De + achter Google

Page 45

+8 : Google+ Pagina’s Natuurlijk kun je op Google+ ook als merk of bedrijf aanwezig zijn. Sterker nog, dat raad ik je van harte aan. Sommige bedrijven hebben de sprong al gewaagd en hebben een pagina geopend. Andere bedrijven (of merken) wachten nog af. Zonde, want Google+ biedt voor bedrijven en merken unieke voordelen. Daarom eerst vijf redenen waarom je als bedrijf zeker met Google+ aan de slag moet gaan.

+8.1 5 redenen om als merk of bedrijf met Google+ te beginnen 1. Nieuw netwerk In plaats van dat je als bedrijf "the new kid on the block" bent, is het hele netwerk nog nieuw. Hierdoor kun je als bedrijf nog volop experimenteren. Daarnaast rolt Google bijna wekelijkse nieuwe functionaliteiten uit. Deze kun je op je gemak uit proberen. Daarbij zijn de meeste gebruikers altijd bereid om je te helpen met de nieuwe mogelijkheden binnen Google+. Je kunt dus met een gerust hart experimenteren. Bovendien is het een kans om thought leader te worden binnen een nieuw netwerk. 2. SEO Als je een Google+ pagina opent, heeft dat direct impact op de zoekresultaten. Google+pagina’s worden immers hoog in de zoekresultaten getoond. Als je je website koppelt aan je Google+-pagina, heeft het bovendien een positief effect op de pagerank van je website. Een URL die gedeeld wordt via Google+ verschijnt meteen in de zoekresultaten. Normaal kan het even duren voordat Google een pagina heeft geïndexeerd. Daarnaast verschijnen Google+ updates ook in de zoekresultaten. Gebruikers vinden op deze manier ook je Google+-pagina.

3. Kringen In hoofdstuk 5 las je al over de kringen. Deze zijn ook bijzonder interessant voor bedrijven, organisaties en merken. Je kunt gericht berichten sturen naar bepaalde doelgroepen, Google+ dankzij kringen ook gebruiken voor interne communicatie met collega’s en samenwerken in project teams (onder andere met behulp van Google Docs en Hangouts, zie punt 4). In de


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.