De + achter Google

Page 46

toekomst worden de mogelijkheden voor kringen nog meer uitgebreid, zodat je dankzij dynamic circles berichten kunt sturen naar automatisch aangemaakte kringen en self subscribe circles, waarmee volgers zich kunnen aanmelden voor bepaalde kringen, met wie je vervolgens gericht informatie kunt delen. 4. Hangouts In hoofdstuk 7 las je al over de Hangouts. Een Hangout geeft je de mogelijkheid om met nog 9 anderen een video conference te houden. Tijdens een Hangout kun je ook je scherm delen, samen een YouTube-filmpje bekijken, samenwerken aan een document en chatten. Het mooie is ook nog eens dat je ook aan een Hangout kunt deelnemen met een Android of iOS-apparaat. De Hangout-on-Air geeft de mensen die niet kunnen deelnemen de mogelijkheid de Hangout live te volgen via een YouTube-stream. Na de Hangout kan deze beschikbaar worden gesteld via YouTube. Voor je bedrijf of merk kun je legio toepassingen van de Hangout bedenken. ● ● ● ● ● ● ● 5.

Klantenservice via een Hangout Vragenuurtje Introductie van een nieuw product Interview met medewerkers/klanten Laat een event zien met een mobiele Hangout Vergader via een Hangout (en beperk het reizen) Geef een privéconcert etc. Ripple effect

Meten is weten. Met het echo-effect (ripples in het Engels) kun je zien hoe jouw update zich verspreidt over Google+. Dit werkt niet alleen met een specifieke update, maar ook met bijvoorbeeld een link van een veel gelezen artikel. De ripple laat zien wie het bericht deelt en hoe andere personen op Google+, die het bericht verder delen, in relatie staan tot die persoon. Zo kun je dus heel gemakkelijk zien wie jouw content deelt en verder deelt. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om je brand ambassadors en influencers in je netwerk te identificeren. Ook kun je op basis van deze gegevens mensen in specifieke kringen plaatsen en met deze kring voor hun interessante content delen. Zo kun je dus doelgericht te werk gaan. Let wel, ripples werken vooralsnog enkel met publieke updates.

De onderstaande ripple van een Google+ update is hier te bekijken. Een ripple van een website zie je hier.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.