Page 59

HIT PROFIT FOOD

EETGEWOONTES IN DE ZERO’S 9 manieren waarop onze eetgewoontes zijn veranderd en zullen veranderen 1. Zelf bier brouwen Steeds meer mensen brouwen thuis hun eigen bier en ook in de kroegen zijn steeds meer ‘vreemde’ biertje op de kaart te vinden.

2. Vegetarisch en vegan Het is al een tijdje in opkomst, maar de vegetarische en veganistische keuken trekt enorm aan. We beseffen ons steeds meer dat het eten van vlees niet perse nodig is.

3. De vierde maaltijd In het drukke ritme van veel mensen past het beter om een vierde kleine maaltijd toe te voegen. Deze eet je bijvoorbeeld na je work-out in de sportschool.

4. Eerlijk en ambachtelijk Consumenten eisen steeds meer uitleg over eten: wat zit erin, waar is het van gemaakt, hoe verantwoord is dit product. Het verhaal is belangrijk.

5. Alles eten Steeds vaker worden alle onderdelen van een product gebruikt. Zo gooi je van broccoli niet langer de steel weg, wordt het eten van insecten steeds normaler en eet je straks zelfs de bladeren van groenten en fruit.

6. Bewust kiezen Synchroon aan de fitnesstrend loopt er het bewust eten. In plaats van voor een ongezonde snack wordt vaker naar een gezonder alternatief gezocht.

7. Bloemen Naast een mooi bosje op je tafel kun je nu ook gaan voor bloemen in je eten. Bloemen worden steeds vaker gezien als een vorm van voeding.

8. Zeewier Verwacht

meer zeewier. Het zal steeds vaker worden gebruikt in taco’s, hamburgers, chips en soepen.

9. Minder is meer Weg met het all you can eat concept en terug naar de basis. Simpele gerechten met weinig ingrediënten werken mee aan minder voedsel verspilling. 59

Profile for Asega Media & Communication

HIT Profit Magazine #21