Cursos i tallers de fotografia de mar museu marítim barcelona

Page 1

INSTANTĂ€NIES DE MAR-2016

fotografia: Joan Sol

Cursos i tallers de fotografia de mar


INSTANTÀNIES DE MAR-2016 Cursos i tallers de fotografia de mar

Totes les fotografies són de participants en anteriors edicions d’Instantànies de mar

El Museu Marítim de Barcelona organitza un programa de cursos i tallers de fotografia de mar, destinats al públic interessat a aprendre o millorar la tècnica i la composició de la fotografia a bord d’una embarcació, així com la relació del fotògraf amb el medi marí. Les sessions seran impartides per Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica i professor de fotografia. Les nocions teòriques es desenvoluparan en el museu. En la majoria d’aquestes activitats, les classes de mar s’impartiran a bord de dues de les embarcacions de la flota tradicional del Museu Marítim: el pailebot Santa Eulàlia i el bot de pràctics Pollux. Les places són limitades en totes les activitats. La realització dels cursos i tallers està supeditada a un nombre mínim de participants.

Taller fotografia en vaixell clàssic Curs avançat de fotografia en el medi marí Curs d’iniciació a la fotografia en el medi marí per a joves

Taller Quan cau la nit

Taller “Barcelona desperta”


TALLER FOTOGRAFIA EN VAIXELL CLÀSSIC

Introducció a la fotografia marítima de nivell inicial. Té com a objectius conèixer l’equip fotogràfic i les seves possibilitats al mar, aplicar les mesures de seguretat pel fotògraf i equip, i conèixer les particularitats de la navegació a bord d’un vaixell clàssic. No són necessaris coneixements previs de fotografia ni de navegació. *Les sessions es faran en els espais del museu i al pailebot Santa Eulàlia.

15 d’abril, divendres, de 18 a 21 h Benvinguts al mar i aprèn a veure Introducció a la fotografia i el seu valor com a document històric. Composició d’una imatge; concepte d’equilibri, harmonia, enquadrament en fotografia de mar. Aplicació de les regles de composició en la fotografia de mar. Dificultats del medi marí. Visionat de les imatges. Processament d’imatges digitals. Dissabte 16 d’abril, de 10 a 13 h Sortida a mar a bord del pailebot Santa Eulàlia Comportament a bord. Control de situacions de llum. Anàlisis de riscos. Exercicis de composició. 17 d’abril, diumenge, de 11 a 14 h Anàlisis i conclusions Anàlisis de les imatges obtingudes durant la sortida a mar. Selecció de les millors imatges. Conclusions.

fotografia: Diego Iriarte

Preu: 90 euros (IVA inclòs)

25% de descompte per estudiants i AAMM


CURS AVANÇAT DE FOTOGRAFIA EN EL MEDI MARÍ

Aquest curs és una oportunitat única per accedir a fotografiar una de les més espectaculars competicions de vela: vaixells clàssics i d’època, nacionals i internacionals, participants en la IX edició de la Regata Puig Vela Clàssica Barcelona. Sota les indicacions del fotògraf Diego Yriarte, podreu capturar imatges de velers de gran bellesa i aproximar-vos a una activitat apassionant que és pràcticament impossible veure des de terra. El curs de perfeccionament de la tècnica de la fotografia marítima està destinat a un públic amb nocions bàsiques de fotografia que vol aprofundir i millorar els seus coneixements sobre l’equip fotogràfic i les seves possibilitats al mar. S’explicarà quines mesures de seguretat s’han d’adoptar, tant pel fotògraf com per protegir l’equip. A bord d’una embarcació coneixerem les situacions i possibilitats

compositives navegant entre els vaixells de regata en plena competició. Es requereixen coneixements bàsics de fotografia o haver participat en algun dels tallers de fotografia del Museu Marítim de Barcelona. *Les sessions es faran en els espais del museu i a bord d’una llanxa neumàtica. Les condicions meteorològiques poden alterar els horaris de les sessions al mar.

Dijous 14 de juliol, de 12 h a 15 h Primera sortida a mar Introducció a la composició d’una imatge; concepte d’equilibri, harmonia, enquadrament en fotografia de mar. Perfeccionament de les regles de composició en la fotografia de mar. Resolució de les dificultats en el medi marí. Comportament a bord i control de situacions de llum. Divendres 15 de juliol, de 12 h a 15 h Segona sortida a mar Comportament a bord i control de situacions de llum. Dissabte 16 de juliol, de 9.30 h a 12.30 h Anàlisis i conclusions Anàlisi de les imatges obtingudes durant les sortides a mar. Selecció de les millors imatges. Conclusions.

Preu: 96 euros (IVA inclòs)

25% de descompte a estudiants i membres de l’Associació dels Amics del Museu Marítim.


CURS D’INICIACIÓ A LA FOTOGRAFIA EN EL MEDI MARÍ PER A JOVES

Si t’agrada el mar i la fotografia, tens l’oportunitat d’unir aquestes dues grans passions en un mateix curs. Aquest curs és una activitat destinada a joves de 12 a 16 anys, i té com a objectiu principal conèixer l’equip fotogràfic i les seves possibilitats al mar, explicar quines mesures de seguretat ha d’adoptar el fotògraf per a protegir-se ell i l’equip i conèixer les possibles situacions i possibilitats compositives a bord. No són necessaris coneixements previs de fotografia ni de navegació. *Les sessió es faran en els espais del Museu i al pailebot Santa Eulàlia.

27 de juny, de 10 a 14 h Benvinguts al mar! Introducció a la fotografia i el seu valor com a document històric. Composició d’una imatge; concepte d’equilibri, harmonia, enquadrament en fotografia de mar. Aplicació de les regles de composició en la fotografia de mar. 28 de juny, de 10 a 14 h Aprèn a veure Dificultats del medi marí. Visionat de les imatges. Processament d’imatges digitals. 29 de juny (navegació), de 10 a 14 h Sortida a mar a bord del pailebot Santa Eulàlia Comportament a bord. Control de situacions de llum. Anàlisis de riscos. Exercicis de composició. 30 de juny, de 10 a 14 h Anàlisis i conclusions Anàlisis de les imatges obtingudes durant la sortida a mar. Selecció de les millors imatges. Conclusions.


TALLER QUAN CAU LA NIT

8 d’octubre, dissabte, navegació de 4 hores, de 17.30 a 21.30 h Sortida a mar a bord del pailebot Santa Eulàlia. Comportament a bord. Interpretació dels canvis de llum. 9 d’octubre, diumenge, de 10 a 13 h Anàlisis i conclusions. Anàlisis de les imatges obtingudes durant la sortida a mar. Selecció de les millors imatges. Conclusions.

fotografia: Irene Arenas

Quan es fa de nit al mar, les oscil·lacions de colors i ombres ens obren un nou ventall de composicions fotogràfiques, així com uns reptes en la captura de lectures complexes de moviment i mancances lumíniques de la posta de sol. Aquest taller ofereix la possibilitat de practicar la tècnica fotogràfica en el moment que es comença a fer fosc: el moment en el qual marins i fotògrafs temen serà el de la nostra màxima diversió. Els canvis lumínics sobre l’aigua, el cel, i la ciutat sobre un medi en infinit moviment, com és una antiga embarcació de vela construïda el 1918, seran treballats des de l’òptica fotogràfica. Es requereixen coneixements bàsics de fotografia. *Les sessions es faran en els espais del Museu i en el pailebot Santa Eulàlia.

Preu: 60€ (IVA inclòs)

25% de descompte per estudiants i AAMM


Per als navegants, la sortida del sol és un moment desitjat per dos motius, calor i llum. En fotografia esperem el mateix: llum càlida. En sortir el sol, la ciutat desperta i la llum del dia envaeix Barcelona. És el millor moment: la llum ideal per fotografiar el front marítim. Solament des del mar és possible captar-ho complet, des de Montjuïc al riu Besòs i més. Aquest taller ofereix la possibilitat de practicar la tècnica fotogràfica en un entorn poc amable que exigeix una experiència que combini els coneixements del mar i els de fotografia. Els canvis lumínics sobre un medi en infinit moviment, com és una antiga embarcació tradicional, seran treballats des de l’òptica fotogràfica. Es recomanen coneixements bàsics de fotografia. *La sessió es farà en embarcació clàssica. El taller es divideix en dos blocs: les pràctiques de navegació i la sessió d’anàlisi.

fotografia: Meritxell Veciana

TALLER “BARCELONA DESPERTA”

Diumenge 6 de novembre De 6.30 a 12.30 h Preu: 60€ (IVA inclòs)

25% de descompte per estudiants i AAMM


Inscripcions a www.mmb.cat Grups reduïts, places limitades. La realització dels cursos i tallers estan supeditats a un nombre mínim de participants. Un cop realitzat el pagament, no es retornarà l’import llevat que es comuniqui la baixa amb un mínim de 7 dies d’antelació. blog de foto de mar: arxiufotograficmmb.blogspot.com.es

Col·labora: