Page 1

Science and the City: Sumaʼt al concurs de vídeo per descobrir ciència a la ciutat Barcelona/Silicon Valley 8 Març 2011 La Mandarina de Newton, dins la seva línia de treball i recerca Co-Creating Cultures, ha posat en marxa una nova aventura molt urbana i internacional: Science and the City. Science in the City es desenvolupa a Barcelona, Silicon Valley, Singapur, Nova York i dʼaltres ciutats que sʼhi aniran sumant. Science and the City és un projecte expositiu que comença amb un concurs de vídeo. El certamen premiarà els millors vídeos de dos minuts que donin a conèixer algun aspecte científic localitzat a una ciutat. Els vídeos es poden inscriure en tres categories: troballa (què has descobert?), experiment (utilitza la ciutat per demostrar una hipòtesi) i pregunta (preguntes i respostes que genera una ciutat). Vegeu TecVirtual.org per descarregar les instruccions de participació. Si mireu atentament el vostre entorn, us sorprendreu de la quantitat de fenòmens científics que poden observar-se sense sortir de la metròpoli. Si tot i així, encara teniu dubtes de quina pinta podrien tenir els vostres clips, al canal Youtube de la La Mandarina de Newton trobareu alguns pilots de mostra. Durant tres mesos podreu pujar vídeos a la plataforma The Tech Virtual, veure els vídeos dels altres participants, comentar-los, demanar consells sobre els vostres propis vídeos i fins i tot votar les propostes. El termini de presentació finalitza el 30 de maig. Els millor vídeos es seleccionaran mitjançant un jurat i una votació popular, Tot el material obtingut serà processat per investigadors de la comunicació científica i artistes. Els resultats d'aquest a recerca i els vídeos més populars s'exposaran a Arts Santa Mònica. Science and the City compta amb el suport de The Tech Museum per tota la plataforma virtual i Arts Santa Mònica per difusió i suport del posterior projecte expositiu.

CONTACTE e-mail

cocreatingcultures@gmail.com

Phone

USA: +1 646 369 3318 / EUR: + 34 616 290 686/ + 34 669 83 75 86

Website:

http://co-creating-cultures.com

Youtube: youtube.com/mandarinadenewton

Facebook

http://www.facebook.com/pages/Science-and-

Twitter: @CoCreatingcult

the-City/171195962926896 Blog:

http://co-creating-cultures.com/cat/?cat=81


BASES CONVOCATÒRIA

La Idea en una línia: Fer un vídeo de 2 minuts sobre la ciència a la ciutat Descripció: CoCreating Cultures (http://co-creating-cultures.com) convida a fer un vídeo de 2 minuts sobre la ciència a la ciutat! Quina ciència es pot trobar a la vostra ciutat? Descobriu-nos a tots la ciència que heu sabut trobar a la vostra ciutat en un vídeo de 2 minuts (o menys). Podeu mostrar els principis de la tecnologia o de la ciència en tot - miralls, semàfors, vaixells, arbres, fòssils, bicicletes, trens, fonts, cotxes. Són només alguns exemples. Podeu mostrar com fer un experiment en un carrer, en un parc, plaça. O intenteu contestar-vos una pregunta sobre les ciències i la ciutat. Hi ha ciència a tot arreu. Transformeu-vos en comunicadors de la ciència i mostreu a tot allò que us trobeu!

CATEGORIES DELS VÍDEOS

El vídeo que filmeu i que publiqueu s’ha de poder classificar-se en una d'aquestes categories •

Troballa: què has descobert a la teva ciutat que té alguna cosa de ciència darrere?

Experiment: useu la ciutat per mostrar i explicar un principi científic. Creeu un experiment basat en la vostra ciutat!

Pregunta: quina és la vostra pregunta científica relacionada amb la ciutat? També heu trobat la resposta? Per inspirar-se: podeu fer una ullada mirada als tres vídeos de mostra, un per categoria, que CoCreating Cultures ha creat aquí: http://co-creating-cultures.com/es/?p=1175

COM PARTICIPAR EN EL CONCURS

Pas 1. Feu un vídeo de 2 minuts o menys sobre la ciència i la ciutat. Pas 2. Publiqueu-lo a Youtube.com (http://www.youtube.com) (YouTube.com accepta QuickTime. MOV, Windows. AVI o arxius|arxivaments. MPG) Pas 3. Creeu un projecte en aquest website del Tech Museum on describiu què hi ha en el vídeo: (http://thetechvirtual.org/requests/science-and-city-video-contest). Pas 4. Introduiu el títol del vídeo, una breu descripció, poseu-li algunes etiquetes descriptives i l’ adreça de YouTube (URL) on es pot veure el vídeo. Format del vídeo * Formats: ! QuickTime MOV, AVI de Windows, els arxius MPG * Durada: ! 2 minuts com a màxim * Resolució: ! Preferibles vídeos en Alta Definició (HD) * Proporció: ! Preferible 16 x 9 (aquest és l'estàndard de YouTube) (apaisat, "landscape")


CRITERIS DE SELECCIÓ

1. Els vídeos s'han d'ajustar a les categories descrites. Han d'estar clarament alineats amb la idea d'explicar conceptes científics a través de l'entorn urbà modern. 2. Els vídeos no han de superar els 2 minuts de durada. 3. Millor mostrar que dir - useu plans fixos, seqüències, animacions, fotos, il·lustracions, diagrames i el que faci falta perquè la vostra idea quedi ben expressada. Són preferibles als vídeos de "busts parlants".

PREMIS

El Tech Museum aporta aquests premis. Altres institucions participants podran definir nous premis. TIPUS

PREMI

Millor clip

600 Dòlars

Millor clip en anglès

300 Dòlars

Millor clip en castellà

300 Dòlars

Millor de la seva categoria (troballa, experiment, pregunta)

150 Dòlars

Clip més popular

150 Dòlars

JURAT

El jurat per a aquest concurs de vídeo es donarà a conèixer en breu i estarà format per representants dels prestigiosos museus de ciència i tecnologia internacionals que donen suport al projecte.

DATES, TERMINIS, PREMIS i D’ALTRES INFORMACIONS

Data de inici d’acceptació de videos:! Temini d’acceptació de vídeos:! !

28 de febrer, 2011. ! 30 de maig, 2011. !

Dotze de la nit Dotze de la nit

Els participants han de tenir almenys 13 anys d'edat per poder entrar en el concurs. El contingut de vídeo i d'àudio ha de ser original. Cada concursant pot pujar tants vídeos com vulgui. Si acceptem el vostre video... apareixerà a la llista http://thetechvirtual.org/requests/science-and-cityvideo-contest Si se selecciona el vídeo per a un premi, s'haurà de publicar l'arxiu original a http://thetechvirtual.org/ requests/science-and-city-video-contest


en format MPEG2 abans de l’atorgament dels premis. Els vídeos guanyadors que es publiquin a aquest web seran sota llicència de Creative Commons Attribution (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0) per al seu ús al Tech Museum i als museus participants en el Programa de Tech Virtual. Els participants guanyadors han d'estar d'acord amb l'acord per a usuaris del Tech Virtual: http:// thetechvirtual.org/user-agreement Es podran afegir texts i títols de crèdit als vídeos premiats. Els videos es podran mostrar als museus participants en instal·lacions de vídeo de bucle continuo.

CONTACTE e-mail

cocreatingcultures@gmail.com

Phone

USA: +1 646 369 3318 / EUR: + 34 616 290 686/ + 34 669 83 75 86

Website:

http://co-creating-cultures.com

Youtube: youtube.com/mandarinadenewton

Facebook

http://www.facebook.com/pages/Science-and-

Twitter: @CoCreatingcult

the-City/171195962926896 Blog:

http://co-creating-cultures.com/cat/?cat=81

Convocatòria oberta_SCIENCE AND THE CITY  

Science and the City: Suma't al concurs de vídeo per descobrir ciència a la ciutat

Convocatòria oberta_SCIENCE AND THE CITY  

Science and the City: Suma't al concurs de vídeo per descobrir ciència a la ciutat

Advertisement