Page 1


”Segers är en väletablerad producent av lätta yrkeskläder inom Kök & Servering och Vård & Omsorg. Som specialist ska vi överträffa kundens förväntningar på yrkeskläder. Vår stolthet för design, funktion och service tillsammans med ett starkt etik- och miljöengagemang leder oss till långsiktiga relationer.” Benny Karlsson, VD Segers


HISTORA Segers långa historia garanterar dig trygghet och långsiktighet i våra affärsrelationer.

• Familjeföretag sedan 3 generationer • Ägare fam. Roger Larsson • Startades 1943 Gustav Segerqvist föddes i en liten by utanför Borås och flyttade in till stan för att bli snickare. Gustav slutade på bygget och köpte en cykel och en resväska och gav sig ut till byarna för att sälja. Efter några år införskaffades ett kontor och några sömmerskor anställdes.


KÖK & SERVERING. För alla inom professionell matlagning och servering.

Gatukök, butikskök, kafé och coffee shops, smörgås- och salladsrestauranger, pizzabutiker, vägrestauranger, personalrestauranger, A la carte-restauranger, lunchrestauranger, golfrestauranger, hotell, konferensanläggningar, pubar och barer, catering­v erksamheter, evenemang, skolor, produktionskök, livsmedelsindustri, bagerier.


KOSTYM Design och kvalité för hotell och restaurang.

Hotell och konferans personal, säljare, företagspersonal, hovmästare.


EKONOMI Det är enklare med en stark leverantör.

TRIPPEL-A GULDDIPLOM Segers är ett av de 437 företag av Sveriges totalt 478 109 aktiebolag som har högst kreditvärdighet enl. Bisnode och har haft det sedan 1998. Segers långa historia med start 1943 och goda ekonomi garanterar dig trygghet och lång­siktighet i våra affärsrelationer. Stark ekonomi är styrka!


PRODUKTION Genom att ha full kontroll, från minsta stygn till färdig produkt, garanterar vi att våra kunder får bästa möjliga produkt.

Egen produktion i Estland och Ukraina

• 100% Ägare av dotterbolag Estland-Ukraina • Lager och logistik i Estland • Flexibel produktion, små och stora serier.


VI SÄGER JA TILL SOCIALT ANSVAR. Att beröra och påverka människors vardag måste ske med respekt.

I en värld där orättvisorna är stora och många textilföretag blundar, väljer vi på Segers att öppna ögonen och se problemen. För att lösa dem. Allt oftare kommer nyheter om hur företag anlitar fabrikanter som kränker mänskliga rättigheter eller på annat sätt arbetar oetiskt. På Segers vill vi gå i täten för en förändring. Det spelar ingen roll om du är inköpare eller konsument. Du har rätt att veta var och på vilket sätt våra kläder har tillverkats - det handlar om omtankte, att känna samhällsansvar.


MILJÖ Vårt starka miljöengagemang ger dig trygghet i ditt företag

Segers målsättning är att minska belastningen på miljön. För att på ett långsiktigt sätt uppnå detta jobbar vi med följande: Välja leverantörer och samarbetspartners utifrån våra egna miljöstandarder och på så vis påverka företagen och myndigheter. Göra allt för att på bästa sätt utnyttja våra resurser och samordna vårt arbete i möjligaste mån för att undvika resursslöseri. Göra miljöfrågor till en långsiktig investeringsfråga och prioritera förebyggande åtgärder. Följa med i utveckling och forskning kring miljö, i synnerhet gällande textilier. Ge våra anställda information och kunskap så att de har möjlighet att välja en miljöenlig väg i sitt arbete. Följa lagar och krav som ställs på företaget

• Alla material är testade, säkrade och noggrant utvalda • Öko-Tex 100 certifikat, att plaggen inte innehåller hälsovådliga ämnen • ISO 14001, ett miljöcertifierat företag • STeP, för att bidra till ett mer hållbart samhälle Ö 07-152

Swerea IVF

Segers foretagspresentation  

Presentation utav Segers Fabriker