Page 6

GHID DE ORIENTARE ȘI CONSILIERE A CARIEREI

2. Încercaţi vreodată să vă analizaţi munca numai pentru a vă da seama unde s-ar putea să aveţi dificultăţi? 3. Obişnuiţi să răsfoiţi presa/ manuale, cursuri? 4. Treceţi deseori peste tabele şi grafice atunci când daţi de ele într-un text? 5. Când în lectura pe care o faceți întâlniți un cuvânt pe care nu-l cunoaşteţi, îl căutaţi în dicţionar? 6. Sunteţi de părere că memorarea constituie cel mai important factor pentru cei care învață? 7. Vă luați notiţe într-o formă prescurtată (adică o serie de cuvinte cheie şi de fraze, în loc de text continuu)? 8. Păstraţi la un loc toate notiţele? 9. Când trebuie să învăţaţi ceva, căutaţi de obicei să realizaţi acest lucru într-o singură şedinţă de studiu? 10. Vă vine greu să vă exprimaţi părerile în scris? Interpretarea rezultatelor: Se notează cu 1 punct fiecare răspuns concordant cu tabelul de mai jos. Pentru răspunsul contrar se acordă 0 puncte. Se realizează totalul. Cu cât totalul răspunsurilor afirmative este mai mare cu atât învăţarea este mai eficientă. În cazul în care se înregistrează un scor mic, se recomandă schimbarea stilului de învăţare sau o analiză a motivelor pentru care se învață.

O viață întreagă înveți ca să ajungi ceva, și când crezi că ai terminat, iar trebuie să înveți. Și dacă mereu înveți, când te oprești, tot nimic nu ești. Și atunci îți aduci aminte că ai uitat să fii copil! De ce? Fiindcă învățai .. (www.citate-celebre.com)

Învățăm, muncim, avem succese sau insuccese care ne motivează acțiunile: 

Succesul implică o relație de concordanță între exigențe, capacități și realizări. El reprezintă reușita efectivă, urmată de aprecierea pozitivă a rezultatului activității celui ce învață.

Insuccesul constituie reversul: neconcordanța dintre cerințe, capacități și realizări, nereușită, acompaniate de aprecierea negativă a rezultatului. Reflexul emoțional al succesului sau insuccesului va funcționa pe mai departe ca suport energetic, ca motiv sau impuls, pozitiv sau negativ, al activității de învățare.

5

Profile for tiberiu Stavarus

Ghid de orientare si consiliere  

Ghid de orientare si consiliere in industria lemnului

Ghid de orientare si consiliere  

Ghid de orientare si consiliere in industria lemnului

Profile for ascri
Advertisement