__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

&

segers vĂĽrd

häl sa

Q257 / Domestik - finns i 71 varianter


2


Vi behöver känna förtroende för dem som skall ta hand om oss oavsett om vi besöker mödravården, tandläkaren, äldreboendet, fysioterapeuten eller specialistvården. En tydlig profil och en gemensam klädsel bidrar till den trovärdigheten. Därför har vi nu förenklat och förbättrat vår vårdkollektion. Du hittar fortfarande våra klassiska färger i vitt, svart och marin dessutom har vi lagt till en krispig ljus grå, en dov plommon och pigga nyanser i grönt och cerise. Modellerna har förfinats och fått en bättre passform, dessutom introducerar vi vår första modell+ en tunika med ett generösare höftmått. I denna folder hittar du även utförlig information om varje modell, kropp- och plaggmåttlistor för att underlätta val av storlek samt tilläggstjänster och brodyr.

3


4


5


Q257 - DOMESTIK Domestik är ett stadigt tuskaftat bomullstyg. På senare tid har man även infört inblandning av syntetmaterial, t.ex. 50 % polyester. Fördelen med att blanda polyester och bomull är att plaggen blir mer slitstarka, skrynklar mindre än vad rena bomullsplagg gör, lättare att tvätta och är mer färgbeständiga. Tuskaft (tvåskaft) är den enklaste och vanligaste vävtypen. Tyget vävs genom att trådarna som löper i längdriktningen och på tvären (varp- och väfttrådarna) korsar varandra en i taget. Tuskaftet den tätaste och slitstarkaste bindningen. Ordet domestik är en försvenskning av engelska ordet domestic, hemgjord, inhemsk, av latin domesticus. TUSKAFT

Segers domestik, som vi kallar kvalité 257, består av 50/50% bomull/polyester och har en vikt av 180g/m2. Idag består Segers färgpalett i domestiken av åtta härliga färger och samtliga färger klarar höga tvätt temperaturer på 85oC. Det är särskilt viktigt för hygienen inom både kök och vård då bakterier dör först i temperaturer på över 70oC. Förutom high C märkning är tyget Öko-Tex 100 certifierat.

Ö 07-152 Swerea IVF

Alla våra vårdplagg i domestik har genomgått omfattande tester. Vår tygleverantör testar krymp, pilling, slitstyrka, torr-/våtfällning på materialet innan vi får det levererat. Dessutom testas färgbeständigheten med olika former av påverkan som till exempel vatten, ljus och svett. Alla tester utförs enligt internationella ISO standarder. Segers gör även stickprov emellanåt då vi skickar iväg tyg till Swerea för en oberoende kontroll av olika typer av ämnen, detta för att säkerställa att tyget håller de förutsättningar som lovats. När sedan plagget är sytt testas det för industritvätt då vi tittar på hur plagget klarar olika typer av tvättar. Väl tillbaka från tvätteriet, tillsammans med deras omdöme, granskas plagget en sista gång av oss på Segers för att säkerställa att det håller den kvalité och finish som vi kräver att ett Segersplagg ska ha. Livslängden på ett plagg som tvättas hemma är i genomsnitt något längre än om det går på tvätteri. Segers rekommenderar alltid att du tvättar ditt nya plagg innan du använder det. Undvik att använda sköljmedel när du tvättar, det gör att plagget med tiden blir noppigt och dessutom är det skadligt för miljön. Använd ditt domestikplagg, med tiden blir det bara skönare och skönare.

6


7


8


M

M

TUNIKA Unisex Art. 3511 XS-3XL

Dam+ Art. 3512 XS-3XL

Dam Art. 3510 XS-3XL

En klassisk vårdtunika med v-ringning med herrknäppning i samtliga modeller för att underlätta placering av namnbricka. Modellen har bröstficka med dubbelfunktion, bälg i nederkant och extra hälla. Snedställda sidfickor förstärkta med dubbelt tyg. Nyckelhälla och telefonficka inuti höger ficka. Sprund i sidorna för ökad rörlighet och hank i nacken. Denna modell finns i tre olika utformningar - Unisex / Dam / Dam+ för att kunna passa så många olika figurer som möjligt. Utgå alltid från ditt bystmått (kroppsmått) när du väljer vilken storlek du ska ha (läs mer på sidan 25). Alla tre varianterna finns i samtliga 8 färger.

000

002

003

011

015

Kvalité: 50/50% polyester/bomull, domestik. Tvätt:

Använd ej sköljmedel.

Märkning:

Ö 07-152 Swerea IVF

045

052

085

9


10


M

M

TUNIKA Unisex Art. 3513 XS-3XL

Dam Art. 3514 XS-3XL

V-ringad jacka som knäpps med dolda tryckknappar. V-ringningen är herrknäppt i samtliga modeller för att underlätta placering av namnbricka. Modellen har bröstficka med dubbelfunktion, bälg i nederkant och extra hälla. Snedställda sidfickor förstärkta med dubbelt tyg. Nyckelhälla och telefonficka inuti höger ficka. Sprund i sidorna. Hank i nacke.

Kvalité: 50/50% polyester/bomull, domestik.

Denna modell finns i två olika utformningar - Unisex och Dam. Utgå alltid från ditt bystmått (kroppsmått) när du väljer vilken storlek du ska ha (läs mer på sidan 25) Bägge varianter finns i samtliga 8 färger.

Märkning:

Tvätt:

Använd ej sköljmedel.

Ö 07-152 Swerea IVF

000

002

003

011

015

045

052

085

11


12


M

KLÄNNING Dam Art. 2524 XS-3XL Figursydd klänning med V-ringning i herrknäppning för att underlätta placering av namnbricka. 98 cm lång, mätt mitt bak, i storlek M. Modellen har bröstficka med dubbelfunktion, bälg i nederkant och extra hälla. Snedställda sidfickor förstärkta med dubbelt tyg. Nyckelhälla och telefonficka inuti höger ficka. Utställd i nederkant. Hank i nacken.

Kvalité: 50/50% polyester/bomull, domestik.

Utgå alltid från ditt bystmått (kroppsmått) när du väljer vilken storlek du ska ha (läs mer på sidan 25). Klänningen finns i samtliga 8 färger.

Märkning:

Tvätt:

Använd ej sköljmedel.

Ö 07-152 Swerea IVF

000

002

003

011

015

045

052

085

13


14


BYXA Unisex Art. 8001 XS-3XL

Dam Art. 8002 XS-3XL

Rak byxa med resårlinning med dragsko. Byxan har snedställda sidfickor. Snedställd ficka med lock på höger ben och nedstickning för penna. Denna modell finns i två olika utformningar - Unisex och Dam. Utgå alltid från ditt stussmått (kroppsmått) när du väljer vilken storlek du ska ha (läs mer på sida 25) Byxorna finns i 4 basfärger.

Kvalité: 50/50% polyester/bomull, domestik. Tvätt:

Använd ej sköljmedel. Resåren drar ihop sig vid första tvätten.

Märkning:

Ö 07-152 Swerea IVF

000

002

011

015

15


16


BYXA MED BENRESÅR Unisex Art. 8005 XS-3XL Byxa med resårlinning med dragsko. Snedställda sidfickor med nyckelhälla i höger ficka. Snedställda benfickor, höger med lock, vänster dubbel ficka, båda fickor har nedstickning för penna. Byxan har en sydd kanal i benavslutet med knapphålsresår för justering av fotvidd. Överbliven resårtamp kan knäppas fast med en knapp i bensömmen. Utgå alltid från ditt stussmått (kroppsmått) när du väljer vilken storlek du ska ha (läs mer på sida 25) Byxorna finns i 4 basfärger.

Kvalité: 50/50% polyester/bomull, domestik. Tvätt:

Använd ej sköljmedel. Resåren drar ihop sig vid första tvätten.

Märkning:

Ö 07-152 Swerea IVF

000

002

011

015

17


18


BYXA 2-i-1 Unisex Art. 8003 XS-3XL

Dam Art. 8004 XS-3XL

Reglerbar byxa i två längder med knapp och tamp, tryckknapp i benslut för reglering av vidden. Slät fram med resår bak i linningen. Byxan har hällor för skärp samt nyckelhälla fram. Snedställda sidfickor. Snedställd ficka med lock på höger ben, låsbar ficka för mobiltelefon, nedstickning för penna.

Kvalité: 50/50% polyester/bomull, domestik.

Denna modell finns i två olika utformningar - Unisex och Dam. Utgå alltid från ditt stussmått (kroppsmått) när du väljer vilken storlek du ska ha (läs mer på sida 25) Byxorna finns i 4 basfärger.

Märkning:

Tvätt:

Använd ej sköljmedel. Resåren drar ihop sig vid första tvätten.

Ö 07-152 Swerea IVF

000

002

011

015

19


20


MAMMABYXA Dam Art. 8006 XS-3XL Rak mammabyxa med infälld trikå över magen. Justerbar midja som regleras med knapphålsresår, överbliven tamp kan knäppas fast. Snedställd ficka med lock på höger ben med nedstickning för penna. Utgå alltid från ditt stussmått (kroppsmått) när du väljer vilken storlek du ska ha (läs mer på sida 25) Byxorna finns i 3 basfärger.

Kvalité: 50/50% polyester/bomull, domestik. Tvätt:

Använd ej sköljmedel. Resåren drar ihop sig vid första tvätten.

Märkning:

Ö 07-152 Swerea IVF

000

002

015

21


SÅ TAR DU HAND OM DITT SEGERSPLAGG! • Mörka plagg kan innehålla överskottsfärg. Tvätta före användning. • Följ tvättanvisningarna på plaggetiketten. • Handtvätt är inte skonsammare än maskintvätt. • Lägre temperatur än rekommenderat kan orsaka färgfällning. • Använd ej för mycket mjukmedel. Det orsakar noppor. • Blanda inte vit- och kulörttvätt. • Hårt smutsade plagg tvättas ej med ljusa textilier. • Tvätta aldrig strumpor och ull med vävda material. • Speciell fläckborttagning görs innan tvätt. • Försök att alltid få bort fläcken när den är ”färsk”. • Packa inte maskinen för full. Det kan uppstå permanentveck. • Blötlägg aldrig över natten. Kör blötläggningsprogram istället. • Respektera högsta torktumlingstemperatur. • Stryk aldrig direkt på ett transfertryck.

Blod - Ta genast bort med kallt vatten. Tvätta sedan med hett vatten och perborathaltig enzymtvättmedel. Fett - Ta genast bort med aceton, bensin eller T-sprit, med minsta möjliga vätska. Handsprit - Du kan ta bort fläcken genom att hälla 1 tsk citronsyra i tvättmaskinen. Kaffe - Ta bort med hett vatten och perborathaltigt enzymtvättmedel. Kulspetspenna - Ta bort med Metanol eller T-sprit. Skölj med vatten.

Tvättsymboler: Max 95°

22

Max 85°

Max 60°

Max 40°

Ej vattentvätt

Max 200°

Max 150°

Tumling

50°

Ej tumling

Klorblekning

Ej klorblekning

Rengöres med Perkloretylen


SNYGGT KLÄDD MED GOTT SAMVETE Segers vill leda utvecklingen i branschen för en mer hållbar och miljövänlig textilbransch. Vi utvecklar vår produktion i takt med omvärldens nya kunskaper och miljökrav.

AMFORI - BSCI (BUSINESS SOCIAL COMPLIANCE INITIATIVE) Ett av världens största hållbarhetsinitiativ för att skapa mer ansvarsfulla leverantörskedjor. BSCI drivs av Foreign Trade Assoication (FTA) i Bryssel. På uppdrag av BSCI kontrolleras vår produktion av oberoende institut.

OEKO-TEX STANDARD 100

Ö 07-152 Swerea IVF

Ett internationellt mått på trygghet genom hela textilkedjan. Kravlistan innehåller över 100 parametrar och ska säkerställa att de textilier som klarat proven och certifierats, inte innehåller hälsovådliga ämnen. 80 procent av Segers sortiment är certifierat enligt Öko-Tex.

REACH - FÖRORDNINGEN

REACH

EU:s kemikalielagstiftning och förordning som ska skydda människor och miljön mot kemiska risker. Reach handlar om att registrera, utvärdera, godkänna och begränsa kemiska ämnen inom EU. Tillsammans med en extern konsult har Segers utvecklat ett verktyg som hjälper leverantörer att få full koll på kemikalier i riskzonen.

KEMIKALIEGRUPPEN, VID SWEREA IVF Segers ingår i Kemikaliegruppen, vid Swerea IVF som fortlöpande följer registrering och utvärdering av nya och gamla ämnen som har textil anknytning för att säkerställa att våra produkter inte innebär hälsorisker.

ISO 14001 Internationell standard för miljöarbete, föroreningar och miljökrav. Redan 1998 påbörjade Segers arbetet för att föra in miljöledningssystem enligt ISO 14001. Certifiering genomfördes i maj 2000.

FTI (FÖRPACKNINGS- OCH TIDNINGSINSAMLINGEN) Som ansluten till FTI tar Segers sitt producentansvar och bidrar till att Sverige är ett av de bästa återvinningsländerna i världen. Sedan 1994 finns ett producentansvar för förpackningar vilket innebär att alla som tillverkar, importerar eller säljer en förpackning ansvarar för att den samlas in och återvinns.

HIGH C De flesta bakterier dör först vid 72°C värme men många arbetsläder tål endast 40-60°C tvätt. Många av Segers kläder kan tvättas i 85°C utan att kompromissa med vare sig kvalitet eller livslängd. Ett säkrare plagg för en tryggare arbetsmiljö.

23


MÅTTLISTA PLAGG Måtten i tabellena nedan är plaggmått.

Art. 3511 Tunika Unisex S

M

L

XL

XXL

3XL

XS

S

M

L

XL

XXL

3XL

94

102

110

118

126

136

148

92

100

108

116

128

140

152

73

75

77

78,8

80,6

82,4

84,2

69,4

70,2

71

71,8

72,6

73,4

74,2

Midja (215)

98

106

114

122

130

140

152

86

94

102

110

122

134

146

210 Stuss (220)

100

108

116

124

132

142

154

100

108

116

124

136

148

160

28

29

30

31

32

33,2

34,4

24

25

26

27

28,2

29,4

30,6

Bystvidd (205) 235

Längd mitt bak (210) 205

Ärmlängd (235)

215

Art. 3510 Tunika Dam

XS

Art. 3512 Tunika Dam+

220

S

M

L

XL

XXL

3XL

XS

S

M

L

XL

XXL

3XL

92

100

108

116

128

140

152

92

100

108

116

128

140

152

69,4

70,2

71

71,8

72,6

73,4

74,2

96,4

97,2

98

98,8

99,6 100,4 101,2

Midja (215)

98

106

114

122

134

146

158

86

94

102

110

122

134

146

Stuss (220)

112

120

128

136

148

160

172

106

114

122

130

142

154

166

Ärmlängd (235)

24

25

26

27

28,2

29,4

30,6

24

25

26

27

28,2

29,4

30,6

Bystvidd (205) 235

210

Art. 2524 Klänning

XS Längd mitt bak (210)

Art. 3513 Jacka Unisex

Art. 3514 Jacka Dam

XS

S

M

L

XL

XXL

3XL

XS

S

M

L

XL

XXL

3XL

Bystvidd (205)

94

102

110

118

126

136

148

92

100

108

116

128

140

152

Längd mitt bak (210)

73

75

77

78,8

80,6

82,4

84,2

69,4

70,2

71

71,8

72,6

73,4

74,2

Midja (215)

98

106

114

122

130

140

152

86

94

102

110

122

134

146

Stuss (220)

100

108

116

124

132

142

154

100

108

116

124

136

148

160

Ärmlängd (235)

28

29

30

31

32

33,2

34,4

24

25

26

27

28,2

29,4

30,6

L

XL

XXL

3XL

Art. 8001 Byxa Unisex XS 305

M

Art. 8002 Byxa Dam

L

XL

XXL

3XL

XS

72

80

88

96

104

114

126

72

80

88

96

108

120

132

96

104

112

120

128

138

150

96

104

112

120

132

144

156

77

78

80

82

83

84

85

78

78

80

81

81

82

83

Knävidd (355)

42,4

45,2

48

50,8

53,6

56,8

60,4

43,6

46

48,8

51,6

55,2

58,8

62,4

Fotvidd (320)

34,8

36,4

38

39,6

41,2

43,2

45,6

35,4

37

38,6

40,2

42,6

45

47,4

Art. 8003 Byxa 2-i-1 Unisex

320

Art. 8004 Byxa 2-i-1 Dam

XS

S

M

L

XL

XXL

3XL

XS

S

M

L

XL

XXL

3XL

Midja efter tvätt (305)

72

80

88

96

104

114

126

72

80

88

96

108

120

132

Stuss (310)

94

102

110

118

126

136

148

96

104

112

120

132

144

156

Innerbenslängd (315)

77

78

80

82

83

84

85

78

78

80

81

81

82

83

Knävidd (355)

38,4

41,2

44

46,8

49,6

52,8

56,4

39,6

42

44,8

47,6

51,2

54,8

58,4

Fotvidd (320)

36,8

38,4

40

41,6

43,2

45,2

47,6

37,4

39

40,6

42,2

44,6

47

49,4

Art. 8005 Resårbyxa Unisex

24

M

Stuss (310)

315 355

S

Midja efter tvätt (305)

Innerbenslängd (315) 310

S

Art. 8006 Mammabyxa

XS

S

M

L

XL

XXL

3XL

XS

S

M

L

XL

XXL

3XL

Midja efter tvätt (305)

72

80

88

96

104

114

126

92

100

108

116

128

140

152

Stuss (310)

96

104

112

120

128

138

150

96

104

112

120

132

144

156

Innerbenslängd (315)

77

78

80

82

83

84

85

78

78

80

81

81

82

83

Knävidd (355)

42,4

45,2

48

50,8

53,6

56,8

60,4

43,6

46

48,4

51,2

54,8

58,4

62

Fotvidd (320)

34,8

36,4

38

39,6

41,6

44

46,4

37,4

39

40,6

42,2

44,6

47

49,4


HITTA DIN STORLEK

Måtten i tabellen nedan är kroppsmått. Måtten tas iklädd underkläder. Rörelsevidd är sedan tillagt i respektive modell och varierar efter modell.

DAM: C40-SERIEN / S M L-SERIEN XS

S

M

L

XL

XXL

C32

C34

C36

C38

C40

C42

C44

C46

C48

C50

C52

C54

Bystvidd

76

80

84

88

92

96

100

104

110

116

122

128

Midja

60

64

68

72

76

80

84

88

94

100

106

112

Stuss

84

88

92

96

100

104

108

112

117

122

127

132

Innerbenlängd byxor*

75

76

77

78

78

79

79

79

80

80

80

81

För Segers + serie tillkommer +8 cm på stussvidd i resp storlek.

HERR: C50-SERIEN / S M L-SERIEN S

M

L

XL

XXL

C44

C46

C48

C50

C52

C54

C56

C58

C60

C62

C64

C66

Bröstvidd

88

92

96

100

104

108

112

116

120

126

132

138

Midja

76

80

84

88

92

96

100

104

108

114

120

126

Stuss

95

99

103

107

111

115

119

123

127

133

139

145

Kragstorlek* Innerbenlängd byxor*

37-38 77

78

39-40 79

80

41-42 81

82

43-44 83

83

45-46 84

84

47-48 85

85

C150-SERIEN tillkommer +6 cm på innerbenlängd i resp storlek. D100-SERIEN är innerbenslängden -4cm i resp storlek.

UNISEX (S-M-L) OMVANDLING TILL HERR / DAM (C-STL) Storlek Unisex

XS

S

M

L

XL

XXL

Motsvarar Herr

C40-42

C44-46

C48-50

C52-54

C56-58

C60-62

Motsvarar Dam

C34-36

C38-40

C42-44

C46-48

C50

C52-54

*plaggmått, ej kroppsmått

A = Bystvidd: tas över högsta punkt B = Midja C = Stuss: tas över största stället. Ca 20 cm nedanför midja. D = Innerbenlängd, plaggmått. Utgå från stussmått vid storleksbestämning för byxor. Utgå från bystvidd vid storleksbestämning på överdelar.

SEGERS + Plagg med generösare passform. Segers har en linje som vi kallar + (plus). Tanken är att hitta ett plagg för oss med lite kurvigare former. Du väljer din storlek efter ditt bystmått och får med denna + modell, en mer a-formad tunika med generösare mått över höften. Tänk på att när du väljer storlek för din över och underdel, så utgå alltid efter ditt byst- resp. stussmått. Det är inte alltid dessa mått ger samma plaggstorlek.

25


26


TILLÄGGSTJÄNSTER

Dessa förändringar kan du göra på våra lagerplagg.

KVALITÉ 257 Modeller

Förändring

Art nr - Förändring

8001, 8002, 8006

Kortning av byxben -2cm till -10cm, -13cm

3991-003-cm

8001, 8002, 8006

Kortning till highwater byxa (-24cm)

3991-018-24

2524

Kortning av klänning, -5cm.

3995-102-05

2524

Kortning av klänning, -10cm.

3995-102-10

2524

Kortning av klänning, -15cm.

3995-102-15

2524

Kortning av klänning, -20cm.

3995-101-20

Alla artiklar med tilläggstjänster produceras mot order. Leveranstid enligt ordererkännande. Plagg med tilläggstjänster har ej returrätt.

MÄRKNING AV PLAGG Att synas och profilera sig är viktigt.

NAMNBRODYR

LOGOBRODYR

Brodyr av egennamn. Du kan välja mellan

För brodyr av företagslogo tar vi emot vektoriserad fil.

6 olika stilar. Du ser dem här nedan.

Färger anger du i PMS färgnummer.

1. Brush Script

2.

TRANSFER En snygg profilering av er logo som värms

Designer New

direkt på plagget. Minsta antal 50 st.

3. Script 2 Grande

4. Block 2 Light

BRODERIFABRIKEN

I brodyrfabriken på segers.com kan du skapa en

5. Block 2

visuell bild av hur du vill att ditt arbetsplagg kan se ut

Goudy Bold New

transfer på ditt plagg kontaktar återförsäljaren Segers

6.

med logotypen på. Det går inte att beställa plagget med brodyr på webben utan önskas brodyr eller kundtjänst vid order.

Notera att nyansskillnader mellan verkligt plagg och återgivet plagg på bild kan förekomma samt att en kontinuerlig produktutveckling kan innebära att det levererade plagget kan avvika något från utseendet i katalogen. Försäljningen av Segers produkter sker genom återförsäljare vars försäljnings- och leverans villkor kan variera. Katalogen är tryckt på klorfritt papper samt uppfyller SIS krav på Svanenmärkt papper. Fotograf: Patrik Hagborg & Grafia. Ed. 2018 SE

27


SEGERS Företagsgatan 30, 504 64 BORÅS +46 33-23 10 00 • www.segers.com order@segers.com • info@segers.com

Profile for Segers Fabriker

Segers Vård och Hälsa  

Vi behöver känna förtroende för dem som skall ta hand om oss oavsett om vi besöker mödravården, tandläkaren, äldreboendet, fysioterapeuten e...

Segers Vård och Hälsa  

Vi behöver känna förtroende för dem som skall ta hand om oss oavsett om vi besöker mödravården, tandläkaren, äldreboendet, fysioterapeuten e...

Profile for as_cla

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded