Home & Cottage

Page 1

Med ett ben p책 jorden og sommerfugler i magenMed ett ben p책 jorden og sommerfugler i magenHeldig er den som bor i et hus med sjel. Her er utgangspunktet et gammelt meierilokale som er omskapt til en familiebolig. Bare fantasien setter begrensninger med slike rammer.


6


7


8


9Nistebrød til matpakker og sultne småfolk

3,5 dl lunkent vann (ikke over 35 grader) ½ pose tørrgjær 1 klype salt 75 gram store havregryn (gjerne økologisk) 450 gram hvetemel Alle ingredienser blandes i kjøkkenmaskinen eller en stor bakebolle og eltes. Først på sakte fart i 5 minutter og deretter i et raskere tempo et par minutter til. Det er viktig å ikke bruke for varmt vann. Sett deigen et lunt sted med et klede over, og hev til dobbelt størrelse. Bak ut brødet på bakebordet. Deigen formes til et brød og legges i en smurt brødform. Det kan være lurt å legge litt bakepapir i bunn av formen. Hev brødet til dobbelt størrelse med et klede over. Pensle med egg, og snitt brødet rett før det settes inn i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter. Du kan være sikker på at brødet er ferdig når du hvelver det ut av formen og det kommer en hul lyd når du banker under.

Tips De som ikke tåler egg, kan pensle med vann eller melk. Det går også fint å bruke kaldt vann når du lager en deig på morgenen. Da kan den stå å heve seg på kjøkkenbenken hele dagen og bakes ut og stekes når du er hjemme fra jobb. Så kan du servere familien nybakt brød til kvelds og ha ferskt brød til barnas matpakker dagen etter!

11


1214


15


16


17Kysten vür har mange sommerperler. Gamle hus, rullesteinsmurer, grønne gressplener, beitende kuer og et par myggestikk. Her er det godt ü leve noen late sommeruker.


2426Dette er en bok som er skapt for deg som liker å gå på oppdagelsesferd blant vakre og unike møbler og småinteriør. Home & Cottage reiser verden rundt for å designe og produsere litt «annerledes» ting. Stilen bidrar til en uformell og avslappet stemning, enten det er i byen, på landet, ved sjøen eller på fjellet. Home & Cottage – med ett ben på jorden og sommerfugler i magen inspirerer gjennom spennende ideer, oppskrifter og bilder!

Øivind Tidemandsen Jon Henriksen

www.aschehoug.no ISBN 978-82-03-23993-9