Page 1

‘t WAEKBLAAD

44

22E

JAARGANG

30 OKTOBER 2013 | OPLAGE

Speelgoedbeurs in Boerderij Ut Brook Echt 2 UIT GOED VOOR U

5+6 MEDEDELINGEN G E M E E N T E E C H TSUSTEREN

8 HUIS & TUIN

Zaterdag 2 november van 14.00 tot 16.00 uur zal er een speelgoedbeurs zijn in het restaurant van kinderboerderij Ut Brook van Stichting Pergamijn, Pepinusbrug 4, Echt. Er is ook de mogelijkheid om gezellig een kopje koffie of iets fris te drinken tegen aantrekkelijke prijzen. De kinderen kunnen zich vermaken met het klein vee en de knuffeldieren. In de omgeving is veel speelgelegenheid. De kinderboerderij gaat met een nieuwe opzet starten en daar zijn uiteraard extra kosten aan verbonden. Sponsors zijn uiteraard van harte welkom voor de realisatie van het nieuwe project. Cliënten en personeel nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan deze eerste speelgoedbeurs.

Dit keurmerk is onlangs tijdens de DVD presentatie van het Survival-

kamp 2013 officieel overhandigd geworden door de Bond Jeugdwerk Limburg aan Jeugd Survival Echt in het bijzijn van Wethouder Geert Frische. Hiermee is Jeugd Survival Echt de eerste Jeugd- en Jongeren vereniging in de Gemeente Echt-Susteren die dit keurmerk heeft ontvangen.

Woont u in de regio: Born - Echt - Maasbracht - Susteren of in Montfort en ontvangt u ‘t Waekblaad niet elke woensdag of donderdag, bel 0475 - 48 45 02 of mail info@detailverspreidingen.nl AANLEVEREN REDACTIE/ADVERTENTIES Liefst zo vroeg mogelijk. Redactie uiterlijk maandag 17.00 uur Advertenties uiterlijk dinsdag 15.00 uur bij: Uitgeverij ‘t Waekblaad Heerweg 46, 6101 NT Echt Tel. (0475) 48 45 02 Fax (0475) 48 22 57 www.waekblaad.nl info@waekblaad.nl Het kantoor is geopend: Maandag en dinsdag 9.30-12.00 uur en van 13.30-18.00 uur. Donderdag en vrijdag 13.30-18.00 uur. ‘s Woensdags gesloten.

Vlnr: Afgevaardigde Bond, Pedro Gerrits, Eric Geurts en Wethouder Frische

Meezingconcert Sing and Enjoy in Nieuwstadt Zaterdag 2 november organiseert de Stichting LARnifestatie voor Harmonie Les Amis Réunis een zeer bijzonder populair concert, om deze vereniging vooral in Nieuwstadt, maar ook in wijde omgeving te promoten bij een zeer groot publiek. Het avondvullend concert met de titel Sing and Enjoy (afgekort Sing’n’joy) zal zeker ook de bezoekers zonder affiniteit met blaasmuziek doen verbazen. Het wordt geen standaard Promsconcert, maar een voorstelling waarbij ook het publiek een hoofdrol krijgt... namelijk meezingen met behulp van de teksten die op grote schermen worden geprojecteerd. De muziek is honderd procent live. Tientallen bekende hits uit de hele muziekgeschiedenis passeren de revue. Van André Hazes tot U2, van Wim Sonneveld tot Björk, van de Simple Minds tot Marco Borsato, van Toon Hermans tot Joe Cocker en ga zo maar door. Teveel om op te noemen. De harmonie speelt en begeleidt top-artiesten

Griezeltocht door buurtvereniging Mariaput Linne Zaterdag 2 november heeft de buurtvereniging Mariaput Linne net als voorgaande jaren weer een spectaculaire griezeltocht met nieuwe spokerijen op touw gezet voor alle kinderen van de basisschool. Vertrokken wordt vanuit gemeenschapshuis De Pool, gelegen aan de Markt te Linne. De tocht zal ongeveer 4 kilometer lang zijn. Voor alle kinderen geldt: begeleiding is noodzakelijk. Gestart kan worden tussen 18.30 en 20.00 uur. De in-

schrijfkosten bedragen: Leden van de Mariaput Linne: € 1,50 per persoon. Voor overige deelnemers: € 2,50 per persoon.

Niet bang om mee te lopen?

Opgave is mogelijk bij: Corrie Ophelders, Molenweg 9; Silvia Renet, Maasbrachterweg 51; Désiree Soentjens, Mergelweg 14; Anny Ververs, Oggstraat 8 of Grotestraat 18.

Mofert’s got talent! Zondag 3 november is de 2de editie van Mofert’s got talent! Om 14.00 uur beginnen de optredens in Fanfarezaal De Vriendenkring te Montfort. Er zijn optredens met muziek, zang en dans door onbekend talent, maar ook door bekend talent zoals La Bamba & Dwayne Verheyden, Lynyrd van Riet & Geert Verheijden, Kim Wilms en Ron Verkoulen! De leerlingen van Didi Schroij-

als Suzan Seegers, Geralt van Gemert, Swing Design, Jack Millionsband en u hoort optredens van de Coriovallum Pipeband uit Heerlen. Dit alles wordt ondersteund door een speciaal samengestelde popband van professionele musici en de percussie-groep van Les Amis Réunis.

ting Wurfeld, een klein gehucht van Maaseik. Deelnemers aan de 25 km worden over verharde wegen, veldwegen en wandelpaden, langs akkers en weilanden, geleid naar Heppeneert. Er is één rustplaats ingericht voor alle routes waar u de benen kunt strekken en genieten van een uitgebreid assortiment voor het versterken van de inwendige mens. Startplaats: Gemeenschapshuis, Eyckholtstraat 7, Roosteren. Starttijd: 7 km van 8.00 tot 14.00 uur, 14 km van 8.00 tot 13.00 uur, 20 km van 8.00 tot 12.00 uur, 25 km van 8.00 tot 11.00 uur.

Vooraankondiging Groots Buutte Gala Maasbracht – Beek Stichting Vrienden Fanfare Eensgezindheid presenteert het Groots Buutte Gala 2013 op vrijdag 29 november in het Baekerhoes te Maasbracht-beek. Evenals voorgaande jaren is de organisatie volop in de weer om een keur aan buuttereedners uit Brabant en Limburg voor u in het programma op te nemen. De pre-

sentatie van deze ludieke avond is in vertrouwde handen van Pierre Cnoops en Karel Fiddelers. Kaarten á € 12,50 zijn vanaf 1 november verkrijgbaar bij: Boekhandel de Kempenaer Maasbracht (0475 46 14 04), Gemeenschapshuis het Baekerhoes Maasbracht (0475 46 47 77), Harrie Gehlen Maasbracht (0475 46 40 45).

Adverteren met onze jaarlijkse

Walking Dinner Het is mogelijk om een heus VIParrangement te boeken. U rijdt dan, vooraf van het concert, met een luxe touringcar naar kasteeltje Eyckholt te Roosteren, alwaar een walking dinner plaats zal vinden. Drankjes tijdens dit diner zijn inclusief en bovendien ontvangt u een entreekaart en 10 consumptiebonnen. Kosten € 125,- p.p. Locatie: sporthal De Sjirp Nieuwstadt, aanvang concert is 20.00 uur, zaal open 19.00 uur. Entree € 15,-, voorverkoop € 12,50 (Plusmarkt De Wit en slijterij WerVin Nieuwstadt).

en-Schmitz hebben ook voor een expositie van tekeningen gezorgd en er zijn ook schilderijen van Didi en Aggie Wolters-Janssen te bezichtigen. Iedereen die om 14.00 uur aanwezig is mag deelnemen aan de publieksjury en stemmen op het beste optreden. De prijsuitreiking vindt om 18.00 uur plaats gevolgd door een optreden van de winnaar. Gratis entree.

Maasoevertocht Roosteren Zondag 3 november organiseert de wandelclub van fanfare De Maasoever haar jaarlijkse wandeltocht. Gekozen kan worden uit 4 afstanden, te weten 7, 14, 20 en 25 kilometer. De 7 km route gaat door de landelijke omgeving van de Maas aan Nederlandse zijde naar de rustplaats in Maaseik. Na een bezoek te hebben gebracht aan Aldeneik, keert u langs het watersportgebied en na nog even genoten te hebben van de rust in het waterwingebied de Rug terug naar Roosteren. De 14 km route brengt u, naar de idyllisch gelegen gehuchten Illikhoven en Vissersweert. De 20 km voert rich-

AUTO’S

BEZORGKLACHTEN

EXEMPLAREN

Vrouwenbeweging Born bestaat 60 jaar

10

‘T WAEKBLAAD IS EEN GRATIS HUIS-AAN-HUIS NIEUWSBLAD. Oplage ruim 29.000 Het verschijnt iedere woensdag of donderdag in: Aasterberg, Berkelaar, Born, Buchten, Dieteren, Echt, Echterbosch, Echterheide, Gebroek, Graetheide, Grevenbicht, Hingen, Holtum, Illikhoven, Koningsbosch, Linne, Maas bracht, Maria-Hoop, Montfort, Nieuwstadt, Obbicht, Ohé en Laak, Ophoven, Pa pen ho ven, Pey, Putbroek, Roosteren, Schilberg, Schipperskerk, Slek, Stevensweert, St. Joost, Susteren en Visserweert.

29.000

16 November feest

Veiligheidsvignet voor Jeugd Survival Echt De organisatie van Jeugd Survival Echt heeft per 19 augustus het keurmerk ‘Veiligheid in het Jeugden Jongerenwerk’ en voldoet hiermee aan de eisen van een goed arbobeleid binnen de organisatie.

RUIM

Uw flyer laten bezorgen met ´t Waekblaad

Bel 06 1012 1826 of 0475 48 45 02

Sint Puzzelactie? Bel 0475 48 45 02

Dames N. Cox 45 jaar lid, M. Haagmans 45 jaar lid, M. Biesmans 50 jaar lid, T. Damen 25 jaar lid, T. Schrijen 40 jaar lid en A. Lebens 45 jaar lid. Het was in het najaar van 1953 – het jaar van de watersnoodramp in Zeeland – dat enkele dames uit de Bornse gemeenschap het initiatief namen om een vereniging op te richten. Doelstelling was en is nog steeds zoveel mogelijk het nuttige met het aangename voor de leden te verenigen. En nu, 60 jaar later, herdenken bestuur en leden van Vrouwenbeweging Born op bescheiden maar feestelijke wijze dat de men daar in de loop van de tijd zeker in is geslaagd, mede gelet op constant ledenaantal en interesses. Behalve ontwikkeling en ontspanning, leerzame excursies en handige demonstraties, vinden bestuur en leden van de vereniging het simpele, periodieke samenzijn van groot belang. Naast deelname aan tal van gevarieerde verenigingsactiviteiten, werd in de loop van de tijd óók op politiek terrein de positie van de vrouw voor het voetlicht gebracht, een niet onbelangrijk item in de samenleving.

Diamanten feest

Het is nu zoals gezegd 60 jaar geleden dat een kleine groep dames de basis legde voor oprichting van Vrouwenbeweging Born. Deze pioniers en de daarop volgende harde werksters verdienen een pluim. Erkentelijkheid gaat ook uit naar de buurtleiders die als zogeheten bumpers fungeren. Zij onderhouden de hoognodige contacten met de leden en verzorgen de terugkoppeling, dus optimale communicatie. Het uit 7 personen bestaande bestuur wordt reglementair regelmatig gewisseld en verjongd, dus óók de wensen van jongere leden worden gehoord en zo mogelijk gehonoreerd. Tijdens de viering van het 60-jarig bestaansfeest op zaterdag 16 november in gemeenschapshuis te Born, zullen 6 jubilaressen in het zonnetje worden gezet voor langdurig lidmaatschap door wethouder Pieter Meekels. Een 4-gangen diner, afgewisseld met optredens van diverse artiesten, vormt het culinair hoogtepunt van het feest.

Voorspelen cursisten Myouthic en Harmonie St. Cecilia Koningsbosch Zoals gebruikelijk presenteren alle leerlingen van de muziekschool zich tegen het einde van een lesjaar. Eens per jaar laten ze horen wat hun vorderingen zijn en daarom is er onder leiding van hun muziekdocenten geoefend aan voorspeelstukjes die solistisch of in groepsverband worden uitgevoerd. Zowel de blokfluiters als cursisten die een harmonie instrument bespelen zullen deelnemen. Zondag 3 november zal iedereen in zaal van Pol te

Koningsbosch kunnen horen wat er geleerd is. Het voorspelen vindt plaats aansluitend aan de repetitie van Harmonie St. Cecilia. In eerste instantie vindt het voorspelen plaats ter oefening van samenspel en om podiumervaring op te doen. Iedere belangstellende is welkom. Voor de leerlingen is een gezellig gevulde zaal namelijk extra motiverend. Het voorspelen begint om 11.15 uur en duurt tot 12.30 uur.

MONDZORG MOLENBEECKE Tandprothetische Praktijk Echt Gespecialiseerd in protheses op implantaten

Jodenstraat (Plats) 4 6101 AS Echt Tel. 0475-472706 www.tppecht.nl Reparaties indien mogelijk, klaar terwijl u wacht!

www.molenbeecke.nl

De Tandprothetische Praktijk Echt heeft uiteenlopende specialiteiten op prothetisch gebied. Wilt u een op maat gemaakt en aan uw wensen aangepast nieuw kunstgebit al dan niet op implantaten dan bent u van harte welkom.

De specialist in KLIKisprotheses Nieuw: vanaf 1 november Mondzorg Voor allE problemen met uw gebitsprothese Molenbeecke Echt (Wijnstraat 51) ook op nieuwe prothese klikgebit - reparaties dinsdag- en donderdagavond geopend.


’t Waekblaad – nr. 44 - 30 oktober 2013 - pag. 2

Halloweendiscozwemmen in zwembad In de Bandert Echt

UIT GOED VOOR U Mosselavond in De Koppel Ook dit jaar is er weer onze jaarlijkse mosselavond en wel op

zondag 3 november.

Vanaf 17.00 uur is de keuken open en serveren wij door tot 22.00 uur.

Vrijdagavond 1 november wordt het erg spannend in zwembad In de Bandert. Het jaarlijkse Halloween discozwemmen vindt dan plaats voor leerlingen van de basisscholen vanaf groep 5 en leerlingen van de brugklassen. Alvorens de deelnemers aan het discozwemmen in de zwemzaal zijn, ontmoeten ze eerst een aantal zombiefiguren en komen in een paar spannende situaties terecht. Ook tijdens het discozwemmen zal het in de zwemzaal erg onrustig

Buurtvereniging Bloemenput Schilberg Zaterdag 2 november: inzamelen oud papier vanaf 10.00 tot 13.00 uur bij buurthuis Tulpenstraat 20. De opbrengst komt ten goede van de buurtvereniging. De zondagen 3 , 10, 17 en 24 november kunt u frühschoppen en kaarten van 10.00 tot 13.00 uur. Maandag 4 november: kienen, aanvang 20.00 uur, zaal open 18.45 uur, 1 serie € 4,-, dubbelserie € 5,50. Ook niet leden zijn welkom. In de pauze is er een loterij. Woensdag 13 november: bezoek aan Europees Parlement. De bus vertrekt om 8.30 uur vanaf ’t Bloemenplein. Iedereen die zich heeft opgegeven: denk aan legitimatiebewijs en een lunchpakket. Om 19.30 uur weer terug. Sinterklaas: opgavestrookje voor kinderen die lid zijn van de buurtvereniging t/m 12 jaar opgeven voor 10 november. Een briefje met naam, leeftijd, jongen of meisje, inleveren bij Marlies Houben Seringenstraat 12 tel: 0475 487181 of bij Angelina Geraets Olmstraat 26 Echt. Zaterdag 14 december 17.00 uur: kerststukje maken. Kosten € 20,- .

zijn. Let op: de tijden van het normale discozwemmen gelden voor deze avond niet! De medewerkers van Menswel Sport hebben een programma samengesteld: groep 5, 6 en 7 (basisschool) van 19.00 tot 20.30 uur; groep 8 en brugklas van 20.30 tot 22.00 uur. I.v.m. verwachte drukte in de kleedlokalen is het handig alvast thuis zwemkleding aan te trekken. Denk wel aan droge kleding na afloop. Entree € 2,50 p.p. Voor verdere informatie: zwembad In de Bandert 0475 48 21 60.

Halloween Bloemenput Schilberg Buurthuis de Blômehaof wordt zaterdag 2 november weer omgetoverd tot een waar griezelhuis. Vanaf 19.00 uur is deze avond muziek van dj Jopie en zorgen ze dat er weer zeer bloeddorstige cocktails voor de dames aanwezig zijn. De kinderen kunnen van alles knutselen. Ook is er een prijs voor de leuks verklede volwassene en voor de kinderen. Word je liever piraat, spook of heks het maakt allemaal niks uit. Iedereen is welkom.

Met een advertentie in

‘t Waekblaad

komt uw mededeling in ruim 29.000 brievenbussen tussen Roermond en Sittard.

Meer info? Even bellen: 0475-484502

High Tea bij Royal Servicebioscoop Echt

Zondag 3 november organiseert Royal Servicebioscoop te Echt haar eerste High Tea & Movie. Tijdens een High Tea & Movie wordt er een voorpremière vertoond van een gepaste nieuwe film en wordt er een uitgebreide High Tea verzorgd. Voor deze ‘premièremiddag’ is er gekozen voor de voorpremière van de film Diana. Voorafgaand aan de film kunt u genieten van een High Tea met verschillende soorten thee en een lichte maaltijd met allemaal lekkere kleine zoete en hartige gerechten. De High Tea & Movie begint op zondag 3 november om 14:30 uur. De kaartjes voor deze complete middag bedragen € 15,00 per persoon incl. de High Tea. De film zal aansluitend om 16:00 uur starten. Reserveren voor de

High Tea & Movie is verplicht ( vóór 1 november) en kan via onze website www.royal-echt.nl, via mail kassa@royal-echt.nl of telefonisch tijdens openingstijden via 0475481369

Filmbeschrijving Diana:

Diana is een Biografisch drama over de Princess of Wales. De film gaat over de laatste twee jaar van het leven van prinses Diana en de geheime liefdesrelatie die ze had met de gerenommeerde hartchirurg Dr Hasnat Khan tot het tragische auto-ongeluk waarbij ze stierf samen met Dodi Al-Fayed in Parijs. Een liefdesverhaal over familie, vriendschap en de tragiek van roem.

Open Echter Toepkampioenschappen

Lust u geen mosselen, dan kunt u kiezen uit schnitzel of varkenshaas, dit alles wordt geserveerd met stokbrood, frites en salade.

KIENEN

T.b.v. Recreatie Landgoed

Landgoed Hommelheide Susteren

Woensdag 6 november

PRIJZEN KIENEN

met o.a. Kleuren TV 80 cm Led en en diverse andere prijzen o.a. elektrische app. speelgoed en extra prijzengeld. Getrokken door de geluksmachine.

voor €15,00 p.p.

Vanaf woensdag 6 november iedere woensdag PANNENKOEKENMIDDAG voor de kids

Voor sfeer en gezelligheid kom je naar Hommelheide, Hommelweg 2 Susteren.

Gelieve te reserveren.

www.tapasencocktailrestaurantpuur.nl

Echterheide bij Posterholt Café - Dancing WALDESLUST 0475-401307

Openingstijden: maandag gesloten; dinsdag en woensdag van 10.00 tot 18.00 uur; donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00-22.00 uur; zondag van 17.00-22.00 uur.

Bovenstestraat 4 Echt T 0475 470972

www.waldeslust.nl

Zondagmiddag 3 november

Gemeenschapshuis de Koppel & Café ‘t Koppelke

JERSEY

Vleutstraat 22, 6114 KN Dieteren 046-4492726 of 06-51200367

Tapasschotel

Kom allen en beleef deze gezellige kienavond.

De kosten zijn €15,00 p.p. (Reserveren gewenst)

Tapas en lunchgerechten

van 16.00 tot 24.00 uur

Forellenvijver Nooit Gedacht De openingstijden van onze keuken zijn van woensdag t/m zaterdag van 17.00 - 21.00 uur. Zondag keuken doorlopend geopend van 12.00 - 21.00 uur. Op maandag en dinsdag zijn wij gesloten, met uitzondering van feestdagen. Ons restaurant is geschikt voor diners tot zo´n 44 personen. Vraag naar onze mogelijkheden voor gezelschappen vanaf 45 personen

Onze kaart:

Soep / Hoofdgerecht / Dessert: € 29,50 Voorgerecht / Hoofdgerecht / Dessert: € 32,00 Voorgerecht / Soep / Hoofdgerecht / Dessert: € 34,50 Hoofdgerecht: € 20,50 Extra mandje stokbrood met kruidenboter: € 2,00

Voorgerechten

Krabsoesjes met een frisse salade, kroketje van rivierkreeft en lavasmayonaise Salade met gerookte ganzenham, balkenbrij, appeltjes, calvadoscrème en gelei van rode kool Zachte wildpaté met een bonbon van “knien in ’t zoer “, spekjes en mosterddressing Vegetarische Elzasser Flammkuchen op een salade met blauwe kaasdressing en knoflookamandeltjes Carpaccio van ossenhaas met fijne salade, Parmezaanse kaas en een kruidendressing

Let op !!! 2 November om 20.30 uur bij forellenvijver Nooit Gedacht Live optreden van Fever of Life.

Vistijden vanaf 1 november: Maandag: gesloten Dinsdag t/m zondag: 11.00 uur t/m 16.00 uur. Zolang de voorraad strekt.

Soepen

Hoofdgerechten

A I R P O R T S E RV I C E

Gebakken tongfilet met een kruidenlaagje, gerookte zalm en witte wijnsaus met een vleugje citroen Trio van hazenpeper, gebakken filet van houtduif en gemarineerde winterworstjes Hutspot Anders, geserveerd met noten, feta, olijven en honing-sesamstengels Hertenbiefstuk met huisgemaakte wildbitterballen en saus van rode wijn en jeneverbes (+2.00) Visvangst van de dag Gebakken medaillons van varkenshaas èn runder-diamanthaas met truffelsaus

Desserts

Warme kersen met vanille ijs en slagroom Gepocheerde peer met sabayon van glühwein, wentelteefje van peperkoek en kaneelijs Dame Blanche Internationaal kaasbordje met stroop, druiven en brood (+ € 2,50) Dessert van de chef ( wisselend ) Kopje koffie met huisgemaakte chocolaatjes Ruud en Christel Beckers Gasthuissteeg 1b, 6101 EE Echt Tel. 0475 481576

Zondag 17 november Zondag 1 december

4 GANGEN

Wildbuffet € 29,50 p.p. exclusief drank

9 November om 20.30 uur

muziek bij Forellenvijver Nooit Gedacht muziek van DJ Jopie als vanouds.

Tot ziens bij Cor en Marjo aan de Diergaarderweg 4 in Montfort. Tel. 06-10576506

Oosterse, pittige pastinaaksoep met gefrituurde falafelballetjes Krachtige wildbouillon met preiringetjes Geurige tomatensoep van Pomodori tomaat met crème fraiche en basilicum

Zaterdag 9 november (aanvang vanaf 18.00 uur)

TA X I - Y VA N 0032 495

MAASEIK 211339

Aanvang vanaf 17.00 uur s.v.p. reserveren U kunt ook al reserveren voor het kerstbuffet op 25 en 26 december Walburgisstraat 13-17 Ohé en Laak 0475 551223 info@ruine.nl

Wildavond Kom en proef op zaterdag 2 november de pure smaak van de mooiste wildklassiekers... (Reserveren noodzakelijk)

A L L E L U C H T H AV E N S - T G V T R E I N S TAT I O N S

E-MAIL / INFO@TAXI-YVAN.BE WWW.TAXI-YVAN.BE OOK GROEPSVERVOER TOT 8 PERS.

Brasserie

De

www.hetgasthoes.nl

ompesche Molen

Bilt 1, 6107 AA Stevensweert, 0475 - 551815

www.hompeschemolen.nl

Café ‘t Hingen, Op den Dijk 2a, 6102 EW Echt

KIENEN

Vrijdag 1 november, vrijdag 15 november en zaterdag 21 december

Alle dagen zaal open vanaf 19.30, aanvang 20.00 uur

SPEELGOED BEURS Zondag 3 november

Verkoop van tweedehands kinderspeelgoed van 13.00-16.00 uur, gratis entree.

Kerstbuffet (3 gangen) € 29,95 p.p. kinderen t/m 12 jaar € 14,95 p.p.

Kerstdiner (4 gangen) € 36,95 p.p. kinderen t/m 12 jaar vanaf € 7,50 p.p.

Zie onze website: www.intbrookx.nl

Restaurant In’t Brookx, In het broek 1, 6107 BG Stevensweert, 0475-551292

SCHMINK WORKSHOP

Zondag 17 november vanaf 13.00 uur

(bij genoeg opgave). Meer info cafethingen@hotmail.com

onderwerp: opgave Schminken

Maas Binnenvaartmuseum Als de grootste binnenhaven van Nederland is Maasbracht met recht het centrum van de binnenvaart. Op een historische plaats, daar waar vroeger de schippersbeurs van Maasbracht gehuisvest was, bevindt zich nu het Maas Binnenvaartmuseum Openingstijden: woensdag, zaterdag, en zondag van 14.00–17.00 uur het gehele jaar door uitgezonderd: eerste kerstdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en nieuwjaarsdag. Groepen altijd op afspraak 0475-465873 Havenstraat 7, 6051 CR Maasbracht info@maas-binnenvaartmuseum.nl www.maas-binnenvaartmuseum.nl

www.cafethingen.nl

Halloween Disco Zwemmen Vrijdag 1 november Echter Toepkampioen 2012 Roy Maessen, geflankeerd door Astrid Peters (nr. 2) en Erik Kox (nr. 3) Het is weer tijd voor de jaarlijkse Open Echter Toepkampioenschappen. Voor de 21e keer in successie worden deze oergezellige kampioenschappen gehouden in Café Moustache aan de Bovenstestraat in Echt. De eerste toepavond in een serie van zes zal gaan plaatsvinden op woensdag 6 november. Kaartliefhebbers kunnen dan vanaf 20.00 uur een gooi gaan doen naar de vele fantastische prijzen die te verdienen zijn. Iedereen is welkom. De volgende toepavonden in de cyclus worden gehouden op de woensdagen 13, 20 en 27 november en op 4 en 11 december. Het inschrijfgeld bedraagt slecht € 1,25 per toepronde. In totaal worden vier toep-

ronden per avond gespeeld in een tafelsamenstelling die bij loting wordt bepaald. Bij iedere ronde is een prijs beschikbaar voor de tafelwinnaars. En uiteraard is er aan het einde van iedere toepavond een prijs voor de dagwinnaar. Aan het slot van de toepcyclus ontvangt de uiteindelijke winnaar de wisselbeker. Na zes toepronden mogen de deelnemers het slechtste resultaat wegstrepen. Dit betekent dat wanneer men onverhoopt een avond verstek moet laten gaan, men toch nog kans kan maken op de door eenieder o zo felbegeerde titel Echter Toepkampioen. Tekst: Jos Meeuws

Zondag 3 november

Zaterdag 9 november (aanvang vanaf 18.00 uur) Zondag 17 november Zondag 1 december

4 GANGEN

Wildbuffet € 29,50 p.p. exclusief drank

Aanvang vanaf 17.00 uur s.v.p. reserveren U kunt ook al reserveren voor het kerstbuffet op 25 en 26 december Walburgisstraat 13-17 Ohé en Laak 0475 551223 info@ruine.nl

Doelgroep: Groep 6 t/m 8 Locatie : Sporthal In de Bandert Adres: Bandertlaan 7 Echt Kosten: € 2,50

Programma Groep 6 / 7

Begin Activiteit : 19:00 - 20:30 u

Programma Groep 8 / Brugklas Begin Activiteit : 20:30 - 22:00 u Reglement: Zwemdiploma A Verplicht I.v.m. grote drukte in de kleedlokalen, zwemkleding alvast thuis aantrekken. Pas op, er lopen zombies !!!


’t Waekblaad – nr. 44 - 30 oktober 2013 - pag. 3

Parochie Heilige Landricus Echt Pastoor R.H. Kanke, Vrijthof 21 6101 AM Echt, tel. 48 16 59. E-mail: r.kanke@home.nl of parochiekantoor.echt@home.nl. Website: www.echtkerkelijk.nl Zaterdag 2 november: Gedachtenis van alle overleden gelovigen 18.00 uur avondmis: gest.jrd. overleden ouders Meuwissen-Op het Veld en zoon; Huub; gest.jrd. mevr. Boonen; gest.jrd. Maria UnkrautGriens; Paul Peter Konings en Maria Delsing, Theodorus Delsing en Bernardina Welters en zonen Henk en Rene, Pastoor Alphons Delsing en Maria Delsing; gest.jrd. Giel Peeters (vanwege verjaardag) en voor Leentje Peeters-Renet; Harie Steskens; Zang: volkszang. Zondag 3 november (31e zondag) 10.00 uurhoogmis; met Kinderwoorddienst; zesw.dienst Truus Biermans-Welters; gest.jrd. overleden ouders Jac Verheijen-Heijnen; Maria Verheijen en oma; Gerda Schoonbroodt-Wormmeester; ouders Housmans-Schoenmakers en voor overleden familieleden; overleden ouders Aben-van de Brekel en overleden familieleden; Pastoor Hölscher; Harie Steskens; jrd. Toon Willems; Zang: herenkoor H. Landricus. Maandag 4 november H. Carolus Borromeus, bisschop; Geen H. Mis. Dinsdag 5 november (H. Geraldus, bisschop) 19.00 uur avondmis; mevr. T. Housmans-van Halbeek namens Ambrosius Broederschap; voor overl. echtgenoot Pius Heatubun en wederzijdse ouders. Woensdag 6 november (Alle heilige verkondigers van het geloof in onze streken) 19.00 uur avondmis; overledenen van de familie Stieve-Kanke. Donderdag 7 november (H. Willibrord, bisschop) 19.00 uur avondmis; voor de levenden en overledenen van de familie Schlehbusch; aansluitend eucharistische aanbidding van het H. Sacrament des Altaars tot 20.00 uur. Vrijdag 8 november (H. Willehad, bisschop) 09.00 uur ochtendmis uit dankbaarheid t.e.v. O.L. Vrouw van Schilberg. Biechtgelegenheid Iedere zaterdag om 15.00 uur is er gelegenheid tot biechten Opgeven van misintenties Voor het opgeven van misintenties kunt u terecht bij Diaken Beerkens, Diepstraat 5, tel. 481157 of 06 1029 6216. Opgave doopsel Voor het vastleggen van een doopdatum wordt u gevraagd tijdig contact op te nemen met pastoor Kanke, tel. 481659. Voorafgaand aan het doopsel is elke maand een gemeenschappelijk doopgesprek voor alle doopouders uit de parochies H.Landricus en O.L.Vrouw Ohé en Laak. Parochiekantoor Iedere dinsdag- en donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur kunt u terecht op het parochiekantoor voor het afspreken van een doopsel, huwelijk, misintenties enz. Het parochiekantoor is gevestigd in de pastorie, Vrijthof 21. U kunt ook mailen: parochiekantoor.echt@ home.nl Bij een sterfgeval kunt u terecht bij Pastoor Kanke in de pastorie, Vrijthof 21, tel 481659. Allerzielenlof Het Allerzielenlof met de bijzondere herdenking van de overledenen van het afgelopen jaar en de processie over het St. Landricuskerkhof met de zegening van de graven is op zondag 3 november om 13.30 uur op het Anna kerkhof en om 15.00 uur op het Landricuskerkhof. Themadag H. Edith Stein Deze themadag wordt gehouden op zaterdag 9 november van 13.00 tot 17.00 uur in Zorgcentrum De Egthe 1 te Echt. Thema: Paus Johannes Paulus II en Edith Stein; Inleider: Prof. Dr. Ilse Kerremans OCDS. Thema: Het fenomeen van Edith Stein: Een Nederlandse receptiegeschiedenis; Inleider: Weleerwaarde Heer Rabbijn James Baaden. Er zijn geen kosten verbonden aan deze middag, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom. Bij deelname, graag voor 4 november, een berichtje naar het secretariaat: mw.J. Stassen-Muyrers, Berkelaarsweg 27 6101 AV Echt. Tel: 0475 48 21 36 of 06 510 851 79. e- mail jen.stassen@wxs.nl. Kinderwoorddienst Thema: Jezus heeft oog voor de mens. Er wordt gelezen uit het evangelie van Lucas 19, 1-10 en er wordt een knutselwerkje gemaakt. Alle kinderen zijn welkom.

Heilige missen zorgcentrum De Egthe Zaterdag 2 november 17.30 uur: Heilige Mis, Allerheiligen en her-

denkingsdienst, Allerzielen (voorlezen namen); Jan Broen; Zang: ouderenkoor. Dinsdag 5 november 09.30 uur: Heilige Mis voor priesterroepingen.

Parochie Onze Lieve Vrouw Geboorte Ohé en Laak Administrator Pastoor R. Kanke, Vrijthof 21 6101 AM Echt, tel. 48 16 59. Email: r.kanke@home. nl. Dienstdoend priester: L. van Alst, tel. 48 13 90. Opgave misintenties en stichtingen: Gonny Busschops, Haverstoppel 2 Ohe en Laak tel: 0475 551813; gonnybusschops@live.nl Zondag 3 november: Allerheiligen; 11.00 uur: gest.jrd. Jac Laugs en Josefina Laugs-Nellissen; gest.jrd. Willem Laugs en Maria Ras en alle overledenen van fam.; Jrd. Louis Indemans en Lies Indemans-Graus. H.mis Martha Indemans, Bertha Indemans en alle overledenen fam. Indemans-Graus; 1e jrd. Frans Seegers; H.mis Elly Seegers-Smeets en alle overledenen van fam SeegersSmeets; jrd. Gerard Griens; H.mis alle overledenen fam Griens-Damen; H.mis Tjeu Beerens en Helena Beerens-Peulen; H.mis Frans Schmeitz en alle overledenen fam. Schmeitz; H.mis Jaques Damen, Elisabeth Damen-Storms, Broer en Truus; Jrd. Sjra Beunen; H.mis Sef Beunen en overleden ouders fam.; H.mis Wim de Valk; H.mis Emiel Beunen en alle overledenen fam. Beunen-Maessen; H.mis Adrie v.d. Laar, Franciscus v.d. Laar, Fina Beunen, Wim en Sef. Na afloop van deze H.mis worden de graven gezegend. Tijdens deze Plechtigheid zorgen enkele leden van Harmonie St Caecilia voor de muzikale omlijsting. Opgave doopsel Voor het prikken van een doopdatum wordt u gevraagd contact op te nemen met pastoor Kanke, tel. 481659.

Parochie H. Stephanus Stevensweert Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250 fax 468251. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@parochiefederatie-maasbracht.nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@kpnmail. nl Vrijdag 1 november: Allerheiligen; 10.00u: Plechtige Hoogmis in Maasbracht. Zaterdag 2 november: 31e zondag door het jaar; 18.00u: Dameskoor; collecte voor het onderhoud van de kerk; voor al de overledenen van wie de naam is opgeschreven in het zielenboek; Gest Jrd Trees Theelen overl ouders Theelen-Helwegen en Truusje Theelen; Wiel Vos en Fien Vos-Corstjens; Elisabeth Seegers; overleden familie Seegers-Rutten. Zondag 3 november: 31e zondag door het jaar 14.00u: Dameskoor; Gebedsdienst Allerzielen, aansluitend zegening van de graven op het kerkhof. Bestellen intenties H. Missen H. Missen 3 weken van te voren bestellen. H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,Overleden Op 22 oktober overleed parochiaan Joep Cuijpers (Het Stepke). Hij werd 74 jaar. Joep heeft zich op velerlei gebied dienstbaar gemaakt voor de Stevensweerter gemeenschap.

Parochie St. Gertrudis Maasbracht Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 46 82 51. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@parochiefederatie-maasbracht.nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@ kpnmail.nl Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Vrijdag 1 november: Allerheiligen; 10.00u: Plechtige Hoogmis m.m.v. het parochiekoor; Overleden familieleden. Zaterdag 2 november: 31e zondag door het jaar; 16.30u: Dr. Engelsoord. Zondag 3 november: 31e zondag door het jaar; 11.00u: collecte voor het onderhoud van de kerk; Gest Jrd voor alle overledenen die in Maasbracht begraven zijn; Gest Jrd Willem Joosten en Elisabeth Schreurs; Harie Golsteijn (C); overleden ouders van Lin-Kallen en alle overleden familieleden; 15.30u: Gebedsdienst Allerzielen met me-

Parochie H. Hart van Jezus Brachterbeek Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@parochiefederatie-maasbracht.nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@kpnmail. nl Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Vrijdag 1 november: Allerheiligen; 10.00u: Plechtige Hoogmis in Maasbracht. Zondag 3 november: 31e zondag door het jaar; 09.30u: collecte voor het onderhoud van de

Protestantse Gemeente Maasbracht Kerkdienst: Elke zondag om 10.00 uur in de Protestantse Kerk aan de Sintelstraat 23 in Maasbracht (6051 BM). Aanvang 10.00 uur. Predikant: Ds. H. van de Born, Vlaskuilseweg 24a Maria Hoop,

Twijfelt u ook wel eens aan uw gehoor? Maak dan gerust een afspraak voor een professionele gehoortest. Deze test is gratis en u weet meteen of u geholpen kan worden. Wij bieden u de meest recente hooroplossingen aan, voor een maximaal hoorcomfort. En daarbij werken wij samen met alle zorgverzekeraars. Zo bent u zeker van de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs. Voor minder doen wij het niet. Bel ons voor een afspraak en ervaar zelf onze kwaliteit en service in één van onze vestigingen. Meer informatie vindt u op onze website. Echt Gelrestraat 11 T 0475-47 06 63

“Voor hetzelfde geld gaat u naar Streukens Hooroplossingen”

Dan weet u dat het goed is www.streukens.nl

kerk; Gest Jrd Nellie van Montfort; Gest Jrd overleden ouders Sef en Ida Bongaerts-Beckers (bgv sterfdag Ida); pastoor Jozef Linssen en familie; Misdienaars: Laura, Carin en Laura; 14.00u: Gebedsdienst Allerzielen, aansluitend zegening van de graven op het kerkhof; Misdienaars: Kyra, Nino. Woensdag 6 november: Alle heilige verkondigers van het geloof in de streken; 18.40u: R o z e n hoedje; 19.00u: H. Mis in kapel Tergouwen. Bestellen intenties H. Mis Drie weken van te voren in de brievenbus van de sacristie (Kerkstraat 7) of bij de kapelaan (Kerkstraat 9). H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,Overleden Op 21 oktober overleed in de Egthe parochiaan Jan Beckers (voorheen Kloosterstraat). Hij werd 85 jaar. Nauwelijks 5 maanden geleden werd zijn vrouw Bertha ten grave gedragen.

Parochie H. Martinus Linne Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@parochiefederatie-maasbracht. nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij drin-

Uitvaartcentrum ‘t Sittert 22, 6077 NN St.Odliliënberg Kapel, Kapellerlaan 71, 6045 AB Roermond

tel. 0475 30 22 87. Email: hvdborn@ gmail.com. U bent hierbij van harte welkom. Na afloop drinken we met elkaar een kopje koffie, thee of limonade, daarbij kunnen we bijpraten en elkaar beter leren kennen. Scriba: Mevr. C.M. van Garderen, Oeveren 30, 6067 BH Linne, tel. 0475 466461; email: avan.garde@home. nl; Postadres: Postbus 7098, 6051 AB Maasbracht.

Evangeliegemeente de Thuishaven Maasbracht Adres: Havenstraat 15, Maasbracht. http://www.thuishaven.net Samenkomsten: Iedere zondag om 10.30 uur. Huisgroepen: Er zijn meerdere malen per maand bijeenkomsten in Maasbracht, Echt en Posterholt. Smallgroup: Twee zaterdagavonden per maand is er een bijeenkomst voor jongeren in Maasbracht. Voor meer informatie of voor de exacte data en tijden bel Rita & Menno Kamp op 0475 32 71 81 of email naar info@thuishaven.net

Een woord, een gebaar of een kaart, het doet je goed, wanneer je iemand die je lief hebt, missen moet.

Een moeder sterft niet, ze leeft verder in hen die ze liefheeft Een hand, een kaart, een woord, een gebaar, al uw blijken van belangstelling na het overlijden van

Thei Coenen Het heeft ons goed gedaan te mogen ervaren, dat hij bij zo velen geliefd was.

Mia Coenen, kinderen en kleinkinderen

Truus Biermans-Welters

Susteren, 28 oktober

waren voor ons hartverwarmend. Daarvoor danken wij u oprecht.

Frank & Margot, Annemiek, Claus Joep & Eveline, Luc, Bas, Iris, Stella en Sjoerd

De zeswekendienst zal worden gehouden op zondag 3 november 2013 om 9.30 uur in de parochiekerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen Mariaveld te Susteren.

Echt, oktober 2013

Geboren

De plechtige zeswekendienst wordt gehouden op zondag 3 november om 10.00 uur in de parochiekerk van de H. Landricus te Echt.

SeniorenSociëteit St. Jozef Pey Donderdag 31 oktober patronaat Pey: kaarten 13.00 uur. Maandag 4 november: gym (M.B.v.O.)15.00 uur. Dinsdag 5 november patronaat Pey: kaarten 13.00 uur; volksdansen 13.00 uur; koersballen 15.00 uur. Donderdag 7 november patronaat Pey: kaarten 13.00 uur; contactdag met kienen 14.00 uur.

Kian

7 oktober 2013 Zoon van Remco de Boer & Linda Elston Broertje van Ebony PEU.adv.uitvaart1

17-03-2008

Theresiastraat 36, 6102 CT Echt 21:51

Pagina 1

Uitvaartbegeleiding bij een traditioneel of een eigentijds afscheid; stijlvol, maar bovenal eigen en vertrouwd.

Telefoon: 0475 - 48 61 00 Bellekeweg 37, Echt | Kloosterstraat 9, Susteren E-mail: info@peusen.nl | Internet: www.peusen.nl

Voor iedereen een passend afscheid.

Open dag Heart for Romania Zaterdag 2 november is de jaarlijkse open dag van deze Stichting. Om 10.00 uur openen de loodsen aan de Pasweg 6 in Panheel voor iedereen die belangstelling heeft voor hun werk. Die dag brengen ook alle 300 contactgezinnen hun kerstpakketten voor een Roemeens gezin. Is uw pakket daar ook bij? Contactadressen: Jos Gisberts: tel: 0475462965; Jacques Janssen: tel: 0475-463543; Ela Alofs-Petruta: tel. 0475-563914.

ZijActief afd. Nieuwstadt

Woensdag 6 november vindt er een lezing plaats door Annie Schreuders-Derks, die zal gaan over Sinterklaas. Het wordt vast weer een boeiend verhaal over oude gewoonten en gebruiken, die betrekking hebben op dit (kinder)feest. Zij weet als geen ander, met haar manier van vertellen en de herkenbaarheid van haar verhalen haar toehoorders te vermaken. De lezing vindt plaats in het gemeenschapshuis te Nieuwstadt en begint om 20.00 uur.

Bridgeclub Maasbracht Uitslag woensdag 23 oktober 1. Mw. van Aalst Hr. Schulpen sr. 65,97% 2. Hrn. Bisschops -Geelen 55,56% 3. Hrn. Cuijpers – Simons 54,17% 4. Hrn. Kox - Meeks 53,57% 5. Ds. Moors – Pauly 50,69%

Snoei hard tegen kanker

Actie van parochie Stephanus Dieteren Snoei hard tegen kanker is dankzij velen een succes geworden. Buiten verwachting heeft de parochie St. Stephanus meer dan 7000 kg taxussnoeisel ingezameld. Vanuit de regio en ver daarbuiten hebben mensen de moeite genomen taxussnoeisel bij de parochiekerk in te leveren. Er werd met mensen gesproken die uit Bunde, Sittard, Geleen, Grevenbicht, Koningsbosch, Maria Hoop, Montfort, St Joost, Pey, Echt Stevenweert, Maasbracht, Susteren, Nieuwstadt en Dieteren kwamen, allemaal hebben zij taxussnoeisel ingeleverd. De leveringen varieerde van een kleine kilo tot wel 300 tot 400 kilogram. Een klein

Dankbetuiging

Langs deze weg willen wij onze dank betuigen voor de vele blijken van medeleven, in welke vorm dan ook na het overlijden van

Dankbetuiging

Fanfare St. Joseph uit Pey geeft u de mogelijkheid uw oud papier in te leveren op vrijdag 1 november van 14.00-17.30 uur bij de kraakperswagen in Hingen (hoek Clarastraat-Thaalweg West (100m richting Pey) en op zaterdag 2 november van 09.0013.00 uur in Hingen, Nieuwe Markt en parkeerplaats Cypresstraat in Echt-Noord. Graag alléén papier gebundeld en niet buiten de aangegeven tijd afzetten. De leden van de fanfare staan klaar om u te helpen.

...om er weer bij te horen!

De Streukens Buitendienst - professionele hoorzorg aan huis: T 043 356 02 74

FAMILIEBERICHTEN

Oud papieractie in Echt

Streukens Hooroplossingen weet hoe belangrijk goed horen is...

Afscheid nemen doen we samen 0475-401854

gende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@ kpnmail.nl. Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Vrijdag 1 november: Allerheiligen; 10.00u: Plechtige Hoogmis in Maasbracht. Zaterdag 2 november: 31e zondag door het jaar; 19.15u: Herenkoor St. Martinus; collecte voor het onderhoud van de kerk; Jrd Elly Cartigny en overleden familie; Mien Aben-Smeets; Jrd Marthë van Pol (verjaardag); Joos Geurts, ouders Geurts-Schuren en ouders Boonen-Puts; Jrd Jan Biermans; Pierre van de Berg (verjaardag); Misdienaars: Toine en Jarno. Zondag 3 november: 31e zondag door het jaar; 15.30u: Herenkoor St. Martinus en Dameskoor Betula; Gebedsdienst Allerzielen, aansluitend zegening van de graven op het kerkhof, begeleid door Harmonie de Lentekrans; Misdienaar: Bram. Dinsdag 5 november: 18.40u: Rozenhoedje; 19.00u: Jac en Christina Peeters-Zorge, Jan en Herman Broere en overleden familie Broere-Wijnhoven; Jrd Pierre Ronckers (verjaardag). Het opgeven van intenties H. Missen Minstens 3 weken van te voren als volgt opgeven: een briefje met de voornaam en naam voor wie de intentie bestemd is en de datum met €. 21,- (weekend) of € 7,- (door de week) in envelop inleveren bij: mevr. G. Schuren (Grotestraat 33) of in de brievenbus van Kerkstraat 9.

007-ECHT-0913-S

KERKBERICHTEN

dewerking van Harmonie St. Cecila, aansluitend zegening van de graven op het kerkhof. Maandag 4 november: H. Carolus Borromeüs, bisschop 09.00u: voor de bisschoppen van Nederland die in Rome samenzijn voor het ad-limina-bezoek. Woensdag 6 november: Alle heilige verkondigers van het geloof in de streken; 18.30u: Rozenhoedje. Vrijdag 8 november: 09.00u: ter ere van het H. Hart van Jezus. Bestellen intenties H. Missen H. Missen 3 weken van te voren bestellen. H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,Overleden Op 17 oktober overleed Theo Janssen van de Raadhuisstraat in De Ark te Roermond. Hij werd 78 jaar. Kerkdeurcollecte De opbrengst van de kerkdeurcollecte van 19/20 oktober: Maasbracht € 292,72, Brachterbeek € 122,52, Stevensweert € 96,52, Linne € 53,40, totale opbrengst € 565,16.

meisje van een jaar of acht kwam met haar vader en leverde hooguit twee kg in en zei: “hier voor de kankerbestrijding.” Is dat niet geweldig? Mensen waren duidelijk begaan met de actie, een actie voor kankerbestrijding en een actie voor de restauratie van de kerktoren. Moet deze actie een vervolg hebben? Natuurlijk moet deze actie een vervolg hebben maar dan wel met meer vrijwilligers. Vrijwilligers die willen snoeien, die het snoeisel willen inzamelen, die snoeisel willen vervoeren etc. Uiteindelijk kan iedereen meehelpen om van deze actie nog een groter succes te maken.

Zandkuilweg 8 | 6051 HV Maasbracht T +31 (0)475 43 99 00 (Altijd bereikbaar) info@uitvaartzorgmariposa.nl www.uitvaartzorgmariposa.nl

Tevens verzorgen wij uitvaarten voor alle verzekeringsmaatschappijen.

ABRIKOZENVLAAI € 8,75

5 GESORTEERDE BROODJES € 1,95 WALDKORNBROOD Licht of donker 2 voor

€ 4,75

Bekroning voor de inzending van

Abrikozenvlaai Toegekend aan

ECHTE BAKKER JOS WIJNANDS VOF ECHT

Ter gelegenheid van de

Ambachtelijke Vlaaienkeuring 2013

Sinds 1888 Jodenstraat 2, Echt - Tel. (0475) 481594

U kunt bij ons ook kleine bedragen pinnen

‘Gewoon een goeie slager’

Reclames geldig van dinsdag 5 november t/m zaterdag 9 november

Gildetrophy: Kinky Kipfilet

Filet van de week: Smokey steak per stuk

Vinkenslag 100 gram € 1,29

€ 1,95

VOOR OVERIGE AANBIEDINGEN: WWW.SLAGERIJWIMJACOBS.NL/WEEKAANBIEDING Kerkveldsweg-Oost 15, Echt. Tel (0475) 48 17 61

R. van Gelderstraat 11 - Susteren. Tel. 046-4395506 Openingstijden: di t/m vr. van 10.00 -17.30 uur zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

www.huubherenmode.nl

Parkeren voor de deur


’t Waekblaad – nr. 44 - 30 oktober 2013 - pag. 4

Debuutalbum voor rockband uit Echt en omstreken

River of Brakelights

Peuters van Kindercentrum Schilberg op sprookjesavontuur

25 Jaar Vogelwerkgroep De Haeselaar Echt

Vlnr: Frans van den Brink, Paul Evers, Henk Swinkels, Jos Bontemps River of Brakelights Zondagmiddag 3 november presenteert de Limburgse rockband River of Brakelights haar debuutalbum So you think you’re alive? in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. De alternatieve rockmuziek van de band kenmerkt zich door een frisse eigentijdse sound en het veelvuldige gebruik van meerstemmige zang. Bij de opnames en productie van de cd hanteerde de band een doehet-zelf mentaliteit; zo is de cd volledig gemixt door gitarist Ruud van Sloun. De videoclip voor hun debuutsingle Wide Awake is in sa-

menwerking met Jurriaan Hodzelmans tot stand gekomen, die eerder al samenwerkte met Dead Man’s Curse. De deuren van de ECI openen 3 november om half 4 voor het publiek, waarna de Rammstein tributeband Herzeleid en de electrorock formatie SonA het voorprogramma zullen verzorgen. Speciaal voor deze cd presentatie pakt River of Brakelights uit met een show vol visuals. Kaarten voor deze middag zijn te koop aan de kassa voor 5 euro.

mededelingen Aanrijding Susteren Woensdagmiddag 23 oktober raakte een fietser gewond bij een aanrijding op de Feurthstraat in Susteren. De fietser reed tegen de zijkant van een stilstaande auto. Vervolgens werd deze naar een ziekenhuis gebracht. Daar werd ook een bloedproef afgenomen omdat ze onder invloed van alcohol was. Inbraak gemeenschapshuis Illikhoven In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 oktober werd ingebroken in het gemeenschapshuis in Illikhoven. Op dat moment was nog niet precies bekend wat de buit was. De politie stelt een onderzoek in. Winkeldief in Echt Donderdag 24 oktober werd een winkeldief aangehouden bij de supermarkt EMTE te Echt. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en werd gehoord. Vervolgens werd snelrecht toegepast. De verdachte moest gelijk een boete

van 210 euro betalen. Tevens kreeg de verdachte een winkelverbod van 1 jaar. De zaak is hiermee afgedaan. Hennepplantage in Echt Donderdagmorgen 24 oktober werd in een appartement aan de Graaf in Echt een hennepplantage geruimd. Bij de politie was via Misdaad Anoniem een melding binnen gekomen. Men tapte ook illegaal stroom af. De stroominstallatie was zodanig aangelegd dat er een groot risico op brand was. Enexis heeft aangifte gedaan van diefstal van stroom. De politie onderzoekt de zaak. Automobilist rijdt van talud af Zaterdagmiddag 26 oktober raakte een automobilist van het talud bij de kanaalbrug ter hoogte van Illikhoven. De auto schoot een meter of 5 naar beneden. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De bestuurder maakte een verwarde indruk en is zekerheidshalve naar het ziekenhuis vervoerd. De auto raakte licht beschadigd.

Maandag 21 en dinsdag 22 oktober hadden de peuters van Kindercentrum Schilberg hun jaarlijkse herfstwandeling in het Kranenbroek. De zon scheen en het was een prachtige herfstdag. Samen met hun leidsters, papa’s, mama’s, opa’s en/of oma’s zochten de kinderen naar blaadjes, takjes, eikels en dennenappels. Dit jaar was het extra spannend want in het bos kwamen ze zelfs Sneeuwwitje en Roodkapje tegen die lekkere

koekjes en paddenstoelcakejes uitdeelden. Weer terug op het Kindercentrum aan de Diepstraat 3c stond een heerlijke kabouterpicknick klaar in de speelzaal, die vrolijk in de herfstsfeer versierd was. Dank aan bakkerij Dings voor de lekkere broodjes. Voor meer informatie over Kindercentrum Schilberg kunt u contact opnemen met Ankie Loonstra, tel. 0475 48 46 17 of email a.loonstra@ krmd.nl.

Veldeke Ech en Natuurvrunj Zöstere:

‘Es s(j)terre s(j)traole… 2’ Donderdag 7 november organiseren de Vereniging van Natuurvrienden Susteren en Veldeke Echt voor de tweede keer een dialectavond in de Harmoniezaal te Susteren. Een en ander onder de noemer Es s(j) terre s(j)traole…2, met liedjes, muziek en voordrachten door artiesten en muzikanten uit de gemeente Echt-Susteren. In 2011 werd onder dezelfde noemer talent uit de voormalige gemeenten Echt en Susteren voor het voetlicht gebracht. De opzet is ongewijzigd gebleven, maar heeft de organisatie wel gekeken naar verbeterpunten om het geheel nog vlotter over de bühne te laten gaan. Samenwerken tussen deze twee verenigingen ligt voor de hand. Beide verenigingen zetten zich, af en toe met enig chauvinisme, in voor een intensieve samenwerking. Maar als het gaat om het dialect, hechten zowel de Natuurvrienden, als ook Veldeke zeer zeker aan de eigen identiteit. Na het succes van twee jaar gele-

den, toen mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSB-fonds, werd al vlug besloten om deze ‘sterrenavond’ tweejaarlijks te gaan laten plaatsvinden. Ook dit jaar heeft een werkgroep vanuit de beide verenigingen een programma samengesteld dat zeker zal klinken als een klok! Een klein tipje van de sluier wil de organisatie vast kwijt: een keur van artiesten en muzikanten, jong en oud, uit diverse kernen van Echt-Susteren, met voordrachten, sketches en liedjes. Muzikaal aan elkaar gebreid door de Groosblaozers en aan elkaar gewauweld door het duo Jos Douven en Paul Niessen. Dus u bent gewaarschuwd: vervelen is niet aan de orde! Voor leden van beide verenigingen is de bijdrage € 5,- p.p. Liefhebbers van het dialect, zijnde niet-leden, betalen een bijdrage van € 8,- p.p. Aanvang van deze avond: 19.30 uur in zaal de Harmonie, Feurthstraat 56 te Susteren.

In oktober 1988 hebben 4 gedreven vogelaars uit Maria Hoop (Frans van den Brink, Paul Evers, Henk Swinkels en Jos Bontemps) een vogelwerkgroep opgericht met de naam VWG de Haeselaar, refererend aan het belangrijke natuurgebied, Haeselaarsbroek. Deze werkgroep stelde hun in staat hun hobby ‘vogels in de vrije natuur’ gezamenlijk uit te oefenen. De eerste activiteiten waren PTT (Punt Transect Tellen), BSP (Bijzondere Soorten Project), Kerkuilen-bescherming en trektellen op de Vossenaard; de meeste activiteiten hiervan onder auspiciën van Sovon Vogelonderzoek Nederland. Het ei werd kennelijk in vruchtbare grond gelegd want al gauw was er aanwas van leden uit Echt en verdere omgeving. Al snel was de vogelwerkgroep vermaard in Limburg en bekend in Nederland omdat alle activiteiten in jaarverslagen werden gepubliceerd en verspreid. In 1993 was het ledenbestand uitgegroeid tot 16. Sindsdien wordt elke maand vergaderd in het Patronaat te Pey. Onder de bezielende leiding van onze eerste voorzitter, Frans van den Brink, groeide onze vogelwerkgroep explosief tot 31

leden in 2000. Het ledental stabiliseerde daarna door verhuizing, studie of anderszins tot ongeveer 28 personen. In totaal zijn tot heden 61 personen lid of lid geweest van de VWG. Aanvankelijk werd alleen het gebied rond Maria Hoop en Koningsbosch onderzocht. In 1993 werd het werkgebied uitgebreid met gebieden rondom Susteren en tenslotte in 1995 met gebieden rond Echt, Ohé en Laak en Stevensweert. Daarmee werd de Belgische grens bereikt. Het werkgebied beslaat nu bijna de hele gemeente Echt-Susteren dus van grens tot grens en van Maasbracht tot Nieuwstadt, tezamen ongeveer 90 km2. Synchroon aan het toenemend ledental werden ook de activiteiten uitgebreid: broedvogelonderzoek in Lilbosch en Haeselaarsbroek; onderzoek naar bijzondere soorten broedvogels in de Doort, het IJzerenbosch, ’t Hout, Dilkensweerd, in Natuurgebieden rond Stevensweert, in de Körbusch en in Kuilkensgreend; watervogeltellingen; plaatsen en volgen van 25 nestkasten bij abdij Lilbosch en Onder de Linden in Koningsbosch; Fenologie; inventarisatie Duits-Nederlands

Bond v.Ouderen Mariaveld-Susteren

Thema: Genieten van het leven & osteoporose Woensdag 13 november om 14.00 uur is er in de Harmoniezaal, Feurthstraat 56 te Susteren een informatiemiddag met als thema: genieten van het leven & osteoporose. De lezing wordt verzorgd door een gezondheidsvoorlichter van Remedica, Pharmaceutische communi-

catie & Educatie. Ook een apotheker uit de buurt zal hierbij zijn. Programma: welkom door de voorzitster Mw. Mulders, met daarna inleiding door de boorlichter van Remedica en de apotheker; Presentatie: Wat is osteoporose (botontkalking? Hoe ontstaat osteoporose?

grensgebied tussen Isenbruch en Schalbruch; inventarisatie waterwingebied de Rug; atlasproject van Sovon; Huiszwaluw-inventarisatie, Gierzwaluw-inventarisatie, Boerenzwaluw-inventarisatie; trektellingen op trektelpost ‘Aan de Majoor’ te Koningsbosch; Ganzen en zwanentelling. Ook werd een eigen website ontworpen: www.vogelwerkgroepecht.nl . Maar onze leden keken ook over de grenzen van het eigen werkgebied heen en maakten excursies naar Turkije, Zweden, Polen, Spanje, Texel, Lesbos, Afrika en ZuidAmerika. Nog ieder jaar wordt een vogelexcursie naar de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden georganiseerd. De meest befaamde van de excursies is toch de vierdaagse excursie naar Cap gris Nez, aan het Nauw van Calais in Noord-West Frankrijk, telkens in oktober, om vogeltrek over zee en vogeltrek van het vaste land van Europa naar Engeland en vv te bekijken. Twee markante persoonlijkheden zijn ontvallen, Jozef Granzier in 2011 en Wim de Veen in 2012. Jozef, autodidact, geboren en getogen in het Haeselaarsbroek, was zeer aan het Haeselaarsbroek gehecht en kende het als zijn broekzak; zag het aftakelen met de komst van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en weer uit zijn as herrijzen na natuurontwikkelingsprojecten. Wim de Veen, eveneens autodidact, was een uitmuntend kenner van de natuur en voorvechter voor natuurbescherming. Op 8 november 1996 werd Wim, tijdens een informele bijeenkomst van de leden van de vogelwerkgroep en hun partners, onderscheiden met de Gouden Lepelaar van Vogelbescherming Nederland. Op 21 september 2013 is het 25-jarig jubileum van de Vogelwerkgroep officieel gevierd met een vogelexcursie naar de Maten bij Genk en een feestmaaltijd in een nabijgelegen restaurant. Bent u vogelkenner en/of vogelliefhebber en mocht u geïnteresseerd zijn in de activiteiten en de vogelwerkgroep, en heeft u interesse om eens deel te nemen aan een vogelonderzoek of vogeltelling, dan bent u welkom. Hoe wordt de diagnose gesteld? Hoe vaak en bij wie komt botontkalking voor?; Pauze met koffie/thee; de behandeling van botontkalking met medicijnen en leefregels; Nieuwe richtlijnen voor calcium en vitaminen D; Calciumcheck; Vragenronde; Uitgebreide documentatie om mee naar huis te nemen. Iedereen is welkom. Leden gratis niet leden betalen € 5,-. Iedereen ontvangt 2 consumpties. U dient zich vóór 6 november telefonisch aan te melden bij mw. Mulders 046 449 20 33 of mw. Vissers 046 449 31 06 of dhr. Verjans 046 423 41 08.

Samen kunnen we meer

Wethouder Geert Frische opent deuren waar hij kan In zijn werk ontmoet hij de meest uiteenlopende mensen. Hij buigt zich over allerlei verschillende vraagstukken. Een diversiteit aan verhalen kruist wekelijks zijn pad. Een terugblik met Geert Frische op 1,5 jaar wethouderschap. 29 maart 2012: “Op naar Echt-Susteren voor eigen installatie als wethouder!” Hoe voelde dat?

Ik was erg vereerd met het besluit van het CDA Echt-Susteren om mij aan de raad voor te dragen voor die functie. Het vertrouwen dat je op dat moment krijgt, is een groot compliment. Anderhalf jaar later kan ik ook zeggen dat het een cadeau was: ik had nooit verwacht dat het wethouderschap zo leuk zou zijn. Ik kom in aanraking en contact met de meest uiteenlopende verhalen, vraagstukken en mensen. Het statenlidmaatschap geeft me energie en voldoening, het werk is echter een stuk abstracter. In Echt-Susteren kan ik op lokale schaal concreet iets betekenen; ik zie wat ik doe. Bovendien heb ik leuke collega’s: de sfeer zit er goed in, zowel in de raad als in het college en dat is belangrijk voor een stabiele gemeente!

Eind vorig jaar noemde de VNG Echt-Susteren uit als financiële voorbeeldgemeente. Hou houd jij als wethouder financiën de gemeente financieel op koers in barre tijden? Mijn devies luidt zowel zakelijk als privé ‘altijd conservatief begroten’. Daarmee bedoel ik dat ik waak voor rare projecten die grote financiële risico’s voor de gemeente opleveren. Ik zal ook nooit voorstellen aan de raad voorleggen die een te zware hypotheek leggen op de volgende generatie. En als je in goede tijden niet alles uitgeeft, hoef je in slechte tijden ook niet zo hard te bezuinigen. Tot slot proberen we als gemeente de lokale lasten, ten opzichte van het Limburgs gemiddelde laag te houden. Ook de komende jaren blijft ons doel: EchtSusteren een financieel stabiele gemeente houden!

Een flinke lobby vanuit Echt-Susteren zorgde ervoor dat het distributiecentrum van Action naar Echt komt: werkgelegenheid voor 600 mensen. Als wethouder voor arbeidsmarktbeleid een mooie uitdaging! Zeker. Ook wij als gemeente worden geconfronteerd met relatief hoge werkloosheid. De komst van Action biedt mooie perspectieven voor een heleboel mensen. Een baan betekent inkomen. Inkomen betekent geluk in gezinnen waar het nu soms moeilijk is. Ons streven is om zo veel mogelijk gezinnen perspectief te bieden. Samen met Action, maar ook samen met de regio en het UWV hopen we dat waar te maken.

Begin dit jaar sprak je met staatssecretaris Jetta Kleinsma in Tilburg over vele ontwikkelingen op het gebied van sociale zekerheid. Hoe zet jij je op het sociale vlak in voor de inwoners van je gemeente? Mensen die het qua gezondheid nodig hebben krijgen onze maximale steun en hulp. Een uitkering is echter niet de regel; liever de uitzondering: kun je werken, begeleiden we je maximaal naar werk. Toch een uitkering: dan kun je misschien als vrijwilliger nog iets betekenen voor de samenleving. Streng, maar rechtvaardig; dat is het uitgangspunt van onze sociale zekerheid.

Hoe combineer je het wethouderschap met je privéleven? Ons zoontje Maxime is op 3 juni gezond ter wereld gekomen en dan zijn alle clichés waar. Zijn komst heeft me ook even met beide benen op de grond gezet: door hem in zijn onschuld te zien, relativeer je makkelijker. Familie is enorm belangrijk voor mij. Ik ben weliswaar geen echtgenoot en vader die iedere avond thuis is, maar misschien geniet ik daardoor dubbel zo hard van alle momenten die we wel samen hebben. Zonder een goed thuis had ik ook niet alles met zoveel zin en enthousiasme kunnen doen. Hard werken is relatief, maar als wethouder ben je veel op onregelmatige tijden op pad. Dat maakt het leuk, maar is ook wel eens pittig als je van het ene evenement naar de volgende activiteit sjeest. De afwisseling is daarentegen top: het ene moment zit ik te vergaderen in het gemeentehuis over de begroting, het volgende uur loop ik over de fundamenten van de nieuwe sporthal in Susteren. ’s Avonds overleg ik bij All-in Echt en de dag daarna zit ik met het dagelijks bestuur van Westrom om de tafel en voer ik gesprekken met de directie van Action over werkgelegenheid.

Wat is jouw binding met Echt-Susteren en hoe ga je om met het feit dat je er niet woont? Officieel hoort een wethouder in de gemeente te wonen waar hij werkt. Dat moet ook mogelijk zijn. De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen echter zo fors gedaald dat het verkopen van ons huis zonder een flinke restschuld nu niet mogelijk is. Hoe graag we ook zouden willen. Dus zodra we ons huis redelijk kunnen verkopen, vestigen we ons zeker in Echt-Susteren. In de praktijk ondervind ik gelukkig niet veel hinder van de afstand, een afstand die overigens van mijn huis tot de gemeentegrens zo’n twee kilometer bedraagt. Bovendien heb ik al van jongs af aan een band opgebouwd met Echt en ook de voormalige gemeente Susteren ken ik via mijn familiebanden goed.

In de zomervakantie ‘seilde je ab’ samen met de jeugd van Jeugd Survival Echt. Spannend!

Nou en of. En bovenal lol. Ik ben normaal niet zo’n avonturier, maar deze kans kon ik echt niet aan me voorbij laten gaan. Goed om af en toe zo even iets totaal anders te doen dan normaal; om je weer even jong en onbezonnen te voelen. Ik heb een heerlijke ochtend gehad.

Wat kunnen we nog allemaal verwachten de komende jaren?

Ik blijf me inzetten om zoveel mogelijk mensen in de gemeente aan het werk te houden of te helpen, dus je zult met enige regelmaat nog berichten over Action, het UWV, Westrom voorbij zien komen. Zoals gezegd zet ik de lijn van financiele stabiliteit voort en wil ik goed onderzoeken op welke kosten bespaard kan worden zodat we het voorzieningenniveau in de gemeente op peil kunnen houden. Makkelijker wordt het er niet op, maar waar een wil is, is een weg. En ik blijf me sterk maken voor het in stand houden van de leefbaarheid in de kernen door het stimuleren van verenigingen en het behoud van accommodaties. Als zelf jongen van een dorp weet ik hoe belangrijk dat is.


Informatiepagina Mededelingen Gemeente Echt-Susteren, week 44 - 2013 www.echt-susteren.nl Attentie voor mantelzorger

Aanbieden petitie geluidsoverlast aan burgemeester

Op 10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Dit jaar wil de gemeente EchtSusteren hier extra aandacht aan schenken. En wel door de gemeentelijke mantelzorgattentie te verstrekken, voor mantelzorgers van inwoners met een minimuminkomen. Attentie Het mantelzorgcompliment is bedoeld om mantelzorgers van inwoners met een minimuminkomen extra in het zonnetje te zetten. Een mantelzorger is iemand die langdurig zorg draagt voor iemand die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. En met wie de hulpbehoevende een persoonlijke band heeft. Dit kan een familielid zijn, maar ook een vriend of een kennis. De attentie bestaat uit geschenkbonnen t.w.v. 25 euro. Iedereen met een minimum inkomen die mantelzorg ontvangt, kan maximaal twee mantelzorgers voordragen. Per post ontvangt een groep van 500 Echt-Susterense minima een aanvraagformulier. Aanvragen Bent u inwoner van Echt-Susteren met een minimuminkomen (tot 110 procent van de bijstandsnorm)? Dan kunt u de mantelzorgattentie bij de gemeente aanvragen. U kunt ook een aanvraagformulier downloaden via www. echt-susteren.nl of het formulier afhalen bij de receptie van het gemeentehuis. Vul het formulier in en stuur het naar de gemeente Echt-Susteren (Nieuwe Markt 55, Echt). De gemeente zal de aanvragen toetsen, waarna u schriftelijk bevestiging van de aanvraag ontvangt. Het ingevulde formulier moet uiterlijk 5 november bij de gemeente binnen zijn. Formulieren die later binnenkomen worden niet in behandeling genomen. Omstreeks 10 november ontvangen de mantelzorgers hun welverdiende attentie. Het initiatief De gemeentelijke mantelzorgattentie is voortgekomen uit een initiatief van de gemeenteraad en wordt van harte ondersteund voor het college van burgemeester en wethouders. Wethouder Geert Frische roept daarom de ontvangers van mantelzorg (met een minimuminkomen) uit de gemeente Echt-Susteren op om aan dit initiatief deel te nemen. Contact Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw D. Linssen (afdeling Leefomgeving) via 0475 - 478 478.

Postadres gemeente Echt-Susteren Postbus 450, 6100 AL Echt Bezoekadres gemeentehuis Echt-Susteren Nieuwe Markt 55, 6101 CV Echt tel: 0475 - 478 478 fax: 0475 - 478 755 info@echt-susteren.nl Openingstijden maandag: 09.00 - 20.00 uur dinsdag: gesloten woensdag: 09.00 - 17.00 uur donderdag en vrijdag: 09.00 - 13.00 uur

Sing ‘n’ Joy in Nieuwstadt Op 2 november 2013 organiseert de Stichting LARnifestatie voor Harmonie Les Amis Réunis een zeer bijzonder populair concert. Het avondvullend concert met de titel Sing’n’joyzal zeker ook de bezoekers zonder affiniteit met blaasmuziek doen verbazen! U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in Sporthal De Sjirp in Nieuwstadt. Het concert begint om 20.00 uur. Zing mee! Sing ‘n’Joy is geen ‘standaard’ Promsconcert, maar een voorstelling waarbij ook het publiek een hoofdrol krijgt. Wat het publiek dan moet doen? Meezingen natuurlijk! Met behulp van de teksten die op grote schermen worden geprojecteerd, kan iedereen mee-

doen. Tientallen bekende hits uit de hele muziekgeschiedenis passeren de revue. Van André Hazes tot U2, van Wim Sonneveld tot Björk, van de Simple Minds tot Marco Borsato, van Toon Hermans tot Joe Cocker. Gastsolisten De harmonie speelt en begeleidt topartiesten als Suzan Seegers (Op zoek naar Evita, Les Miserables, John Kraaikamp Musical-Award), Geralt van Gemert (LSO Vastelaovesconcerten, Swing Design, Jack Millionsband) en u hoort optredens van de Coriovallum Pipeband uit Heerlen. Dit alles wordt ondersteund door een speciaal samengestelde popband van professionele musici en de percussie-groep van Les Amis Réunis.

Op 23 oktober nam burgemeester Hessels een petitie tegen geluidsoverlast in ontvangst van bewoners uit de omgeving van de Rijksweg-Kleefstraat in Echt.

Toeristische partnergemeente Neustadt an der Weinstrasse bezoekt Nieuwstadt Gemeente Echt-Susteren (in het bijzonder Nieuwstadt) onderhoudt onder de vlag van het stedenverband Neustadt in Europa een goede relatie met Neustadt an der Weinstrasse. Op 2 en 3 november ontvangt het college een delegatie uit Neustadt.

Op zaterdag 2 november zijn ze te gast bij het jubileumconcert SIng ’n Joy van de harmonie Les Amis Réunis uit Nieuwstadt. De Duitse gasten ervaren de wijdverspreide muziekcultuur in onze gemeente waar populaire muziek op bijzondere wijze ten gehore wordt gebracht.

Begin oktober legde het college van EchtSusteren een werkbezoek aan Neustadt an der Weinstrasse en Deidesheim af. Tijdens dit werkbezoek werden, in samenwerking met de VVV, de mogelijkheden besproken voor de uitwisseling van streekproducten en de promotie daarvan. Op 2 en 3 november a.s. zal een delegatie uit Neustadt een wederbezoek aan Nieuwstadt afleggen. Daarbij maken ze kennis met de lokale specialiteiten en ondernemers uit de regio.

Op zondag 3 november krijgen ze een rondleiding door en rondom Nieuwstadt, waarna op Kasteel Witham een grensoverschrijdende wijnproeverij wordt georganiseerd door wijnhandel Wervin uit Nieuwstadt. Een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen beide Nieuwstadten, die concrete handel kan opleveren voor ondernemers uit beide regio’s. Alles onder de vlag van het Smalste stukje Nederland.

Grote belangstelling voor Dag voor de Ouderen in Echt-Susteren Op woensdag 23 oktober j.l. werd door de koepel Seniorenverenigingen Echt-Susteren en welzijnsorganisatie Menswel afdeling ouderenwerk een succesvolle Dag voor de Ouderen georganiseerd.

cuit, waarbij voldoende gelegenheid werd geboden de nodige contacten te leggen en oude herinneringen met elkaar op te halen. Tal van oude en nieuwe ontmoetingen kwamen tot stand.

Ontmoetingen Het thema van dit jaar was: “Ontmoeting van senioren in onze kernen”. Zo’n 115 senioren uit de diverse kernen van de gemeente EchtSusteren namen deel aan deze middag. Als locatie was gekozen voor het Multifunctioneel Centrum Roosteren. Er was een uitgebreid en boeiend spellencir-

Inzet vrijwilligers Vooral dankzij de hulp van zo’n 15 vrijwillige medewerkers werd het een geslaagde middag. De koepel Seniorenverenigingen en welzijnsorganisatie Menswel bedanken alle vrijwilligers voor hun inzet en de deelnemers voor hun belangstelling.

Raadsvergadering 7 november 2013 Op donderdag 7 november vergadert de gemeenteraad van Echt-Susteren. De vergadering begint om 13.30 uur en vindt plaats in de raadzaal in het gemeentehuis in Echt. U kunt deze openbare vergadering bijwonen vanaf de publieke tribune. Ook is de vergadering live te volgen op de televisie en de radio via Lokale Omroep Echt-Susteren (LOES). Op internet is de vergadering live te beluisteren via www.loesfm.nl. Om 13:00 uur kunt u uw televisie al inschakelen voor een korte informatieve uitzending van LOES (met medewerking van de gemeente) over de raadsvergadering en een actueel onderwerp op de raadsagenda. Opening en mededelingen De raadsvergadering wordt door de voorzitter officieel geopend met een gebed. Daarna heeft de voorzitter de gelegenheid enkele mededelingen van huishoudelijke aard te doen. 1. Definitieve agenda De raad wordt voorgesteld de agenda voor deze vergadering definitief vast te stellen. 2. Besluitenlijst van de raadsvergadering d.d. 26 september 2013 Alle besluiten die de raad in een raadsvergadering neemt, worden genoteerd op een besluitenlijst. Deze besluitenlijst stelt de raad in de eerstvolgende vergadering vast. De raad wordt nu voorgesteld de besluitenlijst van de raadsvergadering van 26 september 2013 vast te stellen. Bespreekstukken ter besluitvorming: 3. Voortgangsinformatie Als vast punt op iedere raadsagenda is het punt ‘voortgangsinformatie’ opgenomen. Bij dit punt worden ten minste de verzamellijst moties en toezeggingen, de aangepaste jaaragenda en de antwoorden op de door de raadsleden schriftelijk gestelde vragen opgenomen. Zo kunnen de raadsleden in de vergadering procedurele vragen stellen aan het college over de voortgang. De bijgestelde jaaragenda 2013 ligt ook ter vaststelling voor. 4. Programmabegroting 2014 en meerjarenraming 2015-2017 De gemeente is volgens de gemeentewet verplicht elk jaar voor 15 november een begroting voor het daaropvolgende jaar te maken. In deze begroting wordt aangegeven wat de gemeente het komende jaar (en de drie daaropvolgende jaren) gaat doen,

hoeveel dat kost en wat het oplevert. Op basis van de door de raad op 27 juni 2013 vastgestelde Kadernota 2014 heeft het college de begroting voor het jaar 2014 en de meerjarenraming voor de jaren 2015-2017 voorbereid en vraagt het college de raad nu deze vast te stellen. 5. Nota reserves en voorzieningen 2013 Elke gemeente heeft geld opzij gelegd voor specifieke doelstellingen. Dit gebeurt in de zogenaamde reserves en voorzieningen. De nota reserves en voorzieningen heeft als doel de raad inzicht te geven in de stand van zaken met betrekking tot deze reserves en voorzieningen. In de financiële verordening van de gemeente Echt-Susteren is vastgelegd dat deze nota reserves en voorzieningen eens in de 2 jaren wordt herzien. Het college heeft een nieuwe nota reserves en voorzieningen opgesteld en vraagt de raad nu deze vast te stellen. 6. Ingekomen stukken De gemeenteraad ontvangt brieven van burgers en externe organisaties en informatie van het college. Dit alles wordt voor de raad ter inzage gelegd. Voor elke raadsvergadering worden deze stukken verzameld en op een lijst gezet, zodat de raad officieel kennis kan nemen van de lijst van ingekomen stukken. Sluiting De vergadering wordt door de voorzitter officieel gesloten met een gebed. Stukken ter inzage De stukken liggen tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis Nieuwe Markt 55 te Echt. Op verzoek is er de gelegenheid de vorige raadsvergadering te bekijken. De agenda met de diverse raadsvoorstellen ligt ook ter inzage in de leeszalen van de bibliotheken in Echt en Susteren. De agenda, alle raadsvoorstellen en conceptbesluiten en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook via de website van de gemeente bekijken: www.echt-susteren.nl. Meer informatie Voor vragen of informatie over de raad, de raadsvergadering of de raadstukken kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes via 0475 478 478.


Informatiepagina Mededelingen Gemeente Echt-Susteren, week 44 - 2013 www.echt-susteren.nl Veilig pad ontsluit fietsverkeer Maria Hoop Er zijn diverse luister- en voorlichtingsavonden georganiseerd, de dorpsraad van Maria Hoop heeft een actieve rol vervuld en door de inzet van een klankbordgroep werden de wensen van de bewoners gehoord. Natuurbehoud De grote uitdaging van het project was om bij de aanleg van het pad de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk intact te laten. Verschillende (bodem)onderzoeken werden uitgevoerd en er werd nauw samengewerkt met de grondeigenaren in de omgeving.

In opdracht van de gemeenten Echt-Susteren en Roerdalen wordt langs de Annendaalderweg en Broekhorstweg in Maria Hoop een nieuw en vooral veilig fietspad aangelegd. Adviesbureau Brouwers uit Roermond tekent voor het ontwerp van deze voorziening, die wordt gerealiseerd door aannemer den Ouden uit Schijndel. Aanleg nieuw fietspad Het vrij liggend fietspad zal in het voorjaar van 2014 in gebruik genomen kunnen worden. Dankzij het nieuwe fietspad ondervinden fietsers en ander recreatief verkeer geen hinder meer van grote voertuigen. De route van Maria-Hoop naar Echt en Montfort wordt op deze manier een mooie recreatieve route om te wandelen, fietsen en paardrijden. Het pad maakt deel uit van een groter infrastructureel project in het grensgebied van de gemeenten Echt-Susteren en Roerdalen.

Naast het pad worden ook de omliggende wegen gerenoveerd (de Annendaalderweg en Broekhorstweg in Echt-Susteren en de Diergaarderweg en een gedeelte van de Zandstraat in Montfort). Daarnaast wordt de capaciteit van het transportriool in het gebied vergroot. De realisatie van het fietspad is mede mogelijk gemaakt door Europese en Provinciale subsidies. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is eindverantwoordelijk voor de POP2 subsidie in Nederland. Belanghebbenden actieve rol in voortraject Op woensdag 21 augustus 2013 trapten wethouder Dijcks van Echt-Susteren en wethouder Wolfhagen van Roerdalen de werkzaamheden af. Bij de totstandkoming van de plannen zijn omwonenden actief betrokken.

Explosievenonderzoek Voordat gestart werd met de feitelijke uitvoeringswerkzaamheden, moest het tracé eerst onderzocht worden op de mogelijke aanwezigheid van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Deze kwamen dankzij bodemonderzoek aan het licht. Het was maar goed dat dit onderzoek is uitgevoerd, want binnen enkele weken zijn explosieven in diverse maten ontdekt, die vervolgens door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onschadelijk zijn gemaakt. Werkzaamheden Momenteel is de aanleg van het fietspad in volle gang. Het grondwerk en de fundering is al voor een groot gedeelte gereed. Volgens de planning zal de aannemer in week 42 starten met het aanbrengen van de betonverharding. Het streven is om het pad voor de kerst gereed te hebben. De werkzaamheden van het totale project staan tot het voorjaar van 2014 gepland. Vragen over de planning en de werkzaamheden? Neem contact op met Jean Pierre Wertz van Adviesbureau Brouwers via jp.wertz@brouwers.com.

Pilot Generalisten Jeugd- en gezinswerkers worden in wijken ingezet om ouders en jeugdigen vroegtijdig te ondersteunen. Ze gaan preventief te werk. Deze aanpak probeert problemen in een vroeg stadium te vinden en zelfs te voorkomen. Oftewel ondersteuning vóór hulpverlening. De ‘generalisten’ ondersteunen ouders en jeugdigen om hun eigen kracht aan te spreken en te versterken. Zij functioneren als duidelijk aanspreekpunt voor de ouders. Zij staan klaar voor zowel ouders en jeugdigen met opvoed- en opgroeivragen als professionals die beroepsmatig in een opvoedomgeving met jeugdigen en ouders werken (kinderopvang,

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij bij besluit van 28 oktober 2013 ten behoeve van acht nieuw te realiseren (zorg)woningen in het pand aan de Kerkveldsweg West 46 te Echt, hogere waarden vanwege wegverkeerslawaai hebben vastgesteld, als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder. Het pand betreft de gymzaal van de voormalige Lagere Technische School aan de Kerkveldweg West. Het besluit, inclusief de overige relevante stukken, liggen vanaf donderdag 31 oktober 2013 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis bij de receptie in de publiekshal, Nieuwe Markt 55 in Echt. Gedurende de ter inzage termijn van 6 weken kan door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders van Echt-Susteren hebben ingediend, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze in te dienen, tegen dit besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet gericht

onderwijs, huisartsen, instellingen, etc.). Indien nodig kunnen de jeugd- en gezinswerkers zelf hulp verlenen of voor specifieke zaken de eerste of tweedelijns hulpverlening inschakelen. Generalisten in Echt-Susteren In de gemeente Echt-Susteren zijn Hannie Leenen, Monique Bovens en Mylene Bongartz aanwezig als jeugd- en gezinswerkers. Zij zijn vanaf november elke donderdagochtend aanwezig in het CJG in Echt (Peijerstraat 119). Iedereen kan daar binnenlopen voor een gesprek of het maken van een afspraak. In de kern Echt-Noord wordt daarnaast een intensieve gebied gebonden aanpak getest. Interesse in de pilot? Voor meer informatie of aanmelden neem contact op met de jeugd- en gezinswerkers via generalisten@onscjg.nl of 088 4388300. Meer taken voor gemeenten Vanaf 1 januari 2015 ligt de verantwoordelijk

worden aan Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Echt-Susteren, 30 oktober 2013

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij bij besluit van 28 oktober 2013 ten behoeve van vier nieuw te realiseren woningen in het pand aan de Kerkveldweg West 25B te Echt, en twee nieuw te realiseren woningen aan de Oranjestraat in Echt, hogere waarden vanwege respectievelijk wegverkeerslawaai en spoorweglawaai hebben vastgesteld, als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder en artikel 4.10 van het Besluit geluidhinder. Het pand aan de Kerkveldsweg West 25B betreft de voormalige Lagere Technische School waarvan de

ex art. 3.6. Wro Burgemeester en wethouders van Echt maken bekend voornemens te zijn om medewerking te verlenen aan de vergroting van het agrarisch bouwblok aan de Kapelaan Verdonschotstraat 17 te Koningsbosch ten behoeve van de uitbreiding van de agrarische bedrijfsgebouwen ter plaatse. De ‘nieuwe’ agrarische bouwkavel zal landschappelijke worden ingepast conform het bij het plan behorende landschappelijke inpassingsplan. Plan ter inzage Het ontwerp wijzigingsplan met bijbehorende stukken en het conceptbesluit liggen met ingang van donderdag 31 oktober 2013 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Echt-Susteren. Op maandag van 9.00 tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Tevens is het ontwerpwijzigingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Zienswijzen Gedurende deze termijn bestaat voor iedereen de mogelijkheid om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad van Echt-Susteren (Postbus 450, 6100 AL Echt) onder vermelding van “ontwerp wijzigingsplan Kapelaan Verdonschotstraat 17 te Koningsbosch”. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met het secretariaat van de afdeling Leefomgeving. Na afloop van de zienswijzenprocedure zal het College van burgemeester en wethouders een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het wijzigingsplan.

voor jeugdhulp bij gemeenten. Taken worden overgeheveld van het Rijk en de Provincie naar de gemeenten. Om dit mogelijk te maken, is een nieuwe aanpak van de jeugdhulp noodzakelijk. Het huidige stelsel wordt ervaren als toenemend gemedicaliseerd met een grote druk op zware specialistische zorg. Er dient meer ingezet te worden op preventie en eerdere ondersteuning. De eigen kracht van de gezinnen en hun sociale omgeving staat daarbij centraal. Samenwerking Het project is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen en Roermond met de Provincie Limburg, Bureau Jeugdzorg, Algemeen Maatschappelijk Werk MiddenLimburg, MEE Noord- en Midden-Limburg en de GGD Limburg-Noord. Voor meer informatie raadpleeg www.onscjg.nl.

bouwdelen langs de Kekveldsweg West en de Prinses Irenestraat verbouwd zullen worden en het bouwdeel aan de Oranjestraat gesloopt zal worden ten behoeve van nieuwbouw. Het besluit, inclusief de overige relevante stukken, liggen vanaf donderdag 31 oktober 2013 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis bij de receptie in de publiekshal, Nieuwe Markt 55 tin Echt. Gedurende de ter inzage termijn van 6 weken kan door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders van Echt-Susteren hebben ingediend, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze in te dienen, tegen dit besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet gericht worden aan Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Echt-Susteren, 30 oktober 2013

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvragen voor omgevingsvergunningen hebben verleend: Koningsbosch Haverterstraat 50a, voor het bouwen van een woning, datum verzending 23 oktober 2013. Bezwaar Mocht u het met het besluit tot verlening van een omgevingsvergunning niet eens zijn, kunt u ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na datum van verzending van dit besluit bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL in Echt. Graag in de linkerbovenhoek van enveloppe en bezwaarschrift vermelden ‘bezwaar’. Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en tenminste het volgende te bevatten: a. de naam en het adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van ons besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar. Indien u bij ons een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Roermond verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als u van mening bent dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, vereist is. Ingeval u gebruik maakt van de mogelijkheid tot het verzoeken van een voorlopige voorziening dient u uw verzoek te richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Echt-Susteren, 30 oktober 2013

Echt-Susteren, 30 oktober 2013

Speelplaats Koperslagerstraat Burgemeester en wethouders van Echt- Susteren maken bekend dat zij besloten hebben om: Door het aanbrengen van voorzieningen aan het plein dat gelegen is in de Koperslagerstraat te bepalen dat voor dit plein het aantal categorieën weggebruikers dat doorgang heeft naar het plein beperkt wordt tot bromfietsers en fietsers. Een en ander zoals ingetekend op de situatietekening “Speelplaats Koperslagerstraat eo, Inrichtingsplan Koperslagerstraat d.d. 29-9-2013”, welke onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van dit verkeersbesluit.

Nieuwe aanpak jeugd- en gezinswerken Oostelijk Midden-Limburg Sinds september werken vier gemeenten in Midden-Limburg Oost – Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen en Roermond – samen om de jeugdzorg te verbeteren. Jeugd- en gezinswerkers, generalisten genoemd, worden ingezet om jeugdigen en ouders volledige hulp te bieden.

Ontwerp wijzigingsplan Kapelaan Verdonschotstraat 17 te Koningsbosch

De relevante stukken liggen met ingang van 31 oktober 2013 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het Stadhuis, Nieuwe Markt 55 te Echt. Op maandag van 9.00 tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatie hiervan bij het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en moet minstens bevatten: a. naam en adres van indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar. Ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan tegelijkertijd om een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Echt-Susteren, 30 oktober 2013

Aanvraag omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen: Echt Zuiderpoort 62, voor het verbreden van de inrit, datum ontvangst 25 september 2013. Loperweg, voor het aanleggen van een inrit, datum ontvangst 24 september 2013. St. Joosterweg 43, voor het bouwen van een nieuwe carport en overkapping aan bestaand woonhuis, datum ontvangst 27 september 2013. Roosteren Belhofstraat 1, voor het plaatsen van een dakkapel, datum ontvangst 1 oktober 2013. Tegen de hierboven vermelde aangevraagde vergunning kunt u in dit stadium geen bezwaar of zienswijzen indienen. Deze mogelijkheid bestaat pas op het moment dat het college van burgemeester en wethouders een beslissing op de vergunningaanvraag heeft genomen. Echt-Susteren, 30 oktober 2013

Ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan tegelijkertijd om een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Echt-Susteren, 30 oktober 2013

Verkeersmaatregelen Bandertlaan Burgemeester en wethouders van Echt- Susteren maken bekend dat zij besloten hebben om: 1. door middel van het plaatsen van de borden E8 Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 voor de eerste parkeerplaats een parkeerplaats voor enkel auto’s in te stellen; 2. door middel van het plaatsen van de borden C2 en C3 Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 voor de eerste parkeerplaats een eenrichtingsverkeer in te stellen; 3. door middel van het aanbrengen van onderborden te bepalen dat fietsers en bromfietsers hiervan zijn uitgezonderd; 4. door middel van het plaatsen van het bord E6 met twee pijlen Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 aan de eerste parkeerplaats twee invalidenparkeerplaatsen in te stellen; 5. door middel van het plaatsen van het bord E8d met twee pijlen Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 aan de tweede parkeerplaats twee busparkeerplaatsen in te stellen; 6. door middel van het plaatsen van het bord E6 met twee pijlen Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 aan de tweede parkeerplaats twee extra invalidenparkeerplaatsen in te stellen; Een en ander zoals ingetekend op de situatietekening “Aanvullende verkeersmaatregelen m.b.t. aanleg twee parkeerterreinen Bandertlaan, Echt “ d.d. oktober 2013, welke onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van dit verkeersbesluit. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatie hiervan bij het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en moet minstens bevatten: a. naam en adres van indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar. Ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan tegelijkertijd om een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Echt-Susteren, 30 oktober 2013


’t Waekblaad – nr. 44 - 30 oktober 2013 - pag. 7

Foto uit de oude doos

BCL Carnavalstreffen in Echt CV de Aester viert in november haar 5 x 11 jarig bestaan met een jubileumfeest. Vanaf woensdag 20 november is er een groots opgezet programma georganiseerd voor alle leeftijden en alle lagen van de Echter bevolking en ver daarbuiten. De afsluiting van dit feest gebeurt geheel in stijl middels het BCL Treffen op zondag 24 november. Hiervoor zijn alle bij de BCL aangesloten carnavalsverenigingen en bevriende verenigingen van CV de Aester uitgenodigd om acte de présence te geven. Traditioneel wordt gestart met een heilige dia-

lectmis om 09.30 uur in de H. Landricuskerk. Nadat de vereniging met hun genodigden de brunch hebben genuttigd, zullen naar verwachting zo’n 2500 carnavalisten zich verzamelen in het feestpaviljoen. De verenigingen zullen zich in het begin van de middag middels een optocht door het centrum van Echt presenteren aan de inwoners van de gemeente Echt-Susteren. Vervolgens is er een gezellig samenzijn in het feestpaviljoen met een aansprekend programma van artiesten van bezoekende verenigingen en topartiesten uit Limburg. Entree is vrij.

Active Kappers Echt voor de nieuwste trends en haartechnieken

Basisschool Patricius Pey naar verkeerstuin

LTS Echt 1973-1974 4E Onderste rij v.l.n.r.: Gée, Raymond Derks, Cor Evers, Jos Boevreé, Jan Verheyen, Hans Graus, René Damen. Middelste rij v.l.n.r.: Hub Cuypers, Arnold Mussche, Wiel Baaten, Peter op ‘t Veld, Wim Bongarts, Paul Katzenbauer, Peter v.d. Laar. Bovenste rij v.l.n.r.: John Rovers, Peters Smeets, Peter Salden, Ad Litjens, Pièr Schoenmakers, Theo Smit, Har Heynen, Leon Meuris. Heeft u nog oude schoolfoto’s, verenigingsfoto’s of andere groepsfoto’s, zendt u ons deze via info@waekblaad.nl of bezorgen op Heerweg 46 te Echt. Graag voorzien van zoveel mogelijk info. De ‘foto’s uit de oude doos’ is te downloaden via www.waekblaad.nl

Opbrengst collecte brandwondenstichting In de week van 7 tot en met 13 oktober heeft de nationale collecte van de Nederlandse Brandwonden Stichting plaats gevonden in het stadsdeel Born. In totaal was het resultaat € 3820,89. De opbrengst van de collecte zal worden besteed aan onderzoek, het verbeteren van de behandeling, het geven van nazorg en preventie van brandwonden.

Leven gaat voor.

de kinderen om zelf aan de slag te gaan. Er werden banden geplakt en een fietsparcours afgelegd. Er stond een vrachtwagen waarin de kinderen de dode hoek konden ervaren. Daarnaast stond er een kantelauto waarin iedereen een idee kreeg, hoe het is om bij een ongeluk met een auto over de kop te gaan. Dit alles onder een hele goede begeleiding van cliënten van Stichting Daelzicht en senioren uit de dagvoorziening van de Fabriek. Al met al een zeer geslaagde verkeersdag!

Landelijke keten met lokale ondernemer

Volgens Eyecentre Uijen Telecombinatie Echt geopend is een brillenglas net zo persoonlijk als een maatpak Het aanmeten van een nieuw maatpak of een compleet nieuwe kleding- en make-upstijl; het zijn voorbeelden van aankopen die een persoonlijke aanpak en een professioneel advies vereisen. Net als het aanmeten van een multifocaal brillenglas, vindt Varilux-opticien Eyecentre. Hoe beter de bril is aangepast aan het persoonlijke kijkgedrag van de brildrager, hoe meer kijkcomfort. Om dat te onderstrepen, doet Eyecentre mee aan de Varilux-actie van brillenglazenfabrikant Essilor, waarbij u kans kunt maken op een nieuw maatpak of een complete make-over. Ieder oog is uniek. Hoe beter de bril hier rekening mee houdt, hoe beter het zicht en hoe groter het kijkcomfort. Eyecentre meet bij de aanschaf van een bril daarom diverse parameters van het oog en het kijkgedrag. Bijvoorbeeld de afstand tussen oog

en montuur, de natuurlijke hoofden oogbewegingen en de manier waarop de ogen samenwerken. Met name voor multifocale glazen is dit van belang. Door accuraat in te meten en dankzij een productieproces waarin het glas zeer nauwkeurig geslepen wordt, biedt het Variluxglas optimaal kijkcomfort. Net zoals een goed maatpak uitstekend draagcomfort biedt. Wilt u ook genieten van het beste kijkcomfort? Loop dan eens binnen bij Eyecentre Uijen aan de Molenweg 29a te Maasbracht voor een oogmeting. Eyecentre nodigt u daarnaast uit om mee te doen aan de Varilux winactie. Als u drie vragen over Varilux goed beantwoordt, maakt u kans op een maatpak ter waarde van € 1000,- of een make-over inclusief fashioncheque ter waarde van € 750,-. Op www.essilor.nl vindt u meer informatie over de Varilux-glazen.

Rond(je) Veiligheid succesvol Maandagavond 21 oktober vond er in buurthuis St. Joris een bijeenkomst over veiligheid plaats. Deze avond, op initiatief van het wijksteunpunt Echt Noord en de Politie, werd door 51 belangstellende inwoners en vertegenwoordigers van diverse organisaties bezocht. Aan de hand van stellingen werden diverse thema’s rondom veiligheid besproken, dit vanuit de invalshoek van hetgeen een wijk zelf aan de veiligheid zou kunnen bijdragen. Met name de (jeugd)overlast bracht het meeste roering bij de aanwezigen teweeg. Over dit onderwerp waren diverse meningen, belevingen en ervaringen. Een kleine groep inwoners heeft zich bereid verklaard tezamen met het wijksteunpunt na te denken over manieren om een bijdrage te leveren aan deze onderwerpen. Verder ligt er de basis voor een vervolg waarin inbraak& brandbeveiliging centraal staan. Mensen die de avond gemist hebben en benieuwd zijn naar de inhoud of anderszins vragen hebben kunnen iedere maandagmiddag

Dinsdag 22 oktober brachten de leerlingen van groep 5 een bezoek aan de verkeerstuin in Maasbree. De Verkeerstuin is een educatieplein voor basisscholen. Eerst een stukje theorie. Wat kan verkeer rommelig zijn zonder regels. In een verkeersquiz werd daarna de theoretische kennis getest en bekeken wat er allemaal op en aan een fiets moet zitten. Tijdens de pauze konden de kinderen spelen in de overdekte speeltuin. ‘s Middags was het tijd voor

terecht bij de open inloop van het wijksteunpunt in buurthuis St. Joris van 13:30 - 16:30 uur. Op deze open inloop kunt u terecht met vraagstukken over de computer, klussen in en om het huis, vrijwilligerswerk, mantelzorg, invullen formulieren, financiën, administratie, ouderenadvisering,

jongerenwerk, wet en regelgeving etc. Wilt u iets delen met anderen of zoekt u mensen met de zelfde passie of interesse, kom dan naar het wijksteunpunt.

een teken van vrijheid zijn. Een getuige van de innerlijke vrijheid van de kinderen Gods waarmee Christus ons kwam overladen. Hij leeft in afzondering en soberheid en toch is zijn leven een teken van hoop voor de mens die opgejaagd en verdrukt is in de moderne samenleving. Zijn leven heeft Hij gegeven door ja te zeggen op een verlangen in zijn hart. Het is stil en eenvoudig. En toch is het ook als een roep die klinkt

Tekst: Volzinnen Foto: Zipsfotografie Joep Waeijen trakteert ons bij binnenkomst op een ferme handdruk. Het is meteen duidelijk dat hier een enthousiaste, jonge ondernemer staat, die niet kan wachten van z’n zaak een succes te maken. Een startende ondernemer met toch al vijf jaar ervaring in de telecombranche. “Door die ervaring op andere plekken weet ik precies met welke vragen klanten een telefoonwinkel binnen lopen. En daar wordt lang niet altijd adequaat op gereageerd. Ik heb vaak gedacht ‘dat kan beter!’ Nu is het aan mij dat te bewijzen.” Bij de zoektocht naar een passende winkelformule viel Joep voor het concept van Telecombinatie. Een snel groeiende telecomretailer met inmiddels zo’n 120 winkels in Nederland, gerund door zelfstandige ondernemers. De ‘moederorganisatie’ zorgt voor de beste condities en ondersteunt met folders en andere marketingactiviteiten. Maar het zijn de lokale ondernemers die van Telecombinatie zo’n succes maken. “Waar de meeste telefoonwinkels aanbodgericht werken, staan bij Telecombinatie de klant en zijn wensen centraal. Wij luisteren oprecht naar onze klanten en gaan samen op zoek naar de beste combina-

tie tussen klant en toestel en tussen toestel en abonnement. Omdat we 100% onafhankelijk zijn, kan ik klanten objectief adviseren. We voeren telefoons en tablets van alle voorkomende merken en abonnementen van providers als Vodafone, Hi, KPN, Ben, T-Mobile, Telfort en Tele2. Ook hebben we een ruim aanbod prepaid telefoons, prepaid kaarten en accessoires en voor vaste telefonie bent u bij Telecombinatie Echt eveneens aan het juiste adres.”

Zondag 3 november zullen de jeugdige leden van de jeugdslagwerkgroep Eendracht Dieteren, jeugddrumband Concordia Obbicht en jeugddrumband Aurora Grevenbicht gedurende een bijzonder gezellig treffen concerteren. Onder leiding van de instructeurs zijn de slagwerkers inmiddels druk bezig met het instuderen van het repertoire dat ze u ten gehore gaan brengen. Naast de muziek die op

de reguliere verenigingsrepetities ingestudeerd wordt, zal er op 3 november tevens een gezamenlijk stuk gespeeld worden welke middels gezamenlijke repetities ingestudeerd zal worden. Uiteraard staat de muziek centraal, echter hard werken maakt hongerig en dorstig en daarom zal er voor ‘frit mit frikkedelle’ gezorgd worden; dit is tevens de naamgever van dit concert: hard werken dient

“Omdat service één van onze speerpunten is biedt Telecombinatie Echt een gratis overzetservice aan. Wij regelen alles voor uw nieuwe telefoon maar beëindigen ook uw oude abonnement. U hoeft zelf niets anders te doen dan even binnen te lopen en u onder het genot van een gratis kopje koffie vriendelijk te laten adviseren. Tot ziens dus bij Telecombinatie Echt!” Telecombinatie is gevestigd op Ursulinenplein 28 in Echt. Op de hoek tussen de grote (gratis!) parkeerplaats en de Aldi. Telecombinatie Echt is zes dagen in de week geopend en uiteraard ook op de extra koopzondagen. Telefoon: 0475 21 60 50. www.telecombinatieecht.nl

Kinderspeelgoedmarkt Jeugdvereniging de Auvermankes uit Nieuwstadt organiseren op zondag 3 november de jaarlijkse kinderspeelgoedmarkt in het gemeenschapshuis te Nieuwstadt. Entree is gratis en de verkoop start om 11.00

uur en duurt tot circa 12.30 uur. De leden bieden overtollig speelgoed en ander kindvriendelijke spulletjes te koop aan. U bent welkom dus grijp deze unieke kans. Meer info: 06 5571 4541.

bestaat 10 jaar – dus 10 weken akties!!

Feurthstraat 52, Susteren

Volg onze akties op facebook of www.imps-art.nl art.nl

• badkamer showroom • gas - water - c.v. - elektra • service en onderhoudstoringen • woningaanpassingen • tegels en tegelwerken • installatieshop met advies voor de D.H.Z

/ S R A A J A N WINTERIEACT

Installatie CV-toestellen Eigen service en onderhoud

Vaillant Remeha Nefit enz.

Gelrestraat 6 | 6101 EW Echt 0475-487373 www.delsani.nl | info@delsani.nl

van de daken. Het leven in afzondering duidt niet op een afkeer van de maatschappij, maar is een bewuste en vrijwillige keuze om er niet in óp te gaan. De afstand tot ‘de wereld’ geeft monniken een zekere vrijheid om er te zijn voor God en voor mensen. In het persoonlijk en gemeenschappelijk gebed openen monniken niet alleen zichzélf voor God, maar doen ze dat als het ware plaatsvervangend voor de hele wereld.

immers beloond te worden. Vanaf een uur of 18.15 komt u in beeld: vanaf dan bent u namelijk meer dan welkom in verenigingslokaal de Wiejerd van Fanfare Eendracht Dieteren. Om 18.30 uur zullen ze aanvangen met het concert waarvan de toegang gratis is, uiteraard is er gelegenheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage.

Jolanda is altijd bezig met het zoeken naar nieuwe ideeën voor haar klanten. Het juiste kapsel bij de juiste persoon, dat is waar het haar om gaat. Een band opbouwen met de mensen die hun haar aan haar toevertrouwen en samen overleggen. ‘Ik geeft vooral een eerlijk advies. Als een klant iets wil wat mij geen goed idee lijkt, dan zeg ik dat en probeer tot een goed resultaat te komen, zodat iedereen tevreden de deur uitgaat.’ Zin in een nieuwe kleur? Een nieuwe coupe? Een spannend effect? Wat uw idee ook is, bespreek uw wensen met de professionals van Active Kappers en zij creëren de perfecte look die bij u past. Hun vakkennis staat garant voor creativiteit en trendsetting van allerlei haarstijlen voor dames en heren. Zij hebben alle aandacht en tijd voor u en geven u een persoonlijk advies. Jolanda, Kelly en stagiaire Ilona verwelkomen u graag in de stijlvolle salon aan de Bovenstestraat 35. Loop gerust even binnen. Hebben ze tijd, dan helpen ze u direct. En als u even moet wachten krijgt u een kopje thee of koffie. Komt het niet uit, dan kunt u altijd nog een afspraak maken op 0475 41 01 00. Van dinsdag t/m vrijdag kunt u terecht van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken bij u thuis.

Gratis overzetservice

Meer info op facebook/wijksteunpunt Echt Noord of mail naar wspnoord@hotmail.nl

Jeugdige slagwerkers schitteren tijdens ‘Frit mit Frikkedelleconcert’ in Dieteren

Persoonlijk advies

Auvermankes Nieuwstadt organiseren

Lezing in Pey-Echt door abt Lilbosch over Trappistenleven Zaterdag 2 november zal de abt van Trappistenabdij Lilbosch, br. Malachias, een lezing verzorgen over het leven en de spiritualiteit van de Trappisten. De lezing is in Abdij Lilbosch, Pey-Echt. Aanvang 10.00 uur , einde 12.00 uur. Vrije toegang. De lezing sluit aan op de maandelijkse zaterdagochtendwandeling, die om 8.00 uur vanaf de Abdij vertrekt. Maar ook niet-wandelaars zijn welkom bij alleen de lezing. Een monnik wil

Tekst: Thea Mutsaers-Fibbe Foto: Joop Hendriks Eigenaresse Jolanda Voorter van Active Kappers is pas terug uit Los Angeles, waar ze een week lang met zo’n 3.000 collega’s uit ruim vijftig landen kennismaakte met nieuwe technieken en de trends voor 2014. ‘Het was heel indrukwekkend om allerlei kappers aan het werk te zien. Leuk en vooral leerzaam.’ Wat staat ons te wachten voor de komende winter? Jolanda: ‘Veel variatie, maar wat mij vooral aansprak is een rustige coupe, geknipt vanuit één punt en dan geverfd in verschillende kleuren. Kleuren die dicht bij elkaar liggen, bijvoorbeeld drie tinten rood of drie tinten bruin. Dat geeft een heel mooi resultaat. Ook nieuw is de keratinebehandeling. Deze is bedoeld voor mensen met krullend of golvend haar. Jolanda: “Je ziet bij hen vaak dat het haar onhandelbaar is en gaat pluizen. De verzorging thuis kost dan veel tijd. Met de nieuwe behandeling maken we het haar gladder en handelbaarder. Het resultaat is zo’n vijf maanden merkbaar. De keratinebehandeling duurt zo’n drie uur, maar thuis geeft het een flinke tijdswinst. In Amerika was ik hier al enthousiast over, daarom heb ik er net in Nederland nog een cursus voor gevolgd.’

Kreyerstraat 6 • 6101 CL Echt Tel. 0475 48 64 07

ALLERHEILIGEN Kies daarom voor de volledig gepersonaliseerde brillenglazen van Varilux In het dagelijks leven speelt personalisati e een steeds grotere rol. Zo ook bij de aanschaf van een multi focale bril. Het oog bevat namelijk net zoveel persoonlijke kenmerken als een vingerafdruk. Daarom is het van belang dat er een goede oogmeti ng plaatsvindt, waarbij het multi focale Variluxbrillenglas wordt afgestemd op úw ogen. Hierdoor ziet u scherp en comfortabel op alle afstanden. Wij beschikken over de kennis, geavanceerde meetapparatuur en een uitgebreid Varilux glasassortiment waardoor we de perfecte brillenglazen voor úw ogen leveren. Kies daarom voor Varilux, volgens brildragers wereldwijd het beste multi focale brillenglas.

Molenweg 29a Maasbracht 0475 - 461771 Kerkstraat 71 Nederweert 0495 - 625785 www.eyecentre.nl

Essilor is de uitvinder van Varilux multi focale brillenglazen en behoort tot de top 30 van meest innovati eve bedrijven ter wereld, met 5600 patenten. Essilor wordt al jaren als beste beoordeeld door brildragers wereldwijd. Essilor, seeing the world bett er. www.essilor.nl

Grafstukken herfstbloemen Grafstukken snijbloemen Grafstukken droogbloemen Plantbakjes Potchrysanten klein - groot Heiplanten Vi o o l t j e s Losse snijbloemen Kamerplanten


’t Waekblaad – nr. 44 - 30 oktober 2013 - pag. 8

IVN Land van Swentibold/Born

Herfst dagwandeling door het Land van Herve in België

-Advertorial-

soldaten weerstand aan de bezetter boden. De wandeling is 14 km. lang en gaat regelmatig heuvel op en af. Stevige wandelschoenen zijn een must en een verrekijker of fototoestel aan te raden. Denk aan een legitimatiebewijs en lunchpakket. Deelname aan de tocht is gratis en óók voor niet IVN leden mogelijk (vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). Vertrek (+ carpoolen) zondag 3 november om 09.00 uur vanaf IVN home De Gaard bij de ingang van het Kasteelpark te Born. Meer informatie bij: Lambert Theunissen tel: 0475 - 487 774 of 06 - 443 367 60. Kijk anders op w.w.w. ivn.nl/ swentiboldborn.

Schutterij St. Joseph Buchten

Koningsschieten

Koningspaar Theo en dochter Debby Gijsen Traditioneel op de 3e zaterdag in september vond het jaarlijkse koningsvogelschieten plaats van schutterij St. Joseph uit Buchten. Allereerst werd om 13.30 uur met de gehele schutterij de Beschermheer Remie Lebens met eega Sylvia aan huis afgehaald. Vervolgens pastoor Goertz en Ivo Poulsen. Bij Sjöttehoes, op sportpark Het Anker werden de aanwezigen welkom geheten. Nadat de koning Ivo Poulsen van zijn koningszilver was ontdaan, sprak pastoor Goertz een openingsgebed en bad broedermeester Jo Cox voor een sportieve wedstrijd zonder ongelukken. Het schieten begon om 15.00 uur. Er waren 12 kandidaten en in rap tempo werd de rode kring rond de koningsvogel

weggeschoten. Uiteindelijk was het Thei Gijsen, die zich het meest gelukkig toonde en zich daarmee tot nieuwe koning van de schutterij schoot. Thei zal samen met dochter Debby het nieuwe koningspaar voor het jaar 2014 vormen.

Jeugdkoning Ook de jeugd heeft dit jaar weer geschoten voor de titel Jeugdkoning van de schutterij. Ook zij konden op een koningsvogel schieten, alleen niet hoog in de lucht, maar op een schietkast en met een windbuks. Uiteindelijk was het Joey Kohlen, die het laatste restje van de plaat los schoot en daarmee jeugdkoning werd.

IVN Land van Swentibold/Born

Natuurwerkdag

Het beste voor buiten Benzine bladblazer

Ervaar het Bose videowave systeem zelf Het Bose® VideoWave® entertainment system is anders dan alle tv’s, home cinema- of muzieksystemen die u ooit heeft gezien - of gehoord. De combinatie van een 1080p high definition LED-beeld met ruimtelijk home cinema-geluid maakt genieten eenvoudiger dan ooit. Om u deze geweldige sensatie te laten ervaren nodigt Electro World Tummers u uit om naar de VideoWave® demonstratiedagen op 2 of 9 november te komen.

Het IVN Land van Swentibold laat u graag genieten van natuur dichtbij, maar soms eens over de grens kijken heeft ook zijn charmes. Daarom nu een rondwandeling omgeving Saint-Jean-Sart, in het Land van Herve. Uiteraard doen we de voormalige abdij Val-Dieu aan, waar eventueel gelegenheid is om iets te gebruiken. We lopen door mooie holle wegen, langs snelstromende beekjes en genieten al stijgend van prachtige vergezichten. Te zien zijn de mooie herfstkleuren van de hellingbossen vol eiken en beuken en de aanwezige paddenstoelen. Ook zijn er nog confrontaties met W.O. twee in de vorm van kazematten, waar 73 jaar geleden

HUIS EN TUIN

Zaterdag 2 en 9 november live demonstraties bij Electro World Tummers in Roermond

Televisie opnieuw uitgevonden door Bose Het VideoWave® III entertainment system is de enige hdtv met een compleet ingebouwd Bose® homecinema- en muzieksysteem. Films worden getoond met indrukwekkend geluid en ongekende effecten. Muziek wordt ruimtelijker dan ooit tevoren. Het is allemaal mogelijk dankzij de exclusieve technologieën van Bose, zonder luidsprekers, subwoofer of zichtbare kabels. Als u op zoek bent naar een nieuwe hdtv, home-cinema- of muzieksysteem, hoeft u alleen maar naar het VideoWave® III system te luisteren. De voordelen op een rijtje: - Levendig beeld van een verlicht ledscherm (1080p/100 Hz); - Uitzonderlijke audioprestaties zonder zichtbare kabels en bedrading om mee te worstelen. Muziek vormt het middelpunt met een meegeleverde dock voor uw iPhone/iPod. - Stream draadloos muziek met de optionele wifi-adapter (verkrijgbaar vanaf 2014. - Innovatieve clickpad afstandsbediening voor eenvoudige, intuïtieve bediening van uw tv en aangesloten apparaten. - Stemt de geluidsweergave af op de ruimte voor consistente, hoogwaardige prestaties Het gemak van één systeem Het VideoWave® III system maakt home entertainment een stuk eenvoudiger omdat alles vanaf één plek wordt geregeld zonder dat het de inrichting van de kamer aantast. Dankzij de innovatieve, ingebouwde geluidstechnologieën hoeven er geen luidsprekers meer aangesloten en geplaatst te worden. En hier houdt de eenvoud niet op: - Maximaal zes apparaten (zoals een Bluray Disc™-speler, kabelkastje, videospelsysteem) zijn aan te sluiten op de mediaconsole. - Met de innovatieve clickpadafstandsbediening kan alles met gemak bediend worden. - Inclusief een dock voor een iPhone/iPod, om ook muziek direct te kunnen afspelen.

Wat kunt u verwachten? Een persoonlijke demonstratie van het VideoWave® systeem. De specialisten van Electro World Tummers staan voor u klaar om u een persoonlijke live demonstratie te geven van het Bose VideoWave systeem. Vrijblijvend 30 dagen thuis testen! Thuis klinkt een TV toch altijd anders dan in de winkel. Ook wilt u graag zien hoe zo’n nieuwe TV bij u thuis in de woonkamer past. Daarom kunt u in de maand november het Bose® VideoWave® entertainment system vrijblijvend 30 dagen bij u thuis uitproberen. Stream audio en video, nu compleet met Apple TV. U maakt uw thuisbioscoop compleet door audio en video naar uw TV te streamen met Apple TV. Bij aankoop van een VideoWave® III entertainment system ontvangt u een voucher waarmee u bij Bose een gratis Apple TV kunt aanvragen bij Bose. De actie is geldig van 4 november 2013 t/m 12 januari 2014. Maak kans op een Bose® AE2w Bluetooth hoofdtelefoon Tijdens de demonstratie dagen kun u een wedstrijd formulier invullen om kans te maken op een Bose AE2w Bluetooth hoofdtelefoon. Deze hoofdtelefoon geeft het geweldige Bose geluid weer zonder dat u vastzit aan een kabel. Deze hoofdtelefoon is gebruiksklaar en te koppelen aan bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Hij kan zelfs verbonden worden met 2 apparaten tegelijkertijd. Een voorbeeld: U kijkt een video op uw tablet, terwijl u ook verbonden blijft met uw smartphone. De hoofdtelefoon zal de video automatisch pauzeren om een gesprek aan te nemen. Als het gesprek dan beëindigd is, schakelt de hoofdtelefoon automatisch terug naar de video. Na afloop van de tweede VideoWave® demonstratiedag wordt een AE2w Bluetooth® audio-hoofdtelefoon (verkoopadviesprijs € 249,95) onder de volledig ingevulde wedstrijdkaarten verloot. Electro World Tummers nodigt u van harte uit om deze demonstratie dagen bij te wonen in hun vestiging op het Retailpark in Roermond. Dus noteer in uw agenda 2 en 9 november en loop gerust eens binnen. ElectroWorld Tummers Schaarbroekerweg 28 Roermond (Retailpark) 0475-425262 Bezoek ook dewebshop: www.electroworldtummers.nl

Benzine rugbladblazer Machines voor: TUIN EN PARK LANDBOUW GRONDVERZET LADEN EN LOSSEN REINIGING GLADHEIDBESTRIJDING

Bedrijventerrein ‘De Valkenberg’ Valkenburg a/d Geul T 043 - 608 92 00 • www.frissen.nl

Nieuw seizoen voor Zawpense Beeg Maandag 11 november vindt de opening plaats door middel van de jaarlijkse ledenvergadering, dit aansluitend op de traditionele tocht in het kader van Sint Maarten en het hijsen van de Zawpensevlag. Tijdens de jaarvergadering wordt het motto voor 2014 bekend gemaakt. Zaterdag 11 januari worden de nieuwe heersers over het Zawpenseriek bekendgemaakt. Tijdens dit avondvullend programma is nog steeds plaats ingeruimd voor het Leedjeskonkoer. Componisten en/of tekstschrijvers worden opgeroepen om hun bijdrage te leveren. Eigen tekst en muziek kunnen nog tot 1 januari 2014 worden ingeleverd bij Myron Stauder (Houtstraat 59) of Roger Smeets (Ds. Dr. Deelemanstraat 14.) Voor vragen en/of overleg kunt u ook bellen (046 458 67 07 / 485 64 58.) Daarnaast vindt ook weer de zogenaamde Zawmikssjow plaats. Zoek een leuk nummer uit, schrijf een eigen tekst in Beegter plat, maak een leuke outfit en lever een geluidsdrager (liefst CD) in bij een van bovengenoemde personen. Uw opgave (titel, tekst en geluidsdrager) zien ze graag vóór 1 januari tegemoet. In beide categorieën zal een vakkundige jury de prijswinnaars aanwijzen. Zondag 12 januari komt de jeugd uit het Zawpenseriek aan bod tijdens de Kènjermiddig. Ook zij kunnen optredens in allerlei vormen verzorgen. Aanmelding dient te geschieden bij Ingrid Kitzen-Verreussel, Eikenstraat 16. Natuurlijk wordt op spectaculaire en spannende wijze bekend gemaakt wie de opvolgers van Jeugdprins Jarno en Jeugdprinses Nikki zullen zijn.

Busreis naar Maastricht

● ● ● ● ● 133527

Roland Geilen

Boomkwekerij Openingstijden: • Rozen ma. t/m vr. 8.00 - 18.00 uur • Coniferen zaterdag 8.00 - 16.00 uur • Laanbomen zondags gesloten • Vaste planten • Bos- en haagplantsoen • Pot- en containerteelt Molenweg 39 • 6104 AH Koningsbosch Tel. 0475 - 301 235 www.boomkwekerij-geilen.nl

KUNSTSTOF RAMEN KUNSTSTOF RAMENEN ENDEUREN DEUREN ROLLUIKEN &&ZONWERING ROLLUIKEN ZONWERING SECTIONALE POORTEN SECTIONALE POORTEN VERANDA’S VERANDA’S VERTIKALE LAMELLEN VERTIKALE LAMELLEN

Elektro C. Hees

Schilbergerstraat 26 6102 AJ Pey/Echt Tel. (0475) 48 16 97 MIELE - ELECTROLUX - AEG - BOSCH - LIEBHERR

Louerstraat 7 61147CZ Susteren Tel.: (046) 27 Louerstraat 6114 CZ Susteren Tel.: (046)449 449 24 24 27 Fax:Fax: (046) 91 (046)449 449 53 53 91

Voor reparatie van: wasmachines, drogers, vaatwassers e.d.

Betonrenovatie Meijdak

Onder het motto ‘leef je uit in het Limburgs landschap’ doet het IVN Land van Swentibold/Born op zaterdag 2 november weer mee met de Landelijke Natuurwerkdag. Van 10.00 tot 14.00 uur gaat men hoogstamfruitbomen snoeien in de wei van de familie Salden aan de Harkhovenstraat tussen Obbicht en Grevenbicht (vlakbij Obbicht aan de dijk langs de Maas). Ook als je eens wilt kijken hoe hoogstam- fruitbomen gesnoeid moeten worden ben je welkom. Van jong tot oud is er altijd iets wat je kunt doen. Bij voldoende belangstelling gaan ze ook

een 20-tal wilgen opsnoeien, ideaal voor de jeugd. Uiteraard is er goede en ervaren begeleiding door leden van het IVN Land van Swentibold/ Born. Voor gereedschap, koffie, thee en erwten- en tomatensoep wordt gezorgd. Lunchpakket zelf meenemen. Jongelui van 8 tot 12 jaar onder begeleiding zijn bijzonder welkom. Ook oudere jeugdigen zijn uitgenodigd. Aanmelden is gewenst, maar niet verplicht: voor groepen wel even overleg vooraf. Info en aanmelden bij Cas van Heugten 046 452 88 99 of via de mail: info@ mrvanheugten.nl

Maandag 11 november is de opening van de Limburgse Vasteloavendj. Ook dit jaar organiseert Carnavalsvereniging Onger ‘t Viaduct een busreis naar Maastricht. De bussen vertrekken om 09.30 uur vanaf De Spil in Maasbracht, en zet u af nabijheid het Vrijthof. Rond 20.45 uur vertrekt de bus naar Maasbracht. Kosten voor dit volledig verzorgde busarrangement zijn slechts 12 euro p.p. Geef je dus snel op door te mailen/bellen naar 11devande11de@ongerviaduct.nl of 06 3875 4370 (na 1700 uur) en het verschuldigde bedrag over te maken op rekeningnummer 11.31.77.321 tnv CVOHV en met vermelding van voor- en achternaam.

da

ke

Brugweg 4 6102 TK Pey-Echt

nz

ink

T: 06-4326007

we

rk

www.meijdak.nl info@meijdak.nl

Pannendaken - Platte daken - Gootwerk - Boeiboordbekleding - Zinkwerk Dakkapellen - Velux dakramen - Dakrenovatie - Nieuwbouw - Onderhoud Dakinspectie - 24 uur service - Expertise van schade

Het waterdicht maken van kelders en muren, ook voor optrekkend vocht d.m.v. injecteren en al uw betonreparaties.

Tel. 06-53299457 FRANS DOHMEN

ELECTRONICS Reparatie van TV, VIDEO & AUDIO-APPARATUUR 3 Mnd. garantie, geen voorrijkosten

Handelsweg 16, Susteren Tel. 046-449 11 80


’t Waekblaad – nr. 44 - 30 oktober 2013 - pag. 9

De nieuwe expositie in Galerie Graus Echt

Professionele bruidsvisagie en metamorfoses door

Katinka Jarabik Visagie Sittard

Vogelbeurs in Echt Vogelsportvereniging Echt en omstreken organiseert zondag 3 november van 10.00 tot 12.00 uur een vogelbeurs. Door kwekers uit eigen vereniging maar ook door andere liefhebbers en handelaren worden diverse soorten vogels te koop of te ruil aangeboden. Vogels staan opgesteld in met TL licht verlichte rekken. Vogels dienen ter verkoop te worden aangeboden in schone tentoonstellingskooien voorzien van voederbakjes en drinkflesjes. In een universeelkooi mogen maximaal 4

vogels ter grootte van een agapornis/grasparkiet geplaatst worden. Zieke, gewonden en/of vervuilde vogels worden niet toegelaten. Grotere vogels mogen worden aangeboden in een grote tropenkooi met een maximum van 2 vogels. Iedereen is welkom, kopers, verkopers en publiek. De beurs wordt gehouden in de zaal van Broen Café De Mert, Marktstraat 3 in Echt. Er is volop gratis parkeergelegenheid op de Nieuwe Markt.

Oldtimerclub Berghoes

In de parterre van het monumentale pand de kweek van Graus Wonen in Echt, vond zondag 27 oktober onder grote belangstelling de opening plaats van de nieuwe expositie Papier in Dialoog. Werk van kunstenaars Terry Mazel en Anna Maria Rijcken waren te bewonderen in midden Limburgs grootste kunstgalerie Galerie Graus. Ter gelegenheid van het organiseren

van de 50ste tentoonstelling waren alle afdelingen van Graus Wonen geopend en met in de aula muzikale omlijsting van Roy Derix and friends van Studio Slagmolen. De tentoonstelling is te zien van dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur en op alle koopzondagen tot januari 2014. U bent welkom in ‘de kweek’ Graus Wonen, Wijnstraat 41 Echt, grauswonen.nl

Warung Ledeng Montfort presenteert Indonesische avonden Wegens groot succes eerder dit jaar gaat Warung Ledeng uit Montfort een tweetal Indonesische avonden organiseren op zaterdag 14 en zondag 15 december. De Indonesische keuken staat bekend om haar uitstekende kwaliteit en smaak. Niet alleen zijn de gerechten gevarieerd, ze zijn ook erg uitgebreid. De gerechten van Warung Ledeng zijn van een geheel andere orde dan u gewend bent bij diverse Oosterse restaurants. Beide Indonesische avonden vinden plaats in Biej de Vogel in Montfort. Bij binnenkomst wordt u ontvangen met een loempia van eigen specialiteit én een kleine curry Trigon. Tijdens het uitserveren van het buffet staat de Guru (chef-kok)

graag voor u klaar om toelichting te geven op de gerechten. Om de avond die échte Indonesische touch te geven, is het restaurant geheel in Indonesische stijl ingericht, wordt er Indonesische (live) muziek gedraaid óf gespeeld en wordt bijvoorbeeld de saté geserveerd op een bananenblad met de beroemde Ketjapsaus. De Indonesische avond start op zaterdag 14 december om 19.00 uur stipt, de zaal is open vanaf 18.00 uur. Zondag 15 december start om 17.30 uur stipt, de zaal is open vanaf 16.30 uur. Toegangskaarten voor deze avonden zijn verkrijgbaar Biej de Vogel, Markt 21 te Montfort (voor openingstijden kijk op www.cafebiejdevogel.nl) en kosten € 20,- per stuk.

Katinka Jarabik Visagie is een ervaren professionele visagiste die onder andere gespecialiseerd is in bruidsmake-up, feestmake-up en metamorfoses. Zondag 3 november staat zij op de bruidbeurs te Roermond in de Oranjerie op stand 31. Daar kunnen klanten/bezoekers kennis met haar maken en zij zal ook zorgen voor een kleine attentie. Ook zal zij op die dag makeupdemonstraties geven om u zo een indruk te geven wat u kunt verwachten. Visagie wordt vrijwel altijd geboekt op stijl van de visagiste, maar uiteraard ook op deskundigheid, ervaring en klantvriendelijkheid. Zaken die Katinka uiterst belangrijk vindt voor haar klanten. Katinka werkt met exclusieve, hoogwaardige make-up, die de gehele dag en avond blijft zitten. Ook werkt zij met houdbaarheidsproducten en geeft zij de bruid ook nog iets extra’s mee als service. Een goede make-up hoort bij een bruiloft en dat is een bijzondere gelegenheid waarbij de bruiden extra verwend mogen worden. Voordeel is ook dat Katinka jouw sterke punten in het gezicht benadrukt en in overleg met jou de wensen en mogelijkheden goed bekijkt voor jouw bruidsmake-up. Natuurlijk gaat er een

proefmake-up aan vooraf waaraan zij intensief aandacht besteedt naar jou toe als klant. Een bruidsmakeup kan heel naturel zijn, maar ook zwaarder en een beauty make-up zijn. Katinka kan op deze wensen van de klant prima inspringen en zal jou daarbij ook adviseren, nadat zij ook gekeken heeft naar de jurk en accessoires die je gaat dragen. Naast bruidsmake-up doet Katinka ook metamorfoses, waarbij voor- en na foto’s gemaakt worden van het model of klant zodat je duidelijk de toegevoegde waarde kunt zien van professionele make-up bij een bruid, gelegenheid of fotoshoot. Kortom, een goede bruidsmake-up maakt het totaalplaatje compleet! Om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn werkt Katinka met vaste, betrouwbare fotografen die zij u van harte kan aanbevelen voor een bruidsreportage of fotoshoot. Sinds kort zijn er ook cadeaubonnen verkrijgbaar bij haar, die u kunt besteden voor make-ups voor gelegenheden zoals bruidsmake-up en metamorfoses in combinatie met een fotoshoot. Zij heeft ook de beschikking over een website en deze wordt geregeld ververst met nieuwe werken, namelijk www.katinkajarabik.com

‘t Waekblaad

Adverteren doet verkopen Meer weten? Bel 0475 48 45 02

Werk mee in de Doort Echt

Natuurwerkdag

Zaterdag 2 november wordt landelijk de jaarlijkse Natuurwerkdag gehouden. Natuur Historische Vereniging Pepijnsland draagt hierbij een steentje bij. In natuurgebied de Doort, waar de vele poelen in het voorjaar dienen als kraamkamers voor bijzondere amfibieën zoals de boomkikker en de kamsalamander, gaan ze aan de slag om de voorplantings- en leefomstandigheden voor deze dieren te verbeteren. In een fors uitgegroeide houtsingel worden de bomen en struiken afgezaagd. De grootste bomen blijven staan, de rest wordt in stukken gezaagd en het vrijkomend takhout wordt in houtrillen verwerkt. Hierdoor zal het hooiland worden vergroot en een belangrijke poel wordt vrijgemaakt van overhangende takken.

Mee te doen ?

Foto: Anita Coenen De traditionele bijeenkomst van alle leden in ‘eigen’ clubhuis werd deze keer uitgesteld, en om die reden gelijk verplaatst naar een échte autolocatie. Want de staf van het Berghoes had zich even teruggetrokken om op adem te komen. Vandaar dat de leden op een originele locatie bijeenkwamen, niet verder dan aan de andere kant van het dorp, maar toch in een volledig andere ambiance. Voorzitter Ton Stoffelen onderhoudt al jarenlang goede contacten met Automobielbedrijf Bustin in Posterholt, dat zich koestert in het groen langs de Roermondseweg. Bustin Bosch Car Service biedt een warm gevoel van herkenning aan degene die hier onbevangen binnenstapt. In het bedrijf werken 9 mensen, elk van hen met hun eigen vreugde van en liefde voor oldtimers. Het assortiment telt niet alleen auto’s, maar ook oude motoren en brommers vinden er een begripvol welkom in de handen van toegewijde specialisten. De leiding van het vrolijke team ligt in handen van de tweede generatie Bustin. Joep brengt met evenveel plezier respectabele oldtimers weer tot leven, naast de kerntaken van zijn bedrijf, een bonte waaier van hedendaagse merken, dus ook

nieuwe auto’s. Zijn team is al even bezeten.

Samenwerking met Bosch Joep begon in Roosteren een zaak in Mobylettes en Berini’s, tankstation erbij, en vervolgens garage. Uiteindelijk vestigt Joep zich, na jarenlang in de landbouwmachines, met echtgenote Karin in Posterholt, aanvankelijk als merkdealer. Maar dat jasje wordt hen te krap en ze besluiten verder te gaan als universeel bedrijf. Wél wordt er een nauw samenwerkingsverband gesloten met Bosch, een beeldbepalende fabrikant van elektronische auto-onderdelen wereldwijd. Die relatie is zo professioneel dat rechtstreekse communicatie via het internet een oplossing levert voor vrijwel alle problemen in de elektronica, in vrijwel alle merken auto’s. Gaandeweg gaat Joep zich óók interesseren voor oldtimers. En samen met zijn werk aan dat ‘oude ijzer’ dat perfecte resultaten oplevert, groeit de belangstelling van buitenaf. Zijn ‘hobby’ is een wezenlijk bestanddeel van de werkplaatsactiviteiten gaan vormen, en dat kun je ook wel aflezen aan de hoogglanzende modellen in de showroom.

Men begint om 10.00 uur en werkt tot 13.00 uur. In de pauze wordt er gezorgd voor een drankje en koek. Voor benodigde materialen wordt gezorgd, u hoeft alleen maar te zorgen voor laarzen of hoge schoenen. Handschoenen zijn ook aanwezig. Verzamelen bij observatiepost de Wielewaal (Doorderweg: pad voor de Middelsgraaf links vanuit de richting Echt). Parkeren is mogelijk op de nieuwe parkeerplaats, even voorbij de Middelsgraaf de eerste weg links, komende vanuit de richting Echt. Aanmelden: aerts.neggers@planet.nl / tel. 0475 48 44 68.

Adverteren met onze jaarlijkse

Sint Puzzelactie? Bel 0475 48 45 02

Voor Echt betaalbaar wonen.

WIJ VERBOUWEN ONZE BENEDENVERDIEPING !! U N S ALLE

% 5 1ORTING K

w w w. d m l i v i n g . n l PEIJERSTRAAT 19 ECHT.

T 06 83 79 21 00


’t Waekblaad – nr. 44 - 30 oktober 2013 - pag. 10

Strijd der titanen onder Limburgse Echte Bakkers

Martens

De Echte Bakker Sittard Tudderenderweg 85, tel (046) 451 30 13 fax (046) 458 25 13 Markt 17, tel (046) 458 52 77 Romeinenstraat 6, tel (046) 452 06 99 Koningsbosch Prinsenbaan 167a, tel (0475) 30 12 41 Woensdag 6 november zullen de Limburgse Echte Bakkers hun krachten meten in Kasteel Limbricht. Op deze dag zullen 6 bakkers-specialiteiten worden gekeurd onder toeziend oog van een professionele jury. Het wordt een ware titanenstrijd volgens de Limburgse Echte Bakkers die op de Kampioenendag 2013 hun ziel en zaligheid blootgeven ten aanzien van elkaar en de vakjury. Producten Tijdens de kampioenendag nemen de deelnemende bakkers een roomboter amandelstaaf, kersen linzevlaai, speculaas, witte puntbroodjes, meergranen-

brood en een kerststol met amandelspijs mee. Alle bakkers zijn gebrand om een van de felbegeerde titels in de wacht te slepen, en zijn dan ook al weken bezig om alle puntjes op de i te krijgen. Het winnen van een titel is namelijk niet makkelijk, en wordt op detailniveau bepaald. De Limburgse Echte Bakkers zijn namelijk al 3 jaar op rij de beste bakkers van Nederland binnen het echte bakkersgilde; de club van elitebakkers van Nederland. Jury De professionele jury bestaat uit proefbakkers die dagelijks bezig zijn met het keuren en beoordelen van bakkersproducten. Deze proefbakkers worden ondersteund door oud-Echte Bakkers en Juryvoorzitter en broodgoeroe Jan Zweistra. Onderscheid in kwaliteit Er zijn warme bakkers, ambachtelijke bakkers en Echte bakkers. Het Echte Bakkersgilde is een samenwerkingsverband van 220 ambachtelijke bakkers in Nederland. Alleen toegelaten leden mogen zich Echte Bakker noemen. Het Echte Bakkersgilde is al jaren een vertrouwd begrip voor consumenten en vakbroeders die het moderne bakkersambacht een warm hart toedragen. Het Gilde zorgt ervoor dat haar leden aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Ze heeft niet alleen een heuse GildeMeester in dienst, maar maakt ook veelvuldig gebruik van het onafhankelijke Nederlands Bakkerij Centrum om winkel- en productkeuringen te laten uitvoeren. Alleen bakkers die aan alle kwaliteitseisen voldoen krijgen van het Gilde toestemming om het gele Echte Bakkerslogo te voeren. Limburgse vakbroeders De echte bakkers die Limburg kent zijn ware vakbroeders. Regelmatig komen deze bakkers bij elkaar om te praten over het mooie bakkersvak en recepten en werkwijzen uit te wisselen. De gemene deler van deze groep bakkers is de passie waarmee elke dag opnieuw gestreefd wordt om het beste brood, vlaai en banket te bakken, precies zoals de voorvaderen van de meeste van deze bakkers al jaren geleden deden. De Limburgse echte bakkers hebben een gezamenlijke website: www.echtebakkerslimburg.nl

Spectaculaire acties CV De Aester Echt hoofdprijs van € 5.000,-. Daarnaast loopt er ook nog de actie Meet & Greet.

Ontmoet je favoriete artiest tijdens de 90’s Explosion

2 Brothers on the 4th Floor In de aanloop naar het jubilumfeest van CV de Aester zijn er tal van acties waarbij diverse prijzen te winnen zijn. Zo was er een kik en share actie om loten te winnen van de jubileumloterij. Inmiddels zijn de winnaars hiervan bekend en kunnen mevrouw Cobos-Raeymakers uit Wessem en mevrouw CrutzenSmeets uit Echt meedingen naar de

Zaterdagavond 23 november gaat tijdens de 90’s Explosion het dak eraf met louter topartiesten. Op het podium zullen achtereenvolgens verschijnen: Gerard Ekdom, Vengaboys, DJ Paul Elstak, 2 Brothers on the 4th Floor en DJ Daroon, die ieder op geheel eigen wijze, hun steentje zullen bijdragen aan deze spectaculaire avond. Daarnaast, en dat is nog eens leuk te kunnen melden, dat het de organisatie gelukt is om verschillende artiesten te strikken voor een Meet&Greet achter de schermen. Even een babbeltje maken met Gerard Ekdom of de teksten van hun beste hits doornemen met Vengaboys of 2 Brothers on the 4th Floor. DJ Paul Elstak of DJ Daroon, vragen naar hun ervaringen als dj. Ook wordt de mogelijkheid geboden om Syb van der Ploeg op vrijdagavond te ontmoeten. Wil je hiervoor in aanmerking komen, like dan de facebookpagina en deel dit bericht. Zie ook www.5keer11.nl

SP Echt-Susteren doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen ben de aanwezige SP-leden unaniem besloten dat de SP mee gaat doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ronald Housmans is door de leden unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de socialisten. Dit is een grote stap voor deze jonge afdeling. Ruim twee jaar geleden zijn ze begonnen met een werkgroep, en nu staat er een bloeiende afdeling en zijn ze heel actief bezig om de gemeente een beetje socialer te maken. En als je ziet wat er allemaal vanuit het rijk over de schutting van de gemeente wordt gegooid, zonder het benodigde geld, dan is juist nu de SP hard nodig in de raad, zegt Housmans.

Ronald Housmans Tijdens de ledenvergadering heb-

In dezelfde vergadering is Mary Hellebrekers unaniem benoemd als opvolger van Housmans als voorzitter van de afdeling.

Lezing over palliatieve zorg en hospice Bronnerhof in Grevenbicht Donderdag 7 november vindt in gemeenschapshuis Oos Hoes in Grevenbicht een lezing plaats over terminale zorg waarbij er concreet zal worden ingegaan op deze intensieve zorg in hospice Bronnerhof te Born en de functie van het Buurtzorgteam en de vrijwilligers hierbij. Het zwaartepunt van de lezing, over verschillende aspecten van palliatieve zorg, zal worden verzorgd door Martin Link, praktiserend huisarts te Obbicht, deskundige op dit en bestuurslid van de Stichting Hospice Bronnerhof. De inleiding over Bronnerhof en de verpleegkundige zorg door het Buurtzorgteam neemt Yvonne van Kuyk, coördinatrice en tevens bestuurslid van Bronnerhof, voor haar rekening. Tenslotte zal Mar-

leen Janssen, zorgvrijwilliger in Bronnerhof, kort haar rol en die van haar ruim 70 collega-vrijwilligers belichten. Na de koffiepauze zal er ruimschoots gelegenheid zijn om te discussiëren en vragen te stellen. De lezing is bedoeld voor alle mensen uit Grevenbicht en brede omgeving die meer willen weten over palliatieve zorg en hospice Bronnerhof. Dit kunnen mantelzorgers zijn, maar ook mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk op dit gebied of die het thema aanspreekt en er meer van willen weten. De bijeenkomst begint op donderdag 7 november om 20.00 uur in het gemeenschapshuis Oos Hoes, Schoolstraat 2 te Grevenbicht. U bent vanaf 19.45 uur welkom.

Extreem koude Winter? De verschillende internationale weerstations waarschuwen voor een extreem koude winter. Kledingbank Limburg doet dan ook een beroep op de mensen die kledingsteun behoeven en de erkende hulpverleners die verwijzingen hiervoor uitschrijven, niet langer te wachten. Gemeentes hebben van de staatssecretaris extra budget gekregen om met name aandacht te geven aan die burgers die het financieel moeilijk hebben en m.n. de kinderen in deze wordt geadviseerd extra aandacht aan te besteden vanuit de gemeentes. Wellicht kunnen cliënten hierop attenderen bij de aanvraag voor een verwijzing bij hun gemeentelijke afdeling sociale zaken. Voor de gebruikers van Kledingbank Limburg zijn geen kosten aan verbonden wanneer zij in het bezit zijn van een verwijzing. Voor nadere informatie kan dagelijks contact opgenomen worden tussen 9 en 12 uur via 0475 43 60 08. Bedrijfsleven en particulieren worden dringend gevraagd hun garderobe en magazijnen nogmaals goed te controleren. Kledingbank Limburg is dagelijks op zoek naar goede kleding, waarbij jongens- en herenbroeken, pantalons en jeans extra gevraagd worden. Naast de kleding is dringend behoefte aan jassen, sportkleding, schoenen, huishoudtextiel, dekbedden en overtrekken, zeep, shampoo, tandpasta, deodorant en natuurlijk speelgoed dat in goede staat verkeert. Voor bedrijven geldt hierbij dat zij d.m.v. een schenkingsverklaring gebruik kunnen maken van de ANBI regeling van de belastingdienst. Bedrijven worden ook gevraagd restpartijen kleerhangers, draagtassen (minimaal 30x30) niet weg te gooien maar beschikbaar te stellen. Met zijn allen kan men de nog steeds sterk groeiende groep slachtoffers van recessie en bezuinigingen helpen door deze moeilijke periode te komen. Uiteraard zijn belangstellenden welkom voor een rondleiding bij Kledingbank Limburg om zodoende kennis te maken met doel en werkwijze van Nederlands grootste kledingbank. Kledingbank Limburg, St. Joosterweg 7 6051 HE Maasbracht, tel. 0475 43 60 08.

‘t Waekblaad

Bezorgklachten

Woont u in de regio Born - Echt Maasbracht Susteren of in Montfort en ontvangt u ‘t Waekblaad niet elke donderdag, loop dan even binnen op Heerweg 46 te Echt of bel 0475 48 45 02

VOLTREFFERS KOOPJES

DIVERSEN

DIVERSEN

Verkoop 2e hands kleding, textiel en schoeisel. Charitaswinkel van het Rode Kruis gevestigd aan de Past. Cramerstraat 2A te Pey-Echt. Elke woensdag open van 9 tot 12 en van 1 tot 4 uur. Tegen zeer lage prijzen (t.b.v. het goede doel). Rode Kruis afd. Echt E.O.

Pierre Rutten Interieurbouw, Röntgenweg 3, Echt. Voor al uw meubels op maat, keukens en exclusieve timmerwerken, tel. 06-30842980.

Lasergame bij All in Echt Lasergamen op maar liefst 2 verdiepingen. Bezoek nu onze volledig gethematiseerde lasergame arena. Absoluut uniek! Baan uw weg door de wirwar van gangen, maar pas op voor de spannende special effects! U kunt tevens van alle kanten geraakt worden, dus hou de vijand goed in de gaten. Een perfecte activiteit voor jong en oud, al vanaf € 10,- per persoon. Kijk voor meer informatie op www.allinecht.nl of neem direct contact met ons op via het nummer 0475-418900

Meubelstoffeerderij Toine Janssen, Emmastraat 2 Echt. Tel. 0475-484972. Voor al uw stoffeerwerk en reparaties. Laat nu uw caravan of bootkusNieuwe damesfiets, ge- sens tegen speciale prijbruikte omafiets, vouw- zen opnieuw stofferen. fiets te koop + complete douche. Marktstraat 5, Uw website onze zorg! Websites, hosting, zoekEcht. Tel. 0475-486836. machine-optimalisatie Garage Sale, zaterdag en huisstijlen. www. 9 november a.s. Garage bluebeagle.nl. Tel. 06sale met veel bloem- 53696231. schikaccesoires, kastjes, decoratieve spulen etc. Verkoop en reparatie, Loop gerust eens binnen, wassen drogen, koelen, open van 11.00 tot 16.00 vriezen onderdelen John uur. Prinsenbaan 65 te Cremers 0475-488699. Koningsbosch. Bijzondere meubelen van hout of multiplex, CURSUS Jasper maakt ze op maat. www.jaspervanEngelse les voor vol- gent.com 0475-550772 wassenen door bevoegd Stevensweert. docent. Klein groepje VMBO-Niveau. Elke dinsdag 19.30 - 20.30 uur. Prijs €15,00 Tel. 0611708246. Computerles voor senioren aan huis. Wekelijks 1 uur à €12,00 door geduldige ervaren docent. Tel. 06-25182082.

Ik zoek een windbuks oud of stuk geen probleem, voor verzamelaar Susteren. Tel. 0464494714. In 29.000 brievenbussen komt uw voltreffer als u adverteert in ‘t Waekblaad.

Savooiekool of bloemkool per stuk € 0,49

Roerbak “nieuw” zak 400 gram

Abrikozenvlaai € 7,99

Wraps uit eigen keuken

5 Krentenbollen € 2,00

per stuk € 1,50

1/2 Appelcitroenvlaai € 6,99

spitskool, rode ui, bleekselderie, paprika en courgettes € 1,00

warm of koud met gehakt of kip

Rode grape, citroen of lemoen per stuk € 0,30

GEZONDHEID EN WELZIJN CND Shellac v.a. €15,00 bij Schoonheidssalon Lieke Hannen, uw Lanè che Schoonheidsspecialist in Echt. Oude Baan 31 Echt, Tel. 0647495350. Lezingen gezondheid in eigen keuken. Een viertal lezingen over gezonde vetten, suikers en eiwitten. Doe iets voor je gezondheid verlies, gewicht op een gezonde manier en voel je weer fit en energiek. Wil je meer weten en je aanmelden, dat kan via g-konings@ home.nl of 0475-481919. De volgende lezing is op 7 november naast Bioscoop om 20.00 uur.

PERSONEEL AANGEBODEN Voor het ploegen, frezen, spitten van uw moestuin of voor het inzaaien en egaliseren van gazon groot of klein. Minimale doorgang breedte 1.10 mtr. Tel. 0475-402847. Rits kapot of broek te lang of ander verstelwerk? Bel Wilma en ik maak het voor u, 06-38039199 of 0464857014. Bouwservice Koen Vreuls Nieuwbouw, Renovatie, Onderhoud, Timmerwerk, Plafonds 6% BTW met garantie. Bel voor vrijbl. offerte 06-22333834.

Openingstijden: Maandag 13.00-17.30 uur. Dinsdag gesloten Woensdag 09.00-17.30 uur. Donderdag 09.00 - 17.30 uur Vrijdag 09.00-17.30 uur. Zaterdag van 08.00 - 16.00 uur

TE HUUR

MUZIEK

Gitaarspeciaal&webshop Music Hub Roermondseweg 119 St. Joost. In- en verkoop gitaren, reparatie, onderhoud, gitaarlessen, Fender, Gretsch, Squier, Sigma, Martin en Washburn dealer Ziet u wel! Voltreffers in info 0475-411336. Check ‘t Waekblaad worden ge- www.musichub.nl lezen. Tijdelijk opslagruimte nodig? Opslagboxen van 34m3 te huur, centrum Echt, goed bereikbaar. Huurperiode minimaal 1 maand €85,- per maand) Tel. nr. 0475-416000.

Boerderijwinkel LIZETTE Brachterzijde 30 St. Joost

VDK Roeven koopt vogels op zaterdag 2 nov. bij: Jumper Dieteren Zilstraat 18 Dieteren van 15.00 tot 16.00 uur Kanarie 6, five 7, wit, kuif, roodbrons, 10 rood, roodmozaïek 14,50, collie 10, lutino 13, fischerie/ personata 12,50, grasparkiet 2, engelse 20 pp. jong 18 pp, valkparkiet grijs 9, gekleurd 10, rosella 17,50, rood 20, zebravink 3 pp. Volledige lijst www. vdkroeven.nl

GARAGEBEDRIJF

ZOEKT U EEN AUTO? M&G ECHT APK benzine € 19,95 incl. APK diesel € 35,00 incl. UNIVERSEEL GARAGEBEDRIJF TEGEN BETAALBARE PRIJZEN !

Ruime keuze gebruikte jonge winterbanden met stalen of sportvelgen Voor vele merken en modellen.

www.mg-auto.nl Galvaniweg 9a / 6101 XH Echt tel. 0475 411175 / 06 26879062

Hieronder een greep uit ons ruime aanbod BMW 1-serie BMW 3-serie Honda Jazz Hyundai IX20 Kia Venga

Lexus CT200H Opel Corsa Suzuki Swift VW Passat VW Tiguan

Maaseikerweg 7a, 6114 JN Susteren www.dohmen-autos.nl / info@dohmen-autos.nl Tel. 046-4492334

AUTO

BEMA

ECHT www.autobema.nl Reparaties en onderhoud met garantie !!

Vraag vrijblijvend online of telefonisch een offerte aan.

* Sterk in elk merk * Compleet goed betaalbaar * Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 u. Zaterdag 09.00 - 14.00 u.

automobielbedrijf + Esso servicestation

Zuiderpoort 12 - 6101 KA Echt Tel. 0475 - 481784/486890 - Fax. 0475 - 488284 Werkplaats geopend: werkdagen van 08.00-17.00 uur zaterdag van 09.00-12.00 uur Showroom geopend: ma. t/m vrij. 09.00-18.00 uur zaterdag 10.00-16.00 uur

Skoda Fabia 1.4 ..................grijs ..........2005 Kia Carens 1.6 .....................grijs ..........2005 Hyundai Santa Fe 2.4 LPG ..zwart.........2002 Hyundai i10 1.1i...................grijs ..........2011 Hyundai I20 1.4 ...................grijs ..........2012 Hyundai I10 1.0 ...................paars ........2012 Hyundai IX20 1.4 .................wit .............2010 Fiat Seicento 1.1 ..................rood ..........2001 Ford Focus -c-max 1.8 ........grijs ..........2005 Citroën Xsara Picasso 1.8i .rood ..........2004 Citroën C1 1.0 .....................zwart.........2010 Renalt Laguna 1.9 DTC .......grijs ..........2005 Chevrolet Kalos ...................grijs ..........2007 Cadillac BLS 2.0 Turbo ..........................2008 Nissan Almera Tino 1.8 .......grijs ..........2002 Opel Astra 1.6 .....................zilver .........2001 Ford Focus 1.4 ....................zilver .........2001 Ford Focus 1.6 Wagon aut. .blauw........2001

Reparatie en onderhoud personenauto’s en lichte bedrijfswagens

Diverse occasions van € 500,- tot € 1500.- APK Gekeurd

Bovag garantie • Aircoservice

www.hyundaigeurts.nl ACCU’S.BANDEN.UITLATEN.

Newtonweg 4, 6101 WX Echt Tel. (0475) 48 90 48

TEGEN HOGE KORTINGEN Moderne volautomatische wasmobiel

Autoschade

‘t Waekblaad

is wekelijks ook gratis af te halen bij de volgende zaken Echt: Uitgeverij ‘t Waekblaad, Heerweg 46 Em-té, Zuiderpoort 31 Albert Heijn, Nieuwe Markt 45 Gemeentehuis Echt-Susteren VVV-kantoor, Plats 1 Bruna, Ursulinenstraat 9 Nettorama, Maasbrachterweg 2 Punt Komma Bovenstestraat 57B Dieteren: Jumper-Custers Zilstraat 18 Born: C1000 Hilkens Kapelweg 4a Grevenbicht: Albert Heijn Scheepers, Houtstraat 67 Koningsbosch: De zaak met 1001 artikelen Kerkstraat 144 Nieuwstadt: Plus-De Wit, Markt 24 Pey: Jan Linders, Clarastraat 2 Roosteren: Slagerij Supermarkt Courage, Maasheuvel 1 Susteren: Plus Linders, Feurthstraat 8 Linne: Jan Linders Supermarkten, Groenstraat 2 Maasbracht: Hema Maasbracht Markt 34

Moffelkook € 2,99

Aanbieding geldig van woensdag 30 oktober t/m maandag 4 november Bakker ‘s maandags gesloten

AUTO’S Zeer mooie Toyota Starlet 1.3i automaat Bjr. 11-1997. Kleur groen, 185.000 km, nieuwe APK, nieuwe banden, nieuwe distributie riem, stuurbekrachtiging, Rokersvrije auto. Auto is in perfecte staat €2450,inruil mogelijk. Tel. 0612053596.

Gelders volkorenbrood € 2,00

• Moderne rep. technieken met 4 jaar schriftelijke garantie. • Overname van fabrieksgarantie op herstelde delen. • Ruitreparatie en vervanging. • Herstellen van personen- en lichte bedrijfsauto’s. • Herstellen van parkeerdeukjes zonder te spuiten met een kostenbesparing tot 70%. • Dashboard en interieurreparatie. • Financiële afhandeling rechtstreeks met verzekering, dus geen geld voorschieten. • Gratis vervangend vervoer. • Reparatie van kunststofdelen: o.a. bumpers.

Bedrijventerrein “De Berk” Edisonweg 26 6101 XJ Echt info@autoschadebeckers.nl Tel. 0475 - 48 52 56 Fax 0475 - 48 80 61

Verkoop nieuw:

Met behoud van fabrieksgarantie. Alle merken.

Nr 1 in service:

Airco, Klassiekers, Caravans, Schade, Banden, Bandenhotel, Zoekopdracht.

Lease onderhoud:

Onderhoud en reparatie voor (bijna) alle lease- auto’s.

Bedrijfswagens:

Bustin: Uw lichte bedrijfswagen specialist voor de Roerstreek.

Occasions:

Mazda 5 1.8 ACC 7-persoons 2006 9.750,Suzuki Wagon R 1.3 GLX 2005 4.250,Suzuki Grand Vitara 1.6 Free Style AC 3-drs 2005 7.350,VW Golf 1.4 TSI 5-drs ACC Comfort 2007 9.950,BMW Z3 1.9 Cabrio Leder AC 1998 9.500,VW Polo 1.2 AC 2005 5.950,Mitsubishi Pajero 2.5 TDI Grijs kenteken, ex BTW 1992 2.950,Opel GT 1.9 1969 8.450,Mitsubishi L400 2.5 TD Lang EX. BTW 2000 2.850,Mercedes S 600 Full Options 2006 29.000,Mercedes C180 Elegance 2001 7.000,Winterbanden wisseldagen: 1 en 2 november.

AUTOBUSTIN POSTERHOLT

ROERMONDSEWEG 60 6061GC POSTERHOLT 0475-402670 WWW.AUTOBUSTIN.NL

Wij doen alles voor uw auto!


’t Waekblaad – nr. 44 - 30 oktober 2013 - pag. 11

J.C. Hercules Pey

Judoka Indy Barten wint Flanderscup Deel ‘m op Deel ‘m op muziekherinnering.nl

muziekherinnering.nl

Koersbalcompetitie Echt Uitslagen oktober St.Joost - Pey 73 55 Koningsbosch - Echt 43 53 Montfort - Slek 53 58 Stand competitie 1 Echt 10 8 0 2 16 636-423 2 Montfort 10 6 0 4 12 576-521 3 St.Joost 10 6 0 4 12 597-557 4 Slek 10 6 0 4 12 557-540 5 K’bosch 11 5 0 6 10 551-604 6 Ohé&Laak 10 3 0 7 6 455-607 7 Pey 11 2 0 9 4 575-695

Bridgeclub Nieuwstadt Uitslag 28 oktober A-lijn: 1.Hrn Francot-v.d. Pas 64,93% 2.Ep Boekwijt 58,68% 3.Mw Schmitz-Deschaux 52,08% 3.Ep Limpens 52,08% 5.Hrn v.Schijndel-Schreurs 51,74% B-lijn: 1.Mw Lebens-Hr v.Hout 59,03% 1.Hrn v Eeghem-Hendricks 59,03% 3.Ep Stoffels 57,99% 4.Ep Mueters 54,86% 5.Hrn Maarssen-Schrijnemakers 53,13% C-lijn: 1.Ep Simons 62,15% 2.Dms Bucks-Crombags 59,38% 3.Hrn Canoy-Curvers 57,64% 4.Hrn v.Molken 54,51% 5.Dms Otten-Verheggen 53,13% D-lijn: 1.Dms Bergmans-Dircks 59,90% 2.Mw Koningsveld-Hr Paques 56,25% 3.Hrn Dirken-Joosten 55,00% 4.Dms Reijnders-Rutten 54,38% 5.Dms Meertens-Tops 51,56%

EVV zondag 3 november Voetbal naar Den Haag Topklasse

EVV speelt zondag 3 november een uitduel in Den Haag tegen HBS. HBS kende een prima seizoensstart. Uit de eerste 3 duels werden 10 punten gepakt. Vervolgens kwam er een mindere periode. Afgelopen zondag werd er weer een overwinning bijgeschreven. In Emmen versloeg men WKE met 1-3. Bij HBS komen we een aantal bekende namen tegen. Trainer is André Wetzel. Hij was o.a. trainer van ADO Den haag, VVV-Venlo en Willem 2. Bekendste spelers zijn Edwin de Graef (ex Feyenoord, ADO Den Haag en NAC) en Jean-Paul Saeijs.

De oud Roda JC spelers is momenteel met negen treffers topscoorder in de Topklasse Zondag. En dat is eigenlijk wel een bijzonder feit. De 35-jarige Saijes is eigenlijk verdediger maar wordt door zijn trainer wel vaker naar voren gedirigeerd. HBS en EVV troffen elkaar tot op heden vier keer. In Echt pakte EVV 2 x de winst. In Den Haag won HBS een keer en een keer deelden beide ploegen de punten. De wedstrijd begint om 14.00 uur en wordt gespeeld op sportpark Crayenhout, Evert Wijtemaweg 1 2565 AA Den Haag.

R.I.O.S.’31 kan periodetitel nog pakken Indy Barten (2e van links) In het weekend van 26 en 27 oktober was er veel te judoën voor de Herculesploeg. De groep werd in tweeën gesplitst: een gedeelte (vooral de jongere) bezocht het jaarlijkse klompentoernooi in St. Oeden rode. De rest ging naar de prestigieuze Flanderscup in Lommel. Op het Klompentoernooi werd 2 dagen goed gevochten, met begeleiding van Coach Tom Grootjans werd er ieder dag maar liefst 3x Goud gewonnen. Op zaterdag waren het Bono Kersten, Sameer Pal en Angelo Krikke die met sterk en verrassend judo het Goud wonnen, Zilver was er voor Luuk Bouwmeester en Robin Meuvissen. Op zondag deed Tom het niet voor minder dan alleen maar Goud, het gouden trio deze dag was Chelsey Weber, Kyra Maas en Siet Dragstra.

Flanderscup Lommel In België werd ook flink strijd geleverd. Op zaterdag werd helaas geen medaille gehaald bij de -17. Zondag ging het beter. Indy Barten uit Stevensweert judoode zoals ze het nog nooit gedaan heeft en wist op fenomenale wijze poulewinnaar te worden met 3 knappe winstpartijen, in de eindronde won ze overtuigend de halve finale, en ook de Engelse tegenstander in de finale kon haar niet stoppen. Verder was er Zilver voor Job Hanssen en Graatje Weber en Brons voor Lynn Pijpers. Voor de Belgische leden was dit een rankingtoernooi en deden dus via hun Belgisch clubs mee. Mauro Nartin werd 3e en Pieter Vandyck won Goud.

Podiumplaatsen voor broers Lichtenberg uit Koningsbosch

Na een 4-4 gelijkspel afgelopen zondag in een bizarre partij tegen FC RIA in Nieuwstadt kan R.I.O.S.’31 theoretisch nog steeds de 1e periodetitel pakken. De mannen van trainer Erwin Evers hebben die titel echter niet zelf in de hand. R.I.O.S.’31 bezet momenteel de 2e plaats op de ranglijst met drie punten achterstand op koploper Centrum Boys. Als de Peyenaren zondag de volle winst pakken tegen St. Odiliënberg en de koploper struikelt over hekkensluiter IVS (en dat zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wel niet gebeuren) dan is de periodetitel in de knip vanwege een veel beter doelsaldo. Dat doelsaldo van de ploeg uit Pey blijft opmerkelijk. In de zeven tot nu toe gespeelde wedstrijden werd maar liefst 29x doeltreffend het net van de tegenstanders gevonden. R.I.O.S.31-doel-

man Erik Lemmens moest in al die wedstrijden 10 keer vissen. Ook is het nog steeds goed om te zien dat meerdere spelers verantwoordelijk zijn voor dat uitstekende doelsaldo. Kay Jeurissen is zelfs topscorer van alle Limburgse 5e klassen met 8 treffers, Dylan Sliepen en Mark Baars waren ieder 7x succesvol en Tom Jans schoot 5x raak. Zondag 3 november staat, zoals gezegd, de thuiswedstrijd tegen middenmoter St. Odiliënberg op het programma. Deze ploeg prijkt op een gedeelde 6e plaats op de ranglijst. Een overwinning behoort zeker tot de mogelijkheden. En als die klus geklaard is, is het dus afwachten wat koploper Centrum Boys tegen IVS gedaan heeft. De wedstrijd in het Bandertcomplex begint zondag, zoals gebruikelijk, om 14.30 uur. Tekst: Jos Meeuws

Trivoc ’75 EuregioVolleybaltoernooi in Buchten

Sylvesterloop Maasbracht Na het succes van de eerste Sylvesterloop wordt op dinsdag 31 december in Maasbracht voor de tweede keer de Sylvesterloop georganiseerd. Een hardloopwedstrijd voor jong en oud! De Sylvesterloop biedt twee verschillende afstanden, 5 en 10 kilometer. De start is bij de gymzaal aan het Europlein in Maasbracht en voert via verharde wegen door het buitengebied weer terug richting Maasbracht. Deelnemers kunnen zich nog tot 15 minuten voor de start inschrijven in de gymzaal, Europlein 9 in Maasbracht, waar ook de start van de Sylvesterloop is. Parkeergelegenheid is er op de parkeerplaats van ontmoetingscentrum De Spil, Suikerdoossingel 55, Maasbracht. De kosten voor beide afstanden bedragen bij voorinschrijving € 5.00 en bij inschrijving voor de start € 6.00. De starttijd voor beide afstanden is 10.00 uur. Het maximale aantal deelnemers voor deze unieke loop is 150, dus schrijf je snel in. Wilt u gezellig en sportief het nieuwe jaar in gaan, schrijf u dan vanaf vrijdag 1 november in via www.sylvesterloop.nl.

Vrijdag 1 november Kruisjassen 20.00u 35+ toernooi - EVV, SVN, C.Boys, RKTSV 20.30u Zaterdag 2 november RKASV A1 - EVV/St.J A1 15.00u Merefledia - EVV/St.J B1 15.00u EVV/St.J B2 - MBC’13 B2 12.30u De Leeuw - EVV/St.J C1 13.15u EVV/St.J C2 - Merefeldia 11.00u EVV/St.J/Rios D1 - RKSVO 12.00u EVV/St.J/Rios D2 - RKVB 12.00u Weert - EVV/St.J/Rios D3 9.00u EVV/St.J/Rios D4 - SVH’39 12.00u EVV/St.J/Rios E1 - Swalmen 9.00u Maasg. - EVV/St.J/Rios E2 10.00u EVV/St.J/Rios E3 - RKHVC 9.00u Vetsa - EVV/St.J/Rios F1 10.00u EVV/St.J/Rios F2 - Slek 9.00u Vesta - EVV/St.J/Rios F3 9.00u Maasg.- EVV/St.J/Rios F4 10.30u Zondag 3 november HBS 1 - EVV 1 14.00u Scharn 2 - EVV 2 12.00u EVV 4 - Walburgia 2 10.30u EVV 5 - SNA 3 10.30u 1e Klasse D

S.C. Susteren Zaterdag 2 november Geleen Zd - Susteren F2 8.30u Susteren E1 - Chevremont 9.30u Geleen Zd - Susteren E3 9.30u Susteren E5 - HBC’09 9.30u Susteren F1 - De Ster F1 9.30u Bekkerv. - Susteren D4G 10.00u Susteren D1 - EHC/Heuts 10.30u Susteren E2 - Born E1 10.30u Susteren E6 - De Ster E3 10.30u Doenr/Puth - Susteren F3 10.30u Hoensbr. - Susteren C1 12.00u Susteren D3 - Born D2 12.00u Susteren C3 - OVCS C2 12.30u Susteren B1 - ZSV B1 13.00u Geleen Zd C2 - Susteren C2 13.00u Sylvia G1G - Susteren G1 13.30u Susteren B2 - Schinveld B1 14.30u Born/HBC’09 - Susteren B4 14.30u Susteren A1 - Weert A1 15.00u Geleen Zd B3 - Susteren B3 15.00u Zondag 3 november DVO 6 - Susteren 5 10.00u Armada 4 - Susteren 6 10.00u Susteren 2 - Sp.club Irene 2 11.00u Susteren 4 - Laar 3 11.00u DVO 4 - Susteren 3 12.00u Susteren 1 - RVU 1 14.30u 4e Klasse C

V.V. Armada

Bridgeclub Susteren Uitslag woensdag 23 oktober 1. dms Graus-Hellebrekers 66.88% 2. mv. Schumans - hr. Bormans 55.21% 3. mv. Duysens-hr. Schreurs 52.60% 4. mv. Stoffels - hr. Wagener 52.08% 5. dms. Trynes - Vroemen 50.21% 1. echtp. Heythuysen 63.44% 2. mv. van Schijndel - hr. Peeters 54.58% 3. dms, Hesselmans-Hamilton 54.46% 4. dms. Linssen-Manten 53.96% 5. mv. Creuwels-hr. Trynes 53.23% 1. echtp. Simons 67.64% 2. echtp. Storken 61.32% 3. echtp. Maessen 55.49% 4. mv. Roos- hr. Heijnders 51.49% 5. dms. Joren-Meesen 50.72%

V.V. E.V.V.

Zaterdag 2 november Geleen Zd A2 - Arm/Obb A1 15.00u SNA D1G - Arm/Obb D2 11.15u Geleen Zd E7 - Arm/Obb E2 9.30 L’heuvel E2 - Arm/Obb E3 10.00u Born F1 - Arm/Obb F1 10.30u DVO - Arm/Obb MF1/2 9.00u Obb/Arm B1 - Limb/Kamerl.14.00u Obb/Arm C1 - L’heuvel 13.00u Obb/Arm D1 - Haslou D2 11.30u Obb/Arm E1 - L’heuvel E1 11.00u Obb/Arm F2 - FC RIA F2 9.30u Zondag 3 november Armada 1 - HBC’09 1 14.30u Armada 2 - Lindenheuvel 2 12.00u Zondag 20 oktober hebben Kevin (21) en Orry (19) uit Koningsbosch na een superspannende kampioenswedstrijd het crosskartseizoen in Asten afgesloten met 2 podiumplaatsen. Kevin stond in 2011 ook voor het kampioenschap. Vlak van tevoren kreeg hij een zeer ernstig ongeluk. Na een lange tijd van revalideren en knokken reed hij na

11 maanden weer zijn eerste wedstrijd. In maart 2013 zijn de broers weer begonnen met de NK wedstrijden. Dit werd bekroond met het kampioenschap. Orry behaalde de 3e plaats. De nummers 10 en 36 zijn weer helemaal terug in de race. Zaterdag 16 november volgt de officiele huldiging in Ysselsteyn.

Adverteren met onze jaarlijkse

Sint Puzzelactie? Bel 0475 48 45 02 Schaakvereniging ‘t Stokpaardje Maasbracht

Afgelopen donderdag werd de 7e ronde gespeeld in de 1e cyclus van negen wedstrijden voor het clubkampioenschap. Er werden zes wedstrijden gespeeld. Koploper Thieu van Pol speelde tegen Henk Rijs. Henk Rijs speelde goed en behaalde een stuk voordeel en stond in een gewonnen positie. Later in maakte Henk Rijs een fout en gaf zijn plus paard weg. Thieu van Pol stond daarna beter en won alsnog de partij. Hij blijft hiermee fier aan de leiding met nog twee ronden te spelken. De achtervolgers Ed Crombeen, Peter Simonis en Arie Schakel maakten geen fout en blijven in het spoor van de koploper Thiue van Pol.

Geheel of gedeeltelijk ver- Uitslagen 7e ronde: Thiue van Pol - Henk Rijs 1-0 goed door veel Ed Crombeen - Frank van Hoogstraten 1-0 verzekeraars Peter Simonis - Frans Baets 1-0 Arie Schakel - Wim Berden 1-0 Aangesloten bij Ton Smeets Ton Cremers 0-1 beroepsvereniging Wil Hoppers - Jasn Timmer 1-0 Na zeven ronden staat Thieu van Pol nog steeds alleen aan de leiding met 6 punten, gevolgd door Ed Crombeen en Peter Simonis met 5 punten. Arie Schakel heeft 4,5 punten. Frank van Hoogstraten en Henk Rijs volgen met 4 punten. Met nog twee ronden te gaan is het uitermate spannend en kan nog van alles gebeuren. Er wordt geschaakt op de donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Alle wedstrijden worden gespeeld in het clublokaal van ‘t Stokpaardje, in het gezellige Sportcafé van de Andreas sporthal aan het Europlein in Maasbracht. Iedereen is van harte welkom om zonder enige verplichting een partijtje te komen schaken. Ambt Montfort 4 - Montfort Inlichtingen over de schaakverenigingen en het schaken kunt u krijgen bij: Arie Schakel, Stevensweerterweg 9, 6051 0475-541600 GP Maasbracht. Telefoon: 0475 - 85 36 59 of per e-mail: arieschakel@g.mail.com. WWW.THERAPIECENTRUMMONTFORT.NL U kunt ook onze website bezoeken: www.svstokpaardje.nl

Zondag 3 november zal het traditionele volleybaltoernooi gehouden worden in het Sport en recreatiecentrum het Anker te Buchten. De organisatie is voor de 23ste keer in vertrouwde handen van volleybalclub Trivoc ’75 uit Buchten. Dit toernooi kenmerkt zich door uitsluitend de deelname van mixed-teams. Zo dient elk team met minimaal 2 dames te spelen. Het toernooi begint om 11.00 uur en gedurende de dag zijn er ook activiteiten voor de kinderen. Het toernooi wordt om ca. 17.30 uur afgesloten met de prijsuitreiking en de trekking van de tombola, waarbij ook dit jaar weer vele prijzen te winnen zijn. Trivoc ’75 rekent op een sportieve strijd op zondag 3 november en nodigt iedereen uit een kijkje te gaan nemen. Voor de entree hoeft men niet thuis te blijven, want u mag gratis komen genieten van volleybalspektakel in optima forma. Tevens kan

Trivoc ’75 mannelijke en vrouwelijk aanstormend talent gebruiken. Ben je sportief, heb je balgevoel en wil je deze club komen versterken, kom dan eens vrijblijvend binnenlopen op de wekelijkse trainingsavond, iedere woensdag van 19.30 uur tot 21.00 uur in het linkergedeelte van de Sporthal Het Anker te Buchten. De dames hebben tot en met vorig seizoen in de recreantencompetitie meegespeeld maar door een tekort aan dames kan men dit seizoen hier niet aan deelnemen. Wellicht bij een verder groei van het aantal leden is dit voor de toekomst wel weer mogelijk. De heren spelen al jaren geen competitie meer. Dat neemt niet weg dat zij bijzonder veel plezier ervaren in het volleyballen op de woensdagavond en tijdens de diverse toernooideelnames. U kunt ook voor nadere informatie de website raadplegen: www.trivoc75.nl

L’heuvel 3 - Armada 3 Armada 4 - Susteren 6 Leveroy - Armada VR1

11.00u 10.00u 10.30u

HBC’09 Zondag 3 november Armada 1 - HBC’09 1 GSV’28 2 - HBC’09 2 HBC’09 3 - FC Ria 2 Born 4 - HBC’09 4

14.30u 11.00u 11.00u 11.00u

V.V. Roosteren Zaterdag 2 november HBC’09 - Roosteren F1G 10.00u Veteranen: S&S Boys - Roosteren Zondag 3 november Urmondia 1 - Roosteren 1 14.30u Sittard 3 - Roosteren 2 11.00u 5e Klasse C

V.V. R.I.O.S.’31 Zondag 3 november R.I.O.S.’31 - St. O’berg 14.30u R.I.O.S.’31 2 - EMS 4 10.30u RKAVC 3 - R.I.O.S.’31 3 11.00u R.I.O.S.’31 4 - Swalmen 4 11.00u GVCG 2 - R.I.O.S.’31 5 11.00u

V.V. Slekker Boys Zaterdag 2 november Slek.Boys A1 - DVO A2 15.45u Haelen B1 - Slek.Boys B1G 13.30u EMS C1 - Slek.Boys C1 14.00u Maasgouw - Slek.Boys C2 13.00u Slek.Boys D1 - SVH’39 D1G 18.30u Boekoel D1 - Slek.Boys D1 12.00u Slek.Boys D2 - Laar D4 10.45u St.O’berg E1 - Slek.Boys E1 10.00u Slek.Boys E2 - Maasgouw 10.00u EVV/St.J/Rios - Slek F1G 9.00u Hebes F2 - Slek.Boys F2 9.00u Merefeldia - Slek.Boys MB1 13.30u Zondag 3 november SHH VR1 - Slek.Boys VR1 12.00u Vlodrop 1 - Slek.Boys 1 14.30u PSV’35 3 - Slek.Boys 2 12.30u Slek.Boys 3 - Walburgia 3 11.30u Slek.Boys 4 - Hebes 4 10.30u 6e Klasse B

Conventus ‘03 Zaterdag 2 november Conventus C1 - SHH C4 13.30u Conventus D1 - SVH’39 12.30u Conventus E1 - RKAVC 11.45u Conventus E2 - RKAVC 10.30u Conventus F1 - Kessel F1 9.30u Conventus F2 - SHH F7 9.30u Zondag 3 november Crescentia 1 - Conventus 1 14.30u SVC 2000 6 - Conventus 2 10.30u Leeuw/RKDFC - Conventus VR1 10.00u

V.V. St. Joost

Zaterdag 2 november St.Joost/EVV B2 - MBC’13 St.Joost/EVV C2 - Meref. Zondag 3 november Obbicht 1 - St.Joost 1 Vlodrop 2 - St.Joost 2 PSV’35 4 - St.Joost 3

12.30u 11.00u 14.30u 11.00u 10.30u

V.V. Susterse Boys Zondag 3 november Boekoel 1 - Sust.Boys 1 FC RIA 4 - Sust.Boys 3 FC RIA 3 - Sust.Boys 4

14.30u 10.15u 11.00u

Nadia Schlicher, Silvia Deusens en Brigitte Grosse-Wächter

2e op NK Cow-classes

HSV St. Jan-nieuws

Hayke Ruijters ‘Koning’ HSV St. Jan Zaterdagavond 26 oktober kwamen de wedstrijdvissers van HSV St. Jan in café De Witte bij elkaar om tijdens een gezellig samenzijn het wedstrijdseizoen 2013 af te sluiten. Overdag hadden zij eerst nog de Open Koningswedstrijd gevist aan het Lateraal Kanaal te Horn. Deze wedstrijd kon gevist worden met de vrije hengel, zodat naast de vaste stok ook de feeder-hengel en matchhengel konden worden ingezet. En alle deelnemers wisten deze wedstrijd vis te vangen. De vangsten varieerden van 49 tot 4 stuks. Maar ook op het Lateraal kanaal hebben de inmiddels ‘beruchte’ Donaugrondeltjes hun in trede gedaan. Er gaan dan ook bij de wedstrijdcommissie van HSV St. Jan al stemmen op om van het traditionele aantal en gewicht-systeem, dat St. Jan al jaren hanteerde, over te schakelen naar alleen gewicht. De reden is om niet al te veel tijd kwijt te zijn bij het tellen van al die kleine glibberige (in visserskringen al ingeburgerde) ‘zwartjoekels’. Nadat dus alle vis bij de deelnemers was gewogen en geteld, kwam Hayke Ruijters met 43 vissen en een gewicht van 2250 gram als winnaar uit de bus. Thei Wagemans die dit seizoen een voor hem matige prestatie leverde, wist zich deze wedstrijd toch nog op de tweede plaats te nestelen met het hoogste aantal (49) en een gewicht van 640 gram. Als derde eindigde Richard Feller, die 29 vis-

sen met een gewicht van 1780 gram ter weging aanbood. Henk Doemges viste zich naar een vierde plaats met 43 vissen en een gewicht van 600 gram. ‘Junior ’Juul Slabbers ving 44 vissen, die samen precies een pond wogen en daarmee werd hij vijfde.

Harrie Heijnen clubkampioen

Tijdens deze bijeenkomst van St. Jan bij ‘De Witte’ werd natuurlijk ook de uiteindelijke winnaar van de clubcompetitie bekend gemaakt. Dit jaar wist, toch wel tamelijk verrassend, Harrie Heijnen de clubtitel voor zich op te eisen. Harrie mocht terugzien op een prima gevist seizoen en verdiende de titel terecht. Hij behaalde 30 wedstrijdpunten met 48 vissen en17950 gram. Ook verrassend was de tweede plaats voor Henk Doemges met 32 punten. Hij viste 34 stuks en 10885 gram bij elkaar. Richard Feller en Hayke Ruijters, die andere jaren vaak de dienst uitmaakten, eindigden dit seizoen op de derde en vierde plaats. Richard kwam tot 37 wedstrijdpunten met 40 vissen en een gewicht 16550 gram en Hayke moest 54 wedstrijdpunten incasseren met 43 vissen en 13300 gram. Johnny Kanders pakte met eveneens 54 punten de vijfde plaats. Zijn 17 vissen en 3535 gram zorgden voor dit resultaat.

Foto: Wim Schlicher

Nadia Schlichter in actie met haar paard Kasper Zaterdag 26 en zondag 27 oktober vonden de kampioenschappen cowclasses plaats. Na een spannende wedstrijd met

18 teams wisten de dames Nadia, Silvia en Brigitte de titel reserve kampioen te bemachtigen.

Badminton Club Maasbracht ’97 In het weekend van 20 oktober hadden de meeste spelers vrij, alleen teams die Roermond in de poule hadden moesten aantreden. Team 4 wist helaas alleen de herendubbel te winnen, waardoor Roermond won met 7-1. Team 9 haalde het maximale aantal punten 8-0. En team 10 verloor nipt met 3-5. Afgelopen weekend mochten alle teams, behalve team 7, weer aantreden in de Andreashal te Maasbracht. Uitslagen 20 oktober: BCM ’97 4 - BC Roermond 2 1-7; BCM ’97 9 - BC Roermond 7 8-0; BCM ’97 10 - BC Roermond 8 3-5. Uitslagen 27 oktober: BCM ’97 1 - BC United 2 7-1; BCM ’97 2 - BC Olympia ’56 4 5-3; BCM ’97 3 - BC United 4 7-1; BCM ’97 4 - BC ’t Pupke 1 8-0; BCM ’97 5 - BC ’t Pupke 3 5-3; BCM ’97 6 BC United 6 8-0; BCM ’97 8 - BC ’t Roat 2 3-5; BCM ’97 9 - BCG Beek 3 8-0; BCM ’97 10 - BC Good Luck 3 0-8.

Bestuurslid Vanwege het recent aftreden van een tweetal bestuursleden is het bestuur op zoek naar versterking.

Vind jij het leuk om deel te nemen aan het bestuur van een vereniging die samen met het trainers team op een enthousiaste manier sport verzorgd voor jongeren van ± 7 tot 25 jaar? Neem dan contact op met een van de bestuursleden of stuur een mail naar: secretaris@bcm97.nl. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Je kunt ook een keer vrijblijvend deelnemen aan een bestuursvergadering, waarna je kunt besluiten of het iets voor je is!

Badminton iets voor jou? Ben je op zoek naar een sport waarbij je conditie, techniek en teamcompetitie perfect kunt combineren, of vind je het gewoon leuk om te sporten? Ga dan vrijblijvend een keer mee trainen op een van de trainingsavonden of bezoek de website: www.bcm97.nl voor meer informatie. BCM’97 is een vereniging dat met 10 teams deelneemt aan de competitie, er is dus altijd wel een team waarin jij past!


’t Waekblaad – nr. 44 - 30 oktober 2013 - pag. 12

BAKKERIJ DINGS vof

DE BESTE SERVICE - DE SCHERPSTE PRIJZEN!!

’’ ➞ Scan de code en bekijk alle info direct op je smartphone!

Bosstraat 36 Echt 0475 48 14 57

Vers vlees Boerengehaktbal 4 halen = 3 betalen 100 gram Special van de week Boerengehaktrol 4 halen = 2 betalen per stuk Vleeswaren Gegrilde ham 100 gram Lekker en voordelig: iedere woensdag gehaktdag Gehakt half om half 500 gram Braadworst 500 gram Van onze chefkok uit eigen keuken Stamppotten 100 gram

€ 0,93 € 1,35 € 1,99 € 2,98 € 2,98 € 0,59

Slagerij Savelkoul - Ligusterstraat 11 - Echt - Tel. 0475 - 486030 info@savelkoul.nl

www.topslagerijsavelkoul.nl

Berkelaarshof

Indemans

AANBIEDINGEN

Geldig van do. 31 oktober t/m wo. 6 november

AARDAPPELSALADE

100 GRAM

€ 0,69

SCHNITZELS GEPANEERD

500 GRAM

KANT EN KLAAR 500

MANDARIJNEN

25 STUKS VOOR

Landwinkel Berkelaarshof

* Bel voor een vrijblijvende demonstratie aan huis! - div. modellen aanwezig

BOSE VIDEOWAVE DEMONSTRATIE DAGEN 2 & 9 NOVEMBER

VAN 799,- VOOR

595,-

GRATI

S

Het Bose® VideoWave® entertainment system is anders dan alle tv’s, home cinema- of muzieksystemen die u ooit heeft gezien - of gehoord. De combinatie van een 1080p high definition LED-beeld met ruimtelijk home cinema-geluid maakt genieten eenvoudiger dan ooit. Om u deze geweldige sensatie te laten ervaren nodigen wij u uit om naar onze VideoWave® demonstratiedag op 2 of 9 november te komen.

BEZOR INSTA GEN & LLE t.w.v REN

LED TV 46PFL3208

. 50,-

• 46” (117cm) Smart LED TV • Full HD 1920x1080 beeldresolutie • 100Hz PMR Perfect Motion Rate • 2x HDMI, 2x USB, 1x scart, Wifi ready • DVB-T en C tuner voor Ziggo

UW VOORDEEL 204,Scan de code met uw smartphone

BESTEL DIRECT IN ONZE WEBSHOP

www.electroworldtummers.nl

€ 3,95

VARKENSVLEES IN SATESAUS

Scootmobiel of rollator ?

46

2

&

9

bij afname van 10 broodjes: 2 croissants gratis

Voor een lekker stukje Limburgs rund- of varkensvlees.

Scan de code met uw smartphone en bestel deze aanbieding online!

NO V. -

Alleen op zondag:

Fam. Konings Heiweg 1 - 6101 XS - Echt Tel.: 0475-481932 Openingstijden: Di, Woe, Do van 10.00-17.30 uur Vr van 10.00 - 17.30 uur Za van 10.00 - 16.00 uur Maandag GESLOTEN

1400 TOEREN

GRAM € 3,95

GRA

BEZOR TIS INSTA GEN & LLE t.w.v REN . 50,-

€ 3,95

WARMTEPOMP INBOUW VOLLEDIG

VAN 499,- VOOR

395,-

GEÏNTEGREERD

Fam. Konings-Indemans Maaseikerweg 13 - 6116 AG - Roosteren Tel.: 046-4497295 Openingstijden: Di, Woe, Do van 13.00-17.30 uur Vr van 10.00 - 17.30 uur Za van 10.00 - 16.00 uur Maandag GESLOTEN

INMET t.w.v.

S

EN

60,-

UW VOORDEEL 104,-

NU VOOR

29,-

89,-

Hingenderstr. 18 St. Joost www.ingele.nl 0475-410049

- 6 dagen per week service aan huis

• voor AA en AAA

. 50,-

VAN 899,- VOOR

695,-

UW VOORDEEL 204,-

INBOUW VAATWASSER SN68M046

NU VOOR

LCD CHARGER

595,-

GRA

BEZOR TIS INSTA GEN & LLE t.w.v REN

WARMTEPOMPDROGER WTW86581NL

• 13 Standaard couverts, 4 Afwasprogramma’s • VarioSpeed, IntensiveZone, extra droog, • VarioFlexPro-korven, Aqua sensor, Aquastop • Nismaten (HxBxD): 81,5-87,5 x 60 x 55 cm

• Max. vulgewicht 6 kg • Centrifuge toerental 1400 tpm • Energieklasse A++, Wol en handwasprogramma • Startuitstel en resttijdindicatie

Electro v. Engelen

VAN 699,- VOOR

UW VOORDEEL 104,-

WASMACHINE L50460

Landwinkel Indemans

GRATI

• Max. vulgewicht 7 kg, Energieklasse A+ • Warmtepomp technologie, Sensitive trommel • Programma’s: Wol finish, Mix, Sport, Superkort 40, Blouses/overhemden

TIJDELIJK MET

GRATIS

7’ ’

www.savelkoul.nl

DE M

Kijkt u op onze website voor meer informatie.

OD AG EN

Bourgondisch desembrood, lekker: zonder gist, maar met noten

0

BESTEL DIRECT!

cm

bij 2 Waldkorn broden ‘n Waldkorn broodplankje

Nieuw bij uw bakker:

vanaf € 16,50

16Gb MICRO SD

ADVIESPRIJS

199,-

3 HALEN

2 BETALEN

STOFZAKKEN

GALAXY TAB 3 DIVERSE MODELLEN

GIGASET E500XLADUO

• 7”, Android 4.1

• Seniorentelefoon met grote toetsen

• o.a. Bosch, Miele, Philips & Siemens

Afbeeldingen kunnen afwijken, drukfouten en wijzigingen voorbehouden.

Philips LCD met Smart TV

Automobielbedrijf H.M. Geurts, Zuiderpoort 12 Echt

t/m 31-12-2013 met gratis Philips Hue licht

tel. 0475-481784

‘t Waekblaad

13

7

Drielandenbuffet

- 20

11

Savelkoul Catering uw cateraar voor kleine en grote buffetten.

1

GRATIS:

3 92

Redactie en advertenties: Uitgeverij ‘t Waekblaad Heerweg 46, 6101 NT Echt Tel. 0475 48 45 02 Fax 0475 48 22 57

Nieuwsblad ‘t Waekblaad oplage 29.000 exemplaren

ROERMOND IEDERE ZONDAG OPEN van 11.00 - 17.00 uur

DONDERDAG EN VRIJDAG KOOPAVOND

Leven gaat voor.

Wilt u iets kopen, verkopen of ruilen, plaats dan een “Voltreffer”

Vogelvereniging

Echt en Omstreken 2,50 3,00 3,50 4,00 4,50 5,00 5,50 6,00 6,50 7,00 7,50 8,00 Plaatsingdata: ....................................................... Naam: ......................................................... Rubriek: ................................................................. Adres:.......................................................... .....................................................................

organiseert

ZONDAG 3 NOVEMBER GROTE VOGELBEURS van 10.00 - 12.00 uur

Kleur- en postuurkanaries / Grote- en grasparkieten Exoten en Cultuurvogels

in Café BRAVOURE Plats 5, 6101 AP Echt Iedereen mag vogels kopen-ruilen-verkopen Vogels verzorgd aanbieden in TT kooien Volgende beursdata: zondag 22 december, 19 januari, 23 februari, 23 maart en 13 april

Info: 0475 48 30 14

Telefoon: ............................................................... Postcode + woonplaats: ............................ .....................................................................

Digitaal: www.waekblaad.nl klik op voltreffer Afgeven bij of opsturen naar: Uitgeverij ‘t Waekblaad, Heerweg 46, 6101 NT Echt. Tel. 0475 48 45 02 / Fax: 0475 48 22 57. Of contant op een van onderstaande adressen: Echt: Boek-Kantoorboekhandel Bruna, Ursulinenstraat 9. Susteren: Multiprint Koolen V.O.F., Salvatorstraat 1. Nieuwstadt: Muziekhandel Busch, Haverterpoort 9. Deze bon dient voor maandag 17.00 uur op een van bovengenoemde adressen binnen te zijn voor plaatsing in dezelfde week. Per telefoon kan ook maar telefonisch opgegeven Voltreffers worden verhoogd met € 2,00 administratiekosten.

ROERMOND

Schaarbroekerweg 28 T. 0475 42 52 62

PANNINGEN

Markt 121 T. 077 307 13 00

TEGELEN

Kerkstraat 27 T. 077 373 85 11

VRIJDAG KOOPAVOND

VRAAG NIET HOE HET KAN, MAAR PROFITEER HIERVAN!

Verschijnt iedere donderdag gratis huis-aan-huis in: Aasterberg, Berkelaar, Born, Buchten, Dieteren, Echt, Echterbosch, Echterheide, Gebroek, Grevenbicht, Hingen, Holtum, Illikhoven, Koningsbosch, Linne, Maasbracht, Maria-Hoop, Montfort, Nieuwstadt, Obbicht, Ohé en Laak, Ophoven, Papenhoven, Pey, Putbroek, Roosteren, Schilberg, Schipperskerk, Slek, Stevensweert, St. Joost, Susteren, Vissersweert.

Gebruik deze bon bij het plaatsen van uw “Voltreffer”. Schrijf uw advertentietekst in blokletters, elke letter, punt, komma of spatie is een vakje.

ECHT

Zuiderpoort 68 T. 0475 31 95 95

PANNINGEN IEDERE ZONDAG OPEN van 13.00 - 17.00 uur

Wegens beëindigen zaak zijn wij gestart met

de verkoop van alle DVD & Blu-ray’s ± 8000 stuks FilmClub Bosstraat 19, 6101 NV Echt Dagelijks geopend van 16.30 - 23.00 uur

Met een advertentie in

‘t Waekblaad

komt uw mededeling in ruim 29.000 brievenbussen tussen Roermond en Sittard.

Meer info? Even bellen: 0475-484502

Waekblaad w44 2013  
Advertisement