Page 36

GHID DE ORIENTARE ȘI CONSILIERE A CARIEREI

Nu menţiona orice laudă sau compliment primit, nu trebuie să creezi un fel de “odă” la adresa propriei persoane. Prezintă numai acele realizări care au legatură cu postul pe care candidezi şi se integrează în contextul respectiv. ERORI în redactarea unui CV: 

Absenţa unor date esenţiale: adresa şi telefonul la care poţi fi contactat

Scrisul de mână: să redactezi CV-ul pe computer.

Prezenţa unor date inutile: nu specifica chestiuni care nu au legătură cu serviciul (nu-şi au locul orientarea politică sau religioasă; culoarea ochilor sau a părului).

Nu trimite fotografia decât dacă se cere

Datarea inexacta a anilor privind anumite activităţi; erorile de cronologie arată că nu ai abilităţi de a lucra cu detaliile sau că eşti neatent.

Nu folosi adjective la superlativ la adresa ta sau despre activitaţile pe care le-ai îndeplinit.

Cum NU trebuie să fie un CV: 

pe hârtie colorată

cu ilustraţii

pe hârtie de proastă calitate

fotocopia unei fotocopii

cu greşeli gramaticale

SCRISOAREA DE INTENŢIE 

Scrisoarea de intenţie – este un instrument de promovare personală în care candidatul îşi argumentează interesul şi îşi justifică candidatura pentru un post/ funcţie.

Primul paragraf – menţionează pentru ce post aplici şi de ce eşti cel mai bun candidat pentru postul respectiv. Al doilea paragraf – oferă detalii despre cum poţi contribui tu în cadrul companiei şi care sunt calităţile tale care te fac potrivit pentru postul respectiv. Al treilea paragraf – scrie despre ţelurile tale legându-le de domeniul companiei şi de postul pentru care aplici.

35

Profile for tiberiu Stavarus

Ghid de orientare si consiliere  

Ghid de orientare si consiliere in industria lemnului

Ghid de orientare si consiliere  

Ghid de orientare si consiliere in industria lemnului

Profile for ascri
Advertisement