De + achter Google

Page 39

een mobiel netwerk, let dan vooral op het dataverkeer dat verbruikt wordt, zeker met limieten die tegenwoordig gesteld worden door de Nederlandse providers.

+7.2 Een Hangout starten Deelnemen aan een bestaande Hangout en een nieuwe Hangout starten, doe je op de Hangout-pagina of via de button rechtsboven de chatfunctionaliteit op je startpagina. Je gaat naar de Hangout-pagina via het hangout-icoon in de linker navigatie. Wanneer je een Hangout start, krijg je de mogelijkheid om mensen uit te nodigen. De profielen zijn gesorteerd op basis van of ze beschikbaarheid (of ze online zijn of niet). Kies de juiste profielen of voeg een kring toe en start een Hangout. Let op! Voor Hangouts is een plugin nodig, die ge誰nstalleerd wordt bij het eerste gebruik. Afhankelijk van de de rechten die jij als gebruiker hebt op de PC kan dit goed of fout gaan. Gelukkig is het proces van de installatie goed beschreven. Volg de stappen op het scherm, zodra de plugin wordt geinstalleerd. Wanneer er iets fout gaat, geeft Google vaak stappen hoe het probleem op te lossen.

Scherm en documenten delen & werken met apps Tijdens de Hangout heb je de mogelijkheid om je scherm te delen, samen aan een document te werken, een YouTube-video te bekijken en te chatten. Ook kun je apps gebruiken, die door andere mensen zijn ontwikkeld. Een voorbeeld van een app die erg handig kan zijn, is Slideshare, waarmee presentaties en soortgelijke office-documenten kunnen worden getoond. Sinds het begin is er daarnaast de mogelijkheid om grappige effecten toe te voegen aan deelnemers van de Hangout, waardoor mensen bijvoorbeeld een snor krijgen of eruit zien als een piraat.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.