Page 1

PROGRAM

ASKER BIBLIOTEK AUGUST - OKTOBER 2019


VI GLEDER OSS TIL NY SESONG MED MYE SPENNENDE PÅ PROGRAMMET. NASJONALT BOKÅR 2019 I 2019 markerer vi Bokåret! 500 år etter at den første norske boken ble trykt, inviterer Nasjonalbiblioteket til storstilt feiring av boka. Asker bibliotek er selvfølgelig med på feiringen, med et omfattende program som har fokus på litteratur!

Velkommen til den siste høsten med arrangementer i gamle Asker kommune. Fra januar slår vi oss sammen med bibliotekene i dagens Røyken og Hurum kommuner, og vi ønsker velkommen til Askerbibliotekene. Den nye kommunen vil ha fem bibliotek; Tofte, Slemmestad, Midtbygda, Heggedal og sentrum For oss som jobber ved Asker og Heggedal bibliotek er det viktig at alle dere som kommer føler dere hjemme og får oppfylt det dere planlegger å gjøre. For noen er det å lese aviser, printe ut fra datamaskiner, finne en god bok, for andre bare å være i biblioteket. Biblioteket er åpent for alle som ønsker å bruke oss, og vi har mange skatter du kan oppdage. Våren 2019 ble Asker bibliotek meråpent. Det betyr at du kan benytte biblioteket når det er ubemannet dersom du signerer en kontrakt med oss. Vi håper at dette kan hjelpe til i en hektisk hverdag for de som ikke alltid har tid innenfor våre bemannet åpningstider. Denne høsten skjer det mye på Asker bibliotek. Vi er veldig stolte av å kunne presentere forfattere som bl.a Erlend Loe, Knut Nærum og Veronica Salinas for voksne. For barnefamiliene kan vi friste med musikalsk teater om bandittene i biblioteket, sirkus, fortellerstunder og ikke minst masse spennende under Barnas Verdensdager. Vi har våre faste tilbud med språkkaféer, advokatvakt, filosofisk kafé, filmmatinéer for voksne og for barnehager går utover høsten. Jeg vil særlig takke frivillige på språkkaféene i Heggedal og sentrum for deres engasjement, og Asker advokatforening for deres bidrag til advokatvakt på biblioteket. Denne høsten vil mange av arrangementene i biblioteket være i regi av Nasjonalt bokår. Det er 500 år siden første norske bokutgivelsen, og i år feirer vi boken i norske folkebibliotek. Nordmenn leser i dag på ulike måter, både når det gjelder formater og språk. Dette språklige mangfoldet er noe av det vi ønsker å vise frem på Asker bibliotek denne høsten. Siri Tidemann Naalsund, Biblioteksjef.


Foto: Vibeke Glosli

Aviser og tiddskrifter

Med appen ”PressReader” kan du lese aviser og tidsskrifter fra mer enn 100 land på nettbrett, smarttelefon eller pc. Les dem på bibliotekets pc’er, eller last dem ned til eget nettbrett eller smarttelefon og ta med deg hjem. Tidsskrifter og dagens aviser finner du i aviskroken, ved vinduet mot Bakerløkka.

E-bøker

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKET

Har du lånekort på Asker bibliotek kan du enkelt låne e-bøker helt gratis ved å laste ned e-bokappen vår BookBites Bibliotek (App Store/Google Play).

Kontaktinfo

E-post: bibliotek.info@asker.kommune.no Telefon: 66 90 96 56 askerbibliotek.no

Kopimaskin, printer og scanner

Lånekort

For å låne hos oss trenger du et lånekort. Med lånekort får du tilgang til kunnskap og opplevelser som er helt gratis. I tillegg til å låne bl.a. bøker, lydbøker, DVD’er, bilder, gir lånekortet også tilgang til digitale tjenester som f. eks. e-bøker.

Lånesamarbeid

Er du på jakt etter en bok vi ikke har på Asker bibliotek? Vi kan bestille bøker for deg, men dersom du har Nasjonalt lånekort kan du selv bestille fra andre folkebibliotek via bibsok.no

Meråpent

Biblioteket tilbyr meråpent bibliotek. Du kan få tilgang til ubetjent bibliotek fra biblioteket stenger til kl. 22.00 – hele året!

Mine sider

På biblioteket kan du skrive ut, kopiere og skanne dokumenter. Skanning er helt gratis mens kopier og utskrifter koster kr 3,- pr side.

Min side er Asker bibliotek sitt system for selvbetjening. Her får du full oversikt over lån, reserveringer, materiale til avhenting og mye mer.

Lesesal

Teknolab

Vi har 30 leseplasser, og disse er for studenter og skoleelever som trenger en stille leseplass. Lesesalen er i 3. etg i Kulturhuset som du kommer til via trapp eller heis i kulturhusets vestibyle.

Utforsk spennende teknologi som 3D-printer, 3D-penner, MakeyMakey og mye mer. Mye kan lånes med hjem, slik som GoPro-kamera og utstyr for å digitalisere gamle opptak og lysbilder.

Wifi

Det er gratis trådløst nettverk i hele biblioteket - velg ’kulturhus’.


HEI!

Vi har flere faste tilbud gjennom sesongen. Du trenger ikke melde deg på - det er bare å møte opp. Advokatvakt

Advokater fra Advokatforeningen i Asker og Bærum gir deg inntil 30 minutter gratis advokathjelp. Advokatvakten er åpen annenhver onsdag fra kl. 16.30-18.30 og bemannet med to advokater per vakt. Her gjelder førstemann til mølla-prinsippet. Det kan være noe ventetid før du får møte med advokat.

VÅRE FASTE AKTIVITETER Les mer på askerbibliotek.no

Onsdag kl. 16.30 - 18.30: 28. august, 11.+25. september, 9.+23. oktober, 6.+20. november og 4. desember

Filmmatiné for voksne

Asker bibliotek har en av de bredeste filmsamlingene i bibliotek-Norge og er et utmerket utgangspunkt for alle filminteresserte. En lørdag i måned viser vi kvalitetsfilm som du ikke bør gå glipp av. Lørdag 24. august kl 12.00: Cold war Lørdag 21. september kl 12.00: Nebraska Lørdag 19. oktober kl 12.00: Fornærmelsen Lørdag 16. november kl 12.00: Mellom linjene Lørdag 14. desember kl 12.00: Lykkelige Lazzaro

Filosofisk kafé

Bli med på spennende filosofiske samtaler! Vi inviterer til filosofisk kafé hver siste torsdag i måneden. Det er filosof Morten Fastvold som leder disse kafeene. Kafeene vil vare et par timer, med en kort pause. Filosofisk kafé er i samarbeid med Humanetisk Forbund. Tirsdag 3. september kl 18.00 Torsdag kl 18.00: 26. september, 31. oktober og 28. november

Språkkafé

Språkkaféen er et tilbud til deg som snakker litt norsk, men som ønsker å bli enda bedre. Tirsdager kl 18.00 – 19.30 (siste gang før jul er 10/12)


VOKSEN

Møt aktuelle forfattere og foredragsholdere på våre arrangementer, som selvfølgelig er gratis for alle. Ta en pause i hverdagen - bli engasjert og inspirert.

VERONICA SALINAS - FORFATTERMØTE Torsdag 5. september kl. 18.00

VOKSENPROGRAMMET I BIBLIOTEKET

Forfatter og skuespiller Veronica Salinas vil snakke om romanen «OG» - om å være ny i et fremmed land, og hvor viktig språk er.

GOD BOK: BIBLIOTEKSJEF SIRI TIDEMANN NAALSUND Fredag 6. september kl. 12.00

Fra 2020 blir vi fler, men hvem er vi egentlig- og hva kan vi tilby? Askerbibliotekenes sjef, Siri Tidemann Naalsund, vil gi et innblikk i den eventyrlige bredden og kompetansen i vårt nye tilbud. Velkommen til høstens første God bok!

KRISTIN STORRUSTEN - FORFATTERMØTE Torsdag 12. september kl. 19.00

Møt en av forfatterne bak «Feltnotater fra småbarnslivet». Dette er ikke en bok om barneoppdragelse. Dette er ikke en bok om barn. Dette er en bok om å være et menneske i den helt normale unntakstilstanden småbarnsforelder.

Les mer på askerbibliotek.no


GOD BOK: OLE KRISTIAN ELINGSEN Fredag 13. september kl. 12.00

Forfatter Ole Kristian Ellingsen vil snakke om sin nye bok «Himmelhøy» andre bok i en triologi basert på virkelige hendelser og personer i Stavanger

BARN SOM PÅRØRENDE Torsdag 19. september kl. 18.00

Hva betyr det å være barn som pårørende, hva trenger barn når det skjer noe i familien og hvordan kan vi voksne ivareta barn på best mulig måte? Psykiater Anne Kristine Bergem vil snakke om temaet barn som pårørende.

GOD BOK: ÅRETS BØKER Fredag 18. oktober kl. 12.00

Våre dyktige formidlere Sigrid og Rannveig presenterer personlige høydepunkt fra bokåret 2019

TÅRNET + MØTE MED REGISSØR MATS GRORUD Onsdag 23. oktober kl. 17.30

Etter filmen deler regissør Mats Grorud erfaringer fra arbeidet med filmen og oppholdet i Libanon. Animasjonsfilmen «Tårnet» er en veldig varm og innsiktsfull historie om Wardi, elleve år gamle palestinske jenta og hennes slektninger og naboer som bor i en flyktningleir i Libanon. (Aldersgrense 9 år)

ERLEND LOE - BOKBAD Torsdag 24. oktober kl. 18.00

GOD BOK: «NÅR EN AV DE NÆRMESTE UTVIKLER DEMENS» Fredag 20. september kl. 12.00

Berit Mæland Bjervamoen og Brit Dyrdahl er forfatterne «Når en av de nærmeste utvikler demens. Gode råd til pårørende». De har begge bred yrkeserfaring innen demensfeltet men også sterke, personlige erfaringer med demens i egen familie.

GOD BOK: MARIANNE STORBERGET Fredag 27. september kl. 12.00

Marianne Storberg gir oss et unikt møte med hennes rykende ferske roman «Bli hos meg» - en dramatisk fortelling basert på virkelige hendelser.

GOD BOK: GEOLOGIEN I SLEMMESTAD Fredag 25. oktober kl 12.00

HVORDAN LÆRE Å PUSTE KORREKT Torsdag 17. oktober kl. 18.00

Kom og lær hvordan du kan utvikle sunne pustevaner for mindre stress, mer energi og glede! Lær å puste korrekt med pusteterapeut Kumba Anonsen! Anonsen er utdannet psykolog og livsstilsveileder, originalt fra Gambia og bosatt i Norge.

KNUT NÆRUM - FORFATTERMØTE Onsdag 30. oktober kl. 18.00

Møt Erlend Loe i samtale med Vanja Øyrås fra fylkesbiblioteket i Akershus om sin nye roman «Helvete». Velkommen til en humoristisk, tankevekkende og smått absurd samtale om noen av livets store spørsmål.

Vet du hva en trilobitt er? Eller visste du at det i Slemmestad finnes en fossildal med en blekksprutvegg, kalt «blekksprutenes hvilested»? Geologikonsulent Inger- Marie Gabrielsen forteller om den helt spesielle geologien i Slemmestad, geologisenteret og deres tilbud.

Knut Nærum tar oss med inn i den norske litteraturhistorien- fritt etter helt egen hukommelse. Fra runer til Zeshan Shakar - i korte trekk norsk litteraturhistorie slik den var, i følge Knut Nærums hode.


GOD BOK: ÅRETS BØKER Fredag 18. oktober kl. 12.00

FORFATTERTURNÉ

Onsdag 25. september kl. 18.00

Som eneste bibliotek i landet får Asker bibliotek besøk av Gyldendals forfatterturné og ønsker velkommen til en kveld med det beste Gyldendal har å by på for den kommende høstsesongen. Vi gleder oss stort over å kunne presentere vårt publikum for forfattere som det litterære fyrtårnet Kjartan Fløgstad, Norges største barnebokforfatter Arne Svingen, vikingkongene Bjørn Andreas Bull- Hansen og Jan Ove Ekeberg, mesterbiograf Ingar Sletten Kolloen, og hele Sveriges krimdronning Emilie Schepp. Vi ser frem til en unik kveld der vi kommer nært på noen av Gyldendals største forfattere, deres forfatterskap og nyeste utgivelser (varer ca 1,5 timer). Arrangementet er gratis - OBS! Begrenset antall plasser. Billetter må hentes i biblioteket - maks to billetter pr. person Denne kvelder møter du: Kjartan Fløgstad: Due og drone - hvor Vest møter Aust, i Norge og i den vide verda. Emilie Schepp: Broder Jakop - den femte boken i serien om statsadvokat Jana Berzelius. Ingar Sletten Kolloen: Første bok i Gyldendals nye storsatsing: Under krigen, bind 1. Vi må ikke falle, hvor leseren bringes tett på krigen, slik den ble opplevd der og da. Jan Ove Ekeberg: Keiserens leiesoldat - bind 3 i serien om Den siste vikingkongen. Handlingsmettet roman bygd over livshistorien til Norges siste vikingkonge, Harald Hardråde Bjørn Andreas Bull- Hansen: Danehæren - tredje bok i Jomsviking-serien. Arne Svingen: Agent Elvin Griff er en spennende serie om en uvanlig elleveåring som nekter å la seg fange.

Våre dyktige formidlere Sigrid og Rannveig presenterer personlige høydepunkt fra bokåret 2019

ONSDAG 18. SEPTEMBER KL 10.00 TIL 15.00

DIGITAL FESTIVAL

Seniornett vil holde foredrag gjennom dagen om blant annet • E-helse • Nyttige apper • “Bank-id på mobil, er det like sikkert som brikken min?” Asker bibliotek vil vise frem • PressReader, aviser fra hele verden. • Bookbites, e-bøkene du kan låne. • Filmbib, gode filmer du har tilgang til. • Data detox, holder du på å miste kontrollen på ditt digitale liv? Har du installert for mange apper? • Nysgjerrig på VR? Kom, prøv og se hva det er. Vi hjelper til med digitale utfordringer hele dagen fra kl 10.00 til 15.00!


BARN I barneavdelingen skjer det mye. Det blir som vanlig verksteder, teaterforestillinger og babysang. Vi får besøk av selveste Bobbie Peers, forfatteren bak bl.a. «Luridiumstyven» - og dere kan også bli med en tur til månen! Her finner dere garantert noe for enhver smak!

Film for barn

BARNEPROGRAMMET I BIBLIOTEKET

Visste du at på Asker bibliotek har vi vårt eget film-rom der vi viser gratis filmer for barn? Filmene har norsk tale og er som regel tillatt for alle. Der det er aldersgrense kan mindre barn blir med hvis de har med seg en voksen. Denne høsten viser vi følgende filmer: - Lørdag 17/8 kl 13.00: «Gurin med reverompa» - Lørdag 31/8 kl 13.00: «Lassemajas detektivbyrå» Obs: svensk tale - Mandag 9/9 kl 11.30 og 13.00: «Hakkebakkeskogen» - Torsdag 31/10 kl 17.00: «Alle tiders Halloween», (7 år) - Lørdag 9/11 kl 13.00: «Tom & Jerry» - Søndag 17/11 kl 13.00: «Karsten og Petra lager teater» - Søndag 24.11 kl. 13.00: «Karsten og Petra på skattejakt» Gratis tilbud til barnehager og småskoletrinn: Hver torsdag kl 10.00 i perioden 5.september til 28.november viser vi en barnefilm. Påmelding/kontakt: alous@asker.kommune.no / apehilj@asker.kommune.no

Les mer på askerbibliotek.no

Babysang

Gerd Lise Njøs Nygaard spiller piano, bruker rytmeinstrumenter og synger med barna og de voksne. Passer for de som er hjemme i barsel. Og de som er hjemme litt lengre. En hyggelig time hvor alt er tolerert. Barna sovner, ammes og spiser underveis. Det er høy takhøyde her. - Mandag 9. september kl 12.00 - Mandag 14. oktober kl 12.00


BOBBIE PEERS - FORFATTERMØTE Lørdag 24. august kl. 13.00

Møt forfatteren bak «Luridiumstyven», «Kryptalportalen», «Orbulatoragenten» og «Apokalypsegeneratoren», som er noen av de mest populære bøkene for barn og unge vi har i biblioteket. De passer for barn fra 8-15 år.

PERLEVERKSTED Lørdag 7. september kl. 12.00 - 15.00

Kom og vær kreativ med perler på Asker biblioteks perleverksted. Vi har brett du kan perle på og lage fine figurer og bilder, og vi har tråd så du kan lage perlekjeder eller armbånd. Ta med deg en voksen og kom! Passer for barn over 3 år pga små perler

KJØLESKAPSMAGNET-VERSTED Lørdag 14. september kl. 12.00 - 15.00

Lag morsomme kjøleskapsmagneter på vårt kreative verksted!

MENNESKER PÅ MÅNEN Lørdag 21. september kl. 13.00

I 2019 er det 50 år siden menneskene tok sine første skritt på månen. Vi får besøk av NRKs romfartsekspert Hallvard Sandberg. Han skal fortelle oss om den første månelandingen, om ulike raketter, og hva som skjer i romforskningen i dag. Passer fra ca 5 år

SNIPP, SNAPP, SNUTE Lørdag 28. september kl. 13.00

HØSTFERIE: LEGO OG STRAWBEES Hver dag - hele dagen

HØSTFERIE: LÆR Å TEGNE TEGNESERIER Torsdag 3. oktober kl. 12.00 - 15.00 Tegneserietegner Marius Henriksen kommer til Asker bibliotek i høstferien for å lære bort kunsten å lage tegneserier! Han er både lærer i Asker og tegneseriekunstner. Marius tegner stripene «Storefri» som handler om lærere, elever og skolehverdagen til mange, og denne tar han veldig på kornet. Den første Storefri-boka var en stor suksess, den ble nemlig utsolgt fra forlaget, og den neste boka, «En svak toer» er etterlengtet av fansen. Tegneseriekurset er for barn i alderen 9-12 år. Så vær rask til å hente gratis billetter ved skolestart, for det er bare plass til 20 heldige barn på kurset.

På vårt kreative verksted kan du lage morsomme magneter til å henge på kjøleskapet. Ta gjerne med deg en voksen som kan hjelpe deg litt. Passer for barn fra ca. 5 år

Dette er en fartsfylt og fysisk forestilling hvor skuespillerne bruker kjente og kjære eventyr av Asbjørnsen og Moe, som Reveenka og Syvende far i huset. Forestillingen varer i 40 minutter, og inneholder både tekst og sang. Passer for barn fra 3 år.

Mandag til fredag i høstferien fyller vi et helt rom med Lego! Her kan du bygge så mye du vil. Vi har også Strawbees, som er store sugerør man kan bygge mange geometriske former med.

HØSTFERIE: DISNEY-FILM Hver dag kl. 13.00

FORTELLELERSTUND PÅ SOMALI OG NORSK Lørdag 12. oktober kl. 13.00 - 13.45 og 14.30 - 15.15

Vi viser en gratis Disney-film for barn hver dag i høstferien: Mandag 30.9: «Vaiana» ( 6 år) Tirsdag 1.10: «Tarzan» (7 år) Onsdag 2.10: «Alice i eventyrland» (7 år) Torsdag 3.10: «Aristokattene» (7 år) Fredag 4.10: «Robin Hodd» (7 år) Lørdag 5.10: «Bernard & Bianca» (5 år) Søndag 6.10: «Dumbo» (5 år)

Løven og de tre oksene. På Barnas verdensdag har Asker bibliotek invitert inn to fortellere som vil fortelle og spille historien «Løven og de tre oksene» på somali og norsk. Passer for alle og holder til innerst i fortellerkroken i barneavdelingen.


FORTELLERSTUND MED MARIANTHE Søndag 13. oktober kl. 13.00

Søndag er barnas dag i kulturhuset! Marianthe Salvesen kommer til Asker bibliotek og holder hyggelig fortellerstund. Det blir både eventyr og andre fine fortellinger. Passer for de minste og litt oppover Sted: Forteller-kroken innerst i barneavdelingen

BRILLEBJØRN Lørdag 26. oktober kl. 13.00

Kjenner du Brillebjørn fra NRK super? Det finnes også en bokserie om Brillebjørn som liten bjørn? Formidler Siri Ingul kommer for å lese og fortelle fra bøkene om den lille bjørnen som elsker å hoppe og rulle og tulle, leke og finne på mye moro. Kanskje blir det en liten bjørnesang også. Passer for alle

MANNEN MED DEN LEVENDE KOFFERTEN Søndag 27. oktober kl. 13.00

Sjongleringsartist og skuespiller Diego Belda kommer til Asker bibliotek med en spennende og morsom sirkus-forestilling. Det blir elementer fra sjonglering, akrobatikk, dans, meditasjon, teater, objektmanipulasjon, balansering, klovning og dessuten en magisk kule.

BANDITTENE I BIBLIOTEKET Lørdag 2. november kl. 13.00

Musikalsk teater for barn. Bandittene Dirk og Dulte har fått sitt første skurkeoppdrag. De skal rane en bank! Ved en feiltakelse ender de i stedet opp på Asker bibliotek. Møt Elise Rougnø og Charlotte Jenssen i teaterkompaniet Dramalama. Passer best for barn fra 4 til 8 år og varer i ca. 35 min.

FORTELLERSTUND MED MARIANTHE Søndag 3. og 10. november kl. 13.00

Søndag er barnas dag i kulturhuset! Marianthe Salvesen kommer til Asker bibliotek og holder hyggelig fortellerstund. Det blir både eventyr og andre fine fortellinger. Passer for de minste og litt oppover Sted: Forteller-kroken innerst i barneavdelingen

XXXXXXXXXXXXX Lørdag 12. november kl. 12.00 - 15.00

På vårt kreative verksted kan du fargelegge en ferdig mal eller lage din helt egen button fra bunnen. Så putter vi den i en maskin og gjør tegningen om til en button. Passer best for barn fra 4 til 8 år.

HØSTFERIE: LÆR Å TEGNE TEGNESERIER Torsdag 3. oktober kl. 12.00 - 15.00 Tegneserietegner Marius Henriksen kommer til Asker bibliotek i høstferien for å lære bort kunsten å lage tegneserier! Han er både lærer i Asker og tegneseriekunstner. Marius tegner stripene «Storefri» som handler om lærere, elever og skolehverdagen til mange, og denne tar han veldig på kornet. Den første Storefri-boka var en stor suksess, den ble nemlig utsolgt fra forlaget, og den neste boka, «En svak toer» er etterlengtet av fansen. Tegneseriekurset er for barn i alderen 9-12 år. Så vær rask til å hente gratis billetter ved skolestart, for det er bare plass til 20 heldige barn på kurset.

HØSTFERIE: DISNEY-FILM Hver dag kl. 13.00

FORTELLERSTUND MED MARIANTHE Søndag 13. oktober kl. 13.00 3. november Kl. 13.00Søndag 10. november Kl. 13.00

Vi viser en gratis Disney-film for barn hver dag i høstferien: Mandag 30.9: «Vaiana» ( 6 år) Tirsdag 1.10: «Tarzan» (7 år) Onsdag 2.10: «Alice i eventyrland» (7 år) Torsdag 3.10: «Aristokattene» (7 år) Fredag 4.10: «Robin Hodd» (7 år) Lørdag 5.10: «Bernard & Bianca» (5 år) Søndag 6.10: «Dumbo» (5 år)

Søndag er barnas dag i kulturhuset! Marianthe Salvesen kommer til Asker bibliotek og holder hyggelig fortellerstund. Det blir både eventyr og andre fine fortellinger. Passer for de minste og litt oppover Sted: Forteller-kroken innerst i barneavdelingen


Asker bibliotek er meråpent! Etter gode erfaringer med meråpent bibliotek andre steder i landet, sto Asker for tur.

BRUK BIBLIOTEKET ETTER STENGETID Les mer på askerbibliotek.no

Mandag 11. mars ble Asker bibliotek meråpent, og biblioteket er med det enda mer tilgjengelig enn før. Biblioteket er åpent, men ubetjent fram til kl. 22.00 – hele året. Bruk av bibliotekets lokaler, lån og levering, samt tilgang til datamaskiner, tidsskrifter, trådløst nett og printer er noen av tjenestene som er tilgjengelige utenom bibliotekets vanlige åpningstid. For tilgang må brukerne av meråpent bibliotek underskrive en kontrakt, i tillegg til å skaffe seg adgang til meråpent bibliotek gjennom sitt personlige lånekort. Tilbudet gjelder for alle over 18 år, og foreldre kan ta med seg barn under 18 år. For å trygge brukernes sikkerhet, vil lokalene til enhver tid være videoovervåket og sikkerhetspersonell vil besøke biblioteket jevnlig. For mer informasjon om tilbudet og tilgang til bruk av meråpent bibliotek, kan man henvende seg til informasjonen i Asker bibliotek.

Vi vil at alle skal trives i biblioteket - det betyr: • Ta hensyn til hverandre - bruk innestemme - ikke løp - snakk hyggelig - rydd opp etter deg - respekter hverandre • Foreldre har ansvar for egne barn og deres oppførsel • Barn under skolealder skal ha tilsyn av foresatte Takk for at du bryr deg!


VOKSEN & BARN

På Heggedal innbyggertorg og bibliotek skjer det mye for de fleste; fra de minste til de eldste – ta turen og opplev det selv!

FILMMATINÉ: ORDETS MAKT Mandag 2. september kl. 13.00

PROGRAM HEGGEDAL BIBLIOTEK- OG INNBYGGERTORG

Vi snurrer film på formiddagen; Ordets makt - en fransk film om fordommer og retorikk ved et fransk universitet.

LØRDAGSÅPENT Lørdag 7. september kl. 10.00 - 14.00

Bibliotek og innbyggertorg har lørdagsåpent. Kl. 10.00 viser vi barnefilmen Coco, og det blir legobygging hele dagen. Enkel servering i kafeen

HØSTFERIE Mandag - fredag

Ta turen innom biblioteket i høstferien. Her kan du bygge lego eller tegne. I tillegg er det filmvisning hver dag.

Les mer på askerbibliotek.no


LØRDAGSÅPENT Lørdag 5. oktober kl. 10.00 - 14.00

FILMMATINÉ: KAPERNAUM Mandag 7. oktober kl. 13.00

FOLK I UNIFORM: POLITI Mandag 14. oktober kl. 11.00

FOLK I UNIFORM: REDNINGSSELSKAPET Mandag 21. oktober kl. 11.00

FOLK I UNIFORM: TANNLEGE Mandag 28. oktober kl. 11.00

Bibliotek og innbyggertorg har lørdagsåpent. Kl. 10.00 viser vi barnefilmen Ponyo på klippen ved havet, og det blir legobygging hele dagen. Enkel servering i kafeen

Vi snurrer film på formiddagen; Kapernaum - en libanesisk film om en 12 år gammel gutt som bestemmer seg for å saksøke foreldrene sine for å ha satt ham til verden.

Lurer du på hva politiet gjør på jobb? Denne dagen kommer politiet og snakker om sitt yrke. Passer for de største barna i barnehagen.

Lurer du på hva redningsselskapet gjør på jobb? Denne dagen kommer de og snakker om jobben de gjør. Passer for de største barna i barnehagen.

Lurer du på hva tannlegen gjør på jobb? Denne dagen kommer en tannlege og snakker om arbeidet sitt. Passer for de største barna i barnehagen.

BARSELKAFÉ Fredag 15. februar kl. 12.00 - 13.00

VINTERFERIE 18. - 22. FEBRUAR

Astrid Grette lager babymat – tips og triks! Innbyggertorgets kokk bruker egne erfaringer og kunnskap om ernæring for å lage god og næringsrik mat til de minste.

Aktiviteter for barn; film, Lego, verksted, bøker

QUIZ PÅ INNBYGGERTORGET Torsdag 28. februar kl. 19.00 - 21.00

Svein er klar med spørsmålene. Du har forhåpentligvis svarene. Alle rettigheter. For alle over 18 år.

FELLESSKAPET

FellesSkapet er et kjøleskap for matdeling som skal bidra til å redusere matsvinn. FellesSkapet er åpent for alle, og kan benyttes av både privatpersoner og bedrifter som har overskuddsmat. Her kan du både levere og hente mat gratis.

HEADING Dag x. måned kl. 00.00

Forklarende tekst, masse plass!! Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam.


VOKSEN & BARN

Bli kjent med noen av bibliotekene i den nye storkommunen. Bibliotekene i Røyken har et variert mangfold av tilbud til store og små!

CATHRINE KNUDSEN FORFATTERMØTE Torsdag 12. september kl. 18.30 Slemmestad bibliotek Cathrine Knudsen slo gjennom med romanen «Manuell» i 2014, og har også mottatt Stig Sæterbakkens minnepris . Møt henne i samtale med Linda Solheim om fjorårets bok «Den siste hjelperen», en fortelling om omsorg og teknologi, og behovet for å gjøre det gode for andre. Arrangeres med støtte fra Bokåret 2019

PROGRAM RØYKEN BIBLIOTEK Les mer på roykenbibliotek.no

KUNST I FRILUFT Kurset går over tre dager: 2., 5. og 11. september kl. 15.00 - 17.00 Slemmestad bibliotek

I samarbeid med Oslofjordens Friluftsråd, tilbyr vi tegne- og malekurs for barn på 4. til 7. trinn. Vi tegner og maler inne i, eller i området rundt Trilobox. Fokuset vil være på geologien og landskapet i Slemmestad. Undervisningen gis av ansvarlig for «Kunst i Friluft», Inger-Marie Gulliksen, Oslofjordens Friluftsråd. Kurset starter kl. 15.00, med mulighet for noe lett å spise fra kl. 14.30. NB: 10 plasser og bindene påmelding innen 24/8. Se våre facebooksider for nærmere info.


FOSSILDAGENE 2019 Lørdag og søndag 21./22. september kl. 12.00 - Slemmestad bibliotek / Trilobox For åttende året på rad inviterer vi til Fossildagene i Slemmestad. Tradisjonen tro blir det fossiljakt med Jørn Hurum på lørdag. Søndagen har fokus på meteoritter sammen med Morten Bilet. Kanskje er du så heldig å finne en ekte meteoritt? Begge dagene blir det fossil- og steinmesse. Her kan du få kjøpt steiner, krystaller, fossiler, meteoritter, bøker og andre spennende geologirekvisitter. Har du funnet et fossil? Ta det med og få det bestemt hos «Fossil-Orakelet». Fossildagene er arrangementer for hele familien!

SIMON STRANGER - FORFATTERMØTE Torsdag 7. november kl. 18.30 Slemmestad bibliotek

UNG HUSFLID Tirsdager fra 1. oktober kl. 14.30 - 16.30 Slemmestad bibliotek

Se mer informasjon om programmet på fossildagene.blogspot.com

SPILLBALUBA PÅ BIBLIOTEKET Mandag 30. sept – fredag 4. okt kl. 12.00 - 14.00 Slemmestad bibliotek

OLAUG NILSEN - FORFATTERMØTE Tirsdag 10. oktober kl. 18.30 Slemmestad bibliotek

MarioKart, Street Fighter (12 år), air hockey, og brettspill. I høstferien finner vi frem spillene våre, både digitale og analoge, og lager noen heidundrande spillturneringer for dem som er hjemme i ferien.

Om «Tung tid tale» Mødre skal aldri gi opp blir det sagt, men hva er aksept, og hva er å gi opp? Møt mor, og vinner av Brageprisen og Nynorsk litteraturpris 2017, Olaug Nilssen.

Om «Leksikon om lys og mørke» - vinner av Bokhandlerprisen 2018 Hva fikk den beskjedne skomakersønnen Henry Rinnan til å bli en av norgeshistoriens mest forhatte skikkelser? Og hvorfor skulle en jødisk familie velge å flytte inn i hoved-kvarteret til Rinnan etter krigen? Arrangeres med støtte fra Bokåret 2019 Denne høsten vil Røyken husflidslag holde «Ung Husflid» i biblioteket for elever fra 5. til 7. klasse. Dette blir organisert som to kurs á fire møter. På det første kurset skal det blant annet lages kabylsk vev (se bildet), drømmefanger og andre fine ting! Det koster 150,- per kurs, men er gratis for medlemmer av Ung Husflid (her koster det 150,- per år å være medlem).

I tillegg til de større arrangementene, har vi jevnlig litteraturkaféer, språkaféer, datahjelp og fortellerstunder. Se roykenbibliotek.no for mer informasjon. Adresser: Slemmestad bibliotek, Vaterlandsveien 13, Slemmestad Midtbygda filial, Vangsfjellveien 1, Røyken

Arrangeres med støtte fra Bokåret 2019

GJØGLERKOFFERTEN Lørdag 19. oktober kl. 15.30 Slemmestad bibliotek

Norges minste Cirkus kommer til Slemmestad for å begeistre barn i alle aldre med en forrykende klovneforestilling! Forestillingen er av og med Cirkus Sibylla Passer for barn fra 3 til 10 år.

LITTERATURKAFÉ Velkommen til bokprat! Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Litteraturkafeene gir rom for samtale og utveksling av leseopplevelser. 29. aug 30. aug 26. sep 27. sep 24. okt 25. okt

11.30 11.30 11.30 11.30 11.30 11.30

Midtbygda Slemmestad Midtbygda Slemmestad Midtbygda Slemmestad


ASKERBIBLIOTEK.NO Telefon 66 90 96 56

Profile for Asker bibliotek

ASKER BIBLIOTEK PROGRAM AUGUST - OKTOBER 2019  

ASKER BIBLIOTEK PROGRAM AUGUST - OKTOBER 2019  

Advertisement