De + achter Google

Page 74

welkome ontwikkeling. Ook dynamic circles zijn al eerder aan bod gekomen in dit ebook. Hoe handig zou zijn als je op basis van publieke demografische informatie een kring kunt laten genereren? Wil je een update alleen sturen naar mannen die ouder zijn dan 25, dan genereer je eerst een kring en stuur je de update vervolgens naar die kring. Op deze manier kun je dus heel gericht updates verzenden. Het beheer van kringen wordt hiermee ook veel makkelijker.

+15.4 Shared circles Op dit moment kan nog maar één persoon kringen beheren. In de toekomst moet het mogelijk worden dat mensen gezamenlijk een kring kunnen bijhouden. Op deze manier kunnen meerdere mensen bijvoorbeeld een kring bijhouden van een sportclub, nieuwe leden toevoegen en mensen die bijvoorbeeld verhuisd zijn, verwijderen. Anderen kunnen zich dan inschrijven op die kring. Hierdoor hebben ze altijd de allerlaatste versie van deze kring.

+15.5 Mobiel paginabeheer Dit is een veel gehoorde wens vanaf het moment dat pagina's beschikbaar kwamen. Momenteel kun je alleen een profiel beheren via de mobiele app of website en dat is voor merken met een Google+-pagina, die bijvoorbeeld een evenement willen verslaan, nogal frustrerend.

+15.6 API-access Overal waar ik spreek/praat over Google+ komt vroeg of laat de vraag: “kan ik geen third party tool gebruiken om Google+ te beheren?” Mijn antwoord is dan altijd "nee". Uiteraard zijn er mogelijkheden met dure pakketten van bijvoorbeeld HootSuite en Buddy Media, zoals ook besproken in hoofdstuk 11, maar dan nog moet je geluk hebben dat en Google en dat bedrijf je de toegang geeft tot Google+. Voor nu ben je dus echt toegewezen op de Google+-website of mobiele app. Alvorens de API wordt vrijgegeven, wil Google er eerst voor zorgen dat de API correct werkt en dat ze goed onder controle kunnen houden hoe de API gebruikt gaat worden. Wat je bij veel andere platformen ziet, is dat mensen gaan cross-posten of enkel een RSS-feed =koppelen. Dit gaat op Google+ nooit werken.

+15.7 Additional tabs & meerdere mediatypes De profielpagina is voor personen wel toereikend. Voor bedrijven kan er natuurlijk altijd meer op. Een van de veelgevraagde functionaliteit zijn extra tabs, waarmee je meer van je merk of bedrijf kunt laten zien. Zoals je wellicht gemerkt hebt, kun je in principe maar één mediatype toevoegen aan je post en deze achteraf niet meer veranderen/updaten. Door achteraf de mogelijkheid te krijgen om een URL toe te voegen die ook een snippet laat zien of zelfs een grote foto bij een URL, kun je een update veel interessanter maken.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.