Repay HRM Magazine #2 - Najaar 2016

Page 1

Magazine #2 - 2016 - www.repay.nl

O N D E R N E M E N Z O N D E R Z O R G E N M E T R E PAY )) R epay

)) I nterviews

)) P ayrollmedewerkers in de praktijk

In het land, nieuwe vestigingen,

Algemeen directeur Hans

een uitzendbureau en het

Vlugt over Repay en Wim

Op reportage door

klanttevredenheidsonderzoek

Davidse over flexwerk

het land


Last van cloudwatervrees? Vakantie en werken gaan samen dankzij de cloud.

CompX Tilburg | Jules Verneweg 125a | 013 8200 254 | info@compx.nl CompX Rotterdam | Laan op Zuid 147 | 010 8907 563 | www.compx.nl


VOORWOORD ))

Voorwoord Toen Repay HRM, hierna Repay genoemd, vorig jaar haar 10-jarig jubileum vierde, vonden we dat een mooie gelegenheid voor een eigen magazine. De reacties daarop waren zo enthousiast dat we nu, een jaar later, hebben besloten om weer een magazine uit te geven. Want er gebeurt veel in een jaar tijd. De organisatie is met een totaal aan 13 vestigingen flink gegroeid en onder de Westpoint, de hoogste woontoren van Brabant, vind je het eerste Repay Uitzendbureau. In deze tweede editie van het Repay magazine hebben we daarom weer diverse interessante verhalen voor je in petto. Zo interviewden we flexwerkspecialist Wim Davidse over de ontwikkelingen op de flexmarkt, kun je lezen over de cao voor uitzendkrachten en besteden we aandacht aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Verder maken we ruimte voor nieuws, interviews en onze relaties. 11 jaar geleden legden we de fundering voor een succesvolle onderneming. Sindsdien zijn we een top-10 speler binnen Nederland en hebben we onze diensten flink uitgebreid. Naast payroll biedt Repay uitzenden, salarisadministratie en HRM-dienstverlening aan. Jaarlijks zijn er meer dan 10.000 werknemers in dienst bij Repay en werken we in meer dan 80 verschillende branches. Kortom, Repay blijft groeien. Wij hopen dat je dit samen met ons wilt meemaken. Veel leesplezier gewenst, Hans Vlugt Algemeen directeur Repay

3 ))


(( INHOUD

28

32 6 INTRODUCTIE Zorgeloos ondernemen met Repay 10 INTERVIEW Wim Davidse over de ontwikkelingen op de flexmarkt 14 WIJ STAAN GRAAG VOOR JE KLAAR De gezichten van Repay 15 SAMEN IS NIET ALLEEN Leven in de Brouwerij 16 PERSOONLIJK EN BETROKKEN Dรกt is Repay 17 SAMEN IS NIET ALLEEN Bruna Baarle-Nassau groeit door samenwerking

58 (( 4

18 DIENSTEN Maak plaats voor Repay Uitzendbureau

38 20 INTERVIEW Marieke en Renate van Repay geven een snelcursus cao uitzendkrachten 22 SAMEN IS NIET ALLEEN Micodo Transport een bijzonder logistiek bedrijf 23 SAMEN IS NIET ALLEEN Rofra Home doet niet aan massa 25 INTERVIEW Sky High met Repay: Algemeen directeur Hans Vlugt 27 BETROKKEN REPAY Dolfijntherapie: bijzonder (en) effectief 28 INTERVIEW Haags genieten met De Sushimeisjes


Inhoud 42

48

30 INTERVIEW Functioneringsgesprekken: geen overbodige luxe

43 SAMEN IS NIET ALLEEN Slagerij van Ginhoven ontvangt klanten van heinde en ver

32 PAYROLLMEDEWERKERS IN DE PRAKTIJK Vijf onmisbare arbeidskrachten

44 INTERVIEW Bas Paridaens, directeur Service Center Repay over het klanttevredenheidsonderzoek

37 BLIJF FIT OP JE WERK Blijf bewegen, ook onder werktijd 38 REPAY OP REIS Toerist in eigen land: Maastricht 42 TERUGBLIK Naar beautiful Bonaire met prijswinnaar Esther

46 FACTS & FIGURES De uitslag van het klanttevredenheidsonderzoek 48 REPAY SPORTIEF Rennen en racen met Repay

REPAY www.repay.nl

Management: Bob Oostelbos

57 50 REPAY Dit zijn wij 54 REPAY IN HET LAND We stellen locaties Heemskerk en Barendrecht aan je voor 57 COLUMN Suzan de Lange van Advocaten van Nu 58 MUSTHAVES 9 hippe & handige kantoorgadgets

COLOFON

Hoofdredactie: Frank van Bergen Concept en realisatie: ASEGA Media & Communication

Adviseur redactie: Ellen Moonen

in opdracht van Repay

Redactie: Katja Tremio, Iris van Iersel, Lonneke van Knijff, Puck Cleijsen

ASEGA Media & Communication

Met dank aan alle medewerkers, franchisenemers en adverteerders van Repay

Goirkestraat 90, 5046 GN Tilburg T 013 545 32 98

Fotografie: Camiel Donders, Thomas Boden, Anne Toonen, Karin Versteegh,

UN Studio (9th floor) Parnassusweg 819, 1082 LZ Amsterdam,

Birgit de Roij, Phil Nijhuis

T 020 820 39 76, info@asega.nl www.asega.nl

Vormgeving: Danielle Kool

5 ))


(( OPENING

ZORGELOOS ONDERNEMEN MET REPAY In 2005 begon Repay Payroll met het leveren van haar payrolldienst. Anno 2016 draagt het bedrijf niet alleen een nieuwe naam, Repay HRM, maar biedt het naast payrolling een breed pakket aan HRM diensten aan. Inmiddels zorgen meerdere franchiseondernemingen en eigen Repay-vestigingen voor landelijke dekking en is het bedrijf sinds enkele jaren een top-10 speler binnen Nederland. Daar profiteert de ondernemer van: de schaalgrootte stelt Repay in staat concurrerende tarieven te hanteren en te investeren in kennis en kwaliteit. Met eigen HRM-specialisten, bedrijfsadviseurs, verzuimconsultants en een centraal service center heeft Repay alles in huis om de ondernemer te ontzorgen.

(( 6


UITBREIDING DIENSTENPAKKET Repay heeft als doel een complete HRM dienstverlener te zijn. Naast het verzorgen van onder andere payrolling en salarisadministratie heeft Repay haar diensten uitgebreid met uitzenden.

PAYROLLING Bij payrolling geef je het juridisch en administratief werkgeverschap uit handen. Wij nemen alle arbeidsrechtelijke risico’s van de ondernemer over, verzorgen de complete salarisadministratie en daarnaast de arbeidsovereenkomsten, ontslagprocedures, salarisbetalingen, ziekteverzuimbegeleiding en alle overige verplichtingen die de opdrachtgever zou hebben. Je verzorgt zelf de planning en onderhoudt het dagelijkse contact met de werknemers.

SALARISADMINISTRATIE Door het uitbesteden van de salarisadministratie aan Repay houd je meer tijd over om te ondernemen. De salarisadministrateurs van Repay zijn te allen tijde op de hoogte van alle wijzigingen binnen cao’s en het arbeidsrecht. Zo informeren wij je op een proactieve wijze en zorgen ervoor dat je niet voor onvoorziene verrassingen komt te staan.

UITZENDEN Ben je op zoek naar een geschikte kandidaat voor een vacature binnen jouw organisatie? Repay heeft een breed netwerk van werkzoekenden. Door onze jarenlange ervaring in de arbeidsmarkt weten wij wat er speelt binnen de verschillende branches. Wij kijken verder dan diploma’s en CV’s. Naast harde criteria selecteren wij kandidaten ook op persoonlijkheidskenmerken en competenties. En dat doen we met de grootst mogelijke persoonlijke aandacht om zo een optimale match te garanderen.

VOORDELEN PAYROLLING • 5.5 JAAR FLEXIBILITEIT Nieuwe medewerkers kunnen 5,5 jaar flexibel ingezet worden, zodat je efficiënter kunt plannen en geen risico’s loopt.

• GÉÉN RISICO BIJ ZIEKTE Je loopt géén risico bij ziekte. Als de medewerker ziek is neemt Repay de verplichtingen over t.a.v. de Wet Verbetering Poortwachter.

• GÉÉN SALARISADMINISTRATIE MEER Geen salaris- en contractadministratie en aansluitingen bij de Belastingdienst en pensioenfondsen meer.

• ENKEL DE GEWERKTE UREN Je betaalt enkel de gewerkte uren, bij ziekte en verlof betaalt Repay de medewerker door en ontvang je geen factuur.

• ALL-IN UURTARIEVEN Het uurtarief van Repay is inclusief vakantiegeld, vakantiedagen, afdrachten loonheffing en sociale premies werkgever, doorbetaling tijdens ziekte en doorbetaling bij kort verzuim / bijzonder verlof. Op deze manier weet je precies wat een medewerker je per gewerkt uur kost.

• DESKUNDIGE HELPDESK Op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur is onze deskundige helpdesk telefonisch bereikbaar voor jou en de werknemers.

7 ))


Wilt u ook meer Grip op uw zaak? Als hun multidisciplinaire adviseur - accountant, maar ook fiscaal en juridisch - werken wij al jaren intensief en prettig samen met Repay HRM. Wij zijn dan ook trots dat wij deze grote naam op het gebied van payrolling en HRM diensten tot onze klantenkring mogen rekenen. Onze succesvolle samenwerking is onlosmakelijk verbonden met onze overeenkomstige kenmerken: Een gemotiveerd team dat Gedreven is in het ontzorgen van ondernemers, zodat zij zich kunnen richten op hún core business. Ondernemerschap, met oog voor Resultaat en Innovatie. Maar ook een Persoonlijke benadering en échte interesse in klanten en

Hoeveel Grip wilt ú eigenlijk op de zaak? Maak kennis met ons op www.gripadviseurs.nl

Postbus 158, 6920 AD Duiven | Postbus 337, 7000 AH Doetinchem

medewerkers.


FACTS ))

Repay in 2015

42% gegroeid is... je op Google bij ons hoofdkantoor kunt binnenkijken...

5 payrollmedewerkers al meer dan 10 jaar bij ons in

dienst zijn...

we dit jaar opnieuw

mee doen met de Tilburg Ten Miles... opdrachtgevers ook de salarisadministratie kunnen

uitbesteden aan Repay... Repay in het afgelopen jaar

3 stagiaires heeft gehad... de eerste uitzendvestiging

in Tilburg

geopend is... Lees hier meer over op pagina 18

Repay oorspronkelijk ontstaan is uit de woorden REtail en PAYroll... Repay een

top 10 speler is binnen de payroll-

branche in Nederland...

9 ))


(( INTERVIEW

‘DE ARBEIDSMARKT KAN SIMPELWEG NIET ZONDER DE 55-PLUSSER’

Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid is er veel veranderd op de Nederlandse arbeidsmarkt. We spreken Wim Davidse, werk-strateeg bij Dzjeng en hoofdredacteur van Flexmarkt Magazine over de ontwikkelingen op de flexmarkt en de kansen voor 55-plussers.

IS FLEX DE TOEKOMST? “Momenteel werkt zo’n 33½% van de werkenden flexibel: als werknemer met een tijdelijk contract, als oproep-of invalkracht, als uitzendkracht of als zzp’er. Dat is één op de drie! In 2008, voordat de Grote Recessie uitbrak en de wereld veranderde, was dat nog 27%. In 2003 nog 22%. Doordat de wereld onzeker en turbulent blijft, zal de flexschil nog wel verder groeien, maar het zou kunnen dat die verdere flexgroei vooral plaatsvindt in segmenten waar de vraag naar arbeid lager is dan het aanbod, dus waar geen of nauwelijks sprake is van schaars personeel, of waar minder werk wordt verwacht. Dat geldt veel meer bij lager en middelbaar opgeleid personeel en veel minder bij hoogopgeleid personeel. In het eerste kwartaal van 2016 – volgens de meest recente cijfers – was het zelfs zo dat het aantal zzp’ers onder hoogopgeleiden is afgenomen en het aandeel vaste contracten onder hoogopgeleiden is toegenomen – een unieke ontwikkeling. Het is nog even afwachten of dit een bliep op de radar is, of daadwerkelijk een trendbreuk. Een kwart van de flexwerkers is dat uit vrije wil, de rest niet. Dit onderscheid – flexbychoice en flexbyforce – is van belang vanwege de consequenties voor de motivatie van de flexwerkers. Die motivatie is essentieel voor de positie van de bedrijven uit onze open economie op de wereldmarkt. Flex zou dus ook moeten worden beoordeeld vanuit de behoeften en verlangens van de werkzoekende en de werkende.” (( 10


FOTO: KARIN VERSTEEGH

DE WET WERK EN ZEKERHEID IS NU EEN JAAR IN WERKING. HOE KIJKT U TERUG OP DE AFGELOPEN PERIODE? “Er is, zeker ook in de maanden juni en juli van dit jaar, weer veel over de WWZ geschreven en gezegd in de traditionele en sociale media. Er zijn mensen met kennis en invloed die melden dat de WWZ werkt en er zijn er die melden dat het z’n doelen voorbij schiet. Net als met zijn voorganger de Wet Flexibiliteit & Zekerheid zullen we nog even moeten afwachten wie er gelijk heeft. Natuurlijk zijn de nieuwe spelregels weer ‘even’ wennen voor iedereen. In termen van volumes op de flexmarkt gebeurt er eigenlijk niet veel bijzonders. Sinds het voorjaar van 2014 ontwikkelen die zich heel aardig. De flexschil is blijven groeien en de marges blijven gemiddeld gezien onder druk staan.” WAT ZIJN DE MERKBARE GEVOLGEN TOT NU TOE? “Sinds 1 juli 2015 is de werkloosheid in Nederland blijven dalen, wat natuurlijk hoort bij een redelijke economische groei. De werkloosheid is gedaald in alle leeftijdscategorieën, behalve bij de jongeren tot 25 jaar. Als je kijkt naar de verschillende opleidingsniveaus, zie je dat de werkloosheid op alle niveaus is gedaald, en dat de werkloosheid onder hoogopgeleiden inmiddels onder de 5% ligt – daar is dus al sprake van krapte, vooral bij de Generatie Y, de mensen tussen 25 en 35 jaar. Natuurlijk is een belangrijke ontwikkeling het vervallen van de VAR en de inwerkingtreding van de Wet DBA. Dat zorgt voor enorm veel onzekerheid bij opdrachtgevers en zzp’ers, maar net als bij de gevolgen van de WWZ geldt hier: de tijd zal uitwijzen of de flexibilisering doorgaat of afneemt en hoe.”

‘Het ontwikkelen van soft skills wordt steeds belangrijker.’ HOE STAAT HET MET DE VERGRIJZING OP DIT MOMENT? “Die is in 2015 eindelijk in z’n hoogste versnelling gekomen. De Nederlandse bevolking wordt steeds ouder, we leven langer, er zijn meer 50-plussers en gepensioneerden dan ooit. Deze ontwikkeling is in 2015 pas net serieus op gang gekomen: in 1975 waren er in NL 1 miljoen 70-plussers (7% van de bevolking), in 2015 waren dat er 2 miljoen (12%)

en rond 2045 zal hun aantal pieken op maar liefst 3,8 miljoen (22%). Tegelijk zal tot 2020 de beroepsbevolking al licht krimpen en daarna steeds sneller. We leven historisch gezien in uiterst bijzondere tijden, waarin we onder andere aan meer ouderdom zullen moeten wennen.” WELKE INVLOED HEEFT DE DIGITALISERING OP DE WERKGELEGENHEID? “Het is op de agenda komen te staan: zal de werkgelegenheid daardoor afnemen? Zal de flexibilisering verder gestimuleerd worden? Grote vragen met vele, vaak tegenstrijdige, antwoorden. Er zullen werkzaamheden verdwijnen, er zullen werkzaamheden verschijnen en bovendien zullen er veel werkzaamheden veranderen. Functies die de komende jaren minder belangrijk worden of verdwijnen, komen nu wellicht in de flexschil terecht. En datzelfde kan gelden voor nieuwe functies waarvan we nog niet weten hoe en met wie we die moeten gaan vullen. Leren omgaan met de nieuwe technologische mogelijkheden en het ontwikkelen van ‘soft skills’ zullen belangrijk zijn. ‘Soft skills’ zoals communicatie, samenwerking, empathie, optimisme, flexibiliteit en creativiteit zijn cruciaal in onze moderne kennis-, experience-, netwerk-, innovatie- en service-economie.” IS DE VOORSPELLING VAN DE ONTSLAGGOLF VAN MET NAME OUDERE WERKNEMERS OOK UITGEKOMEN? “Per saldo totaal niet. Er werken meer ouderen dan ooit en de werkloosheid onder ouderen daalt al kwartalen lang. Op dit moment is de totale werkloosheid ongeveer 6¼%, onder 45-plusser is dat 6%. Niet erg verontrustend te noemen. Punt is natuurlijk wel dat ouderen die eenmaal een halfjaar werkloos zijn vervolgens veel moeite hebben om terug te komen op de arbeidsmarkt.” HOE ZOU HIER VERANDERING IN KUNNEN KOMEN, DENKT U? “In de eerste maanden van 2008, vlak voor het uitbreken van de Grote Recessie, toen er een enorm krappe arbeidsmarkt was met een zeer lage totale werkloosheid van 3¾%, en onder ouderen zelfs maar 3¼%, waren er alom berichten dat er geen banen waren voor werkloze 55-plussers. Dat er een stevige reservebank was, gevuld met onder andere ouderen, maar dat werkgevers zelfs toen niet geïnteresseerd waren. Het is vooralsnog iets van alle tijden: we geloven gewoon nog niet in het potentieel en het belang van ouderen op de arbeidsmarkt en in onze personeelsbestanden. Zeker ook vanwege de ontploffende vergrijzing zullen we dus allereerst iets aan onze houding moeten doen en vervolgens serieus werk maken van duurzame inzetbaarheid. Als BMW een speciale 50-plussers fabriek neerzet, zoals in 2011 is gebeurd, waarom zouden wij dan ook niet zoiets moeten doen? Hoe houden we iedereen bekwaam en gemotiveerd om tot zijn of haar 67e een waardevolle bijdrage te leveren aan onze economie? Van denken in onwenselijkheden naar denken in uitdagingen.” WERKEN ALS ZZP’ER IS AANTREKKELIJKER GEWORDEN. IS DE ZZP-MARKT EEN OPLOSSING VOOR WERKLOOSHEID ONDER DE 55-PLUSSERS? “Dat kan, maar zeker niet per se. Werken als zzp’er lost in ieder geval niet het ons hiervoor geschetste houdingsprobleem op. Tegelijkertijd is het wél zo dat van alle 65-plussers die nog of weer werken, iets meer dan de helft dat als zelfstandige doet. De reden hiervoor? Autonomie. Zelfbeschikking. Baas over eigen tijd en activiteit.” 11 ))


IS ER OP DIT MOMENT SPRAKE VAN EEN WERKLOOSHEIDSCIJFER WAAROVER WE ONS HEEL VEEL ZORGEN MOETEN MAKEN? “De werkloosheid onder laagopgeleiden ligt in Nederland nog steeds boven de 15%, en dat terwijl de arbeidsparticipatie onder laagopgeleiden al jaren onder de 45% ligt. Een soortgelijk beeld is overigens in heel Europa waarneembaar. Sinds de Grote Recessie is het aantal hoogopgeleide werkenden met bijna een half miljoen gegroeid en het aantal middelbaar- en vooral laagopgeleide werkenden met ongeveer datzelfde aantal gekrompen. Dat toont de ontwikkeling van onze kenniseconomie. Heel cru geformuleerd: we hebben veel te weinig – en steeds minder – werk voor te veel laagopgeleiden. Dit stelt ons voor een enorme opleidingsuitdaging. Ook hier moeten we een oplossing creëren met duurzame inzetbaarheid.” WAAROVER MOETEN WE ONS ZORGEN MAKEN DE KOMENDE JAREN? “We moeten oplossingen vinden voor ouderen, laagopgeleiden, etnische groepen die vaak een lagere arbeidsparticipatie hebben en tegelijk een hoge werkloosheid én voor de schaarste van hoogopgeleiden. Onze arbeidsmarkt en onze personeelsbestanden moeten dus veel inclusiever worden. Werkgevers, opdrachtgevers, bemiddelaars en opleiders moeten serieus aan de bak!” WELKE SECTOREN KRIJGEN DE KOMENDE JAREN HET MEESTE LAST VAN KRAPTE? “Techniek, bouw, ICT, specifieke logistieke beroepen, specialistische financiële beroepen, onderwijs, specialistische zorgberoepen, coachende managers. Maar ook vakkenvullers en verkopers – retailberoepen waar relatief veel jongeren werken en relatief weinig wordt ingezet op binding en aanstekelijk werkgeverschap. Grofweg zal het voor de helft van alle functies moeilijk zijn om goede mensen te vinden en te binden.”

‘Houd iedereen tot 67 bekwaam en gemotiveerd. Van denken in onwenselijkheden naar denken in uitdagingen’

(( 12

HOE KUNNEN BEDRIJVEN ZOALS REPAY IN UW OGEN BIJDRAGEN AAN EEN GUNSTIG KLIMAAT VOOR 55-PLUSSERS? “Open de ogen van de opdrachtgevers: geef inzicht, toon de ontwikkelingen, de resulterende knelpunten, de oplossingen en de benodigde veranderingen. Help ze inzien en accepteren dat onze bevolking en onze arbeidsmarkt steeds ouder worden. Ouderen maken er een steeds groter deel van uit en worden dus onmisbaar. Zie en benut hun krachten, als in een gilde; blijf ze betrekken, uitdagen en opleiden, creëer een passende en stimulerende werkomgeving, zoals BMW deed met z’n speciale 50-plus fabriek. Weet hoe je personeelsbestand er nu uitziet qua leeftijdsopbouw en expertises en hoe dat plaatje er over 3-5 jaar uitziet. Wanneer stromen er veel ouderen uit? Wanneer heb je nieuwe expertises en meer ‘soft skills’ nodig? Ontdek het gat. Bedenk oplossingen. Anticipeer, werk aan een goed werkgeversimago, aan een sterk werknetwerk en ga aan duurzame inzetbaarheid doen. Wordt inclusief. Transformeer.” EEN KIJKJE IN DE NABIJE TOEKOMST. WAT GEBEURT ER ALS DE TECHNIEK NIET ALLEEN DE SPIERKRACHT, MAAR OOK DE DENKKRACHT OP TERMIJN GAAT VERVANGEN? “Taken en banen verschijnen, veranderen, verdwijnen. De wereldbevolking en de wereldeconomie blijven voorlopig groeien. Als we als land een stevige plek op de wereldmarkt weten te houden, blijft onze werkgelegenheid in principe gewoon groeien. Dat is al zo sinds het begin van de Industriële Revolutie en de komende jaren blijft dit zo. In de landen met de grootste robot-dichtheid (Japan, Zuid-Korea en Duitsland) is de werkloosheid het laagst. Het belangrijkste verschil nu ten opzichte van de afgelopen twee eeuwen van groei en voorspoed: we hebben veel meer ‘soft skills’ nodig en meer hogere opleidingen. Om met z’n allen succesvol te blijven en onze voorspoed vast te kunnen houden, moeten we veranderen. Fundamenteel. Maar niet voor ’t eerst. We hebben alle mogelijkheden in eigen handen.”

WIM DAVIDSE is oprichter van Dzjeng, atelier voor (werk)merken die willen vlammen in de Nieuwe Wereld. Verzorgt lezingen, inspiratiesessies en strategie-expedities: wat gebeurt er en hoe worden we daar succesvol? Eén fundament: aanstekelijk werk- en opdrachtgeverschap. Was vóór Dzjeng directielid Vedior Groep Nederland, tien jaar, als strateeg, marketeer, veranderaar en innovator in de markt voor flexibel personeel & organiseren.


REPAY ))

DE GEZICHTEN VAN REPAY WIJ STAAN GRAAG VOOR JOU KLAAR!

AGNES

ALBERTINE

AMY

ANITA

ANJES

ANNELIES

ANNEMARIE

ANNOESKA

BAS

BOB

BRIËL

BRIGIT

CHRIS

DANI

EEFJE

ELINE

ELLEN

FRANÇOISE

GIDEON

HANS

ILSE

IRIS

JOP

JORDY

JUTTA

KARIN

KARIN

KAY

KEESJAN

KELLY

LIANNE

LOES

MANU

MARIEKE

MARLIES

MARLOES

MICHEL

MIRANDA

MIRANDA

MONIEK

NATASCHA

NATASCHA

NATHALIE

NICK

NICOLLE

PATMARHINA

PETER

REMCO

RENATE

ROB

ROMY

SABINE

SASKIA

SEDAT

SIMON

SIMONE

SYLVIA

TANJA

TESSA

TIM

TIM

YVONNE

13 ))


Als een spin in het web… maken wij samen met u gebruiksvriendelijke webapplicaties voor iedere functionaliteit. Een maatwerk oplossing die samenwerkt met uw andere systemen en bedrijfsprocessen vereenvoudigd. Kennis maken? Kijk op www.be-interactive.nl

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN REPAY? VOLG ONS DAN OOK ONLINE! WWW.REPAY.NL REPAYHRM REPAY


FOTO: DE BROUWERIJ

PARTNERS ))

Horeca is goed eten, oprechte hartelijkheid en een sfeervolle ambiance

LEVEN IN DE BROUWERIJ De Brouwerij in Vleuten is een karakteristiek pand uit 1620. Van oudsher

REPAY R EL ATIE

een dorpscafé met een sociale functie en nog verder terug een bieropslagplaats. Sinds 2005 is Marjolein Wieman trotse eigenaar van restaurant De Brouwerij, eten enzo en de naastgelegen snackbar De Brouwerij. Met een niet te versmaden huisgemaakte varkenssaté en een ongeëvenaarde carpaccio is deze horecagelegenheid een begrip in heel Vleuten en omstreken.

Marjolein groeide op in het huis naast De Brouwerij. “Ik ken het pand mijn hele leven al. En ik heb altijd geroepen, als het ooit vrijkomt dan wil ik het wel”, vertelt Marjolein. De eigenaar voor mij gebruikte De Brouwerij alleen voor feesten en partijen. De snackbar voorzag hem van de nodige inkomsten. Toen ik in 2005 het stokje van hem overnam, maakte ik er een restaurant van. Heel Vleuten was blij. Eindelijk had het gebouw weer een échte bestemming en was het toegankelijk voor iedereen.” MISSIE ‘Wij ontzorgen de inwendige mens’, is de korte maar alleszeggende mission statement van De Brouwerij. Marjolein: “Catering, restaurant, snackbar en feesten en partijen op locatie of in onze eigen prachtige bovenzaal; je vindt het bij De Brouwerij. Mensen komen met een blij gevoel naar ons toe en wij willen hen met een volle buik of tas nog veel gelukkiger zien vertrekken.” Een andere missie van De Brouwerij is het nog meer etaleren van hun diensten. “Ik weet natuurlijk heel goed wat

voor fantastisch maatwerk wij leveren, maar in deze klik-en-weg tijd moeten wij wel laten zien wat we allemaal te bieden hebben. We hebben een bedrijfsbrochure laten maken en we starten binnenkort met een nieuwsbrief.” Met 29 medewerkers heeft De Brouwerij te veel krachten in dienst om alles zelf te regelen. “Daar heb ik simpelweg de tijd niet voor, daarnaast zijn er zoveel regels en wetten om rekening mee te houden, dat is een vak apart”, vertelt Marjolein. In 2007 ging ze al eens eerder in zee met een payrollorganisatie. Marjolein: “Maar dat beviel niet. Ik moest nog steeds heel veel administratieve handelingen verrichten. Dat leverde mij dus geen tijdwinst op. Vorig jaar zomer tipte iemand mij over Repay. Ik heb ze onder de loep genomen en wat ik ontdekte beviel me. Een landelijke organisatie met regionale kantoren. Ik besloot de gok te nemen. Gelukkig is dit wel een match! Ik heb een kort lijntje met mijn contactpersoon en zij kent mijn bedrijf goed. Nu ervaar ik inderdaad tijdwinst en gemak. Precies zoals het zou moeten zijn.” 15 ))


(( REPAY

PERSOONLIJK EN BETROKKEN: DÁT IS REPAY ‘We willen net dat beetje extra geven’

Kernwaarden vangen een bedrijfscultuur in een paar woorden. Deze waarden zijn terug te vinden in de oorsprong van de organisatie. Naarmate een organisatie groeit en zich ontwikkelt, nemen de waarden steeds meer vorm aan om zich uiteindelijk duidelijk te manifesteren binnen een bedrijfscultuur. De tijd is rijp om de kernwaarden van Repay niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar te maken. P E R S OONL IJK Persoonlijk is een van de waarden die altijd al sterk aanwezig is geweest. Het maakt wat de organisatie vandaag de dag is en waar zij voor staat. “Repay heeft vestigingen verspreid door het hele land. We zitten dichtbij onze relaties en payrollmedewerkers, zodat zij heel laagdrempelig contact met ons kunnen opnemen en vice versa”, vertelt Ellen Moonen, Marketing Adviseur bij Repay. “Onze franchisenemers en vaste teams, bestaande uit een Senior en Junior Accountmanager, kennen hun regio, hebben een enorm netwerk en weten de juiste lijntjes te leggen tussen verschillende partijen. In de toekomst willen we vestigingen op 32 locaties in Nederland en dat maakt onze regionale aanpak compleet. Landelijke dekking met regionale kracht.” Om dat persoonlijke aspect verder te benadrukken, koos Repay letterlijk voor meer zichtbaarheid door alle e-mailhandtekeningen en visitekaartjes te voorzien van een foto. Ellen: “Wij zijn een backoffice. En het spreekt voor zich dat een backoffice op de achtergrond opereert. Maar we hebben intensief contact met onze relaties en payrollmedewerkers. We kennen elkaar goed. Dan is het prettig voor relaties of payrollmedewerkers een gezicht te hebben bij je contactpersoon.” In overige communicatie-uitingen maakt het bedrijf ook graag gebruik van foto’s van ‘eigen’ mensen. In deze glossy vind je bijvoorbeeld alleen foto’s van relaties en payrollmedewerkers waarmee wij samenwerken. (( 16

B E T R O KKE N Deze waarde vloeit voort uit en geeft verdieping aan kernwaarde nummer één. Betrokken zijn houdt voor Repay in dat je meedenkt met je relaties en payrollmedewerkers. Dat je empathisch bent. Dat je een open communicatie voert. En het betekent ook het wezenlijk betrekken van je relaties en payrollmedewerkers bij hetgeen wat je doet. “Zo hebben we laatst een zorgvuldig klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd”, vertelt Ellen. “De uitkomsten hiervan zijn te lezen in deze glossy. We hebben de kritische feedback direct vertaalt naar verbeteringen. We willen onze relaties optimaal bedienen en we vinden verbinding houden belangrijk.” In navolging van het klanttevredenheidsonderzoek komt er in het laatste kwartaal ook nog een onderzoek naar de tevredenheid onder de payrollmedewerkers. Eveneens vinden er in het laatste kwartaal twee workshops functionerings- en beoordelingsgesprekken plaats. De eerste werd in mei gegeven en was een groot succes. Ellen: “Deze workshops zijn heel informatief op een informele manier. Met een groep van maximaal 25 gelijkgestemden, spar je en leer je meer over het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken.” En of september nog niet druk genoeg is, is Repay voor de tweede keer sportief verbonden aan de Tilburg Ten Miles. Relaties, payrollmedewerkers en het personeel van Repay gaan samen de uitdaging aan om de wedstrijd uit te lopen of om misschien zelfs een persoonlijk record neer te zetten? Ellen: “We zorgen voor Repay T-shirts en komen samen bij een gezellig café. Dat wordt afzien én genieten.” Om betrokken te zijn en te blijven moet je kennis up-to-date zijn. “Wij volgen de ontwikkelingen rondom wet- en regelgeving flexibele arbeid op de voet en we tippen onze relaties en payrollmedewerkers als bepaalde zaken voor hen interessant zijn”, vertelt Ellen. “We schrijven en delen whitepapers over actuele onderwerpen, zoals wetsveranderingen of bijvoorbeeld een workshop. We willen voorop lopen en de relatie of payrollmedewerker nét dat beetje extra geven.”


FOTO: THOMAS BODEN

PARTNERS ))

BRUNA BAARLE-NASSAU GROEIT DOOR SAMENWERKING REPAY Voor Bram en Jessie Theeuwes ging ruim een jaar geleden een langgekoesterde

R EL ATIE

wens in vervulling. Samen runnen zij een eigen winkel, een Bruna. Een winkel die zij geheel op eigen wijze vormgeven, zodat deze uitgroeit tot een begrip waar veel klanten hun weg naartoe blijven vinden.

Bram en Jessie voelden zich altijd al aangetrokken tot deze specifieke winkel. Jessie: “De Bruna staat voor rust, gezelligheid en sfeer. Klanten zoeken vaak iets leuks voor een ander of voor zichzelf. Het assortiment is heel divers. Van boeken en tijdschriften tot kantoorartikelen en schoolspullen. We nemen de tijd voor een klant en leggen graag de nadruk op het persoonlijke en de service.” VE R S TERK EL KAAR Op dit moment zijn Bram en Jessie nog hard bezig om hun Bruna zichtbaar te maken. “We organiseren allerlei activiteiten en zoeken dan ook heel bewust de samenwerking op”, vertelt Jessie. “Onze lezingen houden we in de bibliotheek in Chaam en we verzorgen de boeken voor een plaatselijk voorleesproject voor kinderen met een taalachterstand. We moeten elkaar als ondernemers, stichtingen en instanties een beetje helpen.” Zo komt het wel eens voor dat de Bruna in Baarle-Nassau door vijftig kinderen wordt bezocht, omdat het knutselmiddag is. Of dat er ’s avonds onder het genot van een

hapje en een drankje wordt geluisterd naar een voorleessessie van een auteur. “We spreken graag nieuwe doelgroepen aan en daarom willen we het liefst zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met onze mooie winkel van ruim 300m2. Dat maakt het ondernemen zo leuk.” E X T R A S E RVI C E Omdat er aan het begin van het ondernemersavontuur heel veel zaken tegelijk je aandacht nodig hebben, is het prettig als je wordt ondersteund door een backoffice. Jessie: “Al onze medewerkers werken voor Repay. Dat geeft ons de kans en de rust om ons volledig te focussen op onze klanten en onze winkel. Ik ben erg tevreden over de werkwijze binnen Repay en heb onlangs dankbaar gebruikgemaakt van de mogelijkheid voor het bijwonen van de workshop ‘functioneringsgesprekken’. Heel waardevol voor ons als startende ondernemers. Maar startend of niet, het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap kan voor iedere ondernemer een uitkomst zijn.”

17 ))


FOTO’S: CAMIEL DONDERS

(( REPAY

MAAK PLAATS VOOR HET REPAY UITZENDBUREAU Sinds 1 mei jl. is Westpoint 219 het Repay Uitzendbureau. Bob Gimbrere en zijn team zijn verantwoordelijk voor het vinden van de ultieme match tussen kandidaat en opdrachtgever, het werven van mensen en het beheren van alle relaties. Niet alleen het pand is inspirerend, ook de ambities zijn niet van de lucht. Repay Uitzendbureau gaat voor het maximale, het hoogst haalbare en het beste.

De kenmerkende oranje Repay letters op de voorgevel schitteren je tegemoet. Vanbinnen is het een en al licht, sfeer en ruimte. Maar vergis je niet. Hier wordt keihard gewerkt. Franchisenemer Bob en zijn team zijn vastberaden om met Repay Uitzendbureau een begrip in Tilburg en omgeving te worden. “Wij zijn ontzettend gemotiveerd. Vooral omdat we overtuigd zijn van het wezenlijke verschil dat we kunnen maken met onze manier van werken”, vertelt een enthousiaste Bob. Vestigingsmanager Kelly Roskam vult aan: “Onze persoonlijke aanpak, hoge mate van service en gegarandeerde kwaliteit zorgen ervoor dat wij een relatie bedienen zoals een relatie bediend moet worden.” D R E M PELV ERL AGEN D D OOR OPEN S FEER Persoonlijke aanpak, een hoge mate van service en gegarandeerde kwaliteit zijn zeker geen loze kreten wat betreft het kersverse uitzendbureau. Kelly: “Wanneer een werkzoekende bij ons binnenloopt, nemen we voor hem of haar de tijd. Hoe vaak krijg je als binnenloper bij verschillende uitzendbureaus niet te horen: ‘Je (( 18

kunt je online inschrijven en houd de vacatures op onze site maar in de gaten’. “Bij Repay Uitzendbureau gaat de service verder”, vertelt Bob. Gegarandeerde kwaliteit lijkt een logisch doel, maar het is er één waar je op moet blijven hameren. Een match is pas geslaagd als het goed voelt voor alle partijen.” WA R M B A D Met het uitzendbureau voegt Repay daad bij het woord dat het haar HR-activiteiten wil uitbreiden om de relatie of medewerker nog beter van dienst te kunnen zijn. Bob: “Ik merk bij mijn relaties dat er behoefte is aan goed gekwalificeerd en deskundig geselecteerd personeel. Ons uitzendbureau kan deze behoefte vervullen.” Bob en Kelly hopen dat de cultuur binnen het uitzendbureau zichtbaar en


Repay Uitzendbureau gaat voor het maximale, het hoogst haalbare en het beste

REPAY UITZENDBUREAU IS GEVESTIGD IN WESTPOINT TILBURG, HET COMPLEX MET DE OP TWEE NA HOOGSTE WOONTOREN VAN NEDERLAND.

voelbaar zal zijn voor iedere Repay uitzendkracht. Kelly: “Naast het feit dat we op en top professioneel zijn, willen we vooral graag dat onze uitzendkrachten Repay als hun basis zien. Wij streven met iedereen naar een warme, gelijkwaardige en bovenal duurzame relatie.” M A X I MAL E EXPOSUR E Het bedrijf is natuurlijk nog vers van de pers. Dat betekent dat er veel tijd wordt geïnvesteerd in het kweken van naamsbekendheid en de relaties kennis laten maken met het Repay Uitzendbureau. “Op dit moment zijn we erg actief op social media. We doen kleinschalige onderzoeken via Facebook,

zoals: ‘Hoe bekend bent u met de wet Werk en Zekerheid?’ Daarnaast zorgt onze locatie natuurlijk voor veel exposure, en die zichtbaarheid zetten we kracht bij door het uitdelen van flyers”, vertelt Kelly. Door de toenemende drukte starten er op korte termijn weer twee nieuwe medewerkers bij het uitzendbureau. Een ding is zeker, je kunt niet om het uitzendbureau heen. Volle kracht vooruit! 19 ))


(( INTERVIEW

WAT WEET JIJ VAN DE NBBU-CAO? Wie geeft inhoud aan de NBBU-cao? Wat moet een medewerker weten van een cao? Welke rol speelt de NBBU precies? Allemaal vragen waar je je misschien niet dagelijks mee bezighoudt, maar de antwoorden kunnen wel degelijk interessant zijn voor zowel de opdrachtgever als de werknemer. Adviseur Beleid en Juridische zaken Marieke van Enschot en Manager Salarisadministratie Renate de Jonge van Repay geven je een snelcursus.

(( 20

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN NBBU-CAO EN EEN ANDERE CAO? In principe zijn alle cao’s verschillend. Maar de NBBU-cao onderscheidt zich duidelijk in het feit dat je deels deze cao volgt en dat deze daarnaast verwijst naar de arbeidsvoorwaarden die bij de opdrachtgever van toepassing zijn. Bijvoorbeeld: een medewerker die via Repay bij een opdrachtgever werkt waar de cao Fashion, Sport & Lifestyle van toepassing is, heeft net zo goed recht op de zondagtoeslag van vijftig procent als een medewerker die rechtstreeks bij deze opdrachtgever in dienst is. Echter qua contractvormen valt de medewerker van Repay in het fasesysteem van de NBBU-cao, terwijl zijn collega in dienst bij de opdrachtgever onder het reguliere ketensysteem valt.


FOTO: CAMIEL DONDERS

CA O - W E E TJ E S V OOR DE W E R KN E M E R UI T B E TAL I N G Voor uitbetaling van de gewerkte uren wordt er gekeken naar het loon wat van toepassing is bij de opdrachtgever, voor de uren die niet gewerkt worden (ziek, vakantie, huwelijk, jubilea) wordt gekeken naar de NBBU-cao. PEN SI OE N De pensioenregeling is verplicht vastgelegd in de cao. Dit is het STIPP pensioenfonds. Z I EKT E E N V E R Z U I M Repay wijkt op verschillende vlakken positief af van de cao. Bij verzuim betalen wij bijvoorbeeld honderd procent door in plaats van negentig procent en wij hanteren één wachtdag in plaats van twee. VA KAN TI E D AG E N Conform de NBBU-cao hebben medewerkers (op basis van een fulltime dienstverband) recht op 24 vakantiedagen. Dit zijn er vier meer dan het wettelijke minimum aantal. F EES TD AG E N Conform de NBBU-cao zijn feestdagen die op zaterdag of zondag vallen geen wettelijke feestdagen.

CAO-WEETJES VOOR DE OPDRACHTGEVER B ELO N I N G S W I J Z E Repay dient de beloningswijze te volgen van de opdrachtgever, met als minimum natuurlijk de eventueel geldende cao in de branche. Meer mag altijd! F LEXI B I L I TE I T De NBBU-cao biedt meer flexibiliteit, er kunnen verspreid over een periode van 5,5 jaar tijdelijke arbeidsovereenkomsten aangeboden worden. CA O E N AOW De cao kent een aparte regeling voor aow’ers. VER PL I C H TE U U R AF N AM E Na 26 weken (als de medewerker fase 2 bereikt) gaat er een verplichte uurafname gelden van drie uur per contract. CERT IF I C E R I N G Lidmaatschap van de NBBU vereist dat Repay volledig gecertificeerd is wat periodiek wordt gecontroleerd.

WIE BEPAALT WAT ER IN DE CAO KOMT TE STAAN? Een cao wordt afgesloten door één of meerdere werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties, zoals een vakbond. Repay is aangesloten bij de werkgeversorganisatie NBBU en zij onderhandelen uit onze naam met de vakbonden. Zowel de leden van de werkgeversorganisatie als de leden van de werknemersorganisatie hebben stemrecht en beslissen over de inhoud van de cao. Op dit moment hebben wij een cao met een looptijd tot 31 mei 2019. Over deze cao is onderhandeld naar aanleiding van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Overigens krijgen medewerkers van Repay precies waar ze recht op hebben en worden zij netjes conform de NBBU-cao uitbetaald. Repay wordt jaarlijks gecontroleerd op de naleving van deze cao afspraken. De meest recente versie van de NBBU-cao staat bij downloads op onze website.

OVER DE NBBU De Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) behartigt de belangen van zo’n duizend uitzendbureaus in Nederland. Zij nemen de onderhandelingen met de vakbonden voor hun rekening en houden zich bezig met lobbyactiviteiten bij de politieke partijen. De aangesloten leden bieden naast uitzenden ook payroll, detacheren en andere flexibele arbeidsvormen onder de NBBU-cao aan.

21 ))


(( PARTNERS

MICODO TRANSPORT BV EEN BIJZONDER LOGISTIEK BEDRIJF Deze logistieke dienstverlener uit Nijmegen behoort tot de top 3 logistieke bedrijven van Nederland in het middensegment. Ongeveer 80 medewerkers zetten zich dagelijks in om de logistieke vraagstukken van hun opdrachtgevers zo goed mogelijk op te lossen.

REPAY R EL ATIE

De overheid maakt het contracteren van mensen niet gemakkelijk FOTO: THOMAS BODEN

In 1982 startte Henk van Ophuizen het familiebedrijf, nadat hij langdurig arbeidsongeschikt werd verklaard vanwege een complexe beenbreuk. “Tijdens deze herstelperiode besefte mijn vader al snel dat hij nooit meer als automonteur aan de slag kon. Hij had veelal met ziekenhuizen van doen en hij zag kansen op medisch logistiek gebied”, vertelt directeur eigenaar Natasja Vink. Henk richtte Micodo Transport BV op dat zich onder andere specialiseerde in het vervoer van Microfilms Computerbanden en Documenten (Micodo).

“Voor, tijdens of na het transport vindt er vaak een handeling, controle of installatie plaats. Denk hierbij aan het in elkaar zetten van producten voordat ze getransporteerd mogen worden, het onderweg meten van de temperatuur van bijvoorbeeld medicamenten, het wegzetten van de producten op een speciale afdeling of het compleet verzorgen van een evenemententerrein. Wij zijn met name sterk in de evenementenbranche, gezondheidszorg, verfindustrie, de hightech branche en de betaalindustrie.”

D E M I C ODO GROEP Vandaag de dag bestaat de Micodo groep uit Micodo Transport BV, Micodo Medical Transport, Med-ex en IRC Transport BV. Met een gevarieerd wagenpark, vakbekwame medewerkers en jarenlange ervaring mag inmiddels gesteld worden dat de gehele Micodo groep specialist is in bijzondere transporten. Inmiddels staan broer en zus, Heino van Ophuizen en Natasja Vink, aan het roer.

B E KE N D G E Z I C H T Micodo investeert graag in duurzame relaties. “Bij voorkeur werken we met vaste mensen voor lange termijn”, vertelt Natasja. “Maar de overheid maakt het ons niet gemakkelijk wat dat betreft. En aangezien wij ook te maken hebben met een hoog- en een laagseizoen vonden wij in Repay een echte partner. Onze contactpersoon kent Micodo goed, weet wat er speelt en is meestal direct bereikbaar. We zien onze contactpersoon iedere twee weken wel even verschijnen. Het geeft ons daarnaast vooral rust op administratief gebied en we vinden veel deskundigheid bij Repay. Dat vinden wij bijzonder fijn.”

NE T E V EN ANDERS De transporten van Micodo hebben vaak een bijzonder tintje. Natasja: (( 22


FOTO: THOMAS BODEN

PARTNERS ))

MENSEN MOETEN LANG KUNNEN GENIETEN VAN HUN MEUBELS

ROFRA HOME DOET NIET AAN MASSA Bij Rofra Home vind je een grote collectie aan meubelen in allerlei woonstijlen.

REPAY R EL ATIE

Of je nu van design, modern, klassiek of barok houdt, er is voor ieder wat wils. Rofra koopt kwalitatieve materialen en stoffen in en produceert het hele assortiment in eigen beheer. De maatvoering van je meubel is dan ook volledig aan te passen aan jouw wensen. Rofra staat voor kwaliteit en maatwerk en timmert hard aan de weg in Europa.

De detailhandel klimt langzaam uit een dal. Ondanks de recessie hield Rofra Home vast aan haar waarden. “Wij zijn onze eigen weg blijven volgen en nooit gezwicht voor massaproductie of goedkopere materialen”, vertelt Managing Director David Schimmel. “De kracht van Rofra Home is dat wij onze meubels in eigen beheer produceren en daarmee directe invloed op de kwaliteit hebben. In Dreumel is onze eigen stoffeerderij gevestigd. Wij staan heel dicht bij onze klant en weten goed wat hij van een meubel verwacht. Een Rofra bank bijvoorbeeld, bestaat uit een Nederlands frame en wordt gevoerd met vulling uit eigen land. Onze afdeling inkoop importeert de stoffen na een zorgvuldige selectie uit onder andere Italië, waarna deze de nodige tests ondergaan voordat onze meubels hiermee worden gestoffeerd.” P R OF ESSIONEL E PAR TN ER Nu er betere tijden aanbreken, durft het bedrijf verder te denken. Maar

het blijft niet bij denken. David: “Onlangs openden we een nieuwe vestiging in Enschede en twee winkels in Duitsland.” Rofra Home heeft een deel van haar werknemers ondergebracht bij Repay. “Wij kiezen voor payroll, omdat het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap voor ons minder risico inhoudt en tijdwinst oplevert”, vertelt David. “Nieuwe medewerkers kunnen in het begin wel sceptisch tegenover payrolling staan, omdat het voor hen onbekend is. Dat vertrouwen moet groeien. Maar Repay biedt een betere HR- dienstverlening dan Rofra Home zelf kan doen. En ze handelen heel proactief. Heeft een werknemer recht op een vrije dag voor een specifieke gelegenheid, dan denkt Repay vooruit en stelt hem of haar direct op de hoogte van deze verlofdag(en). Heel netjes. Dat geeft de professionaliteit van deze organisatie aan en een professionele partner stelt ons in staat om verder aan de weg te timmeren.”

23 ))


(( INTERVIEW

SKY HIGH MET REPAY Sinds de oprichting in 2005 slaagt het bedrijf er ieder jaar in om te groeien. Dat is ook de bedoeling, want directeur Hans Vlugt heeft grootse plannen met Repay. Zo is naast het vertrouwde payrolling het uitzenden van medewerkers toegevoegd aan de dienstverlening en wordt in de toekomst ook het HRM-gedeelte verder verbreed. Hans Vlugt over Repay nu en zijn toekomstbeeld van het bedrijf.

(( 24


FOTO’S: CAMIEL DONDERS

25 ))


Vorig jaar lanceerde Repay de eerste glossy. Deze werd enthousiast ontvangen door relaties en payrollmedewerkers. Zo goed zelfs dat Repay dit jaar een tweede editie uitbrengt. Want er gebeurt veel in een jaar tijd. De organisatie is met een totaal aan 13 vestigingen flink gegroeid en onder de Westpoint, de hoogste woontoren van Brabant, vind je het eerste Repay Uitzendbureau. J E H E BT DIT JAAR MEER D ER E PAY R OLLV ES TIG IN G E N E N E E N UI TZ E NDBUREAU GEOPEN D , WAT IS JE ID EE HI E R A C H T E R ? “Het doel is om binnen nu en 3 jaar de teller op 32 kantoren te hebben staan. We hebben Nederland in 32 regio’s opgedeeld. We streven ernaar om in iedere regio een vestiging te openen. Op deze manier zijn we dichtbij onze relaties en payrollmedewerkers die actief zijn in de regio. Ook onze reeds bestaande kantoren ondergaan een kleine metamorfose. We willen een complete HRM-dienstverlener worden. Dat wil zeggen dat we naast payrolling en salarisadministratie ook zaken als uitzenden, training, loopbaancoaching en arbodienstverlening gaan verzorgen.” WAT HOUDT DAT PREC IES IN : EEN C OMPLETE H R M -DIENSTV ERL EN ER ZIJN ? “Binnen onze payrollvestigingen bieden wij onze relaties een totaalpakket aan van: payrolling, loonadministratie, het overnemen van het werkgeverschap en het risico bij ziekte. Onze uitzendvestiging voorziet daarnaast in de wervings- en selectiebehoefte van personeel. Het voordeel voor de werknemer is dat hij bij ons terecht kan voor een baan en dat wij bestaande werknemers sneller kunnen doorplaatsen naar een nieuwe baan, omdat we een grote database aan vacatures hebben.” CONCL USIE: REPAY N EEMT HEEL N ED ER LA N D O VE R ? Een beetje voortvarend zijn we wel ja… E I ND I GT HET DAAR? B IJ 3 2 K A N TOR EN ? “Een doel is voor mij geen einddoel. Kom over een jaar maar weer eens terug dan heb ik er vast een aantal nieuwe missies bij. Ik ga voor groei en daar wil ik samen met mijn team in investeren. Iedereen wil vooruit, dus ik zorg dat er meer dan genoeg ruimte voor ontwikkeling is. Daarnaast is de flexbranche zo ontzettend dynamisch. Je moet als bedrijf voortdurend meebewegen.” (( 26

‘Ik ga voor groei en daar wil ik samen met mijn team in investeren.’

2 0 KA N T O R E N E R B I J B E T E KE N T O O K B E DU I DE N D M E E R W E R K E N VE R A N T WOORD E L I J KH E I D. H O E VE R KO O P J E DI T T H U I S? “Na ruim 10 jaar Repay ken ik mijn grenzen. Gelukkig heeft er zich met de tijd een heel fijn team om mij heen gevormd dat keihard met me meewerkt. Ik zorg dat ik op tijd thuis ben voor het eten en werk daarna vaak nog even door. Maar ik maak ook tijd voor quality time met het gezin. Tripjes en vakanties zijn voor mij echte oplaadmomenten.” E N WA A R H A A L J E Q U A W E R K E N E R GI E UI T? “Als relaties en payrollmedewerkers blijvend tevreden zijn. En we dusdanig georganiseerd zijn, dat we aan de wensen en behoefte van zowel de relaties als de payrollmedewerkers kunnen voldoen.” DE E C O N O M I E T R E KT W E E R A A N . WAT M E R KE N J U L L I E DA A R VA N ? “De economie trekt inderdaad weer aan. We zien een duidelijke stijging in aanmeldingen van kleine startende ondernemers die behoefte hebben aan personeel. En omdat het aannemen van een medewerker zoveel papierwerk en zorgen met zich meebrengt, vinden zij hun weg naar een payrollorganisatie zoals Repay. Wij nemen het volledige juridisch werkgeverschap uit handen en dat onderneemt voor een kleine zelfstandige met één personeelslid een stuk prettiger.”


INTERVIEW ))

Dolfijntherapie:

BIJZONDER (EN) EFFECTIEF

Dolfijnen zijn niet alleen prachtige dieren om te zien. Met deze bijzondere dieren wordt ondersteunende therapie mogelijk gemaakt. Stichting Tess, opgericht in 2006, richt zich op dolfijntherapie. In Repay vond de stichting hun eerste sponsor die meedeed aan het project ‘adopteer (de kosten voor) een kind’.

D E H I ST ORIE De naam ‘Stichting Tess’ komt van Tess van Brakel. Tess werd geboren met het syndroom van Down. In 2006 vertrok Tess naar Curaçao om hier dolfijntherapie te volgen. De resultaten waren overweldigend. Haar concentratie en hand-oog coördinatie ging met sprongen vooruit. Jan Mathijssen, oprichter van Stichting Tess, was ook op Curaçao. Hij zag hoeveel impact de therapie had. Niet alleen bij Tess, maar ook bij andere kinderen. Samen met twee vrienden richtte hij Stichting Tess op. D E THERAPIE Stichting Tess zamelt geld in om voor kinderen met een beperking van 4 tot en met 18 jaar. Met dit geld maakt de stichting dolfijnondersteunende therapie bij het Curacao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC) op Curaçao mogelijk. Deze therapie heeft bewezen een belangrijke aanvulling op de dagelijkse ontwikkeling van kinderen met beperkingen te zijn. Het zorgt daarnaast voor een hogere kwaliteit van leven voor kind, ouders en hun omgeving. In het tiendaagse programma is er niet alleen aandacht voor het therapiekind, maar ook voor de ouders en de broertjes en zusjes. De stichting bestaat op 2 augustus 2016 tien jaar. Inmiddels volgden al meer dan honderd kinderen dolfijnondersteunende therapie via Stichting Tess. D E W ERKW IJZE Stichting Tess hanteert een wachtlijst waarop maximaal 35 kinderen staan. Na de aanmelding volgt er een eerste screening. De stichting streeft ernaar om het aangemelde kind binnen 36 maanden minimaal één eerste keer naar therapie te kunnen laten gaan. De kinderen worden conform de volgorde van de wachtlijst naar het Dolphin Therapy Center in Curaçao begeleid. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen een kans krijgen de therapie te volgen, is er een verplichte ouderparticipatie ten behoeve van het inzamelen van geld. De uiteindelijke beslissing, of het verantwoord is dat het kind meedoet aan de therapie, ligt bij het Curacao Dolphin Therapy & Research Center.

He t p r Dolfijnacthhetirge h apieo thelelpt!

DE R E S U LTAT E N “Er zijn diverse voorbeelden van mooie resultaten die werden geboekt”, vertelt Mathijssen. “Van Lars de Nijs bijvoorbeeld. Lars is een jongen die nooit meer zou kunnen lezen. Na de therapie kon hij dit wel. Hij heeft dankzij de therapie een enorme groei doorgemaakt.” “We werken hard aan ons doel om voor zoveel mogelijk kinderen de dolfijnondersteunende therapie mogelijk te maken. We zijn voor gelden aangewezen op giften en donaties van bijvoorbeeld particulieren, bedrijven, sponsoren, jaarmarkten en eigen evenementen die we afhankelijk proberen op te zetten. PGB gelden en/of zorgverzekeraars vergoeden helaas niets.” Op de wachtlijst staan momenteel 35 kinderen met een beperking variërend van het syndroom van Down, autisme tot een andere al dan niet aangeboren verstandelijke en/of motorische beperking. Omdat Nederlandse zorgverzekeraars deze therapie niet vergoeden, is Stichting Tess volledig afhankelijk van donaties. Stichting Tess een helpende hand of donatie bieden kan op verschillende manieren, namelijk via een directe donatie op NL05 INGB 0005 1099 87, via een websitedonatie op www.stichtingtess.nl of via lidmaatschap van de Club van 52. Daarnaast is het ook mogelijk om je in te zetten als vrijwilliger. 27 ))


(( INTERVIEW

Haags genieten met De Sushimeisjes Lisa Sassen en Nicole Dessing waren voordat ze hun eigen sushibar openden al groot fan van de Japanse rijstrolletjes. Sinds november 2014 maken ze van hun hobby echt hun werk. Voorheen waren ze een winkel-in-winkel en vanaf maart hebben de dames een eigen zaak. Dagelijks verrassen zij hun vaste en nieuwe klanten op dagverse sushi. Hun restaurant is een regelrechte Haagse hit. Maak kennis met De Sushimeisjes.

(( 28

FOTO’S: PHIL NIJHUIS


Lisa werkte al een poos in een sushirestaurant. Vriendin Nicole dreef haar familie bijna tot waanzin met haar onbedwingbare drang om sushi te maken. Op een dag riep haar vader: “Ga daar nou eens iets mee doen!” Zo gezegd, zo gedaan. Lisa en Nicole openden enkele maanden geleden hun eerste sushibar in Den-Haag. Eerste? Komt er dan nog één? “We hebben zeker de intentie om een tweede sushirestaurant te openen. Wij denken dat dit binnen nu en twee jaar gebeurt”, vertelt Nicole. “Maar eerst willen we ons huidige restaurant optimaliseren”, vult Lisa aan. We investeren veel tijd in het opleiden van ons team. We zien graag dat zij voldoen aan onze topstandaard en dat kost tijd.”

KLEIN MAAR FIJN Het restaurant De Sushimeisjes is met 6 tafels en 2 barretjes knus en sfeervol te noemen. Nicole: “Hier willen we niet aan tornen. Het kleine staat voor aandacht en persoonlijk. We maken alles zelf en ook bij bezorging kan de klant rekenen op heerlijke sushi bereid met verse

“We zien graag dat zij voldoen aan onze topstandaard en dat kost tijd”

ingrediënten.” Binnen een straal van 3 kilometer leveren de bezorgers op hun racefietsen de bestelde sushi. “We willen graag vooruitstrevend zijn. Naast onze bezorgers op racefietsen, houden we ook van bijzondere sushi. Bij ons vind je niet de traditionele Japanse versie van sushi. We hebben vaak specials, bijvoorbeeld een rol met softshell krab of flamed nigiri’s.

IEDER Z’N VAK Inmiddels staan er 3 medewerkers in de bediening en fietsen er op een avond 2 bezorgers rond. Lisa: “Sushi maken en ons restaurant runnen vinden we super, maar het neemt al onze tijd en energie in beslag. We willen uiteraard goed voor onze medewerkers zorgen. Op de Horecava kwamen we in contact met Repay. Zij nemen de loonadministratie, het werkgeverschap en risico bij ziekte van ons over, dit is voor ons een enorme geruststelling. Zo weten we zeker dat we alles volgens de regels doen en komen we nooit voor financiële verrassingen te staan. Met een organisatie als Repay achter ons kunnen wij doen waar we echt goed in zijn.”

REPAY EN HORECAVA In januari 2016 vond dé horecabeurs van Nederland plaats. Repay nam voor de eerste keer deel aan dit evenement. Vier dagen lang informeerden en adviseerden Repay accountmanagers uit het hele land de bezoekers van de Horecava. De stand van ruim 45m2 was voorzien van een luxe ledbar en, in het kader van totale ontzorging en ontspannen ondernemen, een gewilde stoelmassage. Horecaondernemers maakten laagdrempelig kennis met de mensen en diensten van Repay. Binnen de horeca is er een grote behoefte aan flexwerkers. Repay verzorgt voor vele horecabedrijven de payrolling van de werknemers.

29 ))


FOTO’S: THOMAS BODEN

(( INTERVIEW

FUNCTIONERINGSGESPREKKEN:

GEEN OVERBODIGE LUXE Enkele weken geleden vond de workshop ‘Hoe voer ik een functioneringsgesprek 1?’ plaats in het Van der Valk Hotel in Gilze. Een onderdeel van de bedrijfsvoering dat voor veel bedrijven geen alledaagse kost is. Want wanneer voer je een functioneringsgesprek? Hoe vaak voer je zo’n gesprek? En hoe voer je nu eigenlijk een slechtnieuwsgesprek? Gedurende de dag werden deze en nog meer vraagtekens omgezet in eyeopeners en aha-momenten.

(( 30


“Je kunt preventief te werk gaan wanneer er iets aan de hand dreigt te zijn.”

I T TA KE S T W O T O TA N G O Tijdens de workshop maakten de deelnemers onder andere kennis met de HR-gesprekkencyclus, de verschillende type gesprekken, de aanpak van een bepaald type gesprek, de hoeveelheid gesprekken op jaarbasis en de voorbereiding ervan. “Maar ook hoe je structuur aanbrengt in het voeren van een goed gesprek”, vertelt Peggy. “Daarnaast benadrukten we het belang van het tweerichtingsverkeer. Geef tijdig aan wanneer het gesprek plaatsvindt en vraag de medewerker alvast na te denken over de punten die hij of zij wil inbrengen. Beide partijen kunnen veel leren van een goed voorbereid functioneringsgesprek.” Bij verschillende ondernemingen door het hele land zijn Repay payrollmedewerkers werkzaam. Repay vindt het belangrijk om het functioneren van de payrollmedewerkers te volgen en te bevorderen. Peggy Bressers van B-Talented hielp hen daar bij. “Wij ontwikkelden een functioneringsformulier dat Repay inzet als ondersteunend HR-instrument bij het voeren van een functioneringsgesprek. Uit ervaring blijkt dat een functioneringsgesprek alleen ingezet wordt als het functioneren van een medewerker achterblijft. Omdat het voeren van een dergelijk gesprek bedoeld is om het functioneren van een medewerker te sturen en te bevorderen, hebben we ervoor gekozen een workshop te organiseren met voornamelijk veel praktische tips over ‘Hoe voer je eigenlijk een goed functioneringsgesprek?’. Deze workshop was een schot in de roos en binnen no-time volgeboekt.

TIPS VO O R HET VOER EN VA N F U N CT IONERINGS G ES PR EK K EN

O VE R B O DI G … O F T O C H N I E T ? Hannie Schraets, mede-eigenaar van Wasserij Joli in Heythuysen, zag het nut niet in van functioneringsgesprekken. “Wij zijn met een klein team en vonden het voeren van functioneringsgesprekken helemaal niet nodig”, vertelt Hannie. “Onze contactpersoon bij Repay raadde aan dit wel te doen. Op deze manier spreek je je medewerker een keer op een andere manier. Je houdt voeling met je personeel en je kunt preventief te werk gaan wanneer er iets aan de hand dreigt te zijn.” E N WAT VI N D J I J E RVA N ? Ook de start van het gesprek werd behandeld. Peggy: “Koud beginnen met wat er allemaal beter kan, is geen fijn begin. Beter is om de werknemer met eigen verbeteringen te laten komen. Je wilt als bedrijf bijvoorbeeld de klantvriendelijkheid verhogen. Vraag aan je medewerker: ‘Wat zou jij kunnen doen om de klantvriendelijkheid te bevorderen?’, je zal zien dat een eigen idee eerder in de praktijk wordt gebracht dan een opgelegde opdracht.” Hannie: “Ik snap nu dat het niet handig is om te beginnen met wat er allemaal beter kan. Ik geef mijn medewerker ruimte om zijn of haar verhaal te vertellen en werk op die manier toe naar de ontwikkelingspunten.”

• Plan het gesprek op voorhand in. • Geef aan of het om een plannings-, evaluatie- of een beoordelingsgesprek gaat. • Draag zorg voor een ontspannen sfeer. • Vraag aan je medewerker om enkele gespreksonderwerpen op papier te zetten die hij of zij graag wil bespreken. • Zorg voor een actuele functieomschrijving, welke als basis dient voor het functioneringsgesprek. • Vraag naar en sta open voor weloverwogen feedback. • Maak concrete functioneringsafspraken en leg deze vast in het functioneringsformulier. B-Talented HRM adviesburo geeft samen met Repay dit jaar nog diverse workshops ‘Hoe voer ik een functioneringsgesprek?’ door het hele land. 1. Repay is voor de payrollmedewerkers de werkgever waardoor dergelijke gesprekken door Repay gecoördineerd dienen te worden.

31 ))


FOTO’S: THOMAS BODEN

(( REPORTAGE

PAYROLLMEDEWERKERS IN DE PRAKTIJK Dagelijks zijn duizenden mensen via Repay aan het werk. De branches en

beroepsgroepen lopen erg uiteen, maar samen hebben deze mensen één ding gemeen: het zijn stuk voor stuk onmisbare arbeidskrachten. We stellen er vijf aan je voor.

“Het moet bij mij altijd blinken” F R A NCA BIJSTERV EL D T (4 7 ) “Sinds december 2014 ben ik werkzaam voor De Schoonmaak Stylistes en daarmee ook voor Repay in Gilze. Het voelt hier als thuiskomen. Hoewel ik vaak pas na kantoortijden aan de slag ga, zitten er altijd nog wel werknemers. Die tillen natuurlijk braaf hun toetsenbord op wanneer ik langskom.” “Ik houd niet van half werk, het moet bij mij altijd blinken! Dat heb ik van mijn moeder geërfd denk ik. Die eigenschap heb ik nog niet geheel bij mijn twee zoons van 20 en 23 ontdekt. Jammer! Want als (( 32

ik ’s avonds thuiskom van het poetsen en laten blinken, wil ik thuis ook een opgeruimd huis. Overdag werk ik ook nog via de Schoonmaak Stylistes bij een ander bedrijf. In mijn werk probeer ik altijd net een beetje extra te geven, waardoor ik ’s avonds thuis niet meteen naar de stofzuiger spring. Ook al laten ze niet het hele huis blinken, iedereen draagt bij ons thuis wel zijn steentje bij. Mijn man haalt mij, na een lange dag en avond werken, zelfs op met de auto!”


“Ik kan (letterlijk en figuurlijk) lekker veel meters maken” J E R E MY MONIZ (29) staat via Repay op de payroll. “Ik ben sinds 2012 werkzaam bij Boost als teamleider bij acties die te maken hebben met shopper activation. Dat verschilt van het creëren van awareness en het triggeren van verkoop, tot het uitdelen van samples. Het mooie hieraan is dat je eigenlijk overal in Nederland werkzaam bent. De leukste actie die ik tot nu toe heb gedaan is voor Philips Hue. Mijn schoonvader is toevallig één van de ingenieurs die de LED-lampen, die onder meer in de Philips

Hue-lampen zitten, heeft ontwikkeld tot het huidige niveau. “Ik voel me erg op mijn plek bij Boost, ik kan letterlijk en figuurlijk lekker veel meters maken en ik word gewaardeerd. Ik ben bijvoorbeeld al meerdere malen uitgeroepen tot beste Booster van het kwartaal. Wellicht dat ik in de toekomst meer achter de schermen zou willen werken bij Boost. Concepten of acties bedenken en uitwerken, planning en productie. Kortom: ik ben hier nog niet weg!” 33 ))


“Voorlopig laad ik gewoon prima mijn auto’s” KE VI N BL AAUW GEE R S ( 2 7 ) “Toevallig werk ik dit jaar precies tien jaar bij Gebroeders Versteijnen (GVT) in Tilburg. Toen ik daar kwam werken boden ze mij een contract via Repay aan en dat bevalt nog steeds heel goed. Ik word altijd netjes geholpen. Eigenlijk precies wat ik ook doe! Mijn werkzaamheden bestaan voor negentig procent uit het laden van vrachtauto’s. Ik probeer het overzicht te bewaren en krijg gedurende de dag ook telefoontjes door met de boodschap welke

(( 34

klanten langskomen en welke andere wagens een order komen ophalen bij ons. Vervolgens laad ik die auto’s dan weer. Ik heb op zich een hoop verantwoordelijkheid en vul die volgens mij uitstekend in. Voor nu heb ik geen specifieke toekomstdromen. Ik voer mijn werk zo goed mogelijk uit en mocht er door mijn juiste inzet iets op mijn pad komen, dan sta ik daarvoor open. Voorlopig laad ik gewoon prima mijn auto’s.”


“Ik geef overal mijn eigen draai aan” M A NDY GROENENBER G ( 2 5 ) “Zeven jaar geleden ben ik begonnen bij Only Oosterhout. Als achttienjarige begon ik in eerste instantie als assistent, maar vrij snel daarna werd ik shopmanager. Dat bevalt goed! Want na zeven jaar werk ik hier nog steeds met veel plezier. Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling. De inkoop, verkoop en vooral de etalage: het visitekaartje van de winkel. Ik laat mij leiden door wat ik zelf leuk vind en dat pakt meestal goed uit.” “Ik geef overal mijn eigen draai aan, maar alles kan tegenwoordig.

Er zijn zoveel verschillende stijlen, dat er voor iedereen wel wat leuks tussen zit. Belangrijk is natuurlijk wel dat je dat in de winkel showt op een frisse en creatieve manier. Ik ben altijd bezig met nieuwe opstellingen en combinaties. Wanneer het management of managers uit het buitenland komen kijken, krijgt Only Oosterhout hier vaak complimenten over. Ja, dan ben ik wel een beetje trots! Wanneer ik kijk naar de toekomst zou ik een leidinggevende functie, als regiomanager bijvoorbeeld, zeker ambiëren.” 35 ))


“Wat er ook gebeurt, Repay staat altijd voor je klaar.” LA R A INE VAN DE M OLEN G R A FT ( 2 5 ) is sinds februari 2015 werkzaam bij Meesterbakker Bart van Iersel. Ze kwam in aanraking met het bedrijf toen ze via Facebook een bericht ontving met de vraag of ze nog op zoek was naar een baan. Aangezien Laraine er enkele jaren eerder ook al had gewerkt, ging ze weer terug naar Van Iersel. Bij de Meesterbakker is Laraine verantwoordelijk voor diverse zaken, zoals de verkoop, inpakken, bestellingen verwerken, schoonmaakwerkzaamheden en natuurlijk het bakken van brood en broodjes. Vooral het contact met de klanten vindt ze belangrijk (( 36

in haar werk. “Gezellig een babbeltje maken met je klanten terwijl je ze helpt aan lekker vers brood. Een band opbouwen met je klanten, dat is toch het leukste wat er is?” Mede dankzij Laraine is de winkel altijd weer gevuld met brood, staan de gebakjes klaar in de vitrine en liggen er vers gebakken broodjes in de manden. “Via deze baan kwam ik ook in aanraking met Repay, waar ik uiterst tevreden over ben. Ze staan altijd voor je klaar, met wat voor vraag of probleem je ook komt. Je krijgt ook niet het gevoel dat je een nummertje bent, maar een persoon die voor hen werkt.”


SPORT ))

WORKING(OUT) Langdurig staand werken belemmert de doorbloeding van de benen en vraagt flink wat spierkracht. Het kan op den duur tot voetklachten en spataderen leiden. Langdurig

NINE TO FIVE

zittend werk kan weer leiden tot bewegingsarmoede, rugklachten, overgewicht en diabetes. Kortom; genoeg redenen om ook onder werktijd aan lichaamsbeweging te doen!

OM ONDER WERKTIJD OP JE HOUDING EN BEWEGING TE LETTEN, ZIJN ER VERSCHILLENDE APPS.

GEEF JEZELF EENS EEN HAND Alsof je een dealtje met jezelf sluit. Laat je handen in elkaar grijpen zodat een duim omhoog en de andere omlaag wijst. Trek nu zo hard je kunt, maar zorg dat je handen niet bewegen. Doe dit tien seconden, ontspan en herhaal.

GA ZITTEN Werk je veel staand? Ga dan, als het even kan, zoveel mogelijk zitten. Als een tijdelijke klus bijvoorbeeld zittend gedaan kan worden, doe het dan ook zittend. Zorg ook dat het meubilair waarachter je werkt goed is afgesteld.

VERVANG E-MAILEN DOOR LOPEN Loop naar je collega om een praatje te maken, in plaats van een e-mail sturen naar die desbetreffende persoon.

SCHOENEN Als je veel staat onder werktijd, zorg dan voor goede schoenen. Goede schoenen zijn een must voor een stabiele houding, rug en bekken.

MICROBEWEGINGEN Wanneer je tijdens een vergadering met je voet tikt of je buikspieren aanspant tijdens het wegwerken van je email, zijn dat microbewegingen. Wat voor kantoorpersoneel een uitstekende oefening is: het aanspannen van je bilspieren. Knijp je billen samen voor vijf tot tien seconden en ontspan. Je kunt de oefeningen zo vaak doen als je wilt.

FITNESSBAL Voor wie veel zit: voor nog geen vijftien euro heb je een grote fitnessbal die stimuleert dat je recht gaat zitten. Zo train je je rugspieren, maar ook je been- en bilspieren. Je hoeft er niet de hele dag op te gaan zitten, maar begin elke dag eens met een halfuurtje.

Hotseat telt van dertig minuten naar nul minuten. Na 27 minuten geeft de beweegapp een signaal om op te staan.

Wherever Workout doet zijn naam eer aan. Het biedt workouts voor elk denkbare plek: van kantoor tot auto, van vliegtuig tot zeer kleine ruimtes.

1 Minute Workout stuurt tijdens kantooruren elk uur een reminder en herinnert je eraan om één van de 45 oefeningen te doen.

Office YogaMD Lite is een gratis app en helpt je voornamelijk met je houding en flexibiliteit. Precies waar yoga het allerbeste in is.

STREK DIE BENEN Stramme benen? Ga zitten, strek je benen recht naar voren totdat ze parallel zijn met de vloer. Buig en strek je tenen en ontspan. Herhaal dit meermaals per dag. Eet ook niet aan je bureau, maar loop eventjes rond. Nog beter is het maken van een wandeling tijdens de lunch, ook wel fitbreak genoemd.

Accupedo telt het aantal stappen per dag. Het doel zou tienduizend per dag moeten zijn. Hoe meer stappen je zet, hoe verder je komt in het verhaal.

37 ))


(( REIZEN

TOERIST IN EIGEN LAND:

MAAS

(( 38


TRICHT

DE MAAS

Maastricht is, al sinds de stad werd gesticht, onlosmakelijk verbonden met De Maas. De rivier biedt talloze mogelijkheden. Zo wordt er gevaren naar de Belgische grens. Zin om zelf de omgeving te verkennen? Dat doe je per kano, met een prachtig uitzicht over de Maas. 39 ))


HET VRIJTHOF

Bekend van onder andere de indrukwekkende concerten van André Rieu: Het Vrijthof! Het Vrijthof is misschien wel het bekendste plein van Nederland en daarnaast een plek waar theater, musea en kerk elkaar omarmen. Het Vrijthof is daarnaast niet te missen met carnaval. Het Vrijthof

REPAY OOK IN MAASTRICHT! Repay opende dit voorjaar haar dertiende vestiging in Nederland. Jordy Moonen en Chris Frauenrath ontzorgen vanuit de vestiging Maastricht de regio Zuid-Limburg ondernemers op het gebied van HR-diensten. Repay Maastricht is te vinden aan de Luxemburglaan 33, Maastricht-Airport.

BOEKHANDEL DOMINICANEN Net iets anders dan de standaard boekhandel die je gewend bent, dat is boekhandel Dominicanen. Je zou er bijna alleen al naartoe gaan om het pracht en praal te aanschouwen. De boekhandel is namelijk gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner kerk. Met ongeveer 140 evenementen per jaar, is hier bijna altijd iets te beleven. Dominicanerkerkstraat 1

(( 40

B O N N E FA N TENMUSEUM Aan de skyline van Maastricht schittert het museumgebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi. Het Bonnefantenmuseum ligt in het architecturaal interessante stadsdeel Céramique. Het Bonnefantenmuseum is een museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst en heeft een afwisselend tentoonstellingsaanbod. Avenue Céramique 250


MAASTRICHT UNDERGROUND Maastricht Underground is de verzamelnaam voor alles wat er te doen en te beleven is in Fort Sint Pieter, Grotten Noord, Grotten Zonneberg en de Kazematten. Hier ontdek je hoe het was om in een schuilkelder te zitten tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koude oorlog. Beleef ook de ultieme stilte en totale duisternis in het 8000 gangen tellende grottenstelsel!

MARRES KITCHEN

Waar zit je met warme zomerdagen liever dan op het terras? Nou, in een stadstuin bijvoorbeeld, genietend van eten met een Mediterraans tintje. Marres Kitchen is onderdeel van het historische huis Marres. Hier worden regelmatig exposities en andere creatieve evenementen georganiseerd. Zo kun je vóór je bezoekje uit eten gaan in hetzelfde pand. Capucijnenstraat 98

WINKELEN IN MAASTRICHT In Maastricht is het niet alleen winkel-in-winkel-uit. Winkelen is hier, zeker dankzij het prachtige decor, een beleving. De stad heeft een zeer divers aanbod dat zelfs Belgen en Duitsers aanspreekt. Je vindt hier de welbekende modeketens, maar er zijn ook talloze authentieke speciaalzaken die speciale musthaves presenteren op modegebied.

ALTIJD UP-TO-DATE Een leuk weetje: Maastricht is een stad die levendig is op meerdere gebieden. Je kunt hier op veel plaatsen gebruikmaken van gratis WiFi. Denk aan de markt, het Stationsplein, Het Vrijthof en meer. Ideaal voor als je je geschoten kiekjes van de stad meteen wilt delen via social media!

WIN EEN CITYTRIP

NAAR MAASTRICHT VOOR 2 PERSONEN! Inclusief verblijf in een prachtig hotel in hartje Maastricht en een diner voor twee. Hebben we je al lekker gemaakt? Blijf altijd op de hoogte van Repay. Like de facebookpagina van Repay en maak kans op dit geheel verzorgde weekend weg!

41 ))


(( REIZEN

We zijn er!

atjes

Leuke stra

Beautiful

BONAIRE

In de vorige editie van Repay Magazine hadden we een

Op het strand

De prachtige villa

prachtige special over Bonaire. Onze lezers werden opgeroepen om de Facebookpagina van Repay te volgen, om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en ontwikkelingen, maar ook omdat zij daarmee kans maakten op een geheel verzorgde reis ter ere van het 10-jarig bestaan van Repay. Esther van Koert was de gelukkige winnaar en blikt terug op een geweldige reis.

H OE REAGEERDE JE TOEN JE D E PR IJS WON ? “Ik kreeg een berichtje op mijn facebook van een medewerkster van Repay, dat ik de winnaar was geworden van een geweldige reis naar Bonaire naar Villa Kiki. Ik sprong een gat in de lucht en kon het bijna niet geloven!” H OE WAS DE REIS? “Repay heeft alles, van vlucht tot verblijf, tiptop geregeld. We verbleven in een fantastische villa met een privézwembad. Echt een aanrader voor iedereen die ooit op zoek is naar een paradijsje op Bonaire. Vanaf het fantastische terras kijk je zo op de Caribische zee uit. De zonsondergang is onvergetelijk. Bij aankomst werden we welkom geheten door Karin, de property-manager van Villa Kiki. De echtgenoot van Karin had ons met zijn auto opgehaald vanaf het vliegveld en we hoefden dus alleen nog onze winterse Hollandse kleding te verwisselen voor een tropische korte broek.” (( 42

WAT VO N D J E H E T L E U KS T E A A N B O N A I R E ? “Bonaire is een klein maar heerlijk eiland. Er wordt veel aandacht aan de natuur geschonken en het heeft een relaxte sfeer. Uiteraard zijn er veel duikliefhebbers op het eiland, maar ook als je alleen wilt snorkelen is Bonaire the place to be. We hebben daar een golfkarretje gehuurd om wat meer van het eiland te kunnen zien. Dat was erg leuk. Het verkeer is rustig en er zijn geen stoplichten op het eiland, dat maakt rijden gemakkelijk. Bonaire heeft nog duidelijk Nederlandse invloeden en ook het dorp Kralendijk is een bezoekje waard. Het was de mooiste vakantie die ik ooit beleefd heb en ik hoop dat ik ooit nog eens in Bonaire mag verblijven. En dat allemaal dankzij Repay!”


PARTNERS ))

SLAGERIJ VAN GINHOVEN ONTVANGT KLANTEN VAN HEINDE EN VER

REPAY R EL ATIE

Eet niet meer vlees, maar eet beter vlees. Dat is het motto van slagerij Van Ginhoven. Deze ambachtelijke biologische slagerij is een prettige winkel met een moderne worstenmakerij en een luxe kookstudio. En bezorgen? Doen ze ook. Al heel lang.

Wij bezorgen al twintig jaar aan huis

31 jaar geleden openen Rob en Jeanne van Ginhoven hun eigen slagerij. Met het oog op ambacht, kwaliteit en dierenwelzijn schakelden ze in 1990 over van regulier vlees naar scharrelvlees. In 2010 gingen zij nog een stap verder en sindsdien verkopen zij alleen nog gecertificeerd biologisch vlees. Zeven jaar geleden kwam zoon Dennis erbij en na vijf jaar nam hij het stokje van zijn ouders over. “Biologisch smaakt écht anders”, vertelt Dennis. “Het voer dat de dieren krijgen is biologisch geteeld, de dieren krijgen langer tijd om te groeien, ze krijgen geen antibiotica toegediend en ze leven in open stallen. En dat proef je.” S PE CI AL E BESTEMMI N G De klantenkring van Van Ginhoven legt graag in meer of mindere mate wat afstand af om biologisch vlees te eten. Dennis: “Wij hebben klanten die gerust dertig kilometer verderop wonen. De meesten komen eens in de vier weken en eten een paar keer per week vlees.

Onze producten zijn prima in te vriezen dus een maandelijks bezoekje volstaat. Maar gebruik maken van onze bezorgservice kan en mag natuurlijk ook. Daar zijn we twintig jaar geleden mee begonnen en dat doen we nog steeds. Ideaal voor de mensen die niet bij ons om de hoek wonen.” G O E D, B E T E R , B I O L O G I S C H In de slagerij werken vier fulltimers en drie parttimers. “Mijn ouders werkten al samen met Repay en ik vind het ook erg prettig”, zegt Dennis. Mijn fulltimers staan bij mij onder contract, maar mijn parttimers heb ik bij Repay ondergebracht. Dit met name vanwege de minimale risico’s die je als werkgever bij uitbesteding van het juridisch werkgeverschap loopt en de verlichting op administratief gebied. Zo houd ik tijd over voor het prepareren van mijn vleesspecialiteiten, zoals: dry-aged vlees en prime cuts. Biologisch op zijn best!” 43 ))


(( INTERVIEW

FOTO: CAMIEL DONDERS

REPAY

PAKT DOOR NA KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Repay is een top-10 speler binnen de payrollbranche. Om haar relaties nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft er in het afgelopen halfjaar een zorgvuldig klanttevredenheidsonderzoek plaatsgevonden. Een onderzoek met een prachtige score en daarnaast een aantal verbeterpunten die Repay graag vertaalt naar een nog betere dienstverlening.

In hoeverre zijn de huidige relaties van Repay tevreden over de geleverde diensten, producten en service? Deze onderzoeksvraag leidde tot het meten van de algehele tevredenheid en het uitbrengen van een gedegen advies om deze nog meer te verhogen. Over de gehele linie scoorde Repay een 8. Een mooi punt. Wat met name als zeer positief werd ervaren was de klantvriendelijkheid van de Repay helpdesk en de laagdrempeligheid en het gemak van de urenregistratie. “Onze helpdeskmedewerkers zijn professionals met een HR-achter(( 44

grond en hebben allemaal een sociaal karakter. Klantgerichtheid zit in ons DNA�, vertelt Bas Paridaens Directeur Repay Service Center. Maar een mooi punt zegt lang niet alles. Wat kan nog beter? KL I K E N KL A A R Repay kreeg ook inzicht in enkele waardevolle adviezen van haar relaties. Bas: Wij dachten Repay Online intussen goed op de rails te hebben, maar uit het onderzoek kwam naar voren dat veel gebruikers


‘Klantgerichtheid zit in ons DNA’

in mindere mate tevreden zijn over onze online dienstverlening. Ook waren er opmerkingen over de manier van vragen beantwoorden, wat wel eens te lang duurde. Het gevolg was dat de relatie het overzicht een beetje kwijtraakte over welke vragen er open stonden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. We hebben dan ook direct actie ondernomen op online gebied. Wanneer je eind 2016 ons nieuwe portal betreedt, is het aanmaken van een ‘ticket’ – voor het stellen van een vraag bijvoorbeeld – vereenvoudigd en geeft ons systeem suggesties voor het stellen van vragen of het ophalen van informatie. Veelvoorkomende vragen en thema’s, zoals: vakantiedagen, contractverlengingen en urenregistratie vang je op deze manier af. Daarnaast zie je in jouw persoonlijke online omgeving in één oogopslag al je (openstaande) tickets. Zo weet je precies welke vragen nog beantwoord moeten worden en welke vragen je in het verleden hebt gesteld. Uiteraard staan hier ook de reeds gegeven antwoorden bij en dat levert tijdwinst op.”

EEN APP ALSTUBLIEFT Naast het aanpassen van het portal, kwam er nog een andere behoefte naar voren tijdens het onderzoek, namelijk de behoefte aan een Repay app. “Onze relaties en payrollmedewerkers hebben te maken met allerlei processen, zoals urenregistraties, het afronden van payrollmedewerkersinschrijvingen, en het opvragen van loonstroken”, vertelt Bas. “Een app kan deze processen gebruiksvriendelijker maken en versnellen. Er kunnen notificaties naar de relatie of medewerker worden gestuurd wanneer bepaalde zaken in gang moeten worden gezet, zoals het tijdig inschrijven van een nieuwe payrollmedewerker. De relaties en de payrollmedewerkers hebben de informatie overal en in een paar klikken bij de hand. Daarnaast zijn wij meerdere communicatiekanalen aan het onderzoeken waar wij in het vierde kwartaal van dit jaar zaken gaan uitrollen.” R E G E L M AT I G M E T E N I S N O G M E E R W E T E N De uitslag van een klanttevredenheidsonderzoek is bijna nooit een 10. Maar de directeur van het service center legt de lat graag hoog en mikt een volgende keer op de ultieme score. “We hebben direct actie ondernomen en het komend halfjaar rollen we het vernieuwde portal en de app verder uit. Ook bouwen we vanaf nu een tweejaarlijks moment in waarin we de tevredenheid van onze relaties meten. Tussentijds houden we steekproefsgewijs individuele klanttevredenheidsonderzoeken. Naast deze klanttevredenheidsonderzoeken, vindt er in het najaar een medewerkerstevredenheidsonderzoek plaats. Want de Repay-medewerker is net zo belangrijk als de Repay-relatie. Ik ben zeer benieuwd naar de uitslagen. We hopen op een mooie score en op waardevolle aanbevelingen, zodat naast onze relaties ook de payrollmedewerkers met veel plezier aan Repay verbonden blijven.” 45 ))


(( ONDERZOEK

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK

De harde cijfers

Repay vindt de tevredenheid van haar relaties erg belangrijk. Het doel van dit onderzoek is het verbeteren van de dienstverlening en het optimaliseren van de samenwerking met de relaties. Door de input van onze relaties hebben wij de tevredenheid in kaart kunnen brengen. Dit zijn de resultaten.

GEMIDDELDE RAPPORTCIJFER:

8

Wij zijn uiteraard heel blij met het mooie cijfer, maar wij zien ook ruimte voor verbetering. Wij nemen jouw mening dan ook graag mee in onze verbeteringen.

98% Is tevreden over de telefonische bereikbaarheid van de helpdesk.

98% Vindt dat Repay haar afspraken nakomt.

95% Is tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding.

OP HET ONDERZOEK KWAMEN

542 REACTIES

ONZE RELATIES ZIJN MET NAME TEVREDEN OVER ONZE DIENSTVERLENING EN KLANTGERICHTHEID (( 46

88% Beveelt Repay aan bij anderen.

99% Is tevreden over de vriendelijkheid van de helpdesk.

94% Is tevreden over samenwerking met de accountmanager.

99% Is tevreden over de stiptheid van betaling aan de payrollmedewerkers.


‘Heel erg content met jullie dienstverlening!’ ‘Zoals u ziet ben ik bijzonder tevreden. Inderdaad beveel ik Repay bij andere ondernemers aan. De angst voor hoge kosten door ondernemers die onbekend zijn met Repay weerhoudt hen er echter van verder te informeren.’

‘Super bedrijf!’ ‘Goede bereikbaarheid en informatieverstrekking door onze accountmanager.’ ‘Zeer betrouwbare en betrokken club, die tevens open staat voor oplossingen op allerlei gebieden. Repay is voor mij een vooruitstrevend bedrijf. Het bedrijf past ‘Ga zo door!’ helemaal bij deze tijd. En de medewerkers helpen oprecht.’

‘Ben zeer tevreden tot nu toe.’ ‘Bij langdurig ziekteverzuim is de begeleiding uitstekend!’

WERKEN AAN KWALITEIT! + Een Repay app lanceren + De vernieuwde portal van Repay Online uitrollen + Een tweejaarlijks tevredenheidsonderzoek onder relaties + Er wordt een tevredenheidsonderzoek onder payrollmedewerkers gehouden

47 ))


(( SPORT

RENNEN EN RACEN MET REPAY

(( 48


CZ TILBURG TEN MILES Repay houdt van sportieve mensen. Het is niet voor niets dat ze dit jaar voor de tweede maal mee doen met de CZ Tilburg Ten Miles. Relaties en payrollmedewerkers worden uitgenodigd om samen met Repay te lopen. Repay sponsort het inschrijfgeld en iedereen krijgt een mooi Repay shirt om in te lopen. Lopers verzamelen zich bij een café in het centrum van Tilburg, waar voor eten en drinken wordt gezorgd. Daarna wordt naar de startlocatie gewandeld en na het startschot gaat iedereen er helemaal voor. Na afloop wordt er natuurlijk geborreld, zijn er goodiebags en wordt er voor gezorgd dat alle deelnemers een topdag hebben.

EBERT DOLLEVOET Repay sponsort het team van Ebert Dollevoet tijdens zijn Dakar avontuur. Naast racer is de ondernemer uit Valkenswaard uitbater van horeca in verschillende voetbalstadions. “Voor mijn bedrijven doe ik al jaren zaken met Repay”, vertelt Dollevoet. “Op die manier hebben we echt een relatie opgebouwd. Vorig jaar waren ze voor het eerst sponsor van mijn Dakarteam. Het is natuurlijk prachtig wanneer je samen als zakelijke partners ook nog iets kunt doen in de sportsponsoring.” In de vorige editie van Repay magazine was een interview te lezen met Ebert. Je kunt het vorige magazine downloaden via www.repay.nl.

49 ))


(( REPAY

Dit zijn

WIJ

Lianne Paulides (48), Senior Consulent Salarisverwerking

“Na 7 jaar werkzaam te zijn geweest binnen het bedrijf van mij en mijn man, ben ik op zoek gegaan naar een andere baan. Gezien mijn financiële achtergrond kwam ik uit op de financiële afdeling van Repay. Het team in Gilze bestond destijds nog uit een tiental medewerkers. Het pand moest toen nog worden verbouwd en bestond voor het grootste gedeelte uit een oude schuur die gebruikt werd voor opslag en als onderkomen voor de hertjes die rondom ons kantoor liepen. De afgelopen 10 jaar heb ik al de nodige kennis binnen het bedrijf vergaard. Ik hoop deze kennis nog vele jaren te mogen overdragen aan mijn huidige en toekomstige collega’s. Want als groeiende organisatie is kennisoverdracht heel belangrijk om de kwaliteit te blijven waarborgen.” (( 50


Contractbeheer en Salarisverwerking

Yvonne Dries (47), Consulent Contractbeheer

Eline Timmermans (24), Consulent Salarisverwerking

“Dankzij de combinatie van een gezellig team en de afwisselende werkzaamheden is geen dag hetzelfde bij Repay. Sinds december 2014 ben ik werkzaam op de afdeling salarisadministratie, waarbij het verloningsproces centraal staat. Denk hierbij aan het verwerken van gewerkte uren, aanpassingen in de uren, vergoedingen, maar ook mutaties zoals wijzigingen in inlenende cao’s doorvoeren.”

“Mijn werkdag begint met het inschrijven van nieuwe payrollmedewerkers. Via de inschrijving, vanuit Repay Online, stellen we een arbeidsovereenkomst op en zorgen we ervoor dat dit proces vlekkeloos verloopt. Al met al een heel afwisselende baan! Er gebeuren iedere dag leuke dingen op de werkvloer, zowel met collega’s onderling als door het telefonisch contact met relaties en payrollmedewerkers. De mensen vinden het oprecht prettig als ze goed worden geholpen en laten dat ook blijken.”

Natascha Weijters, (30), Adviseur Total Quality Management

Gideon van Haasteren (29), Consulent Finance

Mijn werkzaamheden als Consulent Finance zijn heel verschillend. We hebben eigen vestigingen en daarnaast is er ook een franchiseformule, dat maakt het werk lekker gevarieerd. Dat bevalt me heel erg goed! Ik mag meedenken in het opzetten van nieuwe processen, maar ook in het efficiënter of anders opzetten van bestaande processen. Iedereen weet mij gelukkig te vinden als Consulent Finance. Ik wil mijn kennis hierin uitbreiden en verstevigen. Ik vind het een uitdaging om toekomstige werkzaamheden en het beleid op de afdeling finance verder vorm te geven.”

“In juli 2006 ben ik begonnen als Consulent Contract en Urenadministratie. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de functie Adviseur Total Quality Management. Hans en ik kenden elkaar al vanuit mijn werkverleden. Toen de vacature destijds openstond, ben ik gevraagd hier te komen werken en deze kans heb ik met beide handen aangegrepen! Inmiddels, 10 jaar later, werk ik nog steeds met veel plezier bij Repay. Door de jaren heen heb ik veel kennis opgedaan over Repay en over de (interne) processen. Deze kennis kan ik goed gebruiken binnen mijn huidige functie. Ik vertrouw erop dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen binnen ons bedrijf en dat ik veel mag blijven betekenen voor de organisatie.”

51 ))


Annoeska Winkelaar (47), Salesmanager

“Sinds september 2015 ben ik als salesmanager verantwoordelijk voor een leuk, enthousiast salesteam. De accountmanagers zijn verantwoordelijk voor de bestaande relaties en moeten nieuwe relaties overtuigen om te gaan payrollen bij Repay. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat ik goed functionerende accountmanagers heb, die vestigingen rendabel maken. Ik ondersteun ze bij relatiebeheer, verkoopgesprekken en time management. Ook ben ik verantwoordelijk voor de nieuwe vestigingen die nog op de planning staan. We hebben momenteel 7 eigen vestigingen:  Barendrecht, Den Haag, Heemskerk, Breda, Waalwijk, Nijmegen en Maastricht. Eind dit jaar willen we Venlo openen. Er is bewust gekozen voor saleskantoren door het hele land. Zo staan we letterlijk dicht bij onze relaties en payrollmedewerkers en weten we beter wat er in de regio speelt. De ambitie is om korte termijn meerdere vestigingen te openen.”

Helpdesk

Iris Schenk (28), Consulent HR Helpdesk

Annemarie Somers (22), Consulent HR Helpdesk

“Ik heb het idee dat ik nog lang niet uitgeleerd ben binnen Repay, omdat ik dagelijks met nieuwe dingen in aanraking kom. Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend, dit zorgt ervoor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga. Ik ben nog maar een korte periode werkzaam bij Repay, maar in deze periode heb ik al de kans gekregen om door te groeien, waardoor mijn werkzaamheden zijn uitgebreid. Het contact met onze relaties én payrollmedewerkers is wat mijn functie extra leuk maakt. Ik hoop in de toekomst nog veel meer te mogen leren bij Repay, maar daar heb ik alle vertrouwen in.” (( 52

“In mijn functie houd ik me vooral bezig met het telefonisch informeren en adviseren van zowel relaties als payrollmedewerkers. De onderwerpen zijn erg uiteenlopend. Dat maakt mijn werk zo interessant. De vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over verschillende cao’s, loonstrookjes, contracten, het opvragen van reserveringen of een factuur. Bij het onderhouden van het contact met relaties en payrollmedewerkers staat klanttevredenheid natuurlijk centraal. Het geeft mij voldoening wanneer ik hen kan helpen en merk dat dit gewaardeerd wordt. Omdat we de mening van relaties en payrollmedewerkers belangrijk vinden, is er een klanttevredenheidsonderzoek gehouden. Klantvriendelijkheid scoorde hoog binnen het onderzoek en dat is erg fijn om te horen.”


Jasper Brok (22), Stagiar Marketing

Mirja den Reijer (23), Stagiar HRM

“Van februari tot juli ondersteunde ik diverse projecten op het gebied van HRM, hielp ik bij de administratie en ben ik bezig geweest met werving en selectie. Dat beviel me erg goed!”

“Repay is een snelgroeiend bedrijf waar veel gebeurt. De kennis die ik tijdens mijn stage heb opgedaan, ga ik dan ook zeker in de toekomst gebruiken! Ik kom nog terug bij Repay voor een tevredenheidsonderzoek onder payrollmedewerkers. Het leukste wat ik de afgelopen tijd heb gedaan, was het maken van een filmpje voor mijn marketingcollega’s. Dit ging niet meteen goed…Het terugkijken van deze filmpjes heeft dan ook voor veel plezier gezorgd. Na mijn stage ga ik weer terug naar school om mijn opleiding commerciële economie aan de Avans Hogeschool Breda af te ronden. Uiteindelijk wil ik doorstuderen in de richting economische psychologie.”

SALESTEAM

53 ))


(( REPAY

REPAY IN HET LAND Je vindt Repay in heel Nederland.

In elke editie van Repay Magazine stellen we twee locaties aan je voor. Dit keer zijn Heemskerk en Barendrecht aan de beurt!

A A N G E N A A M: R EPAY H R M B A RE NDR E C H T Sinds de opening van de Repay vestiging in Barendrecht draaien Marlies van der Linden en Romy Carati overuren. Een dynamische regio met groeiende branches vraagt om adequate acties. De relatie tevreden stellen en de payrollmedewerker waardevol aan het werk houden op basis van gelijkwaardigheid is voor vestiging Barendrecht het allerbelangrijkste. Senior Accountmanager Marlies heeft een carrière aan ervaring in de flexbranche. “Binnen mijn regio, Zuidwest-Nederland, neemt de economische groei binnen de beroepsgoederenbranche en de scheepvaart een (( 54

enorme vlucht. Het werkt prettig dat ik daar gedurende mijn carrière al veel expertise over heb opgebouwd. Ik spreek de taal van deze branches en ik kom op het juiste moment binnen bij de klant.” Veel ondernemers zien de explosieve groei, maar zijn erg onzeker over het verloop ervan. “Ik kan met onze flexibele krachten mee in hun groei, zodat zij op het juiste moment anticiperen op de werkdruk, maar geen onnodig risico lopen.” Naast de logistiek en de scheepvaart is Barendrecht gespecialiseerd in de taxi- en schoonmaakbranche. Marlies: “Binnen Repay is er een BV specifiek gericht op de taxibranche, waardoor bedrijven hun werknemers volledig kunnen laten payrollen. Dat geeft een taxibedrijf de flexibiliteit dat het nodig heeft en de payrollmedewerker heeft zekerheid. Wij zijn ons bewust van het drieluik dat we vormen. Bedrijf, payrollmedewerker en Repay dragen allemaal hetzelfde belangrijke steentje bij aan de werkmaatschappij.”


1 REPAY HRM GILZE Nerhoven 19 5126 TB, Gilze 2 REPAY HRM BARENDRECHT Deventerseweg 14A 2994 LD, Barendrecht 3 REPAY HRM BREDA Ginnekenweg 157 4818 JD, Breda 4 REPAY HRM DEN HAAG Tauber 31 2491 DB, Den Haag 5 REPAY HRM GOES Smithweg 1.03 4462 HC, Goes 6 REPAY HRM HAARLEMMERMEER Boeingavenue 215 (unit 10) 1119 PD, Schiphol-Rijk 7

7 REPAY HRM HEEMSKERK De Trompet 1924 1967 DB, Heemskerk

6

8 REPAY HRM MAASTRICHT Luxemburglaan 33 6199 AM, Maastricht-Airport 9 REPAY HRM NIJMEGEN Kerkenbos 1033 6546 BB, Nijmegen

11

4

10 REPAY HRM TILBURG Westpoint 219 5038 KG, Tilburg

2

13

11 REPAY HRM UTRECHT Radonweg 2C 3542 AN, Utrecht 12 REPAY HRM WAALWIJK Professor Eykmanweg 17 5144 ND, Waalwijk

9

12 3 5

1

10

13 REPAY HRM ZALTBOMMEL Van Voordenpark 9C 5301 KP, Zaltbommel

8

A A N G E N A A M: R EPAY H R M H E E M SKE R K Sinds de opening van deze Repay vestiging in november 2015 bouwen Remco Lindeman en Tim Smalbrugge stevig aan hun klantenbestand. Het bezoeken van netwerkbijeenkomsten en het initiëren van klantafspraken is dagelijkse kost voor hen. Langs de A9 op een fris bedrijventerrein vind je de Repay vestiging Heemskerk. “We zijn heel blij met deze centrale locatie”, vertelt Senior Accountmanager Remco. We zitten binnen no-time op de snelweg richting onze relaties. We investeren veel tijd in het bezoeken van de bedrijven in onze regio, omdat wij hen graag

persoonlijk willen leren kennen.” De regio Egmond tot en met Zandvoort biedt naast een grote diversiteit aan horeca ook een thuis aan het zeehavengebied IJmuiden en het bekende Tata Steel. Remco: “Staalconcern Tata Steel zorgt voor flink wat business in ons gebied. Veel bedrijven zijn hier met hun diensten aan verbonden.” Remco en Tim zijn beiden woonachtig in de regio. “We hebben een groot netwerk en dat vergemakkelijkt het werven van nieuwe business. Maar wat ook zeker bijdraagt aan het optimaal bedienen van onze relaties is het hebben van een fysiek kantoor. Op deze manier hebben we een laagdrempelig en persoonlijk contact met hen en daar vaart iedere relatie wel bij.” 55 ))


AUTOMATISERING HELPT REPAY HRM MET VERDERE GROEI In het realiseren van de ambities van Repay HRM speelt automatisering een belangrijke rol. Automatisering kan namelijk altijd slimmer en efficiënter. “Op die manier zijn wij heel goed in staat onze groei te managen”, zegt algemeen directeur Hans Vlugt. In de elfjarige geschiedenis van Repay HRM is ‘groei’

grote volumes aan te kunnen”, zegt Vlugt. “Dat is

een constante factor. Jaarlijks neemt de omzet met

nodig, want wij verlonen duizenden mensen per

tientallen procenten toe, in sommige jaren was

week in niet minder dan 80 75 verschillende branches

zelfs sprake van een verdubbeling. Zo’n zeven jaar

die ieder hun eigen cao’s en specifieke regelgeving

geleden werd duidelijk dat de gespecialiseerde uit-

kennen. Dat vraagt nogal wat van de interne syste-

zendsoftware, die Repay HRM op dat moment geb-

men. Toch is het ons nog nooit overkomen dat we

ruikte aan de grenzen van zijn mogelijkheden zat.

geen lonen hebben kunnen uitbetalen.”

Het verwerken van grote volumes verloningen werd een probleem, om over het maken van financiële

SLIMME DASHBOARDS

rapportages nog maar te zwijgen. “Dan was zo’n

Als gevolg van de aanhoudende groei besteedt

rapportage over bijvoorbeeld een bepaald kwartaal

Repay HRM in samenwerking met softwarelever-

pas klaar als het volgende kwartaal alweer voor de

ancier AFAS dit jaar structureel aandacht aan het

helft verstreken was”, herinnert Hans Vlugt zich.

opvoeren van de automatiseringsgraad. In de praktijk blijkt het namelijk altijd slimmer en beter te

GEÏNTEGREERDE SOFTWARE

kunnen. Vlugt: “Wat zeven jaar geleden voor ons

Dat moest beter, zoveel was duidelijk. De oploss-

al een hele grote positieve verandering was, heeft

ing voor het bijbenen van de groei werd gevonden

zich sindsdien alleen maar doorgezet. De mogeli-

in gespecialiseerde ERP-software van leverancier

jkheden om managementinformatie uit ons geau-

AFAS uit Leusden. Met deze software is het mogeli-

tomatiseerde systeem te halen, zijn door de jaren

jk om allerlei bedrijfsprocessen geïntegreerd aan

heen met behulp van slimme dashboards alleen

elkaar te knopen. De verschillende modules van een

maar geavanceerder geworden.” Die lijn wordt de

ERP-pakket (zoals Payroll, HRM, CRM en Finance)

komende jaren doorgetrokken. “Eén ding staat

kunnen op die manier probleemloos met elkaar

voor ons altijd als een paal boven water: onze au-

communiceren. Zo is voor wat betreft de dienstver-

tomatisering moet uitblinken in gebruiksgemak.

lening van Repay HRM de verloning in het pakket di-

Zowel voor werkgevers als voor werknemers.”

rect gekoppeld aan de facturering. De output bestaat uit een digitale loonstrook en een digitale factuur.

Meer weten over de software van AFAS? Ga naar

“Onze software heeft door de jaren heen bewezen

www.afas.nl


COLUMN )) FOTO: ANNE TOONEN

WET WERK EN ZEKERHEID ÉÉN JAAR LATER Het is nu 1 jaar geleden dat Nederland werd opgeschrikt door één van de meest omvangrijke wijzigingen van het arbeidsrecht allertijden: de Wet Werk en Zekerheid. Wat opvalt in de rechtspraak sinds de invoering, is het hoge percentage van afgewezen verzoeken van werkgevers om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Oorzaak: een werkgever moet een voldragen ontslaggrond hebben, hetgeen betekent dat er sprake moet zijn van één van de in de wet genoemde gronden met de daarbij horende vereisten. Geen voldragen grond? Dan moeten partijen met elkaar door. Heeft werkgever bijvoorbeeld geen goed verbetertraject met de (disfunctionerende) werknemer doorlopen, dan volgt geen ontbinding. Een beetje meer betalen is er dus niet meer bij. In mijn ogen is er door deze ontwikkeling geen sprake van versoepeling van het ontslagrecht, zoals bedoeld door de wetgever, maar van een verscherping. Voor werkgevers wordt het door deze verscherping steeds belangrijker om duidelijke afspraken met werknemers te maken en een helder beleid te voeren. Een goed dossier begint immers met hetgeen is afgesproken. Zijn de taken van werknemer helder geformuleerd? Wat is er afgesproken over het gebruik van Social Media? Werkgevers kiezen steeds meer voor flexibele mogelijkheden. Enkel bepaalde tijdscontracten en dan 3 binnen 24 maanden of werknemers niet meer zelf in dienst nemen, maar via payroll voor zich laten werken. In dat laatste geval neemt het payrollbedrijf de ‘sores’ van werkgever over. Vóór de WWZ al een populaire mogelijkheid, maar door de hiervoor genoemde verscherping neemt de populariteit alleen maar toe. Daar waar de WWZ vast minder vast wilde maken en flex minder flex, is het tegenovergestelde bereikt.

Suzan de Lange, Advocaten van Nu

57 ))


(( GADGETS

KANTOOR MUSTHAVES EEN ROBOT OP KANTOOR De 5,5 cm hoge Dirt Devil Fusion houdt ook de ruimtes onder bureaus, bureaustoelen en kasten eenvoudig schoon. Hij doet zijn werk op alle harde vloeren. Het stof dat hij verzamelt, komt in de 0,24 liter stofbak. Na het stofzuigen rijdt hij zelf terug naar zijn oplaadstation en na 5 uur opladen is hij weer klaar voor gebruik. 149 euro bij www.wehkamp.nl

HET ZWARTE GELUK Wat is een betere manier om jouw dag te starten dan met een grote bak koffie? Je eigen keramieken Take It Away mok-to-go houdt je koffie warm, ook als je onderweg bent. Ook fijn: bij Starbucks krijg je korting als je je eigen beker meeneemt. 13,95 euro bij www.myinteriormusthaves.nl

MIS GEEN AFSPRAAK Wat er zo fijn is aan de producten van Moleskine: je neemt ze elke dag mee, maar de kaften slijten niet. Voor iemand met een drukke agenda is het vervelend als er weinig schrijfruimte is. Leg voortaan de Moleskine XL Weekagenda op je bureau en mis geen afspraak meer! 22,95 euro bij www.moleskine.nl

VOOR HET SPEELKWARTIER Het kan soms vermoeiend zijn, de hele dag mails beantwoorden en werken op kantoor. Voor een klein beetje extra beweging is er de Cheering Basket. Je maakt de basket vast aan je prullenbak en kunt zo proberen te schieten. Maak er een wedstrijdje van met je collega’s en spelen maar! 14,95 euro bij www.gadgethouse.nl

(( 58


EEN KLODDERTJE ROZE Geef het toetsenbord van je Apple laptop een stijlvolle make-over met de Who Needs A Boyfriend regenboog cover van Myinteriormusthaves. Maak je werk een stuk leuker ĂŠn bescherm je laptop voor ongemakjes met koffie! 9,95 euro bij www.myinteriormusthaves.com

IT TAKES TWO, BABY Prop je elke ochtend met moeite een appel en een boterham in je te kleine lunchbox? Het ontwerp van de lunchbox Promis klinkt zo simpel, maar is behoorlijk handig. De ruime box heeft twee compartimenten waardoor je niet alleen je boterham of salade mee kunt nemen, maar ook soep. 16,25 euro bij www.thermos-fles.nl

EEN BEETJE PRIKKELBAAR Een cactus is hip, maar zelfs deze plant wordt wel eens vergeten. Om toch een stoer interieur te creĂŤren, plaats je de Big Old Cactus op het bureau. Mocht je toch een beetje aandacht voor bloemetjes hebben, dan kunnen deze er ook in. 39,95 euro bij www.myinteriormusthaves.com

PLAATJES DRAAIEN Na een lange werkdag ein-de-lijk tijd om de computer uit te zetten? Ontspan en leg een plaatje op de Crosley! De Crosley Bermuda is een platenspeler op pootjes en daarmee een echte interieurmusthave waar iedereen dol op is. 249,95 euro bij www.stateshop.com

VOOR AAN DE MUUR Soms is het fijn om even helemaal weg te dromen. Waar droom jij het liefst over? Een onbewoond eiland? Een betoverend groot bos of de meest opwindende stad die er is? Ook leuk voor als je bedrijf internationale vestigingen heeft: pin ze op The World In Watercolor poster! 12,95 euro bij www.reindersshop.com

59 ))


WWW.REPAY.NL

REPAY HRM GILZE Nerhoven 19 5126 TB, Gilze T 08800 - 21 625 E info@repayhrm.nl

REPAY HRM HAARLEMMERMEER Boeingavenue 215 (unit 10) 1119 PD, Schiphol-Rijk T 08800 - 21 670 E info-haarlemmermeer@repayhrm.nl

REPAY HRM UTRECHT Radonweg 2C 3542 AN, Utrecht T 08800 - 21 640 E info-utrecht@repayhrm.nl

REPAY HRM BARENDRECHT Deventerseweg 14A 2994 LD, Barendrecht T 08800 - 21 625 E info@repayhrm.nl

REPAY HRM HEEMSKERK De Trompet 1924 1967 DB, Heemskerk T 08800 - 21 625 E info@repayhrm.nl

REPAY HRM WAALWIJK Professor Eykmanweg 17 5144 ND, Waalwijk T 08800 - 21 625 E info@repayhrm.nl

REPAY HRM BREDA Ginnekenweg 157 4818 JD, Breda T 08800 - 21 625 E info@repayhrm.nl

REPAY HRM MAASTRICHT Luxemburglaan 33 6199 AM, Maastricht-Airport T 08800 - 21 625 E info@repayhrm.nl

REPAY HRM ZALTBOMMEL Van Voordenpark 9C 5301 KP, Zaltbommel T 08800-21610 E info-zaltbommel@repayhrm.nl

REPAY DEN HRM HAAG Tauber 31 2491 DB, Den Haag T 08800 - 21 625 E info@repayhrm.nl

REPAY HRM NIJMEGEN Kerkenbos 1033 6546 BB, Nijmegen T 08800 - 21 625 E info@repayhrm.nl

REPAY HRM GOES Smithweg 1.03 4462 HC, Goes T 08800 - 21 660 E info-goes@repayhrm.nl

REPAY HRM TILBURG Westpoint 219 5038 KG, Tilburg T 08800 - 21 630 E info-tilburg@repayhrm.nl

COMING SOON: Venlo – Amsterdam