Page 1

10 kroner rabatt ved kjøp av billett på nett

PROGRAM

JANUAR JULI 2013 BILLETTSALG ASKERKULTURHUS.NO 66 90 96 71 facebook.com/ askerkulturhus


Våre samarbeidspartnere

Som perler på en snor! Asker kulturhus ønsker velkommen til en ny sesong som starter med et “Plopp” den 13. januar og fortsetter med et “brak” den 24. januar når Hans Majestet Kongens Garde holder nyttårskonsert, og slik fortsetter det. Det blir vintermåneder med iskald spenning, vårmåneder med grønne opplevelser og avslutning i juni med en ren klimadag og en varm litteraturfestival arrangert av Venner av Asker kulturhus.

Billettsystempartner

Markedsføringspartner

Vi håper du vil benytte programtilbudet og ta del i kortreiste gleder og berikelser i hele bygdas møtested – Asker kulturhus.

M SK

ILJØMÆ RK NING

Velkommen! Live Gulsrud kulturhusleder

Restaurantpartner

DI

Vi minner om at billetter kjøper du enklest og billigst på nett på askerkulturhus.no. Her kan du også abonnere på vårt nyhetsbrev som vil gi deg ukentlige påminnelser og oppdateringer.

NOR

Asker kulturhus skaper gode kulturoppleveler og gode møteplasser

Kulturhuset, biblioteket og Radar fortsetter satsningen på gode kulturelle opplevelser for barn og unge. Barnas kultursøndag er blitt et møtested for barn og foreldre.

Merkevare-, designog teknologipartner

541

006

Forbehold om trykkfeil.

74

Merkevareprofil og design: Felt, felt.no Trykk: Renessanse Media


Toralv Maurstad

UKM Asker 2013

Karius og Baktus

Onsdag 27. februar kl 19.30

Fredag 1. mars kl 18.00–21.00 og lørdag 2. mars kl 12.00–20.00

Søndag 17. mars kl 13.00

Kari Bremnes

Jo Strømgren: A Dance Tribute To Ping Pong

Onsdag 6. mars kl 19.30

Søndag 17. mars kl 19.30

Poetisk Pause: Lars Vaular

Dandylion

Else Kåss Furuseth: Kondolerer

Mr. Ping

Torsdag 4. april kl 19.30

Fredag 12. april kl 20.00

Lørdag 13. april kl 19.30

Søndag 28. april kl 13.00+14.00


2

Møte eller event


Velkommen til et innbydende kultur- og konferansesenter med perfekt beliggenhet

Multisalen uten amfi

Asker kulturhus har alle fasiliteter som skal til for å lage vellykkede arrangementer. Bruk oss som eventpartner eller kombinér din konferanse med Asker kulturhus sitt ordinære kunstneriske program. Da får du både faglig og kulturell stimulans til en rimelig penge. Store vestibyleområder i tilknytning til salene gjør bespisning enkel og effektiv. Trådløst nettverk og projektor i alle rom er inkludert i prisen. Salene holder høy teknisk standard. Våre teknikere har høy kompetanse og bistår gjerne i planleggingen og tilrettelegging underveis. Huset er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. “Her fikk vi akkurat det vi ønsket – og litt til. Huset ligger flott til, nær parkering, flytog, servicetilbud og utemiljø”. Tor Holdø, daglig leder i TotAl gruppen, på Subsea Valley Conference 2012.

Møterom

Subsea Valley-sjef Erik Jølberg sier at de undersøkte muligheter i flere kommuner, men at Asker raskt pekte seg ut som imøtekommende og profesjonell. “Vi er blitt møtt med velvilje hele veien,” skryter Jølberg (Budstikka 23.05.2012).

3

Subsea Valley Conference 2012


Kjære venner av klassisk musikk! Asker kulturhus har gleden av å ønske velkommen til en ny sesong med gode konsertopplevelser. Det er hyggelig å kunne invitere til en bredt sammensatt serie konserter på svært høyt kunstnerisk nivå. Serien presenterer både etablerte og kommende stjerneartister, ny og gammel musikk, instrumentalt og vokalt. Onsdag er fast konsertdag. Abonnenter har prioritet til Askerkonsertene. Du kan bestille abonnement per post, e-post og i billettluken.

Telefonbestilling: 66 90 96 71. Billettene må hentes og betales i billettluken. Har du spesielle ønsker om seteplassering, vennligst oppgi dette ved bestilling av abonnementet. Vi fortsetter vårt gode samarbeid med kulturskolen, og har gleden av å presentere våre klassiske musikktalenter med en elevkonsert kl 19.00 i forkant av hver konsert. Asker kulturhus ønsker nye og gamle abonnenter hjertelig velkommen til en ny klassisk sesong!

4

Asker kulturskole holder foajekonserter i forkant av hver konsert.


Nordic Voices Onsdag 16. januar kl 19.30 | Pris 270,–/130,– | For alle | Multisalen Nordic Voices er et klassisk seksstemmig a capella ensemble som ble etablert i 1996. Tone Braaten, Ingrid Hanken, Ebba Rydh, Per Kristian Amundrød, Frank Havrøy og Trond Olav Reinholdsen har alle sin bakgrunn enten fra Norges Musikkhøgskole eller Oslo Operahøgskole, og sammen har de en bred bakgrunn fra opera, komposisjon, kirkemusikk, undervisning og direksjon.

Nordic Voices har gitt ut 5 egne plater og deltatt på mange fler, er nominert til Spellemannpris flere ganger og mottatt både Fartein Valen-prisen for sitt arbeid innen samtidsmusikk og Rolf Gammelengprisen for sine plateinnspillinger. Kveldens program har 8 temaer; Weather condition, Italian Landscape, Flies, Nordic landscape, Birdsong, Studien nach der Natur, More zoology, More Nordic landscape.

5

Nordic Voices | Foto: Guri Dahl


Oslo Camerata Onsdag 13. februar kl 19.30 | Pris 270,–/130,– | For alle | Teatersalen Oslo Camerata gjester Asker Kulturhus med kunstnerisk leder Stephan Barratt-Due. Orkesteret åpner med Mendelssohn fantastiske Strykesymfoni nr 10 i h-moll og avslutter med Britten; Variasjoner over et tema av Frank Bridge. Orkesterleder er Øyvind Bjorå, konsertmester i Operaen. Den unge polske kontrabassisten Karol Ciesluk ble nylig vinner av Oslo Cameratas solistkonkurranse. Ciesluk spiller kontrabass som man ikke trodde var mulig, virtuost og vakkert! Han skal spille Giovanni Bottesini konsert i b-moll.

Programmet for kvelden er: Mendelssohn Strykesymfoni nr 10 i h-moll Bottesini Konsert for kontrabass i b-moll Pärt Cantus in Memorian Benjamin Britten Britten Variasjoner over et tema av Frank Bridge

Oslo Camerata | Foto: Claudia Reyes

6

Oslo Camerata | Foto: Tom Henning Bratlie

Oslo Camerata | Foto: Erik Berg


Engegårdkvartetten Onsdag 13. mars kl 19.30 | Pris 270,–/130,– | For alle | Multisalen Engegårdkvartetten er et av de mest etterspurte klassiske ensembler i Norge. De har spilt på de fleste av Norges største festivaler, inkludert Oslo Kammermusikkfestival og Festspillene i Bergen, og er Lofoten Internasjonale Kammermusikkfests quartet in residence. I tillegg til ca. 25 konserter utenom festivaler, årlig i Norge, er Engegårdkvartetten hyppige gjester i utlandet og har også spilt i Luxemburgs Philharmonie og i Prahas Rudolfinium. I 2013 skal Engegårdkvartetten på turné i Frankrike for første gang, med pianisten Jean-Efflam Bavouzet.

Engegårdkvartettens debut-CD ble kåret som Norges beste klassiske utgivelsen i 2008 av Kjell Hillveg. Kvartettens tredje utgivelsen på 2L kom ut i 2012. Med fokus på det klassiske kjernerepertoaret er også norsk musikk viktig for Engegårdkvartetten med Grieg, Nordheim og Ratkje ofte på programmet. Kvartetten består av Arvid Engegård på fiolin, Alex Robson på fiolin, Juliet Jopling på bratsj og Konstantin Pfiz på cello. Kveldens program er Haydn opus 76/3 “Kaiserkvartetten”, Britten Strykekvartett nr 2 og Schubert Strykekvartett nr 13 i a-moll, D 804 “Rosamunde”.

7

Engegårdkvartetten | Foto: Blunderbluss c/o Julie-Anna Granberg


8

Ut av det bl책


Plopp, rock for små kropper Søndag 13. januar kl 13.00 | Pris 95,– | Fra 3–10 år | Multisalen Etter gjentatte forespørsler er vi glade for å kunne presentere PLOPP i Asker igjen! PLOPP tar barn på alvor, og serverer spreke egenkomponerte rockelåter med tekster tilrettelagt for barn i aldersgruppen 3 til 10 år. Det blir sanger om yoghurt, forsvunne kosekluter, om land, lus og om at alt det gode starter på på P: Pizza pølser yeh yeh yeh! Lyden er tilpasset små ører, med opplevelse av ekte rockekonsert. I tillegg blir det musikkquiz og barnas beat for beat hvor barna får komme opp og synge kjente barnesanger i rockedrakt.

ABO.NR.

25% RABATT 25% RABATT BUDSTIKKAKORTET

Varighet ca 50 min. Gratis kreativt verksted i vestibylen fra kl 12.00.

Plopp, rock for små kropper

Barnas kultursøndag på biblioteket Søndag kl 13.00 | Gratis | Biblioteket Velkommen til nytt semester med fortellerstund i biblioteket. Marianthe Salvesen kjenner vi fra før, men vi har også en ny forteller, Miriam Røsler, som vi gleder oss til å høre på. Dessuten vil Gerd Lise N. Nygaard og elever fra Asker private musikkskole spille for barn i tidsskriftavdelingen to ganger dette semesteret. Barn spiller for barn

27. januar

Fortellerstund med Miriam Røsler

10. februar

Barn spiller for barn

17. februar

Fortellerstund med Marianthe Salvesen

24. februar

Fortellerstund med Marianthe Salvesen

3. mars

Fortellerstund med Marianthe Salvesen

Barnas kultursøndag på biblioteket 9

20. januar


Ut av det blå Søndag 3. februar kl 13.00 og 14.00 | Pris 85,– for barn og voksne | Fra 0–4 år | Multisalen Ut av det blå er en nonverbal og visuell forestilling hvor barna sammen med tre skøyeraktige Måkkislorter møter kjente og ukjente objekter. Pølseklyper, smokker og strikkepinner blir på magisk vis forvandlet til fiskestimer, syngende kordamer og sverd. Helt ut av det blå dukker små historier opp, og gjennom musikk, dans og undring skapes en fargerik lek mellom objektene og karakterene. Levert av Konstellasjonen. Varighet ca 25 min. Gratis kreativt verksted fra kl 12.00.

Karius og Baktus Søndag 17. mars kl 13.00 | Pris 130,– for barn og voksne | Fra 4 år | Multisalen Karius og Baktus av Thorbjørn Egner dukket opp på 1940-tallet, til stor fryd for mange, og til skrekk og advarsel for de som slurvet med tannhygienen. Sjarmerende og ondskapsfulle hamrer og banker tanntrollene seg til rette i Jens’ munn. Ikke bare unnlater gutten å pusse tennene, han inntar i tillegg store mengder loff med sirup på, noe tanntrollene elsker!

Gjøkungen, Levende Dukker Søndag 7. april kl 13.00 | Pris 80,– for barn og voksne | Fra 2 år | Multisalen En fuglesangerfamilie ruger ut et gjøkeegg. Ut kommer et annerledes barn: en gjøk. Ungen er stor, klumsete og brå i bevegelsene. De andre fugleungene synes han er slem. ”Hvem er jeg? Hvor er min flokk?” spør han seg. Gjøkungen er en forestilling som handler om identitet, egoisme og tilhørighet.

Mr. Ping Søndag 28. april kl 13.00 og 14.00 | Gratis | Fra 3–7 år | Multisalen Mr. Ping har fått et stort ansvar. Han skal passe på et egg. Han håper inderlig at det er et pingvinegg, men det er ikke godt å vite hva som er på innsiden. Egget må holdes varmt og tørt, og det er litt av en jobb når man bor i Antarktis. Kanskje klekkes en liten pingvin? Et stort ansvar er det i alle fall!

Men idyllen varer ikke evig. En dag besøker Jens tannlegen, og Karius og Baktus må måle krefter med tannlegeboret. Da moren senere minner Jens om tannpussen, er det at tanntrollene prøver seg med de velkjente ordene: “Ikke gjør som mora di sier, Jens!”

Slagverkeren Knut Lothe boltrer seg i lyd og looper og barna hjelper Mr. Ping til et trygt sted hvor egget kan klekke. Knut Lothe er en av norges mest etterspurte slagverkere og en av Rikskonsertenes mest erfarne utøvere med over 1800 konserter for barn og unge.

Levert av Egalteater. Varighet ca 50 min.

Billetter må hentes i billettluken. Begrenset antall.

Gratis kreativt verksted fra kl 12.00.

Varighet ca 35 min. Gratis kreativt verksted fra kl 12.00.

Babysang Søndag 17. mars kl 13.00 | Pris 50,– for barn | Gratis for voksne | For 3 mnd–1 år | Radar Scene Mona Hovestøl er utdannet musikkterapeut fra Norges Musikkhøgskole og underviser på Asker kulturskole. Babyer med voksenfølge kan delta i dette verkstedet som vil fokusere på gleden ved sang. Sangene blir utdelt etterpå. 10

Levert av Asker kulturskole. Varighet ca 30 min.


Ut av det blå

Mr. Ping

Karius og Baktus

Gjøkungen, Levende Dukker

11

GRATIS


KJØP BILLETTER PÅ askerkulturhus.no eller i billettluken BESTILL BILLETTER PÅ kulturhuset@asker.kommune.no

12

eller ring 66 90 96 42

Mitt, ditt dele?


Den lille havfruen Torsdag 24. januar kl 10.00, 11.00 og 12.00 | Pris 85,–/60,– barnehager og institusjoner | Fra 1–6 år | Multisalen Bli med havfruen og Trulte inn i fantasiens verden på jakt etter det det blå havet og havslottet. Engasjerende og koselig skyggeog dukketeater for de minste og litt større barn. Forestilling 1 og 2 tilrettelegges for de minste fra 1–3 år og forestilling 3 for de større barna fra 3–6 år. Levert av Dramaglede. Varighet ca 30 min. Forestilling kl 10.00 og kl 11.00 er for barn i alderen 1–3 år. Forestilling kl 12.00 er for barn fra 3–6 år.

Piano Concerto nr.1 med Grev Vlad (og hans assistent Igor) Fredag 8. februar kl 11.00 og 12.00 | Pris 85,–/60,– barnehager og institusjoner | Fra 3–6 år | Teatersalen Greven Vlad bor i et storslagent slott med mange tårn. En dag mister han hukommelsen. Greven møter Igor som er en fattig gatemusikant. Greven lover å gi Igor et eget tårn hvis de finner slottet.

Piano Concerto nr.1

Utøvere: Igor Dunderovic kjent fra Norske talenter og konserpianist Vladimir Puhalac spiller flygel. Barna må gjerne kle se ut som prinsesser og riddere/superhelter, eller med hvilket som helst annet kostyme barna ønsker å ha på! Varighet ca 30 min.

Mitt, ditt dele? Torsdag 28. februar kl 10.00 og 11.00 | Pris 85,–/60,– barnehager og institusjoner | Fra 1–3 år | Multisalen Å dele lekene sine er ikke alltid like lett, selv om man er bestevenner. Se hva som skjer når Jove får besøk av Leo, og de skal leke med Joves nye, blå ball. Aldri før har vi spilt for barn med så mange meninger om det som skjer på scenen. Dette er helt klart en klovneforestilling som i tillegg til å underholde også engasjerer barna veldig. En god læring i å dele og leke sammen.

Den lille havfruen

13

Levert av Teater Vandrefot. Varighet ca 30 min.


Boble Baluba Torsdag 4. april kl 10.00 og 11.00 | Pris 85,–/60,– barnehager og institusjoner | Fra 1–4 år | Multisalen Mannen i bildet følger med, men hva får han se? Flyvende tallerkener, kniver og vann. Men går det virkelig an? Magi, såpebobbler, sjonglering, vann og en ikke altfor skummel trollmann. Teater Ipso har en forkjærlighet for filosofiske tekster som utfordrer virkelighetsoppfatningen, tøyer fantasien og vekker nysgjerrigheten. Levert av Teater Ipso. Varighet 25 min.

Pling i Bollen Torsdag 25. april kl 11.00 og 13.00 | Pris 85,–/60,– barnehager og institusjoner | Fra 4–9 år | Multisalen Ingvild H. Rishøi leser fra sin barnerimbok “Pling i bollen – fine og ufine barnerim” (Cappelen Damm 2011). Boken fikk strålende anmeldelser, og ble tildelt Kulturdepartementets pris for beste billedbok i 2011. Bandet Pling spiller musikk til rim og bilder. Bandet Pling henter inspirasjon fra klassisk rock og pop, men først og fremst er dette sanger for en ny generasjon; noen er rørende og lune, de fleste ville og underlige.

Boble Baluba

Varighet ca 40 min.

KJØP BILLETT TIL 2 FORESTILLINGER OG FÅ 1

GRATIS BILLETT

Lille larven aldri mett

TIL “LATTER OG GRÅT I LYKKELAND” FREDAG 14. JUNI

Mandag 13. mai kl 10.00, 11.00 og 12.00 | Pris 85,–/60,– barnehager | Multisalen Denne søte forestillingen er basert på Eric Carles kjente bok om det lille egget som blir til en sulten larve, som til slutt ender som sommerfugl. Levert av Trupp Go’hjerta. Varighet ca 35 min.

Latter og gråt i Lykkeland Fredag 14. juni kl 11.00 og 13.00 | Gratis ved kjøp av billetter til to andre Minimatinéforestillinger | Fra 3–6 år | Multisalen En musikalforestilling om et trist troll som ikke har noen venner. Kongen og Dronningen er redde for at Trollet vil ødelegge gleden for alle han møter. Barna får selv delta på en reise med sang og dans.

14

Begrenset antall billetter. Lille larven aldri mett

Latter og gråt i Lykkeland


Pling i Bollen

15

ØSTLENDINGEN

“Tekstene er fulle av artige ordspill, og musikken varierer fra det muntre til det litt mørke, fantasifullt og frodig. Lettvint billigpreg unngås. Dette er gjennomarbeidet og GODT!”


16

Lik oss p책 Facebook facebook.com/askerkulturhus


God bok – sesongstart med Trude Teige

Onsdager kl 16.00–19.00 | Gratis | Biblioteket/Glorioso

Fredag 11. januar kl 12.00 | Gratis | Biblioteket

Velkommen til en stressfri familieettermiddag for hele familien. Les avisen, se en film eller gjør lekser. Pizzatilbud fra Glorioso: 2 pers. for 80 kr. (gjelder kun Capricciosa eller ost og skinke). Kupong hentes i biblioteket. Tilbudet gjelder mellom kl 16.00–19.00 hver onsdag.

Trude Teige bor i Asker, er programleder i TV2 og forfatter. I fjor kom hun ut med krimromanen Svik, som er den tredje romanen med TV-journalisten Kajsa Coren som hovedperson.

JANUAR

Familieonsdag

Eventyrstund i biblioteket Onsdager kl 10.30. Oppstart 9. januar | Gratis | Biblioteket Vi inviterer til eventyrstund i biblioteket hver onsdag kl 10.30. Vi leser billedbøker, eventyr, dikt, rim og regler. Barna kan også benytte seg av bibliotekets øvrige tilbud. Varighet ca 30 min.

Familieonsdag

Trude Teige | Foto: M. Hommedal

God bok | Foto: Aschehoug

Har du lyst til å bli med i Venner av Asker kulturhus? Formålet er å støtte opp om og fremme interessen for virksomhetene i Asker kulturhus, samt økt bruk av kulturhuset i Asker.

Eventyrstund i biblioteket

17

Kontakt oss på venn.askerkulturhus@gmail.com, så får du vite mer.


Eirik Veum: Nådeløse nordmenn. Statspolitiet 1941-1945

God bok – personalet anbefaler

Torsdag 17. januar kl 19.00 | Pris 50,– | Biblioteket

Fredager kl 12.00 | Gratis | Biblioteket

For første gang fortelles historien om et stort antall nordmenn som gjorde seg skyldige i grove krigsforbrytelser på norsk jord. Under andre verdenskrig opprettet NS-regimet og den tyske okkupasjonsmakten flere organisasjoner som skulle operere i Norge med norsk personell. En av disse var Statspolitiet. Enheten skulle etterforske og slå ned på motstandsvirksomheten i landet i tillegg til å drive grensekontroll.

Er du leselysten og på utkikk etter en god bok? Hver fredag kl 12.00 presenteres en eller flere bøker, som de ansatte har satt ekstra stor pris på. Aktuelle bøker, gamle klassikere, krim, boken du aldri fikk lest, men burde få med deg. Enkel servering. (T.o.m. 26. april).

Med bakgrunn i et omfattende kildemateriale kaster Eirik Veum lys over en ubehagelig side av norsk krigshistorie som hittil har vært lite belyst.

Filmmatiné for voksne: Yacoubian building Lørdag 19. januar kl 12.00 | Gratis | Fra 15 år | Biblioteket Den dyreste egyptiske filmen noensinne er basert på Alaa Al-Aswanys bok med samme tittel. Varighet 169 min.

18

God bok | Foto: Inger Marthe Skyberg

Nådeløse nordmenn | Foto: Kagge forlag

Filmmatiné for voksne | Foto: Inger Marthe Skyberg


Torsdag 24. januar kl 19.30 | Pris 200,– | For alle | Teatersalen

HMKG | Foto: Sturlason AS

Gardistene påbegynte sin tjeneste den 1. oktober i år og hadde sin første konsert i Raufoss den 2. desember. For tiden er de i full gang med å innarbeide årets drillprogram samt forberede seg til årets store festkonsert i Oslo Konserthus den 27. januar. Dette hindrer dem likevel ikke i å avlegge Asker kulturhus et besøk i denne hektiske perioden. Under kyndig ledelse av dirigent og musikkmajor Eldar Nilsen og kaptein Sverre Caspersen vil dere få høre variert og god musikk fra flere ulike genre.

19

For første gang i historien vil Hans Majestet Kongens Garde Musikktropp, bedre kjent som Gardemusikken, gjeste Asker kulturhus. Korpset består av to deler, ett hovedkorps og ett signalkorps. Hovedkorpset har ca 55 musikanter som med en besetning tilsvarende et tradisjonelt janitsjarkorps. Signalkorpset er et korps som er hovedbidragsyter ved seremonielle arrangementer. Disse består av ca 25 gardister denne kvelden vil dere få høre begge korpsene, både hver for seg og sammen.

JANUAR

Hans Majestet Kongens Garde Nyttårskonsert


Åpen lesesirkel: Utrenskning av Sofi Oksanen

Dans i biblioteket!

Torsdag 24. januar kl 19.00 | Gratis | Biblioteket

Lørdag 26. januar kl 13.00 | Gratis | Fra 8–10 år | Biblioteket

Velkommen til vår populære lesesirkel! Alle som har lyst, og har lest månedens bok, kan delta.

Har du lyst til å lære litt hip-hop? Michel Gomez fra KGB dans kommer til oss for å lære bort dans i grupperommet. Timene er for gutter og jenter fra 8–10 år. Hent en gratis billett i biblioteket, og bli med!

Spøkelseskveld i biblioteket Fredag 25. januar kl 19.00 | Gratis | Fra 8–11 år | Biblioteket Spøkelseshistorier, spåkone og skumle grøss er noe av det du får oppleve denne mørke kvelden på Asker bibliotek. Kle deg gjerne ut. Vi kårer kveldens skumleste kostyme. Tør du komme? Foreldre ingen adgang! Vi serverer boller og saft. Billetter hentes i biblioteket (begrenset antall). Ferdig kl 21.00.

5 på Tvers Lørdag 2. februar kl 19.00 | Pris 150,– | Radar scene Fløyteensemblet 5 på Tvers spiller jazz, tango og svisker av bla. Piazzolla, Holcombe, Desmond og Gossec. Tilbring lørdagskvelden sammen med oss, med god musikk og noe godt i glasset!

20

Billetter: 10,– rabatt ved kjøp på nett og automat. Utrenskning | Foto: Oktober

Dans i biblioteket! | Foto: KGB dans

Spøkelseskveld

5 på Tvers | Foto: Agnete Brun


Lørdag 26. januar kl 18.30 (konsertstart kl 20.00) | Pris 150,– | For alle | Multisalen WHEN MARY inviterer deg inn i sitt organisk-elektroniske univers! Trude Eidtang og Christian Paulsen, kjent fra den internasjonale art rock og industrial-/electroscenen, utgjør kjernen i bandet som det siste året har gjort seg bemerket på alt fra klubbscener og kunstgallerier til Oslo S.

I timene før konsertstart viser Kunstrommet utstillingen ”7/7” med performance, video og installasjoner inspirert av WHEN MARYs tekster.

JANUAR

WHEN MARY: Releasekonsert ”7summers7winters”

Velkommen til en massiv og medrivende totalopplevelse!

WHEN MARY | Foto: Linda Østhagen

21

I kveld slipper de sitt første album ”7summers7winters”.


Gerd-Liv Valla: Gi meg de brennende hjerter

Filmmatiné for barn: Peter Pan

Torsdag 31. januar kl 19.00 | Pris 50,– | Biblioteket

Lørdag 2. februar kl 13.00 | Gratis | For alle | Biblioteket

I over tretti år har Gerd-Liv Valla vært en betydelig politisk aktør, og opptatt av at kvinner og menn skal ha like muligheter. I boken “Gi meg de brennende hjerter” forteller Gerd-Liv Valla om hvordan hun som bondejente fra Nordland endte opp ved kongens bord og ble kåret til landets mektigste.

Bli med Peter Pan på en fantastisk reise, fra den glitrende stjernehimmelen over London og hele veien til det fantastiske Drømmeland!

Dag O. Hessen: Konkurransen i natur og kultur – hvor fører den oss? Torsdag 7. februar kl 19.00 | Pris 50,– | Biblioteket Hessen er professor i biologi ved Universitetet i Oslo og kjent fra NRK-programmet Big Bang med Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø. I 2012 skrev han boka “På stedet løp” sammen med Thomas Hylland Eriksen.

22

Filmmatiné for barn

Gerd-Liv Valla | Foto: Cappenlen Dam

Dag O. Hessen | Foto: Aschehoug


Jon Winge: Til sjøs!

Lørdag 9. februar kl 12.00–15.00 | Gratis | Biblioteket

Torsdag 14. februar kl 19.00 | Pris 50,– | Biblioteket

Du kan få lage ditt eget fastelavnsris i biblioteket. Greinene tar du med selv. Vi har pynten.

Vi nordmenn var fiskere og sjøfarere lenge før vi ble bønder. Det bærer vår kultur preg av. Jon Winge tar for seg kulturens historie og utviklingen. Han har skrevet mer enn 20 maritime bøker, og er kjent for utallige artikler i norske båtblader.

Mandag 11. februar kl 17.30 | Gratis | Heggedal bibliotek Begreper som modernisme og postmodernisme brukes gjerne om forskjellige retninger i kunsten. Men hva betyr egentlig begrepene? Kunstner og kunsthistoriker Morten Langhoff vil forklare begrepenes betydning og gjøre det lettere å forstå den moderne kunsten.

Filmmatiné for voksne: The Artist Lørdag 16. februar kl 12.00 | Gratis | Fra 11 år | Biblioteket En ektefølt kjærlighetserklæring til filmmediet – Oscarvinneren for 2012. Varighet 100 min.

Fastelavnsverksted

Jon Winge | Foto: Jon Winge

Om modernisme og postmodernisme | Kilde: Morten Langhoff

Filmmatiné for voksne

23

Morten Langhoff om modernisme og postmodernisme

FEBRUAR

Fastelavnsverksted


Kreativt rollespill

Heklekveld på kveldsvakta

Lørdag 16. februar kl 12.00 | Gratis | Fra 8–12 år | Biblioteket

Torsdag 21. februar kl 18.00–20.00 | Gratis | Biblioteket

Liker du å spille rollespill og uttrykke deg til musikk? Vi leter fram små historier gjennom musikk og rytme. Kreativ instruktør Elin og musikkpedagog Ksenia gir oss en spennende lørdag på biblioteket. Billetter hentes i biblioteket (begrenset antall). Slutter kl 15.00.

Hekle en lue på 2 timer. Helene hjelper deg. Du trenger heklenål str. 7. og et litt tykt garn i farger du liker.

Lørdagsscenen Lørdag 16. februar kl 14.00 | Gratis | Biblioteket

Åpen lesesirkel: Noe til besvær av Mark Haddon Torsdag 28. februar kl 19.00 | Gratis | Biblioteket Velkommen til vår populære lesesirkel! Alle som har lyst, og har lest månedens bok, kan delta.

24

En lørdag i måneden inviterer vi til et musikalsk møte med lokale musikere. Konserten holdes i tidsskriftavdelingen. Mer informasjon om artister kommer på vår hjemmeside.

Kreativt rollespill | Foto: Elin Fagertun

Heklekveld på kveldsvakta | Foto: Inger Marthe Skyberg

Lørdagsscenen | Foto: Inger Marthe Skyberg

Åpen lesesirkel | Foto: Inger Marthe Skyberg


Toralv Maurstad: Historier jeg bare har fortalt mine venner Denne forestillingen bygger på utdrag fra Toralv Maurstads nye bok “Historier jeg bare har fortalt mine venner” og gir et burlesk innblikk i norsk teaters nestors fargerike liv, både på og utenom scenen. Pianisten Rune Alver spiller svingende jazz-inspirert musikk av George Gershwin, Friedrich Gulda og Duke Ellington

FEBRUAR

Onsdag 27. februar kl 19.30 | Pris 250,– | For alle | Multisalen Medvirkende: Toralv Maurstad og Rune Alver. Boksignering etter forestillingen.

25% RABATT BUDSTIKKAKORTET

Toralv Maurstad | Foto: Tine Poppe

25

ABO.NR.

25% RABATT


26


FEBRUAR

Vinterferieaktiviteter Vi ønsker å gi barn og unge et tilbud i ferien! Hver dag fra fredag 18. februar til søndag 24. februar tilbyr vi et mangfold av inspirerende aktiviteter. Tegneaktiviteter i vinterferien Mandag 18. februar kl 12.00–14.00 | Biblioteket Tirsdag 19. februar kl 12.00–14.00 | Biblioteket Onsdag 20. februar kl 12.00–14.00 | Biblioteket Torsdag 21. februar kl 12.00–14.00 | Heggedal bibliotek Gratis | Fra 8–12 år Det er spennende og gøy å lære noe nytt. Kom på tegneaktiviteter i vinterferien. Det er kunstneren Tone Tunberg som er instruktør. Samme aktiviteter hver dag! Billetter må hentes i biblioteket (begrenset antall plasser).

Film i biblioteket Mandag–fredag kl 14.00 | Gratis | Biblioteket Hjemme i vinterferien? Vi viser film hver dag! Dragetreneren – Gaven fra Mørkevrede 7 år Den lille prinsen For alle Skjønnheten og monsteret i Paris For alle En katt i Paris 7 år Gaupe på rømmen 7 år

27

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag


Infected LAN Party Fredag 15.–søndag 17. februar kl 18.00 | Pris 250,–/ 300,– i døra | Fra 14 år | Radar, Multisalen og øvre vestibyle 290 deltagere og 100 crew møtes første helg i vinterferien til en 48-timers sammenhengende datafest med overnatting. Underholdning og konkurranser fra scene, nattåpen kafé og dataspillturneringer med premier. Billettsalg og mer informasjon på infected.no

Onsdag 20. februar kl 17.30 | Gratis | For 4–10 år | Solli gård Bli med på en stemningsfull og spennende eventyrkveld på Solli Gård. Mulighet for aking i bakken etterpå eller å ta en skitur i lysløypa. Mat og drikke kan kjøpes i kaféen.

Playmaking

Gratis og ingen forhåndspåmelding – bare møt opp!

Mandag 18. februar kl 13.00–1700 | Gratis |

Babysang

For ungdomskole trinnet | Multisalen

Søndag 24. februar kl 13.00 | Pris 50,– for barn |

Playmaking er en metode som lærer barn å uttrykke sin kreativitet gjennom å skrive og samarbeide med andre. Gjennom skriveøvelser vil barna finne og utvikle egne karakterer som de deretter får prøve ut. Kurset vil bli holdt av Elisabeth Flademoe Seljevold. Det er plass til opptil 15 deltagere.

Gratis for voksne | Radar Scene

Billetene er gratis og må hentes i billettluka. Kurset er levert av asker kulturskole. Velkommen til en morsom dag!

GRATIS

Lydvingens lydløse oppdrag Tirsdag 19. februar kl 12.00 og 13.30 | Gratis | Fra 5–10 år | Multisalen I ”Lydvingens lydløse oppdrag” møter vi superhelt og lydekspert Lydvingen. Gjennom sine mange oppdrag fyller han fjøsene med lyd, trafikken med støy, og verden med latter! Men en dag får Lydvingen et merkelig oppdrag – et oppdrag helt utenom det vanlige… Lyder er en rolig mann, med et rolig tempo, og som liker ro og stillhet i livet sitt. Han er gift med Lydia, en energisk kvinne, med et høyt tempo, og som skravler altfor mye og altfor fort. I tillegg har Lyder en sleskete nabo som snakker altfor høyt, og som dukker opp altfor ofte. Hva gjør man hvis man er omgitt av for mye mas og bråk, og det eneste man ønsker er stillhet? Og hvem kommer susende til unnsetning når Lyder roper ut sin frustrasjon? Lydvingen selvfølgelig! Billetter må hentes i billettluken. Begrenset antall. Levert av Teater spillebrikkene. Varighet ca 50 min.

28

Eventyrtur til Solli

Mona Hovestøl er utdannet musikkterapeut fra Norges Musikkhøgskole og underviser på Asker kulturskole. Hun har lang erfaring med sang og bevegelser for barn. Babyer med voksenfølge kan delta i dette verkstedet som vil fokusere på gleden ved sang. Sangene blir utdelt etterpå. Levert av Asker kulturskole. Varighet ca 30 min.

Familiedisco Søndag 24. februar kl 13.00 | Gratis | For alle | Multisalen | Gratis kreativt verksted kl 12.00–15.00 Vi runder av vinterferien med familiedisco med fengende låter for store og små, såpebobler, discokule, kreativt verksted og familiekafè. Ingen grunn til å være ute og fryse, inne hos oss er det varmt og godt og god plass til å boltre seg på.


FEBRUAR Familiedisco

Lydvingens lydløse oppdrag

Eventyrtur til Solli

Infected LAN Party | Foto: Inger Marthe Skyberg

29

GRATIS


Koht fyrer løs

Filmmatiné for barn: Madagaskar 3 – Full rulle i Europa

Fredag 1. mars kl 19.00 | Pris 425,–/375,– | Teatersalen

Lørdag 2. mars kl 13.00 | Gratis | For alle | Biblioteket

Endelig er hun tilbake med nye ablegøyer og verbale fulltreffere: Koht fyrer løs – er det mulig å få fred? er et nytt dypdykk i den norske folkesjela, en kjærlig beskrivelse av nordmenns liv og levnet – og forsøk å være lykkelige. Om showet sier Christine: “Livet er egentlig enkelt. Lykken ligger i hverdagen og alt går bra hvis vi tenker positivt. Likevel kan alt når som helst bli et helvetes bråk! På jobben. I forholdet. Med familien. Hvordan får vi det til? Hvor vanskelig kan det være? Er det ikke mulig å få fred?” Fyrverkeriet Christine Koht gir alt i et forsøk på å oppnå balanse og harmoni! Christine Koht er en av Norges fremste kvinnelige programskapere og programledere.

Madagaskar 3 – Full rulle i Europa byr på et herlig gjensyn med alle dyrene fra de to første Madagaskarfilmene!

Arrangør: Seminarpartner.

Kreativt rollespill Lørdag 9. mars kl 12.00 | Gratis | Fra 8–12 år | Biblioteket Liker du å spille rollespill? Liker du å uttrykke deg til musikk? Sammen leter vi fram små historier gjennom musikk og rytme. Kreativ instruktør Elin og musikkpedagog Ksenia gir oss en spennende lørdag på biblioteket. Billetter hentes i biblioteket (begrenset antall). Slutter kl 15.00.

Filmatiné for barn

25% RABATT BUDSTIKKAKORTET

30

ABO.NR.

25% RABATT

Koht fyrer løs | Foto: Koht

Kreativt rollespill | Foto: Elin Fagertun


Kari Bremnes

Kari Bremnes | Foto: Liv Andrea Mostøl

Kari har med seg sitt særdeles potente band; Bengt Hanssen på tangenter, Helge Norbakken på trommer, Sondre Meisfjord på bass, Hallgrim Bratberg på gitarer og Asle Karstad på lyd. Det er en ære å ha Kari Bremnes tilbake på besøk.

31

Når Kari Bremnes kommer til Asker kulturhus onsdag 6. mars har hun nye sanger med. ”Mitt mest personlige album”, sier hun selv om plata som hun slapp i september 2012. “Jeg skriver om å ha kommet dit i livet der du har god utsikt både bakover og framover. Og der ser du jo absolutt litt av hvert.”

MARS

Onsdag 6. mars kl 19.30 | Pris 370,– | For alle | Teatersalen


Bli ny i biblioteket

Tore Nærland: Burma – et land i endring

Torsdag 7. mars kl 19.00 | Pris 50,– | Biblioteket

Mandag 11. mars kl 17.30 | Gratis | Heggedal bibliotek

Møt våren i sprek, sunn og fornyet utgave! - Sprek og sunn med Jeanette Roede. - Lær å legge vårens lekreste make-up ved makeupartist Tor Erik Sørensen fra «Hud». - Clothes constructor Linda Sofia Hörnquist gir deg gode råd om hvordan du kan friske opp antrekket.

Tore Nærland er leder i Bike For Peace. I 2011 møtte han flere ganger fredsprisvinner Aung San Suu Kyi i Burma. På to av turene i 2011 og 2012 hadde Tore Nærland med seg Kjell Magne Bondevik. Nærland vil fortelle om sine turer til Burma, og vi får blant annet høre om landets rike historie, kulturen, religion, samfunnsutvikling og befolkningsgrupper.

Dette er den optimale venninnekvelden. Få inspirasjon, påfyll og konkrete tips til hvordan man kan møte den lyse årstiden i en ny, lekker utgave av deg selv. Velfylt “goodiesbag” med vareprøver til alle!

Burma – et land i endring

KLESBYTTEDAG

32

Fra 1. mars kan du levere inn et brukt plagg i biblioteket. For hvert plagg du leverer, får du en bong som kan byttes i et annet plagg på «Bli ny-kvelden»

Bli ny | Foto: Grete Roede

10 kroner rabatt ved kjøp av billetter på nett.


Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Kurt og bandet legger ut på en omfattende Norgesturné og besøker i den forbindelse Asker Kulturhus. Konserten vil være en reise i Kurts norske tekster, kombinert med låter fra hans suksessfulle karriere. Velkommen til konsert! Arrangør: Playroom Artist AS

33

Kurt Nilsen er en av Norges største artister. Han har solgt over 700.000 plater og hatt flere store hits på radio samt gjennomført flere utsolgte turneer. I begynnelsen av 2012 begynte Kurt i studio med Espen Lind som produsent. Denne gangen er det Kurts norske tekster som skal spilles inn og sammen skal de lage en plate med Kurts egne fortellinger og refleksjoner om livet. Første smakebit på dette ble fremført under årets Spellemann med sangen “Den Gamle Dansen”, og platen sluttføres i disse dager.

MARS

Torsdag 14. mars kl 19.30 | Pris 405,– | Teatersalen


Astrid Dypvik: Et møte med DDR

Filmmatiné for voksne: Til ungdommen

Torsdag 14. mars kl 19.00 | Pris 50,– | Biblioteket

Lørdag 16. mars kl 12.00 | Gratis | For alle | Biblioteket

3. oktober 1990 ble DDR langt ned og Tyskland samlet. Hva betyr DDR for folk i Tyskland i dag, så mange år etter? Astrid S. Dypvik har møtt en rekke mennesker som på ulikt vis har merker etter landet som ble borte.

Film om noen engasjerte ungdommer og en sommer vi aldri glemmer. Varighet 118 min.

Hun har samlet deres fortellinger i boka “Det var DDR – Forteljingar om eit nedlagt land”, som kom høsten 2012 og fikk strålende omtaler. I dette foredraget får du høre om folk med merkelige, opprørende og triste historier. Vi vil også presentere litteratur og film fra og om DDR.

Lørdagsscenen Lørdag 16. mars kl 14.00 | Gratis | Biblioteket En lørdag i måneden inviterer vi til et musikalsk møte med lokale musikere. Konserten holdes i tidsskriftavdelingen. Mer informasjon om artister kommer på vår hjemmeside.

34

Filmmatiné for voksne

Et møte med DDR | Foto: Samlaget

Lørdagsscenen | Foto: Inger Marthe Skyberg


Ida Jenshus Fredag 5. oktober slapp Ida Jenshus sitt tredje album “Someone To Love” til terningkast 6 i Aftenposten, og terningkast 5 i alle landets største aviser. Dette er karrierealbumet til Ida Jenshus. Fra å bli omtalt som en countrydronning er hun nå klar til å ta skrittet til å bli rockens førstedame, med et album hvor hun tar musikken sin videre.

Albumet er produsert av Kaare Christoffer Vestrheim og utstrakt bruk av elektriske gitarer og tangenter, og store, åpne lydlandskaper er stikkord som kan brukes for å beskrive det. Samtidig er låtmaterialet mer modent og reflektert. Tittellåta har vært A-listet på P1 i fire måneder allerede.

MARS

Fredag 15. mars kl 19.30 | Pris 270,– | For alle | Multisalen

25 år gamle Ida Jenshus fra Steinkjer har allerede rukket å vinne Spellemannpris for begge sine foregående plater som begge har solgt til gull. I fjor ble hun også belønnet med Bendiksenprisen, artistenes egen pris.

AFTENPOSTEN

25% RABATT BUDSTIKKAKORTET

Ida Jenshus | Foto: Kim Ramberhaug

35

ABO.NR.

25% RABATT


Åpen lesesirkel: Muskat av Kristin Valla

Dans i biblioteket!

Torsdag 21. mars kl 19.00 | Gratis | Biblioteket

Lørdag 23. mars kl 13.00 | Gratis | Fra 8–10 år | Biblioteket

Velkommen til vår populære lesesirkel! Alle som har lyst, og har lest månedens bok, kan delta.

Har du lyst til å lære og danse som en pop-stjerne? Michel Gomez fra KGB dans kommer til oss for å lære bort dans i grupperommet. Timene er for gutter og jenter fra 8–10 år. Hent en gratis billett i biblioteket, og bli med å danse!

Påske i biblioteket Lørdag 23. mars kl 12.00–15.00 | Gratis | Biblioteket I biblioteket kan du lage påskepynt. Du kan så karse eller kanskje lage et fint påskekort? Vi har også utstilling av spennende bøker som du kan låne med deg til påskeferien.

36

Dans i biblioteket!

Muskat av Kristin Valla | Foto: Aschehoug

Påske i biblioteket


Jo Strømgren: A Dance Tribute To Ping Pong Bordtennis er ikke bare en sport. Det er en filosofi. En asiatisk guru leder sine etterfølgere gjennom den moderne tilværelsens minefelt, og viser veien til hinsides lykke. A Dance Tribute to Ping Pong er en selvstendig oppfølger til A Dance Tribute to the Art of Football fra 1997. Etter 500 forestillinger i 23 land betegnes denne produksjonen ikke bare som en moderne klassiker, men også som den største eksportartikkelen norsk dans har hatt. Fascinasjonen kompaniet har for estetikken, idiotiet og

allmengyldigheten i sport er like sterk som for 15 år siden. Denne gangen trekker de fram en sportsgren som alle kjenner men mange glemmer, og lar en dukke spille hovedrollen som åndelig coach. Foruten et overskudd av underholdende dans og finurlige situasjoner, byr forestillingen på assosiasjoner over dypere tematikk enn det tittelen skulle tilsi. Bordtennis er tilsynelatende et enkelt spill. Men underveis i spillet oppdager du kanskje at det er overraskende sammensatt og vanskelig. Omtrent som livet selv.

MARS

Søndag 17. mars kl 19.30 | Pris 250,– | For alle | Teatersalen

25% RABATT BUDSTIKKAKORTET

A Dance Tribute To Ping Pong | Foto: Knut Bry

37

ABO.NR.

25% RABATT


Poetisk Pause: Lars Vaular Torsdag 4. april kl 19.30 | Pris 100,– | For alle | Multisalen Poetisk Pause er stolte av å presentere en av hip hop norges største navn: Lars Vaular! Vaular vant i 2011 Spellemannsprisen tredje året på rad i klassen “hip-hop”. Samme år vant han også Spellemannprisen i klassen “tekstforfatter”. Lars Vaular er en populær artist og har vært på toppen av plakaten til flere av de største festivalene i Norge. Noe mindre kjent er hans interesse for norske poeter, som f.eks Olav H. Hauge. Så hva har den kjente hip hop artisten Lars Vaular til felles med den for lengst avdøde Hardangerlyrikeren Olav H. Hauge? Eller den kanskje den enda mindre kjente lyrikeren Olav Nygard, som bodde

25% RABATT BUDSTIKKAKORTET

38

ABO.NR.

25% RABATT

Lars Vaular | Foto: Mats Bakken

en periode hos Hulda og Arne Garborg på Labråten i Asker? Denne kvelden vier han til tekster av bla. Olav H. Hauge og Olav Nygard og det blir sikkert noen av hans egne betraktninger på livet. Dette er en sjelden begivenhet som vi håper Askerbøringene vet å sette pris på. For å bli bedre kjent med Lars og hans verden sjekk også larsvaular.no. Vi viser samtidig en fotoutstilling med bilder inspirert av både Olav H. Hauge, Olav Nygard og Lars Valuar, tatt av ungdommer fra Radar sin fotogruppe.


Henrik Syse: Noe å tro på

Torsdag 4. april kl 18.00–20.00 | Gratis | Biblioteket

Torsdag 11. april kl 19.00 | Pris 50,– | Biblioteket

Helene hjelper deg med å hekle en lue på 2 timer. Du trenger heklenål str. 7 og et litt tykt garn i farger du liker.

Henrik Syse er filosof, forfatter og forsker med en imponerende CV. Han har skrevet flere bøker, og i fjor kom boken “Noe å tro på”. Mange er på søken etter noe å tro på, og i dagens samfunn kan vi velge og vrake mellom varianter av alt fra kristendom, islam, buddhisme til engler. Samtidig er det mange som mener at det ikke er plass til religiøs tro i vår tid. I dette landskapet ønsker Henrik Syse å rydde og sortere, og tar med seg leseren på åpne samtaler om tro.

Familieforedrag: Jørn Hurum Lørdag 6. april kl 13.00 | Gratis | Biblioteket Jørn Hurum fra Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo forteller om Monsterøglen som ble funnet på Svalbard i 2008. Pliosauren Predator X hadde en bitekraft som var ti ganger sterkere enn noe dyr som lever i dag, og fire ganger sterkere enn Tyrannosaurus Rex.

APRIL

Heklekveld på kveldsvakta

Foto: Cappelen Damm

Foto: Naturhistorisk museum

Henrik Syse | Foto: Cappelen Damm

39

Heklekveld på kveldsvakta | Foto: Inger Marthe Skyberg


Filmmatiné for voksne: Hva gjør vi nå?

Lørdagsscenen

Lørdag 13. april kl 12.00 | Gratis | Fra 15 år | Biblioteket

Lørdag 13. april kl 14.00 | Gratis | Biblioteket

Kvinner med forskjellig bakgrunn prøver å opprettholde freden. En varm komedie om et alvorlig tema av Nadine Labaki. Varighet 102 min.

En lørdag i måneden inviterer vi til et musikalsk møte med lokale musikere. Konserten holdes i tidsskriftavdelingen. Mer informasjon om artister kommer på vår hjemmeside.

Filmmatiné for voksne

Har du lyst til å bli med i Venner av Asker kulturhus? Formålet er å støtte opp om og fremme interessen for virksomhetene i Asker kulturhus, samt økt bruk av kulturhuset i Asker.

40

Kontakt oss på venn.askerkulturhus@gmail.com, så får du vite mer.

Lørdagsscenen | Foto: Inger Marthe Skyberg


Dandylion

Albumet slippes i tre deler for å virkelig understreke Dandylions mangfoldige univers.

Dandylion | Foto: Mikkel Moxness

Del én er melodisk og tidvis cinematisk, med et lydbilde som preges av strykere, piano og sammensatte vokalarrangementer. Låta “The End” som var et bestillingsverk til grøsseren “Dunderland”. Del to befinner seg i et landskap av rock og soul, som også inkluderer en gjesteopptreden av Jarle Bernhoft som duettpartner. Tredje og siste del er lydbildet i mye større grad elektronisk. En vintagesynth møter strykere, et gammelt pumpeorgel og et omnichord som sammen med Mariannes stemme utgjør et unikt og spennende lydbilde. Velkommen!

41

Dandylion har vært Marianne Sveens soloprosjekt siden 2004. Siden 2005 har Marianne vært travelt opptatt med bandet Katzenjammer, og måttet sette soloprosjektet på pause. Men etter flere år med turnering verden over og et ønske om å få utløp for andre sider av sin musikalitet har Dandylion i 2012 fått sitt fotfeste. Marianne har nemlig sluppet debutalbumet sitt “Images Under Construction” der hun med noen få unntak skriver, fremfører og produserer all musikken selv.

APRIL

Fredag 12. april kl 20.00 | Pris 190,– | For alle | Multisalen


Else Kåss Furuseth: Kondolerer

42

Lørdag 13. april kl 20.00 | Pris 360,– | For alle | Teatersalen Kondolerer handler om død, et evig aktuelt og tidløst tema. Hennes mor tok sitt eget liv. Senere gjorde broren det samme. Else Kåss Furuseth har laget et hylende morsomt stykke teater over hvordan hun opplevde å få grunnstenen i livet revet vekk under seg.

fortsatt ikke kan stå i t-krok heis. Den handler om livet! Om mitt. Men også om ditt. Husk at du har muligheten til å leve et ganske så uproblematisk liv. Så lenge du finnes, kan du ikke gjøre så mye feil. Takk for at du er her!”

“Dette er historien om hvordan jeg ble godvenner med Guri Aaslaug Bjørge. Om hvorfor jeg elsker Sigvart Dagsland og Biff Stroganoff. Om hvorfor jeg har en utstoppet hai i stuen. Om hvorfor jeg tror alle som ikke tar telefonen er døde. Og litt om hvorfor jeg alltid har vært skeptisk til Marie Bergman, Moskva-Marit og brødpudding – og

Kondolerer har nå spilt over 70 fulle hus på Nationaltheatret og andre scener i landet. Else Kåss Furuseth er en av Norges mest profilerte komikere, godt kjent fra P3 og Torsdagskveld i Nydalen.

Else Kåss Furuseth | Foto: Annie Anderson

Produsert av Feelgood og Nationaltheatret. Regi: Arvid Ones (Ylvis, Kvinner På Randen, Herbjørg Kråkevik m.fl.).


Sjokokurs Rosenkildes og Asker kulturhus presenterer: Sjokoladekurs med Vigdis Giertsen. Velkommen til en kveld i sjokoladens navn. Om kakao og smaking av rene sjokoladesorter fra forskjellige produsenter og et utvalg av Rosenkildes ferske trøffelkonfekter.

Sjokolademaker Vigdis Giertsen fra Rosenkildes vil denne kvelden i 1,5 time ta deg med gjennom en reise der sjokoladen er i førersetet. Det smakes, det snakkes om og det smakes mer.

APRIL

Fredag 19. april kl 19.30 | Pris 450,– | For alle | Multisalen

Velkommen! NB: begrenset antall plasser så vær tidlig ute!

Sjokokurs

43

Dypt inne i Amazonas’ regnskog, i skyggen av Andesfjellene, ble kakao sett på som gudenes føde av Mayaindianerne for mange tusen år siden. Og det må jo være en god nok grunn til å vie en kveld til noe som er så fantastisk godt?


Åpen lesesirkel: Timbuktu av Paul Auster

Verdens bokdag: Krimkveld

Torsdag 18. april kl 19.00 | Gratis | Biblioteket

Torsdag 25. april kl 19.00 | Pris 50,– | Biblioteket

Velkommen til vår populære lesesirkel! Alle som har lyst, og har lest månedens bok, kan delta.

Verdens Bokdag vil vi i år markere ved å invitere flere kjente krimforfattere til en samtale om hvordan krimlitteraturen kan bidra til å gi folk kunnskap om forbrytelser som ofte blir nedtonet i offentligheten. Mer informasjon på askerbibliotek.no.

Filmmatiné for barn: Modig Lørdag 20. april kl 13.00 | Gratis | Fra 7 år | Biblioteket Nok et mesterverk fra Disney Pixar. Historien i Modig finner sted i det værbitte og gåtefulle skotske høylandet.

Klovnen Knut Mandag 29. april kl 17.30 | Pris 30,– | Fra 3–9 år | Heggedal bibliotek

44

Klovnen Knut skal tilberede et måltid, men det går ikke etter planen. Nykomponert stykke med humoristiske ingredienser og morsom magi.

Timbuktu av Paul Auster | Foto: Aschehoug

Verdens bokdag

Filmmatiné for barn

Mandagskveld i Heggedal | Foto: Klovnen Knut


Filmmatiné for voksne: Snøen på Kilimanjaro

Lørdag 4. mai kl 19.30 | Pris 290,– | Teatersalen

Lørdag 11. mai kl 12.00 | Gratis | Fra 11 år | Biblioteket

Et samarbeid mellom to av Askers mest publikumsvennlige ensembler; Back in Business og Føyka Storband. Med utgangspunkt i musikken til funk/rock-bandet “Earth Wind & Fire”, serveres en forrykende aften. Foruten egne solister, får vi stifte bekjentskap med Ole Børud – soul- og funkinspirert sanger på vei mot stjernene.

Kritikerrost fransk drama om Michel og Marie-Claire, to engler i menneskeklær. Varighet 107 min.

MAI

Tribute to Earth Wind and Fire

Asker-baserte Back in Business kor & band og Føyka Storband gjentar suksessen fra i fjor og feirer inngangen til sommeren med en aften med sjel og trøkk der musikk fra Earth Wind & Fire står på menyen. I spissen for det hele står Eckhard Baur.

Filmmatiné for voksne | Foto: Inger Marthe Skyberg

KONFERANSE ELLER KONSERT? ASKER KULTURHUS TILBYR BEGGE DELER

Back in Business X-mas | Foto: Back in Business

45

UTLEIE OG INFORMASJON: SERVICETORGET 66 90 90 90 utleielokaler@asker.kommune.no facebook.com/askerkulturhus


Dansesonen – That’s Dancing! Lørdag 25. mai kl 12.00 og 15.30 | Søndag 26. mai kl 13.00 og kl 16.30 | Pris 200,–/50,– barn | For alle | Teatersalen Dansesonen presenterer Broadway-musikalenes høydepunkter med showet That’s Dancing, et fyrverkeri av et danseshow med de beste danseriske showstopperne. Det blir gjensyn med All That Jazz, Cats, Hair, Singing in the rain, Annie, Hairspray, West Side Story og andre kjente musikaler.

Wayne McNight er en av flere koreografer i årets forestilling. McNight er en av våre fremste koreografer innen teater og musikal, med en lang merittliste fra norske scener som er svært lang. Alle elevene ved Dansesonen i alderen fra 5 til 18 år deltar i showet. dansesonen.no.

46

Varighet 80 min + 20 min pause.

Dansesonen – That’s Dancing! | Foto: Joakim S. Enger


Asker miljøfestival I forbindelse med Verdens miljødag arrangerer vi Asker miljøfestival. Gjennom lek og utfordrende oppgaver setter vi fokus på ulike miljøspørsmål.

Dette og mye mer kan du lære om denne dagen! Det blir mange morsomme gratis aktiviteter for alle aldre!

JUNI

Lørdag 1. juni

For mer informasjon, se askerkulturhus.no i mai.

Hva skjer med avfallet vi kildesorterer? Hvordan senker jeg strømregningen? Hvor mye vil det regne om 100 år? Hva kan jeg gjøre for å bli en miljøvennlig askerbøring?

Asker miljøfestival

47

Kan man spise matavfall?


Askerspillet ”Vindusflørt” Søndag 2. juni kl 16.00 | Østre Asker gård

BRUK kulturasker.no DU OGSÅ

Bli med på et utendørs “spel” på Østre Asker gård og nyt musikk og spill i et historisk sus. Med elever og lærere, musikere og sangere, skuespillere og dansere, store og små, amatører og profesjonelle, i vinduer og på gårdstunet, humor og alvor, kost og mask, tjenerskap og storfolk, romantikk og pietisme… og mye, mye mer. Asker kulturskole i samarbeid med det lokale kulturliv.

48

Askerspillet ”Vindusflørt”

Askerspillet ”Vindusflørt”

Askerspillet ”Vindusflørt”


Litteraturfestival Øistein live/tegneshow: Søndag 9. juni kl 13.00 og kl 15.00 | Pris 60,– | Teataersalen Har du savnet en litteraturfestival i Asker? Venner av Asker kulturhus ønsker ikke bare å sette fokus på litteratur disse tre dagene. De vil også tenke på mat og musikk. Bli med på en begivenhetsrik helg med mange store navn. Jan Erik Vold har allerede meldt sin ankomst! På fredag blir det fokus på Prøysen og kortreiste jordbær, lørdag blir det litteratur på mange måter og søndag er det barnas dag, og da får vi besøk av Øistein tegneblyant.

I forbindelse med festivalen arrangerer Venner av Asker kulturhus fire kulturkafeer i Teaterbaren:

JUNI

Fredag 7., lørdag 8. og søndag 9. juni, hele dagen

Lørdag 19. januar kl 13.00–14.30 Lørdag 23. februar kl 13.00–14.30 Lørdag16. mars

kl 13.00–14.30

Lørdag 20. april

kl 13.00–14.30

Aker produkt selger kaffe og bakst.

Litteraturfestival

49

Mer informasjon på askerkulturhus.no


Filmmatiné for voksne: På veien til Buenos Aires

NM på trekkspill 2013

Lørdag 8. juni kl 12.00 | Gratis | For alle | Biblioteket

Torsdag 27.–søndag 30. juni hele dagen | Priser på trekkspill-

En varm og sjarmerende roadmovie – beste film fra Film fra Sør-festivalen i Oslo. Varighet 85 min.

forbundet.no/trekkspillnm | Multisalen og Teatersalen

Mandag 17. juni kl 17.00 og 19.45 | Pris 150,–/80,– barn |

Norgeseliten i trekkspill samles for å konkurrere om norgesmestertitlene innen gammeldans og klassisk musikk, både for solister, grupper og orkestre. Det blir konkurranser på dagtid og konserter og dans på kvelden.

Multisalen

For mer informasjon: trekkspillforbundet.no

Konsert med Håkavik musikkskole

Dette blir en kveld med god musikk i ulike sjangere alt fra rock til klassisk. Solistfremføringer, samspillsgrupper og band.

50

Filmmatiné for voksne | Foto: Inger Marthe Skyberg

Konsert med Håkavik musikkskole

NM på trekkspill 2013


Kunstvandringer i Asker Asker bibliotek og Galleri Trafo arrangerer tre kunstvandringer på søndager våren 2013. Vi starter i biblioteket kl 14.00 med foredrag, så går vi sammen gjennom Asker og opp til Galleri Trafo. Der vil vi få en omvisning på den aktuelle utstillingen.

Stein Koksvik Søndag 20. januar kl 14.00 | Gratis Stein Koksviks utgangspunkt er tegning. Han er utdannet fra Kunstakademiet i Bergen og den Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Han har en rekke store utstillinger bak seg på Stenersenmuseet, Kunstnerforbundet og Vigelandsmuseet.

Hilmar Fredriksen Søndag 10. mars kl 14.00 | Gratis Fredriksen er en av Norges mest markante kunstnere innen konseptuelle problemstillinger. Han inkluderer østlig filosofi, mytologi og farge i verkene. Kunstformene hans er tegning, animasjon, skulptur og maleri. Fredriksen har flere utstillinger bak seg og er professor på Statens Kunstkakademi.

Solveig Aalberg Søndag 24. mars kl 14.00 | Gratis

Foto: Stein Koksvik

51

Solveig Aalberg er billedkunstner og KORO-konsulent. KORO står for Kunst i Offentlige Rom. Denne søndagen vil Solveig Aalberg snakke om kunst i Asker. Vi går innom kunstverk i Asker sentrum på veien til Galleri Trafo.


India – Kontrastenes land Tirsdag 5. mars kl 11.30 Lysbildeforedrag ved Truls Hanevold.

Allmøte Tirsdag 12. mars kl 11.30

Visekafé ved Øyvind Kjus og Alf Bergesen Tirsdag 19. mars kl 11.30

Påskelunsj med koldtbord Tirsdag 22. mars kl 12.30–14.30

Seniorsenteret Visekafé ved Øyvind Kjus og Alf Bergesen Tirsdag 29. januar kl 11.30

Thorvald ”Olsen fra Norge” Tirsdag 9. april kl 11.30 Thorvald ”Olsen fra Norge”. Fra legdegutt til skolestyrer. Knut Larsen.

Askerbygda rundt Tirsdag 23. april

Asker Swing Department Torsdag 31. januar kl 15.30 | Pris 50,– Asker Swing Department spiller opp til dans med evergreens og swingjazz fra 30-, 40- og 50-årene.

Askerbygda rundt med stopp i Vollen. Busstur. Se oppslag.

Visekafé ved Øyvind Kjus og Alf Bergesen Tirsdag 30. april kl 11.30

Hjelpemidler til høreapparat

Skogstur

Tirsdag 5. februar kl 11.30

Tirsdag 7. mai

Informasjon om tekniske hjelpemidler til høreapparat ved Inger Berg.

Se oppslag på senteret.

”Livets dans”

Visekafé ved Øyvind Kjus og Alf Bergesen Tirsdag 28. mai kl 11.30

Tirsdag 12. februar kl 11.30 | Pris 30,– Kabaret ved Holmen seniorteater.

Omvisning på Oslo Rådhus

Skidag

Onsdag 5. juni Se oppslag på senteret.

Tirsdag 26. februar kl 11.00 Se oppslag.

Asker seniorkor synger sommeren inn

Visekafé ved Øyvind Kjus og Alf Bergesen 52

Tirsdag 26. februar kl 11.30

Tirsdag 11. juni kl 11.30


Utstillinger 12. januar–23. februar

Borghild Bredeli

2. mars–23. mars

Ole Lislerud

6. april–4. mai

Morten Langhoff/Kjell Hommerstad

21. mai–8. juni Asker Kunstfagskoles avgangsklasses utstilling 15. juni–17. august

Jubileumsutstilling, Magnhild Melien – 85 år

Møter, foredrag m.m. 27. februar Årsmøte med foredrag og kunstutlodning

Galleriet | Foto: Kai Myhre

Vårtur (detaljer ikke bestemt).

53

27. april


Radar Radar kafé og -scene er ungommens del av kulturhuset. Vi har som mål å være et attraktivt og trygt aktivitets- og kulturtilbud til ungdom i hele Asker. Vi skal være en mulighetens arena hvor ungdommer med ideer og initiativ skal kunne få støtte, veiledning og gjennomføringskraft. I de flotte lokalene våre har vi lydstudio, bandrom, kafé, kunstverksted, møterom, biljard, bordtennis, prosjektor, trådløst nett, blader og aviser, og vi drifter også skateparken på Føyka. Som en del av kulturhuset har vi også tillgang til betydelige ressurser i form av utstyr, kompetanse og mannskap. Alt som arrangeres på Radar er rusfritt, og du må ha begynt i 8. klasse. Det er alltid minst to voksne på jobb i vanlig åpningstid. Radar driftes i stor grad av ungdommene selv. Crewarbeid på Radar kan gi god arbeidstrening innenfor teknikk, foto, arrangør og kafèdrift. Vi har også flere ungdomsorganisasjoner som er knyttet til våre lokaler. Åpningstider Kaféen Tirsdag, onsdag og torsdag kl 14.30–17.30. Aktivitetsåpent Mandag til torsdag 14.00–20.00. Arrangementer Arrangementer legges normalt til onsdager kl 17.30–20.30 og fredager fra 19.00–22.30. Se program for mer info og datoer. Følg Radar ungdomskafé og -scene på Facebook for oppdatert informasjon.

54

Kontakt Leder: Nicolas Salvesen, 66 90 96 41/905 66 855 Arrangement og utleieansvarlig: Inger Marthe Skyberg, 66 90 92 89 Kafé: 66 90 96 44


Nysirkus

Åpen sal

Mandager | Pris 500,– | Fra 13 år | Radar

Tirsdager kl 15.30–17.30 | Gratis | Fra 13 år | Radar

Kurset består av nysirkuselementer som akrobatikk, luftakrobatikk/ tissue, sjonglering, balansetrening og performance. Sara Johanne Rønne er instruktør og har blant annet 3-årig vgs sirkuslinje i Tromsdalen. Kun 10 ledige plasser.

Vi åpner salen for dansere og breakere hver tirsdag fra kl 15.30– 17.30. Her kan dere drive med egentrening, i tillegg til å lære og bli inspirert av hverandre.

Påmelding til kstamnes@asker.kommune.no

Asker barne- og ungdomsteater Tirsdager kl 19.00–20.30 | Radar

Onsdag 30. januar kl 17.00–20.00 Onsdag 27. mars kl 17.00–20.00 Onsdag 24. april kl 17.00–20.00 Onsdag 29. mai kl 17.00–20.00 I samarbeid med MUNO musikkskole inviterer vi igjen til Jamsessions og samspillsøving. Vårens låtliste samt mer info finnes på muno.no/jamsessions. Øv på låtene hjemme, eller med en spillelærer hos Muno, og kom til Radar scene for gratis trening i samspill med fullt band oppsett og veiledning fra profesjonelle musikere.

Methi

Undervisning i grunnleggende teaterteknikker, bevegelsestrening, utvikling av kroppsspråk, rytmikk, dans, pantomime, stemmebruk, diksjonsøvelser, språk, replikkøvelser, diktlesning, improvisasjon og innstudering av forestilling. For mer informasjon sjekk ut: asker.kommune.no/Organisasjon/Kultur-og-fritid/Asker-kulturskole Arrangør Kulturskolen.

Foto Tirsdager kl 17.30–20.30 | Gratis | Radar På tirsdager kan ungdom komme og bruke studioutstyr, redigeringsprogrammer, printer og kameraer. Fotograf Inger Marthe Skyberg er tilgjengelig for veiledning. Påmelding til iskyberg1@asker.kommune.no eller ta kontakt via vår facebookside.

Faste aktiviteter | Foto: Radar

55

Jamsessions

Faste aktiviteter | Foto: Kaia

RADAR

Faste aktiviteter på Radar


Utleie og lokaler Radar kafé kan leies på kvelder og i helger og har plass til inntil 70 personer. Det er enkel tilgang til flott kjøkken, prosjektor, musikk -og lysanlegg, DJ miksebord og mulighet for å spille biljard og bordtennis. Trådløst internett og tilgjengelige PC’er. Kaféen er populær til barnebursdager og konfirmasjonsfeiring. Kom innom for en titt for eksempel i kafétiden tirsdag, onsdag eller torsdag. Bandrommene på Radar holder høy standard og kan leies til en rimelig penge. Lokalene kan brukes til enkeltøvinger eller faste ukentlige øvinger og leies normalt ut for tre timer av gangen. Ta kontakt for mer info om utstyr og leieavtaler.

Foto: Inger Marthe Skyberg

Radar scene er en svært fleksibel sal som kan brukes til alt fra små teaterforestillinger og danseøvinger til konserter og preproduksjoner. Salen rommer 250 stående og 150 sittende gjester fordelt på 150 kvm. I likhet med resten av kulturhuset har salen en profesjonell lydog lysrigg, og scenen har gjennom årene hatt besøk av mange kjente band og artister. Scenen kan leies med teknikere og kan også brukes til live innspillinger. Ved bruk av ekstern tekniker må vedkommende godkjennes av oss i god tid før arrangementet. Kontakt oss for tilbud. Studioet på Radar kan brukes til både enkle vokalopptak og fulle bandinnspillinger. Lokalet kan leies både med og uten tekniker, men kan lett tas i bruk uten tekniker etter en opplæringsøkt alle må gjennom. Møte- og aktivitetsrommet vårt kan lånes eller leies for inntil 12 personer. Vi kan tilby kontorfasiliteter, prosjektor, utstyr til grafisk design, samt foto og videoutstyr. For reservering, priser og spørsmål kontakt: Inger Marthe Skyberg 66 90 92 89 Inger.marthe.skyberg@asker.kommune.no

56

For reservering, priser og spørsmål angående bandrom og studio kontakt: Morten Friis-Lund 66 90 96 31 Morten.friis-lund@asker.kommune.no

Foto: Kaia Methi


Radar kafé Onsdager 14.30–17.30 Torsdager 14.30–17.30

Faste aktiviteter i kaféen

Radar kafé er et etterskoletid tilbud til alle ungdommer i Asker. I kaféen kan du kjøpe billig snacks, mat og drikke, høre på musikk, spille biljard, bordtennis, playstation eller brettspill. Ta en titt i anbefalte blader og bøker fra bibliotekets ungdomsavdeling eller kom og delta på våre faste film, spill og verksteddager.

Tirsdager: Verksted Onsdager: Spill og turneringer Torsdager: Filmvisning

RADAR

Tirsdager 14.30–17.30

For mer informasjon om månedens aktiviteter sjekk ut vår facebookside eller Asker kulturhus sin hjemmeside.

Foto: Inger Marthe Skyberg

Foto: Inger Marthe Skyberg

57

Foto: Kaia Methi


Temakveld: Tur til Oslo – Aketur i Korketrekkeren

Temakveld: Japansk street fashion og smykkeverksted

Onsdag 6. februar kl 16.00–21.00

Onsdag 10. april kl 17.30–20.30

Vi tar turen til Oslo og den populære Korketrekkeren, en akebakke på ca 2 500 meter. Ta med eget akebrett/kjelke eller lei en ved ankomst. Kun 20 plasser. Påmelding til kstamnes@asker.kommune.no

Vi inviterer til japansk aften med fokus på japansk street fashion og accessories, med smykkeverksted og t-shirt trykking. Vi oppfordrer alle deltagere til å kle seg ut som sin favorittfigur. Gavekort på Neo-Tokyo-butikken i Oslo til kveldens beste outfit.

Temakveld: Påskeverksted

Temakveld: Spa aften

Onsdag 20. mars kl 17.30–20.30

Onsdag 15. mai kl 17.30–20.30

Påskeferien nærmer seg, og vi inviterer til påskeverksted. Vi dekorerer egg og lager påskecupcakes. Vi kan friste med Solo, Kvikk lunsj og appelsiner i kaféen.

Det blir spa aften og vi kan friste med fotbad, ansiktsmasker, massasje og hudpleie. Denne kvelden er det bare å lene seg tilbake og nyte!

58

Temakveld

Temakveld | Foto: Etsy

Temakveld | Foto: Inger Marthe Skyberg


Infected LAN Party Billettsalg og mer informasjon på infected.no

Infected LAN Party | Foto: Inger Marthe Skyberg

Infected LAN Party | Foto: Inger Marthe Skyberg

Infected LAN Party | Foto: Inger Marthe Skyberg

Infected LAN Party | Foto: Inger Marthe Skyberg

59

290 deltagere og 100 crew møtes første helg i vinterferien til en 48-timers sammenhengende datafest med overnatting. Underholdning og konkurranser fra scene, nattåpen kafé og dataspillturneringer med premier.

RADAR

Fredag 15.–søndag 17. februar kl 18.00 | Pris 250,–/300,– i døra | Fra 14 år | Radar, Multisalen og øvre vestibyle


UKM Asker 2013 Fredag 1. mars kl 18.00–21.00 og lørdag 2. mars kl 12.00–20.00 | UKM warm-up onsdag 27. februar kl 17.30–20.30 | Aldersgrense 10–20 år for å delta | Ingen aldersgrense for å være publikum | Gratis UKM (Ungdommens Kulturmønstring) er mange små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Utvalgte får representere sin kommune på fylkesmønstring og UKM-festival.

60

Hva kan du delta med? Du kan delta med ALT! Foto, dans, nysirkus, teater, sang, plakatdesign, band, film, tegning, kakedekor, streetart, klesdesign, orkester, animé, rap eller selvskrevne dikt. Får du noen ideer? UKM er ingen typisk konsert. Man kan delta med alle kulturuttrykk, bak scenen, i nettredaksjonen eller som arrangør.

UKM Asker 2013 | Foto: Inger Marthe Skyberg

Hva er målet med UKM? Ha det gøy, lære, møte andre som liker det samme som deg! Du hørte det ikke fra oss, men UKM er faktisk et utrolig bra sjekkested. Hvorfor ikke møte noen som liker å sjonglere mens de sykler, akkurat som du? UKM er plassen! Påmelding skjer på nettsidene: ukm.no innen 10. februar. Onsdagen før UKM helgen arrangerer vi warm-up på Radar scene med mulighet for å få informasjon, teste innslag og få tilbakemelding fra profesjonelle veiledere.


A Night at Hogwarts

Fredag 22. mars kl 19.00–23.00 | Pris 100,–/150,– |

Fredag 19. april kl 18.30–22.30 | Pris 50,–/100,– |

Fra 13 år (rettet mot litt eldre ungdom) | Radar

Fra 13 år | Radar

Rusfritt Houseparty med kjente DJ’er, salg av glowstix og energidrikker. Dans deg svett og vinn DJ Broiler stæsj.

LIVE for Harry Potter fans, med skoletime, matsal og magi. Vil noe uventet og skummelt skje? Møt opp som god eller ond karakter. Beste spiller vinner ekte tryllestav.

RADAR

Yellow

Yellow

A Night at Hogwarts | Foto: Anja Tvenning

61

A Night at Hogwarts


Nattkino

Band Battle: UngLyd 2013 Showdown Extravaganza

Tirsdag 30. april kl 18.00–00.30 (ca) | Pris 50,– |

Fredag 10. mai kl 18.00–22.00 | Gratis | For alle |

Fra 13 år | Asker kino

Radar scene

Natt til 1. mai er det nok en gang duket for nattkino. Det blir tre kinofilmer, pizza og brus for bare 50 kroner. I tillegg blir det konkurranser med supre premier.

Vil du dele scene med noen av Norges beste artister under UngLyd festivalen i Rådhusparken 24. august? Da må du melde på deg selv eller bandet ditt til årets Band Battle. Med et dataprogram måler vi lydnivået fra publikum, som sammen med en jury avgjør hvem som går av med seieren. Her gjelder det med andre ord å få med seg så mange som mulig. Vinneren får spille på hovedscenen på UngLyd. Påmelding innen 30. april til mfriislu@asker.kommune.no.

62

Foto: Aurora Henni Krogh

Nattkino | Foto: Aurora Henni Krogh

Foto: Aurora Henni Krogh

Band Battle | Foto: Aurora Henni Krogh

Band Battle | Foto: Radar


Party på Holmenskjæret

Lørdag 25. mai kl 12.00 | Gratis | Skateparken på Føyka

Fredag 21. juni 19.00–22.30 | Pris 50,–/100,– |

Radar rigger opp DJ-utstyr, grill og telt. Skatemiljøet står for konkurranser og show. Det blir salg av grillmat og drikke, musikk hele dagen og bra premier til vinnerne av de forskjellige aldersklassene. Varer til 17.00.

Fra 13 år | Holmenskjæret

Scoot battle Lørdag 15. juni kl 12.00 | Gratis | Skateparken på Føyka

Årets happening! Skoleslutt og sommerfest på Holmenskjæret med DJ’s, proft lyd- og lysanlegg, masse konkurranser, underholdning og overraskelser. I tillegg selges mat, drikke og glow stix.

RADAR

Skatejam

I samarbeid med Sone nord-prosjektet, Asker crew, Nova og Kaliber inviterer vi til feiring av sommeren og skoleslutt for alle ungdommene i hele Asker.

For første gang holder vi egen konkurranse og showdag for sparkesykkelmiljøet. Det blir salg av grillmat, drikke og en flott dag med musikk, dommere og kule premier, og mye bra sparkesykkelkjøring.

Scoot battle

Party på Holmenskjæret

63

Skatejam | Foto: Magnus Baunan


Festivalcamp Mandag 12.–fredag 17. august kl 10.00–16.00 | Priser: Se egen info | Fra 13 år | Radar Suksessen med Radarcamp får denne sommeren en litt annen form. Festivalcampen er for ungdommer som ønsker å være med og arrangere eller opptre på Unglyd festivalen 24. august.

- crew og frivillige - backstage og artistoppfølging.

Du vil lære mye om å arrangere store arrangementer, og blir del av et stort team som skal dekke: - kunst og dekor - sikkerhet og vakthold - salg og service - teknisk og scene - markedsføring og media

Vi holder i tillegg 2 kurs med profesjonelle instruktører: 1. Nysirkus 2. Artistutvikling/Låtskriving.

Deltagelse på festivalcamp som frivillig er gratis.

Disse kursene koster 1000 kr og du får muligheten til å kunne opptre på selve festivaldagen. Påmeldingsfrist for Festivalcamp er 29. juni på mail til radar.event@gmail.com eller unglyd.no.

64

Festivalcamp | Foto: Inger Marthe Skyberg

Festivalcamp | Foto: Aurora Henni Krogh

Festivalcamp | Foto: Kaia Methi


Unglyd 2013

Unglyd 2013 | Foto: fotolia.com

65

Følg med på nettsidene for program, påmelding som frivillig og forhåndssalg av billetter på unglyd.no.

RADAR

Lørdag 24. august | Rådhusparken


66

Teatersalen

Barn på besøk

Utstilling i vestibylen

Multisalen uten amfi

Venskaben

Venskaben

Festsalen

Terrasse

Barn ser forestilling

Møterom

Radar kafé

Radar scene


67

10 kroner rabatt ved kjøp av billetter pü nett.


“Den største gleden en kan ha, det er å gjøre andre glad.” Mikael Aksnes

68

Gi et gavekort!


Informasjon om mini matiné Kjære teaterglade barn og foreldre. Ønsker dere billetter til for-middagsforestillingene for barn, kan disse kjøpes på askerkulturhus.no. Barnehager kan også bestille på e-post: kulturhuset@asker.kommune.no eller i billettluken. Vi setter alltid ut ekstra bord og stoler i vestibylen slik at barn, foreldre og barnehager kan ta med seg matpakken og spise her før eller etter forestilling. Kjøp av billetter askerkulturhus.no

Kulturkalender kulturasker.no er en kulturkalender, som presenterer kulturtilbudene på alle kulturarenaer i Asker kommune. Det er en åpen kalender for alle kulturarrangører i Asker som er gratis å benytte, som skal gi en enkel oversikt over alle de forskjellige arrangement som skjer i bygda vår.

Billettautomat i vestibylen: 08.00–22.00. Billettluken i vestibylen: 15.00–18.00, eller én time før forestilling. Alle priser oppgitt i katalogen og på nettsiden er inkludert administrasjonsgebyr.

Du som arrangør kan nå også benytte vårt billettsystem for å selge billetter til ditt arranngement. Ta kontakt med administrasjonen for flere detaljer.

Våre rabatter

Ved eventuelle spørsmål om kulturkalenderen, kontakt eirik. kyrkjeeide@asker.kommune.no

På enkelte forestillinger får du rabatt ved å kjøpe billett på internett eller i billettautomat. Se våre nettsider for mer informasjon. Budstikka-kortet gir deg 25% rabatt på enkelte forestillinger; se etter Budstikkahjertet i katalogen.

Eirik Kyrkjeeide Kommunikasjons- og markedsrådgiver

Gavekort Gaven til den som har alt, er en opplevelse. Gavekort får du kjøpt i billettluken. Leie lokaler Selskap, konferanse eller andre arrangementer. Kontakt Servicetorget på tlf. 66 90 90 90 for leie av lokaler. Følg med Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook og Twitter. Se askerkulturhus.no. Henvendelser vedrørende vår katalog Eirik Kyrkjeeide 66 90 96 30 | 920 13 833 | eirik.kyrkjeeide@.asker.kommune.no

73

69


KONFERANSE ELLER KONSERT? ASKER KULTURHUS TILBYR BEGGE DELER UTLEIE OG INFORMASJON: SERVICETORGET 66 90 90 90 utleielokaler@asker.kommune.no facebook.com/askerkulturhus

BILLETTSALG askerkulturhus.no 66 90 96 71 mandag–fredag kl 15.00–18.00 lørdag og søndag stengt. Ved arrangementer åpner billettluken 1 time før. BESØKSADRESSE Strøket 15 A, 1383 Asker

Sesongprogram vår 2013  

Asker kulturhus sitt sesongprogram for våren og sommeren 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you