De + achter Google

Page 61

+11 : Apps, tools & plugins +11.1 Google+ beheren Veel mensen gebruiken programma’s zoals HootSuite of Tweetdeck om Twitter en Facebook te beheren. Ze kunnen zo eenvoudig vanuit één scherm meerdere netwerken bekijken en voorzien van updates. Dat is op dit moment mogelijk voor Google+, maar alleen met professionele en dure pakketten van de bekende tools. Zo kun je met HootSuite en Buddy Media berichten lezen en plaatsen op Google+, maar daarvoor heb je wel een Enterprise-account nodig. Voor veel mensen en zeker voor bedrijven is dit een drempel om veel gebruik te maken van Google+. Het is echter een weloverwogen keuze van Google. Mensen die gebruik maken van bijvoorbeeld Tweetdeck, bezoeken Twitter zelf nauwelijks meer. Daarnaast heeft het ook te maken met het feit dat ‘de Google+ API nog niet open is’. Voor een externe applicatie, die contact wil leggen met bijv. Facebook, Twitter of Google+, is een API nodig. Aangezien de API nog gesloten is en alleen maar leesrechten biedt voor publieke data, kunnen ontwikkelaars van andere applicaties niets bouwen.

Google heeft aangegeven de API voor Google+ langzaam uit te rollen en alles vanaf het begin goed te willen doen. Het zal dus ook nog een tijdje duren voor andere ontwikkelaars Google+ in hun pakket kunnen opnemen. Tot die tijd zul je gebruik moeten maken van Google+ zelf of een duur pakket bij bijvoorbeeld HootSuite of Buddy Media aan moeten schaffen.

+11.2 Handige plugins om het gebruik van Google+ te vergemakkelijken Wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld Chrome of FireFox, dan kun je voor deze browsers plugins (of extensies) downloaden. Deze plugins maken het gebruik van Google+ makkelijker