Page 17

HIT PROFIT PARTNER

‘INNOVATIE IN DUURZAAMHEID EN RECYCLING STAAN ALTIJD VOOROP’ HIT PROFIT SAMENWERKINGSPARTNER BEELEN GROEP IS EEN 100% NEDERLANDS BEDRIJF EN GEVESTIGDE NAAM OP HET GEBIED VAN INTEGRAAL AFVALMANAGEMENT -EN RECYCLING IN NEDERLAND. MOMENTEEL WORDT ZO’N 99% VAN ALLE (SLOOP)AFVAL GERECYCLED. “BINNEN DE SECTOR ONDERSCHEIDEN WE ONS DOOR HET INNOVATIEVE GEHALTE VAN DE BEDRIJFSVOERING. DEZE BEVINDT ZICH MET NAME AAN DE ACHTERZIJDE, ZODAT WE ONZE KLANTEN AAN DE VOORZIJDE KUNNEN ONTZIEN,” ALDUS RICHARD FENNIS, COMMERCIEEL DIRECTEUR BEDRIJFSAFVAL BIJ BEELEN GROEP. HIJ LEGT UIT HOE EN WAARIN HET BEDRIJF INNOVEERT ÉN WAAROM DE SAMENWERKING MET HIT OOK GUNSTIG IS VOOR HAAR KLANTEN.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN “Maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt een belangrijke rol in menig bedrijf,” vertelt Fennis. “Dat zien we zeker terug op het gebied van afvalverwerking. Een duurzamere bedrijfsvoering, begint met het aanpakken van de afvalverwerking- en recycling. Veel bedrijven scheiden puur om het scheiden, maar wanneer niet iedereen zich daaraan houdt, gaat dat zijn doel voorbij. Het gevolg daarvan is dat de afvalstromen vervuilen en het (recycling) proces wordt verstoord. Ons doel is om alle stromen zo nauwkeurig mogelijk te recyclen, maar het deponeren van een koffiebeker in de verkeerde prullenbak is bijvoorbeeld al voldoende om dat te belemmeren.” Beelen adviseert bedrijven hoe ze zo min mogelijk afval kunnen produceren en vervolgens alléén te kiezen voor afvalstromen die nut hebben om separaat in te zamelen. Dat inzamelen kost natuurlijk ook ruimte en daarom heeft het bedrijf een innovatieve minipers ontwikkeld. “De minipers is een compacte container die slechts 3m2 vloeroppervlakte inneemt om 28m3 kantoorafval weg te persen. Ideaal voor locaties met veel afval en weinig ruimte. Het hele proces, van klant tot recycling, is bovendien geautomatiseerd. Klanten hebben toegang tot de Beelen App, waarin ze onder meer kunnen aangeven wanneer een bepaalde container geleegd moet worden. Daarnaast krijgen bedrijven inzicht in de hoogte van het recyclepercentage alsmede de uitgaande afvalstromen, via het Beelen klantenportal.” Om verder te innoveren op het gebied van afvalverwerking, organiseert Beelen regelmatig denktanksessies met studenten van Technische Universiteiten in heel Nederland. Ze onderzoekt samen met hen hoe ze bijvoorbeeld meer nuttige grondstoffen uit bepaalde afvalstoffen kunnen verkrijgen.

BEELEN GROEP & HIT PROFIT En dat is niet de enige partij waarmee Beelen Groep samenwerkt. “Sinds enige tijd hebben we ons aangesloten bij HIT Profit. Hierin hebben we een betrouwbare, professionele en bovenal gelijkwaardige partner gevonden, waarvan we de relatie willen intensiveren. Enerzijds zorgt het brede netwerk van HIT voor interessante leads en klanten en anderzijds kunnen wij onze klanten extra service en ondersteuning bieden over afvalverwerking én energie van de dienst HIT Energy. Door het bundelen van deze zaken, kunnen we onze klanten een financieel voordeel aanbieden.” 17

Profile for Asega Media & Communication

HIT Profit Magazine #21