De + achter Google

Page 50

relatie op met de persoon of pagina wiens content je hebt gedeeld.

3.

Maak kringen aan en plaats mensen in de kringen

Je kunt kringen inzetten om bijvoorbeeld persberichten enkel te delen met journalisten. Een andere kring kun je bijvoorbeeld gebruiken om in dialoog te gaan met testers van een product. Op dit moment moeten kringen nog handmatig worden bijgehouden. Mogelijk wordt het in de toekomst mogelijk om kringen te beheren op basis van demografische informatie of door een koppeling te maken met je CRM-systeem. 4.

Plaats een Google+ badge op je website

Net zoals je bijvoorbeeld een Twitter- of Facebook-badge op je website hebt geplaatst, kun je er ook een van Google+ plaatsen. Deze badge geeft bezoekers van je website de mogelijkheid je pagina gelijk aan hun kringen toe te voegen. Op deze manier maak je je bezoekers bekend met het feit dat je ook te vinden bent op Google+. Een Google+ badge kun je hier aanmaken.

Het aantal +1's van je website en je Google+ pagina worden door middel van deze badge bij elkaar opgeteld. Het aantal +1's heeft effect op zoekresultaten. Daarnaast helpt deze badge ook als je een verified-badge op je pagina wilt krijgen. Een verified-badge laat bezoekers van je pagina zien dat het de officiele pagina van je bedrijf, merk of organisatie is. Op deze manier weten ze zeker dat de gedeelde informatie de juiste is. Google maakt regelmatig aanpassingen aan de badges en +1-knoppen. Door de manier waarop Google deze elementen heeft gebouwd, is het echter niet noodzakelijk om ze steeds opnieuw te installeren. Eventuele wijzigingen worden gelijk automatisch geactiveerd en doorgevoerd op jouw website. 5.

Voeg een +1-knop toe aan verschillende pagina's

Heeft je bedrijf een weblog of verkoop je producten, dan kun je aan deze pagina's een +1-knop toevoegen. De +1-knop geeft bezoekers simpelweg de mogelijkheid om een +1 te geven. Ook


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.