Page 31

ken in het ontwerp, dus er worden ook voortdurend kleine wijzigingen aangebracht. Denk hierbij aan materialen, verbindingen tussen de elementen en afmetingen.”

De eerste sectie van 120 meter lang bestaat uit een kunststof pijp met daaraan een scherm van drie meter lang. Er hangen ankers aan die op zo’n honderd meter diep in zee komen. Deze zorgen ervoor dat het scherm vertraagd meebeweegt in de stroming. WAT IS OP DIT MOMENT DE STATUS VAN HET PROJECT? “Het systeem bevindt zich momenteel in een hele spannende fase. De laatste test, waarbij we kijken naar hoe het scherm reageert op het slepen door de oceaan, is op dit moment bijna compleet. Nadat het 120 meter lange systeem is teruggekeerd, wordt er nog eens 480 meter toegevoegd voordat het wordt weggesleept naar de Great Pacific Garbage Patch (een drijvende vuilnisbelt in het noorden van de Stille Oceaan). Daar kan de daadwerkelijke operatie beginnen.” HOE ZIET DE TOEKOMST ERUIT VOOR OCEAN CLEANUP? “Na onze evaluatie worden 60 volledige systemen, groter dan het eerste systeem, geplaatst in alle vijf oceanen.” WAT IS DE GROOTSTE UITDAGING RONDOM HET PROJECT MOMENTEEL? “Met een project van deze omvang, met behulp van technologie die nog nooit eerder is gebruikt, zullen er altijd uitdagingen zijn. Het duurde jaren om dit systeem te bouwen en we moesten veel hindernissen overwinnen. Het systeem is constant in beweging. We testen voortdurend op gebre-

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE VAN DIT PROJECT HEBT GELEERD? “Uit het North Sea Prototype, een eerdere test, hebben we geleerd over het dynamische gedrag van een barrièresysteem in open zee en over hoe we een dergelijk systeem kunnen installeren en bedienen. De grootste zichtbare verandering is de overstap van een systeem dat is afgemeerd op de zeebodem naar een vrij zwevend systeem. We hebben geleerd dat dit veel voordelen biedt: lagere kosten, hogere efficiëntie en lagere druk op de barrière tegen wind, golven en stroming.” “Op basis van onze studie en tests denken we dat we nu een veel robuuster en effectiever systeem hebben ontworpen. Het zal nog niet perfect zijn, maar het is een goed idee om het testproces in de Stille Oceaan toch te starten en later te verbeteren. In de toekomst willen we leren hoe het systeem zich gedraagt in de daadwerkelijke locatie en omgeving waarvoor we ontwerpen. We zullen dan een tweede systeem ontwikkelen en het ontwerp tijdens onze operaties blijven verbeteren.” HEB JE EEN BOODSCHAP VOOR JONGE MENSEN DIE DROMEN HEBBEN ZOALS JIJ? “Wees niet bang om groot te denken, ga gewoon door en probeer onderweg te leren.”

31

Profile for Asega Media & Communication

HIT Profit Magazine #21