De + achter Google

Page 75

+15.8 Advertenties Google+ is op dit moment (nog) vrij van advertenties. Bij de laatste layout update dachten veel gebruikers dat de grote witte ruimte aan de rechterzijde gebruikt zou gaan worden voor advertenties. Google ontkende dit meteen, maar vertelde er niet bij waar het dan wel voor gebruikt gaat worden. Hoe Google advertenties gaat tonen is niet bekend. Worden het sponsored of promoted updates of wordt er straks voor een Hangout een advertentie getoond? We weten het pas zodra ze deze optie aanzetten in Google Adwords. Ik hoop in elk geval dat ze vooraf goed nadenken over hoe advertenties de "schone" Google+-ervaring kunnen benadelen.

+15.9 Tablet app Een groot gemis en ook ik als Google+-fan klaag er wekelijks over; een Tablet app. De mobiele app is leuk voor je telefoon maar mist het gebruik van het grotere scherm wanneer deze op een tablet wordt gebruikt. Al een aantal malen hebben enkele developers laten vallen dat ze aan het werk zijn aan een tablet versie van de Google+-app maar tot op heden is deze er nog niet van gekomen.

+15.9 Integratie met andere Google-diensten In hoofdstuk 12 kwam al aan bod dat Google zoveel mogelijk haar diensten wil integreren. Google ziet Google+ niet als sociaal netwerk, maar meer als een sociale laag over alle andere Google-diensten. Dit zie je al terug in bijvoorbeeld Gmail, waar je e-mails kunt filteren op basis van je kringen.

Op het moment van schrijven zijn er signalen dat de Google agenda gekoppeld gaat worden, zodat je evenementen kunt organiseren met je kringen. De komende maanden zullen we meer en meer van deze integratie gaan zien, totdat alles is verbonden.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.