Het Nieuwe Wagnerplein

Page 1

FEEST op 17 april, kom je ook?

HET

NIEUWE WAGNERPLEIN

• • •

Nieuwtjes, handige info & meer Gespot op het Wagnerplein Lees alles over de verbouwingsplannen!


HET NIEUWE WAGNERPLEIN:

verrassend veel

GEZICHTEN

Na een bijzonder goed bezochte informatieavond in december 2015 was het in januari eindelijk zo ver: de werkzaamheden rondom de verbouwing en uitbreiding van winkelcentrum Wagnerplein zijn van start gegaan.


HET KLOPPEND HART VAN TILBURG-NOORD

Het Wagnerplein is het winkelhart van Tilburg-Noord en de huiskamer van de wijk. Je vindt hier alle winkels voor de dagelijkse boodschappen, versspeciaalzaken, boetiekjes, reisbureaus, horeca, etc. De veranderingen die op stapel staan, maken het winkelcentrum veel toegankelijker èn completer: een aantrekkelijke plek voor zowel winkeliers als winkelend publiek. Duidelijke ingangen, meer daglicht, nieuwe vloeren en gerenoveerde gevels met een uitnodigender uiterlijk. Bovendien beschikt het nieuwe Wagnerplein straks over een nog uitgebreider winkelaanbod en meer horeca: inmiddels is met Action, FFC en Bakkerij Van Iersel een akkoord bereikt en lopen gesprekken met een aantal andere grote ketens.

Ook de voorzieningen rondom het Wagnerplein zijn volop in ontwikkeling. Sportcentrum De Drieburcht en zorgcentrum de Nieuwe Heikant zijn inmiddels gerealiseerd en volop in gebruik. Aan het autovrije plein aan de zuidzijde van het winkelcentrum

EEN AANTREKKELIJKE PLEK VOOR ZOWEL WINKELIERS ALS WINKELEND PUBLIEK komt het nieuwe gebouw voor de bibliotheek en het Ronde Tafelhuis. Ook is hier ruimte voor de stadswinkel. Het plein, waarop straks ook de weekmarkt wordt gehouden, verbindt het winkelcentrum met het Von Weberpark. Verderop in deze special vind je een overzichtskaart van het nieuwe Wagnerplein.

WAT MERK JE ER BUITEN VAN?

De afgelopen maanden is al hard gewerkt rond het Wagnerplein en er staat nog veel meer te gebeuren. Het kan natuurlijk niet anders, dan dat ook de bewoners van Tilburg-Noord en het winkelend publiek hiermee in aanraking komen. Denk aan wijziging van parkeergelegenheid, verplaatsing weekmarkt, verhuizing van de bibliotheek en het Ronde Tafelhuis en straks de werkzaamheden aan buiten- en binnenzijde van het winkelcentrum. Via de website, Facebook, persberichten, advertenties en bewonersbrieven houden we iedereen zo volledig mogelijk op de hoogte. Heb je toch nog vragen over de werkzaamheden? Op de website www.hetnieuwewagnerplein.nl vind je het antwoord op een aantal veel gestelde vragen. Als het antwoord op jouw vraag er niet bij staat, kun je je vraag via ‘Stel een vraag’ bij BPD neerleggen.


WONEN IN TILBURG-NOORD

Het nieuwe Wagnerplein biedt ook ruimte voor nieuwe woningen en appartementen. Boven de uitbreiding van het winkelcentrum aan de oost- en zuidzijde worden 43 appartementen gebouwd. Deze worden afgenomen door WonenBreburg, die na oplevering ook de verhuur van de appartementen op zich zal nemen. Op de oude schoollocatie (deelplan 5, Stelaertshoeve) aan de Beethovenlaan komen ongeveer 50 koopwoningen

in diverse woningtypes met koopsommen vanaf â‚Ź190.000,v.o.n. De verkoop van de eerste 25 woningen start na de zomer. Op de website van het nieuwe Wagnerplein kun je je voor deze

woningen al aanmelden. Ook in het Von Weberpark worden op termijn nog een aantal woningen gebouwd. Hierover is op dit moment helaas nog geen informatie beschikbaar.

De getoonde impressies zijn nog niet definitief, maar geven je wel vast een goed beeld van het nieuwe Wagnerplein en omgeving.

Kijk voor meer informatie op www.hetnieuwewagnerplein.nl


KLAAR VOOR DE START...?! DEELPLAN 4

Vanaf 2016 worden in verschillende deelplannen eengezinswoningen en appartementen gerealiseerd op en rondom het nieuwe Wagnerplein en het park. Hier vind je een korte uitleg van wat er gaat gebeuren.

DEELPLAN 1A

Dit deelplan bestaat uit de uitbreiding van het winkelcentrum. Bovenop deze uitbreiding komen 43 huurappartementen. De appartementen zijn ca. 75 m2 groot. Naast een ruime woonkamer en keuken hebben de appartementen 2 slaapkamers. Alle appartementen hebben een groot balkon dat uitkijkt op het plein.

het park, komen mogelijk eengezinswoningen in de koopsector. Bewoners krijgen een eigen parkeerplek. De plannen zijn in voorbereiding. DEELPLAN 2B

Dit deelplan bestaat uit eengezinswoningen in de koopsector. De woningen komen in het park. De plannen zijn op dit moment nog niet concreet.

Dit deelplan bestaat uit zorgcentrum de Nieuwe Heikant. Dit is inmiddels gerealiseerd. Het complex is al volop in gebruik. DEELPLAN 5

De voormalige schoollocatie aan de Beethovenlaan (Stelaertshoeve) wordt ontwikkeld als woningbouwlocatie. Hier komen circa 50 eengezinswoningen. Het programma bestaat uit een mix van woningtypes (hoeken rijwoningen en een 2-onder1-kapwoning) in de koopsector. De plannen zijn momenteel in voorbereiding. Geinteresseerd? Meld je nu aan als belangstellende en wij houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

DEELPLAN 1B

DEELPLAN 2C

DEELPLAN 6

Dit bestaande wooncomplex aan de Brucknerlaan, met 100 huurappartementen, blijft gehandhaafd. De gevel wordt opgeknapt, zodat het complex straks helemaal past bij het nieuwe Wagnerplein.

Dit deelplan bestaat uit een ovaal-achtig gebouw, tussen deelplan 2A en de Brucknerlaan. De plannen voor de invulling en vormgeving moeten nog worden gemaakt.

Sportcentrum De Drieburcht is sinds december 2013 in gebruik. Het biedt onderdak aan verschillende sportdisciplines.

DEELPLAN 2A

Dit deelplan bestaat uit de nieuwe bibliotheek en commerciele ruimte. Aan de achterzijde, aan


GESPOT IN

WINKELCENTRUM WAGNERPLEIN UITKIJKEN NAAR EEN NÓG MOOIER PLEIN

Winkelcentrum Wagnerplein gaat er in de aankomende jaren een heel stuk anders uitzien. Zowel de binnenkant als de buitenkant én de openbare ruimte van het winkelcentrum in Tilburg-Noord wordt verbouwd. Wat de bezoekers daarvan vinden? “Ik kijk uit naar een nog mooier plein!”

“Vandaag ben ik hier met mijn dochter. We hebben de bakker, Kruidvat en Albert Heijn een bezoekje gebracht. Ik woon hier al tien jaar, de plannen voor verandering lagen er al langer. Ik vind het prima dat hier verbouwd wordt- sterker nog, ik ben er erg blij mee. Het is hier binnen best mooi, het verdient echt wat extra aandacht en bezoekers. Wat meer gezelligheid zou het plaatje voor mij helemaal compleet maken!”


“Ik heb hier twee jaar gewoond, toen kwam ik hier al vaak. Nu ik in de Reeshof woon, vind ik het alsnog leuk om hier te komen. Alles zit hier op één plek. Dat er af een toe een pand leegstaat, vind ik niet erg. Er komt altijd iets leuks voor terug. Mijn favoriete winkels hier zijn de HEMA en de Op=Op winkel. Een winkel met dameskleding die zich wat meer richt op jongeren, zou leuk zijn.”

OVERIGE PASSANTEN

“Wij komen uit het centrum”, zegt Resie. Resie is vandaag samen met haar man aan het winkelen in het winkelcentrum. Ze hebben een bezoek gebracht aan de slager, de bloemisterij en de Nettorama. “Ondanks dat het centrum een compleet aanbod heeft, vinden we het heel fijn om hier boodschappen te doen. Ik mis eigenlijk niets. Dat we hier voor de deur kunnen parkeren, is echt ideaal.” Ineke komen we ook tegen bij de Nettorama. Ze heeft boodschappen gedaan met haar man,

“We zijn net binnengekomen met z’n tweetjes en gaan wat boodschappen doen. Mijn dochter kan de speelautomaat natuurlijk niet overslaan. Het is een erg praktisch winkelcentrum, dat vind ik fijn! Alles zit hier op één plek waardoor je niet heel ver hoeft te lopen.”

maar heel vaak komt ze hier niet. Ze wonen in de Quirijnstok. “Het is fijn dat ik hier snel mijn boodschappen kan halen. Er is keuze uit meerdere supermarkten. Dat

“EEN PRAKTISCH WINKELCENTRUM, DAT VIND IK FIJN!” het winkelcentrum een upgrade krijgt, vind ik heel goed. Ik zou het leuk vinden om hier met mijn man te kunnen shoppen bij een

“We hebben deze winkel al vijftien jaar en zijn drie keer verhuisd binnen het winkelcentrum. Het is een absolute pre dat het centrum overdekt is, dat winkelt toch fijner met slecht weer. Eten en drinken is hier naar mijn mening goed vertegenwoordigd. Het Wagnerplein heeft een buurtfunctie: je kunt hier terecht voor de eerste levensbehoefte. Ik kijk er naar uit dat het plein nog mooier wordt!”

herenmodezaak. Daarnaast kan de aankleding mij niet gezellig genoeg zijn.” We spotten Leny samen met haar kleindochter. Zij ziet in tegenstelling tot Ineke juist wat in een leuke dameskledingzaak. “De eerste levensbehoefte kun je hier uitstekend halen. Misschien ben ik veeleisend, maar ik zou heel blij worden van een kledingwinkel voor dames waar ik, met mijn oudere leeftijd, goed kan slagen.”


TILBURG-NOORD: landbouwgebied wordt stadsdeel Tilburg-Noord is voor de Tilburgers tegenwoordig het gebied ten noorden van het Wilhelminakanaal. Dat klinkt logisch, maar in de 19e eeuw was ‘noord’ de Hasselt en het Goirke. Noordhoek en Noordstraat bij (in) het huidige centrum wijzen er op dat ‘noord’ ooit de noordelijke kant was van het ‘centrumgebied’ Heuvel-Oude Markt.

Tilburg-Noord in aanbouw (vanaf Frans Litsztstraat)


LAPPENDEKEN

Tot in de jaren vijftig van de 20e eeuw lag ten noorden van het kanaal een lappendeken van boerderijtjes, weilanden en landwegen met een centrale kern: de Heikant. De benamingen Quirijnstok en Stokhasselt bestanden toen ook al. De namen voeren terug tot de 14e eeuw! In 1966, nu exact 50 jaar geleden werd een uitgebreide fotoreportage gemaakt van wat we nu Tilburg-Noord noemen. Op de foto’s zie je veel boerderijen, vooroorlogse- rijtjes-huizen, landwegen en waterkuilen. Het zou in een paar jaar tijd bijna allemaal verdwijnen. Het hele stratenpatroon in dit gebied veranderde. Er verschenen naast honderden woningen ook tientallen flats en drie enorme flatcomplexen van 16 verdiepingen hoog: de Hoffmanflat, Bachflat en Mozartflat. Nog steeds vallen ze op in het stedelijk landschap. Tilburg kende net als andere grote steden een enorme woningnood. Ook al was er in de jaren vijftig begonnen met de aanleg van de Reit, het Zand en het Wandelbos, daarmee was het probleem niet opgelost. Veranderde wooneisen, kleinere gezinnen en nog steeds inhalen van achterstand, noodzaakten tot de nieuwe grote stadswijk Noord en het bouwen van grote flats. Flats die in het tweede decennium van de 21e eeuw deels al weer zijn verdwenen.

EIGEN GEMEENSCHAP

De Heikant was altijd een eigen gemeenschap rondom een fraai driehoekig plein, een van de oorspronkelijke Tilburgse herdgangen, waarvan al in de14e eeuw melding werd gemaakt. Het is in de bebouwing (nu de Schans) nog steeds te zien. Het lag ver weg van wat de kern van de stad zou worden; het gebied Heuvel-HeuvelstraatOude Markt. Wel een ‘uur gaans’ lees je soms. Maar via het Lijnsheike en de lintbebouwing Goirke-Veldhoven zat het toch vast aan de stad. Pas met de komst van het kanaal, waarvan het Tilburgse gedeelte tussen 1919 en 1923 gegraven is, kwam de Heikant echt ‘buiten de

stad’ te liggen. Dat de Heikant een eigen gemeenschap was mag onder meer blijken uit de aanwezigheid van maar liefst vier handboogschuttersverengingen omstreeks 1880. Alliance d’amitie zat bij Kennis en Rozenjacht bij Van Beurden. Vice Versa met meer dan 50 leden bij P. van Tilborg, Wel Te Vreden bij Van Dal. Sinds 1873 was er ook een kerk, die van Maria Onbevlekte Ontvangenis, maar in vroegere tijden moesten de inwoners van ‘Noord’ daarvoor naar het Goirke. Daar is dan ook de beroemdste inwoner van de Heikant, Peerke Donders, op 27 oktober 1809 gedoopt en daar deed hij zijn eerste H.Mis. Op 15 oktober 1971 opende toenmalig staatssecretaris Vonhoff de Drieburcht aan het Wagnerplein. Een groot winkelcentrum met een heuse inmiddels herbouwde sporthal annex zwembad. Noord was een echt stadsdeel geworden.

Tekst: Henk van Dorenmalen Foto’s: Regionaal Archief Tilburg

Wagnerplein omstreeks 1985


De entrees van het nieuwe Wagnerplein zijn straks duidelijker zichtbaar en nodigen uit tot binnenkomen in een lichter winkelcentrum.

Door dakopbouwen met daglicht wordt het winkelcentrum aan de binnenzijde veel lichter.

Een autovrij plein verbindt het Wagnerplein met het Von Weberpark.


De verschillende vlakken in de gevel en de signingstroken geven het winkelcentrum een veel opener uiterlijk.

Een nieuwe vloer en kolomomkleding maken de facelift van het nieuwe Wagnerplein compleet.

Ook het Von Weberpark verandert. Met het reeds aanlegde nieuwe fietspad is de aanzet gegeven voor een nieuwe padenstructuur.


Kom je ook? HET WAGNERPLEIN KENT VELE GEZICHTEN! In de loop der jaren is er veel veranderd en het Wagnerplein staat nu weer voor een grote metamorfose. Gemeente Tilburg en BPD ontwikkelen samen het nieuwe Wagnerplein. Het winkelcentrum, het plein en het park krijgen een nieuw gezicht, zodat het plein zijn functie van stadsdeelcentrum van TilburgNoord nu en in de toekomst beter kan vervullen. Het nieuwe Wagnerplein en omgeving worden het aansprekende en complete hart van Tilburg-Noord. Het nieuwe Wagnerplein is bedoeld als huiskamer van

de wijk. Het winkelcentrum, maatschappelijke voorzieningen, zoals de sporthal en de bibliotheek, zorgvoorzieningen van de Nieuwe Heikant en het wijkpark omringen het plein en vormen samen een geheel. Op zondag 17 april wordt er op feestelijke wijze een startsein gegeven aan de werkzaamheden die komende periode op de planning staan. De gemeente en winkeliersvereniging Wagnerplein hebben een uitgebreid en gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud.

Kom zondag 17 april tussen 12.00 – 17.00 uur naar het Wagnerplein. Officiële opening om 12.00 uur door kindervriend Bob de Bouwer!

Organisaties die medewerking verlenen aan deze dag zijn o.a. R-Newet, Noordraad, wijkraad Stokhasselt, klankbordgroep Wagnerplein, De Wever, Buurtsport, Forza Dansa, Bibliotheek en Ronde tafelhuis en de Drieburcht.

DE BIEB VERHUIST!

Help je een handje mee? Alle kinderen die zondag 17 april om 12 uur aan­wezig zijn ontvangen een leuke verrassing en zij mogen samen met Bob de Bouwer helpen met de symbolische verhuizing van hun lievelingsboek naar de nieuwe locatie van de bibliotheek.


Verrassend veel gezichten! Verrassend veel gezichten!

Zondag 17 april Zondag DAG VAN 17 HETapril NIEUWE DAG VAN HET NIEUWE WAGNERPLEIN WAGNERPLEIN 12.00-17.00 uur 12.00-17.00 uur Feestelijke opening Feestelijke 12.00 uur door opening Bob Bouwer 12.00deuur door Bob de Bouwer Activiteiten -Activiteiten Voetbaltoernooi

-- Kickboks demonstraties Voetbaltoernooi -- Blindproeverij Kickboks demonstraties -- Muziek, dansoptredens Blindproeverij -- Meet & Greet Bob de Bouwer Muziek, dansoptredens -- Expositie Wagnerplein 40 jaar! Meet & Greet Bob de Bouwer -- Braderie ruim 40 kramen Expositie–Wagnerplein 40 jaar! -- Workshops Braderie – ruim 40 kramen -- Dialoogtafels Workshops -- Open dag Drieburcht Dialoogtafels -Winkels Open dag zijn Drieburcht van 12-17 uur geopend! Winkels zijn van 12-17 uur geopend!

www.hetnieuwewagnerplein.nl www.hetnieuwewagnerplein.nl WP_nieuwA5_2016.indd 1

3/9/16 12:02 AM

WP_nieuwA5_2016.indd 1

3/9/16 12:02 AM


GROOT ASSORTIMENT LAMPE BERGER BIJ ’T BOEKETJE Al 25 jaar is ’t Boeketje op het Wagnerplein gevestigd. Naast een groot aanbod bloemen, planten en accessoires heeft de bloemist nu ook huisparfums van Lampe Berger.

te bewonderen valt. Sinds kort verkoopt de bloemenzaak ook Lampe Berger. Het product zuivert, reinigt en parfumeert vieze geurtjes van bijvoorbeeld frituur of sigaretten, terwijl andere

Wie wel eens het winkelcentrum op het Wagnerplein binnenloopt, is vast al eens langs ’t Boeketje gelopen. Door de fijne locatie tegenover de Albert Heijn en het open winkelpand, is er altijd toeloop en is de presentatie van alle kanten te bewonderen. De winkel heeft een hoge omzetsnelheid, waardoor er om de 2 weken wel iets nieuws

geursystemen de luchtjes slechts maskeren. “Het werkt echt! Als je bekend bent met Lampe Berger, dan ga je overstag,”

vertelt eigenaresse Anita Kools. Voor elke interieurstijl zijn er bijpassende mooie flessen te koop. Bij ’t Boeketje kun je op je gemak een bijpassende geur uitkiezen. Een parfum is al vanaf €14,95 te koop en is heel zuinig in gebruik. Mocht de geur te sterk zijn, dan is er ook een neutraliser beschikbaar. Ben je benieuwd naar Lampe Berger? ’t Boeketje verkoopt ook startersets om te kijken of het merk bij je past. Wagnerplein 14, Tilburg 013 - 4554744 www.tboeketje.nl Tekst: Tessa Jansens

Spaar voor gratis servies Om van te smullen • T/m zaterdag 28 mei 2016 spaart u bij EMTÉ voor porseleinen Intermezzo servies van horeca kwaliteit. • Bij elke €10.- besteding* en diverse actieproducten ontvangt u één spaarzegel. • De spaarkaart is vol met 10 zegels.

• Tegen inlevering van een volle spaarkaart ontvangt u van ons een deel van het servies naar keuze en een 50% kortingsvoucher.** • Op = op

EMTÉ Tilburg, Wagnerplein 18 * Exclusief statiegeld, rookwaren, loterij-artikelen, kadokaarten, postzegels, servicediensten, boeken en flesvoeding voor baby’s van 0 tot 6 maanden. ** Volle spaarkaarten en kortingsvouchers zijn niet inwisselbaar voor contant geld. Spaarkaarten kunnen ingeleverd worden t/m 11 juni 2016. Kortingsvouchers t/m 25 juni 2016. Na deze data hebben spaarkaarten en kortingsvouchers geen waarde meer.

Horeca kwaliteit


EVEN TIJD VOOR JEZELF BIJ SHOEBY

De nieuwste items scoren, in een fijne winkel met persoonlijke aandacht? Dat kan bij Shoeby. Wanneer je naar Shoeby Tilburg Wagnerplein komt, krijg je persoonlijk én eerlijk advies van Jouw Personal Shopper om die stoere, casual of chique outfit te vinden. Hierbij is er ook ruimte voor een praatje en koffie. En mocht het je even niet uitkomen, dan maak je heel eenvoudig een afspraak met een Personal Shopper in de winkel. Shop jij liever vanuit huis? Op Shoeby. nl vind je de hele collectie ook online, 24/7 online shoppen dus! Wil je nog meer inspiratie op het gebied van styling? Via het blog van Shoeby (shoebyblog.nl) word jij dagelijks op de hoogte gehouden van de laatste fashion trends en leukste lifestyle nieuwtjes.

VAN FASHION TOT BEAUTY

Shoeby heeft altijd de nieuwste fashion voor een vriendelijke prijs. Het dameslabel Eksept vind je exclusief bij Shoeby. Voor de kids zijn er de eigen labels: Jill en Jilly voor meiden en Mitch en MTC voor de jongens. De

heren shoppen het eigen label Cult Edition. Style je outfit af met de leukste accessoires en maak je look compleet met een paar toffe schoenen. Ontdek ook de heerlijke Eksept cosmeticalijn, met onder andere bad- en doucheproducten. Leuk om (jezelf) cadeau te doen! Graag tot ziens bij Shoeby!

Wagnerplein 15, Tilburg 013 - 4554773 www.shoeby.nl

"

[speciaal voor jou]

20% korting*

~ op een artikel naar keuze!

* De korting is geldig op de originele prijs van één artikel uit de hele collectie van Shoeby Tilburg Wagnerplein op vertoon van deze bon. Uitsluitend geldig tot en met 31 december 2016 op vertoon of bij aanvraag van een Shoeby Card in de winkel. Maximaal één bon per klant.

shoeby.nl

~ Wagnerplein 15-16, Tilburg Wagnerplein


WAGNERPLEIN

NIEUWTJES KOOPZONDAGEN WAGNERPLEIN:

OPENINGSTIJDEN: Maandag 13.00 - 18.00 uur Dinsdag 09.00 - 18.00 uur Woensdag 09.00 - 18.00 uur Donderdag 09.00 - 18.00 uur Vrijdag 09.00 - 20.00 uur Zaterdag 09.00 - 17.00 uur

Zondag 17 april: speciaal event waarbij de winkels al vanaf 12.00 uur zijn geopend Zondag 9 oktober Zondag 27 november Zondag 18 december Wil je meer informatie over de koopzondagen op het Wagnerplein of over het Wagnerplein? Neem dan even een kijkje op de website: www.wagnerplein.nl

NIEUWE BIBLIOTHEEK COMING SOON! Goed nieuws. Niet alleen het Wagnerplein wordt in een nieuw jasje gestoken, ook de bibliotheek wordt vernieuwd. De nieuwe bibliotheek vestigt zich in een gloednieuwe accommodatie in het nog te realiseren gebouw direct ten zuiden van het winkelcentrum, naast sportcomplex Drieburcht. Voordat het zover is, verhuist de bibliotheek naar een tijdelijke huisvesting op de hoek Beethovenlaan-Brucknerlaan. Tilburg-Noord krijgt hiermee

een bibliotheek in een nieuwe stijl, een plek waar kennis en verhalen gedeeld kunnen worden. Op welke manier dat het beste werkt, gaat de bibliotheek op de tijdelijke locatie verder

onderzoeken. In ieder geval wil de bibliotheek hiertoe niet alleen de collectie inzetten, maar ook een podium bieden en een werkplaats creĂŤren voor nieuwe initiatieven en ideeĂŤn. Dit doet de bibliotheek niet alleen, maar juist samen met de inwoners uit de wijk en met andere organisaties zoals het Ronde Tafelhuis en de Stadswinkel die ook een plek krijgen in zowel de tijdelijke als nieuwe huisvesting.


VROUWEN ZWEMMEN (LADIES TIME) BIJ DRIEBURCHT Wil je alleen met vrouwen onder elkaar komen zwemmen, dat kan! Ladies Time is vernieuwd, vanaf heden kun je in alle drie de baden terecht: Therapiebad: het warmste bad, volledig geblindeerde ramen en een vrouwelijke toezichthouder. Recreatiebad: met glijbaan en whirlpool. Stoomcabine tegen betaling. Sportbad: met duikplanken. Waterattributen zijn in alle baden aanwezig.

Ladies Time wordt de volgende zondagen aangeboden van 13.30 - 15.30 uur: 17 april, 8 mei, 12 juni, 10 juli – Wagnerplein 1

MARKT VERPLAATST!

Winkelcentrum Wagnerplein gaat aankomende jaren ingrijpend veranderen. Zowel de binnenkant als de buitenkant van het winkelcentrum in

Tilburg-Noord wordt verbouwd. Daar hoort ook de openbare ruimte daaromheen bij. Voor de wekelijkse vrijdagmarkt bij het Wagnerplein betekent dit

een tijdelijke verplaatsing. Het (tijdelijke) parkeerterrein voor de Albert Heijn is niet toegankelijk. Daarom verplaatst de markt de komende vijf maanden naar het terrein voor de bibliotheek. Het tijdstip en dag blijven dus zoals je gewend bent: elke vrijdag tussen 11.00 uur en 17.00 uur bij Winkelcentrum Wagnerplein. Op de markt vind je onder andere AGF-kramen (aardappelen, groente en fruit) of kledingkramen, je kunt er echter ook terecht voor vis, vlees, zuivel, brood en banket, snoepgoed, snacks en bloemen en planten.


ZOEK DE WIN €50,-

7

Vind jij de 7 verschillen? Stuur je antwoord dan vóór 5 mei 2016 naar info@de-t.nl en maak kans op shoptegoed voor het Wagnerplein! We geven 3x €50,- weg!

VERSCHILLEN!


NIEUWBOUWPROJECTEN

STADSKADE

WONEN AAN HET WATER IN BRUISEND PIUSHAVEN

Gevarieerd woningaanbod Start verkoop gepland in juni 2016

Heb je interesse? Aanmelden doe je via de site:

www.nieuwbouw-stadskade.nl

WILLEMSBUITEN

WONEN ZOALS JIJ DAT WILT

SURFPLAS GOIRLE

COMFORTABEL WONEN TUSSEN WATER EN GROEN

hoek- en rijwoningen vanaf circa € 195.000 v.o.n. vrijstaand geschakelde bosvilla’s vanaf circa € 425.000 v.o.n.

Start verkoop 2e buurtje in april 2016 Prijzen vanaf circa € 215.000 v.o.n. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen rondom Willemsbuiten? Meld je dan aan via www.willemsbuiten.nl

Kijk voor alle informatie op www.surfplasgoirle.nl en meld je aan.


Verrassend veel gezichten!

Zondag 17 april

DAG VAN HET NIEUWE WAGNERPLEIN 12.00-17.00 uur Feestelijke opening 12.00 uur door Bob de Bouwer Activiteiten

- Voetbaltoernooi - Kickboks demonstraties Dit magazine is gemaakt door ASEGA Media & Communication - Blindproeverij in opdracht en samenwerking met BPD. - Muziek, dansoptredens - Meet & Greet Bob de Bouwer - Expositie Wagnerplein 40 jaar! - Braderie – ruim 40 kramen