De + achter Google

Page 29

In het scherm waar je de kringen in beheert, kun je ook de volgorde van de kringen bepalen. Deze volgorde vind je terug in het hoofdscherm. Hier kun je dan vervolgens heel makkelijk op een kring klikken om enkel updates van deze kring te bekijken. In het overzicht van de kringen zie je ook wie jou in een kring heeft geplaatst, maar wie jij nog niet terugvolgt en de mensen die je hebt geblokkeerd. Vanuit hier kun je dus ook deze mensen weer in een andere kring plaatsen mocht je dat willen.

+5.3 Volume beheren Op de startpagina zie je de updates van alle kringen. Er zijn altijd kringen waar je niet elke update van wil of hoeft te lezen. Hier heeft Google+ de volume-schuif voor in het leven geroepen. Per kring kun je bepalen hoeveel updates je in je stream wil ontvangen. Zet je de schuif helemaal naar rechts, dan verschijnen alle posts van die kring op de startpagina. Hoe verder je de schuif naar links zet, hoe minder posts in het hoofdscherm verschijnen. Google+ past hier een berekening toe die kijkt naar hoe goed een post wordt ontvangen. Met andere woorden: hoe meer +1’s, reacties en shares, hoe groter de kans dat deze op je startpagina verschijnt. Plaats je iemand in verschillende kringen, dan telt de kring met de laagste volumeschuifwaarde.

+5.4 Kringen gebruiken voor interne communicatie Je kunt Google+ ook gebruiken binnen je bedrijf of organisatie voor interne communicatie. Wanneer je organisatie gebruik maakt van Google Apps, bestaat er de mogelijkheid om via Google+ eenvoudig een bericht te delen met de hele organisatie. Voor jouw organisatie wordt namelijk automatisch een kring aangemaakt. Ook mensen die jou niet volgen kunnen dit bericht


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.