Page 24

+4.5 Je bericht delen Bij het plaatsen van een bericht geef je aan met wie je het wil delen. Kies je voor openbaar, dan kan iedereen je bericht zien. Je kunt kringen toevoegen (daarover in hoofdstuk 5 meer) of specifieke personen. Alleen de mensen met wie je je bericht deelt, kunnen het lezen. Als je een bericht deelt met een kring, waaraan je mensen hebt toegevoegd die nog geen account hebben op Google+, kun je ervoor kiezen een e-mail versturen, door deze optie aan te vinken. Notificaties Wil je zeker weten dat je bericht opvalt? Dan kun je een notificatie aan je bericht toevoegen. Voeg een kring toe, klik op de naam van de kring en vink het vakje voor notificatie aan. Afhankelijk van de instellingen van de ontvanger, ontvangen de mensen (maximaal 100) in de kring een notificatie binnen Google+ en/of een mail. Deze notificatie ziet er als volgt uit: “Arvid Bux heeft een bericht met je gedeeld� Ook wanneer je een specifieke persoon toevoegt (+Arvid Bux) krijgt deze persoon een notificatie. Kies je ervoor om notificatie niet aan te vinken, dan zien de ontvangers van je bericht deze natuurlijk wel in hun stream. Notificaties kunnen erg handig zijn, als je wil dat (bepaalde) mensen je bericht echt lezen. Doe dit echter niet te vaak en alleen als het ook waarde toevoegt voor de ontvanger(s) in kwestie. Anders wordt het ervaren als spam. In de instellingen kun je aangeven van wie je notificatie's wil ontvangen. Hier kun je zelf aangeven of iedereen (openbaar) of slechts mensen vanuit je

De + achter Google  

Voor als je alles wilt weten over Google+. Wat zijn kringen, hoe werkt een Hangout en Google+ voor bedrijven