Page 39

GHID DE ORIENTARE ȘI CONSILIERE A CARIEREI

Posibile întrebări la un interviu: 

Ce nivel de studii şi ce experienţă aveţi?

De cât timp lucraţi în această profesie?

De ce doriţi această slujbă?

Care sunt punctele tale tari?

Ce ştii despre instituţia noastră?

Cum ţi-ai schimbat slujba?

Cum te vezi peste 5 ani?

Ce salariu aştepţi?

Ce crezi că poţi aduce companiei?

Dacă n-ar trebui să munceşti, ce ai face?

Ce întrebări vrei să ne adresezi?

La un interviu trebuie să ştii să comunici, să eviţi capcanele sau întrebările încuietoare, să arăţi că eşti persoana potrivită pentru postul respectiv. Dacă vei demonstra că eşti bun în ceea ce faci şi eşti de folos la locul de muncă, şansele de a fi angajare/ promovare sunt foarte mari.

Folosiţi-vă fără nici o reţinere de orice relaţie pe care o aveţi pentru a descoperi un loc de muncă vacant. Apelaţi la familie, rude, colegi, cunoştinţe, asociaţii profesionale sau specialişti care lucrează în domeniul în care intenţionaţi să vă angajaţi. Veţi fi surprinşi de câte punţi de legătură veţi găsi. Folosiţi timpul liber pentru a vă îmbunătăţi abilităţile. Continuaţi-vă studiile, urmaţi cursuri pentru reîmprospătarea cunoştinţelor, specializându-vă pentru postul pe care-l doriţi cu adevărat. Orice vânătoare de joburi poate eroda încrederea în sine. Tom Jackson consideră această căutare a unei slujbe ca fiind: NU, NU, NU, NU, NU, .... DA. Nu vă descurajaţi, de câte ori veţi auzi NU, sunteţi mai aproape cu un pas de DA!

Trucuri pentru o reuşită a selecţia de personal: Solicitantul locului de muncă trebuie să-şi completeze CV-ul, dacă se cere şi o

38

Profile for tiberiu Stavarus

Ghid de orientare si consiliere  

Ghid de orientare si consiliere in industria lemnului

Ghid de orientare si consiliere  

Ghid de orientare si consiliere in industria lemnului

Profile for ascri
Advertisement