De + achter Google

Page 51

kunnen je webpagina’s meteen gedeeld worden op Google+. Een gedeelde pagina kun je weer terug vinden via Google+ Ripples (zie reden 5 van 5 redenen om als bedrijf met Google+ te beginnen). De +1-knop kun je toevoegen aan je website door een plugin te gebruiken voor bijvoorbeeld Wordpress, maar kan ook handig door code van Google+ op de desbetreffende pagina te installeren. Voor Wordpress kun je gebruik maken van bijvoorbeeld Digg Digg.De losse code vind je hier. De code moet in z’n geheel op de juiste pagina worden geïnstalleerd.

Bezoekers van je site, die zijn ingelogd op Google+, kunnen op de knop klikken. Er wordt dan meteen een +1 gegeven aan deze pagina. Vervolgens vouwt de +1-knop uit en kan de pagina ook gedeeld worden met een eventuele opmerking (zie bovenstaand screenshot). De bezoeker kan meteen bepalen of hij je pagina openbaar of met bepaalde kringen wil delen. Zo hoeft hij niet weg te navigeren van jouw website. 6.

Betrek je Google+ pagina in je communicatie en/of marketing

Plaats je je social media-profielen op bijvoorbeeld je visitekaartjes, in je adverenties of TVreclames? Zet je Google+ pagina er dan zeker bij. Op deze manier kun je het aantal volgers verhogen en bereik je mensen waar ze zelf actief zijn.

Maak, zoals eerder gezegd, regelmatig crosslinks. Heb je een leuke actie op Facebook, kondig deze aan Google+. Plaats je een openbare update op Google+, dan kun je hier naar linken vanuit Twitter of Facebook.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.