De + achter Google

Page 42

● ● ● ●

● ●

YouTube, Twitter of de website waarop de video wordt gestreamt. Zorg ervoor dat je de reacties leest en waar mogelijk antwoord geeft. Dat maakt het juist zo interactief. Zonder kijkers stelt je Hangout niet veel voor! Gebruik de chat aan de linkerzijde om berichten naar de andere deelnemers te sturen Maak gebruik van de mogelijkheid om de microfoon van een deelnemer te dempen (ga met de muis naar de video stream van de deelnemer) als dat nodig is. Wanneer er iemand in beeld moet zijn, kun je ook klikken op de video stream van deze deelnemer. Deze deelnemer is dan groot in beeld op de Hangout-on-Air. Houd een draaiboek van onderwerpen bij de hand zodat alles aan bod komt. Dit draaiboek kun je later ook bij de YouTube video voegen als omschrijving of elders gebruiken. Schrijf de tijden op van wanneer een belangrijk onderwerp begint. Deze tijden kun je gebruiken om er direct naar toe te linken op YouTube (annotations). Vergeet niet dat je ook plezier moet hebben! Je eerste hangout is waarschijnlijk niet meteen een succes, maar oefening baart kunst

Beëindigen van de Hangout-on-Air ● ● ● ●

Sluit de Hangout af met een eventuele korte samenvatting Gebruik de mogelijkheid om de Hangout op te slaan in YouTube Maak eventueel gebruik van "monetization"-mogelijkheden van YouTube (dit is de optie om geld te verdienen met je Youtube-kanaal door advertenties te tonen). Plaats de opname van de Hangout bijvoorbeeld op Google+ of op je website. Vermeld de namen van de deelnemers zodat zij de Hangout snel kunnen verder delen.

Extra's Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om het zo gek als het maar kan te maken in de Hangout. Maak bijvoorbeeld gebruik van de apps die beschikbaar zijn of deel het scherm van een van de deelnemers wanneer dit nodig is.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.