnpiramide staan klaar. Zoveel mogelijk pinguïns moeten een plaatsje vinden in de piramide. Hoe hoger die wordt, hoe beter. De spelers moeten samen een piramide bouwen met de pinguïnkaarten uit hun hand. De speler die de meeste pinguïns in de piramide kan plaatsen, wint het spel.

43


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen Tin -Lobo 77

Tin -Hypocrisie

AMIGO

8+

15’ > 30’

Eéntje is er altijd de klos! De teller loopt... Samen met de andere spelers leg je een volgreeks kaarten neer. Je moet wel oppassen om bij een puntentelling geen getal hoger dan 77 te bereiken! Ook wie bij de cijfers 11, 22, 33 en zo verder uitkomt moet zijn boete met fiches betalen. Wie als laatste nog fiches overhoudt, wint het spel. Speciale kaarten brengen nog meer pit in het spel!

Wie is het schijnheiligst? Zoals in het echte leven gaat er ook in dit spel achter een engelengezicht vaak een duiveltje schuil. Je hebt tien kaarten die je zo snel mogelijk probeert af te leggen. Maar dat lukt alleen wanneer je af en toe heel schijnheilig bluft. Laat je echter niet betrappen, anders slaat de wraakdobbelsteen toe. Hypocrisie: een turbulent spel van jewelste voor de hele familie.

Nu in kartonnen doosje

Tin -Wizard Extreme

Tin -Pippo 4+

0’ > 15’

2>8

Tin -7 Dragons

A MI G O

AM IGO

15’ > 30’

10+

3>5

A MI G O

30’ > 45’

8+

2>5

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 270010

Taal : FR/NL Referentie: 270045

Taal : FR/NL Referentie: 270022

Taal : FR/NL Referentie: 270035

Zet je totem niet voor paal! Bij de Tenakee-indianen vindt de grote totempaalwedstrijd plaats! De deelnemers proberen de hoogste en meest prestigieuze totempalen te bouwen. Maar ze moeten goed opletten want een totempaal krijgt pas punten wanneer er bovenop een mooie spits of een squaw prijkt. Daarom ontstaat er tussen de deelnemers een echte strijd. Welke indiaan maakt de mooiste en hoogste totempalen?

Zoek de verdwaalde dieren van boer Pippo! Boer Pippo is trots op zijn dieren. In de stallen houdt hij paarden, koeien en varkens, op het erf en in de schuur spelen honden en katten. Omdat hij zo trots is, maakt hij elke avond een wandeling over het erf en telt hij al zijn dieren. Kijk nu eens, hij mist er weer één. Boer Pippo is ten einde raad. Kan jij hem helpen zijn dieren terug te vinden?

In de wereld van de fabelachtige schepsels zijn magiërs de machtigste wezens omdat zij de moeilijke kunst van de profetie beheersen. In dit kaartspel kruipen de spelers in de huid van een magiër. Zij zullen de kleur en het aantal slagen dat ze denken te maken, moeten voorspellen. Maar opgepast voor de “Zwarte Magiër” want onverwachts zal hij roet in het eten komen strooien. Wie zal aan het einde van een ronde de grote Magiër zijn? Een boeiend en spannend spel.

Seven Dragons is een spitsvondig kaartspel voor gans de familie. De spelers moeten als eerste 7 kaarten verbinden overeenkomstig hun eigen draak. Geheime goals (doelen) maken het mogelijk te bluffen en actiekaarten zorgen ervoor dat allerlei trucjes uitgehaald moeten worden om dit spitsvondig kaartspel te winnen!

Tin -Ballons AMIG O

3+

2>5

Tin -Stop de gier! A MI G O

0’ > 15’

Taal : FR/NL Referentie: 270019 Hou je ballonnen in de gaten! In dit kaartspel ontvangt elk kind 5 mooie ballonnen in verschillende kleuren. Maar wees voorzichtig want sommige ballonnen kunnen knallen of wegvliegen...

44

2>8

Taal : FR/NL Referentie: 270017

AMIG O

3>5

8+

Taal : FR/NL Referentie: 270002

Ti n -T en akee 8+

A MI G O

30’ > 45’

2>8

8+

2 >5

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 270028 Gieren in zicht! Pak alle muizen voordat de gieren ze vangen... Speel de juiste kaart en win waardevolle punten met de muizen. Hoe meer je er bij elkaar raapt, hoe meer kans je hebt om te winnen. Maar let op! De gieren loeren op de muizen. Dus ... speel de juiste kaart op het juiste moment!

45


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen H a n d s up

SOLO

SCH M ID T

AM IGO

6+

2 > 10

15’ > 30’

6+

2>4

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 270041

Taal : FR/NL Referentie: 2001601

Probeer zo snel mogelijk je acht kaarten kwijt te spelen! Klinkt simpel? Dat is het echter niet! Door de talrijke actiekaarten moet je alles uit de kast halen, kaarten trekken en wisselen om als eerste je laatste kaart aan te kondigen om ze vervolgens af te gooien en ‘Solo’ je overwinning te vieren.

Maar hoe moet je je handen nu houden? Linkerduim naar rechts of pink naar onder? Imiteer zo snel mogelijk de houding van de handen op het kaartje. Maar zorg dat je vingers niet in de knoop raken!

L i g r e t t o - W ür f e l SCH M ID T

6+

Mic Mac AM IGO

5+

2>4

2>4

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 2049611

0’ > 15’

Taal : FR/NL Referentie: 270038

Ligretto met dobbelstenen. 24 dobbelstenen in 4 kleuren worden willekeurig verdeeld onder de spelers. Wie nadien het snelst zijn dobbelstenen volgens kleur en in oplopende cijfervolgorde op het bord kan leggen, wint het spel. Maar let op, als je jouw overgebleven dobbelstenen opnieuw wil rollen, moet je ze allemaal tegelijk rollen!

Trek kaarten uit de hoop op tafel. Leg als eerste een rij van 7 kaarten en sla zo snel mogelijk op de bel. Maar opgelet, alle kaarten die je aanlegt moeten minstens een gelijk dier of voorwerp hebben. Vind jij als eerste de juiste kaarten uit deze Mic Mac. Ontwar jij als eerste de warboel?

L i gretto - Bl au w SC HMI DT

SPEED CUPS AM IGO

6+

2>4

0’ > 15’

Taal : FR/NL Referentie: 270036 Met Crazy Cups wordt niet alleen je observatievermogen op de proef genomen, maar ook je reflexen. Draai een kaartje om en plaats de potjes zo snel mogelijk in de juiste volgorde. Klinkt eenvoudig maar dit is het zeker niet. De potjes moeten nu eens op elkaar gestapeld worden, dan eens naast elkaar. Heb je met de potjes de juiste kleurencombinatie nagebouwd, dan klop je snel op de bel en win je het spel!

46

15’ >30’

6+

2>4

15’ >30’

Taal : FR/NL Referentie: 2001101 Iedereen probeert zich tegelijkertijd van zo veel mogelijk kaarten te ontdoen door ze zo snel mogelijk in het midden van de tafel per kleur en in oplopende cijfervolgorde neer te leggen.

L ig re t t o - g roe n S CHM IDT

6+

2>4

15’ >30’

Taal : FR/NL Referentie: 2001201 Idem blauwe versie of als uitbreiding voor twee extra spelers.

L ig re t t o - Rood S CHM IDT

6+

2>4

15’ >30’

Taal : FR/NL Referentie: 2001301 Idem blauwe versie of als uitbreiding voor twee extra spelers.

47


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen

Vlaggen van de wereld Tac ti c

8+

2>9

It happens

15’ > 30’

Taal : NL Referentie: 00-02135b Vlaggen hebben hun eigen kenmerkende code. Op de Olympische spelen, bij wereldkampioenschappen, het Eurosong festival, in televisie programma’s, op reis en tijdens internationale evenementen herken je de landen dankzij de vlaggen. Hoe goed ken jij alle vlaggen van de wereld?

QUEEN GAMES

8+

2>5

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6670103 Nieuwsgierig steekt Anton, De Miereneter, zijn slurf in iedere termietenheuvel. Zijn hoofddoel is de termietenkoningin en haar ggeneraal, want dat zij leveren de meeste punten op! Wie maakt slim gebruik van zijn dobbelstenen?

Hotel DELUXE A s m o de e

8+

2>4

30’ > 45’

Taal : FR/NL Referentie: 19794 Een van de klassiekers der klassiekers van gezelschapsspellen is Hotel, dat dit jaar door Asmodee vernieuwd op de markt gebracht wordt. Rijke magnaten gaan met elkaar de strijd aan om grond te kopen en luxueuze hotelcomplexen uit te bouwen over heel de wereld. Magnaten die vervolgens door tegenspoed in het hotel van een tegenspeler moeten overnachten, betalen de rekening! Wie aldus strategisch met zijn geld omspringt en het geluk aan zijn kant heeft, wint het spel! De bestaande troeven van het spelmechanisme werden aldus behouden, maar een compleet nieuw en modern design maakt de klassieker nu ook aantrekkelijk voor de jongere generaties.

48

Folix

ANATON’S EDITIONS 6+

1 >8

30’ > 45’

Taal : NL Referentie: 12930006 Folix is een intelligent geheugenspel. Vind de twee juiste stenen en win! De eerste die 20 stenen weet te verzamelen, wint het spel. Het getal op de kaarten stelt het resultaat van een vermenigvuldiging voor. De cijfers op de stenen zijn de ‘vermenigvuldigers’. Neem de kaart met het getal ‘21’ als voorbeeld. Om twee stenen te winnen, moet je op zoek gaan naar een steen met een ‘3’ en een met een ‘7’.

49


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen Dixit

LIBELLUD 8+

15’ > 30’

3>6

Dixit - Uitbreiding 2 (84 kaarten) -

8+

Taal : FR/NL Referentie: 930062 Eén van de spelers is de verteller voor deze speelbeurt. Hij bestudeert de 6 kaarten die hij in zijn hand heeft en vertelt iets over één van zijn kaarten aan de andere spelers zonder te onthullen welke die kaart is. De anderen kiezen een kaart uit hun hand die bij de omschrijving past. De kaarten worden geschud en onthuld. Wie kan de juiste kaart ontdekken?

LIBELLUD

Taal : FR/NL Referentie: 930061 84 nieuwe kaarten, samen met een basisspel Dixit of Dixit Odyssey te gebruiken.

Dixit - Uitbreiding 3 (84 kaarten) -

8+

Dixit - Odyssey LIBELLUD

8+

3+

30’ > 45’

Taal : FR/NL Referentie: 930063

Dixit -Jinx LIBELLUD

8+

3>6

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL Referentie: 19628 Vind jij als eerste de juiste afbeelding? In Dixit Jinx worden snelheid en verbeelding samengebundeld in een verrassend, gezellig en vrolijk spel.

De fantastische wereld van Dixit, Spiel des Jahres 2010, komt terug om u nogmaals te verrassen! Met Dixit Odyssey, volg je het avontuur naar nieuwe, dromerige en boeiende werelden. Het principe blijft hetzelfde: de speler – de verteller– kiest een kaart uit zijn hand en spreekt een woord of een zin afkomstig uit een gedicht of een lied(…) geïnspireerd door deze kaart. Vervolgens kiezen de tegenstanders een bijpassende kaart. Wie vindt de originele kaart?

30’ > 45’

3>6

LIBELLUD

3>6

15’ 30’

Taal : FR/NL Referentie: 930071 Deze uitbreiding bevat 84 nieuwe kaarten die als aanvulling kunnen dienen voor het basisspel van Dixit of Dixit Odyssey. Een van beide spellen is aldus vereist om met de kaarten aan de slag te kunnen. Xavier Collette is de nieuwe illustrator van dienst!

Dixit - Uitbreiding 4 (84 kaarten) -

8+

LIBELLUD

3>6

15’ 30’

Taal : FR/NL Referentie: 930078 De laatste nieuwe uitbreiding is van de hand van Clément Lefèvre! Met deze 84 nieuwe kaarten kan je opnieuw een frisse wind laten waaien door het basisspel Dixit of Dixit Odyssey. Laat je fantasie alvast de vrije loop!

50

51


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen

Het gras is altijd groener bij de buren - TActic 16+

2>4

Cash’n Guns

REPOS PRODUCTION

45’ > 60’

10+

Taal : NL Referentie: 00-02777

Timeline GMS Asmodee

8+ Taal : FR/NL Referentie: 19743

2>8

Timeline Asmodee

Asmodee 2>4

15’ >30’

Taal : FR/NL Referentie: 19707

Een bende gangsters verdeelt de buit in een verlaten pakhuis maar niemand is het eens met de manier van verdeling! De geweren worden boven gehaald en al snel schiet iedereen op iedereen... De rijkste levende gangster wint het spel. Cash’n guns laat u de beste momenten van de gangsterfilms en andere moderne fictie films herbeleven. Plezier, bluf en onderhandelingen komen hierbij aan bod. Maar hebt u voldoende durf om het te spelen?

15’ >30’ Taal : FR/NL Referentie: 19608

“Werd de blikopener voor of na de gloeilamp uitgevonden? Wat was er eerst, de computer of X-stralen? ...” Dat zijn vragen waar je mee geconfronteerd wordt in TimeLine, hét spel dat opnieuw leven brengt in de geschiedenis. Doel van het Timeline is zo snel mogelijk al je kaarten op de juiste plaats op de tijdslijn te plaatsen. Het komt er dus op neer om de datum van de uitvinding correct in te schatten. Lukt dit niet? Dan leg je de kaart op de aflegstapel en trek je een nieuwe. Lukt dit wel? Dan ben je al een stap dichter bij de overwinning!

6+

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL Referentie: 6292007

Het grootste jacht, de snelste auto, de knapste echtgenoot en het meest fantastische huis - verzamel alle luxe en zorg ervoor dat je buren groen zien van jaloezie! Een spel waarbij je eindelijk eens kunt doen wat je eigenlijk altijd al wou maar nooit durfde: je buren pesten!

Tetris Link

4

Cyrano

REPOS PRODUCTION 10+

4>9

30’ > 45’

Tadaaam!

REPOS PRODUCTION 8+

4>9

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6292023

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6292016

Ontdek de poeet in jou! Cyrano is een ludiek spel voor de hele familie waarmee je op een plezierige manier jouw ongekende talenten als dichter ontdekt. Grappige gedichten, epische of romantische... Maar geen paniek, je hoeft geen briljant dichter te zijn om te schitteren... Om te winnen kan je beter gewiekst zijn!

De eerste speler tekent de helft van een object op de rechterkant van de tekenplaat. De volgende speler tekent de andere helft op de linkerkant. Eens alles getekend is, wordt de tekening onthuld! De andere spelers zullen het object op de tekening moeten raden en proberen zoveel mogelijk punten te behalen!

Het immer populaire computerspel Tetris werd eindelijk omgezet naar een gezelschapsspel voor gans de familie. Om punten te verdienen moeten de spelers minimum 3 blokjes of ‘Tetriminos’ van hun eigen kleur in de Tetris-toren kunnen plaatsen. Door doelgericht te spelen moet je verhinderen dat je tegenspeler hetzelfde kan doen. Bovendien mag je geen blanco’s laten, want dat levert enkel minpunten op. Een eenvoudig spel dat zowel klein en groot kan bekoren en zelf voor strategische spelers een weerkerende uitdaging blijft

52

53


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen

King of Tokyo

Kalifiko

IELLO

8+

2>8

Afbeelding niet bindend

REPOS PRODUCTION 30’ > 45’

Taal : NL Referentie: 6292057 Een speler kiest een voorwerp en de andere spelers moeten bliksemsnel een overeenkomende kaart uit hun handen neerleggen. Een telefoon… is oplaadbaar! Een vliegtuig… weegt meer dan 3 ton! Een kruiwagen… die rijdt! Zoek originele voorwerpen en neem je tegenspelers op de proef. Het spel bevat overigen 5 varianten, wat uiteraard zorgt voor een enorme herspeelbaarheid van Kalifiko!

8+

2>6

30’ > 45’

Taal : NL Referentie: 3971024 King of Tokyo is het nieuwe spel van Richard Garfield, de gerenommeerde auteur van Magic The Gathering, RoboRally en De Grote Dalmuti. In dit spel kruipen de spelers in de huid van monsterlijke mutanten, enorme robots en andere angstaanjagende creaturen die vrolijk de strijd aangaan voor de heerschappij over Tokyo. Gooi de dobbelstenen en maak de best mogelijke combinaties om levenspunten te sprokkelen, aan te vallen, kaarten te kopen of Overwinningspunten te behalen. Aan jou om strategisch te spelen en King of Tokyo te worden op het juiste moment, zodat je al jouw tegenstanders tegelijk kan aanvallen. De eerste met 20 Overwinningspunten of de laatste overlevende wint het spel…

Concept

REPOS PRODUCTION 10+

4 > 12

30’ >45’

Taal : EN ( handleiding NL op www.rprod.com) Referentie: 6292057

Wordt verwacht eind november 2013

54

In dit spel moet je woorden laten raden aan de hand van iconen op het spelbord. Bij aanvang van het spel worden 10 kaarten gekozen. Het eerste team neemt de eerste kaart en kiest een van de afgebeelde woorden dat door het andere team geraden moet worden. In plaats van het woord te omschrijven moet je je pion en blokjes vakkundig plaatsen bij de juiste concepten. Is het woord bijvoorbeeld haai, dan plaats je je pion op bijvoorbeeld ‘dier’ en telkens een blokje op ‘water’, ‘aanvallen’ en ‘dood’. Op deze manier kan het andere team afleiden dat het een waterdier is dat andere wezens aanvalt en doodt. Een spitsvondig bordspel waarmee je met een scherpzinnig deductievermogen een sterke troef in handen hebt om het spel te winnen!

King of Tokyo

Uitbreiding Power Up - IELLO

8+

2>6

30’ > 45’

Taal : EN Referentie: 3971030EN Met deze uitbreiding breng je het spel naar een nog hoger niveau. Pandakaï staat immers klaar om heel Tokio in te palmen. Reageer spitsvondig en verras je tegenspelers en wordt zo de enige echte koning van Tokio!

55


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen Felinia

Ghooost

Matagot

IELLO

8+

2>8

10+

15’ > 30

2 >4

60’+

Taal : FR/NL Referentie: 3971033

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 114015

In Ghooost is elke speler trotse eigenaar van een spookhuis waar alle inwonende geesten voor zonsopgang de deur uitgewerkt moeten zijn. Hoe jaag je een geest weg? Natuurlijk door hem schrik aan te jagen met een nog angstaanjagendere geest! De laatste speler die nog geesten in huis heeft, verliest het spel In het spel gaan geluk en tactiek hand in hand, wat van Ghooost een geestig kaartspel maakt dat zowel jong als oud kan bekoren!

Goud en specerijen… Felinia is een mysterieus continent vol rijkdommen! Aan jou om er rendabele handelsbetrekkingen op te starten. Maar let op: de concurrentie is zwaar. Vorder een schip, vul het ruim met hoogstaande waren en… vertrek alleen of met een handelspartner richting de rijkdom. Om naar één van de vijf landen van Felinia te reizen, moet je één van de vier schepen gebruiken die door de stad Katzburg zijn ingehuurd. Je kan alleen inschepen als je over bepaalde handelswaar beschikt die je kan kopen op de verschillende markten van de stad. De prijs van de goederen wordt bepaald door vraag en aanbod en kan dus hoog oplopen!

Perplexus ORIGINAL - EPIC - TWIST - ROOKIe IELLO / SPINMASTER 6+

1

-

Taal : FR/NL/DE Referenties: Basis 3971023 – Epic 3971026 – Rookie 3971031 – Twist 3971032 Perplexus is een bol met een knikker binnenin. Jij moet die knikker door een verrassend doolhof laten rollen. Om door dit kleurrijke parcours te geraken, moet je je handigheid door zelfbeheersing en observatie aan de 3 dimensies aanpassen. Een hele klus dus ! De knikker moet door een helse spiraal gevaarlijke banen volgen. Zorg voor een perfect evenwicht tussen snelle reactie en een toenemende moeilijkheidsgraad. Ideaal voor klein en groot… maar slechts de handigsten zullen het einde van het parcours halen.

56

Takenoko MATAGOT

10+

2 >4

45’ > 60’

Taal : FR/NL Referentie: 19601 De spelers zijn dienaars van de grote keizer Nippon. Ze verzorgen diens Grote Panda en cultiveren een bamboetuin. Hun missie: stukken tuin cultiveren, irrigeren en er roze, gele of groene bamboe laten groeien. Om de beurt gooien ze met de klimaatsdobbelsteen en passen de effecten ervan toe voordat ze één van de volgende acties mogen ondernemen. Ze kunnen een stuk grond of een irrigatie verkrijgen, bamboe laten groeien, de panda voederen of een doelkaart trekken. Het spel eindigt als een speler 7 tot 9 doelen heeft bereikt. De speler die de beste score behaalt, wint!

57


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen

Ticket to Ride DAYS OF WONDER

8+

River Dragons 2 >6

45’ > 60’

Taal : NL Referentie: 7518

Matagot

8+

2>5

15’> 30’

Ticket to Ride is een treinavontuur dat je dwars door Amerika voert. Spelers verzamelen kaarten met verschillende types treinwagons, die het hen mogelijk maken treinroutes tussen de steden van Noord-Amerika op te eisen. Hoe langer de routes, hoe meer punten ze winnen. Bijkomende punten kunnen gescoord worden door twee verafgelegen steden op de bestemmingscoupons met elkaar te verbinden, of door de langste routveverbinding aan te leggen.

Taal : FR/EN/NL Referentie: 19731 Bouw bruggen en spring van de ene naar de andere om als eerste de Mekongrivier over te steken. Maar pas op, want draken liggen op de loer… Een aanrader als familiespel waarbij geluk en strategie hand in hand gaan en borg staan voor uren speelplezier!

Origin Afbeelding niet bindend.

Matagot

8+

2 >5

45’> 60’

Taal : NL/FR Referentie: 19734 Vanuit het hart van Afrika beginnen de spelers aan de verspreiding van de mensheid over onze planeet. Door evolutie komen geleidelijk aan verschillen aan het licht terwijl de banden tussen alle inwoners op aarde toch nog duidelijk zichtbaar blijven. Door zichzelf op de kaart te zetten, scoren de spelers een voor eens punten op verschillende manieren: gebieden, ontdekkingen en geografisch. Na Takenoko en River Dragons heeft Matagot met Origin een succesvolle opvolger die bij vele families urenlang spelplezier op tafel brengt!

Wordt verwacht in oktober!

58

Ticket to Ride

- Europa

DAYS OF WONDER

8+

2>5

45’ > 60’

Taal : NL Referentie: 7560 Ticket to Ride neemt je mee op een nieuw treinavontuur door de grootste steden van Europa tijdens de eeuwwisseling. Een elegant en eenvoudig spel dat je in 5 minuten kan aanleren. Ticket to Ride Europe is het tweede luik van de serie Ticket to Ride. Niettemin is Ticket to Ride Europe een volledig en zelfstandig nieuw spel.

59


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen

Ticket to Ride- Nordic Countries - DAYS OF WONDER 8+

2>3

Ticket to ride -Asia

45’ > 60’

DAYS OF WONDER

Taal : EN/NL Referentie: 7550

8+

Ticket to Ride Nordic Countries neemt je mee op een ijskoud avontuur door Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden waar je de grote steden Kopenhagen, Oslo, Helsinki en Stockholm aandoet. Bezoek de prachtige fjorden van Noorwegen en de impressionante berglandschappen langs de Rauma Railway. Adem de zilte lucht van de Zweedse havens in, rijd door het Deense landschap waar de Vikings ooit huisden, stap op de Finse trein en reis verder dan de Poolcirkel naar het land van de Middernachtzon. Een volledig nieuw spel voor 2 tot 3 spelers.

Ticket to ride - Map Collection India/Zwitserland -

8+

DAYS OF WONDER

2 >6

45’ > 60’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 75118 Met de door Ian Vincent ontworpen landkaart van Indië, kom je terecht in een kleurrijke wereld bewoond door verscheidene volkeren. Hier leef je in 1911 en de wereld is aan het veranderen in de Britse Raj. Ben je in staat al je bestemmingen op tijd te bereiken of zullen je tegenstanders sneller en slimmer zijn? Draai je landkaart om, en je belandt in Zwitserland. Deze kaart voor 2 à 3 spelers is door Alan R. Moon ontworpen. Het is een uitbreiding van het bekende spel Ticket to Ride Online. In Zwitserland reis je door groene valleien en over hoge bergen en geniet je tevens ook van de charmes van de omringende landen.

60

2 >6

45’ > 60’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 75115

Ticket to Ride -Märklin

(+handleiding Nl) - DAYS OF WONDER

8+

2>5

45’ > 60’

Taal : EN/NL Referentie: 7529 Het spelbord voor de Märklin Editie toont de kaart van Duitsland. Er worden voor het eerst passagiers en goederen gebruikt in dit Ticket to Ride spel. Passagiers worden gebruikt om goederen op te pikken, die allemaal verschillende punten opleveren langs een route. Verschillende stapels goederentegels met verschillende puntenwaarden worden naast de steden geplaatst. Spelers kunnen één van hun 3 passagierstegels plaatsen in een stad langs een route die zij bezitten. Tijdens een beurt kan een speler één van zijn passagiers verplaatsen naar een andere stad op zijn routes, om zo goederentegels op te halen. Het puntentotaal van de tegels wordt bij zijn score opgeteld.

Stap in voor een formidabel avontuur op de Team Asia kaart van Alan R. Moon waar de spelers gegroepeerd in teams strijden tijdens een tocht van 25.000 km. Reis van Kaboel naar Peking, passeer door de Mongoolse steppe, doorkruis de Gobi woestijn of trek langs de Gele rivier om de overwinning te behalen! Als u liever alleen reist langs de rustige route van de zijde of door de drukke dorpen van Indochina, neem deel aan de legendarische ontdekking van Azië door François Valentyne en doorkruis de huiveringwekkende bergpassen van de Himalaya!

Ticket to ride

Map Collection The

heart of Africa -DAYS

8+

2 >6

OF WONDER

45’ > 60’

Taal : FR/EN/DE Referentie: 75123 Zak af naar het hart van Afrika en dompel je onder in een spannend avontuur in een ongekend continent. Bouw een eigen spoorlijn uit dwars doorheen droge woestijnen en het tropische oerwoud om zo de meest verlaten dorpjes van het Afrikaanse werelddeel te ontsluiten. Volstaat jouw kennis om de meest winstgevende spoorlijnen aan te leggen? Of speel je op snelheid om jouw tegenstanders de pas af te snijden?

61


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen

Ticket to Ride Dexter -

8+

Dr. Shark HURRICAN

- Alvin &

DAYS OF WONDER 2>5

8+

45’ > 60’

2>6

45’ > 60’

Taal : FR/NL/DE Referentie: 760012

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 75109 Maak kennis met Alvin & Dexter - twee gedetailleerde monsterfiguurtjes - die hun eigen chaos veroorzaken in de steden op het TTR landschap. Alvin (de Alien) en Dexter (de Dinosaurus) zijn twee knotsgekke figuren die klaar staan om je te helpen je tegenstanders te blokkeren en tickets te stelen in deze geweldige uitbreiding. Maar onderschat hen niet; ze geven het spel een nieuwe tactische dimensie.

Ticket to Ride

- Europa 1912

DAYS OF WONDER

8+

2>5

De beroemde Dr. Shark organiseert een werelds cocktailfeestje op zijn privé-eiland. Spion, u mengt zich discreet onder de gasten. Uw missie: duik in het zwembad om de door de beruchte Dr. Shark verborgen bewijzen van zijn misdaden boven te halen. Maar de haaien waken... 30 seconden per duik om de aanwijzingen te betasten zonder ernaar te kijken, enkel maar aanraken, door herkenning van materialen en vormen. Haal de aanwijzingen naar de oppervlakte en stel hiermee het grootste dossier met bewijzen tegen Dr. Shark samen! Het spel kan individueel of in groepen gespeeld worden.

HURRICAN

7+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 7581

HURRICAN

8+

2>5

45’ > 60’

Taal : FR/NL/DE Referentie: 7536 Ticket to Ride – USA 1910 is een uitbreidingsset voor het originele Ticket to Ride spel. Deze set bevat 181 nieuwe kaarten: 35 bestemmingskaarten, een nieuwe Globe Trotter bonuskaart voor wie de meeste tickets verzamelt en de volledige set kaarten uit het originele spel.

62

15’ > 30’

De spelers zijn boeren. Ze drijven koeien samen en brengen kuddes in gereedheid voor de koeienstal. Sommige koeien zitten echter onder de vliegen en niemand wil die koeien in zijn buurt hebben...

Lady Alice 8+

DAYS OF WONDER

2 > 10

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 760007

Deze uitbreiding bevat 5 nieuwe pakhuizen, 25 nieuwe goederenstations, 55 nieuwe bestemmingskaarten en de oorspronkelijke 46 bestemmingskaarten die deel uitmaakten van Ticket to Ride Europe.

Ticket to Ride - USA 1910

Mow - Sound

30’ > 45’

3>5

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 760014 Henry Morton is ontvoerd in London. Sherlock Holmes presenteer je deze zaak in de vorm van een spel: Je moet de schuldige partij vinden, de plaats en de tijd van de ontvoering en het gesloten onderwerp. Je kent één van de vier aanwijzingen, maar niet degene die de andere onderzoekers in handen hebben. een ringband geef je de mogelijkheid om je vermoedens te tonen. Maar om te winnen, moet je meer doen dan alleen vier aanwijzingen te vinden... Een heerlijke mix van deductie, bluf en misleiding!

63


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen

The Island Asmodee

Mr. Jack

Mr. Jack in New York

HURRICAN

9+

2

7+

HURRICAN

30’ > 45’

14+

2

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 760006

Londen - 1888: Acht rechercheurs komen bij elkaar om de ongrijpbare Jack the Ripper op te sporen, maar de sluwe schurk heeft zich vermomd als één van hen... De ene speler speelt met de acht rechercheurs. Door de pionnen van de rechercheurs in het licht of in de duisternis te plaatsen, moet hij informatie vergaren waaruit hij vervolgens moet proberen af te leiden wie van hen Jack the Ripper is. De andere speler moet al het mogelijke doen om het onderzoek dwars te zitten.

Mr Jack in New York is een zelfstandig spel. Londen 19/11/1888: als onderdeel van het onderzoek in de Jack The Ripper zaak wordt de kwakzalver Francis J. Tumblety gearresteerd en op borgtocht vrijgelaten. Hij vlucht naar de USA. NY 01/1889: gewaarschuwd door Londen, speurt de politie naar Tumblety. Getuigen bevestigen zijn aanwezigheid en er worden misdaden gepleegd met eenzelfde werkwijze als in Londen. Is Tumblety Jack? Zoniet, wie dan wel?

30’ > 45’

Taal : FR/NL Referentie: 19635

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 7600017

2 >4

Je bent een ontdekkingsreiziger die op een onbekend eiland is terecht gekomen om een schat te vinden. Maar het is geen gastvrij eiland : het begint te zinken! Je hebt geen keuze en moet al zwemmend of per boot vluchten naar één van de omringende eilandjes. En het gevaar ligt op de loer: haaien, walvissen en zeemonsters zorgen voor een risicovolle overtocht. Dit spel van Julian Courtland werd eerder bekend onder de naam “Survival” en is het ideale bordspel voor beginners.

Mr. Jack pocket HURRICAN

12+

2

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 760010 En opnieuw jaagt Holmes op Mr Jack, in een snel en slim kat-en-muisspel. Zenuwslopende spanning gegarandeerd !

String Railway Asmodee

8+

2 >5

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19605 De spoorwegmaatschappijen voeren een hevige concurrentiestrijd in een bergachtig gebied waar een immense rivier doorheen loopt. Bouw treinstations, plaats ze in het spel en verbind ze nadien onderling door gekleurde kabels te trekken. Om het spel te winnen moet je de meest prestigieuze stations met elkaar verbinden en overwinningspunten vergaren!

Mr. Jack - Uitbreiding

A t l a nt i s

HURRICAN

9+

2

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 760002

64

De uitbreiding van Mr. Jack introduceert, voor de spelers die de straten van Whitechapel al hebben doorzocht, vijf nieuwe personen met verbazingwekkende vaardigheden: Madame, John Pizer, Joseph Lane, Abberline, Springveren Man. Door het gedurfd plaatsen van de personen op het bord aan het begin van het spel en een elk spel variërende combinatie van personen heb je, of je nu Jack of de detective bent, de mogelijkheden in handen om je tegenstander te verrassen!

AM IGO

10+

2>4

30’ > 45’

Taal : FR/NL Referentie: 270014 Atlantis zinkt! Grijp nu je kans en beleef het grote avontuur! Verlaat zo snel mogelijk het met sagen omgeven eilandenrijk Atlantis en bereik veilig het continent. Verzamel onderweg alles wat je te pakken kan krijgen. Probeer de rijkdommen voor de neus van je tegenstanders weg te kapen en bereik als eerste het vaste land. De speler die veilig het continent bereikt en de meeste punten behaalt, wint dit spannende spel!

65


Voor Gezinnen Passe-trappe

Voor Gezinnen

klein -

Pitchcar (mini)

standaard - groot model FERTI

4+

2

0’>15’

6+

Taal: Klein - FR/EN/NL/DE Standaard - FR/NL Groot - FR (+handleiding NL) Referenties: Klein - 730003 Standaard - 730002 Groot - 730001 Bij het begin van het spel plaatsenbeide spelers vijf schijven aan hun ei gen kant van het bord, behalve voor de opening, waarna ze in hun handen klappen. De twee spelers spelen tegelijkertijd. Het doel van het spel is om alle schijven zo snel mogelijk over te brengen naar de kant van de tegenstander. De schijven mogen alleen worden verplaatst door middel van de elastieken en met één enkele hand. De eerste speler die drie spelletjes wint, is de winnaar.

2>8

Pitchcar Mini is de verkleinde versie van Pitchcar en is zowel een behendigheidsspel als een autorace. Kies één van de acht autootjes, zet een circuit op en pas de vingerknipmethode toe om ze vooruit te duwen. Kies de beste baan, wees slim en je wordt een echte kampioen. Pitchcar is een gezellig en familiaal spel en opwindend voor spelers van elke leeftijd.

Met Mini PITCHCAR EXTENSION en zijn nieuwe, heel speciale onderdelen bouwt u een heleboel nieuwe circuits en wordt u een echte expert! Test uw trefzekerheid met de zigzagbocht, steek uw tegenstrevers langs de binnen- of de buitenkant voor in de tweebaansbochten en vlieg over de piste dankzij de twee springschansen. Aan de lijn, klaar? Start!

n° 2 (blister) -FERTI

30’ > 45’

66

2>8

15’ > 30’

Uitbreiding (n°2) voor Pitchcar Mini.

Tumblin -Dice FERTI

6+

2>6

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 7330025

FERTI

15’ > 30’

2>8

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 7330009

Pitchcar -Uitbreiding N° 1

FERTI

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 7330007

6+

Pitchcar

2>8

Pitchcar (mini) - Uitbreiding

Taal : FR/EN/DE (65 cm) FR (78 cm) Referentie: 7330061 (65 cm) 7330040 (78 cm) Crokinole is een must have onder de houten spellen. Doel is om je eigen houten schijven zo dicht mogelijk in het centrum van de doelcirkel te krijgen om zo veel mogelijk punten bijeen te sprokkelen.

6+

6+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 7330005

FERTI

2>6

- Uitbreiding n° 1 -FERTI

15’ > 30’

Crokinole 65 cm of 78 cm 7+

Pitchcar (mini)

FERTI

6+

2>8

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 7330004

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 7330006

Pitchcar is zowel een behendigheidsspel als een autorace. Kies één van de 8 autootjes, zet een circuit op en pas de vingerknipmethode toe om ze vooruit te duwen. Kies de beste baan, wees slim en je wordt een echte kampioen. Pitchcarv is een gezellig, familiaal spel en opwindend voor spelers van elke leeftijd.

Deze eerste uitbreiding van Pitchcar zorgt voor een verlengd speelplezier. Behendigheid blijft de troef om je tegenstanders voorbij te razen en de overwinning binnen te halen!

Test je zenuwen en ontdek wat je kan met de test van Tumblin-Dice! Eén voor één rol je de dobbelstenen over het spelbord terwijl je probeert de dobbelstenen van je tegenstander weg te rollen, als je dat tenminste kan. De perfecte gooi levert je 24 punten op... Maar spring niet te snel een gat in de lucht als je dat lukt: de andere spelers zullen proberen jouw dobbelstenen van het bord te stoten door er hun eigen dobbelstenen tegenaan te rollen. Eenmaal alle dobbelstenen gespeeld, worden de scores opgeteld. De eerste speler of het eerste team dat een totaalscore van 301 punten heeft, wordt als winnaar uitgeroepen.

Tumblin -Dice - Medium FERTI

6+

2>6

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL Referentie: 7330028

67


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen Tuinspel - Angry Birds

Carrom Mango -66 cm CARROM

Bowling Mango CARROM

6+

2>6

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL Referentie: 19654 De bowling, ook wel kegelspel genoemd, is een spel dat halverwege de XIXde eeuw in de Verenigde Staten werd ontwikkeld. Een spel wordt in 10 ronden gespeeld. Het doel van het spel is zo veel mogelijk kegels om te gooien.

Shuffle Puck Mango 130*70cm - CARROM

6+

2

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19650 Schuif met behulp van uw slagman de puck in het doel van uw tegenstander. Vaardigheid en alertheid zijn essentieel voor een groot deel van het plezier!

Shuffle Puck Mango

6+

2>4

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19655 Klassiek Indisch Carromspel, vervaardigd volgens alle voorschriften van de diverse federaties wereldwijd. Hoogwaardige afwerking in mangohout.

Carrom Mango - 83 cm

2

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19651

Schuif met behulp van uw slaghout de puck in het doel van uw tegenstander. Vaardigheid en alertheid zijn essentieel in dit snelle en plezierige spel! Variant op de bekende airhockeytafels, uitgevoerd in hoogwaardig mangohout.

68

15’ > 30’

2+

Taal : FR/EN/NL Referentie: 00-40511 Batterijen : Nee De Angry Birds zijn nu ook in je eigen tuin te vinden! Dit spel omvat een zeildoek dat zich als een speeloppervlak ontvouwt. In de zak vind je alles wat je nodig hebt om de Angry Birds de strijd met tegen de groene varkentjes te laten aangaan. Bouw een toren, plaats het varken en laat de Angry Birds maar vliegen! Een hilarisch buitenspel voor de zomer!

CARROM

6+

2>4

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19656

Hollands Biljart Mango CARROM

6+

1+

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19653 Het Hollandse biljart of sjoelbak is een traditioneel spel uit Nederland waar het een grote bekendheid geniet. Iedere speler zal proberen het meeste punten te behalen door drie keer een stel schijven te lanceren.

Tuinspel - Angry Birds Uitbreiding - TACTIC

90*45cm - CARROM

6+

TACTIC Nederland

5+

Japans Biljart Mango CARROM

6+

2>6

0’ > 15’

Taal : FR/NL Referentie: 19652 Het doel van het spel is simpel: scoor zo veel mogelijk punten door ballen in de gaten van het biljart te schieten. Ieder gat geeft het aantal punten dat er dichtbij is aangegeven.

5+

2

-

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL Referenties: White bird - 00-40516 Green bird - 00-40517 Black Bird - 00-40518 Sweet Pig - 00-40526 Assortiment - 00-40516b Het spannende nieuwe Angry Birds Outdoor spel is geland! Met deze uitbreidingssets raak je nooit meer uitgekeken op het Angry Birds buitenspel! Combineer de verschillende onderdelen, experimenteer met de opstellingen en gooien maar! Je zal je gegarandeerd niet vervelen deze zomer!

69


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen Tuinspel - Mölkky TACTIC

6+

Tuinspel - Big Tower

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 00-525012

TACTIC

7+

2+

30’ > 45’

2+

Populairste buitenspel van het moment! De leukste buitenspellen komen tegenwoordig uit het Hoge Noorden! Alles wat je nodig hebt, is de buitenlucht, een groep vrienden en een set Mölkky! Sterk hoef je niet te zijn: het komt aan op een combinatie van geluk en gericht gooien. De eerste speler die voor exact 50 punten aan pionnen omgooit is de winnaar!

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 00-40094 Bouw een gigantische toren.. maar laat hem niet instorten! Een klassieke game die voor velen bekend is. Deze buitenversie heeft extra grote blokken om met de toren tot nieuwe hoogtes te komen! Maar pas op, laat de toren niet omvallen want dan heb je verloren!

Tuinspel - Mölkky (Mini) TACTIC

7+

2+

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 00-40436 Ook beschikbaar in een mini versie.

Tuinspel - Yatzy TACTIC

5+

Tuinspel - Kyykkä TACTIC

8+

2+

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 00-40093 Kyykkä (spreek uit: ‘kuuka’) is een Fins traditioneel buitenspel wat individueel of in teamverband gespeeld wordt. Gooi met een grote houten knuppel zo veel mogelijk kegels van je tegenstander uit het terrein en verdien zo punten.

70

2+

Tuinspel - Pölli TACTIC

7+

2+

30’ > 45’

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 00-40099 Dit klassieke dobbelspel is nu in een grote tuinversie uitgebracht! Dobbel lekker in de achtertuin of in het bos. De grote dobbelstenen zijn altijd terug te vinden en makkelijk af te lezen. Ideaal voor familiefeesten of de jeugdbeweging. Inclusief scoreblok.

Taal : FR/EN/NL Referentie: 00-40449 Geweldig buitenplezier met dit teamspel voor de hele familie! Het idee is om 25 punten te scoren door de kleine cilindervormige houten blokken uit de cirkel te stoten. Op de bodem van elke zogenaamde “Pölli” staat een puntenaantal, maar de twist is dat maar één speler de waarde van één “Pölli” mag weten! Handige verpakking om zo mee te nemen op reis!

71


Voor Gezinnen Classic - Dammen & Schaken Asmodee

6+

2+

30’ > 45’

Voor Gezinnen Backgammon in hout TACTIC

7+

2

30’ > 45’

Chinese checkers in hout TACTIC

7+

2>6

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19644

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 00-40219

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 00-40220

Al eeuwenlang zorgen zowel het schaakspel als het damspel voor opwinding bij hun aanhangers over heel de wereld. Het schaakspel werd in de 20de eeuw geïntroduceerd in ZuidEuropa en zou afstammen van de indisch spel uit de 6de eeuw. Het spel wordt wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld, er worden internationale schaaktornooien georganiseerd en het spel wordt beschouwd als het meeste edele spel onder de strategische spellen. Het damspel zou in de 12de eeuw in Europa verschrenen zijn. Na verloop van tijd werd het damspel populairder en elk land paste de regels aan zijn cultuur.

Een stijlvolle versie van het klassieke bordspel! Strategie en geluk zijn beiden vitale onderdelen in dit klassieke bordspel. Gooi de dobbelsteen en verplaats jouw stukken. De eerste speler die al zijn stukken thuis brengt, is de winnaar! Deze nieuwe uitvoering is zowel duurzaam als stijlvol en zal ervoor zorgen dat je dit spel steeds opnieuw wilt spelen.

Een stervormige klassieker voor 2 tot 6 spelers! Je moet, op een stervormig speelbord, proberen om al jouw pionnen naar het andere sterpunt te krijgen. Haal voordeel uit de zetten van je tegenspeler(s) of spring over ze heen. De snelste en slimste speler wint! Deze editie bevat onderdelen voor 2 of 6 spelers en het kan op divers manieren gespeeld worden.

Classic – Ludo & Ganzenbord Asmodee

4+

2+

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19645 Ganzenbord en Ludo bezorgen kinderen over heel de wereld al eeuwenlang plezier! Ganzenbord is van italiaanse origine en zou aan het einde van de 16de eeuw ontstaan zijn in Firenze maar werd een echt succes in Amsterdam, in 1674! Met meer dan 1000 gekende varianten wordt ganzenbord beschouwd als de voorvader van de en bordspellen. Ludo is een populair spel uit India dat in de 19de eeuw geïntroduceerd werd in de Verenigde Staten en in de 20ste eeuw verscheen in Frankrijk aan de vooravond van de Wereldoorlog II. Vandaag is het een onmisbare klassieker als je iemand wil inwijden in de wereld van de bordspellen.

72

Schaak in hout TACTIC

7+

2

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 00-40218 Een klassiek bordspel voor twee personen! Tactiek en strategie zijn de belangrijkste ingrediënten voor dit klassieke spel, welk al menig speler over de hele wereld boeit, van jong tot oud! Verplaats je schaakstukken over het bord en probeer de koning van je tegenstander schaakmat te zetten voordat hij dat bij jou kan doen! Deze stijlvolle uitvoering met hoogwaardige onderdelen zal zorgen voor vele uitdagende en plezierige speelmomenten voor de hele familie.

73


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen

Tin Box - 5 in 1 (new look) TACTIC

7+

2+

30’ > 45’

Taal : FR/NL Referentie: 00-14006b 5 verschillende klassieke spellen in één blikken doos. Schaken, Dammen, Tic Tac Toe, Backgammon en Domino. Kwalitatief hoogwaardige uitvoering.

I Know Tin Box - Domino

15 +

TACTIC

7+

15’ > 30’

2+

Tin Box - Auto Bingo 2

Tactic

Taal : FR/NL Referentie: 00-14000

Klassiek dominospel met mooie, kunststof stukken in een handig blik.

SCHMIDT

30’ > 60’

2>6

5+

1>3

Tin Box - Bingo

15’ > 30’

SCHMIDT

10+

Taal : NL Referentie: 00-40664

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 2051253

In dit bordspel komt het niet alleen op een goede algemene kennis aan. Om het spel te kunnen winnen moet je namelijk ook de kennis van je tegenstanders goed kunnen inschatten. Hoeveel tips hebben zij nodig om het juiste antwoord op de vraag te kunnen geven? iKnow is met andere woorden een ingenieus bordspel waarbij kennis en tactiek verenigd worden!

Wat duurt het toch lang, zo’n reis in de auto of de trein. Daar verveel je je al gauw. Maar met Auto Bingo gaat de tijd snel voorbij. De spelers zoeken onderweg naar de plaatjes die op de speelkaarten staan afgebeeld. De speler die het eerst vijf plaatjes op een rij kan aankruisen heeft gewonnen.

3 > 10

0’ > 15’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 2051220 Bingo is één van de meest geliefde lotto-spelen van de wereld. Een plezier voor het hele gezin!

Wordt verwacht vanaf september! Kaarttapijt in vilt (77 x 77 cm)

18+

- Frances-Cartes -

1

Taal : FR/EN/NL Referentie: 36101342 Vilten kaarttapijt van hoogwaardige kwaliteit.

Tin Box - Tower TACTIC

Tin Box - Mikado

7+

TACTIC

7+

2+

0’ > 15’

2+

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 00-14004

Taal : FR/NL Referentie: 00-14010b

Wiebeltoren met 48 houten speelblokken in blikken doos.

Klassiek behendigheidsspel met de houten stokjes, nu in een mooi en handig opbergblik.

Tin Box - Tangram SCHMIDT

6+

1

Tin Box - Solitaire SCHMIDT

15’ > 30’ 7+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 2051213 Maak tot 800 verschillende patronen met de houten speelstukken van deze “Chinese puzzel” - een wereldberoemd spel dat geweldig is als geschenk, onder de kerstboom of als reisspelletje.

1

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 2051231 De naam zegt het al, los het probleem in je eentje op! Zet de 32 houten speelstukken zo op het bord dat je op het laatst er nog maar één over hebt, maar wel precies in het midden!

Tin Box - Wooden Chess TACTIC

7+

2

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 00-14001 Klassiek houten schaakspel in blikken doos.

74

75


Voor Gezinnen

Voor Gezinnen 12 Dobbelstenen (blister) MARIGO

6+

Pentago - Mechanic

Taal :FR/NL Referentie: 7719005

CARROM

8+

2

0’ > 15’

2+

15’ > 30’

Bikkeltjes (blister) MARIGO

12 dobbelstenen

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19649

7+

Aaspoker (blister) MARIGO

Leg een knikker op één van de vakken op het speelbord! Draai op het einde van uw beurt één van de vier mini borden een kwartslag in om het even welke richting om uw tegenspeler te hinderen. De speler die als eerste 5 knikkers van zijn kleur op één lijn op het bord heeft, wint het spel!

12+

Pentago - in hout CARROM

8+

2

Leugenaar (blister) MARIGO

10+

2>6

MARIGO

6+

5+

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 2015921

TACtic

1+

2>6

15’ > 30’

Taal : NL Referentie: 00-40124 Een verzameling van de leukste spellen in één doos! Een ideaal tijdverdrijf voor een druilerige zomerdag, maar natuurlijk ook geweldig om mee te nemen op vakantie.

Met recht een REUZE GANZENBORD, uitgevoerd met grote houten ganzen en een speelbord van maar liefst 50x70 cm! Kruip in de veren van een gans en beleef zijn avontuurlijke leven! Ganzenbord is misschien wel het bekendste Oud-Hollandse spel. Ouders en grootouders zijn er mee opgegroeid en nu krijgen ook de kinderen van tegenwoordig het speelgevoel van vroeger.

None

Kaarttapijt met speelkaarten

5+

2+

15’ > 30’

Taal :FR/NL Referentie: 7719010 90 penningen, een zakje en spelregels

MARIGO

MARIGO

2+

2+

Taal :FR/NL Referentie: 77719015

7+

Zanzi (blister) 5+

3+

Yam’s (blister)

41 stokjes en spelregels SELECTA

Game Box

0’ > 15’

2+

Taal :FR/NL Referentie: 7719008

Reuze Ganzebord

5 bikkeltjes en spelregels

MARIGO

Mikado (blister)

Train je geheugen met Colorio! Haal drie dopjes van het speelbord weg, bekijk de kleuren die eronder verstopt zijn en zet twee dopjes op een andere plaats terug. Laat je niet in de war brengen en onthoud zo veel mogelijk kleuren, want als je vijf keer dezelfde kleur op het spelbord ziet verschijnen, ben je af!

Taal :FR/NL Referentie: 7719007

Lotto (blister)

Pokerbeker, pokerdobbelstenen en spelregels

Taal : FR/NL Referentie: 19657

5+

15’ > 30’

2+

Taal :FR/NL Referentie: 7719014

0’ > 15’

0’ > 15’

Kaarttapijt + kaarten (blister) - MARIGO

5 pokerdobbelstenen en spelregels

CARROM

8+

Taal :FR/NL Referentie: 7719002

15’ > 30’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19648

Colorio

15’ > 30’

2+

2+

0’ > 15’

2+

0’ > 15’

Taal :FR/NL Referentie: 7719003 5 dobbelstenen en spelregels

Taal :FR/NL Referentie: 7719004

LEUGENAARSPOKER

3 dobbelstenen en spelregels

7+

FRANCE CARTES

Metalen bikkels 5 (blister)- FRANCE-CARTES 6+

1+

0’ > 15’

2>5

15’ > 30’

Taal :FR/NL Referentie: 3635678 Pokerbeker, pokerdobbelstenen en spelregels.

Taal :FR/NL Referentie: 36066700 5 metalen bikkels

76

77


Voor Gezinnen

Strategiespellen

Sarena Asmodee

8+

2>4

15’ > 30’

Taal : FR/NL Referentie: 19623 Sarena is een abstract, strategisch spel voor twee tot vier spelers met doorzicht. Stapel de stenen op elkaar tot torens en zorg ervoor dat jouw geheime kleur bovenaan komt te liggen. Opgelet voor de pijlen op het spelbord! Kom je daarop terecht moet je de toren omdraaien en wie weet welke kleur dan zal scoren?

Pandemie

Z-Man Games

10+

2>4

45’ > 60’

Taal : NL Referentie: 70197 Pandemie is niet aan zijn proefstuk toe. Het spel heeft al enorm veel internationale prijzen op zijn palmares staan en heeft zich als coöperatief spel intussen opgewerkt tot klassieker. Deze vernieuwde versie zal daar niets aan veranderen, maar integendeel de gevestigde waarde bestendigen. Twee nieuwe personages hebben het gespecialiseerd team van ziektebestrijders vervoegd: de quarantainespecialist en de rampenplanontwikkelaar. Samen met de dokter, wetenschapper, onderzoeker, operationeel expert en dispatcher moeten ze geneesmiddellen ontwikkelen tegen vier dodelijke virussen die de wereld teisteren. Maar de klokt tikt beangstigende snel... Het lot van de hele mensheid ligt in jullie handen!

Vernieuwde versie met 2 extra personages Volledig in het Nederlands!

78

Abalone Asmodee

7+

2

15’ > 30’

Taal: FR (+ handleiding NL) Referentie: Gewone versie - 19583 Reisversie - 19790 Ontdek (of herontdek) een grote klassieker uit het gamma abstracte spellen voor twee spelers, in een nieuwe look. Abalone neemt al jaren deel aan internationale toernooien en wedstrijden en won zo al de As d’Or, spel van het decennium op het Festival International des Jeux in Cannes. Met de aanpassing naar een hedendaagse vormgeving heeft Abalone alles om het succes verder te zetten.

79


Strategiespellen

Strategiespellen

Divinare

Formula D - Uitbreiding 1:

Asmodee

10+

Sebring - Chicago -

30’ > 45’

2>4

8+

Taal : FR/EN/NL Referentie: 19646 In het Victoriaanse Londen van 1896 belichamen de spelers helderzienden en mediums die met elkaar rivaliseren om Meester in de waarzeggerskunst te worden: chiromantie, kristallomantie, theedomantie, astrologie. De spelers proberen de kaarten van hun tegenstanders te raden. In elke spelronde worden de kaarten geleidelijk aan onthuld waardoor de mediums de mogelijkheid krijgen om hun voorspellingen te verfijnen. Punten win je door juist te raden. Wie na 4 spelrondes de meeste punten heeft gehaald, wint het spel.

8+

45 >60’

Taal : EN Referentie: 19702EN Dwarsboom de plannen van concurrerende piraten gedurende drie ronden. Je gebruikt echter dezelfde bemanningskaarten als je piraat-kameraden. Je valt dus niet alleen dezelfde schepen aan, maar gebruikt ook hetzelfde uitgehongerd uitschot! Het komt er dus op neer op het juiste tijdstip de krachten en voordelen van jouw karakters uit te spelen. Ben je zelf het doelwit? Duik dan in het water en bewijs je tactische vaardigheden. Wie op het einde van het spel de meeste rijkdom heeft verzameld, wint het spel en de heerschappij over de utopische piratenkolonie Libertalia!

30’ > 45’

2 > 10

Asmodee 60’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 196072

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19347

2 nieuwe circuits voor races zonder limieten! Met een totale lengte van 6 km biedt het Sebring circuit in Florida een gevarieerd pakket aan de racers: lange rechte stukken worden afgewisseld met snelle en trage bochten. Een ware uitdaging voor zelfs de meest ervaren piloten!

Nieuwe circuits voor nog meer races zonder limieten!

Formula D -Uitbreiding 4: Baltimore – Buhdd -

8+

Asmodee

2 > 10

60’+

Taal : FR/EN/NL Referentie: 19766 Nog eens nieuwe circuits die garant staan voor race- en spelplezier!

Jamaica Asmodee

9+

2>6

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19625

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19316nl

De 16de eeuw. De rijkdommen van de nieuwe wereld hebben de interesse gewekt van de grootste Europese handelaars. Om het goud en de waardevolle goederen (cacao, maïs, tabak, vanille,..). te transporteren, zullen deze “conquistadores” vloten charteren, hulp zoeken bij de beroemde figuren en pakhuizen oprichten.

In februari 1678 slaagde Henry Morgan erin op gewiekste wijze benoemd te worden tot Gouverneur van Jamaica. 30 jaar later wordt de Grote Uitdaging georganiseerd om zijn nominatie te vieren. Een race rond het eiland waarbij het piratenteam dat het meeste goud en rijkdom in zijn scheepsruim bijeenplundert als winnaar wordt uitgeroepen. Laten we inschepen!

80

2 > 10

60’+

Ervaar de spanning van een Formule 1 race met Formula D: laat je motor op volle toeren draaien, neem de chicanes zo snel mogelijk en profiteer van de slipstream van je tegenstanders om zo een betere en snellere tijd neer te zetten. Het nemen en het incalculeren van risico´s zijn de twee eigenschappen die onontbeerlijk zijn om een uitstekende piloot te zijn en om de hoogste plaats op het podium te bemachtigen?

Asmodee 2>5

8+

Taal : NL Referentie: 196071

Mundus Novus 12+

60’+

Asmodee

Asmodee 2>6

2 > 10

Formula D -Uitbreiding 3: Singapour - Street racing -

Formula D

Libertalia 10+

Asmodee

81


Strategiespellen

Strategiespellen

Seasons Libellud

12+

2>4

Augustus

45’>60’

Hurrican

8+

Taal : EN Referentie: 930064EN

Na de moord op Julius Caesar in 44 voor Christus, keert zijn geadopteerde zoon Gaius Octavius terug naar Rome. Hij had reeds een goede politieke reputatie opgebouwd en werd daarom tot keizer Augustus uitgeroepen. Het Romeinse rijk is op dat moment echter volledig verdeeld. De spelers kruipen elk in de huid van de nieuwe keizer en moeten de verschillende provincieën economisch en politiek uitbouwen. Maar hiervoor moeten natuurlijk doelen bereikt worden, waardoor er weer geld in het laatje komt. De bestaande instellingen van het Rijk moeten immers onderhouden worden. Bovendien moeten ook de legioentroepen in het veld geleid worden. Geen eenvoudige klus, maar wel veel spelplezier gegarandeerd!

Seasons – Uitbreiding 1 – Enchanted Kingdom - Libellud

2>4

45’>60’

Taal : EN Referentie: 930064EN Seasons: Enchanted Kingdom, is de eerste uitbreiding van Seasons en bestaat uit telkens 2 exemplaren van 20 nieuwe power-kaarten, 10 enchantment-kaarten en 12 fiches met speciale krachten die in het spelbord passen.

Ladies and Gentlemen Libellud

12+

4 > 10

45’>60’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 930073 Dompel jezelf onder in het Victoriaanse tijdperk en speel als team een trendy lady- en gentlemankoppel. Terwijl de heren zaken doen op de beurs, gaan de dames winkelen, op zoek naar de meest stijlvolle accessoires. Dit is een serieuze zaak: het grote bal komt er aan! In Ladies & Gentlemen, zijn je acties afhankelijk van je rol! Maak het beste van de situatie en wordt samen met je partner het meest begeerde koppel van het moment. En laat het zeker niet na om je tegenstrevers goed te keuren. Ladies & Gentlemen is een origineel ambiancespel dat gekenmerkt wordt door vakkundig opportunisme, tactiek en lichtvoetige spot.

82

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 760015

De grootste tovenaars van het land komen diep in het bos Argos samen, de plaats waar het legendarische tornooi van de 12 seizoenen plaatsvindt. Een driejarige competitie zal uitwijzen wie van de tegenstanders de magische heerschappij verwerft over het koninkrijk Xidit. Een kaartspel met dobbelstenen die variëren al naargelang het seizoen, waardoor energie en strategie moeten aangepast worden om het spel te winnen!

14+

2>6

Mascarade

REPOS PRODUCTION 10+

3 > 10

15’ > 30’

Taal : EN/NL Referentie: 6292043 Leid één van de zeven grootste steden uit de Oudheid. Benut de natuurlijke rijkdom van je land, neem deel aan de eeuwige wedloop van vooruitgang, ontwikkel je handelsbetrekkingen en oefen je militaire macht uit. Laat je sporen na in de geschiedenis door het bouwen van een architecturaal wonder dat de eeuwen zal overleven!

83


Strategiespellen

Strategiespellen Small World - Underground

7 Wonders

REPOS PRODUCTION 8+

30’ > 45’

3>7

DAYS OF WONDER

Small World

8+

DAYS OF WONDER

8+

Taal : EN/NL Referentie: 6292043

2>5

7 Wonders - Wonderpack n° 1 REPOS PRODUCTION

10+

2>7

30’ > 45’

45’ > 60’

Taal : EN/NL Referentie: 75117

45’ > 60’

Taal : NL Referentie: 7580

Leid één van de zeven grootste steden uit de Oudheid. Benut de natuurlijke rijkdom van je land, neem deel aan de eeuwige wedloop van vooruitgang, ontwikkel je handelsbetrekkingen en oefen je militaire macht uit. Laat je sporen na in de geschiedenis door het bouwen van een architecturaal wonder dat de eeuwen zal overleven!

2>5

Small World Underground voert je mee naar een fantastische wereld waar Drows, Vampieren, Geesten en andere onderwereldse rassen voortdurend strijden om een plaats. Deze wereld is piepklein, er is niet voldoende plaats voor iedereen! Neem de leiding over één van de 15 Rassen van Small World Underground en breid je rijk uit ten koste van je buren dankzij de speciale Krachten van je volk. Verover regio’s om overwinningspunten te scoren, maar wees ook vooruitziend genoeg om te beseffen wanneer je ras te wijd verspreid is. Dan moet je de beschaving laten uitsterven ten koste van een nieuwe die je de overwinning kan bezorgen!

Small World is een leuk en luchtig beschavingsspel waarin de spelers strijden voor de overwinning en de controle over het spelbord dat voor alle spelers al gauw te klein zal blijken! Door het kiezen van de juiste Rassen en de Speciale Krachten, moeten de spelers vaart zetten achter hun expansieplannen, dit vaak ten nadele van de zwakkere buren. Ze moeten echter ook precies weten wanneer ze hun uitgeleefde beschaving in verval kunnen laten gaan om zo met een Nieuw Ras te winnen.

Taal : FR/EN/DE Referentie: 6292059 Met deze 4 nieuwe Wonderkaarten kan je nieuwe horizonten gaan verkennen! Bouw de Chinese Muur, draag mysterieuze stenen naar Stonehenge, balsem je leiders in Aboe Simbel en ontdek er niemand minder dan onze Belgische Trots: Manneken Pis.

7 Wonders -Uitbreiding - CITIES REPOS PRODUCTION

10+

2>8

30’ > 45’

Taal : EN/NL Referentie: 6292051 Deze tweede uitbreiding van Seven Wonders brengt met Cities niet alleen extra kaarten in het spel, maar ook een nieuwe soort kaarten. Deze zwarte kaarten stellen de overblijfselen voor van verdwenen steden. Bovendien introduceert Cities optionele spelregels voor als men in groep de strijd tegen elkaar wil opnemen. De uitbreiding brengt zo nog meer spanning in het spel en zorgt voor een verhoogde interactie tussen de spelers!

84

Small World - Uitbreiding 1

De Grootse Dames-DAYS OF WONDER

8+

2>5

45’ > 60’

Taal : NL Referentie: 7591

7 Wonders - Uitbreiding

LEADERS -REPOS PRODUCTION

10+

2>7

30’ > 45’

Taal : EN/NL Referentie: 6292045 De uitbreiding Leaders betrekt belangrijke personen bij het spel, die de spelers verschillende voordelen bieden. Aan het begin van het spel krijgt iedereen zes munten en vier Leaderkaarten. Je moet een Leaderkaart kiezen en de overblijvende kaarten aan de speler rechts van je doorgeven. Dit totdat je vier Leaders in de hand hebt. Betrek de leiders bij je spel en verzeker je van hun invloed en hulp.

Grand Dames of Small World is de eerste uitbreiding voor Small World. The Grand Dames bevat 3 nieuwe machtige vrouwelijke rassen - Gypsies, Priestesses en White Ladies. Het bevat ook 2 nieuwe Special Power Badges - Historian en PeaceLoving. Grand Dames of Small World werd ontwikkeld tijdens de Small World Design Contest en bevat winnende ontwerpen uit de meer dan 700 verschillende inzendingen. Het spel is een uitbreiding op Small World. Het basisspel is aldus vereist.

Small World - Uitbreiding 2 Vervloekt! -DAYS OF WONDER

8+

2>5

45’ > 60’

Taal : NL Referentie: 7592 Cursed! is een uitbreiding op Small World. Cursed! bevat 2 nieuwe gemene Small World-rassen, namelijk Kobalds en Goblins; in combinatie met 5 nieuwe sinistere Special Power Badges. De Cursed! uitbreiding werd ontwikkeld tijdens de Small World Design Contest en bevat winnende ontwerpen uit de meer dan 700 verschillende inzendingen. Het spel is een uitbreiding op Small World. Het basisspel is aldus vereist.

85


Strategiespellen

Strategiespellen Alhambra QUEEN GAMES

8+

45’ > 60’

2 >6

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 66602670

Small World

Small World

- uitbreiding 3 -

8+

60’+

2>5

- uitbreiding 4 -

Be not afraid ! - DAYS OF WONDER

Verhalen & Legendes ! - DAYS OF WONDER

8+

Taal : NL Referentie: 7595

2>5

60’+

Taal : EN Referentie: 75105

Small World - Verhalen en Legendes brengt 54 nieuwe Gebeurteniskaarten in het spel die het verhaal van iedere beurt veranderen. Gebeurteniskaarten worden onderverdeeld in 6 verschillende thema’s, elk met een eigen sfeer. De kaarten worden ook beoordeeld volgens hun impact op het spel: Little Lore heeft een minimaal effect, Tall Tales hebben mondiale impact, en Lordly Legends zetten ongetwijfeld jouw Small World op zijn kop! Eindig jij met de Philter of Forgetfulness, wordt je weggegooid door de Grote Catapult ofver leid je de White Queen? Uitbreiding op Small World, basisspel vereist.

Sommigen zijn voorbestemd voor roem, sommigen verdienen roem, en sommigen worden per ongeluk beroemd. Small World wordt bevolkt door een hele hoop angstaanjagende bewoners, maar om te overleven mag je niet bang zijn! Deze uitbreiding op Small World bevat vijf nieuwe gemene Rassen waaronder Barbarians, Homunculi, Pixies, Pygmies, en grijpgrage kleine Leprechauns. Je krijgt ook vijf nieuwe Speciale Krachten waaronder Catapult, waarmee je over regio’s kan springen. Bevat ook een nieuwe sorteerlade waarin je alle tegels van alle Small World uitbreidingen (zelfs Necromancer Island!) ordelijk kunt bewaren. Uitbreiding op Small World, basisspel vereist.

In Granada - aan de voet van de Sierra Nevada - is men begonnen aan één van de meest spannende projecten in het Spanje van de middeleeuwen: de bouw van het Alhambra. Maak op een speelse manier mee hoe dit werelderfgoed is ontstaan. Het spel biedt een makkelijke instap: maar weinig regels en u staat er middenin.

Alhambra 10+

‘Realms’ - DAYS OF WONDER

8+

2>6

45’ > 60’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 75120 Met maar liefst 48 nieuwe terreintegels zorgt deze vijfde uitbreidingsset ervoor dat geen enkel spelletje Small World nog hetzelfde zal zijn. Ook de 12 speciale scenario’s zoals bijvoorbeeld ‘Mijn liefste (wereld)!’ of ‘De Roestige Troon’ van spelontwerper Philippe Keyaerts dagen de spelers keer op keer uit om hun eigen wereld uit uitbouwen.

86

2 >6

Alhambra

uitbreiding 2 -QUEEN GAMES

De poorten van de stad

8+

45’ > 60’

2 >6

45’ > 60’

Taal : FR/NL/DE Referentie: 666030

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 666031

Uitbreiding op het basisspel Alhambra, basisspel vereist.

Uitbreiding op het basisspel Alhambra, basisspel vereist.

Alhambra

Alhambra uitbreiding 4 De schatkamer -QUEEN GAMES

uitbreiding 3

Het uur van de dieven -QUEEN GAMES

8+

Small World - Uitbreiding 5

uitbreiding 1

De gunst van de vizier -QUEEN GAMES

2 >4

45’ > 60’

8+

2 >6

45’ > 60’

Taal : FR/NL/DE Referentie: 666032

Taal : FR/NL/DE Referentie: 666033

Uitbreiding op het basisspel Alhambra, basisspel vereist.

Uitbreiding op het basisspel Alhambra, basisspel vereist.

Alhambra

uitbreiding 5

De macht van de sultan -QUEEN GAMES

8+

2 >6

45’ > 60’

Taal : FR/NL/DE Referentie: 666034 Uitbreiding op het basisspel Alhambra, basisspel vereist.

87


Strategiespellen

Strategiespellen

Alhambra - Jubileum editie QUEEN GAMES

8+

Mexi ca n T ra i n

45’ > 60’

2 >6

TACTIC

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 666036

7+

Een van de meest gespeelde domino varianten in de wereld. Elke speler probeert vanuit het midden een rij van dominostenen aan te leggen. Je mag ook aanleggen aan de gezamenlijke rij, dat is de Mexican Train. Na elke beurt wordt je treintje op de laatst gelegde dominosteen gezet. Makkelijk te leren en ongelooflijk veel speelplezier! Met een echt geluidmakende trein aan een sleutelhanger.

De 6de uitbreiding van Alhambra, The Falconers, wordt nog dit voorjaar verwacht!

-New York Edition

QUEEN GAMES

8+

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL Referentie: 00-02588

Bouw stukje bij beetje het Alhambra in Granada met deze luxe-uitvoering van het gekende bordspel.

Alhambra

2>4

2 >6

45’ > 60’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 666190220 New York aan het begin van de jaren 30: wolkenkrabbers schieten als paddenstoelen uit de grond, museums en theaters worden gebouwd en ook parken mogen niet ontbreken. Richt deze fascinerende metropool naar jouwnzicht in en bind de strijd met de andere spelers aan om New York het best uit te bouwen!

QUEEN GAMES 2 >5

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660582 Samarkand is één van de belangrijkste steden langs de oude handelsrouten. Als lid van een rijke handelsfamilie gaan de spelers relaties aan met andere handelsfamilies. Ze proberen hun handelsroutes uit te breiden en verzamelen waardevolle goederen opo hun weg langs de zijderoute.

88

8+

2>4

15’ > 30’

Taal : FR/NL (+ handleiding NL) Referentie: SCO00105NL

SAMARKAND 8+

Trafffic

SCORPION MASQUE

Traffic is een spel voor de hele familie dat een beroep doet op je gevoel voor observatie en je snelheid. De regels zijn heel eenvoudig. Je moet je zo snel mogelijk van jouw kaarten ontdoen. Parkeer een groep van 3 auto’s op dezelfde manier als op één van de kaarten is afgebeeld en win deze kaart. Maar iedereen speelt tegelijk en enkel de snelste zal winnen!

89


Strategiespellen Memoir ‘44 - Breakthrough Kit - DAYS OF WONDER

10+

Memoir ‘44 -Campaign Book Volume 2

90’+

2+

Strategiespellen

Memoir ‘44(uitbreiding 2)

-DAYS

8+

8+

OF WONDER

Taal : FR/EN Referentie: 7590

Taal : EN Referentie: 75113

Een uitbreiding met niet één, maar twee borden van 13 x 17 vakjes - bijna dubbel zo groot als het standaard speelbord van Memoir ‘44. Het bevat ook 15 nooit eerder uitgebrachte scenario’s. De indrukwekkende kaarten van The Breakthrough Expansion zijn dubbelzijdig, met velden en stranden op één bord en winter- en woestijnlandschappen op het tweede. Vijftien opmerkelijke scenario’s door Jacques “jdRommel” David en Richard Borg maken dit pack volledig. Uitbreiding op Memoir ‘44, basisspel vereist.

Het tweede deel van het Campaign Book herneemt de ingrediënten die van het eerste deel een succes maakten: geavanceerde gevechtregels die je in staat stellen het ene scenario na het andere te spelen, waarbij het resultaat van een gevecht een rechtstreekse invloed heeft op het volgende gevecht. Nieuwe speciale gebeurtenissen en een stansraam met 50 fiches vormen de perfecte aanvulling voor nog spectaculairdere campagnes!

2 >8

45’ > 60’

Taal : FR/EN Referentie: 7526

60’+

2+

DAYS OF WONDER

Eastern Front -

Memoir ‘44(uitbreiding 3)

Winter/Desert board -DAYS OF WONDER

8+

Van de bevroren oevers van Lake Ladoga naar de smeulende ruïnes van Stalingrad - herleef enkele van de meest intense gevechten uit WOII, waar hele legers sneller ten onder gingen dan een enkel bataljon op de stranden van Normandië. Deze uitbreiding volgt op de uitbreiding New Terrains. Waar New Terrains zich richtte op nieuwe omgevingen en regels, is deze gewijd aan de brute veldslagen die de Nazi- en Sovjetmachten uitvochten. Uitbreiding op Memoir ‘44, basisspel vereist.

2 >8

45’ > 60’

Verlaat de Normandische stranden voor de duinen van El-Alamein of de besneeuwde velden rondom Stalingrad. Een dubbelzijdig spelbord voor Memoir ‘44. Aan de ene zijde vind je bevroren vlakten, aan de andere uitgestrekte woestijnen. Bevat ook een eenvoudige set Campaign regels om scenario’s te combineren en Blitz regels voor veldslagen in 1939 en 1940. Uitbreiding op Memoir ‘44, basisspel vereist.

Memoir ‘44 2>8

Memoir ‘44 (uitbreiding 6)

45’ > 60’

Memoir ‘44- Map 3 - Sword of Stalingrad -

8+

DAYS OF WONDER 2+

60’+

Taal : FR/EN Referentie: 7586 In de derde Battle Map Overlord voor Mémoire 44 vind je 2 speelklare scenario’s voor op een grote kaart. De scenario’s Overlord “Het zwaard van Stalingrad” en “De ratten achterna” nemen je mee naar de felle gevechten die in deze heroïsche stad van de Sovjetunie geleverd werden en die aan de grondslag zouden gelegen hebben van de ommekeer van de Tweede Wereldoorlog.

8+

2 >8

45’ > 60’

Van de jungles van het door Japan bezette Birma tot de verlaten flanken van langvergeten heuvels, de vierde uitbreiding voor Memoir ‘44! The Pacific Theater bevat nieuwe units (Chindits, Japanse Giretsu Special Forces, US Marines), nieuwe wapens (Mobile Artillery, Vlammenwerpende Tanks), nieuwe terreinen en mogelijkheden (touwbruggen, vliegdekschepen, oorlogsschepen, grotten...) en nieuwe figuren (Japanse Infanterie, Ha-Go Light Tanks en 75mm AA Guns), en meer... Herbeleef enkele van de meest spectaculaire veldslagen uit WOII zoals Iwo Jima of Okinawa! Gebruik nieuwe regels, zoals de Japanse oorlogskreet “Banzai!” of “Gung Ho” van de Marine! Uitbreiding op Memoir ‘44, basisspel vereist.

45’>60’

Taal : FR/EN Referentie: 7568

Memoir ‘44(uitbreiding 1)

DAYS OF WONDER

New terrains -

8+

2 >8

45’ > 60’

Taal : FR/EN Referentie: 7525 Van de zandduinen in Noord-Afrika tot de bergpassen van Noordelijk Italië; van de Pripet Moerassen in zuidelijk Belarus tot het hoger gelegen terrein rondom Operation Market Garden... Voor WOII werd geen enkel conflict in de geschiedenis uitgevochten door zo veel mensen over zo veel verschillende plaatsen en terreinen. Uitbreiding op Memoir ‘44, basisspel vereist.

Til je spelervaring tot nieuwe hoogten met Operation Overlord en herbeleef de gevechten uit WOII op grootse schaal. Met 4 spelers per kamp leer je al gauw de voor- en nadelen kennen van een militaire hiërarchie. Specifiek ontwikkeld om te gebruiken bij de opstelling en het spel van Memoir ´44 Overlord Scenarios. Deze uitbreiding bevat 2 speciale stapels kaarten met de juiste lay-out voor Overlord; 2 drukkaarten met legerfiguren, 8 dobbelstenen en het vernieuwde Overlord regelboek.

Memoir ‘44 – Equipment Pack DAYS OF WONDER

8+

2 >8

60’+

Taal : FR/EN Referentie: 75121

90

2 >8

OPERATION OVERLORd -DAYS OF WONDER

Taal : EN (+handleiding NL) Referentie: 7516nl Memoir ‘44 is een uniek historisch spel waar de spelers een leger soldaatjes leiden in tientallen WOII veldslagen op een spelbord. Elk slagscenario geeft het historisch terrein, de bewegingen van de troepen en het doel van elk leger weer. Zet je strijdmacht uit volgens de Bevelkaarten, en gebruik de unieke kwaliteiten van je troepen - infanterie, para’s, tanks, artillerie, commando’s en verzetsstrijders - in jouw voordeel. Een eenvoudig te leren en actief spel: Memoir ‘44 vraagt strategisch gebruik van je kaarten, geluk bij het rollen van de dobbelstenen en een agressief maar flexibel aanvalsplan om de overwinning te behalen!

8+

(uitbreiding 4)

DAYS OF WONDER

Taal : FR/EN Referentie: 7531

Taal : FR/EN Referentie: 7527

DAYS OF WONDER 8+

Memoir ‘44

Pacific Theater -

Fans van Mémoir ’44 keken er reikhalzend naar uit, maar hun geduld wordt met dit Equipment Pack rijkelijk beloond. De maar liefst 16 nieuwe scenario’s en het grootste set van figuren ooit gereleased bij Mémoir ’44 garanderen uren spelplezier!

Memoir ‘44(uitbreiding 7)

Mediterranean Theater-DAYS OF WONDER

8+

2 >8

45’ > 60’

Taal : FR/EN Referentie: 7570 Toen de oorlog uitbrak, konden de militaire leiders zich niet voorstellen dat ze al gauw zouden moeten vechten buiten Europa. Toen de oorlog Noord-Afrika bereikte, waren mens en machine niet voorbereid op de grillige omstandigheden van een woestijncampagne. Maar de geschiedenis was getuige van uitstekend leiderschap, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen van de soldaten. Dankzij een lange aanwezigheid in de verste uithoeken van de wereld kon niemand de benodigde kwaliteiten beter benutten dan de British Commonwealth Forces. Uitbreiding op Memoir ‘44, basisspel vereist.

Memoir ‘44(uitbreiding 8)

Winter wars

8+

-DAYS

2 >8

OF WONDER 45’ > 60’

Taal : EN Referentie: 75108 Terwijl je je rantsoenen bij elkaar sprokkelt om te vertrekken voor één van de koudste en meest bittere gevechten van deze oorlog, na 5 lange jaren van vechten en onzekerheid, biedt deze uitbreiding je alles wat je nodig hebt voor een operatie in een besneeuwde omgeving. Nieuwe troepen, antitankwapens, nieuwe regels voor gevechten in de sneeuw: een uitbreiding op Memoir ‘44. Basisspel vereist.

91


Strategiespellen

Voor Experts

Shadows over Camelot

Shadow over Camelot DAYS OF WONDER

10+

3>7

60’+

Taal : EN Referentie: 7522en Shadows over Camelot™ is een uniek samenwerkingsspel met een scherp kantje! Je kruipt in de huid van één van de Ridders van de Ronde Tafel en werkt met de anderen samen tegen het spel zelf om Camelot te beschermen. Winnen kan je alleen door legendarische Queestes tot een goed einde te brengen, zoals de Queeste naar Excalibur, naar de Graal, of Lancelots Harnas, het tornooi tegen de Zwarte Ridder en ontelbare gevechten tegen de Saxen en de Picten.

Merlin’s Company -

10+

DAYS OF WONDER

3>8

60’+

Taal : EN Referentie: 7565 De zwaluwen zijn reeds lang gevlucht en onheilspellende raven hebben hun plaats ingenomen. Het land ligt er desolaat bij en reizen wordt steeds gevaarlijker sinds we een verrader ontdekten in onze groep. Het gerucht gaat dat nu zelfs Merlijn zelf het land rond Camelot afschuimt om nieuwe ridders voor ons te winnen. Maar zal dat voldoende zijn om Morgana’s nieuwe heksengemeenschap te verslaan? Merlin’s Company is een uitbreiding op Shadows over Camelot. Het bevat nieuwe personages, waaronder Merlijn. De wijze magiër is nu een onafhankelijk personage in het spel die rondreist om de ridders te helpen. Voor 3 tot 8 spelers, waaronder 2 mogelijke verraders - zelfs de meest onschuldige Queeste wordt levensgevaarlijk.

Shadow over Camelot

Het Kaartspel

8+

-DAYS OF WONDER 1>7

15’ > 30’

Taal : FR/EN/DE Referentie: 75122

A Few Acres of Snow Asmodee

Het kaartspel van Shadows over Camelot is een snel spel waarbij je in de huid moet kruipen van de zonen & dochters van de legendarische Ridders van de Ronde Tafel. Het doel is hierbij de geruchten over Camelot te verdrijven en avonturen tot een goede einde te brengen. Om hierin te slagen moet je samenwerken, maar ook in het kaartspel kan er een verrader in jullie middens zitten...

12+

2

60’+

Taal : FR/EN/DE Referentie: 19619 In “A few acres of snow” trek je het uniform aan van de Franse of Engelse troepen en probeer je de verschillende regio’s van Canada te veroveren. In dit deckbuilding spel draait alles om uitbouwen en strategie. Om te winnen, moet je de hoofdstad van de tegenstander bezetten of het meeste punten behalen door je dorpen in het spel te brengen. Een spel van Martin Wallace (bekend van onder meer Age of Steam).

London Asmodee

12+

2>4

90’+

Taal : FR/EN/DE Referentie: 19595

Cargo Noir

DAYS OF WONDER 8+

2>5

45’ > 60’

Taal : EN (+ handleiding NL) Referentie: 75110 Little Hong Kong: Hour of the Tiger. Geladen met clandestiene goederen glijdt een sampan door de donkere wateren van de haven in Aberdeen. Hij blijft onopgemerkt voor een Britse patrouilleboot wiens bemanning liever slaapt dan waakt. Cargo Noir is een smokkelspel waarin de spelers “families” sturen die handelen in smokkelwaar. Het speelt zich af in de setting van een film noir uit de jaren 1950. Ontwikkeld door Serge Laget.

92

Londen is totaal verwoest na de grote brand in 1666. Bouw een nieuwe stad op de as van de oude. Gebruik de talenten van de Londense bevolking. Geef je voorrang aan de handelaars, die geld voor je verdienen? Of geef je meer geld uit dan je bezit om indrukwekkende monumenten en luxueuze paleizen te bouwen?

93


Voor Experts

Voor Experts

Evo

Asmodee

Claustrophobia

12+

Asmodee

16+

2

45’ > 60’

2>5

60’+

Taal : EN Referentie: 19565EN

Taal : EN Referentie: 19390

In Evo stuur je de evolutie van een troep dinosaurussen en je grootste vijand is het klimaat. Het klimaat verplicht je om jouw troep onophoudelijk te verplaatsen. Overwin al deze moeilijkheden en ontwikkel je troep om het spel te winnen.

1634. De mensheid heeft de toegang naar de hel gevonden en bestrijdt nu demonische krachten in afschrikwekkende ondergrondse gevechten. Gehuld in schaduwen leidt een priester een expeditie om het Goede weer te laten zegevieren. Zullen de helden kunnen weerstaan aan de hordes boze creaturen die deze gangen bevolken? In Hell Dorado neemt het menselijke ras het op tegen demonische krachten die zij tegenkomen. Wie zegeviert?

Tikal II,THE LOST TEMPLE Claustrophobia UITBREIDING -

16+

Asmodee

- De Profundis

Asmodee

2

45’ > 60’

Taal : EN Referentie: 19587en 1635. Mensen en helse wezens hebben vele maanden gevochten in de kelder van het nieuwe Jeruzalem. De talloze bittere gevechten laten uiteindelijk de strijders aan beide kanten uitgeput achter. Wie kan de situatie redden?

94

12+

2>4

90’+

Taal : FR/EN/DE Referentie: 19513 Het mysterieuze Tikal ligt verborgen in de woeste jungle. De wildernis overgroeide wat ooit één van de grootste en rijkste steden was van de machtige Maya-beschaving. Maar onder het alles overheersende groen liggen de tempels verborgen. En de schatten. Ontdekkingsreizigers van over de hele wereld, hongerig naar roem en rijkdom, racen tegen de tijd. Opgravingen uitvoeren, schatten ontdekken en als eerste de stoffige kamers van de geheime tempel betreden. Dat is jouw roeping! Ben jij een echte Indiana Jones? Kom en ontdek dan de geheime tempels van Tikal II.

95


Voor Experts

Voor Experts Dracomundis Asmodee

12+

2>4

60’+

Taal : FR/EN Referentie: 19321 Elke speler bezit pionnen van personages en terreinen. Tijdens de eerste fase plaatsen de spelers hun elementen op het speelbord. Het spel begint en iedere speler mag 2 acties uitvoeren zoals zich verplaatsen, de jungle verkennen of zijn vijanden bevechten. Het doel is om zo veel mogelijk overwinningspunten te behalen. Elke pion verplaatst zich op een andere manier, brengt verschillende bewegingspunten op, heeft een gevechtsscore en één of meerdere kwaliteiten.

Shitenno Asmodee

10+

2>4

Archipelago Asmodee

12+

2>4

60’+

Taal : EN Referentie: 19771EN

Archipelago Uitbreiding Asmodee

12+

In dit spel herbeleef je de eeuw van de ontdekkingsreizen over heel de wereld, van de ontdekking van de Antillen door Columbus in 1492 tot de kolonisatie van Tahiti in 1797. Je kruipt in de huid van een ontdekkingsreiziger en zijn bemanning, die wordt uitgestuurd door een Europees land om nieuwe eilanden te ontdekken, te koloniseren en uit te buiten.

60’+

1

Taal : FR/EN/DE Referentie: 19781 Deze uitbreiding maakt het mogelijk Archipelago alleen te spelen. Aan de hand van 27 heel uiteenlopende en herspeelbare scenario’s kan je je persoonlijke spelstrategie en record verbeteren. Voor deze uitbreiding heb je het basisspel Archipelago nodig.

60’+

Taal : FR/EN/DE Referentie: 19641 Met Shitenno kom je plotseling in het Middeleeuwse Japan terecht. De deelnemers spelen de rol van vier Shitenno’s. Dit zijn de legendarische samoerai’s die met de eerste Shogun van de Tokugawa dynastie vochten. Samen hebben zij in het begin van de XVI eeuw het keizerrijk van de rijzende zon verenigd. Scherpzinnigheid en vooruitziendheid zijn de belangrijkste vereisten. Het gaat niet om een rechtstreeks gevecht maar eerder om het uitvoeren van een subtiel en strategisch spel van verdeling van manschappen en hun ontplooing in de Provincieën.

96

P.I.

Myrmes

Asmodee 12+

2>5

Asmodee

45’ > 60’

12+

2>6

60’+

Taal : FR/EN/DE Referentie: 19787

Taal : EN Referentie: 780045EN

P.I. is een slim deductiespel voor 2 tot 5 spelers. Je neem de rol van detective op en gaat aan de slag in een van de meest criminele steden van Amerika. De laatste zaak die je moet oplossen is moeilijker dan eerst gedacht, maar toch moet je achterhalen welke misdaad er begaan werd, wie de dader is en waar deze zich verschanst. De twist in het spel is dat elke speler zijn eigen zaak heeft op te lossen. Enkel de speler rechts van hem is op de hoogte. Spannend, spitsvondig... dus spelplezier verzekerd!

In het koninkrijk Myrmes vechten de mierenkolonies al eeuwenlang in een poging om hun buren te domineren. Om aan deze oorlog een einde te maken, heeft de koninginneraad besloten dat een laatste veldslag zal bepalen wie de definitieve zeggenschap over Myrmes verwerft. Zend je soldaten en werksters op pad om het koninkrijk aan te vallen. Vul je voorraden aan, jaag op insecten en plaats je feromonen verstandig om het gebied te veroveren. Maar vergeet vooral niet je voor te bereiden op de winter!

97


Voor Experts

Voor Experts City of Horror Repos Production

Ghost Stories

12+

REPOS PRODUCTION

12+

1>4

Taal : FR/EN/DE Referentie: 6292018

Ghost Stories

60’+

Taal : FR/EN/DE Referentie: 6292054

60’+

Vele doden vielen bij het beëindigen van het terreurbewind van Wu-Feng, Heerser van de Negen Hellen. De urn met zijn as werd begraven op het kerkhof van een dorp in het Middenrijk. Jaren zijn voorbijgegaan en de vervloekte legende is vergeten onder de levenden. Verborgen in de hel is Wu-Feng echter niet vergeten waar de urne met zijn as verstopt is. Hierdoor kan hij weer levend terugkeren. De schaduw van zijn Incarnatie reikt al tot de dorpsbewoners, die zich niet bewust zijn van het naderende gevaar. Gelukkig houden de Fat-Si (Taoïstische monniken) de wacht op de grens tussen leven en dood. Gewapend met hun moed, geloof en kracht proberen ze om de Incarnatie van Wu-Feng terug naar de hel te sturen.

3>6

Ghost Stories

- Black secret

REPOS PRODUCTION

12+

1>5

60’+

Taal : FR/EN/DE Referentie: 6292042

De stad wordt ingenomen door zombies die vanuit het niets lijken te komen. Verschans je in een van de gebouwen, waar je andere lotgenoten ontmoet. De zombies ruiken echter menselijk bloed en dringen de gebouwen binnen, want ze willen maar één ding: eten – en dan liefst lekkere verse hersenen! Het gezelschap zal dus iemand moeten opofferen. Onderhandel met je medespelers om te bepalen wie er aan de zombies overgeleverd wordt. City of Horror is een vernuftig onderhandelingsspel waarbij je de eigen personages levend moet zien te houden tot ze gered worden door een reddingshelikopter.

In de catacomben van het dorp bevinden zich 3 urnes met de kostbare as van Wu-Feng. De Meester van de 9 Hellen heeft besloten de vrede op aarde te verdrijven. Zijn demonen kruipen reeds in de donkere ondergrondse gangen van de catacomben, op zoek naar de urnes. Deze relikwieën mogen zeker niet gevonden worden. Leven op aarde zou anders in gevaar kunnen zijn….

- Uitbreiding -

White moon -REPOS PRODUCTION

12+

2 >4

90’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6292024 Deze nacht is niet zoals de anderen: alles baadt in het griezelig witte licht van de maan. De weerloze inwoners van het dorp verschuilen zich angstig in hun huizen. Ze worden omsingeld door de dienaars van de Heer van de Duisternis, die opgehitst worden door de geur van mensenvlees. De Taoïsten zullen alles moeten geven om hen te verslaan, zelfs met de welgekomen hulp van de mysterieuze SuLing en haar Maankristallen... White Moon is een uitbreiding van het coöperatieve spel Ghost Stories. Basisspel vereist.

98

Rampage

Repos Production 10+

1>4

30’

Taal : FR Referentie: 6292057

ordt verwacht in oktober!

De spelers zijn gewelddadige monsters die een ravage aanrichten in heel de stad. Ze vechten met iedereen die hen het pad kruist, vernietigen gebouwen, tuinen, straten, ... Een origineel behendigheids- en actiespel in één! Slaag jij erin de meeste punten binnen te halen door de pionnen van de tegenspelers te vernietigen?

99


Voor Experts

Voor Experts

Eclipse

YSTARI GAMES 12+

2>6

30’ > 45’

Cyclades

Het Heelal was jarenlang een vredevolle plaats. Na de wrede Terran–Hegemony oorlog werd er veel moeite gedaan door alle grote rassen om een nieuwe oorlog te voorkomen. De galactische raad werd opgericht om de vrede te bewaren. In Eclipse heb je de leiding van een interstellaire beschaving die concurreert met andere beschavingen voor succes. Je zal nieuwe sterrenstelsels verkennen, nieuwe technologieën zoeken en ruimteschepen bouwen. Er zijn verschillende wegen naar de overwinning. Je bouwt je strategie op naargelang de sterktes en zwaktes van je rassen en je houdt rekening met de inspanningen van de andere beschavingen.

Cyclades - Uitbreiding -

MATAGOT

Taal : EN Referentie: 780043

12+

2 >5

60’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19379

Eclipse -

UITBREIDING

THE RISE OF THE ANCIENTS YSTARI

12+

GAMES 2>6

30’ > 45’

Taal : EN Referentie: 780051 De Eclipse uitbreiding Rise of the Ancients introduceert een aantal nieuwe toevoegingen voor het basisspel, zoals ontwikkelingen, zeldzame technologieen, Oude Homeworlds, Warp Portals en Allianties. Er zijn ook vier nieuwe uitheemse soorten om te kiezen. Deze nieuwe componenten maken het mogelijk om het spel met 9 spelers te spelen. Opgelet: Het basisspel is nodig om deze uitbreiding te kunnen spelen.

Bereid je voor om te reizen naar de Cycladen archipel tijdens het Gouden Tijdperk van het Oude Griekenland. Met de zegen van de Olympus Goden en de steun van de Mythologische figuren rekruteer je troepen, bouw je schepen, richt je forten op en sticht je wereldsteden. De strijd om jouw beschaving naar het hoogste punt te brengen, zal legendarisch zijn!

Hadès -MATAGOT

12+

2 >5

60’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19629 Hadès maakt zijn dodenleger bekend. De Olympische goden ontplooien hun volledige kracht. De mythische helden gooien zich in de strijd. Stap op jouw beurt mee in de legende. Opgelet, deze uitbreiding kan niet zonder het basisspel gespeeld worden.

G i a nt s MATAGOT

Serenissima YSTARI GAMES

12+

2>4

30’ > 45’

Taal : FR/EN/DE Referentie: 780035 In dit spel zijn de spelers handelaarsfamilies tijdens de Renaissance. Ze proberen de nood aan handel en een open markt in evenwicht te brengen met de gewelddadige economische piraterij van die tijd. De spelers bouwen handelsschepen om goederen te kopen en over de Middellandse Zee te vervoeren, maar laten ook goed uitgeruste oorlogsschepen te water om de vloten van andere spelers aan te vallen of zich ertegen te verdedigen.

100

10+

3 >5

60’+

Taal : NL Referentie: 19800017 Maak het beste gebruik van je toverkrachten. Word een levende legende! Je tactische vaardigheden en je aanpassingsvermogen zullen het verschil maken. Maar vergeet niet : om een Moai te bouwen is teamwork nodig!

101


Voor Experts

Voor Experts Castelli

QUEEN GAMES 10+

Room 25 MATAGOT

12+

1 >6

Italië in de Middeleeuwen. Het is voor een landheer van het grootste belang om kastelen te bouwen op de meest strategische plaatsen. Maar jammer genoeg proberen anderen hun macht over het land uit te breiden. Castelli is een boeiend strategiespel waarin de spelers geleidelijk aan hun macht moeten uitbreiden. Hun taak bestaat erin zoveel mogelijk grondstoffen te verzamelen die volgens bepaalde regels verdeeld worden tussen de spelers. De meeste punten win je door de beste ligging te vinden voor je dorpen en steden. Daar draait het tenslotte om wanneer je een succesvolle landheer wil worden!

Taal : FR/EN/NL Referentie: 19732 25 kamers, 10 torens, 4 gevangenen, 2 bewakers maar slechts 1 uitgang. Room 25 is een snel en meeslepend overlevingsspel voor 1 tot 6 spelers met 4 speelwijzen waarvan één om alleen te spelen. Room 25, da’s ontspanning én ontsnapping!

Kemet

MATAGOT 12+

2 >6

60’+

In het oude Egypte strijden verschillende volkeren in roemrijke veldslagen om meester te worden over de belangrijkste gebieden van Kemet. Mystieke goddelijke krachten en sterke legers worden ingezet om punten te scoren. Stem je strategie en vermogens af op het spelverloop, beweeg je troepen om de plannen van je tegenstanders te dwarsbomen en herschrijf met je militaire overheersing de legende van Kemet.

12+

3 >6

Kairo

Maharani

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 19729

Colonia

45’ > 60’

Taal : EN/DE Referentie: 6660681

30’ > 45’

Queen Games

2 >4

QUEEN GAMES

QUEEN GAMES 8+

2 >4

30’ > 45’

8+

2 >4

45’ > 60’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660911

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660741

Je bent een architect die de Koning helpt om de Taj Mahal te voltooien door mooie mozaïektegels te plaatsen. Deze tegels komen in het spel via een roterend rond schild waarbij elke speler tegels in verschillende delen van het paleis kan plaatsen. Wanneer de mozaïek af is, wint de beste architect het spel.

De bazaar in Cairo is al van ’s morgens vroeg vol leven. Tapijten, kostbare oliën en fijne specerijen liggen te wachten op hun klanten. Maar enkel een grote stand zal hun aandacht trekken.

90’+

Taal: FR/EN/NL/DE Referentie: 6660562 Colonia in de middeleeuwen. De grootste stad in het “Heilige Romeinse Rijk der Duitse Natie” is befaamd om zijn imposante kerken en zijn bloeiende handel. Voorname patriciërfamilies hebben in Keulen een zetel in de stadsraad en bepalen in hoge mate het reilen en zeilen in de stad. Op deze wijze porberen zij hun macht en rijkdom te vergroten. Elke familie probeert de meeste invloed te verkrijgen, maar slecht één zal daarin slagen!

102

103


Voor Experts

Voor Experts

EDO

QUEEN GAMES 12+

2 >4

EDO - UITBREIDING QUEEN GAMES

60’+ 12+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660891

Fresco

10+

2 >4

45’ > 60’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660592 De bisschop verwacht belangrijk bezoek. De beste frescoschilders van het land worden ingehuurd om het plafond van de kathedraal te restaureren en in zijn oude glorie te herstellen. Wie deelt zijn dag zo slim in dat hij op het einde van de dag de meeste winstpunten behaalt?

Escape

8+

2 >5

0’ > 15

8+

QUEEN GAMES 2 >6

90’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 66606414 Als extra actie kan je glas in verschillende kleuren kopen en ramen bouwen in de kathedraal. Zelfs de doffe onderdelen van het fresco zullen nu schitteren in een prachtig licht.

104

Paris Connection QUEEN GAMES

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660901

- Uitbreiding “The Gla-

ziers” -

De uitbreiding voegt bij het basisspel maar liefst 3 nieuwe modules: Jiin, Tokken en Ronin. Elke module kan afzonderlijk gespeeld worden of in combinatie met andere modules. Bovendien bevat de uitbreiding het spelmateriaal voor een vijfde speler waardoor zowel het basisspel als de uitbreidingsmodules van 2 tot en met 5 spelers kunnen gespeeld worden!

QUEEN GAMES

Escape is een coöperatief dobbelspel waar de spelers avonturiers zijn die samenwerken om uit een Mayatempel te ontsnappen. Vermijd de valkuilen en voer de opdrachten uit om te ontsnappen voordat de tempel implodeert! Een koud kunstje? Geen probleem! Het spel bevat meerdere uitbreidingsmodules om de inzet te verhogen en het spel uitdagend te houden. De tempel kan inderdaad een wrede plaats zijn!

Fresco

60’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6661024

In dit grondstoffenspel moet je bouwen en tegelijk hout, steen en andere waren verhandelen. Zet je mannetjes in om je kolonies te ontwikkelen, beheer ondertussen je financiën en bouw kastelen voor je Shogun. Zoek de juiste evenwichten en zet je Samuraï verstandig in!

QUEEN GAMES

2 >4

Fresco

- Extension “The Scrolls”

(Module 7) -

10+

QUEEN GAMES

2 >6

60’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660821 The Scrolls”: “De bisschop geeft de schilders enkele uitzonderlijke perkamentrollen. Dankzij deze kronieken van de Meesters kunnen de spelers nu het fresco restaureren volgens zijn specifieke wensen en zo extra overwinningspunten behalen.

8+

Escape -

UITBREIDING 1

ILLUSIONS

QUEEN GAMES

8+

1 >6

15’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 667009 Deze uitbreiding bestaat uit 6 Illusionskamers die de tegels met 1 magisch diamant in het basisspel vervangen. Nadat de spelers tijdens het spel naar de beginkamer teruggekeerd zijn, worden alle Illusie-kamers verwijderd en opnieuw onder de trekstapel gelegd. Hierdoor kunnen bepaalde delen van de tempel afgesloten worden van de rest. Het wordt dus belangrijk dat de eventuele opdrachten in deze sectie al volbracht werden! De uitbreiding bevat bovendien het nodige lmateriaal om het spel met 6 personen te spelen, 2 nieuwe vervloekt- kaarten en 2 nieuwe schat-kaarten.

Escape QUESTS

8+

3 >6

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660711 Je speelt een Franse spoorwegondernemer. Je doel is eenvoudig: verbind zo veel mogelijk Franse steden met jouw spoorlijnen en wees je tegenstanders te slim af!

UITBREIDING 2

QUEEN GAMES 1 >6

15’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6661025 De tweede uitbreiding van Escape brengt 2 nieuwe modules in het spel, nl. Special en Queest-kamers. De modules kunnen beiden afhankelijk gebruikt worden, maar ook in combinatie met eender welke andere module van het basisspel.

105


Voor Experts

Voor Experts

Kingdom Builder

Lancaster

QUEEN GAMES

8+

45’ > 60’

2 >4

10+

2 >5

60’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660831

Taal : FR/EN Referentie: 6660721

“Iedere speler bouwt nederzettingen op het spelbord en bouwt zo een eigen koninkrijk uit. Wie de opdrachten het beste heeft uitgevoerd zal aan het einde van het spel het meeste goud hebben verzameld. Het spelbord van Kingdom Builder en de te vervullen opdrachten zijn geen twee keer hetzelfde wat het spel steeds opnieuw erg aantrekkelijk maakt, ook voor wie hat al meerdere keren heeft gespeeld.

We schrijven 1413. De nieuwe koning van Engeland, Henry V van Lancaster, heeft ambitieuze plannen. Hij wil Engeland verenigen en het Franse rijk veroveren! Elke speler maakt deel uit van een aristocratische familie met hoge ambities. Wie onder hen staat het meest achter de jonge koning en wordt zo de machtigste heer van deze tijd? In Lancaster zullen de spelers alles op alles moeten zetten om van onbelangrijke Lord uit te groeien tot de belangrijkste bondgenoot van de koning. Ze gebruiken hiervoor hun eigen ridderschap en titels of sturen andere ridders naar de Engelse provincies of naar het front in Frankrijk als ze hen niet nodig hebben voor de verdediging van hun eigen kasteel. In de provincies is de kracht van een ridder erg belangrijk, omdat hij een zwakkere ridder van een tegenstander uit de provincie kan verdrijven. Op politiek vlak zullen de spelers het parlement moeten beïnvloeden om wetten te laten stemmen in hun voordeel. De speler met het meeste machtspunten wint het spel.

Kingdom Builder

Kingdom Builder -UITBREI-

- uitbreiding 1 - Nomads - QUEEN GAMES

8+

QUEEN GAMES

2 >4

DING 2 CROSSROADS

45’ > 60’

8+

QUEEN GAMES

2 >5

45’ > 60’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660921

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6661081

Enkel speelbaar met het Kingdom Builder basisspel. Inclusief 40 nederzettingen voor een 5de speler! Nomaden trekken door het koninkrijk en beschikken over speciale vaardigheden. Vier nieuwe landschappen met interressante steden zorgen voor nog meer afwisseling in het spel. Een nieuw soort Kingdom Builder-kaarten maakt het de spelers mogelijk om tijdens het spel goud te verdienen, wat zorgt voor meer interactie.

Nieuwe locaties en uitdagingen, dat is wat het land nodig heeft! Gelukkig biedt de uitbreiding Crossroads een antwoord: 4 nieuwe landschappen worden toegevoegd met 2 verschillende locaties die nieuwe mogelijkheden bieden om het koninkrijk vorm te geven. De opdrachtkaarten dagen de spelers uit hun nederzettingen zodanig uit te bouwen dat op het einde van het spel nog meer goud verworven wordt.

Lancaster

- Uitbreiding 2 Heinrich V -QUEEN GAMES

10+

Kingdom Builder

- Big box

QUEEN GAMES

8+

106

2 >5

45’ > 60’

Lancaster

- uitbreiding 1 The New Laws -QUEEN GAMES

10+

2 >5

60’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6661131

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660851DP

De Big Box bevat het spelmateriaal van zowel de basisversie van Kingdom Builder als de twee uitbreidingen.

Het land heeft nieuwe wetten nodig! Er liggen 18 nieuwe wetsvoorstellen klaar om over te stemmen.

2 >5

60’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660852 Het uitbreidingsspel Heinrich V bestaat op zich uit twee uitbreidingssets die zowel afzonderlijk als samen toegevoegd kunnen worden aan het basisspel. Worden ze gecombineerd, dan kunnen er nog eens 8 nieuwe wetten aan het spel toegevoegd worden. Heinrich V laat dan aldus stevig zijn macht kennen!

107


Voor Experts

Voor Experts

Thebes - Tomb raiders QUEEN GAMES

10+

SHOGUN

QUEEN GAMES 12+

3 >5

60’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 666045 Kruip in de huid van een Japanse heerser uit de 16e eeuw. Laat jouw clan uitgroeien tot de sterkste en word zelf aan het einde van het spel de SHOGUN. Dit doe je niet enkel door zo veel mogelijk provincies te veroveren maar ook door je koninkrijk uit te bouwen. Hoe meer dorpen, tempels en theaters je bouwt, hoe waardevoller je koninkrijk wordt.

2 >4

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660751 Europa aan het begin van de 20ste eeuw: vreemde culturen en hun artefacten oefenen een grote aantrekkingskracht uit op archeologen. Daarom proberen spelers hun kennis te vergroten door expeditie naar Egypte, Mesopotamië, Kreta en Griekeland uit te voeren en aldus glorie en eeuwige roem te verwerven.

Wallenstein - special edition -QUEEN GAMES

12+

- Tenno’s Court Uitbreiding 1 -QUEEN GAMES

3 >5

90’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660643 De uitbreiding “Tenno’s Court” maakt de strijd rond de verdeling van de provincies nog gevarieerder: slechts degene die de gunst van de Tenno weet te verdienen, krijgt privileges in de vorm nieuwe speciale kaarten - maar militaire plichten mogen ook niet worden verwaarloosd!

108

90’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660621

SHOGUN 12+

3 >5

In het oude Duitsland proberen de spelers zo veel mogelijk land te veroveren. Een leger kost geld en voedsel wat van de plaatselijke bevolking geïnd wordt. Wie teveel geld int, moet wel opletten voor opstanden. Kerken, kastelen en handelshuizen zorgen voor betere steden, deze zijn dan natuurlijk ook interessanter voor de tegenstanders. Het spel wordt in 2 jaren van 4 seizoenen gespeeld. Lente, zomer en herfst verlopen op dezelfde manier, de winter heeft zijn eigen verloop. Voor de lente eigenlijk begint, is er nog het jaarbegin. Het spel eindigt na het tweede jaar. De speler met de meeste punten na de 2 tellingen wint het spel.

109


Voor Experts

Voor Experts Res Publica QUEEN GAMES

10+

3 >5

30’ > 45’

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660761

Urbanization

Volkeren migreren doorheen Europa op zoek naar een nieuwe woonplaats. Intensieve handel brengt stammen samen, leidt tot de oprichting van nieuwe dorpen en bevordert de ontwikkeling van de beschaving. Al snel verschijnen er steden waar de cultuur zich volop ontwikkelt - hoe sneller hoe beter!

QUEEN GAMES

12+

2 >4

90’+

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660841 In “Urbanization” volgen de spelers de ontwikkeling van een landelijk gebied, vanaf het begin van de industriële revolutie tot de moderne tijd. Ze begeleiden hun dorpen door moeilijke tijden en proberen burgers door het bouwen van huizen aan te trekken. Later worden de fabrieken opgericht en groeien de dorpen uit tot welvarende steden. De speler die zijn stad het meest efficiënt ontwikkelt, zal de winaar zijn op het einde.

sparta

QUEEN GAMES 10+

2

30’ > 45’

Taal : EN/DE Referentie: 6660893 In dit strategische spel maak je kennis met de fascinerende ervaring van vaardige Spartaanse en Achaïsche krijgers. Slaagt Sparta erin de macht te grijpen of zullen de Achaïers stand houden?

110

111


Voor Experts

Voor Experts Alcatraz: The Scapegoat Z-Man Games 16+

Locomotive Werks

Taal : FR/EN Referentie: 70167

QUEEN GAMES

10+

3 >5

60’+

3>4

90’+

Alcatraz: The Scapegoat is een intrigerend spel dat draait rond tegenstrijdige loyaliteiten. Enerzijds moeten de spelers samenwerken om uit ’s werelds meest befaamde gevangenis te ontsnappen. Anderzijds weet iedereen dat één van hen achtergelaten zal moeten worden en dus als zondebok opgeofferd zal worden. Alcatraz is een bijzonder spel omdat het dus zowel coöperatief is, terwijl ook de vijandelijkheid steeds voelbaar is. Niemand wil immers als zondebok achtergelaten worden. Het is dus aan de spelers om zich onmisbaar te maken, zelfs al moet men dan de anderen bestelen, verraden of zelf chanteren... Samenwerken was nog nooit zo moeilijk!

Taal : FR/EN/NL/DE Referentie: 6660931 Locomotive Werks is een economisch spel waarin spelers geld neertellen om motoren te kunnen bouwen, arbeiders betalen om die te produceren en die dan verkopen aan de volatiele, door dobbelstenen gestuurde markt.

Mammut

QUEEN GAMES 8+

2 >5

Taal : FR/EN Referentie: 6660731

112

12+

2>4

90’+

Taal : FR/EN Referentie: 70168

30’ > 45’

Na de mammoetjacht moet de vangst worden verdeeld en iedereen wil het grootste stuk hebben. Elke ronde worden de tegels in de zak geschud waarna de zak wordt uitgegoten. De tegels die zichtbaar op tafel terecht komen, vormen de vangst van vandaag. De spelers kiezen een actie: bij hun beurt mogen ze A) een onbeperkt aantal tegels uit de stapel halen of B) een andere speler gulzig verklaren en al zijn tegels afnemen maar moet er ten minste één tegel terug gelegd worden in de stapel want je moet natuurlijk laten zien dat je minder gulzig bent dan de ander. De volgende speler heeft dezelfde keuzes tot de laatste speler de overschot van de vangst opraapt. Elke speler heeft dan een aantal tegels waarmee de scores worden geteld. Tactisch spelen betekent dat je het nodige vlees, ivoor, bont, dieren en werktuigen verzamelt (elke tegel betekent een andere score). Met de kaarten in het spel kan je bovendien onmiddellijke acties ondernemen en lekker geniepig de scores beïnvloeden.

Clash of Cultures Z-Man Games

Vertrekkende van een nederige nederzetting moeten de spelers een machtig rijk zien uit te bouwen. Hiervoor moeten de spelers hun omgeving verkennen, grote steden uitbouwen, vooruitgang realiseren en zegevieren op iedereen die hen in de weg staat. Diegene die erin slaagt om de meest dominante cultuur uit te bouwen, wint het spel!

The Walking DeadZ-Man Games 12+

1>6

30’ > 45’

Taal : FR/EN Referentie: 70153

Het bordspel The Walking Dead is ontstaan op basis van de gelijknamige stripreeks van Robert Kirkman. Fans van de reeks krijgen op deze manier de gelegenheid in de huid te kruipen van Rick, Shane, Andrea of een ander personage. Net zoals in de stripreeks krijgen de spelers bij het spelbord af te rekenen met zombies, terwijl ze zich bevoorraden van voedsel, gas en munitie om zo mogelijks te overleven. Slaag jij erin te overleven?

113


Asmodee Catalogus 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you