De + achter Google

Page 12

bij “Trending on Google+”. Je vindt dit rechtsbovenaan op je startpagina. Hieronder worden de hotste onderwerpen weergegeven. Als je op een onderwerp klikt krijg je een aantal interessante updates over dat onderwerp te zien. Let op : Deze functie is op dit moment nog niet beschikbaar in het Nederlands. Je kunt de taal van Google+ veranderen via het instellingenscherm. Verkennen: wat is er populair op Google+? Op het tabblad Verkennen (zie de linker navigatiebalk) vind je binnenkort de populairste updates, gebaseerd op het aantal +1’s, opmerkingen en aantal malen dat de post is gedeeld binnen een bepaald tijdsbestek. Het tabblad Verkennen bestaat in het Nederlands wel al, maar bevat op dit moment nog geen populaire posts. In het Engels (Explore) werkt deze functie al wel.

Bij het tonen van populaire posts wordt er nog niet gekeken naar persoonlijke voorkeur, maar dat is zeker een optie die in de nabije toekomst wordt geïntroduceerd. Net als bij kringen kun je hier aangeven of je ze in de stream op je startpagina wilt zien of niet. Wellicht ervaar je deze populaire posts als spam op je startpagina. Dit is echter niet de bedoeling van de persoon die de update heeft geplaatst. Beter kun je de volume schuif naar links plaatsen. Dit kan door middel van de volumeschuif, die je ziet als je naar “Verkennen” navigeert.

+2.7 De +1-knop Al voor dat Google+ het levenslicht zag, kwam Google met de +1-knop. De +1-knop geeft je de mogelijkheid om een artikel te labellen als zijnde interessant. Binnen Facebook en Hyves heb je een soortgelijke optie namelijk; “vind ik leuk” en “respect”. Waar de labels bij Facebook en Hyves nog al erg cru kunnen klinken bij sommige updates, is dit bij de +1-knop minder het geval. Een +1 voor een artikel zorgt er tevens voor dat het artikel een hogere relevantie krijgt wanneer mensen in je kringen zoeken op trefwoorden, die gelinkt zijn aan dat artikel. Deze relevantie, gebasseerd op je kringen, is enkel van toepassing wanneer er gebruik wordt gemaakt van de gepersonaliseerde versie van Google.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.