Page 1

TEXT: AQUEST CONTE S'HA ESCRIT EN COL·LABORACIÓ ENTRE ELS INFANTS DELS GRUPS DE: LA CLASSE DEL GUERNICA DE L'ESCOLA ELS ALOCS DE VILASSAR, ELS CRANCS DE L'ESCOLA MAS RAMPINYO DE MONTCADA I REIXAC I ELS TAURONS DE L'EMILI CARLES TOLRÀ DE CASTELLAR DEL VALLÈS. IL·LUSTRACIONS: DEL GRUP DELS TAURONS EMILI-CARLES TOLRÀ DE CASTELLAR DEL VALLÈS.

DE

L'ESCOLA


HI HAVIA UNA VEGADA UN CALAMAR GEGANT QUE ES DEIA BEETHOVEN I QUE VOLIA SORTIR DE L’AIGUA PER ESPANTAR LA GENT DE LA PLATJA DE VILASSAR DE MAR.

AL MATEIX TEMPS TAMBÉ VOLIA TENIR AMICS I ES VA DIR: – PROU!!! SI FAIG MOLTA POR A LA GENT NO ACONSEGUIRÉ TENIR AMICS!!


VA TORNAR AL FONS DEL MAR, ON VIVIA, A PENSAR SI VOLIA FER POR O NO. LLAVORS, DESPRÉS DE PENSAR MOLT I MOLT, VA DECIDIR QUE BUSCARIA AMICS PER A NO ESTAR SOL, NO ESPANTARIA MÉS A LA GENT I AIXÍ SERIA MÉS FELIÇ.

VA TORNAR A LA PLATJA I ALLÀ VA TROBAR ALTRES CALAMARS I VAN ESTAR UNA ESTONA JUGANT AL AMAGAT I PARAR.


MÉS TARD VA VEURE UNS ALTRES CALAMARS I ES VA BARALLAR AMB ELLS PERQUÈ ES VA ENTREBANCAR AMB UNA PEDRA I ES VA PENSAR QUE L'HAVIEN EMPENTAT.

ES VAN POSAR A PARLAR I DESPRÉS D´UNA ESTONA ES VAN FER AMICS.


POC DESPRÉS, ES VA TROBAR AMB UNS PEIXOS DE COLORS.

VA NOTAR QUE TENIA GANA I VA PENSAR: – ENCARA QUE VULL TENIR AMICS, TINC MOLTA GANA AIXÍ QUE ME'LS MENJARÉ.


ES VA ACOSTAR NEDANT A POC A POC CAP A ON EREN ELS PEIXOS; QUE EREN PETITS I DE MOLTS COLORS; JA QUE ELS VOLIA AGAFAR PER SORPRESA.

QUAN JA ESTAVA A PROP DELS PEIXOS, QUE NEDAVEN TRANQUIL·LAMENT, AQUESTS EL VAN DESCOBRIR I VAN COMENÇAR A FUGIR PERÒ DE COP ES VAN GIRAR TOTS ALHORA I VAN ANAR NEDANT CAP ON ESTAVA EL CALAMAR. EL VAN ATACAR I VAN COMENÇAR A MOSSEGAR-LI ELS TENTACLES.


ELL VA SORTIR FUGINT, VA DEIXAR ANAR LA SEVA TINTA I ELS PEIXOS JA NO EL VAN PODER VEURE.

ES VA AMAGAR A UNES ROQUES I ES VA POSAR A PENSAR; ES VA ADONAR QUE ELS PEIXOS L'HAVIEN VENÇUT PERQUÈ HAVIEN ACTUAT TOTS JUNTS. VA DECIDIR QUE A PARTIR D'AQUELL MOMENT MENJARIA ALGUES I PLANCTON I AIXÍ SEMPRE TINDRIA AMICS.

EL CALAMAR QUE VOLIA FER AMICS  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you