Page 1

Opdracht multimedia 2 2013-2014

Julie Arts Thijs Vlaeminck 2COM C C


DEEL 1: App


App van de NMBS


Bij het openen van de app kan je meteen aan de slag en je reis te plannen. Zo kan je de vertrekplaats en aankomstplaats, het vertrek- of aankomstuur en de datum kiezen.


Verder kan je nog kiezen voor opties, in de linker bovenhoek. Zo kan je kiezen voor het soort vervoersbewijs en de duur van de overstaptijd. Je kan ook de opties ‘alleen rechtstreekse verbindingen en ‘alleen met fietsrijtuig’ selecteren.


Wanneer je alles op jouw maat hebt ingesteld dan klik je op ‘zoek’. Daarna krijg je een overzicht met alle treinen die rijden volgens jouw zoekopdracht.


Deze app biedt je de kans om je te ‘abonneren op een verbinding’. Wanneer je dit doet dan krijg je een melding wanneer je trein vertraging heeft of wanneer je trein werd afgeschaft. Deze krijg je dan te zien wanneer je naar het tabblad ‘meldingen’ gaat.


Deze app biedt de mogelijkheid om via je smartphone een treinticket aan te kopen.


Een andere mogelijkheid van deze app is het opzoeken van vertrekinfo per station. Je kiest dan het station, de datum en het uur.


Wanneer je deze stappen doorlopen hebt, dan krijg je een overzicht van alle treinen, bussen en tram, die op het uur dat jij geselecteerd hebt, het station verlaten.


Het laatste tabblad van deze app is ‘meer’. Daar kan je kiezen voor favorieten, omgeving, storingen net en over deze app.


Wanneer je kiest voor favorieten, dan krijg je je historiek te zien. Dus je krijgt de stations waar jij ooit al een zoekactie mee gedaan hebt.


Wanneer je kiest voor omgeving, dan krijg je alle plaatsen in jouw omgeving waar je de bus, de tram of de trein kan nemen. De app kan dit berekenen aan de hand van de plaats waar jij je op dat moment bevindt.


Wanneer je kiest voor storingen net dan krijg je het aantal storingen van dat moment te zien.


Wanneer je dan klikt op NMBS storingen op het net dan krijg je een overzicht van waar de storingen zich bevinden. Wanneer je deze bekeken hebt dan kan je kiezen voor ‘markeer als gelezen’ en dan verdwijnt de 2 bij NMBS storingen op het net.


Wanneer je dan klikt op een storing dan krijg je een gedetailleerde beschrijving van het probleem en ook de mogelijke vertragingen.


DEEL 2: App maken


App KDC Ruddervoorde We hebben een App gemaakt over de voetbalploeg van Thijs. Zij spelen in 3e provinciale in de West-Vlaamse reeks. Dit is een app voor de lokale voetbalsupporter die dicht bij deze voetbalclub willen staan. Om deze app te creĂŤren kozen we voor Appy Pie.


‘ Who we are’ beschrijft de voetbalploeg, In welke reeks KDC Ruddervoorder speelt, wat hun clubkleuren zijn, welke successen ze al beleefd hebben en waar ze voor staan. Via deze pagina wil KDC zich profileren als een echte familiale club.


De pagina ‘contact’ biedt de algemene contactgegevens van de club aan. De naam van de voorzitter en diens adres dienen als domicilie voor de club.


De pagina ‘A-kern’ stelt de spelers met hun respectievelijke rugnummer aan de gebruiker of supporter voor. Ook de naam van de coach is hier een belangrijk gegeven. Deze pagina wordt begeleidt met een ingevoegde ploegfoto.


De pagina ‘Uitslagen’ geeft een scorebord (zie titel) weer van de reeds gespeelde matchen. Ook de nog te spelen wedstrijden staan op deze pagina. Zo weten de supporters wanneer hun favoriete club een thuiswedstrijd speelt en tegen wie.


De pagina ‘more’ biedt een overzicht van de nog resterende pagina’s. Hier kan op deze pagina op doorgeklikt worden.


De pagina ‘Klassement’ bevat een link naar de officiële webpagina van de KBVB. Hierop staat de officiële rangschikking van 3e provinciale C, de reeks waar Daring zijn competitie uitvecht.


‘Made By’ toont aan welke software er gebruikt werd om deze app te creëren.


Voor het maken van de instagram foto’s hebben we gekozen voor het thema ‘Ghent by night’. Hiervoor trokken we de stad in en zijn we er in geslaagd enkele mooie beelden vast te leggen. Op de meeste foto’s hebben we een effect gebruikt omdat dit de foto nog mooier maakt. Ook het zwart-witte effect geeft een speciale toets aan sommige foto’s. dit zwart-wit effect past goed bij het door ons gekozen thema.

Opdracht multimedia 2  
Opdracht multimedia 2  
Advertisement